|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXXI
Przy pieczywie.
Miał być dzis makaron ze sławnym pesto na obiad, a ostatecznie zjadłam go z cukrem Nie moj smak. Makaron bezglutenowy zreszta tez nie do końca mi podpasowal, takie platki kukurydziane :PPrzemkneło mi pytanie o czajnik przezroczysty, wedlug mnie to fajnie wygląda do momentu jak jest czysty. Przy twardej wodzie i częstym zakamienianiu czajnika, może już nie wyglądać za ciekawie. |
|
|
|
#4022 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4023 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja tam na daty patrze tylko w marketach jak kupuje by były jak najdłuzsze a jak juz przytaszcze do własnej lodówki i się "nie bawię" w wyciaganie i wkladanie produktu to spokojnie po dacie zjem.. może raz czy dwa mi się zdarzyło że zgorzkniał serek wiejski a tak to nigdy nic po terminie nie było zepsute/splesniale itp Czesciej mi się zdarza ze sklepu przywlec coś z pleśnią lub nadpsute <co ma miejsce na skutek niewlasciwego transportu albo przechowywania zbyt dlugo na paletach >niż żeby taka sytuacja miała miejsce po dacie
Edytowane przez tapetka22 Czas edycji: 2014-11-30 o 16:03 |
||
|
|
|
#4024 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
tapetka ktoś się pospieszył z wywalaniem nieprzeterminowanych produktów. W mojej B leżą często produkty przeterminowane (na przykład gotowe surówki) i muszę się naszukać żeby znaleźć taką z aktualną datą.
W moim osiedlowym sklepie kilka dni czy dzień przed datą ważności produkty lądują w koszu z opisem 2 w cenie 1. Jeżeli dziś jest 5 luty, to w koszu często lądują produkty z datą 05.02.2014, ale też takie z datą majową 02.05.2014. Byłam dziś na zakupach i nie kupiłam prawie nic ponad to, co kupuję co tydzień. Makaronów więcej niż normalnie, zerowe zainteresowanie megarabatami. Cały karton pesto w lodówkach. Kolejne kartony (dołożyli) włoskich tortellini z tygodnia włoskiego. Kupiłam czekoladki After Eight za 7,79 (tyle kosztowały podczas promocji czy załapałam się na jakąś obniżkę?). Był też te kawy o których pisałyście. Pełen karton. Kosztowały jeśli dobrze pamiętam 16,99 albo 17,99. Nie brałam, bo skoro jutro megarabaty na kawy to wykminiłam że jutro kupię taniej. Jak myślicie, będą wchodziły na megarabaty? Pytałam pracownika, ale powiedział że wszystkie kawy, to wszystkie, ale on gwarancji mi nie da, ile się na kasie nabije. Nadal leżą pieluchy w kartonach zimowych po 49,99. |
|
|
|
#4026 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe czy Inka też na promocję się załapie. |
|
|
|
|
#4027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
co do towaru , to juz kiedys pisalam ze byłam mocno zdegustowana polityka Biedronki w kwestii wywalania moze niech sie dziewczyny pracujace wypowiedza jak to wygląda dokładnie...-co wywalaja i kiedy i co sie potem z tym dzieje..(jezeli to nie jest tajemnica i mozecie)
|
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4029 |
|
Wtajemniczenie
|
Zrobie jutro zapas cappuccino a co do kawy to nie wiem co wybrac. Jacobs taniej znajde czasem w innych promocjach. Cafe O'dor Creama jest za słaba jak dla mnie, pyłkowa z jacobs albo Tchibo dużo lepsza i może tą tchibo upoluje. Zwykła O'dor raz mi smakuje a raz nie
Znajde jakąś sypaną typu Gold? Kiedyś piłam z Douwe Egbert i była w miarę dobra tylko ja tych fusiastych nie lubię za bardzo ale coś dla gości muszę kupić a może przy okazji mi zasmakuje.
|
|
|
|
#4030 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
Sałatki typu mix sałat ściąga się dzień przed czyli jeśli są do 4 to ściąga się 3 wieczorem. Kiełki dwa dni czyli jeśli do 4 to ściąga się 2. Pieczywo wszystkie niepaczkowane oraz chleb zwykły krojony z piekarni wyrzuca się codziennie wieczorem. Paczkowane 2 dni wcześniej czyli jeśli są do 4 to 2 się wyrzuca. Pączki i donaty które są z centrum dystrybucyjnego i przyjeżdżają w formie zamrożonej od rozmrożenia mają 48 h aby się sprzedały, jeśli się nie sprzedadzą idą do wyrzucenia. Inne produkty tak zwane suche ściąga się również dwa dni wcześniej. Jednak przeterminowanie takich produktów to naprawdę rzadkość. Myślę, że chyba nie pominęłam niczego ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Aaaa zapomniałam napisać co później dzieje się z tym towarem. U mnie na sklepie jest łącznie 5 pojemników na takie odpady. 2 na mięso i cały nabiał, 2 na owoce i warzywa, jeden na wszystkie inne śmieci ze sklepu oraz towary rozwalone typu makaron czy mąką. Pieczywo ląduje w workach. Pojemniki z owocami, warzywami, mięsem i nabiałem oraz worki z pieczywem odbiera firma utylizacyjna. Pojemnik z pozostałymi rzeczami typu mąka, makaron i inne śmieci normalnie śmieciarze. Zazwyczaj pomieszczenie z tymi rzeczami znajduje się w obrębie magazynu lub na zewnątrz ale jest zamknięte. |
|
|
|
|
#4031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to co wczoraj widzialam to były pasty rybne -do 2.12(wczoraj byl 29 wiec to jeszcze 3 pelne dni , wedliny były do 3.12 i serki -tu od 1.12 do 3.12 biedronki o mkniejszym ruchu musza wywalac tego towaru ogromne ilosci... myslisz ze pisanie do Boku, ewentualnie naglosnienie tego w mediach zmieni cos w tej kwestii czy raczej nie ma szans <ilu ludzi mogloby miec posilek z tych produktow...>
|
|
|
#4032 | |
|
Kocia i psia mama :)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4033 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A zamrożonych rzeczy też nie można przechowywać bez końca |
|
|
|
|
#4034 |
|
Konto usunięte
|
Co do kawy to ostatnio była żółta tchibo w trójpaku za 9.99.
Dzisiaj ten trójpak kosztował 13.99, więc jutro będzie 11,19 (20%?). Też mi promocja ![]() A co do dat ważności to mam inne zdanie niż wy - wiele razy spotkałam się z tym, że produkty ze zbliżającą się datą ważności były już niedobre (np. piwo), więc nie staram się nie jeść produktów ze zbliżającą się datą ważności (np. tydzień), a już tym bardziej po terminie. Na punkcie mięsa jestem wyczulona i kupuję tylko świeże, wiele razy zdarzyło mi się zwracać mięso na wagę z powrotem do sklepu, bo śmierdziało. W biedronce kupuję tylko czasami paczkowane podroby dla kota lub ćwiartki z kurczaka dla psa i też niestety często trafiam na takie nie pierwszej świeżości. Dziwi mnie zamrażanie produktów z kończącą się datą ważności, ale każdy robi jak uważa. Edytowane przez 201605061000 Czas edycji: 2014-11-30 o 18:33 |
|
|
|
#4035 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie mnie zbyja...
|
|
#4036 |
|
Miuoshowa
|
|
#4037 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki
czasem coś ze śląskiej godki mi się wkradnie
|
|
#4038 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pamietam komentarze odnosnie zapachu, dlatego tez dobrze byloby poznac opinie innych. Obawiam sie, ze jak smierdzi tego zapachu nie da sie usunac. Regulacja temperatury to ciekawa funkcja. |
|
|
|
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez kasia2209 Czas edycji: 2014-11-30 o 20:06 |
|
|
|
#4040 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj jeszcze nie wiedziałam, że kawy będą na rabatach, no i kupiłam rozpuszczalną Nescę za 16,99 zł, tą o "środkowej mocy" - dla mnie okej, jutro kupię jeszcze jedną, chyba tą pyłkową
.
Ola gotuje: Spaghetti z rukolą, orzechami i skórką cytrynową: http://littlestripedmug.blogspot.com...-i-skorka.html Sałatka z pieczonych buraków: http://littlestripedmug.blogspot.com...h-burakow.html |
|
|
|
#4041 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4042 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam dzięki Wam makaron bezglutenowy (na promocji) i pesto, od wczoraj wcinam i mimo, że nie lubię makaronu, to jest naprawdę smaczne i super wygląda połączenie kolorów
Warzywa Bonduelle włoskie kosztują 0,99 zł
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4044 |
|
Zakorzenienie
|
Ja swoją bazę pod cienie Ingrid kupiłam w Carrefour
_________________________ _________________ Pociągnięte z mojego małego traktora 8) |
|
|
|
#4046 |
|
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#4047 |
|
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°
|
niebezpieczeństwo dla portfela
A dokładnie Dzień darmowej dostawy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=756779 W wątku masz linka do strony, na której znajdziesz wszystkie sklepy biorące udział w akcji
|
#4048 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Hm ja widzialam tylko podklady na polkach. Nie wiem czy baza jest tez. Podejrzewam ze w mniejszych sklepikach z kosmetykami moze byc. Ja podejrzewam ze u mnie jest caly asortyment ingrid w 2sklepikach.
|
|
|
|
#4050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też polecam z Avon(pod koniec zgęstniała i zrobiła się baardzo tępa :/ ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Kurde....robię listę co mam zakupić w B i zapomniałam ;D
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

Nie moj smak. Makaron bezglutenowy zreszta tez nie do końca mi podpasowal, takie platki kukurydziane :P
>niż żeby taka sytuacja miała miejsce po dacie

Napisałam, że mrożę większą ilość, ponieważ mam zamiar zjeść wtedy kiedy przyjdzie mi na to ochota, choćby za 2 czy 3 miesiące...
mi naprawdę jest bez różnicy jak przechowujesz swoje jedzenie, więc nie wiem po co robić OT, bo ktoś inny chce coś zamrozić

tp