|
|
#3451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemcy IV :)
Ja dziś rano pożałowałam ze nie wzięłam czapki... Toż ziąb i wiatr taki, że mało mi głowy nie urwało
Poznałam dziś małą Wiktorie i zachciało mi się maja
|
#3452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sobie chyba kupię taka z pomponem takim futerkowym bo jak chodzę na spacer z wózkiem to czasami wieje a kaptur leci mi na oczy ![]() Ale ranne ptaszki z ws ![]() Odnośnie usypiania, to wczoraj polozylam core do kolyski i najpierw tż ja usypial, tzn podawał smoczek i uspokajał bo jej sie spac odechcialo, a potem przyszłam ja i dalej wariowala z 30 minut. W tym czasie glaskalam raczke, dałam smoczek , chodziła suszarka , a mała spi na.mojej koszulce i co ? Po tych 30 min złapała za koszulkę, dotkla nosa i padła sama az nie wierzyłam i całą noc ładnie zasypia. Mam nadzieję że to przełom
|
|
#3453 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() wczoraj powiesilam sznurki ledowe na balkonie mamy 52 m światełek ![]() ![]()
|
#3454 |
|
Zadomowienie
|
Światełka ledowe bardzo mi się podobają do ozdabiania domu. Dają ładniejszy efekt niż te zwykłe, żarówkowe.
A ja po pierwszym dniu pracy mam zakwasy wszędzie i nie mogłam się zwlec z łóżka. Szły na zamówienie do Rewe mopy parowe i pojedynczy karton ciężki nie był, ale po 9 h ledwo mogłam ręce podnieść I ogólnie w trakcie zmiany dowiedziałam się, że lecimy po 9 h, nie po 8. A przy wyjściu, ponieważ nie dostałam jeszcze szafki i wszystkie ciuchy robocze miałam w plecaku, ochroniarz kazał mi wszystko z niego wyciągać. Ale ogólnie jestem zadowolona
|
#3455 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja sobie w zeszlym roku an Weihnachtsmarkt kupilam czapke Moshiki i we wtorek jak maly byl w LOS to polazlam do dm po orzechy, a ze nie bylo, to polazlam do drugiego obok Marktu i przy okazji obczailam czy moje dwie budki w tym roku tez stoja i firma Moshiki tez stoi, wiec obejrzalam rekawiczki i pulswärmer. Musze tam potem z chlopem zajrzec i dobrac cos w ciemniejszej szarosci do mojej czapki. te moze by pasowaly kolorystycznie, choc ich chyba nie widzialam http://www.moshikishop.com/ein_produ...9&var_id=13150 te chyba przymierzalam, ale wydaja mi sie za jasne http://www.moshikishop.com/ein_produ...9&var_id=13150 te mi sie podobaja, nie wiem czy je widzialam http://www.moshikishop.com/ein_produ...5&var_id=13170 i pewnie jak sie porzednie z rodzina poprzygladam co wisi na stojaku, to chlopaki jeszcze cos dojrza. W tamtym roku wyszukalam sobie online czapki i sie okazalo ze te co myslalam ze do mojej twarzy beda optymalne to wygladalam paskudnie, a niektore tez byly za male. Chlopaki wyszukali mi zwykla czapke przylegajaca do glowy i bylam przekonana ze moja kwadratowa twarz to w czyms takim bedzie wygladac paskudnie, a wygladam najlepiej w takiej czapce. Wczesniej jak przymierzalam takie zwykle to byly za male, wiec wygladalam jak przez lufcik i jak sie okazalo pozniej w domu to mojej czapki online nie znalazlam, byly ale z innym splotem, wiec mogla to byc stara kolekcja, ktora im sie ostala i mysle ze z tymi pulswärmer tez tak moze byc, iz trafi mi sie cos czego online nie ma.moja czapka jest na wzor tych tylko ciemniejsza szarosc i inny splot http://www.moshikishop.com/ein_produ...id=502&start=0 Za czapke w tamtym roku zaplacilam ciutke wiecej niz online takie zwykle byly, ale za te pulswärmer to widzialam ceny 15-20€, wiec jest bardzo ok. Prawdziwa nepalska welna , fair trade a w srodku polarek, wiec nic nie gryzie, a naprawde jest cieple. Pralam moja czapke juz dwa razy. Pierwszy raz w zimnej wodzie recznie, a drugi w pralce tez w zimnej wodzie i wszystko jest ok. Tez dzis wyciagnelam czape z szafki, bo na rowerze to jednak troche zimno, a w kaptusze to nie mam jak sie obejrzec czy auto za mna jedzie czy nie.
|
||
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Ten pompon to raczej z mysich ci... Ogonkow
Ja na wełnę .naturalną jestem uczulona więc taka czapka odpada, kiedyś miałam rękawiczki skórzane a e środku wełna i dostałam uczulenia Jak byliśmy w Garmisch to tam widziałam super czapkę, ze skóry naturalnej, w środku ciepelko no i pompon z futerka. Chciałam ja mieć ale niestety cena mnie odstraszyla, ale wiadomo natura się ceni
|
#3457 |
|
Konto usunięte
|
z ta welna skora nie ma kontaktu, bo jest wykladana polarem
|
|
|
|
#3458 |
|
Zakorzenienie
|
wróciłam z konia
!lece się ubrać ładniej i idę na drinka z koleżanką. jutro mam wolne od uczelni, więc umówilam sobie kolejną jazdę a wieczorem do pracy! chcę się wyspać ! <3 |
|
|
|
#3459 |
|
Zakorzenienie
|
Tyle dobrze, chociaż i tak mi by wełna pachnialo
![]() bejata narzekasz na brak snu ? To mogę się z tobą zamienić ja wstaje co 2 / 3 h w nocy na godzinę lub 30 min karmienia . Ja to nie wiem kiedy się wyspie
|
#3460 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzeiki za wskazowki. Bylam u lekarza, obstukala mloteczkiem gdzie treba, powiginala mi we wszystkie strony reke i Ramie i stwierdzila, ze to zapalnienie sciegna (teoretycznie) i dala mi 2 dni zwolnienia. Dzis mija tydzien od tego jak bol wystapil i praktycznie juz go nie ma. Mam nadzieje, ze to tylko rzeczywiscie chwilowe uszkodzenie. nastraszyli mnie w pracy tym "syndromem" i sie wystraszylam, bo opis pasowal. Ale zazwyczaj jakakolwiek choroba i wszystkie opisy pasuja do wszystkiego..... ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3462 |
|
Zadomowienie
|
MonikaPogrzeba przerwy mamy 45 minut. Możemy wybrać czy chcemy całe na raz czy jakoś to sobie rozbić.
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Bejbusie głodne to trzeba wstawać karmić bąbelki! Dziś mój wolny dzień od uczelni. Rano pospacerowałam z pieskiem, ależ mroźno jest! Właśnie sprzedałam jedną z ostatnich "kupek" zaoszczedzonych euro. Dobrze, ze coś mi się przywiozło do domu, bo mimo, że pracuje weekendami to nie wystarcza mi na nic z tej wypłaty. Przede wszystkim tankowanie auta mnie niszczy. A 4dni w tygodniu robię dziennie 100-120km. No i płacę za konie i siłownię.. Wiadomo jakieś ciuchy. Chociaż mam fazkę na lumpeksy ![]() Zimno mi ciągle jest. Piję herbaty z sokiem malinowym, ale ciągle czuję chłód! ![]() Miłego popołudnia! Za dwa tygodnie będę na Bawarii |
|
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to moze cos bardziej z % popijaj z herbatka ![]() ![]() my dzisiaj mamy rocznice, 5 lat razem ![]() i jedziemy na zakupydo Ikei ;D
|
|
#3465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() grzańca chyba dziś w pracy sobie zażyczę najgorzej ze autem jadę, ale jeden malutki grzanuś..
|
|
|
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie mogę kupić sode oczyszczoną i jak ona się tutaj nazywa? Potrzebuję do piernika.
|
|
|
|
#3468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Marei Natron..kupisz w wiekszych marketach..w aldiku nord nie ma... Ja wstaje o 5.00 o 6.00 zaczynam a o 14.00 koncze..czasami trzeba dluzej zostac, ale tez czasami ide wczesniej do domu, choc teraz to do Nowego Roku nie bedzie szans na to i tak nam tydzien zlatuje ![]() Dzisiaj wzielam sobie wolny dzien, bo u synka w przedszkolu bylo adwentowe spotkanie..spiewalismy swiateczne piosenki, zjedlismy sniadanko wspolnie, potem robilismy kartki swiateczne i choineczki..nasza rodzina jak zadko razem byla i mamy 4super choineczki z papieru.... a potem niespodzianka dla rodzicow: dzieci mialy przygotowany maly teatrzyk potem znowu piosenki i pozegnanie..pojechaismy do miasta bo syn jeszcze nie mial butow zimowych, szybki zakup, jeszcze dzieci zjadly po nalesniku z nutella i do domu bo ziiiimmmmnnnnoooo jest za godzinke zaprowadzam synka do kolezanki na urodziny a my z cora beziemy basteln ![]() a wczoraj popoludniu pieklismy piernikowe ciasteczka i nie bede mowila jak nasza kuchnia wygladala
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
Ogórek dziękuję
w Müllerze wykupili, ale w rewe się udało w lidlu też w ogóle nie ma. A w przepisie na pierniczki jest soda i nie wiem czy można na proszek do pieczenia zamienić
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja skończyłam korki z niemca, jadę do pracy zaraz . Jeszcze tylko pierożki zjem
|
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
![]() taaa, Ikea....stól i krzesła był naszym celem bo moj stary sprzedalam bo mialam go dosc. Wybralismy jasny z takimi siwymi poddupnikami. Teraz tz go otwiera do skladania a tu braz ciemny stół!!!! a krzesła jasne ! ;D nie mam siły jezdzic i tego oddawac, bedzie kontrast ;D
|
#3472 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3474 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i po mojej herbacie na laktacje. W środku robi się taki nalot który ciężko schodzi a soda umyje się to w chwil kilka ![]() ---------- Dopisano o 04:08 ---------- Poprzedni post napisano o 03:51 ---------- Cytat:
Fajnie macie. Też będę piekła pierniczki z małą, może nie za rok ale za dwa to już na pewno i w przedszkolu będę oglądać przedstawienia itd. Już się nie mogę doczekać. Ale najpierw muszę zapisać ja do żłobka na 4 h na początek a potem przedszkole. Właśnie muszę iść po wniosek A tymczasem delektuje się każda chwilą póki jest malutka Wczoraj tak się usmiechala do siebie w lustrze że szok, słodka moja.
|
|
#3475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale funkcjonuje wszystko ![]() wczoraj jeszcze ozdobilam mieszkanie adwentowo, dzisiaj wieczorkiem jeszcze kalendarze dla dzieci zrobie i mozemy adwentowac
|
|
#3476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żeby u mnie kiedyś tak wszystko funkcjonowało ![]() Ja w piątek zrobiłam stroiki adwetnowe i dziś już pierwsza swieczka się pali. Kalendarza jeszcze nie robimy chociaż mój to ucieszył by się z jakiegoś ale w sobotę idziemy na mikołaja
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
heja! wrocilam o 4 30 z pracy... lokal był wynajęty pod imprezę andrzejkową. Jakiś pajac wszedł za bar, odkręcił sobie kran od piwa (czego nie mógł zrobić) i nie zamknął. Gdy weszłam tam z tacą szkła do mycia, chlupnęło mi pod butem. Debil wylał 70l piwa z beczki... podłoga bar wszytsko stało w piwie. Zapaliłam światło i wyrzuciłam ich.. sprzątało się nieprzyjemnie. A szefa dopiero za jakąś godzinę zobaczę na żywo i o tym pogadamy :/ masakra jakaś.
ale dziś jest dzień wolny dla mnie i nie mam zamiaru się niczym stresować.. |
|
|
|
#3478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie się spotkałam ze składaniem życzeń z okazji pierwszej niedzieli adwentowej. To jest taki zwyczaj w de, czy akurat trafiłam na bardzo religijne osoby? |
|
|
|
|
#3479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Beata przerąbane
|
|
#3480 |
|
Wtajemniczenie
|
bejata ale duren
![]() to normalne ze zyczy sie dobrego czy milego 1. adventu...a mieszkam w czesci ewangielickiej to raczej nie ma nic wspollnego z religia a kultura
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.

dzisiaj kupilam sobie czape w koncu..z pomponem..stwierdzilam ze jak bede glupio wygladac to podaruje corce 

w Müllerze wykupili, ale w rewe się udało