Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-28, 20:03   #841
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII

zgaga roku
Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
My juz po usg u mojego gina.
Gin bardzo dokładnie oglądał i słuchał serduszka małej, zastawki niedomykaja się nadal jest wyrzut krwi ale nie jest tak źle. Reszta ok, wg usg mała waży 2186g - 2260g
W przyszłym tyg jedziemy na echo serca.
Z szyjka tez jest ok.

Powiem wam że po tym usg jest mi lepiej i dla malutkiej na okres letni kupiłam cienka kurteczke
serduszko jeszcze da radę coś zrobić za całą resztę
Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość

smerfetka to tych zielonych nie ma w spzitalu? w sensie nie daja za jakas oplata? nie wiem gdzie się takie cuda kupuje...;/
może w jakimś sklepie z medycznymi rzeczami
Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
oj jak pracowałam w salonie komórkowym i od kilku godzin nie usiadłam bo cały czas kolejka i jeszcze trafił się taki klient jak Ty to awantura gotowa. Od kiedy pracowałam w salonie nigdy nie przyszło mi do głowy aby wyżyć się na sprzedawcy...
no tak, rozumiem takie sytuacje, ale jak sprzedawca wzywa Twój numerek, podchodzisz, nie słyszysz nawet dzień dobry, albo nikt nie odpowiada, po czym znika z zegarkiem w ręku na 20 minut (tak było w naszym przypadku), a Ty nie masz nawet gdzie usiąść (to akurat wada wystroju) to przepraszam, ale ile mam cierpliwości, ta się poprostu skończyła, bo wystarczyło powiedzieć "musiałem coś zjeść, napić się, proszę poczekać, itp." a nie wrócić i udawać greka (mógł pójść załatwić swoją potrzebę i dopiero wezwać numerek)....... już nie mówiąc o paradoksie, że siedzisz w salonie, a z innego dzwonią do ciebie, gdzie dzień wcześniej wyraźnie powiedziałam nie....

tak samo system numerków akurat też jest tam do bani: oprócz kategorii ABCDEF - każda służy jakiejś sprawie, są jeszcze inne liczby i na mój sposób rozumowania każde stanowisko powinno zajmować się jedną kategorią.... a nie, że na wszystkie stanowiska nagle obsługują tylko i wyłącznie kategorię F.....
Siedząc tam tyle czasu obsłużono z mojej kategorii tylko 3 osoby.... już nie zliczyłam ile z tych F - wiem, że zdecydowanie więcej
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 20:12   #842
dusiolka
Zakorzenienie

Lilijka ja rozumiem Twoje oburzenie bo moim Zdaniem to tez przesada. Po pierwsze ten ktos jest w pracy i powinien zachowywać sie profesjonalnie nawet jesli klient byłby super mega opryskliwy,takie zadanie-taka praca,z ludźmi zawsze roznie ale pracownik musi umieć panować nad sobą. Moim zdaniem tez okienka powinny zajmować sie danymi sprawami a nie ze ta sama
Wszystkie naraz..wspolczuje,ale wkoncu udało sie wszystko zalatwic?
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 20:19   #843
misia332
Zakorzenienie

mam kolkę nie wiem, ale coś mnie strasznie boli z lewej strony, młody mi tam "gmera" swoją małą stopą, normalnie szał ciał.

Byłam na czarnym piątku w Zarze, i kupiłam młodemu 3 pary spodni. Eh... dobrze, że chłopaki rok po roku to chociaż z mody nie wyjdą.

Poza tym, nie wiem jak po rocznym dziecku może być 5 kartonów za małych ubranek... A niby nie ma w co go ubrać. ...

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 20:22   #844
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

wiecie co to nawet nie oburzenie, bo sama też pracowałam jako sprzedawca (inna branża, ale kontakt z ludźmi) - staram się rozumieć, wiem, że nie jest łatwo, a czasami wręcz jest wyzysk ludzi, bo nawet siku nie możesz iść, jednak są jakieś granice... do dnia dzisiejszego pamiętam, że miałam 12 dni (skumulowało się tak, bo dziewczynie wypadł nagły pogrzeb) po 12 godzin, w 10 dniu byłam już nieżywa.... nie zdążyłam podejść do klientki, a ta ze skargą do kierowniczki poleciała... kierowniczka stanęła po mojej stronie (o dziwo, bo nie należała do osób przyjaznych)... nie awanturowałam się, bo szkoda strzępić języka, ale wtedy wyraźnie powiedziałam, że drugi raz tak nie będzie.... bo albo ktoś przyjdzie mnie zmienić (tu się nie kwapiła żadna na zmianę), albo wezwą karetkę - byłam już zmęczona i tyle...

dodam tylko, że salon otwarty od godziny 10, a my byliśmy po 11...... czy to już aż tak długo... zrozumiałabym, gdyby to była 15 itd.... ale to była 11
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 20:25   #845
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
wiecie co to nawet nie oburzenie, bo sama też pracowałam jako sprzedawca (inna branża, ale kontakt z ludźmi) - staram się rozumieć, wiem, że nie jest łatwo, a czasami wręcz jest wyzysk ludzi, bo nawet siku nie możesz iść, jednak są jakieś granice... do dnia dzisiejszego pamiętam, że miałam 12 dni (skumulowało się tak, bo dziewczynie wypadł nagły pogrzeb) po 12 godzin, w 10 dniu byłam już nieżywa.... nie zdążyłam podejść do klientki, a ta ze skargą do kierowniczki poleciała... kierowniczka stanęła po mojej stronie (o dziwo, bo nie należała do osób przyjaznych)... nie awanturowałam się, bo szkoda strzępić języka, ale wtedy wyraźnie powiedziałam, że drugi raz tak nie będzie.... bo albo ktoś przyjdzie mnie zmienić (tu się nie kwapiła żadna na zmianę), albo wezwą karetkę - byłam już zmęczona i tyle...

dodam tylko, że salon otwarty od godziny 10, a my byliśmy po 11...... czy to już aż tak długo... zrozumiałabym, gdyby to była 15 itd.... ale to była 11
napiszę tak. Jesteśmy tylko ludźmi, nie robotami.

Ja studiowałam dziennie, na zajęcia nie raz jechałam o 4 rano, wracałam o 18 prosto do szpitala na dyżur, żeby wyrobić godziny praktyk i nie raz nie dwa zdarzyło mi się krzywo spojrzeć na marudzącą pacjentke.

Ale po zakończeniu studiów położną byłam dobrą. W końcu byłam wypoczęta.

Stary 2014-11-28, 20:28   #846
madzikuu
Raczkowanie

no, a jednak nie było pizzy...po wizycie u koleżanek z byłej pracy przyniosłam łazanki (tylko dlatego że zostało niewiele, ale dla mojego nawet wystarczyło )

a przed chwilą wyjęłam z piekarnika ciasteczka owsiano-pomarańczowe....mmm ciekawa jestem jak będą smakować
madzikuu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 20:39   #847
fashionaddicted
Zakorzenienie

Matko na aplikacji 10stron do nadrabiania. Chyba nie dam rady

Mam.mega spadek sil i nastroju. Nudze sie, meczy mnie lezenie, ogolnie ble:/

Duzo z Was ma rogale do karmienia? Nie wiem czy faktycznie jest przydatna czy ja sobie wmawiam, bo znowu chce cos kupic:p
Ale fakt ze wygodne miejsxa do karmienia z podporka jakas nie mam:/
Stary 2014-11-28, 20:43   #848
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość

Duzo z Was ma rogale do karmienia? Nie wiem czy faktycznie jest przydatna czy ja sobie wmawiam, bo znowu chce cos kupic:p
mi było najwygodniej na łóżku, zamiast rogala używałam dużej poduszki do spania. Kładłam malucha na niej i siedziałam na łóżku.

Stary 2014-11-28, 20:48   #849
Myszunia19
Zakorzenienie

hej witam się gratuluję wizyt i zaczynam nadrabiać Tz poszedł na piwko więc mam wolny wieczór
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 20:49   #850
jasowaa
Raczkowanie

Tez szukam fajnego szlafroka, najlepiej czerwonego, gdybyscie mialy jakies sprawdzone dajcie znac

Obecnie mam jeden, ulubiony, ale tak czesto chodze w nim po domu :P ze nie mam go jak spakowac do torby do szpitala.
niebo darmo dam...

jasowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 20:52   #851
dusiolka
Zakorzenienie

Wlasnie stwierdziłam ze raczej nie kupuje szlafroka-zal by mi było takiego nowiusiego brac do szpitala:p chyba ze na jakiejś super promocji dorwę bo tak to nie widzę sensu wydac ponad 100zl jak w domu mam 2szlafroki..;/
Stary 2014-11-28, 20:57   #852
fashionaddicted
Zakorzenienie

Ja mam blekitny bawelniany szlafrok z lumpka i to jego spaluie do torby. Specjalnie w ciazy do szpitala kupiony bo tak to nie chodze w szlafroku
Stary 2014-11-28, 20:58   #853
AsiaW**
Zakorzenienie

spakowaliśmy z mężem dzisiaj torbę do szpitala, jakos tak dziwnie zaczęłam się ostatnio niepokoić (?), a z racji tego, że wszystko już (chyba) mam to spakowaliśmy i leży w mojej garderobie.
Ciuszki dla małego potrzebuję tylko na wyjście więc przygotuję i zostawię w domu w reklamówce to mąż przywiezie jak będzie nas odbierał.
Szlafroki mam 2 to jeden spakowałam, jakiś czas temu były fajne w biedronce i zakupiłam - fajnie się sprawuje i ten właśnie spakowałam, 2 będę miała po domu.

Edytowane przez AsiaW**
Czas edycji: 2014-11-28 o 20:59
AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 21:00   #854
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AsiaW** Pokaż wiadomość
spakowaliśmy z mężem dzisiaj torbę do szpitala, jakos tak dziwnie zaczęłam się ostatnio niepokoić (?), a z racji tego, że wszystko już (chyba) mam to spakowaliśmy i leży w mojej garderobie.
Ciuszki dla małego potrzebuję tylko na wyjście więc przygotuję i zostawię w domu w reklamówce to mąż przywiezie jak będzie nas odbierał.
Szlafroki mam 2 to jeden spakowałam, jakiś czas temu były fajne w biedronce i zakupiłam - fajnie się sprawuje i ten właśnie spakowałam, 2 będę miała po domu.

Juz spakowana 2mies przed?;p kurcze ja jeszcze nie:p dzisiaj zamowilam koszule :p jakos wydaje mi sie ze jeszcze mam czas :d
Stary 2014-11-28, 21:00   #855
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
mi było najwygodniej na łóżku, zamiast rogala używałam dużej poduszki do spania. Kładłam malucha na niej i siedziałam na łóżku.
A na lozku z oparciem? Bo ja mam w sumie loze malzenskie, tak ze sie nie opre. Mam fotel ale taki gleboki. I tak wlasnie siadalam z poduszka duza ale wydaje mi sie niewygodnie wlasnie... no i musialaby lezec na wierzchu ciagle normalna poducha na ktorej spimy bo innej nie mam i tak byn kupic musiala... ehh
Stary 2014-11-28, 21:00   #856
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Wczoraj nie miałam czasu zajrzeć, gdyż byliśmy na krótkim wyjeździe.

U was też już mrozi?? Coraz bliżej poród, coraz bliżej poród. My w końcu się bierzemy jutro na zakupy wyprawkowe. Wczas no nie??

Pytanie do mam z bolącym spojeniem:
Dziewczyny
przechodzi wam coś?? U mnie rano wstać do łazienki czy w nocy to jest tragedia, aż mi łzy podchodzą. Stanąć na jednej nodze mogę spokojnie, tylko czuję dyskomfort. Jak się rozchodzę, jest ok, ale tak-TRAGEDIA. Jakby mi się,,kości zastały". Boję się porodu naturalnego, że mi całkiem pójdzie i będę musiała leżeć a przy dwójce dzieci jak Ale czytałam o rozchodzeniu i niby pojawia się ból przy chodzeniu, a ja jak się rozchodzę jest normalnie.... Misiu co Ty na to??
Za szybko druga ciąża czy co
Mnie spojenie bolało we wrześniu, nie mogłam się obrócić z jednej strony na drugą... Poczytałam, znalazłam kilka ćwiczeń, po ich zastosowaniu zero problemów z tą dolegliwością, ale wiem, ze nie każdy może, lubi czy ma ochotę próbować rozćwiczyć

Co myślicie o takiej koszuli do szpitala?
Stary 2014-11-28, 21:01   #857
dusiolka
Zakorzenienie

Fashion w tych małżeńskich tez jest jakies oparcie:p a moze bedzie Ci pasować karmienie na leżąco? Ja mam w spadku poduchę do karmienia,ale tez przemierzałam moj rogal do spania jako poduchę do karmienia i mysle ze tez dałaby radę a Ty nie masz takiego rogala?
Stary 2014-11-28, 21:01   #858
allgoodthings
Zadomowienie

a ja zamowilam wlasnie szlafrok z all więc kupon wzięłam. z george, bawełniany grafitowy do kolan. oby był ładny
Stary 2014-11-28, 21:02   #859
fashionaddicted
Zakorzenienie

Teja super ta koszula bardzo ladna
Stary 2014-11-28, 21:03   #860
dusiolka
Zakorzenienie

Teja zal mi by było takiej koszuli do szpitala:p ja wzięłam jakies za 30zl cyca szybko sie wyciągnie bo na zakładkę dekolt a tu masz mnóstwo guzików. Jak uwazasz ja nie inwestowałam w koszule bo nie lubie za takie rzeczy przepłacać :p
Stary 2014-11-28, 21:06   #861
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Juz spakowana 2mies przed?;p kurcze ja jeszcze nie:p dzisiaj zamowilam koszule :p jakos wydaje mi sie ze jeszcze mam czas :d
wiesz niby jeszcze 2 m-ce ale 2 razy jechałam w tej ciąży na pogotowie i wiem jak wyglądało wtedy bieganie po domu i pakowanie wszytskiego, a i tak w rezultacie okazało się że czegoś zapomnieliśmy, a w związku z tym że szpital ma troche oddalony to wracać się po coś było kijowo. A dodatkowo zacżełam się dziwnie czuć, twardnieje mi coraz częściej brzuch, bolą mnie krzyże, pojenie, wolę dmuchac na zimne

Stary 2014-11-28, 21:07   #862
misia332
Zakorzenienie

fashion karmiłam go na leżąco, tak nam było najwygodniej, a w nocy TŻ wstawał przewijał młodego, ja sie podpierałam poduszka i karmiłam małego przykrywając kołdrą przy okazji.

Stary 2014-11-28, 21:08   #863
AsiaW**
Zakorzenienie

ja mam rogala do spania i zamierzam go wykorzystywać do karmienia malucha, położna nam poakzywała ostatnio na SR pozycje do karmienia z takim rogalem, ręce odpoczywają.

Stary 2014-11-28, 21:08   #864
dusiolka
Zakorzenienie

All pokaz jaki kupiłas
Stary 2014-11-28, 21:09   #865
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Albo po prostu na fotelu/krzesle tez bralam duza poduche i na nia dzidziusia

Cytat:
Wlasnie stwierdziłam ze raczej nie kupuje szlafroka-zal by mi było takiego nowiusiego brac do szpitala:p chyba ze na jakiejś super promocji dorwę bo tak to nie widzę sensu wydac ponad 100zl jak w domu mam 2szlafroki..;/
Ile? u nas 10f.

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 21:16   #866
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Albo po prostu na fotelu/krzesle tez bralam duza poduche i na nia dzidziusia

Ile? u nas 10f.
dokładnie. Jak trzabyło karmić to nawet na parkingu w samochodzie dawałam radę

ja szlafroka miec nie zamierzam. Pamiętam, że ostatnio było tak gorąco na oddziale, że dobrze, że miałam jedną koszulę na ramiączkach to mnie ratowało.

Stary 2014-11-28, 21:30   #867
teja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Ewka myślę ze jak masz gorączkę to spokojnie możesz wziąć paracetamol.

A ją sobie cyknelam fotke. witam w 36 tygodniu
jaka zgrabniutka!

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Teja super ta koszula bardzo ladna
Cytat:
Teja zal mi by było takiej koszuli do szpitala:p ja wzięłam jakies za 30zl cyca szybko sie wyciągnie bo na zakładkę dekolt a tu masz mnóstwo guzików. Jak uwazasz ja nie inwestowałam w koszule bo nie lubie za takie rzeczy przepłacać :p
Koszula kosztuje 50zł, zamierzam ją kupić z rabatem, wiec cenowo jest ok. Nie mam pojęcia jaką kupić a chcę mieć już chociaż jedną awaryjnie... Ja jestem jakaś lewa, albo nie wiem o co chodzi, ale nie umiem znaleźć koszuli, która będzie wygodna. Szukałam tej z Biedronki, którą kiedyś wklejałaś Dusiolka, ale nigdzie nie ma może polecicie jakąś dziewczyny, bo już się zaczynam irytować...

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Który motyw wygrywa????
Kingaa wszystkie śliczne, ale chyba żyrafy, jeszcze nie widziałam z takim motywem! Gwiazdki też śliczne. Skąd one?

Edytowane przez teja1
Czas edycji: 2014-11-28 o 21:31
teja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 21:33   #868
dusiolka
Zakorzenienie

Teja ja nie wklejalam żadnej koszuli z biedry:p to była chyba akrolowa :p
Podwalin link do tej w kratę to moze kiedyś sie zaopatrze do chodzenia po domu :d
Stary 2014-11-28, 21:33   #869
BabaZWysp
Rozeznanie

Cytat:

Miałam rogala do karmienia poprzednio i teraz też mam (wepchnęłam podłużną, prawie 2 metrową poduszkę do poszewki w kształcie rogala). Mi pomagała trochę podtrzymać Młodego przy cycku, bo mordowaliśmy się z KP godzinami i bez podparcia ręce mi mdlały.

Szlafroka nie kupuję, poprzednio się przeleżał w szafce, bo w szpitalu bylo milion stopni.
BabaZWysp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 21:35   #870
allgoodthings
Zadomowienie

teja zmierz czy na długość ta koszula będzie ok, žebyś nie czuła się skrępowana w szpitalu. ja podobną kupiłam w pepco. góra od piżamy, flanelowa, w kratkę. tyłek mi zakrywa. po domu bębę nosiła.
koszule do karmienia mam 2 taki jak z tego linku, są fajne, polecam
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...765504361.html

a szlafrok taki wzięłam http://allegro.pl/george-bawelniany-...=1#tabsContent

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości