Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-28, 12:21   #2461
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
kurde noooo chyba pojadę...
a to jest w okolicach tego deptaku Promenada między Zespołem Szkół nr 16 a ul. Piskorskiej? bo nie wiem czy dobrze kojarzę
Ja na Rubinkowo jeżdżę tam do lumpów w okolicy Torimpexu i jeszcze tam do tego Kwadratu, gdzie jest Rossmann no i do kwadratu Maciej

Nie toleruję, po prostu ograniczam do minimum kontakty z siostrą Ale teraz z rodzicami mamy na uwadze dobro małego, a ona już raz wzięła to dziecko i mieszkała razem z nim u narkomana chorego na schizofrenię. Co tam się działo, to nadaje się na scenariusz horroru Dlatego teraz robimy wszystko, żeby mały czuł się bezpiecznie, kosztem właśnie tych jej pretensji i wyzwisk. Bo u niej dobro własnego dziecka to jest na szarym końcu priorytetów niestety

Kiedyś był taki plan, żeby jej prawa rodzicielskie odebrać, ale na szczęście ojciec A. jest całkiem do rzeczy i on może się zająć A. Co prawda jest trochę nie z tego świata, bo np. zapomni ubrać dziecko wychodząc z przedszkola albo zapomni, że dziecko bierze antybiotyk i ma 39 stopni gorączki i bierze go na basen Ale bardzo się kochają i A. bez tatusia żyć nie może Tylko, że ojciec dziecka pracuje, a dodatkowo studiuje i udziela korepetycji, więc to jeszcze kilka lat upłynie, zanim będzie się mógł zająć nim na pełen etat

Po prostu siostra się nie nadaje żeby mieć dzieci, z tym że to była jej wpadka w wieku 16 lat

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Mój tż też marzy o konsoli, ale ma pecha, bo u nas bedzie córka więc swoich zachcianek nie będzie mógł tłumaczyć prezentem dla dziecka Chociaż pewnie coś wymyśli i na pierwszy rzut kupi jakieś dziewczęce gry, a po miesiącu sama Fifa będzie
Tak, przy szkole nr 16.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Zabieram córkę do Kinder Parku. Tżta też bo kto bedzie tam za nia ganiał ?
Potem Was doczytam.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 12:31   #2462
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
ten kupon 35 też wykorzystam swoją drogą.. jeden i nie wystarczy te zabawki dla dzieci są tak porąbane i przy tym drogie, że głowa mała.

Jeden syn siostry chce lego chima, jak mi pokazał wymarzony pałac na pół pokoju to prawie z krzesła spadłam i powiedziałam z gulą w gardle, że Mikołaj zbankrutowałby na takim zamku. Kupiłam m u extra puzzle spidermana, bo uwielbia i jeszcze dostanie lego chima, ale nie te za 700PLN
Drugi maluch ma 2 latka, więc kupię mu milutki kocyk minky, bo ma zabawki po bracie, a z resztą najbardziej interesują go "zabawki" w kuchni.

Na dwoje pozostałych dzieci nie mam planu, czekam na linki do allegro od ich mamy.
to u nas była faza na Lego Star Wars. Młody dostał na urodziny jakiś statek kosmiczny z tego za ponad 300 zł i leży sobie w kącie

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Tak, przy szkole nr 16.

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Zabieram córkę do Kinder Parku. Tżta też bo kto bedzie tam za nia ganiał ?
Potem Was doczytam.
o, to dobrze myślałam Miłej zabawy

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 12:33   #2463
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
to u nas była faza na Lego Star Wars. Młody dostał na urodziny jakiś statek kosmiczny z tego za ponad 300 zł i leży sobie w kącie

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Dziękujemy
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 12:39   #2464
MaMusKA29
Wtajemniczenie

[QUOTE=kasia_adm;49122767]A rodzice szwagra? Najłatwiej wymagać mu od siostry, żeby to ona załatwiła sprawę.[/QUOT
Niestety oboje już nie żyją, ale szwagier ma jeszcze brata ale jego to nie poprosi o pomoc, ja rozumiem że czasami można pomóc ale najgorsze jest to że oni w ogóle nie pytają czy ma ktoś czas tylko stawiają przed faktem dokonanym, dobrze że z nimi nie mieszkam bo bym zwariowała
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 12:41   #2465
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim
Dzisiaj u mnie zimno, szaro i ponuro, właśnie popijam kawkę i was podczytuje.
Widzę że został poruszony temat sylwestra, my będzie siedzieć w domu na pewno i mam nadzieję że wytrwam do północy, w ogóle temat sylwestra jest dla mnie drażniący bo ostatnio moja siostra stwierdziła że oni w sylwestra wychodzą i dzieciaki podrzucają mojej mamie bo jak stwierdziła muszą mieć coś z życia, tylko nie pomyślała o tym że moja mam nie da sobie sama rady z 10 miesięcznym i 2 letnim dzieckiem i to my będziemy musieli jej pomóc na co nie mam najmniejszej ochoty, bo chociaż bardzo kocham synków mojej siostry to ostatnio wszystko musi toczyć się wokół nich i mój mąż uważa że właśnie przez to że tak często musiałam się nimi zajmować to teraz muszę leżeć i jest bardzo wściekły, muszę z nią o tym porozmawiać żeby później nie było niedomówień, tylko nie wiem jak zacząć
Ja bym na pewno się nie zgodziła, zwłaszcza że to postawienie już przed dokonaną przez nich decyzją. No bez przesady.

My w przyszłym roku mamy kilka wesel na które na zmianę będziemy zabierać raz moją mamę raz TŻ. Ale jak nie będą mogły to przecież nie zrobimy afery, że nie możemy pójść (dla mnie to i tak lepiej, bo kasa w kieszeni zostaje, a szykuje się 6 wesel). Za to we wrześniu jest wesele na które bierzemy moja mamę, TŻ rodzice mieszkają dom dalej od sali gdzie będzie impreza. Więc wszystko będzie pod kontrolą. Gdyby nie to, że w tym samym momencie w ich domu może być jeszcze na najgorszym przypadku (oprócz naszej małej) 4 małych dzieci, a w najlepszym tylko 2. Moja mam od razu zapytała "chyba nie myślisz, że ja będę też z tą resztą siedziała". To jej powiedziałam, że nawet nie ma takiej opcji!! A jak tak zakładają to się grubo mylą.

Mam znajomych, którzy mają 5 letnią córkę, jej mama chciałaby drugie mieć, tatuś może też by się ugiął, ale babcia powiedziała, że drugiego już im nie wychowa bo nie da rady fizycznie. I tym sposobem drugiego dziecka nie będzie bo nie będzie miał się nim kto zajmować (mama pracuje i zarabia bardzo dobrze, a tatuś nic nie robi, a córeczka siedzi dniami i nocami u babci).

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Mój się nakręcił ze wreszcie se konsole kupi bo chłopcy lubią.... Tiaaa ...
Mojemu powiem, żeby w takim razie zaczął sobie lalki kupować

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Chyba przeznaczę to na prezent. Mam dwulatka, dwóch sześciolatków i trzynastolatka do obdarowania poza tym jeszcze wszyscy starsi.

Wiecie co.. zaczynam mieć nerw na te święta;P
Ja dzisiaj obkupiłam dzieciaki na gwiazdkę. Mój chrześniak jak mu pokazałam lego jakie chce, wybrał jakiś pałac, czy nawet cale miasto w kartonie mojego wzrostu LEGO FRIENDS Ma takie różowe upodobania

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2014-11-28 o 12:44
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 12:47   #2466
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Co do prezentów to mam już większość pokupowane, dzisiaj zamawiam klocki dla mojej córki,bo sobie wymarzyła klocki WINX jakiś mega koncert i cały czas o tym tylko w domu słyszę więc jej dzisiaj zamawiam Wczoraj jak mąż ja przywiózł z przedszkola to całe popołudnie rysowała misie dla braciszka i stwierdziła że dla KUBUSIA też Mikołaj musi przynieść jakiś prezent
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 12:48   #2467
lesyeux
Zadomowienie

a ja mam pytanko odnośnie tej zniżki na allegro -20zł

jak to jest. zakupy mam np. na 35 zł wysyłka wychodzi 15 zł razem 50 zł to wtedy mi ta zniżka się należy?? czy koszt wysyłki nie wchodzi w grę??

i mam zakupy zrobić za 50zł + wysyłka i dopiero wtedy zniżka chwyci ??/

kupiłabym pieleuszki

a zapomniałam WITAM

my dzisiaj wchodzimy w 26 tc
Stary 2014-11-28, 12:55   #2468
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:

No i właśnie dlatego nie lubię kupować dzieciom zabawek za bardzo..:<
Mały bawi się lego i buduje jakieś zamki, samochody, samoloty, odrzutowce etc, więc niech ma nową porcję elementów..

Ja już mówiłam rodzicom i siostrze, że mają nie kupować naszej małej zabawek, bo ja jej pewnie kupię jedną, żeby coś tam miała, a resztę zabawek będzie miała w kuchni, w domu. Jak najmniej gratów, bo mam jakąś schizę

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj obkupiłam dzieciaki na gwiazdkę. Mój chrześniak jak mu pokazałam lego jakie chce, wybrał jakiś pałac, czy nawet cale miasto w kartonie mojego wzrostu LEGO FRIENDS Ma takie różowe upodobania
to też urocze jak dzieci nie zdają sobie sprawy z ceny, jakie te kartony na 1,70cm osiągają;P

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

jak to jest. zakupy mam np. na 35 zł wysyłka wychodzi 15 zł razem 50 zł to wtedy mi ta zniżka się należy?? czy koszt wysyłki nie wchodzi w grę??

kupiłabym pieleuszki

a zapomniałam WITAM

50 zł PLUS koszty wysyłki
I gratulacje 26 tygodnia!

Edytowane przez tout-petit-fille
Czas edycji: 2014-11-28 o 12:56 Powód: mały byk
tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 13:16   #2469
smv
Zakorzenienie

A może ktoś podpowie co 9 latkowi można kupić? Smark ma wszystko komórkę konsole gry planszowe komputerowe. Lubi matematykę noni grać w te durne mein craft czy coś takiego to syn mojej sWagierki z 1malzenstwa i nie wiem co kupić a ona tez nie wie... W tym roku nie jeszcze jego Komunia czeka ;/ nie znoszę prezentów dzieciom kupować. DAWAĆ owszem ale myśleć co to nieee
Stary 2014-11-28, 13:22   #2470
kruszynkaa88
Rozeznanie

Moja koleżanka musi usunąć płód okazało się dzisiaj, że za dużo wad, serduszko, rozczep podniebienia, kręgosłup, nóżki.... Coś strasznego 12 tydzień i koniec.... Ahhh.... Cały czas o niej myślę
a najgorsze, bo ja w ciąży, jej przyjaciółka w ciąży....

Uciekam dzisiaj na zakupy z mama, potem spotkanie z przyjaciółką, także dopiero wieczorem Was po nadrabiam i się odezwę. Trzymajcie się ciepło w ten paskudny dzień.

Edytowane przez kruszynkaa88
Czas edycji: 2014-11-28 o 13:28
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 13:24   #2471
smv
Zakorzenienie

O rety ;( współczuję tej dziewczynie.. Naprawdę oby jak najmniej Takich przypadków ;(
Stary 2014-11-28, 13:34   #2472
nusiekowa
Wtajemniczenie

strasznie to przykre.....współczuje bardzo

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
A może ktoś podpowie co 9 latkowi można kupić? Smark ma wszystko komórkę konsole gry planszowe komputerowe. Lubi matematykę noni grać w te durne mein craft czy coś takiego to syn mojej sWagierki z 1malzenstwa i nie wiem co kupić a ona tez nie wie... W tym roku nie jeszcze jego Komunia czeka ;/ nie znoszę prezentów dzieciom kupować. DAWAĆ owszem ale myśleć co to nieee
A może gre jak twister? Ja właśnie 7latce sprawilam pod choinke. Albo bilety do kina lub teatru dla dzieci?Albo model do sklejania samolotu/czołgu? Niby teraz tyle tego jest w sklepach a kurcze wybrać coś to masakra....
Stary 2014-11-28, 13:34   #2473
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka musi usunąć płód okazało się dzisiaj, że za dużo wad, serduszko, rozczep podniebienia, kręgosłup, nóżki.... Coś strasznego 12 tydzień i koniec.... Ahhh.... Cały czas o niej myślę

Uciekam dzisiaj na zakupy z mama, potem spotkanie z przyjaciółką, także dopiero wieczorem Was po nadrabiam i się odezwę. Trzymajcie się ciepło w ten paskudny dzień.
O matko, to straszne. Strasznie jej współczuję.

Cytat:
A nie łatwiej spytać go co by chciał? Bo chyba już za nim etap wiary w Świętego Mikołaja. Może grę na konsolę, skoro ją ma? Im starsze dziecko tym większy chyba problem z kupnem prezentu

Dwa dni temu zamówiłam bramkę na schody i do teraz nie dostałam żadnego maila z potwierdzeniem nadania paczki.

Dzisiaj mam dzień opierdzielania, zjechałam naszego kamerzystę ze ślubu, że przegina z terminem oddania nam filmu. Minęły ponad trzy miesiące!! Jak dobrze pójdzie to może na wigilie się wyrobi!!

03.03.2015 - Jagódka

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2014-11-28 o 13:37
Stary 2014-11-28, 13:34   #2474
przezduzeem
Wtajemniczenie

To straszne bardzo współczuję. W takiej chwili jestem "wdzieczna" ze u naszej malutkiej "tylko" serduszko. Zreszta w poniedzialek bedziemy wiedziec na 100% ale innej opcji nie biore ppd uwage.

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 13:40   #2475
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

kupiłabym pieleuszki

a zapomniałam WITAM

wysyłka się nie wlicza, muszą być przedmioty za 50 zł, może byc np. 5 przedmiotów po 10 zł

Stary 2014-11-28, 13:40   #2476
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
nigdy nie chciałabym czuć to co Twoja koleżanka teraz. tak jak powiedziała SMV jak najmniej takich sytuacji, proszę, proszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
to wielka tragedia

biedna dzidzia i jej rodzice....

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
To straszne bardzo współczuję. W takiej chwili jestem "wdzieczna" ze u naszej malutkiej "tylko" serduszko. Zreszta w poniedzialek bedziemy wiedziec na 100% ale innej opcji nie biore ppd uwage.
masz rację. trzeba dziękowac i cieszyć się, ze dzidzie NASZE rozwijaja się prawidłowo i są zdrowe. a serduszko Twojego maleństwa jest zdrowiutkie
wierzę w to

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2014-11-28 o 13:43
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 13:41   #2477
smv
Zakorzenienie

Właśnie tu jest problem bo niby w mikołaja nie wierzy ale list zawsze zostawia heh.. Wiecie onet by quada chciał dziecko warszawskie wychowywane przez 3 domy (babcia i tata na wszystko mu pozwalaja) a szwagierka znowu dużo zakazów wprowadza bo na głowę wchodzi. Gry na kompa czy konsole nie chce kupować bo już teraz potrafi nawet 8 godzin siedzieć i zero z nim kontaktu... Juz napisałam do szwagierki może coś podpowie...

Matko usunięcie płodu to chyba najcięższa decyzja do Podjęcia ;(
Moja koleżanka ma syna juz pelnoletniego i jak się urodził to od razu miał operacje serca i tak w ciągu roku aż 6. Do tego "zajecza warga" zrośnięte podniebienie krzywy nos... Nigdy jej nie pytałam skąd tyle wad u dziecka ale sam fakt tylu problemów mnie przeraża. Do tego ojciec Arab który zwyczajnie się zawinal do swojej Afryki... Ble szkoda słów
Stary 2014-11-28, 13:42   #2478
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

ojej, to musi być strasznie bardzo mi przykro....

Stary 2014-11-28, 13:45   #2479
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
nigdy nie chciałabym czuć to co Twoja koleżanka teraz. tak jak powiedziała SMV jak najmniej takich sytuacji, proszę, proszę!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
to wielka tragedia

biedna dzidzia i jej rodzice....

masz rację. trzeba dziękowac i cieszyć się, ze dzidzie NADZE rozwijaja się prawidłowo i są zdrowe. a serduszko Twojego maleństwa jest zdrowiutkie
wierzę w to
Niestety, juz pisalam jakis czas temu ze mamy wade serca. A w poniedzialek dowiemy sie czy inne organy sa zdrowe, bo wady niestety lubia wystepowac grupowo. (Skrot myslowy w poprzednim poscie, przepraszam) Ale wierze, ze juz limit zlych wiadomosci na jedno dzieciatko wyczerpalismy

Smv to wlasnie chyba wynika z tego, ze wady sie kumuluja. Tak mi mowila p. kardiolog.

Edytowane przez przezduzeem
Czas edycji: 2014-11-28 o 13:49
Stary 2014-11-28, 13:49   #2480
gosiaczek221
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Niestety, juz pisalam jakis czas temu ze mamy wade serca. A w poniedzialek dowiemy sie czy inne organy sa zdrowe, bo wady niestety lubia wystepowac grupowo. Ale wierze, ze juz limit zlych wiadomosci na jedno dzieciatko wyczerpalismy.
na pewno, musicie byś dobrej myśli

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 13:49   #2481
smv
Zakorzenienie

Przezduzeem a czy w rodzinie macie wady serca?
Stary 2014-11-28, 13:51   #2482
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Przezduzeem a czy w rodzinie macie wady serca?
Właśnie nie. Zadnych wad ani u mnie ani u meza kilka pokolen wstecz. Kiedys zrobie badania, aby poznac przyczyne. A na pewno przed zaplanowaniem 2 dziecka.
Te badania wykluczaja lub potwierdzaja genetyke.

Stary 2014-11-28, 13:54   #2483
nouvelle2
Zakorzenienie

siedzi i pachnie

Stary 2014-11-28, 13:55   #2484
smv
Zakorzenienie

Wiesz mojej koleżance tez mówili
Że wada serca na pewno a jak się później okazało dziecko zdrowiutkie i oby u was się też okazało ze to pomyłka

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Nouvelle daj przepis na ciasto
Stary 2014-11-28, 13:56   #2485
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Że wada serca na pewno a jak się później okazało dziecko zdrowiutkie i oby u was się też okazało ze to pomyłka

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Modle sie o to
Cytat:
siedzi i pachnie
Podziel sie 😍

Stary 2014-11-28, 14:07   #2486
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja bym na pewno się nie zgodziła, zwłaszcza że to postawienie już przed dokonaną przez nich decyzją. No bez przesady.

My w przyszłym roku mamy kilka wesel na które na zmianę będziemy zabierać raz moją mamę raz TŻ. Ale jak nie będą mogły to przecież nie zrobimy afery, że nie możemy pójść (dla mnie to i tak lepiej, bo kasa w kieszeni zostaje, a szykuje się 6 wesel). Za to we wrześniu jest wesele na które bierzemy moja mamę, TŻ rodzice mieszkają dom dalej od sali gdzie będzie impreza. Więc wszystko będzie pod kontrolą. Gdyby nie to, że w tym samym momencie w ich domu może być jeszcze na najgorszym przypadku (oprócz naszej małej) 4 małych dzieci, a w najlepszym tylko 2. Moja mam od razu zapytała "chyba nie myślisz, że ja będę też z tą resztą siedziała". To jej powiedziałam, że nawet nie ma takiej opcji!! A jak tak zakładają to się grubo mylą.
U mnie w przyszłym roku 3 wesela, w tym 2 moich sióstr, na których muszę być pierwsze już w kwietniu, moje dzieciaczki mogą nie mieć nawet 2 miesięcy wtedy Mama mojego TŻ zostanie z nimi no i w sumie sala weselna pare kilometrów od domu i chyba będę jeździć tam i z powrotem... na karmienie itd. Mam nadzieję, że nie będzie źle

kruszynkaa88 bardzo przykra sprawa... moja kuzynka miała jeszcze gorzej, bo w 28 tygodniu ciąży poszła na echo serduszka, bo jej dzidziuś mógł mieć jakąś poważną wadę i na badaniu okazało się, że badania nie będzie bo mała już nie żyje musiała iść do szpitala i urodzić.
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 14:20   #2487
przezduzeem
Wtajemniczenie

Nie piszcie prosze takich rzeczy, Ron proszę...

Stary 2014-11-28, 14:24   #2488
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
U mnie w przyszłym roku 3 wesela, w tym 2 moich sióstr, na których muszę być pierwsze już w kwietniu, moje dzieciaczki mogą nie mieć nawet 2 miesięcy wtedy Mama mojego TŻ zostanie z nimi no i w sumie sala weselna pare kilometrów od domu i chyba będę jeździć tam i z powrotem... na karmienie itd. Mam nadzieję, że nie będzie źle

kruszynkaa88 bardzo przykra sprawa... moja kuzynka miała jeszcze gorzej, bo w 28 tygodniu ciąży poszła na echo serduszka, bo jej dzidziuś mógł mieć jakąś poważną wadę i na badaniu okazało się, że badania nie będzie bo mała już nie żyje musiała iść do szpitala i urodzić.

My mamy wesele znajomych 14 lutego, ale nie idziemy bo za 10 dni mam termin porodu więc wszystko się może zdarzyć poza tym wesele jest prawie 300 km od mojego miejsca zamieszkania ale za to kasa zostanie w kieszeni

co do takich historii przykrych to ja nie mogę ani czytać, ani słuchać o takich przypadkach bo zaraz mnie brzuch boli tak się modle aby moje maleństwo prawidłowo się rozwinęło i urodziło się zdrowe i żywe....
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 14:29   #2489
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

3 dag drożdży rozpuścić w szklance ciepłej wody z łyżeczką cukru i łyżką mąki
2 1/2 szklanki mąki
szczypta gałki muszkatołowej
1 łyżka oleju
pół łyżeczki soli

to wszystko wyrobić na gładką kulę, rozłożyć na blaszce, walnąć na wierzch ulubione składniki i na 25 minut do piekarnika
wychodzi pyszna, chrupiąca pizza

Stary 2014-11-28, 14:33   #2490
asiulek8
Wtajemniczenie

Też mam pizze na obiad. Ale nie wiem czy zdołam ją zjeść. Sprzątałam trochę, stare ubrania pakowałam do worków i na strych wynosiłam i jakoś tak mi się słabo zrobiło i zebrało na wymioty. Teraz leżę i czekam aż przejdzie. Za to Młoda w brzuszku szaleje. Pewnie domaga się obiadu

03.03.2015 - Jagódka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości