Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-29, 08:50   #1381
h4linka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2

Cytat:
Napisane przez Ksandi Pokaż wiadomość
U nas tez po 3 dniach wyczekiwania... zastanawiam się nad pampersami dla dorosłych
U nas dzisiaj był 5 dzień. I widzę że woda pomogła bo jest konsystencji majonezu a nie pasty do zębów. Mój powinien mieć pampersowy kombinezon od kostek po szyję
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 10:13   #1382
kasia_ruda
Zakorzenienie

Maksym kończy dziś trzy miesiące! To oznacza, że 1/4 urlopu macierzyńskiego za mną... Przerażające!

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez h4linka Pokaż wiadomość
U nas dzisiaj był 5 dzień. I widzę że woda pomogła bo jest konsystencji majonezu a nie pasty do zębów. Mój powinien mieć pampersowy kombinezon od kostek po szyję
Po wodzie idzie raz dwa. U Maksyma czasem kilka łyków pomaga. On nie wypija dużo, max 40 ml na dzień, czyli w sumie wydawałoby się, że tyle co nic, a jednak robi to ogromną różnicę.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 10:20   #1383
pati1078
Rozeznanie

Cytat:
A u nas w końcu pojawiła się kupa. bujaczek znowu idzie do prania
Az tak
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 10:37   #1384
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Przeżywa dziewczyna przeprowadzkę :-P
Adela była uprzejma pójść spać o 24, urządziła sobie trzy pobudki i wstała godzinę temu. Miałam nadzieję, że jeszcze pośpimy ale nic z tego..

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Ah no i temperatura za oknem -7,5. Wczoraj o tej porze było cieplej...
Może tak przeżywa. Masz rację
Ale zimno u was. W takim razie nie przyjadę na ognisko :p

Cytat:
A u nas w końcu pojawiła się kupa. bujaczek znowu idzie do prania

o matko.. Taka wielka?

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Maksym kończy dziś trzy miesiące! To oznacza, że 1/4 urlopu macierzyńskiego za mną... Przerażające!

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Po wodzie idzie raz dwa. U Maksyma czasem kilka łyków pomaga. On nie wypija dużo, max 40 ml na dzień, czyli w sumie wydawałoby się, że tyle co nic, a jednak robi to ogromną różnicę.
U nas tak samo, a może nawet i mniej tej wody wypija :p

Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

Cytat:
Napisane przez pati1078 Pokaż wiadomość
Az tak
Haha Pati jaki post

Wysyłane z mojego GT-S5300 za pomocą Tapatalk 2
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 10:49   #1385
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
To teraz inne pytanie..
Bo jak powiedziałam dzisiaj, że młodemu leci 17 tydzień to mi pediatra rzuciła: no to już ma 4 miesiące skończone.
EEEEE? Ale przecież 4 miesiące będą 4 grudnia... To kiedy ja mam zacząć dawać inne jedzenie? Po czterech miesiącach kalendarzowych czy tych tygodniowych? Czemu to jest znowu takie trudne!
dziewczyny a ja zapytam jeszcze raz...bo mi kazano podawać dziecku surowe owoce i warzywa...a Wy ciągle o gotowaniu piszecie?jesteście pewne że te pierwsze warzywka to mają byc gotowane????
w 5 miesiacu mam GOTOWAĆ zupkę z marchewki, pietruszki i ziemniaka a w 4 miesiącu podawać papkę z marchewki surowej albo z jabłka surowego albo z czegoś innego (nie z ziemniaków) u nas 4 miesiąc się już kończy a ja jeszcze nic nie podałąm bo myślałam cały czas że dopiero po skończeniu 4 miecha się daje i po szczepieniu wczoraj pani dr się bardzo zdziwiła że jeszcze nic mała nie je skoro za tydzień już powinna zupki jeść...

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Igula miała wczoraj cały wieczór 37,8 po tym szczepieniu...strasznie sie bałam żeby temp nie wzrosła, na szczęście w nocy też było 37,8 a rano już normalnie, 36,9. I o dziwo Iga dała pospać bo wstała co prawda o 22.45 pewnie chciało jej się pić bo wtedy miała jeszcze temp. a potem dopiero przed 5 i do 8 pospaliśmy także super.
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 11:01   #1386
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Venus ja juz kiedys pisalam, ze wedlug mnie surowe moze byc za ciezkie na pierwsze posilki
Tak jak ewentualnie wyobrazam sobie starte jablko tak surowa marchewke niezbyt
Zreszta my wszystko podajemy cieple wiec te surowe i tak bys musiala podgrzac i nie wiem czy taka minimalna ilosc to by sie od razu nie ugotowala haha

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

I czemu nie macie podawac ziemniaka?
zuken jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 11:16   #1387
zVenus
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Venus ja juz kiedys pisalam, ze wedlug mnie surowe moze byc za ciezkie na pierwsze posilki
Tak jak ewentualnie wyobrazam sobie starte jablko tak surowa marchewke niezbyt
Zreszta my wszystko podajemy cieple wiec te surowe i tak bys musiala podgrzac i nie wiem czy taka minimalna ilosc to by sie od razu nie ugotowala haha

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

I czemu nie macie podawac ziemniaka?
ziemniaka nie surowego
kurde ja nie wiem co ona mi to kazałą podawać...utarłam, zblendowałam tą m,archewkę i nadal uważam że Iga może się nia zadławić...bo sa takie kawałeczki. A w sokowirówce to jest sok i suchy miąższ. nawet jak dodam ten przetarty miąższ do soczku to i tak jest jak dla mnie nie do przyjęcia...te słoiczki mają taką gładką konsystencje prawda??

zaraz wyciągam parowar i zrobię tą marchewke po swojemu bo mnie szlag trafi zaraz...

jak zblenduje sparowaną marchew to na pewno bedzie gładka masa co nie??
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-11-29, 11:20   #1388
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Venus dziwna ta Twoja pediatra:P takie dziecko musi miec gladka papke zeby sie nie zadlawilo
Stary 2014-11-29, 11:39   #1389
h4linka
Zadomowienie

Venus a Iga jest na mm czy kp? Kurde jesteśmy z tego samego dnia i Tobie juz lekarz kazał rozszerzac a mi nie...
Stary 2014-11-29, 12:26   #1390
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Halinka przeciez na piersi od 6 miesiaca chyba ze chcesz to od 4 tez mozesz

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Poza tym dziewczyny nie zapominajcie, ze to mwma decyduje o tym co i kiedy dziecko zje nie sluchajcie tak na slepo tych swoich lekarzy
Stary 2014-11-29, 12:35   #1391
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
dziewczyny a ja zapytam jeszcze raz...bo mi kazano podawać dziecku surowe owoce i warzywa...a Wy ciągle o gotowaniu piszecie?jesteście pewne że te pierwsze warzywka to mają byc gotowane????
w 5 miesiacu mam GOTOWAĆ zupkę z marchewki, pietruszki i ziemniaka a w 4 miesiącu podawać papkę z marchewki surowej albo z jabłka surowego albo z czegoś innego (nie z ziemniaków) u nas 4 miesiąc się już kończy a ja jeszcze nic nie podałąm bo myślałam cały czas że dopiero po skończeniu 4 miecha się daje i po szczepieniu wczoraj pani dr się bardzo zdziwiła że jeszcze nic mała nie je skoro za tydzień już powinna zupki jeść...

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Igula miała wczoraj cały wieczór 37,8 po tym szczepieniu...strasznie sie bałam żeby temp nie wzrosła, na szczęście w nocy też było 37,8 a rano już normalnie, 36,9. I o dziwo Iga dała pospać bo wstała co prawda o 22.45 pewnie chciało jej się pić bo wtedy miała jeszcze temp. a potem dopiero przed 5 i do 8 pospaliśmy także super.
Ja bym jednak zaczęła od warzyw po obróbce cieplnej. Wszyscy teraz zalecają rozpoczynanie rozszerzania diety od warzyw, bo owoce są słodkie i jak dziecko od nich zacznie, to potem może nie chcieć warzyw. Tak widnieje we wszystkich artykulach o rozszerzaniu diety, z którymi się spotkałam. Utarte jabłuszko bym podała trochę później, jak jużchociaż trochę dziecko się nauczy rozgniatać o podniebienie.

Cytat:
Napisane przez zVenus Pokaż wiadomość
ziemniaka nie surowego
kurde ja nie wiem co ona mi to kazałą podawać...utarłam, zblendowałam tą m,archewkę i nadal uważam że Iga może się nia zadławić...bo sa takie kawałeczki. A w sokowirówce to jest sok i suchy miąższ. nawet jak dodam ten przetarty miąższ do soczku to i tak jest jak dla mnie nie do przyjęcia...te słoiczki mają taką gładką konsystencje prawda??

zaraz wyciągam parowar i zrobię tą marchewke po swojemu bo mnie szlag trafi zaraz...

jak zblenduje sparowaną marchew to na pewno bedzie gładka masa co nie??
Wiesz co, myślę, ze musisz dodać odrobinę wody lub oliwy, wtedy na pewno uda ci się zblendowac.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-29, 13:09   #1392
h4linka
Zadomowienie

Zuken nowe zalecenia mówią, że kp i mm rozszerzają w tym samym czasie. Między 17 a 26 tygodniem.
Stary 2014-11-29, 14:55   #1393
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Halinka nie wiem ale gdzie nie czytam to pisze ze przy mm 4 miesiac a kp 6
Stary 2014-11-29, 16:49   #1394
TheFall
Zadomowienie

Kupiłam dzisiaj kilka różnych słoiczków i punkt 13.12 młody skosztuje marchewki. Oj co to będzie

zuken a za co Ty ostrzeżenie zarobiłaś? Bo właśnie zauważyłam
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 18:13   #1395
h4linka
Zadomowienie

TheFall ty jesteś kp co nie? Juz tak szybko rozszerzasz? Weź się podziel jakaś ogólna idea. Nie wiem jak się za to zabrać
Stary 2014-11-29, 19:27   #1396
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
TheFall ty jesteś kp co nie? Juz tak szybko rozszerzasz? Weź się podziel jakaś ogólna idea. Nie wiem jak się za to zabrać
H4linko droga, na FB piszę, że piję piwko a Ty mnie kochana pytasz o kp. Nie, karmię mm, niestety.
Ja mam taki plan, żeby dać spróbować po 2-3 łyżeczki marchewki i jabłuszka a potem kolejne produkty jak dobrze pójdzie, bo u nas kupki są twarde i nie wiem czego się spodziewać po rozszerzeniu diety.
Stary 2014-11-29, 19:29   #1397
Ksandi
Raczkowanie

Już widzę jak to będzie u nas z wprowadzaniem jak moja Hania nauczyła sie robić bańki ze ślinki i tak się pluje, że gdy nie śpi ze śliniakiem paraduje juz widzę marchewkowe bańki i plucie na odległość Hania jako jeden ze świątecznych prezentów dostanie marchwiaka na obiadek
Ksandi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 19:30   #1398
TheFall
Zadomowienie

I dlaczego piszesz, ze szybko? 13.12 Kubuś skończy 4 miesiące to chyba w czas.

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Ksandi Pokaż wiadomość
Już widzę jak to będzie u nas z wprowadzaniem jak moja Hania nauczyła sie robić bańki ze ślinki i tak się pluje, że gdy nie śpi ze śliniakiem paraduje juz widzę marchewkowe bańki i plucie na odległość Hania jako jeden ze świątecznych prezentów dostanie marchwiaka na obiadek
Właśnie chciałam dać Kubusiowi pierwszy raz marchewkę na święta, ale stwierdziłam, że wcześniej go przyzwyczaję i na wigilię może zje ładnie jak człowiek swój obiadek
Stary 2014-11-29, 19:36   #1399
h4linka
Zadomowienie

TheFall bo mi się wydawało, że Ty kp. ja też pije piwko, zimna bavarke a kaszke będziesz dawać?

Kurde nie wiem kiedy ja mam zacząć rozszerzać. Która mama kp juz daje warzywa albo zaraz zacznie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-29, 19:45   #1400
Ksandi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
I dlaczego piszesz, ze szybko? 13.12 Kubuś skończy 4 miesiące to chyba w czas.

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Właśnie chciałam dać Kubusiowi pierwszy raz marchewkę na święta, ale stwierdziłam, że wcześniej go przyzwyczaję i na wigilię może zje ładnie jak człowiek swój obiadek
Hania 23.12 skończy 4mce.... czytałam, żeby najpierw warzywa wprowadzać bo owoce maja słodki smak i dzieci chętniej je akceptują i potem ciężko przemycić jakiegos brokuła np ja mam zamiar wprowadzać jak Hania skończy te 4 mce więc na świateczny obiad zostaje mleko i marchew
Ksandi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 19:51   #1401
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
TheFall bo mi się wydawało, że Ty kp. ja też pije piwko, zimna bavarke a kaszke będziesz dawać?

Kurde nie wiem kiedy ja mam zacząć rozszerzać. Która mama kp juz daje warzywa albo zaraz zacznie?
ZVenus chyba
Ja zacznę dawać jak Adelka skończy 4 miesiące. Ale w temat się jeszcze nie zagłębiłam więc wiele Ci nie pomogę..
Stary 2014-11-29, 19:55   #1402
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
ZVenus chyba
Ja zacznę dawać jak Adelka skończy 4 miesiące. Ale w temat się jeszcze nie zagłębiłam więc wiele Ci nie pomogę..
No właśnie mój skończy 4 miesiące w czwartek... Stąd zaczęłam panikować. tymbardziej, że moja pediatra zupełnie nie poruszyła tematu a ja chcę też przejść z kp na mm i ogólnie mam mętlik ze wszystkim..
Stary 2014-11-29, 20:00   #1403
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie mój skończy 4 miesiące w czwartek... Stąd zaczęłam panikować. tymbardziej, że moja pediatra zupełnie nie poruszyła tematu a ja chcę też przejść z kp na mm i ogólnie mam mętlik ze wszystkim..
Już nie chcesz kp?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-29, 20:17   #1404
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Już nie chcesz kp?
Wiesz co to jest trochę bardziej skomplikowane.. Ja od początku mam przeboje z laktacją, teraz jestem na mieszanym z przewagą cyca ale już widzę, że w ciągu dnia Tymek zdecydowanie częściej się domaga cyca, czyli się nie najada, do tego jeszcze teraz mu dorzuciłam wodę do picia. Widzę też, że po prostu nie nadążam z produkcją bo on mi krzyczy, że głodny a ja widzę i czuję, że pierś nie jest już taka pełna jak jeszcze tydzień czy dwa temu.
Aktualnie plan dnia wygląda tak, że jedzenie jest i przed i po spaniu i znowu zaczyna mi bardzo wisieć na cycu. :/

Właściwie, jak zacznę zaraz wprowadzać warzywa i kaszkę (bo skoro sama gotuję warzywa to muszę też dawać kaszkę, żeby był też gluten tak?) a do tego jeszcze butla i kp... Chcę spróbować dociągnąć chociaż do tego półrocza, żeby zamiast kp i mm1 przejść tylko na 2 ale nie wiem czy dam radę. :/

Druga sprawa, że u mnie ciągle jest wewnętrzna walka między macierzyństwem a egocentryzmem. Cieszę się, że karmię piersią ale zaczyna mi to ciążyć. Swoboda, niezależność, uwiązanie itp. Chciałabym już dostać swoje ciało tylko dla siebie.
Stary 2014-11-29, 20:23   #1405
gosia3103
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co to jest trochę bardziej skomplikowane.. Ja od początku mam przeboje z laktacją, teraz jestem na mieszanym z przewagą cyca ale już widzę, że w ciągu dnia Tymek zdecydowanie częściej się domaga cyca, czyli się nie najada, do tego jeszcze teraz mu dorzuciłam wodę do picia. Widzę też, że po prostu nie nadążam z produkcją bo on mi krzyczy, że głodny a ja widzę i czuję, że pierś nie jest już taka pełna jak jeszcze tydzień czy dwa temu.
Aktualnie plan dnia wygląda tak, że jedzenie jest i przed i po spaniu i znowu zaczyna mi bardzo wisieć na cycu. :/

Właściwie, jak zacznę zaraz wprowadzać warzywa i kaszkę (bo skoro sama gotuję warzywa to muszę też dawać kaszkę, żeby był też gluten tak?) a do tego jeszcze butla i kp... Chcę spróbować dociągnąć chociaż do tego półrocza, żeby zamiast kp i mm1 przejść tylko na 2 ale nie wiem czy dam radę. :/

Druga sprawa, że u mnie ciągle jest wewnętrzna walka między macierzyństwem a egocentryzmem. Cieszę się, że karmię piersią ale zaczyna mi to ciążyć. Swoboda, niezależność, uwiązanie itp. Chciałabym już dostać swoje ciało tylko dla siebie.
Dobrze piszesz, żeby spróbować do tych 6 miesięcy, to ważne.
Ale wiesz, może on się nie najada bo już chce innych pokarmów? ;-) znaczy chodzi mi o to, że jak coś nowego wprowadzisz, to może się okaże że znowu cycek wystarcza...
Stary 2014-11-29, 20:27   #1406
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze piszesz, żeby spróbować do tych 6 miesięcy, to ważne.
Ale wiesz, może on się nie najada bo już chce innych pokarmów? ;-) znaczy chodzi mi o to, że jak coś nowego wprowadzisz, to może się okaże że znowu cycek wystarcza...
No właśnie na to bardzo liczę, że czego nie zje z cyca to doje marchewką czy ziemniakiem i że w ten sposób się dobujam do półrocza.

Dzisiaj jadłam śniadanie z nim na kolanach i tak patrzył na moje kanapki jakby były conajmniej ze złota.
Stary 2014-11-29, 20:52   #1407
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:

Cytat:
No właśnie na to bardzo liczę, że czego nie zje z cyca to doje marchewką czy ziemniakiem i że w ten sposób się dobujam do półrocza.

Dzisiaj jadłam śniadanie z nim na kolanach i tak patrzył na moje kanapki jakby były conajmniej ze złota.
H4linka ja karmię wyłącznie piersią i nie mam zamiaru czekać do 6mż. Mam zamiar pod koniec roku dać młodemu pierwszy raz marchewkę i sprawdzić jak zareaguje. A od stycznia ostro idziemy w nowe smaki. Skoro od 6mż powinien być inny jeden posiłek to uważam, że ten miesiąc wcześniej warto zacząć próbować nowe smaki. Tym bardziej, że każdy nowy produkt to kilka dni testowania jak dziecko toleruje pokarm. Przy tym mam zamiar karmić piersią do pół roku. A my 4 miesiące kończymy w Mikołajki
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 21:02   #1408
h4linka
Zadomowienie

[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;49142984]H4linka ja karmię wyłącznie piersią i nie mam zamiaru czekać do 6mż. Mam zamiar pod koniec roku dać młodemu pierwszy raz marchewkę i sprawdzić jak zareaguje. A od stycznia ostro idziemy w nowe smaki. Skoro od 6mż powinien być inny jeden posiłek to uważam, że ten miesiąc wcześniej warto zacząć próbować nowe smaki. Tym bardziej, że każdy nowy produkt to kilka dni testowania jak dziecko toleruje pokarm. Przy tym mam zamiar karmić piersią do pół roku. A my 4 miesiące kończymy w Mikołajki [/QUOTE]

A będziesz gotować sama czy słoiki? I co z kaszką? Ogarniałaś już cokolwiek w temacie?
Stary 2014-11-29, 21:12   #1409
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7
Konto usunięte

Cytat:
A będziesz gotować sama czy słoiki? I co z kaszką? Ogarniałaś już cokolwiek w temacie?
Na początku mam zamiar sama gotować warzywa w parowarze: marchewka, brokuł, groszek i szpinak (whf! sama tego nie jem :p), a później owoce. Póki co tematu kaszek nie ogarniałam, ale chyba też spróbuję zagęścić jakąś porcje mleka. Ale to pewnie bliżej połowy stycznia Na razie to są jakieś tam moje plany, a z realizacją jakoś wyjdzie. Franek też ma problemy z kupką, więc nie chcę wszystkiego wprowadzać na szybko, ale na spokojnie bez spinki mieć czas, żeby do tego pół roku mógł spróbować różnych rzeczy.

A propo kupek to kiedy śluz w kupce powinien niepokoić. Jak sie powtarza, czy pojedyncza taka kupka już powinna wiązać się z wizytą u lekarza?
a6594ed1feebe4acee52c55875557823d72aa50e_6074d104093b7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-29, 21:24   #1410
Polly_
grozi wypollizowaniem

czesc! dawno mnie nie było, bo jestem bardzo pochłonieta wieloma sprawami.
mam pytanie, czy był poruszany moze temat prezentów gwiazdkowych dla naszych dzieciaczków? macie jakies pomysły? tak mi czas przeleciał a to juz niedługo . jesli juz było na ten temat to proszę o pokierowanie.
Polly_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości