Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-28, 11:01   #2431
smv
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Nouvelle sorry ale ja nie rozumiem i ty tolerujesz te wyzwiska do Ciebie... Co to znaczy ze się należy? Masakra. O fajnie ze kupon jest zerkne do kiedy

Moja dzidzia rusza się rano w południe i późnym wieczorem. Wczoraj to TŻ Aż się smial i mówił ze dobrze ze to nie u niego w brzuchu bo by się bał wiec ja mu na to żeby się nie dziwil ze ja czasami schozuje.
Mama dzwoniła i kupiła w Tesco jakieś białe body na wyjście ze szpitala i kolorowe pieluszki - zaczyna się zakupoholizm dla noworodka hehe he miło z jej strony kochana mamiczka.

A sylwka w Białce polecam impreza od 21-22 do 3 w nocy. Drinki do umiaru jedzenie takie se... Bo dla owoce morza są niezjadliwe heh. Sauny i seanse saunowe na golasa ;P bo Polacy nie nauczeni ze nago się powinno iść do sauny. I tańce przy muzyce z lat 90!czad! Tylko impreza droga bo prawie 400zl za osobę w tej strefie VIP bo na strefie głośnej pełno dzieciaków - ale teraz kto wie... Może z dzidkiem kiedyś się też pójdzie hehe

Śmiać mi się chciało jak to nasz naród robi-pierwsze co jak wchodzi na strefę VIP to siada do żarcia i po 30min jedzenia na cala noc brakuje hehe hehe

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-11-28 o 11:02
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 11:03   #2432
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Jest nowy kupon allegro 20zł jak wcześniej do wykorzystania przy zakupach za nim. 50zł
Ano jest, pisałam o tym wyżej zamawiasz coś dla malucha?

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 11:04   #2433
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Mamuska29 wiem, o czym piszesz, bo u mnie jest podobna sytuacja jak nie gorsza Moja siostra się wyprowadziła kilka lat temu od nas z domu, ale .......zostawiła tu dziecko. I praktycznie A. mieszka z nami, czasem u swojego taty, ale on pracuje, a oprócz tego studiuje, w związku z czym często go w domu nie ma. No i siostra ma wielkie pretensje jak się ją prosi, żeby wzięła małego, bo np. rodzice chcą gdzieś wyjść do znajomych czy coś.
Nawet sytuacja z dzisiaj: Rodzice jutro wychodzą na imprezę, więc poprosili mnie żebym została z siostrzeńcem. Na co ja dzwonię do siostry, że nie wiem jeszcze czy będę mogła z nim zostać, bo idę na urodziny do znajomych, którzy przyjeżdżają raz na rok do Torunia. I nie wiem czy to będzie dziś czy w sobotę i dam jej znać czy mogę zostać z małym. Na co ona na mnie z ryjem i wyzwiskami, że ona teraz nie będzie zmieniała swoich planów, bo w sobotę wieczorem chce gdzieś iść, bo cały tydzień pracuje i jej się to należy Dobrze, że w Polsce nie ma powszechnego pozwolenia na broń....
zastrzelilabym A gdzie prosze czy cos Najbardziej to dziecka szkoda w takich sytuacjach, ja mojego maluszka w zyciu nikomu nie oddam, a jak bede zmuszona wynajac opiekunke a wiem ze bede, to chyba sto telefonow w ciagu dnia ode mnie dostanie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 11:04   #2434
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
ale to jest jej dziecko i to właśnie ona powinna zmienić plany!! Dlaczego Ty masz rezygnować ze spotkania ze znajomymi skoro to jej dziecko?? Ja rozumiem uprzejmość i wszystko, że czasem możesz się zaopiekować siostrzeńcem, ale nie jesteś jego mamą i nie musisz być na każde zawołanie siostry! Ciekawe czy jak urodzisz to siostra tak chętnie będzie spędzała sobotnie wieczory z Twoją Zosią! A już wyzwiska to w ogóle brak szacunku wobec Ciebie normalnie przez głowę !
Podpisuję się pod tym, co piszesz, rozumiem pomóc, ale Boże kochany ma rezygnować ze swoich planów, żeby zająć się jej dzieckiem, maskara jakaś
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 11:05   #2435
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
ale to jest jej dziecko i to właśnie ona powinna zmienić plany!! Dlaczego Ty masz rezygnować ze spotkania ze znajomymi skoro to jej dziecko?? Ja rozumiem uprzejmość i wszystko, że czasem możesz się zaopiekować siostrzeńcem, ale nie jesteś jego mamą i nie musisz być na każde zawołanie siostry! Ciekawe czy jak urodzisz to siostra tak chętnie będzie spędzała sobotnie wieczory z Twoją Zosią! A już wyzwiska to w ogóle brak szacunku wobec Ciebie normalnie przez głowę !
ja to bym jej swojego dziecka nie powierzyła, także jeżeli chodzi o odwdzięczenie się, to i tak nie ma opcji Z drugiej strony i tak nie mam wyboru, bo wiem że ona nie przyjdzie tu odebrać małego, a jak pojadę go jej zawieźć to jej nie będzie. Jakbym zostawiła to dziecko pod blokiem, tak by sobie było tam do następnego dnia

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2014-11-28 o 11:11
Stary 2014-11-28, 11:05   #2436
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny! Dzisiaj wreszcie spałam dłuuuugo i dopiero pół godziny temu wstałam

W kwestii sylwestra my mieliśmy plan zostać na mazurach, bo jedziemy tam na święta.
Zdecydowaliśmy jednak, że jednak wrócimy i spędzimy sylwestra ze znajomymi. Organizowana jest około 25-osobowa impreza jak rok temu w góralskiej chacie niedaleko wyciągu narciarskiego, choć mieszkamy w zachodniopomorskim

Gratulacje za wizytę Naszej małej na badaniu wyszedł 23w5d i waga 637g, czyli bardzo podobnie)

Ja zaczęłam zapisywać od wczoraj, na razie jest tak, że budzi się koło 8, potem koło 13 wariuje, potem koło 18 i wreszcie 22 i koło północy.
A potem luli))) Mam nadzieję, że po porodzie będzie podobnie, będę teraz kontrolować teraz każdego dnia

Dzięki za nowe wieści, trzymamy kciuki cały czas i chyba każdej z nas pojawia się uśmiech na buzi jak czyta Twoje optymistyczne informacje

Ha skąd ja to znam... mam w bliskiej rodzinie sytuację wykorzystywania dziadków aż za bardzo.. Nie chce się o tym pisać, bo krew zalewa

To widzę, że podobna sytuacja z wykorzystywaniem. Booże nie wyobrażam sobie tego! My z TŻ będziemy zdani na siebie, bo teściowie trochę schorowani i z resztą jeszcze pracują, moi rodzice 700km ode mnie i tylko z dwa tygodnie po porodzie moja mama będzie ze mną i tyle.
Wolę jednak w ten sposób, dzięki czemu jeszcze bardziej wyuczę się samodzielności, niż być niedorajdą życiową liczącą na ciągłą pomoc.
dziekuje lekarz mowil ze jak na ten wiek ciazy jest w sam raz, nie za duzy i nie za maly wiec moze nie urodze 4 kilowego dziecka
Stary 2014-11-28, 11:07   #2437
kasia_adm
Rozeznanie

Dzięki za info z tym kuponem na allegro, bo miałam zamawiać pościel do łóżeczka. To korzystam , będzie na przesyłkę.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 11:07   #2438
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Mamuska29 wiem, o czym piszesz, bo u mnie jest podobna sytuacja jak nie gorsza Moja siostra się wyprowadziła kilka lat temu od nas z domu, ale .......zostawiła tu dziecko. I praktycznie A. mieszka z nami, czasem u swojego taty, ale on pracuje, a oprócz tego studiuje, w związku z czym często go w domu nie ma. No i siostra ma wielkie pretensje jak się ją prosi, żeby wzięła małego, bo np. rodzice chcą gdzieś wyjść do znajomych czy coś.
Nawet sytuacja z dzisiaj: Rodzice jutro wychodzą na imprezę, więc poprosili mnie żebym została z siostrzeńcem. Na co ja dzwonię do siostry, że nie wiem jeszcze czy będę mogła z nim zostać, bo idę na urodziny do znajomych, którzy przyjeżdżają raz na rok do Torunia. I nie wiem czy to będzie dziś czy w sobotę i dam jej znać czy mogę zostać z małym. Na co ona na mnie z ryjem i wyzwiskami, że ona teraz nie będzie zmieniała swoich planów, bo w sobotę wieczorem chce gdzieś iść, bo cały tydzień pracuje i jej się to należy Dobrze, że w Polsce nie ma powszechnego pozwolenia na broń....
A nie myśleliście o zostaniu rodziną zastępczą skoro i tak faktycznie go wychowujecie? Przynajmniej jest za to wynagrodzenie, na pewno kilkaset złotych. A może i siostra by się wtedy obudziła.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 11:08   #2439
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu głupio się czujesz? ja też co jakiś czas coś wykreślam z listy, bo dochodzę do wniosku, że coś mi nie będzie potrzebne i lepiej po prostu za te pieniądze kupić coś innego albo po prostu wyjść z tż do restauracji W końcu kochający się i zgodni rodzice to też skarb dla dziecka, więc trzeba o to dbać Tym sposobem wykreśliłam już adaptery i fotelik (ok.600 zł w kieszeni, a fotelik mam po siostrzeńcu) i jeszcze wykreślę taką specjalną butelkę (70zł w kieszeni, kupię dopiero jak będę miała problemy z karmieniem piersią, których nie przezwyciężę)
glupio a raczej smutno, ze musialam wykreslic.... ze sytuacja mnie do tego zmusila.....
tak byc nie mialo. jestem troche rozpieszczona przez mojego TZ.... poprostu wstyd , i ciezko mi sie pogodzic ze zmianami
Powykreslalam, i 300 euro oszczednosci
jedynie z tych wykreslonych, a wazniejszych to laktator trzeba bedzie kupic po porodzie, jesli TZ jednak nie wyjedzie
Stary 2014-11-28, 11:09   #2440
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Crystal gratuluję udanej wizyty pewnie się uspokoiłaś i dobrze, że synek nadal jest synkiem

Jak czytam Mamuska, co piszesz, ajj jak ja nie lubie takich ludzi wrrr, moja szwagierka jak urodziła syna to on teraz nie mieszka z nimi tylko z dziadkami (mając 11msc) przeniósł się już na stałe, jej mąż pracuje, ona też ale co drugi dzień ma wolny to wtedy przyjeżdża odwiedza syna i wraca SAMA do domu i męża, jakaś masakra nie mieści mi się to w głowie, mój teść już się denerwuje, a małym zajmuje się głownie jej siostra, której nikt się nie pyta czy się małym zajmie tylko poprostu stawiają ją przed faktem i najgorsze dla mnie byłoby to, że mały mówi do swojej cioci MAMA, bo to ona z nim siedzi całe dnie i wstaje w nocy... i oni też uważają, że im się wszystko należy, bo oni tacy poszkodowani wrrrr

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

I oczywiście trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Cytat:
Niektórzy ludzie nie powinni mieć dzieci przykre to.
Mi jest ciezko rozstać sie z młodym na pare godzin jak muszę cos ważnego zalatwic a pare dni lub cały czas nie mogę sobie tego wyobrazić.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 11:12   #2441
crystal25
Zakorzenienie

Moj TZ po wyjsciu z kliniki spytal, mnie....a raczej oznajmil, ze powinien juz jutro kupic nowy helikopter na pilota, i naprawic samochod sterowany, no bo jak juz napewno bedzie syn to musi
Stary 2014-11-28, 11:16   #2442
smv
Zakorzenienie

Mój się nakręcił ze wreszcie se konsole kupi bo chłopcy lubią.... Tiaaa ...
Stary 2014-11-28, 11:17   #2443
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
ja to bym jej swojego dziecka nie powierzyła, także jeżeli chodzi o odwdzięczenie się, to i tak nie ma opcji Z drugiej strony i tak nie mam wyboru, bo wiem że ona nie przyjdzie tu odebrać małego, a jak pojadę go jej zawieść to jej nie będzie. Jakbym zostawiła to dziecko pod blokiem, tak by sobie było tam do następnego dnia
Prawda jest taka, że Twoja siostra dobrze wie, że nie zostawicie dziecka. Dobrze, że siostrzeniec Was ma. To na pewno dla niego również ważne, dzięki Wam czuje się bezpieczny.
Stary 2014-11-28, 11:20   #2444
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Chyba ci duzi chlopcy Moj juz ostatnio w markecie na zabawkowym wymyslal, to dostal po glowie bulkami
Stary 2014-11-28, 11:21   #2445
aneta_s13
Rozeznanie

Przyprawiłam rybę na obiad, zrobiłam surówkę i jadę do fryzjera... zwariuję do 17.15.
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 11:22   #2446
smv
Zakorzenienie

A ja dziś mam ruskie pierogi od babci zrobiłam salatke bo koleżanka Przyjeżdża do mnie wieczorkiem na plotki a wieczorem robie pizze domowa wg przepisu Lesyeux.. Się okaże co wyjdzie

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-11-28 o 11:31
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 11:22   #2447
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
ja to bym jej swojego dziecka nie powierzyła, także jeżeli chodzi o odwdzięczenie się, to i tak nie ma opcji Z drugiej strony i tak nie mam wyboru, bo wiem że ona nie przyjdzie tu odebrać małego, a jak pojadę go jej zawieźć to jej nie będzie. Jakbym zostawiła to dziecko pod blokiem, tak by sobie było tam do następnego dnia
nie mieści mi się to w światopoglądzie jak można mieć dziecko i go nie wychowywać Ja sobie nie wyobrażam jak ja się rozstanę z moim maluszkiem jak będę musiała iść do pracy

A siostra bardzo dobrze zdaję sobie sprawę, że nie zostawisz jej dziecka pod blokiem i to umiejętnie wykorzystuję że masz dobre serduszko ale to strasznie przykre jak siostra może się zachować....
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 11:29   #2448
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Przyprawiłam rybę na obiad, zrobiłam surówkę i jadę do fryzjera... zwariuję do 17.15.
to tylko kilka godzin zmieniasz fryzure? mi by sie fryzjer przydal
Stary 2014-11-28, 11:30   #2449
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Ojjj niestety zgadza się. Mój 9-latek odkładał cały rok do skarbonki i na święta pewnie pojawi się u nas w domu x-box albo jakieś inne cudo Tż i szwagier już maja radochę, bo jak dzieciaki pójdą spać to oni pewnie poszaleją z pól nocy. W zeszłym roku kupiliśmy synowi takie duże piłkarzyki, cale święta dzieci i panowie mieli świetna zabawę. zresztą to zabawka, która sprawdza się cały czas, w każdym wieku
Stary 2014-11-28, 11:30   #2450
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dziś mam ruskie pierogi od babci zrobiłam salatke bo koleżanka Przyjeżdża do mnie wieczorkiem na plotki a wieczorem robie pisze domowa wg przepisu Lesyeux.. Się okaże co wyjdzie
pierozki
Stary 2014-11-28, 11:33   #2451
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
pierozki
mniam ale bym sobie zjadła takich pierożków a jeszcze bardziej takich pierogów z kapustą i grzybami od mojej mamy! pycha aż mi ślinka cieknie teraz
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 11:33   #2452
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Mój naszą dziewczyneczke już chce uczyć grać mówi "patrz maleńka jak to się robi i naparza w strzelanki Nie wiem jak ja sobie poradze z dwójką dzieci

Piszecie o tych "chorych" rodzicach, których chyba nawet rodzicami nazwać nie można, tylko dawcami jakimiś. Niektórzy nie powinni decydować się na dzieci. Co to za wymówka że brakuje czasu? A na co oni po tyle godzin zarabiają? Bo chyba nie na szczęście dzieci smutno mi jak pomyśle jak sie takie dziecko czuje, odtrącone, niechciane ....

I nie piszcie już o jedzeniu ! Bo następnym razem wszystko na was zwale, że tyle tyje jak nie pierożki to nutella i weź tu weź się wstrzymaj jak człowiekowi wmawiacie zachcianki

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-11-28 o 11:37
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 11:39   #2453
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Do 18:00. Dla chłopaka mało ale dla dziewczynek takie sukienki haftowane i tutu no aż żałowałam że nie mam komu kupić. Jutro dorzutka.
kurde noooo chyba pojadę...
a to jest w okolicach tego deptaku Promenada między Zespołem Szkół nr 16 a ul. Piskorskiej? bo nie wiem czy dobrze kojarzę
Ja na Rubinkowo jeżdżę tam do lumpów w okolicy Torimpexu i jeszcze tam do tego Kwadratu, gdzie jest Rossmann no i do kwadratu Maciej

Cytat:
Nouvelle sorry ale ja nie rozumiem i ty tolerujesz te wyzwiska do Ciebie... Co to znaczy ze się należy? Masakra. O fajnie ze kupon jest zerkne do kiedy

Moja dzidzia rusza się rano w południe i późnym wieczorem. Wczoraj to TŻ Aż się smial i mówił ze dobrze ze to nie u niego w brzuchu bo by się bał wiec ja mu na to żeby się nie dziwil ze ja czasami schozuje.
Mama dzwoniła i kupiła w Tesco jakieś białe body na wyjście ze szpitala i kolorowe pieluszki - zaczyna się zakupoholizm dla noworodka hehe he miło z jej strony kochana mamiczka.

A sylwka w Białce polecam impreza od 21-22 do 3 w nocy. Drinki do umiaru jedzenie takie se... Bo dla owoce morza są niezjadliwe heh. Sauny i seanse saunowe na golasa ;P bo Polacy nie nauczeni ze nago się powinno iść do sauny. I tańce przy muzyce z lat 90!czad! Tylko impreza droga bo prawie 400zl za osobę w tej strefie VIP bo na strefie głośnej pełno dzieciaków - ale teraz kto wie... Może z dzidkiem kiedyś się też pójdzie hehe

Śmiać mi się chciało jak to nasz naród robi-pierwsze co jak wchodzi na strefę VIP to siada do żarcia i po 30min jedzenia na cala noc brakuje hehe hehe
Nie toleruję, po prostu ograniczam do minimum kontakty z siostrą Ale teraz z rodzicami mamy na uwadze dobro małego, a ona już raz wzięła to dziecko i mieszkała razem z nim u narkomana chorego na schizofrenię. Co tam się działo, to nadaje się na scenariusz horroru Dlatego teraz robimy wszystko, żeby mały czuł się bezpiecznie, kosztem właśnie tych jej pretensji i wyzwisk. Bo u niej dobro własnego dziecka to jest na szarym końcu priorytetów niestety

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
A nie myśleliście o zostaniu rodziną zastępczą skoro i tak faktycznie go wychowujecie? Przynajmniej jest za to wynagrodzenie, na pewno kilkaset złotych. A może i siostra by się wtedy obudziła.
Kiedyś był taki plan, żeby jej prawa rodzicielskie odebrać, ale na szczęście ojciec A. jest całkiem do rzeczy i on może się zająć A. Co prawda jest trochę nie z tego świata, bo np. zapomni ubrać dziecko wychodząc z przedszkola albo zapomni, że dziecko bierze antybiotyk i ma 39 stopni gorączki i bierze go na basen Ale bardzo się kochają i A. bez tatusia żyć nie może Tylko, że ojciec dziecka pracuje, a dodatkowo studiuje i udziela korepetycji, więc to jeszcze kilka lat upłynie, zanim będzie się mógł zająć nim na pełen etat

Po prostu siostra się nie nadaje żeby mieć dzieci, z tym że to była jej wpadka w wieku 16 lat

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Ojjj niestety zgadza się. Mój 9-latek odkładał cały rok do skarbonki i na święta pewnie pojawi się u nas w domu x-box albo jakieś inne cudo Tż i szwagier już maja radochę, bo jak dzieciaki pójdą spać to oni pewnie poszaleją z pól nocy. W zeszłym roku kupiliśmy synowi takie duże piłkarzyki, cale święta dzieci i panowie mieli świetna zabawę. zresztą to zabawka, która sprawdza się cały czas, w każdym wieku
Mój tż też marzy o konsoli, ale ma pecha, bo u nas bedzie córka więc swoich zachcianek nie będzie mógł tłumaczyć prezentem dla dziecka Chociaż pewnie coś wymyśli i na pierwszy rzut kupi jakieś dziewczęce gry, a po miesiącu sama Fifa będzie

Stary 2014-11-28, 11:47   #2454
smv
Zakorzenienie

U mnie konsoli nie będzie nie ma bata
Stary 2014-11-28, 11:48   #2455
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:

Mój tż też marzy o konsoli, ale ma pecha, bo u nas bedzie córka więc swoich zachcianek nie będzie mógł tłumaczyć prezentem dla dziecka Chociaż pewnie coś wymyśli i na pierwszy rzut kupi jakieś dziewczęce gry, a po miesiącu sama Fifa będzie
Z dziewczynkami też jest różnie, bo siostry 10-latka to niezły spec w te wszystkie gry i jakby jej nie zabronić to całe dnie by grała Także wszystko przed Tobą
U nas teraz dziewczynka ma być i ciekawa jestem czy będą lalki, bo ja nigdy nie lubiłam. Zawsze były małe autka
Stary 2014-11-28, 11:49   #2456
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie konsoli nie będzie nie ma bata
ja tam bym się nie obraziła, gdyby była W te gry 'na ruch' to sama bym chętnie pograła

a ja dzisiaj serwuję dla siebie i siostrzeńca domową pizzę na cieście drożdżowym

Stary 2014-11-28, 11:54   #2457
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Ano jest, pisałam o tym wyżej zamawiasz coś dla malucha?
Chyba przeznaczę to na prezent. Mam dwulatka, dwóch sześciolatków i trzynastolatka do obdarowania poza tym jeszcze wszyscy starsi.

Wiecie co.. zaczynam mieć nerw na te święta;P

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 11:55   #2458
ojustyna
Zadomowienie

Konsola nie jest zła, a z kontrolerem ruchu to i mogę w zaawansowanej ciąży grać w tenisa ziemnego, stołowego, śmigać na nartach i co mi tam jeszcze dusza zapragnie ^^ i tańczyyć zuuubke takie moje "aktywności"
Stary 2014-11-28, 12:04   #2459
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Z dziewczynkami też jest różnie, bo siostry 10-latka to niezły spec w te wszystkie gry i jakby jej nie zabronić to całe dnie by grała Także wszystko przed Tobą
U nas teraz dziewczynka ma być i ciekawa jestem czy będą lalki, bo ja nigdy nie lubiłam. Zawsze były małe autka
ja lalki kochałam Ale my w zabawie tworzyłyśmy całe scenariusze. Budowałyśmy domy z szuflad, z kocy namioty i tam tworzyłyśmy całe centrum zabaw w dom. W 'kuchni' było prawdziwe jedzenie, dzieci chodziły do szkoły na inne piętro
Ale najlepszy scenariusz był taki, że jest wojna, że mieszkamy w bunkrze (pod biurkiem) i odrywałyśmy różne kończyny lalkom, miałyśmy ranne dzieci, tworzyłyśmy nagrobki naszych mężów i gotowałyśmy na przywleczonym z piwnicy grillu
A u babci bardzo często bawiłyśmy się w.... cmentarz. Moja babcia miała zawsze ogromne zapasy zniczy i kwiatów takich na groby. I my tworzyłyśmy takie przycmentarne sklepiki i obsługiwałyśmy na niby klientów

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Chyba przeznaczę to na prezent. Mam dwulatka, dwóch sześciolatków i trzynastolatka do obdarowania poza tym jeszcze wszyscy starsi.

Wiecie co.. zaczynam mieć nerw na te święta;P
jak na prezent, to sprawdź czy nie bardziej opłaca Ci się ten kupon -35 zł przy zakupie za 100zł na zabawki

ja chyba siostrzeńcowi kupię śmieciaki... to jakaś nowa moda wśród sześciolatków Jest kilka takich samochodów śmieciarek/szambiarek i innych i do tego dokupuje się takie mini gumowe stworki. On ma już jeden taki samochód i kilka stworów i to teraz jego ulubiona zabawka

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
Konsola nie jest zła, a z kontrolerem ruchu to i mogę w zaawansowanej ciąży grać w tenisa ziemnego, stołowego, śmigać na nartach i co mi tam jeszcze dusza zapragnie ^^ i tańczyyć zuuubke takie moje "aktywności"
ale bym pojeździła na nartach ze dwa lata temu kupiłam nowe buciory i od tej pory jeszcze w nich nie jeździłam. Za to moja siostra sobie ten sprzęt mój 'wypożycza' W zasadzie to nawet nie pyta czy może, tylko oznajmia, że bierze. A, że to w sumie było kupowane za pieniądze rodziców, to już nie będę wszczynać awantur

Muszę tż nauczyć śmigać na nartach, to będziemy sobie jeździć razem z małą

Stary 2014-11-28, 12:06   #2460
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
ja lalki kochałam Ale my w zabawie tworzyłyśmy całe scenariusze. Budowałyśmy domy z szuflad, z kocy namioty i tam tworzyłyśmy całe centrum zabaw w dom. W 'kuchni' było prawdziwe jedzenie, dzieci chodziły do szkoły na inne piętro
Ale najlepszy scenariusz był taki, że jest wojna, że mieszkamy w bunkrze (pod biurkiem) i odrywałyśmy różne kończyny lalkom, miałyśmy ranne dzieci, tworzyłyśmy nagrobki naszych mężów i gotowałyśmy na przywleczonym z piwnicy grillu
A u babci bardzo często bawiłyśmy się w.... cmentarz. Moja babcia miała zawsze ogromne zapasy zniczy i kwiatów takich na groby. I my tworzyłyśmy takie przycmentarne sklepiki i obsługiwałyśmy na niby klientów

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

jak na prezent, to sprawdź czy nie bardziej opłaca Ci się ten kupon -35 zł przy zakupie za 100zł na zabawki

ja chyba siostrzeńcowi kupię śmieciaki... to jakaś nowa moda wśród sześciolatków Jest kilka takich samochodów śmieciarek/szambiarek i innych i do tego dokupuje się takie mini gumowe stworki. On ma już jeden taki samochód i kilka stworów i to teraz jego ulubiona zabawka
ten kupon 35 też wykorzystam swoją drogą.. jeden i nie wystarczy te zabawki dla dzieci są tak porąbane i przy tym drogie, że głowa mała.

Jeden syn siostry chce lego chima, jak mi pokazał wymarzony pałac na pół pokoju to prawie z krzesła spadłam i powiedziałam z gulą w gardle, że Mikołaj zbankrutowałby na takim zamku. Kupiłam m u extra puzzle spidermana, bo uwielbia i jeszcze dostanie lego chima, ale nie te za 700PLN
Drugi maluch ma 2 latka, więc kupię mu milutki kocyk minky, bo ma zabawki po bracie, a z resztą najbardziej interesują go "zabawki" w kuchni.

Na dwoje pozostałych dzieci nie mam planu, czekam na linki do allegro od ich mamy.

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości