|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
Cytat:
![]() My juz po roczku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy swe pociechy pielęgnują, ciążówki do nowej roli się szykują.Mamy po staran
![]() przeleciałam Was tak na szybko ale ostatnio po prostu na nic nie mam czasu Mały się wycwanił i jak ma tą dłuższą drzemkę w dzień 2,5 h (tąspacerową) to niestety nie daje sięoszukać spaniem w domu i muszę w ten ziąb łazić z nim ![]() ![]() w ogóle maruda jest wariuje nam do 22-23 o przesypianiu nocek nie ma mowy 1-2 karmienie potem 4-5 czasem 6 dobrze żę po jedzeniu idzie spać bo bym ocipiała. za to wstaje 8-9 a dziś nawet 9,30 ![]() w poniedziałek mamy audiologa Bartek przekonal siętrochę do leżenia na brzuszku no i w sumie tyle u nas w krócie Maniu współczuję zpaalneia oby szybko przeszło aaa kilka dni temu zalałam laptopa cola więc przepraszam za błędy ale mam zwaloną klawiaturę tzn lepi sięw środku bo se do niej dostać nie ma i mi czasem literki nie wchodzą ![]()
#723 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zakorzenienie
|
Mania biedactwo...
![]() ![]() ![]() ![]()
#725 |
Zakorzenienie
|
no kogoś muszę
![]() ![]()
#726 |
Zakorzenienie
|
Kicia ją tam lubię hihi.
dzieci rosną, coraz więcej rozumieją i nie dają sie tak łatwo oszukać hehe. Kurcze coś mnie dziś krocze boli jak chodzę ![]()
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2014-11-30 o 11:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
szok moje dziecko od ponad godziny śpi zn zjadł o 20,20 pospał do 21,10 poem ryk 20 minut usnął i śpi a ostatnie tyg to ybło chodzenie co 15 minut i usypianie na tysiące sposobów
#728 |
Zakorzenienie
|
Hej Wam
![]() Ja tylko wpadam się przywitać, padnięta jestem po szkole, jeszcze się dzisiaj spłakałam jak głupia, wiem że to durne, ale w czwartek mamy imprezę firmową, chciałam się ładnie ubrać, myślałam że na tym etapie ciąży jeszcze się pomieszczę w swoje kiecki - a tu dupa, nie mieszczę się w nic, a jak już się mieszczę to wyglądam jak baleron - pal licho brzuch, najgorsze są cycki, nie mogę na nie patrzeć........ehhhh Mania - współczuję zapalenia piersi, oby przeszło szybko
II kreseczki - 11.09.2014r. ![]() 26 lipca - kolejny rok razem! ![]() Julek - 10.05.2015r. 21:40 ![]() pierogowamama.com |
![]() ![]() |
![]() |
#729 |
Zakorzenienie
|
Pierozkoww rozumiem Cię. Sama do prqcy chodziłam w luźnych rzeczach bo nie dooinalam sie w cyckach q niczym. Jeszcze nikt nie wiedział że jestem w ciazy, a cycki miałam jak balony. Wyglaxalam jakbym spuchla Ehh.
![]() ![]()
#730 |
Zakorzenienie
|
Pierozkowa pociesze Cie ze ja za 2 tygodnie ide na wogilie firmowa i juz urodzilam a nie wiem czy czasem ktos sobie nie pomysli, ze w ciazy jeszcze jestem haha
![]() ![]() God no duzo duzo ale jak przytylam 20 to coz sie dziwic ![]() ![]() A tak ze sie wtrace do tematu to ja nie uwazam, ze kupienie kilku ciuszkow dla dziecka musi oznaczac bogactwo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#731 |
Wtajemniczenie
|
Mania się porobiło
![]() Trzymaj się jakoś ![]() Mako ja chodziłam 2 dni za butami i nigdzie nie było, ale potem kupiłam saszki w Kari, nie ma u Was? U nas w galerii jest, to taki tańszy sklep, dałam za nie 69zł i jestem bardzo zadowolona, bo mi puchną nogi okrutnie, teraz to już podchodzi pod kolana ![]() Były też w Sinsay, fajne były beżowe z guzikiem właśnie i je ubrałam, ale ja szukałam czarnych. A te z Kari to mam nawet swój numer ![]()
#732 |
Zakorzenienie
|
Kamel dzieki za info. U nas nie ma tego sklepu, ale na mojej "wsi" prawie nic nie ma poza 4 biedronkami i kilkoma innymi haha. A w galerii house, cropp, reserved, top secret, ccc i jakieś nieznane butiki z cenami z kosmosu.
#733 |
Zakorzenienie
|
Mania wracaj do zdrowka kochana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Zakorzenienie
|
#735 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Mieli też granatowe z takim paskiem ale ich nie ubrałam chyba. ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- ![]() Fajnie, 2 dni temu kupiłam ten sweter za 79zł a tu widzę za 49 ![]() A nie, to chyba ten http://www.sin-say.com/pl/pl/collect...sinsay-sweater
1cs-II kreski 27 maj 2014 ![]() 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 ![]() Córeczka- 2015 ![]() Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2014-11-29 o 22:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#736 |
Zakorzenienie
|
Kamel super ten sweterek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A i kupiłam 2 czapki i rękawiczki czarne ![]() ![]()
1cs-II kreski 27 maj 2014 ![]() 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 ![]() Córeczka- 2015 ![]() Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2014-11-29 o 23:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Zakorzenienie
|
Kamel no ale Ty jestes w ciazy a ja juz po haha
![]() ![]() Dla mnie ten sklep jest super, bardzo w moim stylu a ceny bija inne sieciowki na glowe ![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ---------- Tez mam czapke z Sinsay, za 9 zl:P[COLOR="Silver"] |
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ćwiczenia i dobra dieta i schudniesz ![]() Ok zasypiam ![]()
![]() |
#740 |
Zakorzenienie
|
Walczylam caly tydzien no i sciagam pokarm laktatorem i podajemy moje mleko plus mm...wiem co wiekszosc z Was sobie pomysli,ale po wczorajszej akcji wysiadlam. Ja nawet nie mialam sil malego przewinac czy wlozyc mu smoczka przez te drgawki...maly teraz powinien jesc 70-80 ml za jednym razem, a ja z chorej piersi sciagam niecale 10, ze zdrowej max 30...poki co sciagam pokarm co 3 h jak radzili w szpitalu. Chcialam bardzo kp, mialam wyrzuty i chyba nadal mam male jak dajemy mu butle...ale Franek w koncu sie najada...maz po wczorajszej akcji tez powiedzial ze nie chce powtorki z rozrywki. Dalej kiepsko sie czuje. Mam nadz ze antybiotyk pomoze, bo samo sciagniecie nic praktycznie nie daje skoro tak malo schodzi. No i oklady z kapusty robie.
#741 |
Zakorzenienie
|
Manieczka oby szybko przeszło, aż mnie wstrząsnęło jak przeczytałam o Twoim zapaleniu.... Szybkiego powrotu do formy
![]() Nawet nie miałam kiedy wpaść, ale wreszcie chwila dla siebie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- DOBRA, nadrobiłam ![]() Juliette Hela narazie tak jak pisałam wcześniej jedynie przesuwa się do przodu ruchem gąsiennicowym ![]() ![]() ![]() Nawet nie zauważysz, jak Bertuś ruszy do przodu na czterech! Raz, drugi przypadkowo dołączy do nóżek ruch rękami i załapie, a potem już nie zatrzymasz ![]() Co do temperatury, to też jestem przeciw przegrzewaniu mieszkań. U nas średnio jest 20 stopni, do spania po kąpieli tylko odkręcam kaloryfer w sypialni. Mania Hela dostała na ropiejące oczka tobrex w kroplach, przeszło jak ręką odjął po jednym dniu. Też aż jej się zaklejało po nocy od tej ropy.. Wik grunt, że Mała ma dobre podejście a nie wzbrania się rękami i nogami przed noszeniem okularów... To dopiero byłby problem. A tak to możecie od dziecka przeciwdziałać. Duża wada wyszła? Elfka hehe, rozumiem ten ból ![]() ![]() Zuken Ty 10 kg? Serio? Ale chyba po Tobie niespecjalnie widać, co? Bo Ty kojarzę, że patyczak byłaś przed ciążą ![]()
#742 |
Zakorzenienie
|
Aga super, ze corcia zdrowa jak rybka
![]() Oczko robimy domowymi sposobami, ale jutro chyba skontaktujemy sie z polozna zeby przepisala jednak recepte na kropelki.
#743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#744 |
Zakorzenienie
|
Mania ale co kto pomyśli to mną prawdę nie ma znaczenia. Jeśli Franio sie nie najadal i meczyliscie sie oboje to chyba najlepsze wyjscie. Kto wie może jeszcze wrpcicie do kp. A jak nie to trudno
![]() A ją spalam prawie do10 ![]()
Choć ciężko mi to idzie, walczę ze słabościami ![]() O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta. Leoś 29.12.2014 Edytowane przez ma.ko Czas edycji: 2014-11-30 o 11:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Zuken bogactwo nie oznaczało niczego złego. Chodziło mi tylko o to ze fajnie sobie tak móc kupować co się chce. Mnie tam np nie stać na wydanie takiej kwoty jednorazowo.
Mania współczuję. Z tego co mi kiedyś gin mówił to jak się ma zapalenie to można przystawiac dziecko. No ale nie znam się za bardzo. Nie obwinia się bo to nie jest zależne od ciebie. Tylko skąd to zapalenie się bierze to mnie ciekawi. Jak Juz zaczelas karmić butla to ciężko będzie wrócić do kp. Wiem co to znaczy mało ściągać bo też mało sciagalam na początku tyle co ty. Może jeszcze byś spróbowała pić femaltiker na laktacje? Chyba że przestawicie się na butelkę. Okłady z kapusty tez chyba hamują trochę laktacje z tego co wiem.
![]() Edytowane przez God Of War 20 Czas edycji: 2014-11-30 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#746 |
Zakorzenienie
|
mania - gratuluję tak szybkiego spadku wagi
![]() Ja dopiero teraz po prawie 8 miesiącach wróciłam do swojej wagi sprzed ciąży ![]() Przestraszyłam się gdy napisałaś o IP. Bardzo Ci współczuję bólu związanego z zapaleniem piersi. Mogę tylko sobie wyobrazić jak to odczuwasz. Ja na szczęście nie spotkałam się z tym. Oczywiście nikt Cię nie będzie obwiniał za to, że się poddajesz, najważniejsze, żebyś do siebie doszła. Niemniej jednak kibicuję i wierzę, że podejmiesz odpowiednie decyzje. Nie chcę namawiać, ale trzymam kciuki i mocno Cię myślami wspieram. Franio to mały głodomorek ![]() Chciałabym zobaczyć jak teraz wygląda więc jak tylko do siebie dojdziesz to wklejaj nam fotencje ![]() Oby Franiowi przeszło ropieć oczko ![]() Aga - super, że u laryngologa się okazało być wszystko dobrze ![]() A ta suchość i furczenie o której piszesz nas chyba też dotyczy bo Bertuś zawsze najbardziej nocą ma zapchany noc i słyszę jak ma problem z oddychaniem. Muszę mu psiknąć wodą morską i wyssać aspiratorem ale zawsze wtedy się wybudza. Może i u nas tak jest? A może to wina suchego powietrza w pokoju? Muszę wstawić tam urządzenie i sprawdzić wilgotność. Teraz sezon grzewczy więc już w ogóle jest masakra. Staram się jednak wietrzyć cały czas pokój i śpi w chłodnym, ale i tak ma problem z noskiem. Aguś u nas też Bertuś podnosi się na jednej ręce i jakby do siadu próbował, ale daleko mu jeszcze do tego. Póki co nadal nie raczkuje choć dzielnie ćwiczy podciąganie pupy ![]() Od której śpi Helcia? I tak masz fajnie, bo u nas pobudki o 5:00- 5:30 ![]() Pamiętam, że wspomniałaś kiedyś o kaszy jaglanej, ile jej Helci dajesz? Łyżkę, dwie? Do obiadku tak? Wczoraj wprowadziłam ją Bertusiowi, dodałam łyżkę do warzyw na obiad i się zajadał, choć mi niespecjalnie smakuje ![]() Mam ochotę podać biszkopta z musem owocowym, ale jeszcze 24 dni ekspozycji. Główka śliczna, dzięki, że pytasz ![]() ![]() Jagodzia - podawałaś w końcu biszkopta? Załamana - jak Aluś dzisiaj? Przeszło już marudzenie i wybudzanie w nocy? ma.ko - ja piłam jedną kawę dziennie, rozpuszczalną z 1.5 łyżeczki z mlekiem, ale przestałam od dwóch dni bo zauważyłam, że synek ma problem z zasypianiem w nocy, nie wiem jednak czy ma to jakiś wpływ, no ale na wszelki wypadek zrezygnowałam. Teraz nadrabiam Inką (dwoma dziennie). Pierożku - nie martw się swoją wagą, jesteś w ciąży i nosisz najpiękniejsze cudo pod sercem, nikt poza brzuszkiem nie będzie zwracał uwagi na to, że gdzieś tam masz więcej w cycach czy boczkach. Poza tym, chyba powinno to cieszyć, że cyce większe? ( w zależności jaki obecnie masz rozmiar ![]() ![]() Jagatka - jak się czujesz? Kiedy rodzisz? ![]() ![]() ![]() Chciałam napisać co u nas ale własnie Bertuś się obudził ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Herbi teraz to już nawet nie znasz dnia ani godziny i sam usiądzie albo zaraczkuje ![]() ![]() Hela z reguły usypia między 19 a 20. Zależy jak jej się uśnie w ciągu dnia. Budzi się ok. 2 na butlę a po 6 już śpiewa ![]() ![]() Tak, jaglanej daję z łyżkę, dwie, nie więcej bo bardzo mi zagęszcza zupki. Też gotuję na wywarze razem ze składnikami obiadków, po prostu dosypuję na ostatnie 15 minut gotowania ![]() ![]() ![]() Zdradzę Ci, że ja już dodaję do deserków Heli biszkopta, zamiast porcji manny do obiadu coby nie przesadzić. Robię to tak, że ze dwie ćwiartki jabłuszka zagotowuję w garnuszku z wodą i potem w tym kompociku co wyjdzie wymaczam biszkopt i dodaję do deseru. Muszę tylko uważać, bo ostatnio miałam słodkie jabłko, do tego był banan i biszkopt też słodki i całość wyszła paskudnie słodka ![]() ![]() Super, że efekty przyszły tak szybko, oby więcej nie trzeba było interweniować elocomem ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A co do nocy hmmm budzil sie pare razy, ja od 1.5 tyg nie spie prawie, ale wierze, ze sie za jakis czas ulozy wszystko tak jak bylo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#749 |
Zadomowienie
|
Manieczka, kurcze, mam nadzieję że to zapalenie szybko Ci przejdzie
![]() Agaaga, super, że Helcia zdrowa ![]()
#750 |
Zakorzenienie
|
Maniuśdochodź do siebie szybciutko
![]() ![]() Pierożkowa...jak Cię to pocieszy to mi powyłaziły rozstępy na piersiach, brzuchu i udach... to gorsze niż niedopinające sie bluzki czy sukienki... podejdź do tego tak, że masz okazje kupić cos ładnego specjalnie na czas ciąży ![]() Aga no to ![]() ![]() 6:30? eee to chyba nie jest źle ![]() ![]() Jull też chciałabym wiedzieć kiedy ![]() ![]() Super ze ten lek pomógł Małemu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:45.