Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-29, 14:18   #991
dusiolka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII

Elvira a ten drugi moze z firmy guga design? Jeszcze jakas inna firmę wyczailam ;p zawsze moge domowic jak bedzie juz Mała :p😻
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 14:20   #992
Kinqaa
Zakorzenienie

Dusiolka nie wiem jeszcze , bo trochę drogie jak dla mnie :P

Kupilam właśnie staniki do karmienia. Największe jakie były

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 14:24   #993
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

zatkana jedna dziurka....
Wyściubiłam nos z domu z córą (trochę ją przemrozić), nie załatwiłam najważniejszej sprawy (zawieszony system), ale czekam cierpliwie na smsa . Do tego złożyłam sobie blokadę na telemarketerów, bo już nie wytrzymuję.
Kupiłam kilka rzeczy i ledwo dotarłam do domu.... Prosiłam się męża, aby kupił po dorodzę baniak 6l wody i się nie doprosiłam. Sama musiałam to zrobić i go przytargać
Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
Duzo z Was ma rogale do karmienia? Nie wiem czy faktycznie jest przydatna czy ja sobie wmawiam, bo znowu chce cos kupic:p
Ale fakt ze wygodne miejsxa do karmienia z podporka jakas nie mam:/
Fashion też z początku myślałam, że to zbędny wydatek, ale już w szpitalu odczułam dyskomfort. Jak tylko była okazja kupiłam i korzystałam z niego. Bardzo ułatwił mi życie Spakowałam go i mam teraz po córce.
Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
A takie coś zrobiłam
tylko muszę wypracować bo się zawijaja i na krzywe wyglądają
śliczne
Cytat:
Napisane przez BabaZWysp Pokaż wiadomość
Słyszałam teorię, że jak dziecko w brzuchu szaleje, to po narodzinach jest cichym aniołkiem a jak w brzuchu prawie nie buszuje to po porodzie istny dynamit
córka była spokojna w brzuchu.... jak się urodziła była aniołkiem, za to teraz to istny szał ciał, diabeł wcielony (bardzo żywa)
Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi czy jak jest cc to tez trzeba koszule miec? czy jakies szorty + dluzszy tshirt beda ok?
to zależy od szpitala, u nas trzeba było mieć koszule... jak ktoś miał spodnie/szorty itp. to krzywo patrzyli
Cytat:
Ja bylam koszmarkiem nocnym. Zreszta caly czas bylam ponoc krzycacym koszmarkiem. W nocy sie klocili kto ma isc telepac wozkiem bo juz zadne sil nie mialo:p

A maz ponoc w ogole nie spal ale w ogole nie plakal, w szpitalu ponoc pielegniarki chodzily i sie zastanawialy kiedy to dziecko zasnie bo lezal i patrzyl w sufit:p
No to Krysia ma duże szanse być taka jak Wy
Cytat:
A głupie pytanie mam - od kiedy w ogóle można dziecko na sankach wozić? Nam to się nie uda tej zimy, ale gdyby ktoś urodził na wiosnę czy lato to już może wozić następnej zimy?
Od kiedy stabilnie siedzi....
Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
ja dorzucam tydzień więcej i zaczynam dziś 35

chyba nie ma reguły, to zależy jak dziecko sobie radzi, na ile usiedzi samo itp. I jeszcze jedno: czy w ogóle będzie chciało wsiąść Byłam świadkiem pierwszej jazdy w sankach mojego bratanka. Dramat Bał się w ogóle podejść do takiego wynalazku, a miał wtedy ok 14-15 mies.
o to za kolejny tydzień

czekajcie, jak będziemy się śmiały, jak dzieci będą bały się wejść na trawę (pamiętam jak córka nie chciała wejść na trawę, bo się bała)
Cytat:
Napisane przez Ewka:D:D Pokaż wiadomość
wzielam sie solidnie za porzadki swiateczne zostal mi jeszcze jeden pokoj i witajcie swieta
szalona ja to może w tygodniu się zabiorę
Cytat:
Napisane przez Maritxell Pokaż wiadomość
Dziewczyny pod prześcieradło dajecie jakąś ceratkę do łóżeczka? Myślałam nad położeniem podkładu, takiego który też do szpitala biorę dla siebie. Tylko nie wiem, czy może jest coś praktyczniejszego?
wiesz co, te podkłady z czasem zaczynają się rolować (ta wata w środku się zbryla), więc może taka ceratka, albo inny rodzaj podkładku
Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zaczęłam 8 miesiac

A nie odzywałam sie wczoraj bo po wizycie pojechałam do westfielda na black Friday (rzut beretem od mojego szpitala). I do domu wróciłam dopiero po 19-tej i byłam strasznie padnieta. Nie dla mnie takie chodzenie po centrum teraz.

Na wizycie nie było tak zle. Zmierzyła ciśnienie, zbadała siuski i zrobiła bardzo krótkie usg zeby tylko serce zobaczyc.

Powiedziała ze moj wyrostek sie wyleczył, o ile tak to mozna nazwać. Wszystkie wyniki w normie, crp spadło do 1, w szpitalu było 62 dla przypomnienia. Powiedziałam ze chce cc z wycięciem wyrostka 2 w 1. Powiedziała ze raczej tego nie zrobią razem bo po pierwsze to inni chirurdzy by musieli robic niz ci co cc. Po drugie stwierdziła ze skoro wyrostek jest teraz ok to moze byc tak ze juz nigdy sie nie pokaże. Typowo angielskie podejście, jest dobrze to po co wycinać :-(

I potem zaczela gadać ze jesli chce cc to moga zrobic na zyczenie. Tu mnie zdziwiła bo byłam pewna ze nie beda chcieli zrobic tak poprostu. I oczywiście zaczela gadać o komplikacjach itp. I poszła to jeszcze skonsultować z jakimś innym dr (wyższego szczebla chyba) i wróciła i powiedziała ze on powiedział ze jesli chce to zrobią cc ale bez wyrostka. I mam wizytę z nim na 19 grudnia i mam podjąć decyzje do tej pory.
za wizytę i miesiąc
a to ci dopiero z tym cc, tylko żeby nie powiedzieli Ci 19 grudnia, że jednak nie zrobią...
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 15:05   #994
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Elvira a ten drugi moze z firmy guga design? Jeszcze jakas inna firmę wyczailam ;p zawsze moge domowic jak bedzie juz Mała :p😻
Ten drugi to biandalf. Maja strone na fejsie to sobie zobacz. Ci znajomi od których go dostałam maja pol roczna córeczkę i non stop cos tam kupują, w ofercie jest duzo wiecej rzeczy niz kocyki. A stoisko maja w galerii bałtyckiej w Gdańsku. Ale chyba mozna z netu zamawiać. Nie jestem pewna. Jedyne co to makaszka troche tańsza, pewnie dlatego ze za wynajem stoiska nie płaca.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 15:11   #995
TOMORROW
Zakorzenienie

super, że napisałyście o tych pepcowych stanikach, w ogóle mi do głowy nie przyszło tam zajrzeć w tym celu
ja dziś kupiłam czarny, ale ten za 10 zł, bo lepiej się odchyla (ale te Wasze z kolei mają grubszy materiał na cycu, to pewnie nie widać, jak sut stanie , wolałabym jego, ale nie przekonywało mnie jego odchylanie, jakoś tak za mało się naciągała miseczka, może kupie kiedyś na czas po karmieniu)

ma.ko- super brzuszek, ładnie wyglądasz

LindaC-fajnie , że już wyszłaś, dbaj o siebie!

dusiolka-ja co roku pracowałam w Wigilię, ale szef pozwalał zamknąć, jak ludzi będzie mniej, więc tak 13-14 wychodziło
a ja było miejsce pracy całodobowe, to do 16 i od 16 był dyżurant, co na noc już zostawał

Kinqaa- mnie się małpki podobają

simonee-trzymam kciuki za serduszko, niektóre wady same znikają po jakimś czasie, oby tu tak było

Cytat:
Napisane przez ellyunia Pokaż wiadomość
trzy jedną do porodu, a dwie pozostałe (dla mnie po porodzie i dla malutkiej) mąż dowiezie na drugi dzień
lepiej miej od razu dwie-a co jak Ci mała zakrwawi to jedyną, albo kupkę zrobi na Ciebie? Albo rano się obudzisz we krwi i lipa, nie ma się w co przebrać
TOMORROW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 16:24   #996
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 2 kocyki minky, jeden od Makaszki kupiłam, mama mi go w styczniu przywiezie, a drugi mam tu, dostaliśmy od znajomych, zakupili go w Gdańsku w jakimś centrum handlowym. Jakość tez super.
Jak w gda kupowali to przypuszczam ze z guga design

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Ten drugi to biandalf. Maja strone na fejsie to sobie zobacz. Ci znajomi od których go dostałam maja pol roczna córeczkę i non stop cos tam kupują, w ofercie jest duzo wiecej rzeczy niz kocyki. A stoisko maja w galerii bałtyckiej w Gdańsku. Ale chyba mozna z netu zamawiać. Nie jestem pewna. Jedyne co to makaszka troche tańsza, pewnie dlatego ze za wynajem stoiska nie płaca.
Ok doczytalam. Ja kolo galerii balt mieszkam :p i jest tam male stoisko ald te kocyki wszystkie cieniutkie sa nie widzialam np takiego grubszego jak ja mam, chyba ze na stronie maja
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 16:57   #997
BabaZWysp
Rozeznanie

Pytanie do dzieciatych dziewczyn z UK:
Czy ubranka dziecięce zabierane do szpitalnej torby trzeba specjalnie oznaczać (opisywać) aby nie zapodziały się w pralni? Jak to "technicznie" wygląda? Przebiera się dziecko samemu jak wybierzesz rooming a co jeśli musisz oddać dzieciaka na wspólną salę? Wraca z zabrudzonymi ubrankami?
BabaZWysp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 16:58   #998
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Czy ubranka dziecięce zabierane do szpitalnej torby trzeba specjalnie oznaczać (opisywać) aby nie zapodziały się w pralni? Jak to "technicznie" wygląda? Przebiera się dziecko samemu jak wybierzesz rooming a co jeśli musisz oddać dzieciaka na wspólną salę? Wraca z zabrudzonymi ubrankami?
Pierwszy raz słyszę. Dziecko jest cały czas z Toba. Twoja torba szpitalna tez.

you have lost a diamond

Stary 2014-11-29, 16:59   #999
mmgi
Zadomowienie

Wiecie może, czy dziecko musi być zarejestrowane w państwowej przychodni? Chciałabym chodzić do pediatry prywatnie, ale zastanawia mnie to, czy musi być gdzieś w państwowej na wypadek gdyby były potrzebne jakieś kierowania do specjalistów itp?

I jeszcze jedno, czy jeśli w szpitalu powiem, że nie wiem jeszcze w jakiej przychodni zarejestruję dziecko, to wydadzą mi wszystkie dokumenty do ręki?
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 17:05   #1000
Brawurka_29
Zakorzenienie

Mmgi wydaje mi się ze w przypadku gdy wybierasz prywatnego pediatre nie musisz rejestrować. Wazne zeby dziecko bylo pod opieka pediatry , a to czy panstwowy czy prywatny to chyba nie ma różnicy

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 17:07   #1001
BabaZWysp
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Wiesz, w Austri tak miałam. Do czasu jak w wyniku przemęczenia, nadciśnienia i stresu nie straciłam przytomności (dostałam udaru). Dziecko wróciło do mnie po dobie jak lekarze stwierdzili, że się spowrotem nadaje do opieki nad dzieckiem.
Stary 2014-11-29, 17:14   #1002
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Wiecie może, czy dziecko musi być zarejestrowane w państwowej przychodni? Chciałabym chodzić do pediatry prywatnie, ale zastanawia mnie to, czy musi być gdzieś w państwowej na wypadek gdyby były potrzebne jakieś kierowania do specjalistów itp?

I jeszcze jedno, czy jeśli w szpitalu powiem, że nie wiem jeszcze w jakiej przychodni zarejestruję dziecko, to wydadzą mi wszystkie dokumenty do ręki?
ale ten prywatny pediatra jest w przychodni, czy tak u siebie ma gabinet?

w Polsce musisz podać, do której przychodni będzie zapisane dziecko, bo tam wysyłają kartę szczepień i całą resztę oraz z tej przychodni przychodzi położna i w niektórych przypadkach pediatra.... co nie znaczy, że musisz korzystać z ich usług później... bo możesz zmienić....
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

Stary 2014-11-29, 17:24   #1003
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
ale ten prywatny pediatra jest w przychodni, czy tak u siebie ma gabinet?

w Polsce musisz podać, do której przychodni będzie zapisane dziecko, bo tam wysyłają kartę szczepień i całą resztę oraz z tej przychodni przychodzi położna i w niektórych przypadkach pediatra.... co nie znaczy, że musisz korzystać z ich usług później... bo możesz zmienić....
To jest prywatna przychodnia stomatologiczna i lekarska i tam przyjmuje ten pediatra do którego chciałabym chodzić.

Jeżeli zmieniam przychodnię, to karty szczepień nie dostaję do ręki, tylko ta stara przychodnia przesyła do nowej tak?
Stary 2014-11-29, 17:28   #1004
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
To jest prywatna przychodnia stomatologiczna i lekarska i tam przyjmuje ten pediatra do którego chciałabym chodzić.

Jeżeli zmieniam przychodnię, to karty szczepień nie dostaję do ręki, tylko ta stara przychodnia przesyła do nowej tak?
a czy w tej przychodni wykonają Tobie szczepienia? Bo jeśli tak, to od razu możesz podać tamtejszy adres

co do drugiego to: nie dostajesz do ręki, tylko ich obowiązkiem jest przesłanie, ale musisz zgłosić u nich (najlepiej u tej pielęgniarki, która robi szczepienia), że zmieniasz przychodnię i prosisz o przesłanie karty szczepień. Wtedy masz pewność, że to zrobią.

Zrobiłam tak, jak zmieniałam pediatrę córce.
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

Stary 2014-11-29, 17:36   #1005
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Jak w gda kupowali to przypuszczam ze z guga design

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Ok doczytalam. Ja kolo galerii balt mieszkam :p i jest tam male stoisko ald te kocyki wszystkie cieniutkie sa nie widzialam np takiego grubszego jak ja mam, chyba ze na stronie maja
Ja mam w srodku jakies wypełnienie, a ty nie masz żadnego? Moze maja rozne grubości tego wypełnienia. Ja w sumie nie wiem co tam maja bo to prezent był. Ale widziałam fajne zdjecia na fejsie. Jak przyjdzie moj kocyk Makaszki to bede mogła porównać jakość. Ale to dopiero w styczniu.

Stary 2014-11-29, 17:37   #1006
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
a czy w tej przychodni wykonają Tobie szczepienia? Bo jeśli tak, to od razu możesz podać tamtejszy adres

co do drugiego to: nie dostajesz do ręki, tylko ich obowiązkiem jest przesłanie, ale musisz zgłosić u nich (najlepiej u tej pielęgniarki, która robi szczepienia), że zmieniasz przychodnię i prosisz o przesłanie karty szczepień. Wtedy masz pewność, że to zrobią.

Zrobiłam tak, jak zmieniałam pediatrę córce.
Ok, dziękuję Ci bardzo za pomoc
Stary 2014-11-29, 17:39   #1007
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Nawet po cc jest z tobą? Przeciez nie wolno sie podnosić przez jakiś czas.

Byłaś na usg?

Stary 2014-11-29, 17:47   #1008
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:

Byłaś na usg?
Była ze mną mala od razu. A bylam po cc niby jak plakala to polozna przylatywala mi ją podać

Siedzę czekam mam na 17.

you have lost a diamond

Stary 2014-11-29, 17:49   #1009
alb
Zadomowienie

mmgi wydaje mi się że karta szczepień musi być w przychodni która ma kontrakt z NFZ. Ja też planuję chodzić z dziećmi prywatnie, ale będą zapisane do osiedlowej przychodni. Więc jeszcze poszukaj/dopytaj jak to jest. W przychodni powinni Ci wszystko wyjaśnić.
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 17:51   #1010
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Była ze mną mala od razu. A bylam po cc niby jak plakala to polozna przylatywala mi ją podać

Siedzę czekam mam na 17.
Aha. Z jednej strony lepiej tak. A jak trzebabylo przewinąć to przewijały tez? Po jakim czasie wstałaś na nogi?

Stary 2014-11-29, 18:01   #1011
Szczeperka
Wtajemniczenie

Cytat:
W PL też tak jest

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 18:10   #1012
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
u nas chyba nie na wspólnych sal, położne nawet nie chciały mi dać małego do kojca, musiałam go mieć cały czas na klacie, co po calonocnym porodzie mogło się skończyć nie zaciekawie,
wzięły mi go na 10min jak brałam prysznic.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 18:23   #1013
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
W PL też tak jest
Moze zalezy od szpitala, bo wlasnie czytałam na pl forum ze położne zabrały dziecko na noc i tylko na kamienie przynosiły.

Stary 2014-11-29, 18:31   #1014
Szczeperka
Wtajemniczenie

W Poznaniu na największej porodówce tak jest. Dzieci są cały czas z mamami niezależnie czy było cc czy sn. Ale większość szpitali w wypadku cc ma system że mama może sobie odpocząć i dziecko jest zabierane. Nie wiadomo co lepsze

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 18:32   #1015
Kinqaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aha. Z jednej strony lepiej tak. A jak trzebabylo przewinąć to przewijały tez? Po jakim czasie wstałaś na nogi?
Wstalam jakos w sobotę chyba. W czwartek mialam cesarkę.
Tak przewijaly

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

you have lost a diamond

Stary 2014-11-29, 18:33   #1016
fashionaddicted
Zakorzenienie

Dobry wieczór, dotarłam do domu

Pochwalę się co kupiłam bo zakochana jestem
I kupiłam stanik sportowy w Pepco -różowy zarąbisty, nic nie gniecie wygodniutki, trzymać średnio trzyma ale wygodny ostatnią sztukę wzięłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141129_182725.jpg (90,4 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141129_182752e.jpg (95,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141129_183353.jpg (100,1 KB, 23 załadowań)

Edytowane przez fashionaddicted
Czas edycji: 2014-11-29 o 18:39
fashionaddicted jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 18:38   #1017
AsiaW**
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Ellyunia widziałam te szlafroki ale jak dla mnie za gorące sa :p

alb no właśnie ja byłam w Żeromskiego ostatnio i było tak gorąco że szok! Oczywiście"zwiedzac" nie żeby mi się coś działo

AskaW chyba też na dniach spakuje torbę bo mąż mi już k tym truje
spakuj, spakuj będziesz spokojniejsza

Cytat:
Słyszałam teorię, że jak dziecko w brzuchu szaleje, to po narodzinach jest cichym aniołkiem a jak w brzuchu prawie nie buszuje to po porodzie istny dynamit
oby u mnie się nie sprawdzilo bo mały raczej z tych spokojnych, chociaż w sumie ostatnio trochę się zmieniło

Cytat:
Napisane przez jasowaa Pokaż wiadomość
A ile bierzecie toreb do szpitala ?
U mnie dla dzidziusia potrzebuje tylko ciuszki na wyjscie, a mimo to w jednej sie dopiac nie moge:P
ja też nie biorę ciuszków dla małego, dla siebie tez neiwiele muszę, ale spakowałam 2 koszule, szlafrok, 2 reczniki i prawie cała torba zajęta, mam jeszcze drugą większą - przepakowac się muszę.

Cytat:
MOja mama w ostatnim szale zakupowym taką kurteczkę za złotówkę dorwała - rozmiarowo będzie na przyszłą jesień Patrzyłam w necie, że kurteczki tej firmy niecałe 200zł kosztują, masakra tyle kasy za takie maleństwo
słodka

Cytat:

I kupiłam stanik sportowy w Pepco -różowy zarąbisty, nic nie gniecie wygodniutki, trzymać średnio trzyma ale wygodny ostatnią sztukę wzięłam
ale śliczności wyhaczasz

AsiaW** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 18:41   #1018
fashionaddicted
Zakorzenienie

Aaaa i w tesco w każdym miejscu wiszą torebeczki z gwiazdkami Milky Way
Stary 2014-11-29, 18:46   #1019
BabaZWysp
Rozeznanie

Cytat:

Fajne zakupy, masz oko kobieto! Panda świetna!
Stary 2014-11-29, 18:48   #1020
fashionaddicted
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Fashion a daleko macie do gór?
Jeśli chodzi o Tatry - ok trzy godziny drogi Częściej byłam w Tatrach słowackich(bardziej mi się podobają) niż polskich(cały raz i to np Morskiego Oka nie zaliczyłam :P)
Najbliżej Pieniny, ale w sumie to też ponad 2 godziny ale ja jakoś nie przepadam.
W ogóle ja to kocham morze a tam mamy 11 godzin drogi:P

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Ogolnie mi pasuje. Jest cienki,ale tak to ok chyba na wiosnę maly zalozy.
Zdjęcie zalaczam.
fajny

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości