|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Konto usunięte
|
Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II
|
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
BAN stały
|
Tu by trzeba było rozważyć dostęp do antykpcepcji. Ale w sumie Tuskowi brakuje 200 tys. ludzi do pracy.To może to i dobrze
|
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Dziwi mnie, że można jakoś tłumaczyć pozostawianie małych dzieci w bagnie pt. dziecioróbstwo+bieda+alko holizm.
---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- Każdy ma do niej dostęp.
#1834 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- no bez wątpienia tabletki anty poniżej 10 pln miesięcznie są droższe niż utrzymanie kolejnej rumianej buzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1836 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ta dyskusja nie ma sensu.
#1837 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Ekspert od Dupy Strony
|
No a za co?
Proszę Cię, jak ktoś nie ma kasy na tabletki za paręnaście zł to naprawdę powinien z tego zrezygnować. Zresztą nie wierzę w istnienie osób, których na to nie stać. Bo w takim razie nie stać ich na życie jakiekolwiek.
#1839 |
Zakorzenienie
|
#1840 |
Konto usunięte
|
Niby wizażanki w tym wątku takie okropne, bez serca, nieczułe, a tu proszę, tak ładnie karmią trolla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wypowiedzi jerr są pisane takim tonem, że odnoszę wrażenie, że gdyby dyskusja toczyła się na żywo, to dostałabym po gębie... Cytat:
Cytat:
Dlatego tylko podzielę się tu relacją z mojego bliskiego otoczenia: Od kilku lat mamy nowego członka w rodzinie. Została ona wzięta do rodziny zastępczej przez moją ciocię w wieku ok. 8 lat. Wcześniej przez 4 lata przebywała w rodzinnym domu dziecka. Od rodziców została zabrana ponieważ nadużywali oni alkoholu, stosowali wobec dziecka przemoc fizyczną i psychiczną. W tym czasie między innymi wylądowała w szpitalu z powodu zatrucia, ponieważ wypiła rodzicom alkoholu. Znalazła ją kiedyś policja, gdy szwendała się sama po mieście - rodzice byli zbyt pijani, żeby zauważyć, że wyszła. I to wszystko dziecko mające mniej niż 4 lata. Gdy do nas trafiła, to na samo słowo 'święta', 'urodziny', 'imieniny' chowała się do szafy. Z reguły twierdzi, że nie pamięta nic z domu, ale w czasie rozmów o tych zachowaniach, powiedziała, że się boi takich dni, bo wtedy zawsze była 'impreza'. A potem (to chyba akurat była Wielkanoc) pytała się, czy będzie wódka. Bardzo długo strasznie się denerwowała, gdy ktoś chciał wypić pół kieliszka wina do obiadu. Kilkakrotnie, gdy ciocia ją zrugała (to nie są krzyki, a raczej stanowcze powiedzenie, co robi nie tak), bo była niegrzeczna, to potem przychodziła z płaczem do cioci, mówiąc, że ona będzie grzeczna, tylko niech jej nie oddaje z powrotem rodzicom. |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1842 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1844 |
Zakorzenienie
|
Czemu jerr ma bana?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1845 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No jasne, nie chciałam przez swój post powiedzieć, że te dzieci mają się urodzić tylko po to, aby zajmować się tym chorym, choć mogło t tak zabrzmieć. No ale inna sprawa jest taka, że zdrowy brat lub zdrowa siostra każdego z nas zachoruje na coś, co sprawie, że będzie potrzebować pomocy w codziennych czynnosciach i wtedy co dalej? Są osoby, które mają 1 dziecko niepełnosprawne, a mimo to decydują się na drugie i według mnie nie jest to patologia. Gorzej, gdy po drugim jest jeszcze trzecie, czwarte, piąte i szóste. Wtedy jest coś nie tak.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1846 |
Konto usunięte
|
bo przeklinał na forum i dostał ostrzeżenia.
co do starszych osób - mam mieszane uczucia. miałam sąsiadkę, która była lekomanką. starsza kobieta, no ale potem podupadała na zdrowiu. dzieci ją zlały maksymalnie. moja mama tego przeżyć nie mogła, bo kobieta żyła gorzej niż pies, ale potem usłyszałysmy historie jaka z niej kiepska matka byla. corce zeby powypadaly przez szkorbut między innymi, ale... nie wiem naprawde nie umielismy jej odmowic pomocy, serio, pod koniec życia była niewinna jak dziecko zdana na łaskę innych. ale dzieciom się ani trochę nie dziwię, sama bym czuła satysfakcje nawet... starość jest straszna, to naprawdę najokrutniejsza rzecz jaka spotyka nawet okrutnych ludzi Edytowane przez 201604181004 Czas edycji: 2014-11-27 o 18:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Raczkowanie
|
Nie napisałam, co myślę o samej inicjatywie szlachetnej paczki. Według mnie piękna, ale szkoda, że te osoby najbardziej potrzebujące gubią się w gąszczu ludzi, gdzie butelka wódki jest niczym członek rodziny lub tam, gdzie ludzie nieodpowiedzialnie płodzą kolejne dzieci bez perspektywy zapewnienia im jako takiej przyszłości.
![]()
#1848 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2014-11-27 o 18:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1850 |
Ekspert od Dupy Strony
|
Już mniejszych odstępów czasu między tymi narodzinami to by się nie dało zachować.
#1851 |
Konto usunięte
|
Ja żałuję ludzi starszych. Wiem, że nie każdy był święty, ale o ile nie pomogłabym mordercy, zboczeńcowi czy komuś kto katował własne dzieci, to pozostałym już tak. Z prostej przyczyny: młody może pójść do pracy, stary i schorowany jest zdany tylko na łaskę innych. No nie wiem, ciężko by mi było ze świadomością że jakiś staruszek czy staruszka mieszka obok i żyje gorzej niż pies, a ja mogę mu pomóc i tego nie robię... nawet gdybym wiedziała że został sam z własnej winy, to jakoś nie mogłabym się wypiąć.
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Mi się wydaje że to mogło być tak, że część ludzi w ogóle nie prosiła o jakieś specjalne upominki tylko wolontariusz byle co wpisał. Bo tych perfum to coś za dużo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;49038296]Dziewczeta, moze te prawdziwie potrzebujace osoby bedziecie zakreslaly na zielono? Niestety takie wpisy jak powyzej gina w gaszczu Brajana, Sajmona, Wanesy, Sranesy czy kogo tam jeszcze.
btw: dla tego pana chetnie wplacilabym jakies pieniadze. Nie znam sie na funkcjonowaniu tej strony. JAk znalezc caly jego opis z konkretami czego mu potrzeba? Google nie pokazuje niczego.[/QUOTE] Wiem, że to było jakieś 60 stron temu, ale też chętnie przyłączę się do paczki dla pana Jana lub pana od świnki morskiej lub innej sensownej paczki. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1855 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() Asz, te muchy!
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2014-11-27 o 22:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | |
Zadomowienie
|
Trochę obok tematu, trochę na temat.
Przeglądam wczoraj do śniadania "Wyborczą" i: Cytat:
"Bynajmniej" nie znaczy "przynajmniej" Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo" Edytowane przez Vilqa Czas edycji: 2014-11-28 o 08:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Konto usunięte
|
OMG cały ten artykuł to perełka http://wyborcza.pl/duzyformat/1,1415...amywaczki.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#1858 | |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Wredny kotecek
|
"Agnieszka nie będzie ryzykować, dlatego też wynajęła stancję. Nie wie jeszcze wprawdzie, z czego będą brać te 1300 zł, ale nie było wyjścia". O matko. Weź i traf na taką wynajmując mieszkanie
![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- "Skoro nie, to ona płacić czynszu nie ma zamiaru. Winna jest już miastu 15 tys. A tymczasem są tu ludzie, co mieszkają nielegalnie po 15 lat, mają 80 tys. długu, i ich nikt nie eksmituje." Pięknie mi się z rana podniosło ciśnienie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Konto usunięte
|
HAHAHAHAH co ja czytam XDDDDDDDDDDDDDDDDDD
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- "Sylwia z kolei udała się do administracji, by zgłosić, że na dziko zajęła mieszkanie. " boże gdzie ja zyje, w afryce XD?????????????????? ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- wzięłabym te wszystkie wieśniary, pozabierała im bachorlandie i kazała płacić za każdy miesiąc przebywania w lokalu jak za wynajem na wolnym rynku. przecież to jest tak patologiczne że aż nie potrafię wykrzesać z siebie żadnego logicznego zdania. zatkało mnie ![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- "Zwłaszcza niemiła była pani kierownik. - Proszę opuścić mieszkanie, jak pani może?! A Magda jej na to: - Przepraszam bardzo, proszę na mnie nie krzyczeć" boże nie moge, monty pajton ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:53.