Listopad- Grudzień 2014- część VIII :) - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-28, 09:52   #1081
martha330
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII :)

Ela!!! Widzisz jaka niespodzianke Ci Zuza zrobila! ;-)

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 10:02   #1082
ela_86
Wtajemniczenie

Oto moja Zu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1417168899081.jpg (38,2 KB, 69 załadowań)
Stary 2014-11-28, 10:03   #1083
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Justana, Ela, gratulacje Mamusie Ela, jak sie czujesz?

Futbolowa, trzymam kciuki mocno mocno!

Mi przy wypisie powiedzieli, że może być dosyć pokaźny odczyn z ropką i żeby tego nie ruszać, to normalne i samo przejdzie.

Ja się martwię bo moja mała dość mocno spadła na wadze po porodzie, z 3390 do 2980 w krytycznym momencie, przez to też nie wypuścili nas do domu po 2 dobach, tylko przetrzymali 3. Kiedy wasze maluchy dobiły do masy urodzeniowej?

A i dziewczyny po cc, ściąganie szwów boli?
Mój po tygodniu i to z nawiązką.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 10:04   #1084
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Oto moja Zu

SŁODZIAK. Gratuluje i witamy Zuzinke na świecie

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 10:11   #1085
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Tez mam takie wąsy po bokach Justyna to mnie pocieszylyscie zaraz będzie ściąganie szwów.
Kupiłam wagę dla niemowląt tez trochę mi to pomaga psychicznie
Stary 2014-11-28, 10:13   #1086
martha330
Zakorzenienie

Ale Zuzia drobniutka sie wydaje! Urocza!

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 10:20   #1087
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
O której aplikacji mowa? Ta z uciszajacymi melodyjkach?
Nie, ta baby cos tam..
Cytat:
Napisane przez justynaw1982 Pokaż wiadomość
Ja bym sie cieszyła jakby kluseczka tyle przybrała w pare dni bo jak mi go ważyli po tyg od urodzenia mały przybrał tylko 60g i sie troche stresuje ze bedą problemy :/

JUSTANA GRATULUJE!!!!!dobrze ze cie nie męczyli teraz ku. Bedzie coraz lepiej

DZIEWCZYNY a ta pała jest tez na iPhone??

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Moja kluseczka tez stęka sobie jak śpi a jak je to jest prawdziwa serenada ;D

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

KOSTKA mi powiedzieli ze po tej gruźlicy to nawet po miesiącu moze wyjść bos na ramieniu

ELA GRATULACJE OGROMNIASTE!!!!
To, ze po miesiacu to tez mi mowili ale nie wiem co ma mnie w tym niepokoic, rozumiem, ze sama ropna bula nie...
Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Nam wlasnie na ramieniu wyszla ropna gula..mam obserwowac jakby sie bardziej powiekszalo to dzwonic do pediatry
Co ma Cie zaniepokoic...

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Miałam to samo! Leżałam i nie wierzylam ze juz nie jestem w ciąży i ze w ogóle przeżyłam ten poród.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Mój tylko 100 g spadł z wagi urodzeniowej

Nie wiecie czy mam już podawać Wit d i k? Czy może poczekam na położna aż powie...
Jak karmisz tylko kp to od 8 doby, a jak dokarmiasz wiecej niz 250 ml mm to chyba tylko d, ktos tu tak pisal...chyba sloneczko..

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Oto moja Zu
Slodziak
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-28, 10:29   #1088
alekaz1
Zakorzenienie

Mala krzyczy od rana. Nie mam kiedy sciagnac pokarmu nawet udalo mi sie tylko z tej bolacej piersi a teraz dziec zasnol ale na mnie wiec nawet nie mam jak sie ruszyc. A o zmianie opatrunku to juz wogle.
Stary 2014-11-28, 10:42   #1089
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Zuzia urodzila sie o 4:50 sn. 3120 gram i 54 cm
Gratulacje, wreszcie się doczekałaś i z tego co czytam to nie byo tak źle jak się obawiałaś

Cytat:
Kurcze leze sobie i mam wrazenie ze dalej jestem w ciazy....patrze do lozeczka i oczom nie wierze...
Ja też nie mogłam uwierzyć

Cytat:
Miałam to samo! Leżałam i nie wierzylam ze juz nie jestem w ciąży i ze w ogóle przeżyłam ten poród.

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Mój tylko 100 g spadł z wagi urodzeniowej

Nie wiecie czy mam już podawać Wit d i k? Czy może poczekam na położna aż powie...
Moja Lilcia też tylko 100g.

Mi kazali podawać wit D od razu, a K od 8 doby do końca 3 miesiąca, ale ja karmię tylko piersią.

Eclariss, gratuluję wagi, a tak się martwiłaś Chyba ty o jabłka pieczone pytałaś? Ja robię w mikrofali, w csłości wkładam, tylko nakłuwam skórkę, żeby nie wybuchło, na minutkę i gotowe, można wydrążyć i dżemu włożyć w dziurę. Można w piekarniku zrobić.

Justana, gratulacje kochana!!!

Mój TŻ zrobi dopiero pępkowe, bo teraz synem musiał się zająć, ale po jego urodzinach tak dał w palnik, że jak mnie odwiedził następnego dnia w szpitalu, to wyglądał o wiele gorzej niż ja.

My też mamy problem z matką chrzestną, albo po ślubie cywilnym albo mają już chrześniaków, a ja nie chcę kogoś wrabiać w kolejne dziecko, bo chrzestnym będzie mój brat. My jeśli zdecydujemy sie na chrzciny, to na wiosnę, nie śpieszy się nam. Syna ochrzciliśmy jak miał 8 miesięcy.

Przed chwilą była położna, Lilcia waży 4300g, mały pulpecik, przez 8 dni przybrała 600g.

U nas dziś -2 stopnie, ale nie wieje, więc potem wyjdziemy na spacer.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

A jak wasza skóra dziewczyny?

Moja na brzuchu dalej wydaje się być taka wiotka, pępek rozciągnięty, a uda to już dramat, jakieś takie gąbczaste. Rozstępów brak.

Ile skóra wraca do normy?
Stary 2014-11-28, 10:44   #1090
justynaw1982
Zadomowienie

Listopad- Grudzień 2014- część VIII :)

KOSTKA no wlasnie nie wiem mi tylko kazali obserwować i nic nie wyciskać i uważać

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

INDRA no moja skóra na brzuchu wiotka pępek sie schował i rozstępów tez brak jeee

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png

Edytowane przez justynaw1982
Czas edycji: 2014-11-28 o 10:45
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 11:00   #1091
Aleaa_
Wtajemniczenie

Ela gratulacje!!

Ja na szybko, jestem po wizycie, jednak okres, dostalam cos na krwawienia i w pon kontrola.
Aktualnie jade do szkoly odebrac wyniki egzaminu, ale juz wiem nie zdalam

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 11:09   #1092
AnetkaIzabell
Rozeznanie

My jak zwykle przespaliśmy pięknie noc... o północy zasnęliśmy o 3.30 karmienie i kolejne o 8 rano
jak wstałam o 8 rano... to mały spał z nogami między szczebelkami !!! szok ! ma 1,5 tyg.. a nogi takie silne...

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
super
eh jak nie urok to wiadomo co. Chyba mi w piersi jednej jednak sie robi stan zapalny bo boli jest twarda u gory. Zaraz bede rozmasowywac.
Dziewczyny co sciagacie mleko ile razy w nocy to robicie?
mi na twarde cyce..ciepły prysznic pomaga
czemu w nocy?
ja raz na dobę 100 ml ściągam (zazwyczaj wieczorem) wtedy wiem, ze reszta z cyców dla małego starczy..

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi, czy wasze maluszki śpią spokojnie? Tzn czy podczas snu wydają jakieś odgłosy? Czy leżą nieruchomo i bezglośnie? Pytam bo od 2-3 dni moja niunia stęka, wzdycha przez sen... sprawia wrażenie ze śpi bardzo płytko i niespokojnie. Nie wiem co o tym myśleć
Zauważyła któraś z Was u swojego maleństwa takie zachowanie ????
maluszkom też się może coś śnić... zdarza się, ze się przeciąga.. czy jakieś odgłosy wyda... ale bezgłośnie też potrafi leżeć...stękaniem bym tego nie nazwała.. ale wzdychanie pare razy się zdarzyło

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Za to Nadia ktorys raz z kolei w lozeczku przesuwa sie jakos i jak wstaje w nocy zastaje ja cala pod kocykiem...jak tego uniknac ?
ja kładę małemu kocyk pod plecki i przy nogach zawijam aż po pachy z przodu.....jedyne co wtedy robi..to się rozkrywa i skopuje tak ze 2 razy się zdarzyło..ale to po przebudzeniu jak na cyca wołał.. wtedy się denerwuje i nogami wierzga

Cytat:
Martwię się tym że Maja powoli przybiera, w 4 dni od wyjścia ze szpitala tylko 100g. .. ile przybrały w takim czasie wasze maluchy?
my w 7 dni po wyjściu ze szpitala przybraliśmy 450 g to teraz ja się będę martwić czy nie za dużo...? no ale widocznie takie są potrzeby na razie naszych maluchów.. wydaje mi się że to wszystko się unormuje... potrzeba czasu..

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Justana gratulacje. Jakbyś mogła rodzić sn to dałabyś radę, bo kobieta nie wiadomo z kąd znajduje wtedy siłę, a skurcze każdy odczuwa innaczej i nie muszą wychodzić silne na ktg.
Najwaźniejsze, że Lilka już jest z Tobą. Odpoczywaj a z każdym dniem będzie lepiej
ja nie znalazłam sił..po ponad 2 dobach w skurczach... wyglądałam jak istne zombi...psychikę też mi zryli jak mówili, ze kolejne 3 doby tak mogę w skurczach chodzić... co za szpital...4 razy parłam (jedna mi na brzuch cisnęła.. ale nie dałam rady już.. jakoś nie potrafiłam przeć- mieszanka strachu i braku sił) aż się wysunął z kanału, chyba wyczuł, że tędy nie wyjdzie..
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 11:13   #1093
sloneczko_1201
Zadomowienie

Ela fajnie, że drugi poród okazał się łatwiejszy. Zuzka jest cudowna

Ja wróciłam z mopsu 2 godziny tam spędziłam. Całe szczęście, że moja kruszynka to przespała.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 11:30   #1094
AnetkaIzabell
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Ja zjadłam wczoraj ogórka konserwowego i małą do dziś widzę, że męczy ten ogórek... pręży się, ma problem z kupką... przez sen popłakuje... durna matka
ja też wczoraj z konseerwowym szalałam... i na razie brak problemów..

Cytat:
Ja się martwię bo moja mała dość mocno spadła na wadze po porodzie, z 3390 do 2980 w krytycznym momencie, przez to też nie wypuścili nas do domu po 2 dobach, tylko przetrzymali 3. Kiedy wasze maluchy dobiły do masy urodzeniowej?
A i dziewczyny po cc, ściąganie szwów boli?
nasz po tygodniu miał ok 120 g więcej

wyciąganie szwu nic nie boli
AnetkaIzabell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 11:56   #1095
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdula87 Pokaż wiadomość
Alekaz cieszę się, że apka się podoba mi czasami ratuje życie, bo wiem co kiedy i jak

Lola - dużo ryżu jesz? Bo mi położna mówiła że jak się je za dużo ryżu to mogą być u dziecka zatwardzenia. Z kolei jak dziecko ma biegunki to wtedy matka ma jeść ryż.
Może przez to brzuszek boli?

U mnie wczoraj była położna i pytałam o wychodzenie w minusowych temp. Powiedziała mi że do -3 ST mam spokojnie wychodzić, jak będzie zimniej to lepiej się powstrzymać. Że u takich małych dzieci bardzo szybko skrzydełka nosa zaczynają zamarzać.

My wczoraj odebraliśmy pesel. Heh po powrocie wzięłam się za odciąganie a tam nic, z obu piersi nie pociągłam nawet 30 ml, chyba będę pasować z kp i będzie tylko mm. Zresztą jak pisała Czekoladka najlepsze z mojego mleka już dostał.
tez pobrałam apkę, fajna
przydałaby się jeszcze zakładka z wizytami u lekarza - taki a'la kalendarz chyba że jest a jej nie widzę to mnie oświećcie

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Moja stęka i buczy 30 min po zadnieciu i do godziny przed obydzeniem, czasem mawet zaplacze raz przez sen i robi msmusie w konia bo ja w nocy sie zrywam ze to juz a ona smacznie spi

Justana gratulacje!!!klas ki:

Magdula moja Lila nie ma zatwardzen, kupa jest nawet kilka razy dziennie, ale przyuważe jak to z tym ryzem i moim dzieckiem, dzieki

---------- Dopisano o 04:22 ---------- Poprzedni post napisano o 04:19 ----------

Sweet moja przybiera 180-200g w 5 dni i mowia ze to duzo, wiec mysle ze 100g w 4 to calkiem fajny wynik dziecko powinno przybierac srednio 700g miesiecznie (info ze szkoly rodzenia) wiec Twoja sie łapie bez problemów
Nadia też zapłacze przez sen. Dlatego jak słyszę krótkie płaknięcie to nie lecę od razu, czekam

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Zuzia urodzila sie o 4:50 sn. 3120 gram i 54 cm

grat uluję

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
gratulacje

a ja sie przerazilam wlasnie. Budze sie rano amajtki koszule mam tak jak by jakas krwia czy czyms podobnym ubrudzone i z jednego miejsca na bliznie saczy mi sie cos. A jestem sama z mala i nie mam jak podejsc nawet do lekarza.
może ropa ? na niegojącą się ranę polecam Solcoseryl

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
na ktora masz? My na 15.45

Jeszcze tylko troche cierpliwosci,,chyba, ze to juz

Moj ma na odwrot, w nocy ok. a w dzien czujny jak nie wiem co...co odloze do lozeczka to sie budzi...

U nas albo do poludnia wogole nie spi (po 10 minut doslownie) wtedy po poludniu juz w miare spi, albo odwrotnie ale to rzadko..

Moj chrumka, sapie, chrzaka przy zasypianiu, przy budzeniu i przy jedzeniu w nocy.

super gratulacje

Moj spi w becie a kocykiem jak przykrywam to go podkladam pod becik zeby wlasnie sie nie nakryl..

super kochana nareszcie gratulacje

Dziewczyny czy u was tez zrobil sie na raczce odczyn poszczepienny po gruzlicy? Mamy taka spora bule..zapomnialam poloznej zapytac wczoraj, w szpitalu chyba mowiłi ze tak bedzie ale dosc spore to juz jest i czerwone..

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Bidula ale ma to caly dzien czy tylko w jakis godzinach?
U nas rano i wieczorem czasami takie akcje...
Masz sab simplex??
Bo zauwazylam ze on chyba dluzej dziala, zachowujac podobna dawke..

Nieciekawie, moze sciagnij kogos...

Ta apka dziewczyny to na jaki telefon? Bo w apstore nie widze tego...
za ciepło mam w sypialni by spała w beciku i pod kocykiem... tylko kocykiem przykrywamy, na szczeście lekki jest....ale jak widzę ją przykrytą całą zawsze serce mi wali...

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez eclariss Pokaż wiadomość
Nam wlasnie na ramieniu wyszla ropna gula..mam obserwowac jakby sie bardziej powiekszalo to dzwonic do pediatry
a to nie po szczepieniu p.gruźlicy?

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
Oto moja Zu
rozkoszna i to spojrzenie ...

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Gratulacje, wreszcie się doczekałaś i z tego co czytam to nie byo tak źle jak się obawiałaś

Ja też nie mogłam uwierzyć

Moja Lilcia też tylko 100g.

Mi kazali podawać wit D od razu, a K od 8 doby do końca 3 miesiąca, ale ja karmię tylko piersią.

Eclariss, gratuluję wagi, a tak się martwiłaś Chyba ty o jabłka pieczone pytałaś? Ja robię w mikrofali, w csłości wkładam, tylko nakłuwam skórkę, żeby nie wybuchło, na minutkę i gotowe, można wydrążyć i dżemu włożyć w dziurę. Można w piekarniku zrobić.

Justana, gratulacje kochana!!!

Mój TŻ zrobi dopiero pępkowe, bo teraz synem musiał się zająć, ale po jego urodzinach tak dał w palnik, że jak mnie odwiedził następnego dnia w szpitalu, to wyglądał o wiele gorzej niż ja.

My też mamy problem z matką chrzestną, albo po ślubie cywilnym albo mają już chrześniaków, a ja nie chcę kogoś wrabiać w kolejne dziecko, bo chrzestnym będzie mój brat. My jeśli zdecydujemy sie na chrzciny, to na wiosnę, nie śpieszy się nam. Syna ochrzciliśmy jak miał 8 miesięcy.

Przed chwilą była położna, Lilcia waży 4300g, mały pulpecik, przez 8 dni przybrała 600g.

U nas dziś -2 stopnie, ale nie wieje, więc potem wyjdziemy na spacer.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

A jak wasza skóra dziewczyny?

Moja na brzuchu dalej wydaje się być taka wiotka, pępek rozciągnięty, a uda to już dramat, jakieś takie gąbczaste. Rozstępów brak.

Ile skóra wraca do normy?
ja niby do wagi swojej wróciłam, ale skóra na brzuchu taka wiotka właśnie a pępek...jeszcze jak krater wygląda
długo to się zmniejsza...a zmniejszy się w ogóle? i keidy znika linea negra...bo nadal mam...

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość

ja kładę małemu kocyk pod plecki i przy nogach zawijam aż po pachy z przodu.....jedyne co wtedy robi..to się rozkrywa i skopuje tak ze 2 razy się zdarzyło..ale to po przebudzeniu jak na cyca wołał.. wtedy się denerwuje i nogami wierzga
dobry pomysł wypróbuję

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
O której aplikacji mowa? Ta z uciszajacymi melodyjkach?
baby daybook, na androida

a z usypiacza na moją działa kołysanka pierwsza, tak z księżycem
i testujemy jednak smoczek...ogólnie wypluwa, ssie tylko wtedy jak ma odruch ssania...czyli chciałaby sobie powisiec przy cycu...a tak jak jest marudna i próbuję jej włożyć smoczek to wypluwa i aż ją cofa...

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Czy któraś z Was ma usztywniany stanik do karmienia?
Podoba mi się ten Alles mama czy jakoś tak, kawowy, ale on jest właśnie usztywniany (ogólnie lubię usztywniane i zawsze takie nosiłam), tylko jak się taki sprawdza w praktyce przy karmieniu? łatwo odgiąć miseczkę ?
póki co mam zwykły bawełniany, ale chciałabym coś ładniejszego

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-11-28 o 11:55
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 12:02   #1096
Indra83
Wtajemniczenie

Zanet, właśnie się zastanawiam, przez jaki czas jeszcze się skóra sama regeneruje i ściąga, a kiedy już wiadomo, że tak zostanie, mi brakuje 2 kg do wagi początkowej, a z poprzedniej zimy jeszcze 3kg, więc w sumie 5kg bym chciała zgubić, ale nie ćwiczę jeszcze, dam sobie czas, tylko oliwką nadal brzuch smaruję.
Stary 2014-11-28, 12:14   #1097
anuszka21
Zakorzenienie

Najadłam się orzechów... Ciekawe co się będzie działo ;/

Je któraś mandarynki?
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 12:21   #1098
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Najadłam się orzechów... Ciekawe co się będzie działo ;/

Je któraś mandarynki?
Jeszcze nie probowalam ... ale do swiat na pewno sprobuje

Co do brzucha tez nie cwicze jeszcze a wartaloby....ale mam wrazenie ze nie mam kiedy
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 12:44   #1099
Kasia427
Wtajemniczenie

Anuszka ja jem 1-2 dziennie, nic sie nie działo, ale nie przesadzam... póki co ten ogórek z octu nam nie posłużył..ale kupa już była, więc mam nadzieję, że problem z głowy

Zanet ja mam wszystkie staniki do karmienia z alles mama i mam te usztywniane... jestem zadowolona bardzo.

Ela Zuza jest śliczna!
Stary 2014-11-28, 12:47   #1100
aleska
Raczkowanie

Justana i Ela: Gratulacje

A u mnie w nocy 4 godziny skurczy i znowu cisza A już myślałam, że się zaczyna.

Szyjka, ty dziwko, mam nadzieję, że się chociaż skracasz i rozwierasz
aleska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 12:52   #1101
begie13
Zadomowienie

Ela, Justana gratulacje!

Kurczę tyle zacytowalam i się podziało ....

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 12:54   #1102
Kasia427
Wtajemniczenie

Moja niuńka śpi, a ja się biorę za muffinki bananowe
Stary 2014-11-28, 13:06   #1103
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Ela fajnie, że drugi poród okazał się łatwiejszy. Zuzka jest cudowna

Ja wróciłam z mopsu 2 godziny tam spędziłam. Całe szczęście, że moja kruszynka to przespała.
Moje dziecko dzisiaj podejrzanie dobrze spi do poludnia, az sie boje co bedzie po poludniu... a dzisiaj gosci mamy to cos czuje bedzie bal

W koncu nigdzie nie poszlismy na spacer bo 2 stopnie i wieje brrrr, ja chce slonce
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 13:09   #1104
ela_86
Wtajemniczenie

Dzieki wszystkim

Ciekawe jak Futbolowa??

Anuszka a Ty z domu już nadajesz?
Stary 2014-11-28, 13:15   #1105
manieczka1
Zakorzenienie

Justana, ela gratulacje
Mi polozna mowila ze do -5 mozna wyjsc na spacer
Martha wspolczuje kolek...
Kostka moj tez chrumka czasem podobno to nornalne
No na ramieniu mi tez polozna mowila, ze moze byc gorzej i to normalne
Anetka zazdroszcze takich nocy. Moj tez potrafi przewedrowac tak, ze lezy w poprzek lozeczka
U nas byla dzis polozna drugi raz. Maly jeszcze malo przybiera, ale mowila zeby sie nie martwic bo wg niej bedzie dobrze. Zobaczymy w sr na wizycie. Malemu mocno oczka ropieja. Szczegolnie jedno. Mam przemywac jam nie pomoze to w pn mamy podjechac po recepte na antybiotyk. Noc oczywiscie nieprzespana. Zasnal o 4 do 6. Potem w dzien spal 3 h i teraz znowu spi. Cala noc byl z nami i wisial na piersi. Jak tracil z nia kontakt to ryk. W nocy nawet smoczek i nakladki odrzuca. Juz chcialam sie poddac z kp, ale nie...powtarzam sobie, ze dam rade. Polozna tez mowi, zebym dalej kp. Wiec walcze i modle sie, aby nastapila taka noc kiedy pospi dluzej...moj to nawet rytmu takiego nie ma...
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 13:23   #1106
Kasia427
Wtajemniczenie

Manieczka no tylko spokój może Cię uratować i cierpliwość... mały ssak... jak piszesz to jakbym o moim pierwszym synku czytała... 4 miesiące tak na mnie wisiał, ale też się zawzięłam i dałam radę

Sara codziennie śpi tak od 13.30-14.00 do 18.30-19.00 i na noc usypia koło 21.00 i śpi do 8.00 z przerwą na 2 karmienia...
Całe popołudnie mam wolne praktycznie, bo ona śpi... ja nie wiem czy to normalne
Stary 2014-11-28, 13:27   #1107
manieczka1
Zakorzenienie

Kasia no musze dac rade. Nastawilam sie na kp i jesli tylko maly bedzie db przybieral to nie chce z tego rezygnowac.
No to jak pierwsze dziecko takie mialas to teraz trzecie Ci wynagradza te nieprzespane noce
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 13:28   #1108
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Manieczka no tylko spokój może Cię uratować i cierpliwość... mały ssak... jak piszesz to jakbym o moim pierwszym synku czytała... 4 miesiące tak na mnie wisiał, ale też się zawzięłam i dałam radę

Sara codziennie śpi tak od 13.30-14.00 do 18.30-19.00 i na noc usypia koło 21.00 i śpi do 8.00 z przerwą na 2 karmienia...
Całe popołudnie mam wolne praktycznie, bo ona śpi... ja nie wiem czy to normalne
Nic tylko się cieszyc

Moja ma drzemki po 15 minut ,no i ze 2takie po godzinie,wieczorem zasypia kolo 22 budzi się na 1-2 karmienia a wstaje ok.9rano

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-28, 13:37   #1109
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Nie, ta baby cos tam..

To, ze po miesiacu to tez mi mowili ale nie wiem co ma mnie w tym niepokoic, rozumiem, ze sama ropna bula nie...

Co ma Cie zaniepokoic...

Jak karmisz tylko kp to od 8 doby, a jak dokarmiasz wiecej niz 250 ml mm to chyba tylko d, ktos tu tak pisal...chyba sloneczko..

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Slodziak
Jak znajdziesz taka aplikacje na iphone to daj znać... Czasem mnie do szału ten system doprowdza, wlasnie przez takie rzeczy :-/

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Nic tylko się cieszyc

Moja ma drzemki po 15 minut ,no i ze 2takie po godzinie,wieczorem zasypia kolo 22 budzi się na 1-2 karmienia a wstaje ok.9rano
A co robi jak nie spi? Bo moja mała terrorystka juz sie nauczyła ze wtedy tylko na rączkach u mamy i mama musi nosić i trzymać w objęciach klocuszka bo klocuszek buczy jak leży w łóżeczku.
Inna sprawa ze za ściana mamy remont i juz drugi tydzien jadą jak nie młotem pneumatycznym to na dwie wiertarki głowa mnie juz od tego boli a dzidzia sie wybudza jak maja przerwę 5min i znów zaczynają byłyśmy na spacerku ale jest strasznie zimno wiec długo sie nie da chodzić
Stary 2014-11-28, 13:43   #1110
Rosalie01
Raczkowanie

Keithlyn,Justana,Ela gratuluje

uciekam na spacer, ludzie sie na mnie jak na idiotke patrza, bo tu pada (wlasciwie to mzy) od parudni, wszyscy sie w domach pochowali a ja z Mala na spcery zasuwam
Mala terrorystka prawie calanocnie spala, na raczkach chciala byc
na szczescie dalami odespac troche od 6 do 10

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości