Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXX - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-28, 21:02   #1411
zoila
Klientka w krawacie

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXX

Cytat:
Napisane przez posylwii Pokaż wiadomość
Rozumiesz co czytasz? Pytałam o to jak ogólnie oceniacie jej recenzje. Dlatego liczba mnoga. Nie oglądam XS i nie wiem czy jest wiarygodna czy reklamuje wszystko co jej wyślą. A ktoś mi odpowiada, że test na żywo to nie recenzja. Jaki to ma związek z moim pytaniem?
Ja na jej kanale widzę bardzo mało recenzji. Raczej kojarzę ją z pierwszymi wrażeniami i chat makeupami, które nagrywa najczęściej. Dlatego napisałam, że test na żywo to żadna recenzja.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 21:03   #1412
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoila Pokaż wiadomość
Hmm, to może uderz w pudry. Ryżowy Paese wklepany puszkiem sprawdza się super .
tak coś kombinuje bo wszystko mi sie kończy (albo osobiście coś wykończyłam - puder mi spadł ) i musze uderzyć na zakupy.. a na domiar złego świece sie ostatnio jak choinka i nie wiem co z tym robić pomacam Paese, dzięki!
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 21:04   #1413
d0m1n1k4
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
Na cerze suchej sprawdza sie super ! Ale wydaje mi się ,że do tłustej czy mieszanej nie za bardzo
może spływać w trakcie dnia, a twarz szybko się świecić bo ja nie mam osobiście problemów ze świeceniem, a czasami mi się zdarza po użyciu CC...ale przy suchej to akurat bardziej plus niż minus
Cytat:
Napisane przez paczusia Pokaż wiadomość
Ja mam mieszana lekko zlazi mi z czola po 6 godzinach poza tym mam dokladnie takie same odczucia co Hanna. To moj podkład kwc. Tez za pierqszym razem nie wierzylam ze krem cc ma takie krycie

Wysyłane z mojego LG-E400 za pomocą Tapatalk 2
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;49129753]Ja go mam, dosc dobrze kryje, ale trwalosc nie powala Bog wie jak na kolana. U mnie niestety najlepiej sie trzyma EL Double Wear[/QUOTE]

Cytat:
To ja też, jako posiadaczka cery mieszanej, się wypowiem. Nie zgadzam się z Hanią, że ten krem jest nawilżający. CC z Bourjois jest silikonowy i tak jakby nie "wchłania się" w skórę. Koniecznie trzeba go dobrze utrwalić, bo lubi się zetrzeć, a także zostawić pamiątkę na telefonie. Moim zdaniem jest wart uwagi ze względu na świetne krycie - nie wiem, jak on to robi, ale nie robi mi podkładowych wągrów na nosie, co więcej, skóra z kraterami wydaje się gładsza.
a ma któraś z was najjaśniejszy kolor? bo patrze na swatche i jakiś ciemny mi się wydaje możecie porównać do cs150 albo hm51?
d0m1n1k4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 21:09   #1414
zoila
Klientka w krawacie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
tak coś kombinuje bo wszystko mi sie kończy (albo osobiście coś wykończyłam - puder mi spadł ) i musze uderzyć na zakupy.. a na domiar złego świece sie ostatnio jak choinka i nie wiem co z tym robić pomacam Paese, dzięki!
Pomacaj, ale nie kupuj na stoisku, bo tam wołają za niego 40 zł. Jeżeli zdecydujesz się do 2 grudnia, to na LadyMakeup będzie darmowa dostawa, a tam ten puder kosztuje 26 zł.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez d0m1n1k4 Pokaż wiadomość
a ma któraś z was najjaśniejszy kolor? bo patrze na swatche i jakiś ciemny mi się wydaje możecie porównać do cs150 albo hm51?
On jest nie tyle ciemny, co... brzoskwiniowy. Dopasowuje się w miarę do cery, ale gdyby był bardziej żółty byłabym szczęśliwa .

Tutaj masz porównanie z HM 51.

WYMIANA KSIĄŻKOWA

zoila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 21:14   #1415
Arrianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KlatkaNaPtaszka Pokaż wiadomość
a znacie Bunny największego prześmiewce z youtuberek?

znacie może jakiś polski odpowiednik w podobnym klimacie?
Po tym filmiku nieco zwątpiłam w jej inteligencję. Nie wiem czego ona się spodziewała O_O Że to się będzie równo rozkładało?
Arrianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 21:18   #1416
d0m1n1k4
Rozeznanie

Cytat:
Pomacaj, ale nie kupuj na stoisku, bo tam wołają za niego 40 zł. Jeżeli zdecydujesz się do 2 grudnia, to na LadyMakeup będzie darmowa dostawa, a tam ten puder kosztuje 26 zł.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

On jest nie tyle ciemny, co... brzoskwiniowy. Dopasowuje się w miarę do cery, ale gdyby był bardziej żółty byłabym szczęśliwa .

Tutaj masz porównanie z HM 51.
Dzięki no ja też wolałabym bardziej żółty, ale może się skuszę;p szukam czegoś lekkiego, ale kryjącego na krótkie wyjścia "do sklepu". Zawsze jak oglądam testy Hani, to kusi mnie nowy podkład. Mam inny rodzaj i kolor cery niż ona, więc ciężko przewidzieć efekt
d0m1n1k4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 21:21   #1417
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

dziewczyny to oryginalna paletka nude tude?

http://allegro.pl/paleta-cieni-do-po...836473992.html
Stary 2014-11-28, 21:23   #1418
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
Może ja spróbuję pomóc bo mam tłusta cerę. Na co dzień tego nie robię bo noszę makijaż ok 3 godzin, ale jak potrzebuje na cały dzień to: po umyciu twarzy masuję ją kostką lodu, kilka minut, potem nakładam krem matujący, podkład nie matujący, zamiast pudru skrobia ziemniaczana wciśnięta w skórę. Ręczę za ten sposób, zero świecenia, zero sebum przez cały dzień.
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 21:35   #1419
Selfish Girl
Life is a drink ...

Jak ktoś sobie powspominać to jutro na TLC o 11:00 są dwa odcinki Mistrzyni Makijazu :P
Selfish Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 21:35   #1420
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
http://instagram.com/p/v8Ea3jtIE5/?modal=true
ciasteczko jak piękna cera hehe, juz lepiej jakby sobie tę falowaną kreskę na oku poprawiła
Hahaha, jak to wygląda przebiła Szusz. Jeden wielki blur.
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 21:39   #1421
Ciemna163
Kociara

Cytat:
Napisane przez posylwii Pokaż wiadomość
Rozumiesz co czytasz? Pytałam o to jak ogólnie oceniacie jej recenzje. Dlatego liczba mnoga. Nie oglądam XS i nie wiem czy jest wiarygodna czy reklamuje wszystko co jej wyślą. A ktoś mi odpowiada, że test na żywo to nie recenzja. Jaki to ma związek z moim pytaniem?
no plus u XSki jest taki, ze ona rzadko kiedy coś "dostaje", choć czasem się zdarzy. Zdecydowanie większą część kosmetyków kupuje sama i potem widać, że z nich korzysta, bo sie przewijają w kolejnych filmach. Jeśli chodzi o recenzje to wolę oglądać Maxi, ale znowu ona najczęściej dostaje produkty od internetowych drogerii (nic w tym złego, ale wydaje mi się, że na dłuzszą metę może to trochę wpływać na jej opinię, bo jednak lepiej utzrymać współpracę niż ją stracić )

Cytat:
uwielbiam takie wyraziste makijaze

wiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale... dla mnie to wygląda jak makijażowy koszmarek
Cytat:
Napisane przez d0m1n1k4 Pokaż wiadomość
z tego co czytam, to CC ma troche ciemniejsze odcienie niż HM.

Cytat:
Napisane przez N4TI Pokaż wiadomość

nie wiem, ale ja nie wierzę w "odrzuty magazynowe" i tym podobne Myślę, że tego typu firmy nawet jeśli mają "odrzuty" to nie dopuszczają do tego aby pojawiły się gdziekolwiek na rynku. Nie wiem, chyba, że sprzedawca pracuje w fabryce The Balm i sobie zajumał
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 21:42   #1422
N4TI
Zakorzenienie

Stary 2014-11-28, 21:43   #1423
katrina1991
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
ale to było kiedyś, jak YT w Polsce raczkował. Robiły to jako jedne z pierwszych. Teraz, żeby się przebić, trzeba mieć na siebie jakiś oryginalny pomysł a nie powielać po raz setny utarty schemat, który sprawdzał się 3 lata temu a obecnie każdemu się przejadł.
Z tym się nie zgodzę od paru lat po kilka godzin dziennie oglądam filmiki na you tube, są to dziewczyny, które są bardzo popularne i mniej popularne, ale każda dziewczyna nagrywa to samo w kółko:makijaże, tagi, ulubieńcy, wystarczy spojrzeć na wszystkie filmiki jakiejś popularnej youtuberki- można tam znaleźć parę tych samych tagów, filmików o makijażu dziennym, setki ulubieńców itd. żadna nagle nie wyskakuje z jakimś filmikiem prosto z kosmosu. Na you tube jest miliony dziewczyn, które nagrywają to samo i ktoś chce ich oglądać, bo gdyby nikt ich nie oglądał, to by ich tam nie było.

To tak jakbym nagle powiedziała, że rezygnuje ze swojego bloga bo ktoś inny też prowadzi blog urodowy.

Poza tym dziękuje bardzo dziewczyny za Wasze opinie są bardzo pomocne. Na Was zawsze można liczyć

A filmiki edytuje w movie maker
katrina1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 21:43   #1424
anja415
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez katrina1991 Pokaż wiadomość
Mam dla Was mój drugi filmik
https://www.youtube.com/watch?v=-sJIEQ5tAV0
Co sądzicie? Co powinnam poprawić?
dużo lepsze są filmiki mówione i tak jak dziewczyny pisały, uśmiechaj się więcej do widzów!
Stary 2014-11-28, 21:53   #1425
koainka_
Czekoladożerca

Cytat:
Napisane przez 201705291006 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Do tego wszystkie wyglądają na maty, a nude'tude ma przecież błyszczące cienie. I tutaj one są bardziej brązowo-szare? Gdzie w oryginalnej palecie kolor Sexy jest fioletowy.
koainka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 21:59   #1426
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez koainka_ Pokaż wiadomość
Do tego wszystkie wyglądają na maty, a nude'tude ma przecież błyszczące cienie. I tutaj one są bardziej brązowo-szare? Gdzie w oryginalnej palecie kolor Sexy jest fioletowy.

Widziałam niedawno na allegro takie cuda:
http://allegro.pl/thebalm-6-rodzajow...722896245.html
gdzie 6 produktów typu Bahama Mama za 130 zł za wszystkie? Wysyłka z Chin. To znaczy, że po allegro krążą podróbki i/lub stare, dawno przeterminowane produkty. Nie połaszczyłabym się na tę paletę z aukcji.
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 22:06   #1427
susuanne
Wtajemniczenie

Czy któraś z Was korzystała z kuponu rabatowego na cocolita po dodaniu opinii na temat zakupionego produktu?
susuanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 22:10   #1428
201607250928
Konto usunięte

Cytat:

Raczej nie - i zauważyłam też, że zamiast "Seductive" cień ma nazwę "Schitzo" Może to kwestia światła, ale Silly też mi się nie podoba i Stubborn jakiś taki cielisto-brzoskwiniowy

Ładnie tu wygląda

Edytowane przez 201607250928
Czas edycji: 2014-11-28 o 22:16
201607250928 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 22:16   #1429
KlatkaNaPtaszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Arrianna Pokaż wiadomość
Po tym filmiku nieco zwątpiłam w jej inteligencję. Nie wiem czego ona się spodziewała O_O Że to się będzie równo rozkładało?

nie zrozumiałaś tego filmiku obejrzyj jej inne, jakbyś nie załapała ona kpi z youtuberek i ich filmików

91....................... .......................91
65....................... .......................60
86....................... .......................90
KlatkaNaPtaszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 22:33   #1430
kustraczek
-ist

Cytat:
Napisane przez Gabrielka92 Pokaż wiadomość
Raczej nie - i zauważyłam też, że zamiast "Seductive" cień ma nazwę "Schitzo" Może to kwestia światła, ale Silly też mi się nie podoba i Stubborn jakiś taki cielisto-brzoskwiniowy
Seductive kiedyś nazywał się właśnie Schitzo, ale zmieniono nazwę, bo to dość niefortunne słowo natomiast również nie sądzę, że to oryginalna paletka.

Edytowane przez kustraczek
Czas edycji: 2014-11-28 o 22:34
kustraczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 22:42   #1431
Arrianna
Zakorzenienie

Cytat:
nie zrozumiałaś tego filmiku obejrzyj jej inne, jakbyś nie załapała ona kpi z youtuberek i ich filmików
Znam Bunny od bardzo dawna (pamiętam jeszcze jej filmiki o spacerach po cmentarzach itd.) i nie widzę w którym momencie ona kpi w tym filmiku z juciuberek. Bunny już od jakiegoś czasu mocno uderza w filmiki o tematyce kosmetycznej i o ile podkreśla że nie jest żadnym guru to jej filmiki o makijażu zazwyczaj są "na poważnie". Serio nie wiem w którym momencie kpi - będę wdzięczna za wskazanie
Stary 2014-11-28, 23:02   #1432
Father of Dragons
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Arrianna Pokaż wiadomość
Znam Bunny od bardzo dawna (pamiętam jeszcze jej filmiki o spacerach po cmentarzach itd.) i nie widzę w którym momencie ona kpi w tym filmiku z juciuberek. Bunny już od jakiegoś czasu mocno uderza w filmiki o tematyce kosmetycznej i o ile podkreśla że nie jest żadnym guru to jej filmiki o makijażu zazwyczaj są "na poważnie". Serio nie wiem w którym momencie kpi - będę wdzięczna za wskazanie
Ja mam czasem wrażenie, że zdarza się jej mieć zbyt żółty podkład w stosunku do szyi/ciała? (ale nigdy nie oglądam w hd ani nic z tych rzeczy, najczęściej na tablecie, więc może dlatego)

Edytowane przez Father of Dragons
Czas edycji: 2014-11-28 o 23:04 Powód: pośpiech :D
Father of Dragons jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-28, 23:10   #1433
Arrianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Father of Dragons Pokaż wiadomość
Ja mam czasem wrażenie, że zdarza się jej mieć zbyt żółty podkład w stosunku do szyi/ciała? (ale nigdy nie oglądam w hd ani nic z tych rzeczy, najczęściej na tablecie, więc może dlatego)
Ahhah no jej się dużo takich wpadek zdarza. Ja nie mogę przeżyć jej suchych ust nigdy XD Ale właśnie ona podkreśla za każdym razem że pokazuje jak ona wykonuje makijaże na sobie a nie chce nikogo nauczać
Stary 2014-11-28, 23:34   #1434
Ciemna163
Kociara

Szykuję się do dnia darmowej dostawy - ma któraś pędzelek do ust z real techniques? Ten różowy, wysuwany? Głównie do ciemnych pomadek potrzebuję
I co sądzicie o rozświetlaczu Technic High Lights? Macałam już polecany cień Inglota i bardzo mi się podoba , ale zastanawiam się czy formuła w płynie nie będzie się lepiej trzymała Ma drobinki (jakiekolwiek, nawet tyci-tyci)? Jeśli ma, to kupię Inglota
Ciemna163 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 06:38   #1435
Selvan
Raczkowanie

Ciemna, pędzelka od ust z RT nie polecam. Skuwka z niego spada, bo się za luźno trzyma. Jest za mały i za okrągły jak na mój ust (za gruby, dużo produktu zostaje w środku).
Selvan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 08:07   #1436
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Father of Dragons Pokaż wiadomość
Bunny nie potrafi się malować ani dbać o cerę czy włosy.
NAtomiast wbrew temu co powiedziane było wcześniej ona nie robi prześmiewczych filmików ale takie na poważnie.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 09:16   #1437
N4TI
Zakorzenienie

idealna Basia na dzien dobry

Stary 2014-11-29, 09:29   #1438
juli_jka
now or never

to ja wola idealna nissiax
http://youtu.be/4_cYf6sPhUY
Stary 2014-11-29, 09:31   #1439
whip
psy-chopatka

Cytat:
Napisane przez katrina1991 Pokaż wiadomość
Z tym się nie zgodzę od paru lat po kilka godzin dziennie oglądam filmiki na you tube, są to dziewczyny, które są bardzo popularne i mniej popularne, ale każda dziewczyna nagrywa to samo w kółko:makijaże, tagi, ulubieńcy, wystarczy spojrzeć na wszystkie filmiki jakiejś popularnej youtuberki- można tam znaleźć parę tych samych tagów, filmików o makijażu dziennym, setki ulubieńców itd. żadna nagle nie wyskakuje z jakimś filmikiem prosto z kosmosu. Na you tube jest miliony dziewczyn, które nagrywają to samo i ktoś chce ich oglądać, bo gdyby nikt ich nie oglądał, to by ich tam nie było.
Czyli tak jak myślałam, kompletnie nie masz pomysłu na kanał.
Zastanów się jakim sposobem RLM szybko zdobyła popularność? Kiedyś wspominała, że filmy które mają najwięcej wyświetleń to saga o kreskach, jako pierwsza (przynajmniej na polskim yt) pokazała coś czego wcześniej nikt nie pokazał tak szczegółowo. Myślę że nowe youtuberki powinny iść tym tropem...
A co do pogrubionego...
Stary 2014-11-29, 09:34   #1440
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
idealna Basia na dzien dobry
zatrzymałam na 6 minucie... Nie mogę. Mówi, że zwykle nie nakłada w okolice oczu długotrwałych podkładów, bo mogą wysuszyć - a korektor Collection to co jest niby? ciężki, długotrwały i potrafi wysuszyć. Dalej, twierdzi, że nie lubi nadmiaru korektora pod oczami a wali go tam wielkimi trójkątami, do Hani XS jej już wiele nie brakuje. Aż boję się oglądać dalej, bo co innego robi, co innego mówi.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości