Listopad- Grudzień 2014- część VIII :) - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-11-30, 08:22   #1321
GoniaaaS
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część VIII :)

Manieczka większość z nas sobie pomysli ze sie naprawdę staralas to jet tylko i wyłącznie Wasza decyzja jak karmicie, a ze większość miala rozne klopoty z kp to Cie rozumie.

Keithlyn poprostu masz Malego Glodomorka a wymiotuje? Jak nie to watpie czy sie prsejada

Fiorella współczuję wiem co czujesz tez niedlugo minie rok od śmierci babci która praktycznie mnie wychowywala

Rosalieu nas minusowe temp i duzy wiatr wiec kurtka będzie odpowiednia

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:18 ----------

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Wiecie co mnie najbardziej zlosci? Ze chyba bardziej przejmuje sie opinia innych niz tym co sama czuje...
Bo tam jest jak jeszxze nie kp to przed wizyta teściowej chowalam butelke aby mi nie gledzila i modlilam sie aby miedzy karmieniami wpadla.... paranoja a jej teksty prawie mnie do depresji doprowadzily tyle ryczalam

Z mojej strony nie maja takich cisnien jak karmie super nie tez ok byle dziecko jie glodowalo.
GoniaaaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 08:28   #1322
alekaz1
Zakorzenienie

Hej. Ale sie wyspalam kocham tego mojego faceta mam nowe sily raz w tygodniu chyba bede go wykorzystywac.

Ja sie ciesze ze moja rodzinka nie ma nic przeciw mm mowia ze to moja indywidualna sprawa jest jak karmie dziecko. A jak jest na mm to prosciej komus zostac bedzie z mala.
Stary 2014-11-30, 08:33   #1323
Zanet84
Zakorzenienie

Nadia wczoraj usnela po karmieniu przed 20, wiec ok 22 obudzilam ja na ostatnie karmienie przed noca, przewinelam i wcale jakos sie nie rozbudzila o dziwo, jadla na snie heh....ale jadla bo bylo slychac....moze z 10 minut i spala dalej....obudzila sie dopiero po 3.... Rekord chyba jej...

Takie moze glupie pytanie mam. Jesli dzieciaczki spia wam caly dzien miedzy karmieniami, budzicie je specjalnie np na jakas zabawe, gimnastyke itp? Bo w sumie Nadusia sporo spi i nie wiem czy ja budzic na "rozrywke" czy tylko wtedy gdy sama sie budzi i nie spi
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 08:34   #1324
Indra83
Wtajemniczenie

Manieczka, nic złego sobie nie pomyślę kochana, wracaj do zdrowia, a jaką decyzję podejmiesz co do karmienia, taką zaakceptujemy

Futbolowa, jesteś moim mistrzem, usmialam się strasznie, ale mam nadzieję, że czujesz się dobrze, WO już była u ciebie?

Rosalie, weź cieplą kurtkę

O Matko Polko, ale się dziś wyspalam, Lilcia budziła się 2 razy na karmienie i zaraz zasypiala, ostatecznie wstalysmy o 8.30
Stary 2014-11-30, 08:36   #1325
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie to samo prawy ogromny
Kasia ja Cie kiedys ubije za to nudzenie sie i ona po takim dniu spi bez problemu w nocy? Ja sie zastanawiam czy go teraz klasc bo kapiel o 20 i potem znowu noc nieprzespana, ale mi marudkuje i w koncu mocno placze...na serio w dzien jest aniolkiem
U mnie lewy ogromny
Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
czy Wasze maluszki często ulewają ?

dzisiaj Nadii wyjątkowo często się zdarza, nie dość że praktycznie po każdym karmieniu, to jeszcze jakiś czas po np. po godzinie :/

po karmieniu odbijamy (choć nie zawsze z sukcesem), biorę ją do odbicia nawet w trakcie karmienia. Z reguły pierwsze odbicie jest ok, takie na sucho. a kolejne już z ulaniem....

przed chwilą ją wzięłam na ręce (jadła 1,5 h temu) i mi ulała na sweter, tylko taką bezbarwną cieczą. nie było tego dużo, trochę...chwilę wcześniej ssał smoczk.... czy to była ślinka ?

nie lubię dni jak tak ulewa bo mnie to martwi...
U nas rzadko ulewanie, ale tez walkuje go na ramieniu az mu sie odbije jak zulowi u nas najczesciej od razu a jak mu sie nie odbije od razu to juz wcale i wtedy tez nie ulewa - to mysle ze nie nalykal powietrza
Cytat:
Bylsm na ip. Temp ponad 39, silbe drgawki bol.glowy. bol piersi silny zaczerwienione mocno... ma przejsc/poprawic sie do jutra popoludnia jak nie to znowuip.mam tabsy na bol antybiotyk i jak sie nie poprawi to dalej dzialania lub naklucie tego...z chorej mam sciagac ze zdrowej przykladac. Okladac kapusta. Jestem zalamana...
Bidulo kuruj sie
Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość
Kostka, Ty chyba pisalas o zielonych kupach ze sluzem? Doszlas od czego to? Czy u Jurka juz przeszly? Bo zauwazylam to dzis tez u swojego + smierdza bardziej niz te wczesniejsze.
Moze to byc spowodowane wczorajszym jajem sadzonym, ktore zjadlam na kolacje czy to za dlugo by bylo?
Podejrzewam mleko i nabial bo po odstawieniu po 2 tygodniach sie unormowalo i sa zdecydowanie bardziej zolte, wczoraj zjadlam kawalek sernika i troche bitej smietany i dzisiaj znowu zielone i duuzo bolacych gazow...
Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
Ufff, zaczynam trochę odżywać, chociaż szycie boli jak nie wiem co.

Zosia urodziła się o 6.55, waży 3170, mierzy 53cm.

Najgorsze jest to, że uśpili mnie przy zszywaniu krocza, a ja podczas wybudzania się opowiadałam takie głupoty, że szok. Wyzywałam na teściową i męża, opowiadałam, że mój brat jest w Holandii po to, by legalnie ćpać i oczywiście darłam mordę, że mają mi włączyć mecz, bo Manchester gra
Uspili do szycia chyba ze naprawde duzo szyli...?bidulo

Cytat:
Napisane przez tiera Pokaż wiadomość
Futbolowa gratulacje

Włosy mi na razie nie wypadają, ale z tego co pamiętam po pierwszej ciąży wypadały mi garściami ale też nie tak odrazu.

happywoman wracaj do zdrowia

AnetkaIzabell łyżwy też uwielbiam i jutro jedziemy na lodowisko do Gliwic bo u nas jeszcze nie otwarte a syn już mnie męcz. Ja jeździłam w ciąży na rolkach- ja wiem że nie powinnam ale tak jakoś wyszło...

Kostka też bym chciała jechać w kwietniu na narty ale wtedy w gre wchodzi jakiś dłuższy wyjazd za granicę a niestety my nie mamy żadnych znajomych którzy jeżdżą więc sami z małym dzieckiem nie pojedziemy bo sobie razem nie pojedźmy. W tym roku zadowolić nas muszą Polskie i Czeskie - mama mi wtedy małej popilnuje.

manieczka współczuje zapalenia, masakra, znam niestety ten ból
My zawsze w marcu/ kwietniu jedziemy na tydzien do wloch i w przyszlym roku tez chcemy jechac a jezdzic bedziemy na zmiane w sumie chce tez mlodego przewietrzyc w gorach zeby nabral krzepy

Cytat:
Napisane przez Rosalie01 Pokaż wiadomość
Manieczka oby szybko przeszlo
Futbolowa, Goniass rozwalily mnie wasze posty, oczywiscie pozytywnie

Mom Tz tea estate w nocy do Malej a rank ja zabiera, zebym sie wyspala, dzisiaj pozwolili mi SPAC do 10

Za dwa dni lece do Polski czy kurtka puchowa bedzie OK? Za gruba? za cienka?
Ja chodze w cienkiej puchowej ale czapka i rekawiczki tez sie przydaja

Edytowane przez Kostka09
Czas edycji: 2014-11-30 o 08:42
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 08:43   #1326
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Co mam zrobic zeby mala nie spala przed kapiela.....potem sie rozbudzi i efekt taki ze zasnela dopiero po 23
a jeszcze zwymiotowala i musialam ja cala przebierac, za duzo mleka wypila

no i katar ma pieknie u nas nikt nie jest chory to skad ten katar

ja ostatni raz sciagnelam mleko , ledwo lecialo juz wiec od dzisiaj tylko mm
szalwia pomaga zasuszyc

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 08:48   #1327
Frau Gizela
Rozeznanie

Tego jeszcze nie grali. Ktoś przywlokl rotawirusa na oddział. Zdycham
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 08:50   #1328
Indra83
Wtajemniczenie

Frau Gizela, biedna jesteś, a jak maleńka?

Czekoladko, u mnie wieczorem tak samo jak u ciebie, a wybudzic Lili nie sposób
Stary 2014-11-30, 08:58   #1329
happywoman
Rozeznanie

Cytat:
No i sciagam pokarm laktatorem i podajemy moje mleko plus mm...wiem co wiekszosc z Was sobie pomysli,ale po wczorajszej akcji wysiadlam. Ja nawet nie mialam sil malego przewinac czy wlozyc mu smoczka przez te drgawki...maly teraz powinien jesc 70-80 ml za jednym razem, a ja z chorej piersi sciagam niecale 10, ze zdrowej max 30...poki co sciagam pokarm co 3 h jak radzili w szpitalu. Chcialam bardzo kp, mialam wyrzuty i chyba nadal mam male jak dajemy mu butle...ale Franek w koncu sie najada...maz po wczorajszej akcji tez powiedzial ze nie chce powtorki z rozrywki. Dalej kiepsko sie czuje. Mam nadz ze antybiotyk pomoze, bo samo sciagniecie nic praktycznie nie daje skoro tak malo schodzi.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Ktoras pytala ile powinien jesc maluszek na mm.
http://m.babyonline.pl/karmienie-now...l,1332,r1.html
Kochaniutka nikt nic złego nie pomyśli. Dziecko ma Mamę i Tate, jest kochane, nie głodne, a czym karmione to sprawę naprawdę drugorzędna. Sluchaj, Ty mialas chociaż możliwość podać Synkowi siare i przeciwciała zanim dziadostwo weszło. Znam takie kobiety co w ogóle nie mogly tego zrobić bo po porodzie okazało sie ze maja niedrozne piersi. Glowa do góry.

happywoman

happywoman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 09:18   #1330
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny jakie mleko mozna podawac z jednoczesnie przy kp? Bo na nan jest ze nadaje siedla tych ktore nie sa kp
Hippa tez mozna

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Hej. Ale sie wyspalam kocham tego mojego faceta mam nowe sily raz w tygodniu chyba bede go wykorzystywac.

Ja sie ciesze ze moja rodzinka nie ma nic przeciw mm mowia ze to moja indywidualna sprawa jest jak karmie dziecko. A jak jest na mm to prosciej komus zostac bedzie z mala.
Czyli ukochany spisal sie na medal ahh zazdroszcze, mi bylo dane wyspac sie tylko raz, zaraz po szpitalu
Co do opinii rodziny, super, przynajmniej dodaje Ci to otuchy i tak powinno byc

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Nadia wczoraj usnela po karmieniu przed 20, wiec ok 22 obudzilam ja na ostatnie karmienie przed noca, przewinelam i wcale jakos sie nie rozbudzila o dziwo, jadla na snie heh....ale jadla bo bylo slychac....moze z 10 minut i spala dalej....obudzila sie dopiero po 3.... Rekord chyba jej...

Takie moze glupie pytanie mam. Jesli dzieciaczki spia wam caly dzien miedzy karmieniami, budzicie je specjalnie np na jakas zabawe, gimnastyke itp? Bo w sumie Nadusia sporo spi i nie wiem czy ja budzic na "rozrywke" czy tylko wtedy gdy sama sie budzi i nie spi
Ja nie budze, dopiero jak sama sie obudzi to cos razem robimy

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Co mam zrobic zeby mala nie spala przed kapiela.....potem sie rozbudzi i efekt taki ze zasnela dopiero po 23

szalwia pomaga zasuszyc
Ile tej szalwii i ile razy dziennie? To taka zwykla herbatka w saszetkach jak np.mieta?

mgds jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 09:21   #1331
anuszka21
Zakorzenienie

Dziewczyny co na ropiejace oczko? Sól fizjologiczna i gazik jałowy tak?
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 09:21   #1332
Kostka09
Zakorzenienie

Manieczko - tak jak dziewczyny pisaly, kp to tylko i wylacznie Wasza sprawa, spodobalo mi cos co przeczytalam gdzies, ze jak jakas kobieta ci sie pyta czy karmisz piersia to zapytaj ja czy goli ci...pe
To ta sama kategoria pytan...

Frau - bidulo
Stary 2014-11-30, 09:22   #1333
alekaz1
Zakorzenienie

Wlasnie zauwazylam ze mala ma cala klatke piersiowa w jakies czerwone plamki. Grrr
Stary 2014-11-30, 09:27   #1334
Kostka09
Zakorzenienie

Dziewczyny kurcze... ta bula ze szczepienia wczoraj podbiegla ropa a dzisiaj rano widze ze ta ropa pekla i jest tylko czerwone...ropa chyba wyplynela, moze to tak byc??
Stary 2014-11-30, 09:36   #1335
anuszka21
Zakorzenienie

Czekoladko to juz zakonczylas podawanie swojego mleka?

Tez się chyba tej szałwii podczas nawału napije, tylko zeby całkiem nie zahamowało ;p mięta niby tez troche hamuje produkcje wiec wypije jedna, dwie dziennie.

małemu próbowałam dać butelke, ale nie chce ;/ smoczka tez nie... wiec chyba nie predko wyjde z domu ;p w nocy bolał go brzuszek po pierogach chyba ;/ bo mnie tez bolał a co dopiero jego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-11-30, 09:49   #1336
Monian
Zakorzenienie

Anuszka jest taka butelka Medela Calma czy jakos tak. Podobno ssie się z niej identycznie jak z piersi, może warto spróbować tylko cena jak za butelkę sporawa.

Czekoladka ile tej szałwi piłaś? Ja mam zamiar ściągać te ochlapy z piersi do świąt a potem też juz tylko na mm przejsc

Edytowane przez Monian
Czas edycji: 2014-11-30 o 09:52
Monian jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 09:56   #1337
Indra83
Wtajemniczenie

Anuszka, na początek spróbuj z solą fizjologiczną, a co do butelki to może popróbuj różne, albo za jakiś czas

Kostka, racja, pytanie z serii dość intymnych, a każdy je zadaje, ja tylko nie rozumiem, jak najbliższa rodzina może tak krytykować i gnoić kobietę, zamiast wspierać, u mnie w rodzinie nikomu by to do głowy nie przyszło

Zanet, ja nie wybudzam, ale moja niunia śpi jak zaklęta, tylko przewijanie ją wybudza, ale czasem na chwilę i śpi dalej
Stary 2014-11-30, 10:16   #1338
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Anuszka, na początek spróbuj z solą fizjologiczną, a co do butelki to może popróbuj różne, albo za jakiś czas

Kostka, racja, pytanie z serii dość intymnych, a każdy je zadaje, ja tylko nie rozumiem, jak najbliższa rodzina może tak krytykować i gnoić kobietę, zamiast wspierać, u mnie w rodzinie nikomu by to do głowy nie przyszło

Zanet, ja nie wybudzam, ale moja niunia śpi jak zaklęta, tylko przewijanie ją wybudza, ale czasem na chwilę i śpi dalej
Dam mu jescze czas na butelke... na razie sie nie pali.

Podajecie sab simplex po 15kropli w razie bolu brzucha/
Stary 2014-11-30, 10:22   #1339
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

szalwia pomaga zasuszyc
Ja już wcześniej pisałam- może to nie katar a mleko...

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-11-30, 10:44   #1340
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Indra ja myślę czy ja nie kąpać wczesniej jak nie SPI albo rano,spróbuje chyba. W szpitalu tez rano kapsli....

Szalwie kupicie w każdym sklepie,parze razem z mięta i pije 2 razy dziennie. Przy nawale pokarmu tez można Pic

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 11:18   #1341
manieczka1
Zakorzenienie

Frau wspolczuje...
Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co na ropiejace oczko? Sól fizjologiczna i gazik jałowy tak?
Tak gazik i sol fizjologiczna. Nam jeszcze polozna mowila ze mozna herbata jak jezt duzo ropy. U nas domowe sposoby zawiodly. Maly ma cale zaklejone oczko i jutro maz jedzie po recepte na kropelki

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
Manieczko - tak jak dziewczyny pisaly, kp to tylko i wylacznie Wasza sprawa, spodobalo mi cos co przeczytalam gdzies, ze jak jakas kobieta ci sie pyta czy karmisz piersia to zapytaj ja czy goli ci...pe
To ta sama kategoria pytan...
dobre

Cytat:
Napisane przez alekaz1 Pokaż wiadomość
Wlasnie zauwazylam ze mala ma cala klatke piersiowa w jakies czerwone plamki. Grrr
Oj...to moze do pediatry jutro co?
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 11:31   #1342
eclariss
Rozeznanie

U nas tez odpadl ropniaczek przy szczepionce podczas wycierania po kapieli..mam nadzieje ze przez to nie bedzie sie to dluzej goic..

My juz po chrzcinach 😄 corcia cala ceremonie przespala..zreszta inne dzieciaczki tez nie bylo placzu przy polewaniu woda 😊 nooo i tyle kasy zgarnela ze zamawiam lezaczek i mate a ja swieta znow sobie zazyczymy koperty haha...

U was tez tak zimno??? W nocy bylo 13 na minusie.
Stary 2014-11-30, 11:32   #1343
anuszka21
Zakorzenienie

Fajnie ze wam chłopy pomagają mój to już mnie do roboty wygania jak tylko ze szpitala wróciłam. Bo "nic nie robie " powinnam latać ze szmata między karmieniami. Chyba go wyślę do Szwecji przed świętami jeszcze.
Stary 2014-11-30, 11:54   #1344
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Fajnie ze wam chłopy pomagają mój to już mnie do roboty wygania jak tylko ze szpitala wróciłam. Bo "nic nie robie " powinnam latać ze szmata między karmieniami. Chyba go wyślę do Szwecji przed świętami jeszcze.
Taaa co prawda kobieta karmi, zajmuje się dzieckiem, ma ranę i krwawi ale to jeszcze nie powód by się obijac. Weź go pacnij w łeb to może się ogarnie

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 11:59   #1345
ela_86
Wtajemniczenie

Trzymajcie kciuki.czekamy na wyniki krwi i jak ok to do domu

Ja teraz jeszcze bylamna dwojce i gladko poszlo i bardzo mnie to uszczęśliwilo bo to byl tez stres już
A jem tyle ze looo. Chyba odbijam sobie po tych wiecznych mdlosciach i zgagach ciazowych zarla bym non stop. Nawet szpitalne zarcie mi smakuje

Frau baaardzo wspolczuje, oby szybko przeszlo....
Stary 2014-11-30, 12:46   #1346
manieczka1
Zakorzenienie

Ela u mnie pierwsza dwojka tez poszla gladko kolejne byly masakra!!!! Ale oby u Ciebie bylo inaczej
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 13:14   #1347
fiorella22
Zadomowienie

Ja tez sie obawialam 2 tym bardziej, ze hemoroidy mi wyskoczyly podczas porodu. Okazalo sie, ze nie trzeba bylo sie bac

You are not alone
I am here with you...
MJ
fiorella22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 13:21   #1348
anuszka21
Zakorzenienie

Ela ja też byłam ciągle głodna po porodzie ;p aleska, rodzisz?

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Kasia jak byś może aktualizowala listę, to mój Alexander ma 59cm
Stary 2014-11-30, 13:22   #1349
sloneczko_1201
Zadomowienie

Happy wracaj szybko do zdrówka.

Frau co tam jeszcze się do Ciebie przyklei !?

Mój misio wczoraj dopiero zasnął o 3 w nocy myślałam, że padnę. Też dokarmiam mm, bo się chyba nie najada. Dzisiaj chciałam ściągnąć swoje i mu podać nadygałam już 40 ml i mi się wylało Też chyba cycem długo nie pokarmię...

Idziemy zaraz do teścia na imieniny, bo Andrzej. Ciekawe jak młody będzie się zachowywał?

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-11-30, 13:22   #1350
aleska
Raczkowanie

Ignaś jest juz na świecie urodził się o 13:23, waży 3700 g i ma 57 cm.
aleska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości