|
|
#661 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII
Cytat:
Dusiolka tak przy śniadaniu Ja mam przezroczystą która się myje
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#663 | |
|
<3 <3 <3
|
Cytat:
na szczęście mam taką co się myje
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z przedszkola i za godzinę znowu musze wyjść… brrrr zimno
Chcę pozałatwiać te umowy (telefon i Internet), bo od tygodnia codziennie po kilka konsultantów wydzwania i mam już tego dość Najlepszy był pan, który dzwonił wczoraj i chciał podebrać zlecenie koleżance…. a takiego wała. Aaaaaa nie wiem co moja teściowa chciała wskórać, ale rzuciła takim tekstem wczoraj, że padłam cytuję „ja mam ruchy, nie tyję, nic mi nie dolega, chodzę do pracy” Tylko nie wiem, do kogo to miało być……….. bo mi to wpadło i wypadło uchem….. myszunia za wizytę, 3 tygodnie to już pikuś.Justyna bo oczyszczasz się porządnie przed porodem ![]() mmgi mój gin od jakiegoś czasu powtarza mi, że jak coś się dzieje, to mam wziąć nospę (mam przepisaną tę mocną), ale póki co, magnez daje radę, a ja jej jeszcze nie zażyłam. Bo biorę wystarczająco dużo leków (na tarczycę, witaminy, magnez, rutinoscorbin…. problem z głową= paracetamol – ale tego jest już mniej) Duphaston brałam do 12 tc. czarnadama fiu fiu fiu ![]() Karoloo bo jak się idzie na to L4 to człowiek nagle się sypie simonee moja siostra miała takiego gina, że nie mając żadnych objawów siadała na samolot, a on jej mówił, że to, czy to ją podrażnia, czy tu ma infekcję…. Kika za wizytęmisia ma.ko ja dalej to obstawiam…. Dobry patent z tymi obiadami, nic się nie marnuje Montanka co za wspomnienia ![]() madzikuu ja dla niemowlaka mam gruszkę (miałam też aspirator co buzią wciągasz, ale to nie dla mnie), potem przeszłam na Katarek – do odkurzacza. Musisz popróbować, z aspiratorów polecam Marimer (to to samo co Frida), bo nie trzeba filtrów, tylko watę wkładasz Dusiolka ja mam małą gruszkę z Babyono i ją normalnie da się wyczyścić
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Labo w przychodni przy szpitalu czynne od 7:30-8:30
a ja myślałam że do 9 Ja mam aspirator Marimer baby od pierwszego dnia. Jest on na waciki.
|
#666 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam ten z rurką. Położna na SR odradzała gruszki mówiąc że wiele rodziców nie potrafi ich używać dobrze i za głęboko wsadzają je do nosa... a to ma złe konsekwencje dla dziecka
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
hej... mam trochę podły humor ale już mi przechodzi.
za to czuję się o niebo lepiej. wczoraj przemogłam się i wypiłam szklankę gorącego mleka z masłem miodem i czosnkiem - fuuuuj myślałam że ale przyjęło się i całą noc spałam także polecam ![]() Montanka sto latek dla synka uśmiechu na co dzień i radości ![]() Ma.ko super pomysł z tymi obiadami na tydzień. ja tak robiłam jak zostawaliśmy sami jak rodzice gdzieś wybywali - i naprawdę mniej kasy idzie bo kupujesz wszystko na raz ja to jeszcze ustalałam żeby mi produkty się nie marnowały to wykorzystywałam na drugi dzień w czymś innym mam zamiar wrócić do tego jak będziemy na swoim ![]() współczuję tej dłoni kurcze ![]() Kinqa że u nas kaszel częsty to i syropów dużo mieliśmy ale ostatnio przyjęło się że na początek kaszlu jak suchy to sinecod (albo inny hamujący kaszel) po paru dniach jak już słyszę odkrztuszanie to prospan, hedelix, flegamina.mieliśmy mucosolvan ale nie dawał rady, pulneo w ogóle nie pomogło. ostatnio próbowałam acc mini dla dzieci też nie poszło specjalnie. a jak mamy lekką infekcję i kaszel nie jest taki paskudny jeszcze to syrop prawoślazowy - rewelacyjny. a kosztuje coś kolo 3 zł Ewka555 współczuję nocki ![]() Fashion ty to masz z tymi badaniami biedna ![]() heh niezły zamach zrobił mąż ![]() Madzikuu ja mam fridę. przy olim też miałam i świetnie się sprawdziła. chciałam ten katarek do odkurzacza ale za dużo roboty bo odkurzacza nie mam tylko moi rodzice na górze ![]() Karoolo trzymam kciuki za poniedziałek ![]() Cytat:
|
|
#668 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() byłam osttanio, przeglądałam i nie umiałam nic sensownego znaleźc. Cytat:
za wizytę, dobrze, że mała się obróciła, ale infekcji nie zazdroszcę, u mnie (odpukać) chwilowy z tym spokój.Cytat:
szybko poszło![]() dziekuję ![]() Cytat:
za rocznicę, to musza być piękne wspomnienia![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() za tc![]() [ |
|||||||
|
|
|
#669 |
|
Raczkowanie
|
a termometr? bezdotykowy czy w smoczku bo też się zastanawiam...
jejku sorry ze tak pytanie po pytaniu co mi wpadnie, ale pasowałoby mieć już trochę przygotowane zwłaszcza że jakoś się za to zabrać nie mogę a wy w większości albo już skompletowane albo z kolei doświadczone
|
|
|
|
#670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzę, że Ty też z Podkarpacia
|
|
|
|
|
#671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gruszkę do nosa mam taką z grubym czubkiem i do mycia. Do tego jeszcze woda morska, łagodna, od pierwszych chwil życia dzieciaczka. |
|
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
madzikuu w smoczku się nie opłaca, tym bardziej, że są niedokładne to raz, a dwa może twoja dzidzia nie będzie lubiła i potrzebowała smoczka
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupilsm ten microlife nc100 i jestem bardzo zadowolona
|
|
|
|
#674 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie czytałam wczoraj jak na innych forach się dziewczyny wypowiadały że miały ok 100 nawet i nie czuły a jak już był poród i skurcze nawet 60to się skręcały z bóluwięc nie wiem o co chodzi :p
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj zrobiłam zamóienie na gemini i wyszło mi 130 zł, a wydawało mi się że już wszystko mam.
Na all dokupiła jeszcze komplet pościeli dla dziecka na później i poduszkę klin, będę spokojniejsza jak nie będzie spał całkiem na płasko. Kasa się rozchodzi w zastraszającym tempie, tez tak macie? |
|
|
|
#676 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() lilijka no właśnie dlatego licze na wasze opinie i doświadczenie ![]() JESTEM W GŁĘBOKIM LESIE aaaaaaaaaa HELP ME!!! |
|
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam bezdotykowy microlife nc100. taki zwykły też mam na wszelkie szelki
|
|
#678 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#679 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam jeszcze taki do czoła i ucha z Lidla i jest w miarę ok. Do nosa mam gruszkę i fridę, ale u starszego przy gęstym katarze tylko gruszka daję radę.
|
|
#681 |
|
Raczkowanie
|
ok, chyba jednak wole zwykłą gruszkę... nie uśmiecha mi się "wysysanie" z małej glutek ciągutek :P blee, a termometr pewnie zwykły elektroniczny, choć i rtęciowy mam ale chyba bym się bała używać przy takiej maliźnie
|
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene dokładnie tak robimy z obiadami
i np rzeczy które się najszybciej psują zjadamy w pierwszej kolejności tzn staramy sie heheMucosolvan chyba dobry do inhalacji moi rodzice stosują.Madziku ja chc e bezdotykowy właśnie albo ten Microlife, albo Rossmax ![]() Ja zamówiłam ten katarek, bo mój brat mówił ze u nich ani gruszka ani aspirator nie dawały rady i katarek najlepszy. Z resztą na mamusiowym też dziewczyny polecały ![]() Zjdałam snickersa i młody szaleje ![]() A w ogóle te gacie co wczoraj kupiłam w pepco są za małe na moją du.pe. Tzn nie za małe, ale takie mooocno dopasowane. Chyba zostawie je na po ciąży, a teraz kupie większe i kupiłam skarpetki też - fajne takie milusie ![]() I szukam na all butó na zime, ale nic mi nie wpada w oko
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
mój maluch jeste przeagent...zaobserwowała m od dłuzszego czasu, że tak do ok 15 to kopnie pare razy przewróci się, poociera i tyle, prawie go nie czuje, natomiast po 15 a już nie mówię o wieczorze/nocy to jest istne szaleństwo, kopie, wypycha, doslownie prawie bez przerwy, mam nadzieje, ze to o niczym złym nie świadczy?
i że to nie jest zapowiedź jaki tryb życia będzie prowadził
|
|
|
|
#684 |
|
Zadomowienie
|
Gotuję obiad i zaraz po jadę z mężem do tego tesco i skorzystam z promocji. Może uda mi się dopiąć na ostatni guzik kwestie prezentów na Święta i będę miała spokój
![]() Simonee super że wszystko ok, ja to co drugą wizytę słyszę, że zaczyna mi się infekcja Kinga super, że udało Ci się już na jutro umówić na to usg! mam nadzieję, że młody pięknie zaprezentuje się mamie ![]() Myszunia gratulacje za wizytę oszczędzaj się Kochana Ellyunia kurczę to muszę się rozejrzeć za tymi sportowymi w pepco. Bo teraz prawie w tylko takich chodzę tylko nigdy nie zwróciłam na nie uwagi w pepco. Kika za wizytęMontanka wszystkiego najlepszego dla Twojego Synka!!! ![]() Ma.ko ja też staram się tak planować obiady, ale zwykle w ciągu tygodnia nabieram na coś takiej ochoty, że muszę wprowadzać zmiany w planie
|
#685 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Wam
![]() wiecie co, wykupiłam Duphaston i będę go zazywac tak jak lekarz nakazał, 2x dziennie. Nospę będę mieć w razie w. W ogóle to jestem dziwna, bo jak leżę to się czuję nieciekawie, wszystko się nasila...a jak sobie pochodzę to mi lepiej ![]() Co do aspiratora, kupiłam Fridę, mam nadzieję, że będzie ok ![]() Kupiliśmy narożnik i jestem szczęśliwa ![]() Montanka 1o0 lat dla Synka
|
|
|
|
#686 | ||||
|
Zakorzenienie
|
śniły mi się dziś 4 wizażanki, ale tylko Dusiolkę pamiętam, 1 rodziła i Dusiolka pomagała, ale weszła moja ciocia i kazała Dusiolce odkurzyć pokój kuzyna
(Dusiolka, królujesz w naszych snach )zgrabniusi simonee, Myszunia19, kika- za wizytyCytat:
Cytat:
Cytat:
jak chodzę jest już lepiej, boli umiarkowanie ale nadal mocno, jak się przewracam z boku na bok i jak np. siedzę z nogami prosto na kanapie i chcę podnieść nogę lekko do góry ( na 1 nodze mogę stawać) Cytat:
jak mój jest za blisko mnie to się boję zasnąć ![]() mam fridę |
||||
|
|
|
#687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tych glutek nie wciągasz do siebie ![]() tam jest taka blokada, więc tylko podciągasz powietrze. Cytat:
od razu mówię, że się nie znam i nie chce nikogo urazić, zwłaszcza, że ja niedoświadczona jestem, ale przeraż amnie ti trochę, ...żeby oczyścić dziecku nosek trzeba odpalić odkurzacz, zresztą moc takiego wysysania tez mnie troche mrozi, ale jak już mówiłam ja się nie znam a to tylko odczucia laika
|
||
|
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
madzikuu, ja póki co mam gruszkę co się ja myje ale położna mi mówiła żebyśmy aspiratorek dokupili w późniejszym czasie bo jest dużo bardziej dokładniejszy
Simonee, o kurka to sytrasznie długo to labo otwarte fashion, dzięki za cynk żarówki do samochodu muszę kupić ![]() AsiaW, oj kaska rozchodzi sie z prędkością światła ale mam nadzieję że to tylko tak na początku jak wszystko trzeba pokupować co do staników to są zwykłe sportowe na pewno są u Ciebie bo one sa wszędzie mam na myśli w każdym pepco jest ostry żółty i różowy, czarny i biały kosztują 14,99. I stwierdzam że jestem głupia że dopiero teraz go kupiłam! nic mnie nie ciśnie nie czuję że go mam CUDO poprostu ![]() kurczaki wyprasowałam ciuszki Artusia ale nie wszystkie bo padłam ponad 2 godziny mi to zajęło ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- a co do termometra ja kupiłam Microlife nc100 jak chyba wiekszość z was
|
#689 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() musze w takim razie popatrzeć na te staniki, one są zwykłe bawełniane tak? bez fiszbin, bez usztywniacza? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.

Dusiolka tak przy śniadaniu 

za wizytę, 3 tygodnie to już pikuś.

ale ostatnio przyjęło się że na początek kaszlu jak suchy to sinecod (albo inny hamujący kaszel) po paru dniach jak już słyszę odkrztuszanie to prospan, hedelix, flegamina.

, dwa czarne i biały 
klaski za 8 miesiąc

moi rodzice stosują.