|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Zakorzeniona Zmorah
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XI
Czy ktoś kupuje w cedrynku
![]() ![]() Recenzja cedrynka: https://cedrynek.pl/pl/p/Born-to-Bio...Dzika-Roza/855 Jola, Gdańsk Żel bardzo mi odpowiada, jest mega wydajny jak na żel i okazał się delikatny, a butelka na tyle ciekawa, że moja córeczka miała z niego uciechę, a zapach był dla niej bardzo interesujący. Nie podrażnia, nie wysusza skóry, bardzo dobrze oczyszczacza. Daje duże uczucie świeżości. Moja recenzja: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...el-douche.html "Bardzo mi odpowiada Żel spodobał mi się na tyle, że już kupiłam drugie opakowanie, tyle, ze w wersji "Kwiat gruszy". Bardzo mi odpowiadał, był mega wydajny jak na żel, wystarczyło niewiele nałożyć a on świetnie się pienił, może nie dawał super piany, delikatną, lecz treściwą. Do tego świetny, naturalny, certyfikowany skład, duża pojemnosć, a cena przystępna. Zapach nie jest podobny do niczego poza czystym kakao przetrąconym z lekka apteczną wonią. Ktoś pomyśli, ze żadna rewelacja w takim razie, ale jednak ja się do zapachu przyzwyczaiłam i bardzo polubiłam. Trzeba się liczyć z tym, iż kosmetyk naturalny nie będzie dawał niewiadomo jakich doznań, jak już przez to przebrniemy, to docenimy jego naturalność. Żel okazał sie na tyle delikatny, a butelka na tyle ciekawa, że i dziecko miało z niego uciechę, a zapach był dla niego bardzo interesujacy. Nie podrażnia, nie wysusza skóry, bardzo dobry oczyszczacz. Daje duże uczucie świeżości. Konsystencja rzadka, Bardzo polecam ![]() Używam tego produktu od: Przez 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1, 300 ml Edit: Czuję się wywołana do tablicy recenzją Kamlisy i po napisaniu swojej recenzji przetestowałam jeszcze kilka wersji zapachowych tych żeli i muszę przyznać, że ta kakaowa dżungla nie pachnie tak przyjemnie, jak np "Owoce leśne" czy "Kwiat gruszy", które są lepiej dopracowane, więc jednak pomimo naturalności da się stworzyć soczysty i kojący zmysly zapach. Kakaową wersję mimo wszystko wspominam bardzo dobrze, aczkolwiek nie wrócę." Druga recenzja cedrynka: https://cedrynek.pl/pl/p/Born-to-Bio...gody-Lesne/582 Bożena Jarczyk Świetny naturalny zapach świeżych jagód - bardzo apetyczny na wieczór. Konsystencja delikatnej galaretki, dobrze myje, orzeźwia, nie wysusza i pozostawia na skórze łagodny owocowy aromat. Wydajny, nie trzeba dużo żeby się dokładnie umyć. Recenzja na wizażu aisha21: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-des-bois.html "sok mocy z gumijagód Kupiłam na razie tą jedną wersję, ale na pewno przetestuję inne. Zapach świetny jeżynowo-jagodowo-malinowy, konsystencja delikatnej galaretki, dobrze myje, orzeźwia, nie wysusza i pozostawia na skórze łagodny owocowy aromat. Wydajny, nie trzeba dużo żeby się dokładnie umyć więc cena jest ok jak najbardziej. Minusik taki, że nie za mocno się pieni a ja niestety bardzo lubię pianę-niestety, bo wiem że to nieekologiczne, chemiczne, zasługa SLESów i w ogóle ale póki co jakoś nie mogę się przekonać do mycia bez piany. Ten żel daje niedużą. Ale rozumiem, że coś za coś-on jest eko więc bez tych różnych "pianowych" domieszek, takie jest założenie marki i tak miało być ![]() Używam tego produktu od: paru tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszej butelki" Gratuluję zakupów ![]()
Edytowane przez Korah Czas edycji: 2014-11-24 o 21:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;49071667]Gratuluję wszystkim wspaniałych zakupów
![]() ![]() Zastanawia mnie tylko ta firma Speick, bo do tej pory myślałam, że oni są jak najbardziej całkowicie naturalni, ale jeśli skład tego sztyftu do golenia jest prawdziwy, to co tam robi zmydlony łój zwierzęcy (sodium tallowate i potassium tallowate) ![]() ![]() ![]() Upraszam się namolnie o udzielenie mi dyspensy na "darmowe piątki" ![]() ![]() ![]() przyznam szczerze, że nawet nie spojrzałam na skład sztyftu. I tak musiałabym je kupić.... a kto będzie cierpiał ze mną jak Ci dyspensy udzielę ![]() ![]() ![]() no chyba, że ja dostane tez taka malutką..... na jedno mydełko i jedno masło do ciała..... Dziewczyny znacie polska firmę subtle beauty????? mają fajne mydełka ![]() http://www.zielona-oliwka.com.pl/?55...ego-typu-skory
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2014-11-25 o 07:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Raczkowanie
|
Declare Serum SOS w TK MAXX - uwielbiam i polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny jednak mam uczulenie na sode oczyszczona w dezodorancie samorobionym. Robie juz ktores podejscie i koopa ![]()
![]() |
#366 | |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
Nie no serio, tak trudno kilka zdań od siebie...??? :/ Chociaż przynajmniej fakt, że z kwc ściągają czyni je prawdziwymi... Bo te wszystkie "Janina, Gdańsk" zawsze wydają mi się podejrzane... Sluchajta Laski. Potrzebuję kremu do stóp, żeby tak zmiekczał skórę jakby był z mocznikiem, ale bez mocznika... Da się coś zamiennego znaleźć? Ja znalazłam zamiennik maski nawilzajacej JMO (lotion nawilzajacy Sukin z tkmax); jak to u mnie nastąpiło przeholowanie z kwasem. Fest nawalilam lotionu się w parę minut wchłonął ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Konto usunięte
|
Ja uzywam ten balsam i stopki mam miekkie jak po moczniku, ale uprzedzam krem jest jak masc, wiec do smarowania jak sie juz w lozku lezy
http://www.ecco-verde.de/martina-geb...obab-foot-balm wczoraj przybyl mi jeszcze taki szampon na lupiez za smieszne pieniadze, wiec musiam kupic i wyporbowac http://www.yalia.de/produkte/haarpfl...-orange_771107 marka jest niemiecka i chyba w miare swieza, bo wczesniej sie na nia nie natknelam. Do tego kosztuje tyle co Alterra. A wczoraj kupilam tez serum nawilzajace Alterra z Granatapfel, a dzis w dm dorwalam orzechy piorace ( mozna zaliczyc je do natury ? ![]() ![]() Przy okazji bedac w Bio Haus dorwalam kilka probek kremow Lavera. Kiedy sie ze testy wezme, to jeszcze nie wiem. Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2014-11-25 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#368 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A ten skład na opakowaniu to jest taki sam, jak na stronie, czy może to pomyłka jakaś jest ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, znacie jakiś dobry naturalny podkład i korektor? Piszę tutaj bo w tym wątku jest wiele osób, które testują sporo kosmetyków. Miałam kiedyś próbki chyba Logony i Lavery. Porażka - rolowały się na twarzy. Podkład w kompakcie Alverde to chyba bubel wszechczasów - zero krycia, za to podkreślał pory i suche skórki a do tego świecił się niemiłosiernie. Wyglądałam jakbym się masłem posmarowała. Teraz mam podkład mineralny Sephory, bardzo słabo kryje, po kilku godzinach warzy się. Zresztą jak większośc minerałów, które używałam. Coś poradzicie?
#370 | ||||
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja jakoś nie pałam zachwytem do orzechów, może to zależy od wody ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#371 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Zadomowienie
|
Próbowałam i zawsze mniejsza lub większa katastrofa. Miałam EDM, Lauress, Lumiere, Meow. Wysuszają, podkreślaja suche skórki, warzą się, zniakają po paru godzinach i ten efekt pudrowości, ktorego nie cierpię ...
#373 | |||
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ja nigdy se nic nie nakładam i dzięki temu kupuję z umiarem ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja przyznam, że po nałożeniu rano serum i konkretnego kremu z filtrem mineralnym już tak nie zważam na naturalność pudru, bo raczej wątpliwe jest, by dkładniki w nim zawarte mogły się zetknąć z moją skórą ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;49086130]
![]() ![]() ![]() A ten skład na opakowaniu to jest taki sam, jak na stronie, czy może to pomyłka jakaś jest ![]() ![]() A o który skład Ci chodzi Kochana? Bo porównywałam mydła subtle beauty i chyba sa takie same.... coś z nimi nie tak? no chciałam masło do ciała bioturm z olejem moringa i mydełko czekoladowe subtle beauty. http://www.zielona-oliwka.com.pl/?59...ej-nawilzajace http://www.zielona-oliwka.com.pl/?27...drzewa-moringa Małgosia, gdyby nie ten szlaban to już bym popłynęła kilka razy..... a naprawdę musze się ograniczyć.
#375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gąbeczka typu beauty blender eliminuje tą pudrowość, ale według mnie mniej kryje. Ostatnio nic nie zamawiam i denkuję ![]() Na Pat&Rub głosowanie na kosmetyki na które będzie -40%: http://naturalnyblog.pl/?smclient=2e...na+bestsellery |
|
![]() ![]() |
![]() |
#376 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Chodziło mi o skład tego sztyftu do golenia Speick- czy faktycznie pokrywa się z tym na etykiecie, czy to jakaś pomyłka na stronie z tymi składnikami sodium/potassium tallowate ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;49099144]Aaa..., myślałam, że te zakupy to na Plants for Beauty masz zamiar zrobić...
![]() ![]() ![]() Chodziło mi o skład tego sztyftu do golenia Speick- czy faktycznie pokrywa się z tym na etykiecie, czy to jakaś pomyłka na stronie z tymi składnikami sodium/potassium tallowate ![]() Sprawdzę, dzisiaj powinnam mieć sztyft do golenia, ale myślę, że będzie na tłuszczu zwierzęcym pędzony... naturalności składnikowi odmówić nie można... dziękuję za dyspensę i wzajemnie jej udzielam ![]()
#378 |
Zakorzenienie
|
korah, niestety z cedrynkiem też miałam akcję. sklep mi bardzo dobrze znany i lubiany.
z mojego bloga ktoś po prostu skopiował opinię i wkleił podpisując się niby swoimi danymi. zgłosiłam to do cedrynka i szybko to usunęli, a ja wstawiłam swoją opinię ![]() Myślę, że powinnaś napisać o tym do cedrynka, bo oni pewnie o tym nie wiedzą, a usuną ![]() w tk maxx kolejna nowa marka z usa - petal fresh. ja się ostatnio skusiłam z tk maxx na odżywkę do włosów hugo naturals 355 ml za 19,99 zł o cudnym zapachy pomarańcza z wanilią ![]() ![]() ![]()
#379 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja się zachwycam tym serum od dłuższego już czasu, ponieważ odkryłam, że cudownie koi podrażnioną skórę, zwłaszcza teraz, w sezonie grzewczym- potrafi w niedługim czasie wyciszyć naczynka a także podrażnienia spowodowane przez inne kosmetyki (retinol, kwasy) ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#380 |
Zadomowienie
|
![]() jejuuuu...po tych Waszych opisach jak ja bym chciała do tk maxxa ![]() ![]() zużyłam już prawie wszystkie próbki jakie skumulowałam przez ostatnie lata, nie wiem jak to sie dzieje ale nadal mam np 3 nierozpoczęte kremy do twarzy, kilka odżywek do włosów...ciągle brakuje mi tylko balsamów do ciała bo smaruję się namiętne co by nie nabawić się nowych rozstępów...jak na razie z sukcesem ![]() testowałam ten nowy krem do twarzy z phenome z serii rozjaśniającej z jabłkiem i bardzo mi odpowiadał bo to coś ma konsystencje "żelokremu"- po rozsmarowaniu "emulgator" nie ciągnie/marze się po skórze tylko błyskawicznie wchłania a jak kocham takie konsystencje bo naprawdę rzadko się trafiają, ładny zapach, dobrze nawilża i nos mi się po nim nie poci więc dla mnie ideał, mogłabym przygarnąć cały słoiczek ![]() sypiącej się skórze głowy mojego męża pomógł szampon bioturm do wrażliwej skóry głowy, przetestowałam na nim już kilka niby bardzo delikatnych ale z zerowym skutkiem, ten jako pierwszy zadziałał - polecam polubiłam się też bardzo z żelem do intymnej argital - bardzo mi pasuje ten efekt chłodząco - wyżerający, mimo ciąży w której łatwo o infekcje nic mi się nie przyplątało jako że ciągle brakuje mi balsamów a pat robi dziś promocję będę robić zamówienie bo mam dodatkowe - 20%, jeśli ktoś coś potrzebuje to pw |
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Mały mieszkaniec brzucha już rządzi ![]() strasznie fajnie, że się odezwałaś ![]() a oto moje grzechy, czy złamanie postu kosmetycznego. skarby ze sklepu zielona oliwka - cudna nazwa! - masło do ciała z olejem moringa bioturm - savon du midi peelingujące z dziką różą - mydło czekoladowe subtle beauty (polska firma)
Edytowane przez anula_ga Czas edycji: 2014-11-27 o 20:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 | ||
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Pewnie tak zrobię i też napiszę ![]() Cytat:
![]() ![]() I tym żelowo-kremowym Phenome też ![]() ![]() Trzymaj się tam ![]() ![]()
![]() |
#384 |
BAN stały
|
Matko... pierwszy raz widzę nazwy większości kosmetyków.. chyba muszę się do-edukować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Zakorzenienie
|
W tk maxx nadal dużo od hugo naturals.
Są szampony wszystkie rodzaje, 1 litr za 54,99 zl a 355 ml za 19,99 zł. Są też mydełka 170 g za 19,99 zł. To starsze wersje, bo teraz mydła hugo są o wadze 113 g. Niestety szampony jakoś do mnie nie przemawiają, bo testuję odżywkę i jestem zawiedziona lekko. A mydełka nie pasują mi zapachowo. Jedynie mięta byłaby ok, gdyby nie miała na górze ziarenek. Najgorzej pachnie paczula ![]() Jak dla mnie z hugo fajne są masełka do ciała, bo mango super się sprawuje, ale jakoś nie pojawiają się w tk maxx inne zapachy, a szkoda.
#386 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() .
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#388 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Hejka, jak tam black friday? Zainspirujcie mnie, ja zamówiłam tylko kremik w Plants for beauty i czuję lekki niedosyt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
Mam do oddania zniżkę do lawendowej szafy -20% za zakupy powyżej 50 zł. Ważny do 5 grudnia. Nie jestem jednak pewna, czy kupon nie jest czasami indywidualnie przypisany do konta
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój post kosmetyczny trwał zaledwie trzy dni ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:44.