Kieleckie Panny Młode część XII :) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-28, 11:28   #841
mahoniowa
Zadomowienie

Dot.: Kieleckie Panny Młode część XII :)

tak, na początku grzecznie powiedzieć, że musi wyjść ze względu na pracę i ksiądz się na pewno zgodzi

09.05.2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 12:10   #842
mogg
Zakorzenienie

O to super ! My bedziemy teraz w grudniu robic bo ma tz czas w koncu
Ja w przyszlym tygodniu bede robic ksiege gosci nie bede miala instaxa fakt faktem ale mam pomysl na cos innego
Upatrzylusmy sobie mieszkanie <jupi> ale myslimy nad budowa domu znalazlam fajna ziemie na ulicy miętowej uwielbiam nazwy ulic w moim mieście !
No i jak tylko dostane umowe na stale staramy sie o dzidzunia
Oby wszystko sie dobrze ulozylo !

zjadam literki i gubie polskie znaki na moim lenovo )
mogg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 12:13   #843
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mogg Pokaż wiadomość
O to super ! My bedziemy teraz w grudniu robic bo ma tz czas w koncu
Ja w przyszlym tygodniu bede robic ksiege gosci nie bede miala instaxa fakt faktem ale mam pomysl na cos innego
Upatrzylusmy sobie mieszkanie <jupi> ale myslimy nad budowa domu znalazlam fajna ziemie na ulicy miętowej uwielbiam nazwy ulic w moim mieście !
No i jak tylko dostane umowe na stale staramy sie o dzidzunia
Oby wszystko sie dobrze ulozylo !

Mmm jakie plany duże Mam nadzieję, że Ci się wszystko tak ułoży jak będziesz chciała

26.10.2014

30.04.2015
Oluniuniunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 12:13   #844
mahoniowa
Zadomowienie

ułoży się, zobaczysz! trzeba tylko pozytywnie myśleć i nie poddawać się w walce o szczęśliwe życie!
my będziemy mieszkać na wiosennej, jeśli się wszystko uda a wierzę w to że TAK!

09.05.2015
Stary 2014-11-28, 12:18   #845
mogg
Zakorzenienie

Starych blokow nie polecam bk eletryka cos jest zrypana w 2 i 5 a jak w nowym to nie kupujcie gatazu podziemnego : D

Stary 2014-11-28, 12:21   #846
mahoniowa
Zadomowienie

a my wybieramy trzecią opcję czyli domeczek z ogródeczkiem

09.05.2015
Stary 2014-11-28, 12:22   #847
Oluniuniunia
Rozeznanie

U nas z mieszkaniem nic nie wiadomo. Ja mam spory dom, ale mój ojciec upiera się, że mamy mieszkać w moim pokoju (gdzie sama się ledwo mieszczę), z nim za ścianą, zamiast oddać nam dół (łatwo można go zaadoptować) .. U mojego TŻ raczej nie... w małym mieszkanku z rodzicami.. I jest opcja mieszkania na wsi, ale tam nie ma łazienki więc zimą jest słabo.. Także teoretycznie możemy przebierać w ofertach a praktycznie nie mamy gdzie mieszkać :P

26.10.2014

30.04.2015
Stary 2014-11-28, 12:36   #848
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość
a my wybieramy trzecią opcję czyli domeczek z ogródeczkiem
OMG cudownie!!!!

U nas wygląda to tak że TŻ kupił rok temu mieszkanie u siebie w mieście (40km. od Kielc) i raczej tam zamieszkamy Łazienka zrobiona, panele kupione i malowanie wkrótce. Po ślubie reszta. Nie wiem jak się odnajdę w bloku jak całe życie mieszkałam w doku jeszcze pod lasem, cisza i spokój blisko natury... Chociaż mieszkanie duże, dwupoziomowe i przestronne... Będę miała daleko do pracy, rodziców i znajomych Ale coś za coś... Choć myślę że kiedyś też będzie domeczek z ogródkiem

Czuję że przeprowadzka nie będzie łatwa bo jestem bardzo przywiązana do domu rodzinnego... No i dom sam w sobie jest fajny w świetnej lokalizacji, jeszcze Kielce ale same obrzeża. Za domem zaczyna sie pasmo gór świętokrzyskich Jesteśmy z siostrą dwie w domu i dla jednej jest miejsce- piętro i pięknie wyremontowane poddasze. W sumie kuchnia by była do remontu i salon. A jak będzie nie wiadomo Na razie idę za mężem
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 12:45   #849
mogg
Zakorzenienie

My wynajmjje ale za 2 miesiace sie przeprowadzamy do naszego rodzinnego miasta. Tam mamy mieszkanie ale to tylko chcemy do slubu potem kupimy lub wybudujemy swoje
sklaniam sie do budowania

Edytowane przez mogg
Czas edycji: 2014-11-28 o 12:46
Stary 2014-11-28, 13:33   #850
Oluniuniunia
Rozeznanie

Ja też bym wolała dom niż mieszkanie. Nawet malutki, ale domek

26.10.2014

30.04.2015
Stary 2014-11-28, 14:24   #851
antena22
Zadomowienie

My tez raczej bedziemy dom budowac.ja cale zycie mieszkam w domku i jak pomysle ze mialabym isc do bloku gdzie mieszkanie ma 50m to zastanawiam sie jak ja sie tam zmieszcze ze wszystkim.znowu jak ogladalam wieksze miekszania to ceny takie ze mozna dom postawic.u nas jest problem z lokalizcja.ja mieszkam na obrzezach Kielc i jak pomysle ze mam sie przeprowadzic np.20km od miasta to slabo mi sie robi.perspektywa dojazdu busem a potem autobusem do pracy przerasa mnie
Stary 2014-11-28, 14:49   #852
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez antena22 Pokaż wiadomość
My tez raczej bedziemy dom budowac.ja cale zycie mieszkam w domku i jak pomysle ze mialabym isc do bloku gdzie mieszkanie ma 50m to zastanawiam sie jak ja sie tam zmieszcze ze wszystkim.znowu jak ogladalam wieksze miekszania to ceny takie ze mozna dom postawic.u nas jest problem z lokalizcja.ja mieszkam na obrzezach Kielc i jak pomysle ze mam sie przeprowadzic np.20km od miasta to slabo mi sie robi.perspektywa dojazdu busem a potem autobusem do pracy przerasa mnie
Prawko i samochodzik i masz w nosie komunikację zbiorową

26.10.2014

30.04.2015
Stary 2014-11-28, 15:53   #853
antena22
Zadomowienie

Prawo jazdy to ja mam od ponad 10 lat samochod tez jest,ale po prostu nie stac mnie na to zeby jezdzic samochodem do pracy.na dojazdy do pracy idzie kupa kasy.u mnie w pracy wiekoszosc ludzi dojezdza po 20-30km wiec wiem jakie to sa koszta.maja to szczescie ze sporo osob jest z jednej miejscowosci i jezdza np.po 5 osob.ja jak tylko robi sie cieplej przerzucam sie na rower.
Dziewczyny czy ktoras z Was orientuje sie w jakim przedziale cenowym sa suknie Cymbeline?wpadly mi w oko dwie i nie wiem czy jechac do Krk czy darowac sobie.

Edytowane przez antena22
Czas edycji: 2014-11-28 o 15:56
antena22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 18:59   #854
mogg
Zakorzenienie

Mozesz zadzwonic i panj ci cene poda

Stary 2014-11-28, 19:45   #855
bramborka
Przyczajenie

Rany Dzioewczyny, jak Wy pędzicie z tym pisaniem
Mogg ja muszę zapróbować tego szampana (znaczy się wina musującego :P )za 5, 5 bo cena brzmi kusząco .
Ja jak ślubowałam to Męzowi uznali ze szkoły jakieś takie zajęcia, a ze mna nie było problemu - taki Ksiądz... jak się płaci to nie robio problemu .
Teraz Was podczytuje i podpytuję bo przyjaciólka w 2015 ślubuję, ale Oni są zagranicą i staram sie im pomóc w miare możliwości. Dlatego tak wypytuję . Co do Jedrzejowa bo któraś z dziewczyn pisała, to ja sama szyłam tam suknię, w salonie wg projektu i byłam niesamowicie zadowolona. Ceny niższe niż w Kielcach. Teraz też się z psiapsółą tam wybieram, bo wypytywałam o krawcową, ale nie jestem przekonana, wole coś sprawdzonego. Gdzioe zaproszenia zamawiałyście ?
bramborka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 22:33   #856
bramborka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość
dla mnie 4,5 tys to też zdecydowanie za dużo, no ale pewnie gdybym miała nieograniczone fundusze to bym nie marudziła tak

w MsModzie jest niemiła obsługa, panie nie do końca potrafią doradzić i oburzają się kiedy dotknie się suknie, prawda Mogg?
w Kiarze rzeczywiście Pani jest przemiła, potrafi zagaić rozmowę, doradzić
co do Jędrzejowa to totalna porażka w jednym z salonów pani z wielką łaską w ogóle zaczęła rozmawiać ale za wszelką cenę chciała mnie zniechęcić do przymierzania sukni, i jej się to udało, powiedziałam jej kilka ciepłych słów przy wyjściu
w drugim salonie natomiast pani też nie miała ochoty na współpracę, bo akurat jej wnuczka była w szpitalu.. wróciliśmy mega wkurzeni i zawiedzeni! Także z mojej strony nie polecam;p

ja mam wszystko w tej cenie, którą podałam słyszałam, że gdzieś przy stadionie jest duży wybór materiałów, nie wiem jednak gdzie dokładnie..

my poczyniliśmy kolejny krok - zamówiliśmy wódkę - czarny Nemiroff, udało się załatwić super ofertę, przy 5 butelkach 1 gratis, także przy 120 mamy dodatkowo 24 butelki!

Byłam w MS modzie zerknac co proponują i obsługa dla mnie fatalna. Jakość obsługi w Kiarze i w Cymbelinebardzo mi się podobała, ale tam wg projektu nie szyja a my raczejsię na taką opcję bedziemy decydować.
Mahoniowa które salony w Jedrzejowie odwiedziliscie? Ja jak chodzilam za swoją suknia to w jednym salonie na stasznie niemilego Pana sie natknełam:/
Czy Wy mi chcecie powiedziec ze ta kiecka z perelkami na plecach to w granicach 40 tysi ? woooolneeee żarty......

Edytowane przez bramborka
Czas edycji: 2014-11-28 o 22:34 Powód: tekst
bramborka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 01:04   #857
Millsy
Raczkowanie

Heya dziewczyny, sorki ze sie nie udzielałam zbytnio ale miałam busy week w pracy no i niestety tak bedzie az do stycznia.

Dzisiaj sobie zapuszczałam na sluchwałach wasze propozycje piosenek, pisząc w międzyczasie CVki😊 Kilka utworków trafiło do mojej playlisy dziękuje !
Millsy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 01:36   #858
Escorpio
Zakorzenienie

Witam się dziewczyny Coś nie miałam czasu na wizaz ostatnio... Teraz Was nadrabiam

Cytat:
Dla mnie te 4500zl to tez stanowczo za duzo .zanim zaczelam chodzic za sukniami to zalozylam sobie ze chce wydac do 3000zl na suknie,ale niestety to co mi sie podoba jest drogie.ja sie zastanawiam nad ta droga suknia bo po prostu korzystnie w niej wygladam."robi" mi talie ktorej nie mam i pupe.odkladanie pieniedzy na suknie kosztuje mnie wiele wyrzeczen bo wcale nie zarabiam az tak dobrze.
A teraz zmiana tematu.Czy slyszalyscie jakies opinie o salonie Kiara,MsModa i Prestiz?o tym ostatnim wiem ze Miko sie negatywnie wypowiadala,ale ciekawi mnie jaka jakosc maja suknie ktore oni szyja.Kolezanka jeszcze mi doradzala zeby przejechac sie do Jedrzejowa bo podobno mozna tam kupic taniej suknie niz w Ck.U Violi Piekut podoba mi sie to ze sa podane ceny na stronie i przy niektorych modelach jest opcja uszycia tanszeu wersji sukni.Mysle ze to fajne rozwiazanie jesli ktos znajdzie wymarzona suknie,ale bedzie zbyt droga.
Moja siostra szyje w Prestiżu i ładnie jej sukienkę zrobili. A poza tym kupowała ją w tym salonie, bo jej koleżanka polecała, czyli co człowiek to inna opinia Ja ze swojej strony polecę Ci salony w Busku. Ponoć tańsze suknie niż w Kielcach.

---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Nusia1988 Pokaż wiadomość
A właśnie dziewczyny ceny które podajecie są za samo uszycie czy już z materiałem? A jeśli nie to gdzie kupujecie materiał? Chciałabym na drugi dzień uszyć sobie jakąs zwiewną krótką sukienkę tylko nie mam pojęcia gdzie dostać dobry materiał...
Materiały są na Małej i na Leonarda ( na piętrze).

---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ----------

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Mogg my mamy video za 1300zł

Widziałam płytę z ich nagraniem fajna bez udziwnień, ładnie zmontowana. Jak coś dam Ci namiar na PW
Justynka, a mogę prosić o namiar na tego kamerzystę na PW? Są jakieś jego filmy na YT?

Edytowane przez Escorpio
Czas edycji: 2014-11-29 o 01:33
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 13:40   #859
mogg
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nusia1988 Pokaż wiadomość
Byłam w Kiarze jakoś w sierpniu gdy w ogóle pierwszy raz chodziłam po salonach żeby poczuć "klimat" Bardzo podobała mi się obsługa, Pani była bardzo miła. Wtedy nic mnie nie urzekło ale od razu zobaczyłam parę sukienek z 2015 i Pani zapraszała mnie w grudniu Byłam też w Pronuptii (chyba tak się to odmienia ) i tam też bardzo miłe Panie tylko akurat miały klientki więc za dużo nie pogadałyśmy.
Co do mojej sukni to wymarzyłam sobie suknię VP i stwierdziłam że skoro ceny sukni które oglądałam w necie oscylują w okolicach 3-3,5 to dlaczego nie mieć tej wymarzonej sukni od projektantki? Może to mój błąd że żadnej innej firmy nie przymierzyłam ale trudno, taki mój wybór. W Atelier naprawdę obsługa jest wspaniała! Mieli poślizg ok. 30min bo przyszły też panie nie zapisane wcześniej ale...za to zostały ze mną po godzinach. Niczego nie narzucają, nie wciskają. Proponują, ale decyzję pozostawiają dla PM
A co do oszczędzania to odkąd podjęliśmy decyzję o ślubie i że wesele finansujemy po częsci sami to teraz zaciskamy pasa Właśnie żeby ten dzień był wyjątkowy. Oczywiście nie wymyślamy bóg wie czego, przylotu samolotem czy pokazu baristy ale żeby ten dzień był taki jak chcemy. Odmawiamy sobie wielu rzeczy ale wiemy że to jest nasz cel A ze wzrostem cen..przecież tak dzieje się zawsze. Nawet głupi przykład Wszystkich świętych czy Bożego Narodzenia. Zawsze ceny idą w górę. Jak to się mówi "Byznes is Byznes"
A zdradzisz mi co robisz z trenem ?? mi rowniez sie nue podoba upiecie ala kaczy kuperek w tak zwiewnej sukni
Myslalam o dopinanym trenie ???

Ja dzisiaj wplacilam zaliczke u krawcowej ;>

Stary 2014-11-29, 14:17   #860
antena22
Zadomowienie

Dziewczyny kupilam kiecke bylam dzisiaj z mama w Paryzance i kupilam.nie bylo wielkiego WOW,ale wiem tez ze przy zadnej sukni by tego nie bylo we wtroek jade wplacic reszte zadatku
Stary 2014-11-29, 14:30   #861
mogg
Zakorzenienie

O super ) ktora wzielas ??? )) chwal sie !!

Stary 2014-11-29, 15:05   #862
antena22
Zadomowienie

Sposabella Demi cos tam.kolekcja z tego roku Linka wole nie wrzucac,bo noje sie ze Tz moze podejrzec
Stary 2014-11-29, 15:09   #863
mogg
Zakorzenienie

Oki zaraz obadam ! ) sposabella ma bardzo ladne suknie !

Ah.. Ja mam czas do lutego na wybor sukni potem zdjecie miary

Edytowane przez mogg
Czas edycji: 2014-11-29 o 15:11
Stary 2014-11-29, 16:06   #864
antena22
Zadomowienie

Mierzyłam też model Delicios 1321 i na początku on był faworytem. Potem zmierzyłam jeszcze suknię z muślinu i na końcu właśnie Demi. Jestem bardzo krytyczna jeśli chodzi o moja osobę a gdy zobaczyłam się w tej sukni to pomyślałam że "kurde świetnie w niej wyglądam!" nawet pomimo moich dodatkowych 5kg, więc chyba nie było się nad czym zastanawiać,tylko brać
Byłam też dzisiaj w Ms Modzie i zmierzyłam 4 suknie. może nawet zdecydowałabym się na kupno którejś,ale niestety ta starsza pani która tam pracuje jest okropna!Gdyby była tam tylko ta młoda dziewczyna wizyta w tym salonie byłaby dużo przyjemniejsza.
Stary 2014-11-29, 16:07   #865
mogg
Zakorzenienie

O tak starsza Pani jest masakra ja tez bym np. Juz szyla gfybym znalazla TA sukienke :

Stary 2014-11-29, 22:21   #866
Oluniuniunia
Rozeznanie

Cytat:
A zdradzisz mi co robisz z trenem ?? mi rowniez sie nue podoba upiecie ala kaczy kuperek w tak zwiewnej sukni

Cytat:
Dziewczyny kupilam kiecke bylam dzisiaj z mama w Paryzance i kupilam.naie bylo wielkiego WOW,ale wiem tez ze przy zadnej sukni by tego nie bylo we wtroek jade wplacic reszte zadatku
Gratuluję dziewczyny!! Mnie się sukienka odwleka, bo najpierw starsza była chora, a teraz ja ledwo dycham, więc latanie po sklepach zdecydowanie odpada A czas się kurczy..
My byliśmy dziś z TŻ na naukach i okazało się, że księciunio mówił o nas Dobrze było posłuchać, że nie tylko my uważamy nasze podejście za słuszne

26.10.2014

30.04.2015
Stary 2014-11-30, 00:59   #867
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Sposabella Demi cos tam.kolekcja z tego roku Linka wole nie wrzucac,bo noje sie ze Tz moze podejrzec
Super Gratuluję A opisz jak mniej więcej wygląda, bo za dużo sukienek mi wyskakuje do tej nazwy, którą podałaś

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Oluniuniunia Pokaż wiadomość
Gratuluję dziewczyny!! Mnie się sukienka odwleka, bo najpierw starsza była chora, a teraz ja ledwo dycham, więc latanie po sklepach zdecydowanie odpada A czas się kurczy..
My byliśmy dziś z TŻ na naukach i okazało się, że księciunio mówił o nas Dobrze było posłuchać, że nie tylko my uważamy nasze podejście za słuszne
A gdzie byliście? I czemu o Was?
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 01:40   #868
Oluniuniunia
Rozeznanie

Na Karczówce. A o nas, bo mówił, że praca w korpo to zło, że małżonek jest najważniejszy, nie praca, nie rodzice, nawet nie dziecko - tylko druga połówka. I te zalecenia, które dawał my już od dawna wprowadziliśmy w życie Ciężko w sumie tak DOKŁADNIE powiedzieć
Co mi się przypomniało jeszcze ważnego, to to, że mówił, że żeby być z kimś naprawdę, to trzeba tą osobę dobrze poznać taką jaka jest, a żeby to zrobić, to trzeba poznać najpierw siebie. I zgadzam się w tym w 100%, bo jak człowiek sam siebie nie zna i nie wie, czego chce to jego życie jest szarpaniną i chaosem a w takich warunkach nie ma szans na zbudowanie wartościowej relacji z drugim człowiekiem.

26.10.2014

30.04.2015

Edytowane przez Oluniuniunia
Czas edycji: 2014-11-30 o 02:01 Powód: coś mi się przypomniało :)
Stary 2014-11-30, 10:24   #869
Nusia1988
Zadomowienie

Cytat:

Mogg jasne że zdradzę ale tylko w teorii bo jak to będzie to wyglądało to dowiem się dopiero w marcu Tren będę miała odpinany. Także tylko do kościoła i na sesje a na zabawę weselną go świadkowa odepnie i będzie tylko sama prosta suknia. On gdzieś pod paskiem będzie przypinany. Pani mi taką wizję pokazała i jej zaufałam

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Dziewczyny kupilam kiecke bylam dzisiaj z mama w Paryzance i kupilam.nie bylo wielkiego WOW,ale wiem tez ze przy zadnej sukni by tego nie bylo we wtroek jade wplacic reszte zadatku
Gratulacje! Wow będziesz miała jak już przymierzysz z Twoimi wymiarami i dopasowana do Ciebie
Nusia1988 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 11:18   #870
kalusia87
Zakorzenienie

Demi jest prześliczna
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości