Listopad- Grudzień 2014- część VIII :) - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-29, 15:20   #1261
Kasia427
Wtajemniczenie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII :)

No jest presja na to kp.... bez sensu, to powinna być każdego indywidualna sprawa... sprawa tak intymna, że nikogo nie powinno to obchodzić..
Nie przejmujcie się dziewczyny naprawdę...

Gonia z tego co kojarzę, to Frau pisała, że jak będzie wszystko ok to w poniedziałek wyjdą do domu...

Rety ja też muszę jakąś morfo zrobić, ale aż się boję...

Idę poleżeć koło męża bo obiecał mnie podrapać po pleckach, Sara śpi jak zwykle... ni ma co robić
Stary 2014-11-29, 15:33   #1262
GoniaaaS
Rozeznanie

Tez mnie morfo czeka na niedobor zelaza kaza mi lykac ascofer lyka ktoras? Wynik mialam 7, 1
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 15:35   #1263
Rosalie01
Raczkowanie

Futbolowa gratuluję

Mi wlosy nie wypadają jeszcze, ale aż sie boje, co będzie później, bo zawsze mi bardzo wypadaly (co prawda i tak mam bardzo gęste, zdecydowanie za bardzo, ale uciążliwe jest znajdywanie tych wlosow wszędzie)

Clara w nocy budzi sie co 4-5 godzin na jedzenie, ale czasami lubi sobie pomarudzić i nie zasypia odrazu.

Mala terrorystka skonczyla dzisiaj 4 tygodnie a ja mam wrażenie, ze rodziłam ja wczoraj
Stary 2014-11-29, 15:35   #1264
ela_86
Wtajemniczenie

Maltanu nie trzeba zmywac z sutkow prawda?
W sensie przed karmieniem

Edytowane przez ela_86
Czas edycji: 2014-11-29 o 15:36
ela_86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 15:35   #1265
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
Anetka ja Ci powiem, że za każdym razem jak karmię piersią ( i chłopaków i Sarę ) mam lewy cycek mniejszy od prawego... dopiero jak skonczyłam karmić to wróciły do jednakowych rozmiarów
U mnie to samo prawy ogromny
Kasia ja Cie kiedys ubije za to nudzenie sie i ona po takim dniu spi bez problemu w nocy? Ja sie zastanawiam czy go teraz klasc bo kapiel o 20 i potem znowu noc nieprzespana, ale mi marudkuje i w koncu mocno placze...na serio w dzien jest aniolkiem
23.06.2011
01.06.2013

Edytowane przez manieczka1
Czas edycji: 2014-11-29 o 15:38
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 15:36   #1266
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Tez mnie morfo czeka na niedobor zelaza kaza mi lykac ascofer lyka ktoras? Wynik mialam 7, 1
Ja tez mialam 7,1 i lykam ascofer
Stary 2014-11-29, 15:52   #1267
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Ja już wiem czemu się siwieje - to ze zmartwień o dzieci. Godzinę temu tż dzwonił do szpitala bo młoda obudziła się z płaczem, poszłam zmienić pieluchę a tam plama krwi wielkości 5 złotówki. Szpital mówi, że to od hormonów matki albo z moich pogryzionych brodawek. Mamy obserwować i jak coś będzie nie tak to lecimy do szpitala. Siedzę i ryczę z nerwów choć dziecko zrobiło normalnie siku, zjadło i zasnęło więc wygląda, że czuje się dobrze.

Mnie też czeka wizyta u endo. Ciekawe co będzie się działo z mim tsh. Zwłaszcza, że teraz przy małej to biorę leki trochę byle jak.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 15:57   #1268
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez silesianna Pokaż wiadomość
Czemu mata pozniej? Malwa zaczela lezakowac na macie jak miala z 5 tygodni. Jak miala dwa miesiace to juz spokojnie sama umiala siw na mmcie bawic po 30-40minut, takze ja jestem ogromna fanka mat edu i ich jak najwczesniejszego wprowadzania. Jerz skonczyl 3 tygodnie i jutro chcialam juz przywiezc nasza stara mate od rodzicow zeby go klasc bo ile mozna w lozku lezec? takze imo mata na gwiazdke dla naszych dzieci to prezent bardzo dobry.
Mój syn też szybko leżał na macie, wpatrywał się w zwierzątka, ale tak na serio zaczął z niej korzystać jak miał 3 miesiące, ręce wyciagać itp. Myślę, że to fajny prezent.

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
to chyba normalne, noworodki więcej uwagi matki potrzebują, ale to nie znaczy, ze mama kocha mniej starsze dziecko... później się to wyrówna...dzieci razem się będą bawić... a może
ja jestem starsza od swojego brata 3,5 roku...nie wiem jaka u Was różnica wieku, ale mama mnie angażowała w opieke nad małym... tak ..w ciąży spuszczałam samochody z mamy brzucha..super zabawa dla mnie była... a potem też na krok mamy nie odstępowałam.. podawałam różne rzeczy i mama mi opowiadała o małym.. zainteresowała mnie nim... potem się biliśmy....takie uroki...

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Anuszka na pewno obojgiem dzieci się super zajmujesz nie mart się... noworodka jak odkładasz nie miej wyrzutów.. przecież też mały chce się wyspać porządnie, nie ??

może niech starsze dziecko( nie wiem ile starsze jest) Wam zdjęcia porobi.. Ty im porób zdjęcia..będzie zabawa i pamiątka..
Gdyby to było takie proste.
Mój syn twierdzi, ze rozumie, że dzidziuś wymaga więcej uwagi i chętnie mi pomaga, ale też chce spędzać czas tylko ze mną, tulić się tylko ze mną bez towarzystwa. Staram się jak mogę, a różnie to wychodzi. Chwalimy, podkreślamy, jaki jest duży i samodzielny. Na szczęście więcej czasu spędza z tatą.
Często jednak akurat coś ode mnie chce, a ja akurat nie mogę przyjść, bo karmię i widzę, że jet smutny.

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Ja mam przyjść na wizytę do endo z wynikami po 6-8 tygodniach, a małej sprawdzić tsh po 5 tygodniach.
Stary 2014-11-29, 15:58   #1269
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
Happy odkryli juz czemu takie Crp? Obys juz sie czula lepiej. Duzoo zdrowka!
Generalnie czuje sie juz trochę lepiej. Chyba podejrzewają zapalenie śluzówki macicy.Wiktor ma dobre wyniki. Ja podobno tez nie najgorsze tylko te CRP i wracające gorączki.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 17:27   #1270
Zanet84
Zakorzenienie

czy Wasze maluszki często ulewają ?

dzisiaj Nadii wyjątkowo często się zdarza, nie dość że praktycznie po każdym karmieniu, to jeszcze jakiś czas po np. po godzinie :/

po karmieniu odbijamy (choć nie zawsze z sukcesem), biorę ją do odbicia nawet w trakcie karmienia. Z reguły pierwsze odbicie jest ok, takie na sucho. a kolejne już z ulaniem....

przed chwilą ją wzięłam na ręce (jadła 1,5 h temu) i mi ulała na sweter, tylko taką bezbarwną cieczą. nie było tego dużo, trochę...chwilę wcześniej ssał smoczk.... czy to była ślinka ?

nie lubię dni jak tak ulewa bo mnie to martwi...

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-11-29 o 17:29
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 17:46   #1271
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
No jest presja na to kp.... bez sensu, to powinna być każdego indywidualna sprawa... sprawa tak intymna, że nikogo nie powinno to obchodzić..
Nie przejmujcie się dziewczyny naprawdę...

Gonia z tego co kojarzę, to Frau pisała, że jak będzie wszystko ok to w poniedziałek wyjdą do domu...

Rety ja też muszę jakąś morfo zrobić, ale aż się boję...

Idę poleżeć koło męża bo obiecał mnie podrapać po pleckach, Sara śpi jak zwykle... ni ma co robić
Ja tez tylko słysze... nie jak się czujesz, tylko: "czy karmisz"?

---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Ja tez mialam 7,1 i lykam ascofer
ja biore tardyferon
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-29, 17:49   #1272
justynaw1982
Zadomowienie

No u mnie podobnie a jak słyszą ze nie bedzie mi tu młody z mojego cyca smoczka robił to sie patrzą jak na wyrodna matkę a ze na noc mm daje toz to szczyt szczytów!!!kur... i co mam kłamać czy miec wyrzuty sumienia masakra!!

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Ja tez żelazo biorę SORBIFER DURULES...

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 17:56   #1273
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
czy Wasze maluszki często ulewają ?

dzisiaj Nadii wyjątkowo często się zdarza, nie dość że praktycznie po każdym karmieniu, to jeszcze jakiś czas po np. po godzinie :/

po karmieniu odbijamy (choć nie zawsze z sukcesem), biorę ją do odbicia nawet w trakcie karmienia. Z reguły pierwsze odbicie jest ok, takie na sucho. a kolejne już z ulaniem....

przed chwilą ją wzięłam na ręce (jadła 1,5 h temu) i mi ulała na sweter, tylko taką bezbarwną cieczą. nie było tego dużo, trochę...chwilę wcześniej ssał smoczk.... czy to była ślinka ?

nie lubię dni jak tak ulewa bo mnie to martwi...
Wandzia bardzo często ulewa, zaraz po jedzonku ale też dużo później, ja się nie martwię bo wiem że to minie, Antosia miała tak samo, tylko ze nie nadążam z przebieraniem.

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 17:56   #1274
Kasia427
Wtajemniczenie

A weźcie, najlepiej na takie teksty to odpowiadać: aaa chuuuu.... cię to obchodzi...!
Stary 2014-11-29, 17:57   #1275
begie13
Zadomowienie

Dokładnie Kasiu święte słowa!

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 17:58   #1276
justynaw1982
Zadomowienie

Cytat:
A weźcie, najlepiej na takie teksty to odpowiadać: aaa chuuuu.... cię to obchodzi...!

Brawo!!!!!chyba zacznę tak robić!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0a5t8o6jka.png
justynaw1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 18:04   #1277
alekaz1
Zakorzenienie

A ka soe zastanawiam czy dzis bede wyrodna matka. Bo tz zajmie sie na noc mala a ja ide do drugiego pokoju sprobowac sie wyspac.

Bylismy dzis w smyku na malych zakupach i mala spala ladnie w foteliku. Teraz daje popalic bo placze caly czas prawie.
Stary 2014-11-29, 18:06   #1278
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Z tej presji na kp to tylko problemy są. Koleżanka w depreche popadła, że jest złą matka skoro nie ma pokarmu.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 18:27   #1279
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

[COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Wandzia bardzo często ulewa, zaraz po jedzonku ale też dużo później, ja się nie martwię bo wiem że to minie, Antosia miała tak samo, tylko ze nie nadążam z przebieraniem.
Czytalam ze jesli przybiera na wadze to zeby sie nie martwic...mam nadzieje zewszystko ok

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-29, 18:29   #1280
GoniaaaS
Rozeznanie

Zanet moja tez tak ma. Wczoraj u lekarza (pediatra neontolog) upala serkiem :/ kazal ja na boczku i stwierdzil ze ma prawo taki Maluszek. Ale jak tak bedzie powyzej 3 m-ca tez to będziemy sprawdzac czy nie ma choroby refluksowej. A woda tez jej sie zdarza i ponoc lepiej niż jak tym juz strawionym mlekiem

Anuszka bezczelnosc no :p ani jak Ty sie czujesz ani jak sie czuja Twoje cycki :p mnid te pytania o kp tak wk.... ze masakra a najlepsze teksty puszcza teściowa typu ze jej corka karmi synka to w ogole nie choruje ( a mial nawet zapalenie płuc i inne przeziębienia) ehh. A ostatnio do Meza ze mam kp dalej bo niech on sie brata zapyta jak sie konczy mm (chłopak ma jyz 17 lat. Inteligentny bardzo i zdrowy. Urazow zero) ns to on sie pyta niby jak a ona ze potem lazi zamiast w domu siedziec.... wiec widzicie najlepiej karmy dzieci do 20-tki!!! I zalozmy dzialalnosc gosp mleczarnia bo jeszxze nie daj boze nam przyrzna kare za wytwarzanie produktow spozywczych bez oplaty vatu
Stary 2014-11-29, 18:38   #1281
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
A ka soe zastanawiam czy dzis bede wyrodna matka. Bo tz zajmie sie na noc mala a ja ide do drugiego pokoju sprobowac sie wyspac.

Bylismy dzis w smyku na malych zakupach i mala spala ladnie w foteliku. Teraz daje popalic bo placze caly czas prawie.
Tez mysle o takiej nocy
Cz Twoj tz sam wyszedl z taka prpozycja czy mu powiedzialas ? . Bo moj to ani mysli chyba sam cos takiego zaproponowac

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Nawet teraz...akurat karmie mala...pierwsze odbicie bylo ok, potem znow cyc. I przed chwila uslyszalam bulgotniecie w jej brzuszku, ona puscila cyca, nawet nie zdazylam sie dzwignac i chlust...to nawet nie bylo wyplyniecie kacikiem ust tylko taki maly chlust...

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:
Zanet moja tez tak ma. Wczoraj u lekarza (pediatra neontolog) upala serkiem :/ kazal ja na boczku i stwierdzil ze ma prawo taki Maluszek. Ale jak tak bedzie powyzej 3 m-ca tez to będziemy sprawdzac czy nie ma choroby refluksowej. A woda tez jej sie zdarza i ponoc lepiej niż jak tym juz strawionym mlekiem

Anuszka bezczelnosc no :p ani jak Ty sie czujesz ani jak sie czuja Twoje cycki :p mnid te pytania o kp tak wk.... ze masakra a najlepsze teksty puszcza teściowa typu ze jej corka karmi synka to w ogole nie choruje ( a mial nawet zapalenie płuc i inne przeziębienia) ehh. A ostatnio do Meza ze mam kp dalej bo niech on sie brata zapyta jak sie konczy mm (chłopak ma jyz 17 lat. Inteligentny bardzo i zdrowy. Urazow zero) ns to on sie pyta niby jak a ona ze potem lazi zamiast w domu siedziec.... wiec widzicie najlepiej karmy dzieci do 20-tki!!! I zalozmy dzialalnosc gosp mleczarnia bo jeszxze nie daj boze nam przyrzna kare za wytwarzanie produktow spozywczych bez oplaty vatu
A co Ci lkekarz mowil o refluksie? Czy ulewanie jest po kazdym jedzeniu i to takie wieksze? Czy moze byc tak ze nie po kazdym?
Stary 2014-11-29, 18:49   #1282
alekaz1
Zakorzenienie

Zanet ja spytalam sie czy moze jedna nocke ogarnac mloda a ja sie wyspie. Bo z niewyspania jest mi caly czas zimno i mam dreszcze wieczorem. On stwierdzil ze nie ma problemu. Tylko pewnie bedzie mnie budzil jak kupa bedzie bo on kup nie przewija heh. Choc zawsze sie pyta czy pomoc mi w nocy.
Stary 2014-11-29, 18:52   #1283
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Zanet ja spytalam sie czy moze jedna nocke ogarnac mloda a ja sie wyspie. Bo z niewyspania jest mi caly czas zimno i mam dreszcze wieczorem. On stwierdzil ze nie ma problemu. Tylko pewnie bedzie mnie budzil jak kupa bedzie bo on kup nie przewija heh. Choc zawsze sie pyta czy pomoc mi w nocy.
Ja mam wrazenie ze moj sie boi tak dluzej sam na sam z nia byc heh...
Alpredzej czy pozniej bede potrzebowac calej przespanej nocy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-29, 18:54   #1284
Monian
Zakorzenienie

To ja chyba jesyem mega wyrodna bo mój kilka dni po porodzie noce odsypialam a on of a do z małą pgarnial. Sam mi kazal odespac ciężki porod i ciezki pobyt w szpitalu
Monian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 18:59   #1285
GoniaaaS
Rozeznanie

Zanet zdarzaja sie ze nie po kazdym jej sie uleje a czqsem po kazdym i po duzym okresie czasu. Pare razy nawet zwymiotowala. I mu to opisalam.

On jest ordynatorem u nas w szpitalu i generalnie bardzo dobrym lekqrzem wiec mu ufam skoro narazie mam sie nie martwic to sie nie martwie. Tylko odkladac ja aby spqla na boku i losczko pod katem 45 stopni ze główka wyzej mnie znq książki pod jedną czesc lozeczka. Z czasem powinno przejsc jak uklad pokarmowy wyksztalci sie do konca.

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Monian Pokaż wiadomość
To ja chyba jesyem mega wyrodna bo mój kilka dni po porodzie noce odsypialam a on of a do z małą pgarnial. Sam mi kazal odespac ciężki porod i ciezki pobyt w szpitalu

Kochana to znaczy ze on jst dobrym tata a Ty mama bo wypoczeta lepiej sie dzieckiem zajmiesz szczególnie jak byly kmplikacje. Nie ma co robic z siebie Matki Teresy na sile jak jest inna możliwość. Wiadomo czasem nie ma sie skad wziqc pomocy wiec trzeba korzystać jak sie da. Przeciz nie plwierzacie dzieci obcym tylko ich tata a i oni pewnie sa dowartosciowani ze powierzane sa im tak wwzne zadania
Stary 2014-11-29, 19:17   #1286
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
I zalozmy dzialalnosc gosp mleczarnia bo jeszxze nie daj boze nam przyrzna kare za wytwarzanie produktow spozywczych bez oplaty vatu [/b]
tekst dnia!

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 19:23   #1287
martha330
Zakorzenienie

A ja tam dzis caly dzien z Hania i nocke tez. Tz cos chory sie czuje. A wiadomo jak facet chory, to juz nic nie da rady. Tylko w ps-a zagral....wrrrrr.... a ze znow idzie na noc, to mala ze mna caly czas. A ja wykorzystuje kazda chwile - wyprasowalam czesc ciuszkow, czesc pieluch, wykapalam sie, a to tez sukces, zdjelam pranie, zostalo mi jeszcze zmywanie...choc dzis wygarnelam Tzowi ze nie dostalam zadnego podziekowania za porod i cudowna corke taka zla jestem dzis hormony buzuja...

Co do ulewania to tez slyszalam, ze byle do 3 miesiaca przeszlo... nasza ulewa ale tylko czasami,ale po kp nie odbija...moze raz na 10 razy?

Happy zdrowka ;-)

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 19:25   #1288
manieczka1
Zakorzenienie

Bylsm na ip. Temp ponad 39, silbe drgawki bol.glowy. bol piersi silny zaczerwienione mocno... ma przejsc/poprawic sie do jutra popoludnia jak nie to znowuip.mam tabsy na bol antybiotyk i jak sie nie poprawi to dalej dzialania lub naklucie tego...z chorej mam sciagac ze zdrowej przykladac. Okladac kapusta. Jestem zalamana...
23.06.2011
01.06.2013

Edytowane przez manieczka1
Czas edycji: 2014-11-29 o 19:26
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 19:27   #1289
fiorella22
Zadomowienie

Cytat:
Kochana to znaczy ze on jst dobrym tata a Ty mama bo wypoczeta lepiej sie dzieckiem zajmiesz szczególnie jak byly kmplikacje. Nie ma co robic z siebie Matki Teresy na sile jak jest inna możliwość. Wiadomo czasem nie ma sie skad wziqc pomocy wiec trzeba korzystać jak sie da. Przeciz nie plwierzacie dzieci obcym tylko ich tata a i oni pewnie sa dowartosciowani ze powierzane sa im tak wwzne zadania
Gonia dobrze dzis prawi
Zgadzam sie. Moj to az sie rwie do Malego. Jakby mogl to by mu tez cyca dawal jest super tata, widze jak okazuje Mlodemu swoja milosc.. nie spodziewalam sie ze bedzie az tak sie angazowal w opieke.

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 19:28   #1290
Kasia427
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Bylsm na ip. Temp ponad 39, silbe drgawki bol.glowy. bol piersi silny zaczerwienione mocno... ma przejsc/poprawic sie do jutra popoludnia jak nie to znowuip.mam tabsy na bol antybiotyk i jak sie nie poprawi to dalej dzialania lub naklucie tego...z chorej mam sciagac ze zdrowej przykladac. Okladac kapusta. Jestem zalamana...
Matko! Dużo zdrówka! Kapustę przykładaj schłodzoną to Ci powinno ulżyć..
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości