![]() |
#1201 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII :)
Monian nie mysl o sobie zle! Nie jest najwazniejszym to jak karmisz.dziecko, wazne jest to,ze dbasz o malenstwo,ze robisz wszystko by zapewnic mu najlepsze warunki!
![]() ![]() Ja tez mam wyrzuty sumienia,ze dokarmiam mm,ale co zrobic. Ale zlapalam sie na tym,ze bardziej boje sie opinii innych, co powiedza jak przyznam,ze dokarmiam mm a nie tylko piersia niz opinii swojej. A to tez nie jest dobrze. Troche czuje sie winna, bo podobno kp siedzi w glowie i jak sie chce to mozna, ale znowu nie popadajmy w skrajnosci. U nas dzis strasznie wieje, powietrze mrozne, niby miedzy 0 a 1 C, ale temperatura odczuwalna z pewnoscia nizsza i waham sie, czy isc z Mala na spacer.
![]() |
![]() |
#1202 |
Zakorzenienie
|
Udalo sie! O 6.54 wypchnelam z siebie Zoske
![]()
![]() |
#1203 |
Rozeznanie
|
![]() |
#1204 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 |
Wtajemniczenie
|
Nareszcie! Gratulacje!!!!!!!!
![]()
![]() |
#1206 |
Zakorzenienie
|
Happywoman wracaj szybko do zdrowka
![]() Futbolowa nooooo w koncu ![]() ![]()
![]() |
#1207 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Slodzinka ![]() Cytat:
W ciazy bylam tydzien w 3 miesiacu i jeszcze sie wyjezdzilam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kasia czyli jak nawet malo odciagam laktatorem to znaczy ze pokarmu moge miec wystarczajaco,..? Bo u mnie 20-50ml to max po karmieniu i mam ew. Dokarmiac mm ale on nie chce dopic czasem nawet z drugiej piersi wiec chyba mu wystarcza..?? Wczoraj znajomi siedzieli do 24 i jeszcze jedni przyszli z dwojka dzieci, szalenstwo bylo... |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1208 |
Zadomowienie
|
No futbolowa gratulacje
![]() Wy chcecie kp a mnie to już powoli dołuje, bo młody ciągle na cyckach by wisiał i jestem uwięziona, a jak wieczorem daje mu mm i mąż go karmi żebym mogła się chociaż wykąpać to i tak później jeszcze szuka cyca. Dosyć że śpi z nami bo potrafi się budzić co godzinę to jeszcze będzie namcycku tylko usypiał! Jak żyć?
![]() |
#1209 |
Wtajemniczenie
|
Gratulacje!
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- No dokładnie. Ja ściągnę 10 ml max z dwóch piersi. A młoda pięknie przybiera, słyszę jak łyka mleko. Czasem mam wrażenie że pierś pusta, ale ona zaczyna ssać i mleko łyka dużymi łykami, później nacisnę to tylko kropla wyleci...
![]() |
#1210 |
Rozeznanie
|
Wiktor ze mną. Trochę wczesniej pisalam co u mnie.
![]() |
#1211 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1212 |
Wtajemniczenie
|
Za to ja mam problem i nie wiem co robic...
W miejscu nacięcia na wlocie do Bożeny zrobiła mi się twarda kulka, taka wielkosci małego winogrona ![]() Czy lepiej jechac do lekarza...?
![]() |
#1213 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratuluje dzielnej Mamie! ![]() ![]() Jak jest w Polsce? Pytam z ciekawosci... jezeli kobieta rodzi nad ranem a odwiedziny tz sa w okreslonych godzinach to co, nie ma go przy porodzie?? ![]() Dziewczyny, szczerze Wam wspolczje tych nieprzespanych nocy... Moj maly budzi sie co 2-3 godz. na jedzenie ale moj tz wstaje, podaje mi go do cyca, pozniej on go bierze do odbicia i kladzie spac. A ja i tak jak sie budze co te 2-3 godz to jestem tak zaspana, ze nie wiem co sie dzieje... A moj cyca je 5-10 min i usypia. Jedynie dluzej sie schodzi o 4 bo wtedy go przewijam. Takze WSPOLCZUJE bo nie wyobrazam sobie nie spac godzinami...
![]() |
![]() |
#1214 | ||
Zakorzenienie
|
suuuuuuuuuuuuupppppper:cm ok:
gratulacje! Cytat:
oj, Sloneczko! nie jest latwo. moje tez czasami godzine na cycu, 10 minut przerwy i znow. ja nie wiem od czego to zależy? do tego kolki, wczoraj ani nie zjadłam nic oprócz obiadu ani nawet nie mogłam się wykapac ![]() ![]() Cytat:
ja przy szyciu po cc tez tak miałam - takie niby zgrubienia i polozna powiedziała, ze się układa wszystko i to zmięknie i nie będzie zgrubienia. także chyba przeczekałabym. a moje szwy tez się jeszcze nie rozpuscily, zrobily się taka ala strupki gdzieniegdzie i psikam dodatkowo oceniseptem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1216 | |
Wtajemniczenie
|
[/QUOTE]
mysle, ze to się zrasta. ja przy szyciu po cc tez tak miałam - takie niby zgrubienia i polozna powiedziała, ze się układa wszystko i to zmięknie i nie będzie zgrubienia. także chyba przeczekałabym. a moje szwy tez się jeszcze nie rozpuscily, zrobily się taka ala strupki gdzieniegdzie i psikam dodatkowo oceniseptem.[/QUOTE] No to nie będę siać paniki... w sumie to dzisiaj mija 3 tydzien po porodzie to jeszcze ma prawo bolec i się goić... Cytat:
Ale sie na necie o ropniu naczytalam i krwiaku i juz sobie objawy przypisuję...
![]() |
![]() |
#1217 |
Zakorzenienie
|
Mojemu synowi dzisiaj stuknelo 4 tygodnie
![]() A ze mnie znowu krew leci... ![]() ![]() A z innej beczki wypadaja wam wlosy?? Bo nie wiem czy to juz moze byc? i cieszyc sie, ze nie wypadaja czy wszystko przedemna...?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1219 | |
Zakorzenienie
|
a ja tak jeszcze z innej bajki...
czy myslalyscie nad prezentami swiatecznymi dla Maluchow? ja wiem, ze one nie donca będą wiedziały co się dzieje itp. ale moi rodzice pytaja, co będzie mi przydatne/potrzebne dla Malej na Swieta? a ja nie mam pojęcia... mate edukacyjna? ubranka? sama nie wiem... ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]() u nas 3 dzisiaj wieczorem ![]() normalne, ze krew, przecież to jeszcze polog ![]() nie,mnie jeszcze wlosy nie wypadają, piękne mam tffu tffu odpukać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1220 |
Zadomowienie
|
FUTBOLOWA gratulacje !!!!!!!!w końcu sie doczekalas
![]() ![]() dziewczyny dzięki za pomoc z ta kupka ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- MARTHA ja myślałam wlasnie i macie edukacyjnej ![]() KASIA ty to nasz tak jak ja powinnaś miec blokadę rodzicielska na wujka Google!!!! A tak poza tym to ja pewnie bym napisała smsa ze sue martwię bo pewnie i tak bym nie wytrzymała!!! ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Ostatnio chyba w niedziele zadzwoniłam prawie z płaczem do mojej położnej bo sie wystraszyłam bo mi serce zakolatalo miałam czarna 2 i wystraszyłam sie ze mi szwy poszły bo jaszlnrlam i usłyszałam cos dziwnego!!!no i ani tż ani mama nie mogli mnie uspokoić dopiero jak do niej zadzwoniłam i pogadalysmy to sobie odpuściłam ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- KOSTKA tez sie wydaje ze jak teraz jeszcze ci leci to jest ok... Mi w sumie dopiero 2 tydzień leci ale wlasnie juz tak mało Indie martwię w druga stronę jaaaa leci złe nie leci Rez niedobrze bądź tu mądry i dogodz!!
![]() |
#1221 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Min. Ksiazke dzieciozmagania Karuzelka, sensorek - metkowiec i moze lezaczek ale caly czas mysle jeszcze.. Moje wlosy tez swietne...dlatego sie martwie na zapas... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja uważam, że warto karmić piersią i o to karmienie zawalczyć, ale nie za wszelką cenę, jeśli nie idzie, ty się męczysz i martwisz, a przecież się starałaś, to podaj mm. Dziecku potrzebna jest miłość i czułość, niekoniecznie mleczny cyc. Gratulacje!!! Jakie gabaryty pannicy? TŻ był? Cytat:
Cytat:
![]() To jest dziwne, ale przy dziecku jakoś znajduję siłę, żeby tak funkcjonować, śpiąc na raty. Mój syn był inny, spał w nocy wzorowo, w dzień też ładnie, a Lilka jst inna, muszę się z tym pogodzić i nie analizować albo oszaleję. U nas noc ciężka, Lilka nie spała od 2.30 do 5.30, ostatnia godzinę wiła się przy cycu ipłakała, ale potem pospaliśmy do 9, a dopiero teraz zasnęła. U mnie lekki mróz ale słońce świeci, więc się przejdziemy na spacer. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Po pierwszej ciąży włosy zaczęły mi wypadać prawie 3 miesiące po porodzie, garściami... Mata edukacyjna przyda się poźniej, ale można kupić teraz jak jest okazja, bo potem to na Dzień Dziecka chyba. Ja myślałam o maskotce sensorycznej albo o Szczeniaczku Uczniaczku.
![]() |
![]() |
#1223 | ||
Rozeznanie
|
dzisiaj kolejna noc ładnie przespana... o 1 w nocy i 5 rano jedzonko...i spanie..
![]() Cytat:
Cytat:
aczkolwiek.. jak go po przewinięciu i zjedzeniu.. ...tylko za dnia...bierzemy na kolanka.... pod pachy.. do salonu.. ponoszę go na klacie...to potrafi 2h nie spać patrzy się... mu wtedy atrakcje zapewniam.. a że go wszystko interesuje nawet butelka z wodą, czy karnisz to się rozgląda ![]() ![]() dziewczyny czy zniknęła Wam już ta pionowa kreska z brzucha? po jakim czasie to zniknie..? czym smarujecie brzuchy?? żęby ta skóra się uelastyczniła..trochę jędrności zaczęła nabierać ? czy zabrali Wam w szpitalu książeczkę ciążową? (bo nie wiem czy nie zgubiłam..) |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
Rozeznanie
|
Futbolowa gratulacje 😊😊
Kasia po dupsku dostaniesz za to czytanie w necie My dzis chrzcimy..jedzonko ogarniete teraz jeszcze w miare siebie by wypadalo... Kurde zazdrosCze wam tej reguralnosci..u nas codziennie jest inaczej..raz spi dluzej raz krocej...raz kapiel o17 bo akurat wybudzona a czasem dopiero po 19... nie umiem tego ogarnac..
Mili z nami ![]() ![]() Edytowane przez eclariss Czas edycji: 2014-11-29 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1225 |
Zadomowienie
|
Moje wlosy sa bez zmian.
Jakby mnie ktos pytal to na swieta chcialabym jakies zabawki dla Synka.
![]() |
#1226 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Raczkowanie
|
Futbolowa - wielkie gratulacje
![]() ![]() ![]() Coś czuje, że u mnie też będzie wywoływanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1229 |
Zakorzenienie
|
Kostka dziecko sciaga wiecej niz laktator
Sloneczko znam ten bol. Ja caly czas kp tylko. Stwierdzilam ze poczekam do sr do kolejnej wizyty poloznej. Jak okaze sie ze za malo przybiera to wtedy zastanowie sie nad mm. Moj w dzien spi dlugo. Teraz od 4-9, a w tej chwili dwie h leca. Za to noc masakryczna. Do samego rana wiszenie na piersi... Kasia ja mam takie dwie kulki. Polozna ogladala, kazala przykladac rivanol z altacetem. Mowila ze takie cos moze sie robic. Poki nie goraczkujesz mysle ze jest ok. Ja wlasnie mocze dupke w rivanolu ![]() Fiorella no przemywam. A z masowaniem troche ciezko bo on strasznie lata ![]() ![]() Mi wlosy jeszcze nie wypadaja Odpadl po tygodniu kikucik ![]()
![]() |
#1230 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nasz maluch dziś o 7 po przewinięciu i nakarmieniu...jak nigdy po odłożeniu do łóżka płakał... ..płakał..(po 5 min) jak się nie uspokoił wzięłam go na ręce i jak ręką odjął...przestał.... to ja go do łózeczka...to on w ryk... więc go ja na ręce i znowu spokój... położyłam go u siebie na klacie..polulałam 15 minut.. serio usnął..i tak juz go udało mi się do wyra odłożyć... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.