|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)
Cytat:
Dzień dobry ![]() Wszystkie śpią? ![]() ![]() Wiecie co, nadrabiam chyba okres kiedy nic nie jadłam bo teraz jem i jem Cały czas jestem głodna
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w 13 tygodniu
![]() Dzidziuś ma się dobrze, przezierność dobra, kość nosowa jest. Doktor mówi, że jak na jego oko nic się nie majta między nogami ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
Edytowane przez Princesika Czas edycji: 2014-11-28 o 08:10 |
|
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. Wtedy chciałam kupić wózek tako city move i był najtańszy. Tańszy niż przez stronę producenta. Teraz kupowalam tam znajomej prezent na baby shower i nie powiem żeby ceny były jakieś super hiper.
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A chciałabyś, żeby coś majtało?
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
Princesika masz rację, tylko chodzi mi o to że 4 tyg temu na usg wiek ciąży wyszedł 6tydz4dni a wczoraj powinnno być 10tydz4dni np a nie 9tydz4dni. Tak jakby tydzień uciekł i termin porodu przesunął się z 21 na 28 czerwiec
|
#1627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1628 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi w sumie najbardziej zależy na tym żeby był wybór bo jednak najpierw wolę sama wszystko zobaczyć U mnie w okolicy to właśnie mało jest sklepów z art. dla dzieci, sa oczywiście Smyki ale tam wybór według mnie jest różny, zależy w sumie od wielkości salonu.
|
|
|
#1629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm wiesz co.. nie zastanawiałam się nigdy nad tym.. ![]() Blanka była drobniutka i leciutka, mi się wózek bardzo dobrze prowadziło i nie było czuc kg podczas spacerów. Jedynie później jak własnie ok 2urodzin częściej pchałam sam wózek zdecydowałam się na parasolke. Ale nie byłam z niej zadowolona i prawie wgl jej nie używaliśmy. Cytat:
W świecie dziecka jest duży wybór wózków. Ja swojego xlandera kupowałam w smyku w wawie na kruczej. teraz już go zamknęli, ale udało mi się upolować nową spacerówkę xlandera za 500zł
|
||
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to jeszcze i tak za wcześnie, prawda? ![]() Nast. wizytę kiedy masz?
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Dziewczyny, a mnie lekarz nic nie mówił o dodatkowych witaminach. Biorę tylko kwas foliowy. Brać coś na własną rękę? |
|
|
|
|
#1632 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jak ja się cieszę, ze już piątek. jutro się wyśpię!
|
|
#1633 |
|
Zadomowienie
|
Z tego co ja kojarzę to są chyba 3 sklepy ale tylko na terenie Wrocławia, jak
patrzyłam na ich powierzchnię to wydają się być dosyć duże
|
|
#1634 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny!!!
gratuluje udanych wizyt ja mam dzisiaj - i sie denerwuje. trzymajcie kciuki. genetyczne dopiero za 2 tygodnie. Princesika co do dodatkowych witamin to nie wiem czy jest sens - jesli nie masz brakow, zelazo masz ok, jesz normalnie... (przepraszam, ale nie pamietam czy ty z tych co wymiotuja), nie powinno nic ci brakowac. ja nie biore, chociaz przed ciaza bralam witamine c (w ciazy ne nalezy jesli nie ma sie powaznych niedoborow wiec odstawilam) i omega 3 (skonczyly mi sie na poczatku ciazy wiec przestalam brac... mysle, ze akurat o to zapytam gina bo to jeden z nielicznych suplementow, ktory uwazam, ze warto brac). jaka wielka dyskusja sie o tych wozkach zrobila... calkiem zielona sie czuje!!! u mnie snieg odpada, nie ma, ale nawierzchnie dosc nierowne. zobaczymy, bede sie musiala przejsc do jakiegos porzadnego sklepu gdzie jest duzy wybor.dziewczyny, czy wy tez macie takie klopoty z cera nadal? ja sie zrobilam strasznie pryszczata!!!! |
|
|
|
#1635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w ogóle to jestem zdziwiona bo nie przytyłam ani grama. A czuję się jak słoń Zresztą ja w czasie tego przedciążowego roku kiedy brałam tabletki przytyłam 10 kg Nie zdążyłam ich zrzucić bo zaszłam w ciążę ![]() Co do cery to ja widzę, że mam o wiele bardziej przetłuszczającą się. Jakieś pojedyncze syfki też się zdarzają. |
|
|
|
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie wymiotuje, ale mam okropne mdłości. Nie mogę jeść potraw bardzo aromatycznych, bo skręca mi żołądek
![]() Nie przytyłam, a schudłam 0,7kg ![]() W sumie dobrze się czuje, tylko jak przychodzi 14 muszę się położyć na 20 minutową drzemkę Dodatkowych pryszczy nie mam.
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mogłabym pójść w Wigilię albo Sylwka (swoją drogą nieźle, że wtedy też przyjmuje) albo właśnie w styczniu ale wolę iść 17 ![]() Ja biorę VitaMiner Prenatal i Mollers forte z tranem + kwas foliowy oczywiście. Dzisiaj jadę do apteki kupić ten Ascofer no i oczywiście sok z buraków i innych warzyw i owoców ![]() Dobra kochane, jadę do tego szpitala. trzymajcie kciuki
|
|
#1638 |
|
Zadomowienie
|
poldzik, ja też się stałam pryszczata! A nigdy takich problemów z cerą nie miałam, bo ja mam strasznie suchą cerę, czasem mnie tylko przed @ troszkę wysypało. Ale teraz to przegięcie
![]() Ja na początku brałam Femibion, teraz kupiłam sobie Prenatal Duo, są tam wszystkie witaminy, kwas foliowy i kwasy DHA. Edytowane przez iLoNuS_ktl Czas edycji: 2014-11-28 o 10:13 |
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
masija trzymam mocno kciuki!
ja nie biorę jak na razie żadnych witamin, tylko kf. wyniki mam ekstra, pytałam gin czy mam coś zażywać to stwierdziła, że nie trzeba.
|
#1640 |
|
Zadomowienie
|
a ja wrecz odwrotnie rybka - mam ochote na potrawy o zdecydowanym smaku, przede wszystkim na ostre. mniam.
ja przytylam 1,5 kg. |
|
|
|
#1641 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a jakie plany na Andrzejki?
My wybieramy się na domówkę do znajomych, miał być bal, ale ekipa się wykruszyła ![]() Za to na sylwestra idziemy na bal - mój pierwszy sylwestrowy
|
|
|
|
#1642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
Witam.
Princesika gratuluje ![]() Poldzik trzymam kciuki ![]() Od 1 do 3 w nocy meczyly mnie mdłości, więc dzisiaj nieco później idę do pracy, zupełnie nie wyspana. I przeziebiona, bo kolega do pracy chodzi chory i zaraza. Milego dnia! |
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Wam
Gratuluję udanych wizyt i badań!!! ![]() ![]() Princesika - co do witamin, ja calutki pierwszy trymestr łykałam tylko i wyłącznie kwas foliowy bo tak ginka zalecała, na pierwszej wizycie w II trymestrze powiedziała żeby kupić sobie jakieś witaminy z tymi kwasami DHA, bo dobrze wpływają na kształtowanie się układu nerwowego dziecka, więc kupiłam Femibion Natal Plus 2 czy coś takiego, tam jest jedna tabletka z różnymi witaminami i jedna kapsułka z tymi kwasami DHA, niestety dziadostwo strasznie drogie, kuracja 30-dniowa prawie 60 zł, ja bym na Twoim miejscu nie brała nic bez zalecenia lekarza
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#1645 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzienx za kciuki ![]() ja tez sie obudzilam dzisiaj przeziebiona z bolem gardla i katarem... nos mi sie odetkal ale gardlo pobolewa, ubralam sie cieplo mam nadzieje, ze mi przejdzie... ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1646 |
|
Zadomowienie
|
pani pierożkowa, polecam zamiast Femibionu 2 kupić Prenatal duo. Sporo tańszy i do tego ma lepszy skład
![]() Ja też zaczynałam od Femibionu, ale cena poraża. |
|
|
|
#1647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ceny w ogóle tych witamin ciążowych zaczynają się od 5 dych w górę, masakra!!!! A Folik taki tani
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, zaczynam dziś 11 tydzień
ale sie fatalnie czułam wczoraj, po południu strasznie rozbolała mnie głowa i z bólu jeszcze bardziej wymiotowałam na szczęście dziś już dobrze. mam nadzieje że nie bedzie powtórki z wczoraj ....my andrzejki w domu.. ogólnie raczej nie bierzemy udziału w tego rodzaju imprezach, andrzejkowych, haloweenowych, walentynkowych itp. jeśli akurat wychodzimy t nie dlatego że akurat są np andrzejki tylko dlatego że mamy ochote wyjść ![]() jade zaraz do mamy, bedziemy robić zapiekanke rybno- ziemniaczaną
|
|
|
|
#1649 |
|
Zadomowienie
|
Ja kupuję w internetowych aptekach, ostatnio za miesięczne opakowanie z przesyłką zapłaciłam niecałe 40 zł
|
|
|
|
#1650 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hello
Korzystam z faktu, że mały poszedł na spacerek z moją mamą A ja wiadomo- nałóg internetowy![]() współczuję ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=k a j a;49121295 U mnei to tylko jakieś takie dziwaczne wózki, nieznanych firm.. Jedynie tako są, ale mi tako się nie widzą. W świecie dziecka jest duży wybór wózków. Ja swojego xlandera kupowałam w smyku w wawie na kruczej. teraz już go zamknęli, ale udało mi się upolować nową spacerówkę xlandera za 500zł [/QUOTE]to faktycznie tanio kupiłaś Tako możnaby opchnąć za parę złotych... Ale w sumie nie bardzo mi się opłaca. W gondoli będziemy jeździć głównie po ogrodzie i po wsi, a spacerówka pewnie krótko posłuży... Chyba nie ma sensu...![]() Cytat:
Ja też biorę tylko kwas f + duphaston na torbiele. Wyniki mam super, więc jak na razie to wystarczy Cytat:
![]() Cytat:
Byłam wczoraj nastawiona, że wyjdzie 60-61 kg na wadze, ale pokazała 58,5 Także mam 7 kilo więcej niż na tym samym etapie poprzedniej ciąży. Byleby tylko nie przytyć znów tych 20 kg![]() Cytat:
super plany. My na andrzejki nie idziemy- nigdy nie chodzimy jakoś, a na sylwka będę w tym roku sama, bo mąż będzie w pracy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:46.

))
Cały czas jestem głodna

[/RIGHT]

Dodatkowych pryszczy nie mam.
06.09.2014