Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staraniach V - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-27, 17:57   #631
Elfka86
Zakorzenienie

Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran

Cześć

Maciejka wizja dziecka Ci się szybko zmieni

Ma.ko Maja ma skończone 4 miesiące i nosi czapeczki 40/42

Ja małą kładłam na początku na bokach i podkładałam coś pod plecki, bo się bałam, że jak uleje to się zakrztusi a teraz śpi na pleckach i sama sobie głowę przekręca w różne strony jak śpi ze mną w łóżku to potrafi już sama się na boczku ułożyć, żeby cyca znaleźć

ola_la kg w ciąży się nie przejmuj ja przytyłam przez całą ciążę 19,5 kg a teraz mi zostały tylko 2 kg - obstawiam, że to cyce bo we wszystkie ubrania sprzed ciąży się mieszczę tylko w bluzkach mam problem zapiąć się w biuście
Stary 2014-11-27, 18:22   #632
Kamel
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
ja się boję, ze te poduszki własnie moga przeszkadzać.
wypatrzyłam tez fajny komplet, http://allegro.pl/6el-posciel-100-x-...807246260.html

o ten. w gwiazdki. śliczny.
Też ładny Chociaż tamten ma więcej możliwości wyboru Ja jeszcze się zastanowię i czy w ogóle będę kupować z kołderką i poduszką czy tylko poszwy.

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 19:41   #633
manieczka1
Zakorzenienie

Mako ale ladnie Leos wazy pieknie
Jul ciesze sie, ze zeszlo wszystko
Zalamna moze po tym szpitalu tak sie mu poprzestawialo...
Mako piekne czapusie
Wik wspolczuje bolu...
Pierozkowa i ola jedzcie poki mozecie
Kamel widze, ze zakupy pelna para
Mako mo dlonie moze nie dretwialy, ale strasznie byly napuchniete. Teraz za to mam nogi i stopy jak slon...nie wien czy to normalne po porodzie?
Maciejka jak klade na plecach to glowke sam na bok przekreca. Ale klade glownie na boku raz jednym, raz drugim w razie ulania.
Aga oby to nic powaznego.
Nadrobilam. Po kapieli napisze co u nas
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 19:43   #634
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanko na temat poczty ?

Czy macie jakieś problemy w posługiwaniu się nią ? bo zauważyłam, że już kilka wiadomości jest w koszu np. Jull zdjęcie Twojego synka czy też odp. załamanej do moich zdjęć (nawet nie wiedziałam, że coś napisałaś) w roboczych też jest trochę nie wysłanych zdjęć np. Jagodzia Twoich nie ma w odebranych wiadomościach. Jeżeli macie jakiś problem to piszcie na pewno nie tylko ja ale inne dziewczyny wam pomogą
Ok ja ogarniam poczty nawet nie miałam czasu się w nią zagłębić więc odpaliłam swoją pocztę i wysłałam ze swojego maila.
Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Już znalazłam Twoją wiadomość i ją umieściłam w odebranych byłą w wysłanych ale w odebranych nie

P.S.
Jagodzia, wiki, kamel przeniosłam wasze wiadomości z wersji roboczych do odebranych mam nadzieje, że się nie pogniewacie
za co? buziak za to
Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
a macie mój brzuszek

16t6dz
jaki malutki woooow
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 19:47   #635
201606011622
Konto usunięte

ja ogólnie wszędzie miałam "malutko" przed ciążą, na brzuchu to juz całkiem
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 20:17   #636
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Hej.
Ją na szybko bo coś nie mam weny na pisanie.

Kamel śliczna posciel, ale nie wiem czy te poduszki w ramach ochraniacza nie zajmą jednak za dużo miejsca.
Wkurza mnie macanie ciężarnych po brzuchach. Rozumiem mąż, albo moja mama czasem zapyta czy może-nigdy sama ręki nie położyła na mój brzuch, a nie jak niektórzy od razu kładą rękę na brzuchu i glaszcza. Co ja jestem do glaskania czy co. Teściowa też "o wnusio do mnie przyszedł" i bach ręką na brzuch. Nie kuwa zostawilam go w domu i sama przyszłam cisnelo mi sie na usta haha.

Ola super ta w gwiazdki, paski i zygzaki. Kto wie może sie na taka zdecydujemy. Co prawda mamy na oku marynarska ale kto wie
Na poczatku też mi jedną dretwiala ale dlatego że podkladalam ją pod głowę heh.

Aga dziękuję myślisz że mam duże szansę że przenosze? Ją mam cicha nadzieję na chociaż kilka dni po tp.
To my też sobie ostatnio pozwalamy. To chipsy z biedry fromage to wafelki, to ciastka, to babeczki itp i u mnie już 13 na plusie i G też prawie 2 kg przytyl. Jeszcze jutro pizza i od week znów zdrowe żywienie zaczynamy

Elfka dzięki. Mam teraz jedną ciepła na 36 i kupię chyba w smyku 40/42 najwyżej nie wykorzystamy. Bo ciensze to na pewno więc wezmę na wiosnę, zwłaszcza ze teraz promo na czapki i druga rzecz za -70% to zapłacę niecałe 6 zł za te dwie cienkie w zestawie a razem z gruba 30

Dzisiaj jak wróciliśmy że sklepu to zobaczylam w lustrze że mi uda urosły no ale ciasteczka, chipsy, cuierki i inne wychodza heh.
Miałam iść z dziewczynami z pracy do maca na płoty ale coś nie miałam siły. Byliśmy w rossmanie kupiliśmy resztę pier.dol.ek , w biedronce po owoce i warzywa, w kauflandzie po kawę bo w promocji i tak opadlam z sił heh.

Przyszło nam rozliczenie za ciepło. Nie musimy płacić za czynsz w tym miesiącu a w przyszłym tylko 200zl

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:11 ----------

Mania
Czekamy na opowieści co u was.

Jagatka a u Ciebie jak?

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 

Edytowane przez ma.ko
Czas edycji: 2014-11-27 o 20:16
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 20:51   #637
manieczka1
Zakorzenienie

Mako no to super my tez zawsz zwrot mielismy. Ciekawe jak teraz przy malym
U nas wczoraj byla polozna. Z malym wszystko ok. Pocieszyla co do uszka, mowi ze czesto sa jeszcze zapchane. Kontrole mamy 26 stycznia u audiologa. Obejrzala moje krocze i sie przerazila...powiedziala wprost, ze ladnie to nie wyglada...robie pare razy dziennie oklady z rivanolu, altacetu i smaruje jakas mascia...maly jest pzeukochany i jest na serio typowa sowa. W dzien spi, w nocy buszuje dzis cala praktycznie noc spal z nami i pobudki srednio co godzine. No i to tyle chyba jutro polozna ma przyjsc z waga.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

I nie wiem jak moj maly to robi, ale juz dwa razy zastalam go w poprzek lozeczka taki ruchliwy jest!!!
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 21:07   #638
Kamel
Wtajemniczenie

Mako może kupię mniej tych poduszek pomyślę jeszcze. Można kupić też bez poduszek, różne opcje mają, a kolory cudne
No moja teściowa się nie interesuje moją ciążą także wolałabym chyba żeby taka była upierdliwa jak twoja Ona nawet mnie nie odwiedziła w szpitalu po porodzie ani nikt z jej rodziny ale ja jej nie trawię więc może lepiej.
Mania mi ogólnie to patologicznie puchną nogi ale nie martw się bo z synkiem po cesarce i kilka dni jeszcze później miałam nogi spuchnięte a potem jak już więcej karmiłam to zeszło wszystko

11.12.2013
16.08.2013
Synuś- 2011
Córeczka- 2015

Killer 1x

Edytowane przez Kamel
Czas edycji: 2014-11-27 o 21:26
Kamel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-27, 22:06   #639
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Mania super że sobie radzicie
Ale kurcze kiepsko że tak z Twoim kroczem ciężko. A pomagają chociaż te oklady? Obys szybko doszła do siebie
Przy dziecku to pewnie będziemy mieli mniejsze ossvzednoaci hehe bo jed ak bedxie sie wiecej grzalo.

Kamel ją ciągle mówię że moja nie jest zła tylko męcząca i upierdliwa. Ale taki ma charakter. Trochę sie roznimy, a nawet bardzo ale ona sza uje mnie a ja ją.
A jak mozna bez poduszek to spoko, zawsze można dokupić oxhraniacz

Mąż chrapkę a ją po raz któryś tam oglądam pokojowke na manchatanie.

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-11-28, 01:19   #640
God Of War 20
Zakorzenienie

Mania współczuję problemów z kroczem. Teraz jeszcze wszystko świeże i opuchnięte wiec może potem będzie lepiej?
Ja na początku też się bałam bo jakoś mi to dziwnie wyglądało ale ładnie się zroslo choć w jednym miejscu tak nie do końca no ale jest i tak bardzo dobrze. Stosować nic nie stosowałam.
Stary 2014-11-28, 08:15   #641
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Dzień dobry
Dzis są ppostępy, bo zdrętwiała mi tylko jedna ręka haha, ale bolą obie ledwo czajnik z wodą utrzymałam.

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-11-28, 08:57   #642
Jagatka_N
Zakorzenienie

Hej

Mako współczuje tych drętwień...
A propo ogrzewania też się zastanawiam jak to pójdzie, bo teraz praktycznie nie ma potrzeby, ale jakby już dziecko było to jednak chyba za chłodno jaką temp macie na codzien?

Mania biedulko oby szybko i ładnie Ci sie podgoiła ta rana
A z Franiem to pięknie sobie radzisz, co? Super ze karmienie ładnie Wam idzie, zazdroszczę...też bym chciała już.... Kąpałaś sama?

A w ogóle co to za marudzenie że 3kg na plusie hę?
Stary 2014-11-28, 09:02   #643
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

Jagatka nie mam termometru i nie potrafie oszacować ile mamy stopni w domu heh. Musimy kupić jakiś
A Ty co się nie odzywasz

Dziewczyny chciałąm na poczcie coś podpatrzeć w pokoiku który wstawiła Manieczka i nie ma go, wy tez nie widzicie?

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-11-28, 09:05   #644
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jagatka_N Pokaż wiadomość
Hej

Mako współczuje tych drętwień...
A propo ogrzewania też się zastanawiam jak to pójdzie, bo teraz praktycznie nie ma potrzeby, ale jakby już dziecko było to jednak chyba za chłodno jaką temp macie na codzien?

Mania biedulko oby szybko i ładnie Ci sie podgoiła ta rana
A z Franiem to pięknie sobie radzisz, co? Super ze karmienie ładnie Wam idzie, zazdroszczę...też bym chciała już.... Kąpałaś sama?

A w ogóle co to za marudzenie że 3kg na plusie hę?
Jagacia a jak się czujesz?? ile Ty masz kg na plusie??

A co do ogrzewania to jak czytam te wszystkie poradniki to w dzień powinno być ok 20-22 stopni w nocy ciut niżej, a w trakcie kąpieli ok 23-25. Ja mam porozstawiane termometry i u mnie bez grzania spokojnie jest tyle stopni. Normalnie w pokojach mam 23-24 stopnie, także nie widzę potrzeby grzania...ale powiem Wam, że parę mam mówi mi właśnie, a zobaczysz jak będzie dziecko to do 26 będziesz grzała... tylko po co? Zawsze można ubrać dodatkowo coś, a nie, że dziecko w bodziaku z krótkim rękawem lata... także mi się wydaje, że nie ma co szaleć ( no chyba, że dziecko będzie miało kark zimny )

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 09:21   #645
Jagatka_N
Zakorzenienie

Mako kup kup, przyda się jak się nie odzywam, no odzywam sie
Maciejka to sporo macie bez grzania, zazdroszczę
Ja mam teraz z rana bez grzania 20-21 i wcale za ciepło mi nie jest a ja lubię ciepło i nie cierpię sie grubo ubierać w mieszkaniu
Co do kg mam plus 12 niby nie jest źle, ale udziska urosły
a tak to ok
Stary 2014-11-28, 09:28   #646
maciejka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam teraz z rana bez grzania 20-21 i wcale za ciepło mi nie jest a ja lubię ciepło i nie cierpię sie grubo ubierać w mieszkaniu
a tak to ok
słyszałam, że też sporo zależy od tego co lubią rodzice, my oboje z tż nie lubimy jak jest zbyt ciepło... aktualnie paraduję nago i jest mi super

a kg masz w sam raz...chciałabym na tylu skończyć

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 09:34   #647
agaaga89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Aga dziękuję myślisz że mam duże szansę że przenosze? Ją mam cicha nadzieję na chociaż kilka dni po tp.
To my też sobie ostatnio pozwalamy. To chipsy z biedry fromage to wafelki, to ciastka, to babeczki itp i u mnie już 13 na plusie i G też prawie 2 kg przytyl. Jeszcze jutro pizza i od week znów zdrowe żywienie zaczynamy
znów narobiłaś mi smaka Mój Tż też tył ze mną z tym, że ja już wróciłam do wagi a on... no cóż.
Myślę, że przenosisz, jak Synek nie przyspieszy jakimś trafem z wymiarami to pewnie będzie czekał grzecznie aż dojrzeje do wyjścia. Zresztą mamy tu jakąś wątkową tendencję do przenoszenia albo rodzenia sporo przed czasem

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Mako no to super my tez zawsz zwrot mielismy. Ciekawe jak teraz przy malym
U nas wczoraj byla polozna. Z malym wszystko ok. Pocieszyla co do uszka, mowi ze czesto sa jeszcze zapchane. Kontrole mamy 26 stycznia u audiologa. Obejrzala moje krocze i sie przerazila...powiedziala wprost, ze ladnie to nie wyglada...robie pare razy dziennie oklady z rivanolu, altacetu i smaruje jakas mascia...maly jest pzeukochany i jest na serio typowa sowa. W dzien spi, w nocy buszuje dzis cala praktycznie noc spal z nami i pobudki srednio co godzine. No i to tyle chyba jutro polozna ma przyjsc z waga.

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

I nie wiem jak moj maly to robi, ale juz dwa razy zastalam go w poprzek lozeczka taki ruchliwy jest!!!
Współczuję tego krocza, oby szybko się goiło... A co do obracania to szacun, Hela po paru miesiącach dopiero robiła kręciołki

Edytowane przez agaaga89
Czas edycji: 2014-11-28 o 09:35
agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 09:39   #648
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość

A co do ogrzewania to jak czytam te wszystkie poradniki to w dzień powinno być ok 20-22 stopni w nocy ciut niżej, a w trakcie kąpieli ok 23-25. Ja mam porozstawiane termometry i u mnie bez grzania spokojnie jest tyle stopni. Normalnie w pokojach mam 23-24 stopnie, także nie widzę potrzeby grzania...ale powiem Wam, że parę mam mówi mi właśnie, a zobaczysz jak będzie dziecko to do 26 będziesz grzała... tylko po co? Zawsze można ubrać dodatkowo coś, a nie, że dziecko w bodziaku z krótkim rękawem lata... także mi się wydaje, że nie ma co szaleć ( no chyba, że dziecko będzie miało kark zimny )
U mnie np teraz jest 19 stopni i grzeje się od rana... no ale nie ma co porównywać mieszkania w bloku do mieszkania w domu. Standardowo jak sie już tak nagrzeje w dzień to jest ok 22 stopnie. W nocy wiadomo mniej a nad ranem to zimno ale dziecko poprzykrywane leży przecież solidnie.
Do kąpieli musi być ciepło fakt nasza Zuza jest przyzwyczajona do tych temperatur i jak np jest za ciepło to jej nie pasuje, zaczyna marudzić, ciągle się jej pić chce...

Moja kuzynka tak przy pierwszym dziecku grzała strasznie... w jednym pokoju tylko trzymała córę i było tak okropnie duszno... teraz się śmieją z tego i przy drugim dziecku już normalnie było i tak nie wariowała
Stary 2014-11-28, 10:12   #649
wik_and_ola
Zadomowienie

Mania, super, że tak fajnie już sobie radzicie z maluszkiem. A te pobudki w nocy i spanie w dzień to jeszcze ze sto razy Wam się poprzemienia.
No i oby okłady szybko dały skutek. Pamiętam ten ból krocza

Ma.ko, zapytaj lekarza na wizycie o te dretwienia, bo ja nie wiem czy to normalne jest. Może czegoś brakuje w organizmie.

Co do grzania to niedobrze jest przesadzać. Przy maluszku w zupełności wystarczy 21 stopni a do spania to jeszcze mniej. Przy kąpieli wstawiam na chwilę grzejnik elektryczny i dogrzewam ze dwa stopnie w łazience i tyle. Gorzej jest po przegrzaniu niż niedogrzaniu, dlatego lepiej po prostu ubrać maluszka w jakąś bluzę.

U nas noc bez zmian, trzy pobudki i od piątej już nie śpimy Za to teraz panna już na drzemkę poszła. Mnie ząb boli już zdecydowanie mniej, ale katar przerodzil się w zatoki i męczę się przeokrutnie. Do tego dostałam @, jak nie urok to... Ehh, to sobie pomarudzilam. Nawet pochorowac w spokoju nie ma jak, bo trzeba zająć się Ania a dziś jeszcze na 16 mam z Wika wizytę u okulisty. Masakra, ta reklama to sama prawda, mamy nie biorą zwolnienia

Edytowane przez wik_and_ola
Czas edycji: 2014-11-28 o 10:13
wik_and_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 10:20   #650
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Dzis są ppostępy, bo zdrętwiała mi tylko jedna ręka haha, ale bolą obie ledwo czajnik z wodą utrzymałam.
Współczuję :glasiu;

Cytat:
a tak to ok
Oooo to wcale dużo nie przytyłaś, też bym chciała tyle, ciekawe jak mi to wyjdzie

Manieczka - współczuję problemów z kroczem, oby okłady pomogły

Hej

Witam się w piąteczek, normalnie cieszyłabym się na weekend, ale co z tego że weekend jak teraz mam 3 weekendy pod rząd studia, więc wcale nie odpocznę, ale na szczęście potem miesiąc przerwy więc jakoś muszę przetrwać

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 10:32   #651
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość

dobrze prawisz polać jej gdy się grzeje w domu za dużo to jest suche powietrze a to też nie dobrze jest.
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 10:34   #652
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

jagatka no troche się dozywasz :P ale tylko troche :P
Ty też chudzinka - ja już mam +13
aga to jak mam wybór - sporo przed czasem, czy po to wybieraj drugą opcje
wik na pewno zapytam, bo dla mnie to też nie jest normalne ehh
zdrowiej kochana, wiem ze na zatoki dobrze robią inhalacje z majeranku - wiem z doświadczenia. Bo ibupromu zatoki pewnie nie mozesz teraz?
pierożkowa dzięki
oby Ci szybko szkołe zlaeciąła.

Zjadłam 2 jajka sadzone, pół bułki z masłem, jabłko i dalej bym coś zjadła

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-11-28, 10:48   #653
Juliette25
Zakorzenienie

Wik - współczuję, wszystko na raz u Ciebie się dzieje. Chyba to jednak nie był skok, skoro malutka nadal tak się często budzi i wstaje wcześnie. Nie chcę żeby tak u Ciebie było ale właśnie miałam Ci pisać już wcześniej, że do pewnego etapu u nas też Bertuś pięknie spał, a potem zaczął się budzić dość wczesnym rankiem tyle, że u nas tak już zostało. Życzę Ci aby Ania się przestawiła z powrotem na poprzedni tryb
U nas to samo z tym, że karmień nocnych ok. 4 i budzimy się na dobre o 5:00 - dzień w dzień, rzadko śpi dłużej. No ale wcześnie zasypia, pewnie to też ma jakiś wpływ

Aga - co u Was? Jak Helcia? Raczkuje już?
Bertuś unosi pupę ale nadal leży na łokciach Próbuje raczkować ale samymi nogami śmiesznie wygląda. Za to pełzanie wyuczył się do perfekcji

Mania - ojeju, może po prostu dłużej się będzie goiło, ale nie boli Cię tak bardzo? Będziesz szła do gina skontrolować to?

Pierożku, Ola - jedzcie póki możecie

Ola - maluni brzusiu jaka jesteś szprycha

Kamel - wydaje mi się, że te poduszki w komplecie pościeli zabiorą za dużo miejsca...

Później zerknę na pocztę. Mój syn się obudził, a chciałam więcej wam napisać

Edytowane przez Juliette25
Czas edycji: 2014-11-28 o 10:49
Juliette25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 10:57   #654
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry
Biedna, czemu to tak Ci się dzieje?

Cytat:
Napisane przez wik_and_ola Pokaż wiadomość
Mania, super, że tak fajnie już sobie radzicie z maluszkiem. A te pobudki w nocy i spanie w dzień to jeszcze ze sto razy Wam się poprzemienia.
No i oby okłady szybko dały skutek. Pamiętam ten ból krocza

Ma.ko, zapytaj lekarza na wizycie o te dretwienia, bo ja nie wiem czy to normalne jest. Może czegoś brakuje w organizmie.

Co do grzania to niedobrze jest przesadzać. Przy maluszku w zupełności wystarczy 21 stopni a do spania to jeszcze mniej. Przy kąpieli wstawiam na chwilę grzejnik elektryczny i dogrzewam ze dwa stopnie w łazience i tyle. Gorzej jest po przegrzaniu niż niedogrzaniu, dlatego lepiej po prostu ubrać maluszka w jakąś bluzę.

U nas noc bez zmian, trzy pobudki i od piątej już nie śpimy Za to teraz panna już na drzemkę poszła. Mnie ząb boli już zdecydowanie mniej, ale katar przerodzil się w zatoki i męczę się przeokrutnie. Do tego dostałam @, jak nie urok to... Ehh, to sobie pomarudzilam. Nawet pochorowac w spokoju nie ma jak, bo trzeba zająć się Ania a dziś jeszcze na 16 mam z Wika wizytę u okulisty. Masakra, ta reklama to sama prawda, mamy nie biorą zwolnienia
Kurde kochana czemu takie rzeczy sie u Ciebie dzieja
Oby Ci szybko przeszlo

Ja bylam rano na badaniach
Alus troche lepiej spał w nocy, ale to jeszcze nie to co / przed szpitalem...

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 11:23   #655
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko

załamana nie wiem, ale obstawiam zespół cieśni nadgarstka. Czasem się tak dzieje w ciąży jak się woda zbiera
moja koleżanka miała, przeszło jej kilka miesięcy po porodzie.

Jul

Leoś 29.12.2014 
Stary 2014-11-28, 11:28   #656
Zalamana_girl
Wtajemniczenie

Cytat:
załamana nie wiem, ale obstawiam zespół cieśni nadgarstka. Czasem się tak dzieje w ciąży jak się woda zbiera
moja koleżanka miała, przeszło jej kilka miesięcy po porodzie.

Jul
Mam nadzieje, ze i Tobie przejdzie :-* dobrze by bylo gdyby tez jednak wcześniej niz po porodzie

Moje największe szczęście <3
Zalamana_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 11:37   #657
Elfka86
Zakorzenienie

Mania współczuję tych problemów z kroczem ja się przyznam, że jeszcze tam nie zaglądałam nie wiem nawet jak wygląda po porodzie ale siara

Ja mam rano w domu 16-17 stopni, a jak zagrzeję to tak maks. 23 wieczorem do mycia jeszcze w łazience grzejnik elektryczny włączam, żeby Maja nie zmarzła
Stary 2014-11-28, 12:10   #658
God Of War 20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Mania współczuję tych problemów z kroczem ja się przyznam, że jeszcze tam nie zaglądałam nie wiem nawet jak wygląda po porodzie ale siara

Ja mam rano w domu 16-17 stopni, a jak zagrzeję to tak maks. 23 wieczorem do mycia jeszcze w łazience grzejnik elektryczny włączam, żeby Maja nie zmarzła
Jeszcze nie zaglądałaś? Siara faktycznie

No to mamy podobne temperatury w domu ja kąpie w pokoju bo w łazience nie mam na tyle miejsca to raz a dwa u mnie na korytarzu jest zimno więc lepiej w pokoju
Stary 2014-11-28, 12:20   #659
Juliette25
Zakorzenienie

Moje dziecię mnie w konia zrobiło - pisałam Wam, że się obudził, wyłączyłam monitor (nianię) i wchodzę do pokoju a on śpi sobie smacznie. No i śpi do tej pory (już 3,5 godziny). Nie pamiętam kiedy ostatnio miał tak długą drzemkę w dzień Chyba pogoda do dupy, albo ciśnienie jakieś inne, no nie wiem... szok
Korzystając z okazji zrobiłam obiad, posprzątałam i teraz siadłam do komputera i piję Inkę

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Jul

Cytat:

hyhy

My mamy w domu 21 stopni, do kąpieli podgrzewam farelką o 1-2 st. Po kąpieli wietrzę i Bertuś śpi w chłodnym pokoju.

Edit:

No, już się obudził, idę wiec po mojego Księciunia i robimy inhalację a potem obiadek
Dobrego dnia dziewczynki!

Edytowane przez Juliette25
Czas edycji: 2014-11-28 o 12:26
Juliette25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 12:24   #660
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
jagatka no troche się dozywasz :P ale tylko troche :P
Ty też chudzinka - ja już mam +13
aga to jak mam wybór - sporo przed czasem, czy po to wybieraj drugą opcje
wik na pewno zapytam, bo dla mnie to też nie jest normalne ehh
zdrowiej kochana, wiem ze na zatoki dobrze robią inhalacje z majeranku - wiem z doświadczenia. Bo ibupromu zatoki pewnie nie mozesz teraz?
pierożkowa dzięki
oby Ci szybko szkołe zlaeciąła.

Zjadłam 2 jajka sadzone, pół bułki z masłem, jabłko i dalej bym coś zjadła
Oby
Jajka sadzone mniaaam zjadłabym z ziemniaczkami i zsiadłym mlekiem

Cytat:
Napisane przez Juliette25 Pokaż wiadomość

Wik - współczuję, wszystko na raz u Ciebie się dzieje. Chyba to jednak nie był skok, skoro malutka nadal tak się często budzi i wstaje wcześnie. Nie chcę żeby tak u Ciebie było ale właśnie miałam Ci pisać już wcześniej, że do pewnego etapu u nas też Bertuś pięknie spał, a potem zaczął się budzić dość wczesnym rankiem tyle, że u nas tak już zostało. Życzę Ci aby Ania się przestawiła z powrotem na poprzedni tryb
U nas to samo z tym, że karmień nocnych ok. 4 i budzimy się na dobre o 5:00 - dzień w dzień, rzadko śpi dłużej. No ale wcześnie zasypia, pewnie to też ma jakiś wpływ

Aga - co u Was? Jak Helcia? Raczkuje już?
Bertuś unosi pupę ale nadal leży na łokciach Próbuje raczkować ale samymi nogami śmiesznie wygląda. Za to pełzanie wyuczył się do perfekcji

Mania - ojeju, może po prostu dłużej się będzie goiło, ale nie boli Cię tak bardzo? Będziesz szła do gina skontrolować to?

Pierożku, Ola - jedzcie póki możecie

Ola - maluni brzusiu jaka jesteś szprycha

Kamel - wydaje mi się, że te poduszki w komplecie pościeli zabiorą za dużo miejsca...

Później zerknę na pocztę. Mój syn się obudził, a chciałam więcej wam napisać
Nie zachęcaj tak do tego jedzenia bo za parę miesięcy będziemy się z Olą toczyć jak kuleczki

Cytat:

Powiem Ci szczerze, że ja nie rodziłam ale po porodzie chyba też się będę bała tam zajrzeć

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości