Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XVI - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-29, 16:09   #2191
cosmetix
Makeup challenge winner

Dot.: Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XVI

Cytat:
Napisane przez simone2010 Pokaż wiadomość
Cosmetix no proszę Cię Nie wszystko da się ująć w liczbach i tabelkach
Faktycznie, mój post brzmi jak raport finansowy.
Stary 2014-11-29, 16:11   #2192
mucia18
Zakorzenienie

GG do mucia18

ja już nie mam siły do tego wątku. Prawie zawsze jak tu wchodzę popełniam jakieś zamówienie.
Uwielbiam was,ale mój portfel nienawidzi..

Edytowane przez mucia18
Czas edycji: 2014-11-29 o 16:13
mucia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 16:27   #2193
AniaKW
Zadomowienie

Cosmetix - dzięki, wczoraj się już obkupiłam w kremy, akurat nie mam żadnego. Roszerowski VN niestety używam do rąk, bo mnie wysypał. Oprócz CS nic mi się nie sprawdziło.

Rombek - generalnie zakupy to fajna sprawa, ale to też samo nakręcające się koło. Ja przyznaję, że zakupy kompulsywne przynoszą mi mnóstwo radości, ale ponieważ teraz żyję od zlecenia do zlecenia, to postanowiłam mocno przystopować.
Listopadowe zamówienie popełniłam z uwagi na prezenty na gwiazdkę. Generalnie teraz widzę, że się trochę pośpieszyłam, ale to też siła przyzwyczajenia. No, ale mam nauczkę

Przypomniało mi się, jak rok temu z kubków zaczęła schodzić czerwona farba. Przeżyłam szok, bo myślałam, że to szkło barwione... zadzwoniłam, a miła Pani, że skoro to był gratis ze stacjonarki to tam muszę iść. A ja chciałam tylko dać znać, żeby ktoś nie wziął do żywności... Ech, czas dorosnąć
Stary 2014-11-29, 17:22   #2194
greenblueviolet
Raczkowanie

Myślę, że najbezpieczniejszy prezent to Naturelle EDT - jest delikatna i trochę podobna do Light Blue od Dolce & Gabbana. Jeśli jednak wiesz, że ta osoba lubi słodkie zapachy, to możesz zaryzykować z Vanille Noire EDP (mieszanka waniliowych nut z mandarynką i mimozą), albo z Quelques Notes d'Amour EDP (słodkie połączenie róży damasceńskiej z żywicą benzoesową i nutami drzewnymi; w rezultacie perfumy są herbaciano-różane). Możesz zaryzykować z Comme une Evidence EDP, ale są kobiety, które nie lubią tego zapachu (mnie również się nie spodobał). Ja bardzo też lubię So Elixir (uwaga: te klasyczne w złotym flakoniku, ale nie fioletowe So Elixir Purple) zarówno w wersji EDP, jak i tej lżejszej EDT, często porównywanej do Chanel Coco. No ale perfumy to naprawdę kwestia gustu Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez ab_cd Pokaż wiadomość
Hej wizazanki czy możecie polecić mi jakies pewny zapach damski? Chce zrobić zamówienia na prezent świateczny dla kobitki przed 30.
Przejrzałam kilka postów wstecz i głownie polecane są
-CuE
-Vanilie Noire

Ja żadnego zapachu nie znam wiec zamówienie było by w ciemno ale może cos doradzicie?

Edytowane przez greenblueviolet
Czas edycji: 2014-11-29 o 22:30
greenblueviolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 19:09   #2195
aneczka1806
Raczkowanie

GG do aneczka1806

zrobiłam z godzinkę tumy przelew za wczorajsze zamówienie. Przyszło mi jedynie mailem potwierdzenie, że moje zamówienie zostało opłacone. Nie otrzymałam żadnego potwierdzenia zamówienia, w którym wymienione były y zamówione kosmetyki. Czy powinnam się obawiać?

Po odebraniu paczki, jak okaże się, nie ma w niej wszystkiego, to nie będę dysponować potwierdzeniem, na podstawie czego mogłabym domagać się produktów, za które zapłaciłam....
Stary 2014-11-29, 19:30   #2196
thugmisses
Rozeznanie

AniaKW, masz absolutną rację. Co do kremów, to dla mnie tylko CS był dobry. Pozostałe zupełnie mi nie podpasowały. Mama stosowała Ovale Lift i Riche i mówiła, że nie są najgorsze, ale nie umywają się w porównaniu z Lancome czy Strivectinem, a nawet Anew z Avonu. Ja się przerzuciłam ostatnio na Biotherm ( za 39zł można w Douglasie kupić zestaw miniaturek, w tym krem 20ml (słoiczek 50ml kosztuje 170 zł)) Z YR kupuję balsam waniliowy PN, limitowana gruszka mi się spodobała bardzo, więc zrobiłam zapasy, żele JdM (chociaż już mi się znudziły, mam też wrażenie, że wysuszają :/). Z zapachów uwielbiam Neroli i to jedyne perfumy z YR, których nie chcę się pozbyć Z męskich zapachów podobają mi się natomiast wszystkie, szczególnie Ambre Noir. Staram się już nie robić zapasów, chociaż przyznam się, że jeszcze mam całą szafkę żeli i balsamów
Stary 2014-11-29, 19:46   #2197
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczka1806 Pokaż wiadomość
zrobiłam z godzinkę tumy przelew za wczorajsze zamówienie. Przyszło mi jedynie mailem potwierdzenie, że moje zamówienie zostało opłacone. Nie otrzymałam żadnego potwierdzenia zamówienia, w którym wymienione były y zamówione kosmetyki. Czy powinnam się obawiać?

Po odebraniu paczki, jak okaże się, nie ma w niej wszystkiego, to nie będę dysponować potwierdzeniem, na podstawie czego mogłabym domagać się produktów, za które zapłaciłam....
też tak mam
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 19:51   #2198
Eva888
Wtajemniczenie

Właśnie mi koleżanka powiedziała ze prawdopodobnie prezentem w grudniu będzie jakiś brokatowy szalik i bransoletka ,pomadka grand rouge moze bo juz dostała ofertę wysyłkowa i to tam jest zobaczymy juz niebawem sie dowiemy

Edytowane przez Eva888
Czas edycji: 2014-11-29 o 20:04
Eva888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 20:03   #2199
aiyyo
Rozeznanie

Cytat:

Ja wczoraj placilam jakies 4 godz po zamowieniu i mail z potwierdzeniem produktow przyszedl mi po 10-15 min.
aiyyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 20:09   #2200
Eva888
Wtajemniczenie

A ja wczorajszego zamówienia nie mam do teraz w historii
Eva888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 20:36   #2201
Agnexx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Eva888 Pokaż wiadomość
Właśnie mi koleżanka powiedziała ze prawdopodobnie prezentem w grudniu będzie jakiś brokatowy szalik i bransoletka ,pomadka grand rouge moze bo juz dostała ofertę wysyłkowa i to tam jest zobaczymy juz niebawem sie dowiemy
Oferta nr 9PYDCRA06
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg image.jpg (144,2 KB, 145 załadowań)

Edytowane przez Agnexx
Czas edycji: 2014-11-29 o 20:38
Agnexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 21:21   #2202
AniaKW
Zadomowienie

Z daleka myślałam, że dodają jakąś serwetkę, tj. bieżnik
Stary 2014-11-29, 21:28   #2203
aneczka1806
Raczkowanie

GG do aneczka1806

Cytat:
Napisane przez aiyyo Pokaż wiadomość
Ja wczoraj placilam jakies 4 godz po zamowieniu i mail z potwierdzeniem produktow przyszedl mi po 10-15 min.

ja nie dostałam do tej pory... i chyba już nie dostanę
ciekawe co będzie w paczce
Stary 2014-11-29, 21:46   #2204
Xandrine_Marie
Naczelna wampirzyca

Cytat:
3mam kciuki, żeby dali wszystko i żebyś przy otwieraniu paczki nie dostała zawału

P.S. podałby mi ktoś kod ulotki grudniowej do stacjo i przy okazji kod kuponu na darmowy krem do rąk czarne owoce, ten 30 ml? Bo nie widzę opcji wpisania sobie smsa do telefonu w obu przypadkach, drukarka mi siadła, więc brak możliwości wydrukowania, ja ulotki podarłam (żeby nie kusiło), a jednak się zanosi na to, że wydam 10 zł w sklepie i chcę ich maksymalnie wykorzystać za te 10 zł Z góry dzięki. Już widzę jak się uradują jak tam pójdę i powiem: poproszę żel i coś do żelu, by dobić pieczątkę i w ramach tego zakupu poproszę o torbę grudniową, odbiór prezentu za polecenie przyjaciółki i 30ml krem do rąk i machnę im jeszcze ulotką z 3 gratisowymi pieczątkami za pokazanie im aplikacji w telefonie, padną tam
Xandrine_Marie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 21:57   #2205
aiyyo
Rozeznanie

Cytat:
Na pewno wszystko bedzie w paczce Burdel maja z systemem i tyle, ale mysle, ze sie dobrze wszystko skonczy
aiyyo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 22:26   #2206
whoa
Wtajemniczenie

wybaczcie że tak się wtrące, ale pewnie większośc z was ma zapasy wszystkiego ;p więc jeśli macie na zbyciu brokatowe kule albo olejek tradition de hammam to rzućcie okiem na moje wątki wymianowe, bo akurat szukam tych rzeczy ;p

whoa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-29, 23:46   #2207
a_g_a_t_a
Zadomowienie

Hej Dziewczyny, jestem zielona w tym wszystkim, o czym piszecie (raz tylko zamawiałam z wysyłkowej), a zastanawiam się nad kremami: sebo vegetal gel-creme i hydra vegetal gel-creme. Mam próbki, zobaczymy, jakie będą, ale tak się zastanawiam, w jaki sposób byłoby najkorzystniej je kupić? Dwa od razu to dla mnie chyba zbyt duży wydatek Poradzicie coś?
Stary 2014-11-30, 12:09   #2208
umman
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AniaKW Pokaż wiadomość
Listopadowe zamówienie popełniłam z uwagi na prezenty na gwiazdkę. Generalnie teraz widzę, że się trochę pośpieszyłam, ale to też siła przyzwyczajenia. No, ale mam nauczkę

Przypomniało mi się, jak rok temu z kubków zaczęła schodzić czerwona farba. Przeżyłam szok, bo myślałam, że to szkło barwione... zadzwoniłam, a miła Pani, że skoro to był gratis ze stacjonarki to tam muszę iść. A ja chciałam tylko dać znać, żeby ktoś nie wziął do żywności... Ech, czas dorosnąć
Aniu czas dorosnąć. Tak i ja sobie pomyślałam wtedy gdy rzedła mi mina jak sobie poczynają i musiałam się bić i po każdym zamówieniu domagać uzupełniania braków.
Skandalem jest to co firma zrobiła nie realizując zamówień jak chocby z tuszami bodajże.
Też uważam że firma doskonale wie o "lukach"i kontroluje ten wątek jak i stany magazynowe., żeby czegoś przypadkiem za dużo nie zeszło. Oczywiście na wątku są klakierzy i pracownicy wmieszani w tłum normalnych klientek i łowczyń okazji i zaraz wytoczą działa.

Z ręką na piersi sobie podsumowałam dwuletnie zamówienia, podsumowałam czy to co kupiłam i uważam za warte ponownego kupienia jest warte takiej ceny i przy tym ilości bubli?Drogich bubli?
A bublami są rozrzedzone i niewydajne żele,
smutna jakościowo kolorówka,
przetragiczne lakiery, bardzo słaba pielęgnacja ciała która niewiele robi, a kosztuje krocie.

Czy ostatnio co rusz wypuszczane upiornie nietrwałe wody. Gruszka ostatnia limitka- trwałość kwadrans? No bez jaj, to przy takiej trwałości i reaplikacji okazuje się że L'occitane jest mega tani. A tez jest program urodzinowy,fajne próbki i przemiła profesjonalna obsługa w stacjonarkach, w przeciwieństwie do Roszerowych stacjonarek.
Aniu dziękuję za Twój wpis. Nie znikaj z wątku. Mam nadzieję że jako dorosła klientka będziesz traktować Roszera jak na to zasługuje.

Edytowane przez umman
Czas edycji: 2014-11-30 o 12:11
umman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 13:07   #2209
Rapsodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xandrine_Marie Pokaż wiadomość
3mam kciuki, żeby dali wszystko i żebyś przy otwieraniu paczki nie dostała zawału
no chyba że zawał był gratisem Rosia

Cytat:
Z daleka myślałam, że dodają jakąś serwetkę, tj. bieżnik
tak Aniu, bieżnik na stylizację bolly, akurat żeby zrobić z siebie pajaca karnawałowego

Cytat:
Napisane przez umman Pokaż wiadomość

Z ręką na piersi sobie podsumowałam dwuletnie zamówienia, podsumowałam czy to co kupiłam i uważam za warte ponownego kupienia jest warte takiej ceny i przy tym ilości bubli?Drogich bubli?
A bublami są rozrzedzone i niewydajne żele,
smutna jakościowo kolorówka,
przetragiczne lakiery, bardzo słaba pielęgnacja ciała która niewiele robi, a kosztuje krocie.
Szkoda moich piersi na te podsumowania ile bubli w bublach

Odnośnie jakości pielęgnacji recenzja mówi sama za siebie
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...#review-938887

Cytat:

Zwykła rośkowa spychologia to "nie my, to chiny"

Cytat:
Napisane przez Xandrine_Marie Pokaż wiadomość
Ja olewam, 2 razy już tak czekałam i dali dopiero rano lub o 4 nad ranem za drugim razem Wody darmowej już chyba nie dostaniemy, bo pewnie już czekają na nas ciepłe bereciki i kremy do twarzyczek A propos - dostałyście już ofertę wysyłkową na grudzień? Bo u mnie ani widu, ani słychu

Edytowane przez Rapsodia
Czas edycji: 2014-11-30 o 13:10
Rapsodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 13:08   #2210
angelikaw
Zakorzenienie

Prawdopodobne oferty i prezenty (załączniki):
do wyboru widzę 2 kubki, tusz VV, niespodziankę i krem AG.....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014_12_slide2.jpg (59,4 KB, 146 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014_12_slide3.jpg (53,7 KB, 143 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2014_12_slide5.jpg (44,4 KB, 177 załadowań)
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 13:08   #2211
Rapsodia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaAmelka Pokaż wiadomość
Ja z chęcią w gratisach przygarnęłabym krem pod oczy Ovalelifting. Brakuje mi też jednego "męskiego" prezentu na święta, więc mam pretekst do złożenia zamówienia Jak będzie kiepsko z prezentami i kodami, to złożę zamówienie w wysyłkowe świątecznej z perfumami jako gratis.
Racja, męski by się przydał, oby nie był to chiński krawat, portfelik, i tego rodzaju cud
Rapsodia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 14:11   #2212
julietta83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
ten krem AG jest straszny - śmierdzi okropnie i zostawia warstwę, która roluje się przy nakładaniu podkładu dobrze, że miałam próbkę 15 ml...
julietta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 14:21   #2213
Pollinaa
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli tak będzie to nie zamawiam
Pollinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 14:28   #2214
KiLaNeCzKa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
ten krem AG jest straszny - śmierdzi okropnie i zostawia warstwę, która roluje się przy nakładaniu podkładu dobrze, że miałam próbkę 15 ml...
A w moim przypadku odwrotnie. Wchłania się bardzo dobrze i pozostawia wygładzoną, napiętą i odżywioną skórę. Jest jednym z nielicznych roszerowych kremów, które właśnie nie zostawiają powłoki na skórze, przez co mój podkład bardzo dobrze się nakłada.
KiLaNeCzKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 14:39   #2215
mamaAmelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KiLaNeCzKa Pokaż wiadomość
A w moim przypadku odwrotnie. Wchłania się bardzo dobrze i pozostawia wygładzoną, napiętą i odżywioną skórę. Jest jednym z nielicznych roszerowych kremów, które właśnie nie zostawiają powłoki na skórze, przez co mój podkład bardzo dobrze się nakłada.
U mnie jest identycznie. To jeden z lepszych kremów, który w ogóle używałam.
Stary 2014-11-30, 14:44   #2216
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pollinaa Pokaż wiadomość
Jeśli tak będzie to nie zamawiam
Zobaczymy, jaka będzie pełna oferta (już za kilka godzin), bo niestety tylko te grafikinarazie udało się otworzyć.... Ale też szału narazie nie widzę.
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 14:49   #2217
Xandrine_Marie
Naczelna wampirzyca

Cytat:
No i co? I znowu krem :rot fl: a prezent niespodzianka => pewnie też krem : hahaha::h ahaha::ha haha:

Nie no, nie ma bata, jak się okaże jutro, że takie są prezenty w e-sklepie to arrivederci Roma

Edytowane przez Xandrine_Marie
Czas edycji: 2014-11-30 o 15:10
Xandrine_Marie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 15:04   #2218
emilinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez umman Pokaż wiadomość
. Oczywiście na wątku są klakierzy i pracownicy wmieszani w tłum normalnych klientek i łowczyń okazji i zaraz wytoczą działa.
Ale teorie spiskowe

Mimo różnych "brzydkich" posunięć firmy nie zamierzam rezygnować z zakupów i polowania na okazje u nich. Niektóre kosmetyki naprawdę mi odpowiadają, a luki w systemie (celowe lub nie) pomagają mi je kupić w cenie, którą uważam za adekwatną do ich jakości i przyjazną dla mojej kieszeni.

Rozumiem jednak "obrażanie się" na firmę - ja od kiedy ambasadorką Oriflame została Anna Mucha nie kupuję nic do odwołania
emilinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 15:07   #2219
201606201234
Konto usunięte

Cytat:
dzieki, widze ze nic ciekawego wiec nie czekam i zamowilam poki kod ff5011 wchodzi. Zapas gruszki i limitowanek. Powiedzcie mi bo nie oplacilam od razu zamowienia, jaki mam czas aby je z gory oplacic nim anuluja?
201606201234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 15:24   #2220
dianor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez julietta83 Pokaż wiadomość
Mi AG pasuje, natomiast roluje mi się eliksir7,9 zarówno bez podkładu jak i z podkładem.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez a_g_a_t_a Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, jestem zielona w tym wszystkim, o czym piszecie (raz tylko zamawiałam z wysyłkowej), a zastanawiam się nad kremami: sebo vegetal gel-creme i hydra vegetal gel-creme. Mam próbki, zobaczymy, jakie będą, ale tak się zastanawiam, w jaki sposób byłoby najkorzystniej je kupić? Dwa od razu to dla mnie chyba zbyt duży wydatek Poradzicie coś?
Te kremy często są w promocji -40,50%. HV bywa też gratisem za 1 próg w esklepie. trzeba wyczekać jakiejś okazji. Jeżeli chcesz na już kupić to są w pełnej cenie. Teraz korzystne byłoby małe zamówienie z kodem krok1 lub krok3 np. za 61zł =
krem HV
3ŻELE za 22+siatka
gratis za 1próg
niespodzianka z kroku1.Przesyłka gratis
Ale warto poczekać na obniżkę ceny.

Edytowane przez dianor
Czas edycji: 2014-11-30 o 15:26
dianor jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości