Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-29, 00:07   #2551
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ja tam bym się nie obraziła, gdyby była W te gry 'na ruch' to sama bym chętnie pograła

a ja dzisiaj serwuję dla siebie i siostrzeńca domową pizzę na cieście drożdżowym
Polecam jej zakup Mam i korzystamy czasami, ale czesto z niej korzystalam przy diecie, mam programy fajne z cwiczeniami ktore daja popalic wiec to i dobra zabawa, i dla dzieci i dla doroslych

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ----------

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Moja koleżanka musi usunąć płód okazało się dzisiaj, że za dużo wad, serduszko, rozczep podniebienia, kręgosłup, nóżki.... Coś strasznego 12 tydzień i koniec.... Ahhh.... Cały czas o niej myślę
a najgorsze, bo ja w ciąży, jej przyjaciółka w ciąży....

Uciekam dzisiaj na zakupy z mama, potem spotkanie z przyjaciółką, także dopiero wieczorem Was po nadrabiam i się odezwę. Trzymajcie się ciepło w ten paskudny dzień.
to bardzo przykre A dopiero dzis o tym rozmawialam z moja mama jak bardzo sa wazne te badania i jak dobrze ze one sa.

---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

Cytat:
siedzi i pachnie
zdazylam na kawaleczek

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Wiecie co.. aż mi się jakoś smutno zrobiło jak pomyślałam, że w marcu nasze forum będzie out.. Musimy założyć wtedy od razu kolejne poporodowe i broń boże nie możemy utracić kontaktu
nie mozemy byc out bo sie rozplacze z tesknoty

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:
dostałam dzisiaj taki komplet jak w załączniku.
Bardzo fajna miła bawełna, także polecam- firma Italian Fashion
Tylko, że u mnie koszula jest beżowa, jednolita, a jedynie niektóre elementy mam w takie duże łososiowe groszki Nie ma guzików, ten materiał na biuście się tak odgina do karmienia.
A szlafrok jest z takiego grubego, mięsistego dresu
swietny zestaw

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Wróciłam i jestem taka szczęśliwa!!! Maluszek jest prześliczny, waży już 735g i wszystko wygląda ok, leży głową w dół i wali mnie po żebrach Do tego łożysko się podniosło!!!
a tak sie martwilas za wizyte

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Buuuuuuuuuu

Zapomniałam sie pochwalic że z Tż kłótnia od rana

Ja nie wiem co jest ale tak mnie wku*** że nie moge.
Najchtniej spakowałabym sie i w długą poszła

Zrobił sie taki chamski,obojetny,głupkowa ty jak nie ON

ciągle siedze samaaaa... a jak wraca awantury.
Dzisiaj to typowo przegioł...
I wyjazd do ikei odpada. W dup*** mam jego łaskę.
Cos czesto sie klocicie ostatnio Fiku miku wam brakuje na rozladowanie tej atmosfery miedzy wami
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 00:34   #2552
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Lasyeux- współczuję Ci bardzo
Ja z tżtem darłam koty pierwszy rok po slubie a od 8 lat ani razu sie nie kłóciliśmy. Ja bym nie mogła tak żyć. Zapytaj konkretnie o co mu chodzi.

Te rozmiarówki sa naprawdę różne. Dzis kupiłam kombinezon na 0-3 m i se myśle czy mały się w nim nie utopi?!
No chyba że 4 kg się urodzi.

To z lumpa dzisiejszego. Trochę więcej rzeczy dla córki dziś wyłowiłam.
kombinezon jest mega piekny Chcialam podobny kupic dla maluszka na 0-3 powiedzialabym ze prawie identyczny ale nie bylo rozmiaru 0-3. A teraz mam inny ale jak bedzie i tak go wezme, taki kubusiowy

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

[QUOTE=nouvelle2;49130109]to w paski

super!

mordka śliczności

a ja chyba za bardzo zasiedziałam się w domu. Dzisiaj pierwszy raz od dawna zrobiłam porządny, mocniejszy makijaż, pomalowałam na ciemno paznokcie, a jak mnie siostrzeniec zobaczył, to wrzasnął: 'Oooo Boże!!! wyglądasz jak wampir!!!' także tego...[/QUOTE
wampir udanej zabawy!

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
za 26

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

i jak tu nie jeść co nie?
ja mam to samo
aż boję się wejść na wagę po prawie 2 tyg

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

hmmm gdzie są:
morful

eww500
kalola89
RaDaMa
judkaaa
bettyboob
mama d
aniusia77

to nawet nie kojarzę tych dziewczyn
RaDaMa pamietam pisala i judkaaa ale to bylo kilka wiadomosci

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

to ja was tak nadrabiam a tu pustki w weekend
Najadlam sie kapusniaczka dzis u mamy i rybki z sosem chrzanowo musztardowym i czuje ze zyje
rano caly obiad poszedl do coraz czesciej wymiotuje
a mlody szaleje sobie dzis, po slodyczach......
ale zauwazylam ze nie cierpi jazdy samochodem, bardzo mnie dzis pokopal, dopiero jak rozlozylam sobie bardziej fotel to przestal......
ide jutro na lumpki chociaz tyle moge
Stary 2014-11-29, 02:09   #2553
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cześć dziewczyny
Pięknie 2 w nocy, a ja nie śpię
Pełnia czy jak?
Ja jestem po intensywnym dniu, najpierw obiad z przyjaciółką na mieście (też ciężarną ). A potem świąteczne zakupy z tż. Widzę po Waszych postach, nie nie tylko my mieliśmy problem z prezentem dla współczesnego 7latka, który ma wszystko. Przy okazji byliśmy świadkami histeri 9latka, który froterując całym sobą podłogę przy kasie domagał się zabawki, już, teraz, natychmiast. Szacun dla rodziców za spokój. Dzieciaka było słychać w promieniu kilku km, płacz, wrzask, pisk...Po mnie, w jego wieku, gdybym się tak zachowała zostały by trociny Scena jak z horroru, w życiu czegoś takiego nie wiedziałam - potrafi człowieka taki obrazek wystraszyć.
Ale prezent dla chrześniaka zakupiony.
TŻ poszedł spać, a ja na allegro domówiłam prezent dla niego i dla kilku znajomych, no a teraz czekam na sen.
Dobranoc mamusie, niech się Wam śnią, Wasze dzidziusie
Stary 2014-11-29, 07:57   #2554
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Niestety, juz pisalam jakis czas temu ze mamy wade serca. A w poniedzialek dowiemy sie czy inne organy sa zdrowe, bo wady niestety lubia wystepowac grupowo. (Skrot myslowy w poprzednim poscie, przepraszam) Ale wierze, ze juz limit zlych wiadomosci na jedno dzieciatko wyczerpalismy

Smv to wlasnie chyba wynika z tego, ze wady sie kumuluja. Tak mi mowila p. kardiolog.
Bardzo mocno trzymam kciuki za Was , czesto bywa ze lekarze strasza a potem okazuje sie ze jest lepiej, mam nadzieje ze i u Was tak bedzie, juz pisalam ze moj synek jest chory nie mamy potwierdzonej diagnozy bo nikt w Pl nie umie go zdiagnozować ,
ale jak mial 6 miesięcy trafilismy do szpitala na diagnostykę i pewna madra p doktor powiedziala nam ze zostalo mu 2 miesiace życia a za 3 tyg konczy 2 lata i fajnie sie rozwija oprócz rozwoju ruchowego bo tu jest masaka , miał nie mowic gada jak nakrecony logopeda ocenia go na 3 lata wiec wiesz wszystko moze byc lepiej niz teraz wyglada moze okaze sie ze operacaj nie bedzie konieczna

Cytat:
Wiecie co.. aż mi się jakoś smutno zrobiło jak pomyślałam, że w marcu nasze forum będzie out.. Musimy założyć wtedy od razu kolejne poporodowe i broń boże nie możemy utracić kontaktu
Ja malo pisze ale podczytuje Was m i na pewno trzeba przenieść sie na nan odchowalnie ja tak jestem na drugim watku juz prawie 2 lata a poznalysmy sie w ciąży wiadomo nie wszystkie sie udzielaja ale spora grupka zostala nawet mamy prywatny klub gdzie dzielimy sie tematami nie nadajacymi sie na forum publiczne

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
super! gratuluję wspaniałych wiadomości

Cytat:
A macie już wybrane butelki? Trochę przetrzepałam internet i na ten moment mam wrażenie, że najlepsze są Dr Brown's - Natural Flow.
Z butelkami polecam kupic jedna ja nakupilam sporo potem jeszcze kilka a moj synus do tej pory nie umie pic z butelki tylko cyc ( 2lata) wiec nie ma co kasy wydawać i w śród znajomych jest kilkoro takich brzdakow
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 08:52   #2555
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Niestety, juz pisalam jakis czas temu ze mamy wade serca. A w poniedzialek dowiemy sie czy inne organy sa zdrowe, bo wady niestety lubia wystepowac grupowo. (Skrot myslowy w poprzednim poscie, przepraszam) Ale wierze, ze juz limit zlych wiadomosci na jedno dzieciatko wyczerpalismy

Smv to wlasnie chyba wynika z tego, ze wady sie kumuluja. Tak mi mowila p. kardiolog.
Będzie wszystko dobrze! Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Wróciłam i jestem taka szczęśliwa!!! Maluszek jest prześliczny, waży już 735g i wszystko wygląda ok, leży głową w dół i wali mnie po żebrach Do tego łożysko się podniosło!!!

Cytat:
Przeglądam właśnie kocyki La Millou i jestem zakochana- innych nie chcę

Pytam TŻ- "kuuuupisz mi pod choinkę kocyk dla maluszki??"
TŻ: taaaaak mysio a jaki?
Ja: jeszcze nie wiem ale wiem ile ma kosztować.
TŻ: doooobrze.
Ja: a ja ci kupię pod choinkę laktator.
Hahaha

Cześć
Stary 2014-11-29, 08:52   #2556
morful
Raczkowanie

To ja tez tych butelek nakupowalam :p 125, 150 i 260.. Po wizycie u Pani doktor wszystko ok, chlopak i nie chce byc inaczej za tydzien mamy USG po 28tc, a od stycznia idę juz na zwolnienie, ale przyznam ze juz bym mogla. Ciezko sie robi momentami. Niska jestem i Pani dr tez nie ukrywa, ze lekko nie będzie... zgage potrafie miec juz po niczym i nic na nią nie pomaga :p

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
Phil Bosmans
morful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 09:27   #2557
smv
Zakorzenienie

Witam się z rana. Mam w domu szpital TŻ chory w łóżku ja wściekła ze się tak doprawić mógł zwłaszcza ze od 3 dni go leczylam to poszedł na imprezę służbową wychlal piwska nie wiadomo ile i poszło mu na krtan. Dziś u lekarza był dostał antybiotyk i ten cholerny lek na kaszel Thiocodin a po tym to człowiek jak nawalony jest i juz śpi. Wiec dzień mam cudowny nic tylko skakać z radości ;/aż się rozplakalam bo tak się we mnie gotuje ;/wrr co za nieodpowiedzialnosc... Aż mnie brzuch boli z tych nerwów ;/

Lesyeux kurde weźcie zawiescie broń czasami trzeba chłopi przytakanac dla świętego spokoju...

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-11-29 o 09:29
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 09:31   #2558
aaakarolina
Wtajemniczenie

dzień dobry
ja się tylko witam i lecę, mamy dziś bardzo dużo do zrobienia więc zaraz wyruszamy będę podczytywać, a napiszę pewnie coś wieczorem.

buziaki
Stary 2014-11-29, 09:38   #2559
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
A macie już wybrane butelki? Trochę przetrzepałam internet i na ten moment mam wrażenie, że najlepsze są Dr Brown's - Natural Flow.
Ja mam zamiar kupić medela buteleczki ze dwie ale zwykłe (bez udziwnień typu bezkolkowa czy ala cycka), bo pod laktator żeby pasowały od razu (a dziś mi się śniło że moja mała Bunia nie chciała cycki i musiałam ściągać do butelki to było taakie smuutne )

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Dziewczynki! Ale mi moje psiapsióły zrobiły niespodziankę Miałam wyjść o 18 z przyjaciółka na spacer i herbatę, a tu przychodzi jeszcze jedna a potem jeszcze dwie Zorganizowały mi wieczór panieński Fakt, bez szaleństwa, ale posiedziałyśmy sobie razem

Jutro czeka mnie samotna noc, bo pewnie mojego Tż koledzy porwą na kawalerskie... hmmm aż strach się bać ale myślę, że mój Tż rozumu będzie używał
Pewnie i tak jutro nie zasnę z nerwów, ale przecież jemu też się należy porządny wypad z kolegami,bo później z tym będzie ciężko

Ok, idę sobie czytać jak tam Wam dzień minął i jakie to łowy macie nowe
Supcio że panieński był a TŻ szybciej pewnie wróci niż pójdzie, mój do jak dostał ode mnie wychodne to dzwonił co chwilę co tam u mnie i czy przypadkiem nie chce dołączyć (a tam sami koledzy)

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Witam się z rana. Mam w domu szpital TŻ chory w łóżku ja wściekła ze się tak doprawić mógł zwłaszcza ze od 3 dni go leczylam to poszedł na imprezę służbową wychlal piwska nie wiadomo ile i poszło mu na krtan. Dziś u lekarza był dostał antybiotyk i ten cholerny lek na kaszel Thiocodin a po tym to człowiek jak nawalony jest i juz śpi. Wiec dzień mam cudowny nic tylko skakać z radości ;/aż się rozplakalam bo tak się we mnie gotuje ;/wrr co za nieodpowiedzialnosc... Aż mnie brzuch boli z tych nerwów ;/
lepiej żeby teraz odchorował swoje, bo jaki nerw by szarpał jak zaraz po porodzie ty jeszcze ledwo żywa a TŻ chory i do dziecka by się zbliżyć nie mógł bo zaraze rozsiewa, bym chyba rozniosła mieszkanie ^^ ale i tak być może. A twój niech się nacieszy że jeszcze nad nim nadskakujesz, bo niedługo będziesz miała kogoś innego komu trzeba będzie usługiwać, dla malusiego szkraba i się nie denerwować, bo tylko twojego dzidziusia stresujesz a niczemu maluszek nie jest przecież winny
Stary 2014-11-29, 10:03   #2560
Lillkaa
Zadomowienie

Cześć dziewczyny
Ale miałam dziś sen - śniło mi się, że crystal u mnie na deptaku ćwiczyła aerobik pod okiem trenerki, którą była taka nie kreskówkowa świnka Peppa
Poza tym mija mi to wstrętne choróbsko, czuję się już dużo lepiej. Tż dziś w pracy, ale mam nadzieję, że jak wróci, to gdzieś sobie wyjdziemy
Nouvelle - ale mi smaka na pizze narobiłaś. Ja wczoraj robiłam ciasto z malinami:

A wczoraj weszłam w 25 tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141128_171702.jpg (98,6 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141128_174319.jpg (107,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 24tc_2.jpg (87,2 KB, 64 załadowań)

Edytowane przez Lillkaa
Czas edycji: 2014-11-29 o 10:05
Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 10:18   #2561
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ale miałam dziś sen - śniło mi się, że crystal u mnie na deptaku ćwiczyła aerobik pod okiem trenerki, którą była taka nie kreskówkowa świnka Peppa
Poza tym mija mi to wstrętne choróbsko, czuję się już dużo lepiej. Tż dziś w pracy, ale mam nadzieję, że jak wróci, to gdzieś sobie wyjdziemy
Nouvelle - ale mi smaka na pizze narobiłaś. Ja wczoraj robiłam ciasto z malinami:

Ja w najbliższych dniach na pewno wypróbuję pizzę z przepisu Nouvelle. Za to dzisiaj machnęłam już sernik, wczoraj dwie sałatki i to jeszcze nie koniec, ale cóż- Andrzejki.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 10:29   #2562
smv
Zakorzenienie

Ja robiłam wcxoraj pizze mniam i dziś na śniadanie jeszcze zjadłam hehe

LilkA kochana co ty palisz przed snem? Hehehehwhe
Stary 2014-11-29, 10:49   #2563
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dzień dobry dziewczynki
W końcu przespałam noc byłam tak zmęczona, że zasnęłam jak tylko położyłam się w łóżku

Kawa wypita, trzeba ogarnąć cztery kąty, zjeść śniadanie i można się wylegiwać

Jak zimno dzisiaj!!!!
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 10:50   #2564
smv
Zakorzenienie

Zimno ale jak pięknie słonecznie
Ja w tej złości se paznokcie robie pierwszy raz od maja
Stary 2014-11-29, 11:04   #2565
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Zimno ale jak pięknie słonecznie
Ja w tej złości se paznokcie robie pierwszy raz od maja
U mnie słoneczka brak Ponuro, jakby śnieg miał padać buuu... Wyślij słonko na pół godziny, lepiej będzie mi się sprzątać
Stary 2014-11-29, 11:31   #2566
smv
Zakorzenienie

Proszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1417257100044.jpg (51,4 KB, 46 załadowań)
Stary 2014-11-29, 11:36   #2567
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Cześć dziewczyny

ciasto wygląda pysznie, a brzuszek śliczny

a my mieliśmy pojechać ale samochód nam nie odpalił prawdopodobnie akumulator...TŻ pojechał po nowy, kolejna kasa masakra jakaś, odechciało mi się wszystkiego
Stary 2014-11-29, 11:43   #2568
nouvelle2
Zakorzenienie

wróciłam o 4.30
a było takie pyszne jedzenie, że tylko jadłam, jadłam i jadłam a pierogi to najchętniej wyniosłabym do domu w kieszeni

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
no to fiu fiu -nasza dziołcha idzie w tany jeszcze pewnie obcisła bluzeczka,cycochy wyeksponowane...i nikt nie zwróci uwage na brzuch Baw się dobrze!!!

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

i w dodatku jak jest to pierwsza ciąża ....nie wiadomo co jest normalne a co powodem do niepokoju Ale jeszcze chwila i będziemy schizować przed porodem
ee ja akurat do obcisłych bluzeczek to jestem ostatnia, zawsze lubiłam 'namioty' za to spodnie obcisłe jak najbardziej, no ale teraz to każde są obcisłe na mnie

Cytat:
Dziewczynki! Ale mi moje psiapsióły zrobiły niespodziankę Miałam wyjść o 18 z przyjaciółka na spacer i herbatę, a tu przychodzi jeszcze jedna a potem jeszcze dwie Zorganizowały mi wieczór panieński Fakt, bez szaleństwa, ale posiedziałyśmy sobie razem

Jutro czeka mnie samotna noc, bo pewnie mojego Tż koledzy porwą na kawalerskie... hmmm aż strach się bać ale myślę, że mój Tż rozumu będzie używał
Pewnie i tak jutro nie zasnę z nerwów, ale przecież jemu też się należy porządny wypad z kolegami,bo później z tym będzie ciężko

Ok, idę sobie czytać jak tam Wam dzień minął i jakie to łowy macie nowe
ale fajnie

lesyeux jak z tż?

Lillkaa świetne ciacho i jaka figura!

Cytat:
Proszę
Chciałam Cię pochwalić za świąteczny wystrój w oknie, a dopiero po przyjrzeniu się zorientowałam się, że te śnieżynki na firance to są... kwiatki

u mnie w tym roku też praktyczne prezenty na Gwiazdkę. Od moich rodziców ja dostanę ochraniacz na łóżeczko i pościel z wypełnieniem, a tż perfumy. Kurde, powinno być odwrotnie

chciałam sobie dziś odgrzać pizzę na śniadanie, ale towarzycho domowe wrąbało całą

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

a my mieliśmy pojechać ale samochód nam nie odpalił prawdopodobnie akumulator...TŻ pojechał po nowy, kolejna kasa masakra jakaś, odechciało mi się wszystkiego
ehhh wiem, co czujesz. samochód jest jak skarbonka

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 11:49   #2569
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Proszę
Stary 2014-11-29, 12:32   #2570
żona_marcina
Rozeznanie

witajcie kochane

właśnie mąż przywiózł mnie ze szpitala. W nocy ze środy na czwartek dostałam okropnego promieniującego bólu pleców, bóli brzucha i mdłości. Próbowałam je przeczekać, poszłam do łazienki ale nic nie przechodziło. Zelżał mi jedynie ból brzucah ale pojawiły sie dreszcze. W końcu zdecydowałam, że jedziemy na IP do szpitala, w którym zamierzam rodzić. Zimne powietrze trochę mi pomogło, zeżył się ból i przeszły mdłości. Na IP lekarz stwierdził, że szyjka jest zamknięta. Dostałam nospę i coś przeciwbólowe i mi przeszło. Lekarz zostawił mnie na obserwację i wypuścił dopiero dziś.

Wyszło, że zatrzymał mi się mocz.

Z młodym na szczęcie wszystko doskonale, więc mam nadzieję stawić się w szpitalu dopiero na poród.

Podczas mojego pobytu urodziło się 5 dzieciaczków, w tym jednej nocy aż czworo. Podobno takie cuda się nie zdarzają. Wszystko szło bardzo szybko, dziewczyny rodziły ekspresowo, nie było żadnych krzyków cierpiących kobiet a jedynie co jakiś czas płacz nowonarodzonego dziecka. Coś niesamowitego.

Teraz sobie leniuchuję i poczytam, co tam o was słychać

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 12:39   #2571
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Bardzo mocno trzymam kciuki za Was , czesto bywa ze lekarze strasza a potem okazuje sie ze jest lepiej, mam nadzieje ze i u Was tak bedzie, juz pisalam ze moj synek jest chory nie mamy potwierdzonej diagnozy bo nikt w Pl nie umie go zdiagnozować ,
ale jak mial 6 miesięcy trafilismy do szpitala na diagnostykę i pewna madra p doktor powiedziala nam ze zostalo mu 2 miesiace życia a za 3 tyg konczy 2 lata i fajnie sie rozwija oprócz rozwoju ruchowego bo tu jest masaka , miał nie mowic gada jak nakrecony logopeda ocenia go na 3 lata wiec wiesz wszystko moze byc lepiej niz teraz wyglada moze okaze sie ze operacaj nie bedzie konieczna
Powiem Ci, ze jak rozmawiam z tz, to to co nas pociesza to fakt ze wiadomo co to za wada. Bo gdyby to bylo cos, ale niewiadomo co jak u Twojgo synka, to byloby mi duzo ciezej. Wspolczuje wam bardzo, wyobtazam sobie ile przeszliscie szczegolnie po diagnozie lekarza...
Bardzo sie ciesze, ze jednak diagnoza nie byla trafna. Duzo zdrowka i 100lat zycia dla synka!
Choroba dziecka daje wiele sily rodzicom.

Dziekuje za kciuki, w poniedzialek napisze tu tylko dobre wiesci. Inaczej byc nie moze

Edytowane przez przezduzeem
Czas edycji: 2014-11-29 o 12:40
przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 12:52   #2572
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
witajcie kochane

właśnie mąż przywiózł mnie ze szpitala. W nocy ze środy na czwartek dostałam okropnego promieniującego bólu pleców, bóli brzucha i mdłości. Próbowałam je przeczekać, poszłam do łazienki ale nic nie przechodziło. Zelżał mi jedynie ból brzucah ale pojawiły sie dreszcze. W końcu zdecydowałam, że jedziemy na IP do szpitala, w którym zamierzam rodzić. Zimne powietrze trochę mi pomogło, zeżył się ból i przeszły mdłości. Na IP lekarz stwierdził, że szyjka jest zamknięta. Dostałam nospę i coś przeciwbólowe i mi przeszło. Lekarz zostawił mnie na obserwację i wypuścił dopiero dziś.

Z młodym na szczęcie wszystko doskonale, więc mam nadzieję stawić się w szpitalu dopiero na poród.

Podczas mojego pobytu urodziło się 5 dzieciaczków, w tym jednej nocy aż czworo. Podobno takie cuda się nie zdarzają. Wszystko szło bardzo szybko, dziewczyny rodziły ekspresowo, nie było żadnych krzyków cierpiących kobiet a jedynie co jakiś czas płacz nowonarodzonego dziecka. Coś niesamowitego.

Dobrze, że wszystko w porządku, szyjka zamknięta i dzidziuś zdrowy Oby i nam te porody tak szybko szły
Stary 2014-11-29, 13:19   #2573
Lila_17
Rozeznanie

Witajcie Mamusie
za wizyty i trzymam kciuki, żeby Maleństwa były zdrowe, a muszą i koniec kropka
Kolejny wątek, pewnie, że TAK mam nadzieję, że będzie czas;P Ciekawe, kiedy ostatni Dzidziuś przyjdzie na świat, podejrzewam, że w kwietniu może się nawet zdarzyć
Dziś Andrzejki kochane, my idziemy do znajomych na 18, chociaż powiem Wam, że my to co tydzień (sobota, niedziela) imprezy, spotkania Życzę Wam miłego wieczoru:cmok :
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 13:46   #2574
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie kochane

witajcie
dobrze że jednak wszystko ok
najadłaś się strachu.

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:

najgorsze są te finanse;/
u nas też same koszta , kupno lodówki pralki kuchenki;/

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny

gratki za 25 tc
i brzuch piękny

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 14:36   #2575
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
witajcie kochane

najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło teraz odpoczywaj i do szpitala, tak jak mówił lekarz, dopiero na poród
Stary 2014-11-29, 14:58   #2576
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie kochane

jak dobrze, że wszystko się tak skończyło Do połowy Twojego posta byłam przekonana, że już urodziłaś...

mordka jeszcze raz dziękuję Ci za polecenie lumpa Byłyśmy dzisiaj z siostrą i obie jesteśmy bardzo zadowolone. Ja kupiłam kilka rzeczy dla małej, a moja siostra całą siatę ciuchów dla siebie wyniosła

A widziałaś tam te kombinezony z Mamas&Papas takie beżowe w wytłaczane kuleczki? Szkoda, że oba miały zepsute zamki, bo były boskie To na tej części, gdzie jest towar na wagę, gdybym sama umiała wymienić zamek to pewnie bym wzięła...

Stary 2014-11-29, 15:04   #2577
morful
Raczkowanie

Ale mi narobiłyscie ochoty i na ta pizze i o ciescie czytam:p a ze na weekend u rodzicow, bez komputera na telefonie jestem, to zdjec nie widzę i wyobraznia szaleje jak czytam jak pysznie wyglada :p mama, przeciwniczka kupowania dziecku wcześniej żeby nie zapeszac, kupila Malenstwu komplecik, ciocia przywiozla długą poduszke, ktora zrobila jeszcze dla mojej starszej siostry babcia, a którą mialo juz chyba każde maleństwo z naszej najblizszej rodziny. Strasznie sie cieszę a jak jeszcze pomyślę o świętach z brzuchem... Mmm zawsze sobie marzylam o takiej kolacji wigilijnej w ciąży, rodzinnie, jak z filmów

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same.
Phil Bosmans
morful jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 15:12   #2578
nouvelle2
Zakorzenienie

wklejam swoje dzisiejsze łupy Ciuszki są jeszcze brudne i wygniecione, ale wrzucam na gorąco
Za wszystko zapłaciłam 13 zł, więc w sumie jak za darmo
Widać, że są używane, ale jak je podrasuje to będą jak nówki

1. sukienusia
2. pajacyk w owce
3. pajacyk z owcą
4. koszula w kropki
5. bluza z kapturem
6. chustka pod szyję
7. dwie pary majtek na lato na pampersa, pod sukienkę te różowe są z takiego drobnego sztruksu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141129_144413.jpg (122,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141129_145349.jpg (110,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141129_144729.jpg (107,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141129_144739.jpg (58,4 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141129_144452.jpg (77,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141129_144524.jpg (101,4 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141129_144538.jpg (122,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141129_144616.jpg (119,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141129_144434.jpg (131,2 KB, 20 załadowań)

Stary 2014-11-29, 15:16   #2579
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez morful Pokaż wiadomość
Ale mi narobiłyscie ochoty i na ta pizze i o ciescie czytam:p a ze na weekend u rodzicow, bez komputera na telefonie jestem, to zdjec nie widzę i wyobraznia szaleje jak czytam jak pysznie wyglada :p mama, przeciwniczka kupowania dziecku wcześniej żeby nie zapeszac, kupila Malenstwu komplecik, ciocia przywiozla długą poduszke, ktora zrobila jeszcze dla mojej starszej siostry babcia, a którą mialo juz chyba każde maleństwo z naszej najblizszej rodziny. Strasznie sie cieszę a jak jeszcze pomyślę o świętach z brzuchem... Mmm zawsze sobie marzylam o takiej kolacji wigilijnej w ciąży, rodzinnie, jak z filmów
O tak, święta, wigilia i brzuszek
Stary 2014-11-29, 15:27   #2580
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

tez ostatnio musielismy kupic , i zawsze tak cos sie dzieje z samochodem kiedy nie ma akorat na to pieniedzy a klnelam pod siebie jak zobaczylam ile on kosztuje

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny

Co za koszmar
Sliczny brzuszek ja poprosze kawalek ciasta do herbatki akorat a slodkiego mi sie chce, a ty tak o aerobiku

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
witajcie kochane

Dobrze, ze juz jest ok! No i najwazniejsze ze pojechalas na IP bo cie cos zmartwilo....

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

nouvelle pokaz co nakupowalas

Ja dzis wyszlam z torba plastikowa z lumpka a zadowolona jestem bardzo
Do tego przyszly do mojej mamy dwa kartoniki z prezentami dla maluszka a tam butelki z aventa, smoczek,body, czapeczki,paczuszka z pampersami new born, znowu piwko bezalkoholowe, , czy inne ciekawe rzeczy Porobie pozniej zdiecia to pokaze, laduje aparat teraz

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
wklejam swoje dzisiejsze łupy Ciuszki są jeszcze brudne i wygniecione, ale wrzucam na gorąco
Za wszystko zapłaciłam 13 zł, więc w sumie jak za darmo
Widać, że są używane, ale jak je podrasuje to będą jak nówki

1. sukienusia
2. pajacyk w owce
3. pajacyk z owcą
4. koszula w kropki
5. bluza z kapturem
6. chustka pod szyję
7. dwie pary majtek na lato na pampersa, pod sukienkę te różowe są z takiego drobnego sztruksu
sukieneczka i za super zakupy uwielbiam ogladac zakupy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości