|
|
#841 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kieleckie Panny Młode część XII :)
tak, na początku grzecznie powiedzieć, że musi wyjść ze względu na pracę i ksiądz się na pewno zgodzi
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
O to super ! My bedziemy teraz w grudniu robic bo ma tz czas w koncu
Ja w przyszlym tygodniu bede robic ksiege gosci nie bede miala instaxa fakt faktem ale mam pomysl na cos innego ![]() Upatrzylusmy sobie mieszkanie <jupi> ale myslimy nad budowa domu znalazlam fajna ziemie na ulicy miętowej uwielbiam nazwy ulic w moim mieście ! No i jak tylko dostane umowe na stale staramy sie o dzidzunia Oby wszystko sie dobrze ulozylo ! zjadam literki i gubie polskie znaki na moim lenovo )
|
|
|
|
|
#843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że Ci się wszystko tak ułoży jak będziesz chciała
|
|
|
|
#844 |
|
Zadomowienie
|
ułoży się, zobaczysz!
trzeba tylko pozytywnie myśleć i nie poddawać się w walce o szczęśliwe życie!![]() my będziemy mieszkać na wiosennej, jeśli się wszystko uda a wierzę w to że TAK!
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Starych blokow nie polecam bk eletryka cos jest zrypana w 2 i 5
a jak w nowym to nie kupujcie gatazu podziemnego : Dzjadam literki i gubie polskie znaki na moim lenovo )
|
|
|
|
|
#846 |
|
Zadomowienie
|
a my wybieramy trzecią opcję czyli domeczek z ogródeczkiem
|
|
#847 |
|
Rozeznanie
|
U nas z mieszkaniem nic nie wiadomo. Ja mam spory dom, ale mój ojciec upiera się, że mamy mieszkać w moim pokoju (gdzie sama się ledwo mieszczę), z nim za ścianą, zamiast oddać nam dół (łatwo można go zaadoptować) .. U mojego TŻ raczej nie... w małym mieszkanku z rodzicami.. I jest opcja mieszkania na wsi, ale tam nie ma łazienki więc zimą jest słabo.. Także teoretycznie możemy przebierać w ofertach a praktycznie nie mamy gdzie mieszkać :P
|
|
|
#848 |
|
Wtajemniczenie
|
OMG
cudownie!!!!U nas wygląda to tak że TŻ kupił rok temu mieszkanie u siebie w mieście (40km. od Kielc) i raczej tam zamieszkamy Łazienka zrobiona, panele kupione i malowanie wkrótce. Po ślubie reszta. Nie wiem jak się odnajdę w bloku jak całe życie mieszkałam w doku jeszcze pod lasem, cisza i spokój blisko natury... Chociaż mieszkanie duże, dwupoziomowe i przestronne... Będę miała daleko do pracy, rodziców i znajomych Ale coś za coś... Choć myślę że kiedyś też będzie domeczek z ogródkiem ![]() Czuję że przeprowadzka nie będzie łatwa bo jestem bardzo przywiązana do domu rodzinnego... No i dom sam w sobie jest fajny w świetnej lokalizacji, jeszcze Kielce ale same obrzeża. Za domem zaczyna sie pasmo gór świętokrzyskich Jesteśmy z siostrą dwie w domu i dla jednej jest miejsce- piętro i pięknie wyremontowane poddasze. W sumie kuchnia by była do remontu i salon. A jak będzie nie wiadomo Na razie idę za mężem
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
My wynajmjje ale za 2 miesiace sie przeprowadzamy do naszego rodzinnego miasta. Tam mamy mieszkanie ale to tylko chcemy do slubu potem kupimy lub wybudujemy swoje
![]() sklaniam sie do budowania
Edytowane przez mogg Czas edycji: 2014-11-28 o 12:46 |
|
|
|
|
#850 |
|
Rozeznanie
|
Ja też bym wolała dom niż mieszkanie. Nawet malutki, ale domek
|
|
|
#851 |
|
Zadomowienie
|
My tez raczej bedziemy dom budowac.ja cale zycie mieszkam w domku i jak pomysle ze mialabym isc do bloku gdzie mieszkanie ma 50m to zastanawiam sie jak ja sie tam zmieszcze ze wszystkim.znowu jak ogladalam wieksze miekszania to ceny takie ze mozna dom postawic.u nas jest problem z lokalizcja.ja mieszkam na obrzezach Kielc i jak pomysle ze mam sie przeprowadzic np.20km od miasta to slabo mi sie robi.perspektywa dojazdu busem a potem autobusem do pracy przerasa mnie
|
|
#852 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#853 |
|
Zadomowienie
|
Prawo jazdy to ja mam od ponad 10 lat
samochod tez jest,ale po prostu nie stac mnie na to zeby jezdzic samochodem do pracy.na dojazdy do pracy idzie kupa kasy.u mnie w pracy wiekoszosc ludzi dojezdza po 20-30km wiec wiem jakie to sa koszta.maja to szczescie ze sporo osob jest z jednej miejscowosci i jezdza np.po 5 osob.ja jak tylko robi sie cieplej przerzucam sie na rower.Dziewczyny czy ktoras z Was orientuje sie w jakim przedziale cenowym sa suknie Cymbeline?wpadly mi w oko dwie i nie wiem czy jechac do Krk czy darowac sobie.
20.06.2015 14.02.2017 Synuś Edytowane przez antena22 Czas edycji: 2014-11-28 o 15:56 |
|
|
|
|
#854 |
|
Zakorzenienie
|
Mozesz zadzwonic i panj ci cene poda
![]() zjadam literki i gubie polskie znaki na moim lenovo )
|
|
|
|
|
#855 |
|
Przyczajenie
|
Rany Dzioewczyny, jak Wy pędzicie z tym pisaniem
![]() Mogg ja muszę zapróbować tego szampana (znaczy się wina musującego :P )za 5, 5 bo cena brzmi kusząco .Ja jak ślubowałam to Męzowi uznali ze szkoły jakieś takie zajęcia, a ze mna nie było problemu - taki Ksiądz... jak się płaci to nie robio problemu .Teraz Was podczytuje i podpytuję bo przyjaciólka w 2015 ślubuję, ale Oni są zagranicą i staram sie im pomóc w miare możliwości. Dlatego tak wypytuję . Co do Jedrzejowa bo któraś z dziewczyn pisała, to ja sama szyłam tam suknię, w salonie wg projektu i byłam niesamowicie zadowolona. Ceny niższe niż w Kielcach. Teraz też się z psiapsółą tam wybieram, bo wypytywałam o krawcową, ale nie jestem przekonana, wole coś sprawdzonego. Gdzioe zaproszenia zamawiałyście ?
|
|
|
|
|
#856 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Byłam w MS modzie zerknac co proponują i obsługa dla mnie fatalna. Jakość obsługi w Kiarze i w Cymbelinebardzo mi się podobała, ale tam wg projektu nie szyja a my raczejsię na taką opcję bedziemy decydować. Mahoniowa które salony w Jedrzejowie odwiedziliscie? Ja jak chodzilam za swoją suknia to w jednym salonie na stasznie niemilego Pana sie natknełam:/ Czy Wy mi chcecie powiedziec ze ta kiecka z perelkami na plecach to w granicach 40 tysi ? woooolneeee żarty......
Edytowane przez bramborka Czas edycji: 2014-11-28 o 22:34 Powód: tekst |
|
|
|
|
|
#857 |
|
Raczkowanie
|
Heya dziewczyny, sorki ze sie nie udzielałam zbytnio ale miałam busy week w pracy no i niestety tak bedzie az do stycznia.
Dzisiaj sobie zapuszczałam na sluchwałach wasze propozycje piosenek, pisząc w międzyczasie CVki😊 Kilka utworków trafiło do mojej playlisy dziękuje ! |
|
|
|
|
#858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się dziewczyny
Coś nie miałam czasu na wizaz ostatnio... Teraz Was nadrabiam Cytat:
Ja ze swojej strony polecę Ci salony w Busku. Ponoć tańsze suknie niż w Kielcach.---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ---------- Justynka, a mogę prosić o namiar na tego kamerzystę na PW? Są jakieś jego filmy na YT? Edytowane przez Escorpio Czas edycji: 2014-11-29 o 01:33 |
||
|
|
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi rowniez sie nue podoba upiecie ala kaczy kuperek w tak zwiewnej sukni ![]() Myslalam o dopinanym trenie ??? Ja dzisiaj wplacilam zaliczke u krawcowej ;> zjadam literki i gubie polskie znaki na moim lenovo )
|
|
|
|
|
|
#860 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny kupilam kiecke
bylam dzisiaj z mama w Paryzance i kupilam.nie bylo wielkiego WOW,ale wiem tez ze przy zadnej sukni by tego nie bylo we wtroek jade wplacic reszte zadatku
|
|
#861 |
|
Zakorzenienie
|
O super
) ktora wzielas ??? )) chwal sie !! ![]() zjadam literki i gubie polskie znaki na moim lenovo )
|
|
|
|
|
#862 |
|
Zadomowienie
|
Sposabella Demi cos tam.kolekcja z tego roku
Linka wole nie wrzucac,bo noje sie ze Tz moze podejrzec
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Oki zaraz obadam !
) sposabella ma bardzo ladne suknie ! Ah.. Ja mam czas do lutego na wybor sukni potem zdjecie miary zjadam literki i gubie polskie znaki na moim lenovo )
Edytowane przez mogg Czas edycji: 2014-11-29 o 15:11 |
|
|
|
|
#864 |
|
Zadomowienie
|
Mierzyłam też model Delicios 1321 i na początku on był faworytem. Potem zmierzyłam jeszcze suknię z muślinu i na końcu właśnie Demi. Jestem bardzo krytyczna jeśli chodzi o moja osobę a gdy zobaczyłam się w tej sukni to pomyślałam że "kurde świetnie w niej wyglądam!" nawet pomimo moich dodatkowych 5kg, więc chyba nie było się nad czym zastanawiać,tylko brać
![]() Byłam też dzisiaj w Ms Modzie i zmierzyłam 4 suknie. może nawet zdecydowałabym się na kupno którejś,ale niestety ta starsza pani która tam pracuje jest okropna!Gdyby była tam tylko ta młoda dziewczyna wizyta w tym salonie byłaby dużo przyjemniejsza.
|
|
#865 |
|
Zakorzenienie
|
O tak starsza Pani jest masakra
ja tez bym np. Juz szyla gfybym znalazla TA sukienke :zjadam literki i gubie polskie znaki na moim lenovo )
|
|
|
|
|
#866 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
A czas się kurczy.. My byliśmy dziś z TŻ na naukach i okazało się, że księciunio mówił o nas Dobrze było posłuchać, że nie tylko my uważamy nasze podejście za słuszne
|
|
|
|
#867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluję ![]() ---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#868 |
|
Rozeznanie
|
Na Karczówce. A o nas, bo mówił, że praca w korpo to zło, że małżonek jest najważniejszy, nie praca, nie rodzice, nawet nie dziecko - tylko druga połówka. I te zalecenia, które dawał my już od dawna wprowadziliśmy w życie
Ciężko w sumie tak DOKŁADNIE powiedzieć ![]() Co mi się przypomniało jeszcze ważnego, to to, że mówił, że żeby być z kimś naprawdę, to trzeba tą osobę dobrze poznać taką jaka jest, a żeby to zrobić, to trzeba poznać najpierw siebie. I zgadzam się w tym w 100%, bo jak człowiek sam siebie nie zna i nie wie, czego chce to jego życie jest szarpaniną i chaosem a w takich warunkach nie ma szans na zbudowanie wartościowej relacji z drugim człowiekiem.
![]() Edytowane przez Oluniuniunia Czas edycji: 2014-11-30 o 02:01 Powód: coś mi się przypomniało :) |
|
|
|
|
#869 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tren będę miała odpinany. Także tylko do kościoła i na sesje a na zabawę weselną go świadkowa odepnie i będzie tylko sama prosta suknia. On gdzieś pod paskiem będzie przypinany. Pani mi taką wizję pokazała i jej zaufałam ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#870 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

cudownie!!!!
Łazienka zrobiona, panele kupione i malowanie wkrótce. Po ślubie reszta. Nie wiem jak się odnajdę w bloku
jak całe życie mieszkałam w doku jeszcze pod lasem, cisza i spokój blisko natury... Chociaż mieszkanie duże, dwupoziomowe i przestronne... Będę miała daleko do pracy, rodziców i znajomych
Ale coś za coś... Choć myślę że kiedyś też będzie domeczek z ogródkiem
Ślub 

Właśnie żeby ten dzień był wyjątkowy. Oczywiście nie wymyślamy bóg wie czego, przylotu samolotem czy pokazu baristy ale żeby ten dzień był taki jak chcemy. Odmawiamy sobie wielu rzeczy ale wiemy że to jest nasz cel
A czas się kurczy..