Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-30, 21:55   #2701
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

robię listę co muszę mieć do szpitala i zacząć powoli kupować
bo te nowe rzeczy i tak będzie trzeba wyprać w proszku dla niemowląt
oczywiście nowe rzeczy dla małej planuję kupić a zostało już tylko 3 miesiące o bożeeeee

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 22:01   #2702
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
za 224 i nowe

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

za 24
ja jutro zaczynam 28 już
Super łóżeczko. Największe zakupy chyba już masz z głowy.
Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
mordka zapewne wyszedł prześlicznie, nie wklejaj zdjęcia, żeby mnie nie dołować jak dojdą meble to nasz też pewnie zly nie będzie, bo meble białe wszystkie. TZ sie napracował bo sam malował, a ja już wybrzydzam i mi głupio.

niunia gratki łóżka, my też juz niedługo po swoje jedziemy. Lexsus na które się zdecydowałaś?
Hehe
Mi kolor w sypialni przestal się podobać jak kupiłam meble. Tż powiedział, że moge zmienić pod warunkiem, że pomaluję sama.
Nie martw sie, na pewno będzie ładnie.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Dawno nie było tu mojego brzucha
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 22:04   #2703
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość

Hehe
Mi kolor w sypialni przestal się podobać jak kupiłam meble. Tż powiedział, że moge zmienić pod warunkiem, że pomaluję sama.

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

super brzuch
no łóżeczko , wózek , nosidełko już mam
teraz wyprawka do szpitala przeraża mnie too
ale czytam sobie na necie różne fora ,są listy tylko trzeba rozsądnie ilości pozamawiać sobie
ale się da bo musi

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-30, 22:04   #2704
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Nouvelle - mój tż też nigdy w lumpie nie był, ale chetnie ogląda moje zdobycze i cieszy się, że ma oszczędną żonkę

Mniam! Uwielbiam sałatkę warzywną
Ja czekam aż tż kupi samochód cobym mogła po galeriach pojeździć i do lidla bo lumpów mam full w zasięgu 1 km od bloku.

Crystal- jeju ale zazdroszcze tego lumpa. Uwielbiam szukać ,,skarbów".

Lesyeux- super że zakupy się udały.

Niedługo będziemy się chwalić dzieciowymi pokoikami i kącikami
mój tż chyba też jest zadowolony, bo na zakupy ciuszkowe ze zwykłych sklepów narzeka, a na te lumpkowe już nie

niunia fajne łóżeczko i cena też spoko

nie wiem co mi dziś jest, zrobiłam przed momentem litr koktajlu i będzie wyżerka.
moje ulubione połączenie: banan+truskawki+mleko+sie mię lniane+wiórki kokosowe

we're not in Wonderland anymore, Alice.

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2014-11-30 o 22:13
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 22:05   #2705
aneta_s13
Rozeznanie

mordka_1985 piękny brzuszek
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 22:07   #2706
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
mój tż chyba też jest zadowolony, bo na zakupy ciuszkowe ze zwykłych sklepów narzeka, a na te lumpkowe już nie

nie wiem co mi dziś jest, zrobiłam przed momentem litr koktajlu i będzie wyżerka.
Mniam! A ja właśnie dokańczam duża paczkę chrupek serowych :/
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-11-30, 22:09   #2707
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

ja dziś gorzkie kakao piłam bo nadmiar słodkości był:P
oczywiście 3 jabłka i pomarańcza tez

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-30, 22:13   #2708
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Mniam! A ja właśnie dokańczam duża paczkę chrupek serowych :/
chcesz się zamienić?
szczupła jesteś, więc raz na jakiś czas można, super brzuszek, taki zgrabny

niunia a co masz na tej liście swojej? kurcze, też bym chyba musiała pozamawiać już niektóre pierdołki, bo chciałabym w styczniu spakować już torbę w razie czego

Stary 2014-11-30, 22:17   #2709
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ja mysle ze przewijak sie przydaje wlasnie ze względy na wysokość i brak konieczności schylania sie.

Załącznik 5848301

Helenka chciała sie przywitać
śliczna kruszynka, takie maleństwo trzymam kciuki, żeby było coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez crystal25
Chwale sie ze bedziemy miec chlopczyka najslodszego na swiecie i bedzie porywal serca waszym dziewczynkom Widzielismy co trzeba miedzy nozkami :P a kopal mnie podczas badania o matkooooo uwielbiam go
jestem przeszczesliwa!!!
gratulacje kolejny chłopczyk w wątku super, że wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez ojustyna
a dzisiaj w szkole rodzenia dziewczyny mówiły że już są popakowane do szpitala
zdeczka szybko ja jeszcze większości rzeczy potrzebnych do szpitala nie mam pokupowanych, a co dopiero spakowanych

Cytat:
Napisane przez lesyeux
Czy ruchy czujecie ciągle???? czy jak chodzicie to nie kopią Was maluszki.najczęsciej rano czy wieczorem???
ja czuję rano, wieczorem, w nocy jak się obudzę, czasami w ciągu dnia. dziś w nocy jak się kładłam to mały zrobił sobie dyskotekę ale nie jest to jakaś ciągłość. poza tym wielu ruchów wciąż nie czuję, jak się okazało na połówkowym.

pisałyście o tych rodzicach, co to nie potrafią/nie chcą własnymi dziećmi się zająć i non stop je rodzinie podrzucają... kurcze, jak tak można nie wiem jakim trzeba być człowiekiem, żeby tak się zachowywać w stosunku do własnej pociechy naprawdę powinno się takim ludzkim odbierać prawa rodzicielskie, bo i po co im one??

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

co do konsoli... ja wiem, że u nas na pewno będzie ps3. oczywiście "dla synka" ale nie przejmuję się za bardzo, bo TŻ ma bardzo rozsądne podejście, konsolę kupi dopiero jak będziemy mogli sobie na to pozwolić

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88
Moja koleżanka musi usunąć płód okazało się dzisiaj, że za dużo wad, serduszko, rozczep podniebienia, kręgosłup, nóżki.... Coś strasznego 12 tydzień i koniec.... Ahhh.... Cały czas o niej myślę a najgorsze, bo ja w ciąży, jej przyjaciółka w ciąży....
o matko... nie wyobrażam sobie nawet jak musi się w tej chwili czuć.

przezduzeem, trzymam kciuki, żeby nic więcej nie wyszło w następnym badaniu wada serca to już i tak ciężka wiadomość, już wystarczy.

Cytat:
Napisane przez aneta_s13
Wróciłam i jestem taka szczęśliwa!!! Maluszek jest prześliczny, waży już 735g i wszystko wygląda ok, leży głową w dół i wali mnie po żebrach Do tego łożysko się podniosło!!!
za udaną wizytę, zdrowego dzieciaczka i to łożysko

Cytat:
Napisane przez smv
Babeczki w takim razie poCzekacie na mnie na odchowalnie hehe bo to ja chyba będę the last one
no to jest nas dwie, ale nie przyzwyczajajmy się tak do tego ja zakładam, że urodzę trochę wcześniej niż tp.

Cytat:
Napisane przez lesyeux
Zapomniałam sie pochwalic że z Tż kłótnia od rana

Ja nie wiem co jest ale tak mnie wku*** że nie moge.
Najchtniej spakowałabym sie i w długą poszła

Zrobił sie taki chamski,obojetny,głupkowa ty jak nie ON

ciągle siedze samaaaa... a jak wraca awantury.
Dzisiaj to typowo przegioł...
I wyjazd do ikei odpada. W dup*** mam jego łaskę.
spokojnie, oddychaj pomyśl o juniorze. zresztą wiele z tych kłótni i nerwów to naprawdę wina hormonów i stresu związanego z ciążą, TŻ też powinien o tym pamiętać, żeby nie dolewać oliwy do ognia
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 22:17   #2710
smv
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za rady... Twistera juz kupowałam w tamtym roku... Pomyślę co jeszcze.
Mordka brzuchalec piękny.
Mikakrolikowa ja jestem z Tarnobrzega /Sandomierza ;>

Weszlam dzis na wagę.. 67, 4kg ... ;(;(;( moja waga mnie przeraża... A mój TŻ jak usłyszał to tez się przeraził i chyba to mnie bardziej doluje;/ i mówi jeszcze w żarcie ze do 20 dobije. Super;/

Dobrej nocy dziewczynki!
Stary 2014-11-30, 22:18   #2711
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina
właśnie mąż przywiózł mnie ze szpitala. W nocy ze środy na czwartek dostałam okropnego promieniującego bólu pleców, bóli brzucha i mdłości. Próbowałam je przeczekać, poszłam do łazienki ale nic nie przechodziło. Zelżał mi jedynie ból brzucah ale pojawiły sie dreszcze. W końcu zdecydowałam, że jedziemy na IP do szpitala, w którym zamierzam rodzić. Zimne powietrze trochę mi pomogło, zeżył się ból i przeszły mdłości. Na IP lekarz stwierdził, że szyjka jest zamknięta. Dostałam nospę i coś przeciwbólowe i mi przeszło. Lekarz zostawił mnie na obserwację i wypuścił dopiero dziś.
dobrze, że jednak wszystko jest w porządku ale stracha musiałaś mieć...

a z tą torbą w razie nagłego pobytu w szpitalu to nie jest wcale wzły pomysł jajuż miałam taką sytuację rok temu, poszłam na IP goła i wesoła, nie wiem czemu nie pomyślałam o tym że mogę zostać... TŻ mnie spakował i to całkiem nieźle, miałam wszystko czego potrzebowałam, ale ten stres, że przyszłaś, musisz zostać i nic ze sobą w zasadzie nie masz

Cytat:
Napisane przez martunka88
Macie już linię na brzuchu? Mi taka delikatna wyszła, mogłaby taka zostać, nie ciemnieć już
Zrobiłam przegląd laktatorów. Wybrałam Lovi Prolactis. Trochę kosztuje, ale liczy się komfort, bo prawdopodobnie będę często korzystać. Jakoś nie dopuszczam myśli, że nie będę miała pokarmu
ja jeszcze nie mam i mam nadzieje, że nie będę miała a laktator wybrałyśmy najwyraźniej ten sam i też mnie trochę cena przeraża, ale ma najlepsze opinie ze wszystkich, że wygodny i bezproblemowy a mi bardzo na tym zależy. trzeba będzie przeboleć

ja się witam już w 24tc w czwartek byliśmy na połówkowym, ale już się potem nie odzywałam, bo trochę zabiegani i obolali byliśmy. z małym wszystko ok, żadnych widocznych wad rozwojowych w czwartek ważył 535g, teraz na pewno więcej, bo tydzień wcześniej było jeszcze 400ileś tak w ogóle to wyszliśmy z domu o 15:10, w Katowicach byliśmy o 16:40, sporo za wcześnie więc wpadliśmy na chwilę do SCC. do Gyncentrum weszliśmy o 17:20, a samo badanie godzinę później było. i wszyscy tak czekali, jedna para nawet od 16:50. okazało się, że lekarz się najwyraźniej zawiesił i siedział sobie przez ponad godzinę w gabinecie, tak o! i potem znowu, 50nim do busa spowrotem, tym autobusem jechać prawie 1,5h. w domu byliśmy o 21

a z TŻ już wszystko ok, pogodziliśmy się i już nie śpimy w osobnych pokojach
Stary 2014-11-30, 22:19   #2712
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
chcesz się zamienić?

niunia a co masz na tej liście swojej? kurcze, też bym chyba musiała pozamawiać już niektóre pierdołki, bo chciałabym w styczniu spakować już torbę w razie czego
koszula do karmienia 2razy,
wklady poporodowe
kilka opakowań podpasek,
chusteczki higieniczne
chusteczki nawilzane,
cieple skarpety
reczniki 2x
szlafrok
szampon
zel bezzapachowy
szczotka /gumka do wlosow
woda niegazowana
majtki jednorazowe z siateczki
klapki pod prysznic
kapcie
to narazie tyle)

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-30, 22:20   #2713
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
chcesz się zamienić?

Poproszę.

Eeee ....idę kakao zrobić.
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-11-30, 22:35   #2714
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za rady... Twistera juz kupowałam w tamtym roku... Pomyślę co jeszcze.

Weszlam dzis na wagę.. 67, 4kg ... ;(;(;( moja waga mnie przeraża... A mój TŻ jak usłyszał to tez się przeraził i chyba to mnie bardziej doluje;/ i mówi jeszcze w żarcie ze do 20 dobije. Super;/

Dobrej nocy dziewczynki!
Ja dwa tyg temu miałam 68.2 wiec gonisz mnie a napewno mam już teraz 70 znowu boje się wagi he he.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-30, 22:41   #2715
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
o, super pokaż jakie

dziewczyny, pojawiły się Wam rozstępy?
ja póki co wyhodowałam tylko cellulit na nogach... zobaczymy jak będzie dalej
ja rozstępów jeszcze nie mam, ale spodziewam się, że jakieś pewnie wyskoczą...co do cellulitu to wiem od kilku koleżanek, które były w ciązy, że po porodzie on bardzo szybko znika, także jest nadzieja

Cytat:
e tam, przecież to się nie opłaca dla takiego maleńkiego dziecka kupować nowych, drogich ciuchów Maluchy bardzo szybko rosną, a co za tym idzie te ciuszki w lumpach w większości są prawie jak nowe. Ja wolę kupić pajacyka używanego, ale w świetnym stanie za 3 zł z Nexta, niż takiego słabszej jakości za 20 zł z Pepco
Mam też nowe ciuszki oczywiście, ale chyba bardziej mnie cieszą te lumpkowe zdobycze A wyglądem nie odbiegają od tych nowych po wypraniu.

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

ojezusie, zjadłam chyba z pół kilo sałatki jarzynowej
ja też uważam, że dla takich maluszków bardzo opłaca się kupowanie w lumpkach, przecież to są prawie nowe rzeczy, ja pewnie niektóre swoje też raz założę jak zdążę

co do jedzenia to ja dzisiaj tyle zjadłam, że szok a jeszcze przed chwilą stwierdziłam, że jak już tyle dzisiaj zjadłam to nic nie zaszkodzi jak zjem 2 knopersy

Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4836853295
nadchodzi

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

oj na zdrówko ja w weekendy biję rekordy w jedzeniu uff;p
super łóżeczko i fajna cena mogłabym mieć takie tylko, że białe

Cytat:

Hehe

śliczny brzuszek

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
dobrze, że jednak wszystko jest w porządku ale stracha musiałaś mieć...

a z tą torbą w razie nagłego pobytu w szpitalu to nie jest wcale wzły pomysł jajuż miałam taką sytuację rok temu, poszłam na IP goła i wesoła, nie wiem czemu nie pomyślałam o tym że mogę zostać... TŻ mnie spakował i to całkiem nieźle, miałam wszystko czego potrzebowałam, ale ten stres, że przyszłaś, musisz zostać i nic ze sobą w zasadzie nie masz

ja jeszcze nie mam i mam nadzieje, że nie będę miała a laktator wybrałyśmy najwyraźniej ten sam i też mnie trochę cena przeraża, ale ma najlepsze opinie ze wszystkich, że wygodny i bezproblemowy a mi bardzo na tym zależy. trzeba będzie przeboleć

ja się witam już w 24tc w czwartek byliśmy na połówkowym, ale już się potem nie odzywałam, bo trochę zabiegani i obolali byliśmy. z małym wszystko ok, żadnych widocznych wad rozwojowych w czwartek ważył 535g, teraz na pewno więcej, bo tydzień wcześniej było jeszcze 400ileś tak w ogóle to wyszliśmy z domu o 15:10, w Katowicach byliśmy o 16:40, sporo za wcześnie więc wpadliśmy na chwilę do SCC. do Gyncentrum weszliśmy o 17:20, a samo badanie godzinę później było. i wszyscy tak czekali, jedna para nawet od 16:50. okazało się, że lekarz się najwyraźniej zawiesił i siedział sobie przez ponad godzinę w gabinecie, tak o! i potem znowu, 50nim do busa spowrotem, tym autobusem jechać prawie 1,5h. w domu byliśmy o 21

a z TŻ już wszystko ok, pogodziliśmy się i już nie śpimy w osobnych pokojach
super, że wszystko ok z dzidzią i z Wami

co do torby to ja planuję pakować na początku lutego, ale jak Wszystkie będziecie robić to wcześniej to pewnie spanikuję i też spakuję już w styczniu tylko w takim razie muszę zacząć kupować te wszystkie rzeczy...
Stary 2014-11-30, 22:43   #2716
niunia_ona
Zakorzenienie

Ja to czasem juz z nudy jem a potem narzekam tylko xd

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-11-30, 22:58   #2717
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
u mnie też dzisiaj gotowana marchewka
mi też wizualnie podoba się bardziej ta gondola foldable, szczególnie czarna

pokazuj bluzkę!

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

a tu nowy Joolz Geo https://www.youtube.com/watch?v=8_tjfueDNBE
Ale nie wiem czy już jest dostępny gdziekolwiek
wózek super. Napewno gdzieś można taki dorwac
Link bluzki
http://allegro.pl/blinge-asymetryczn...628715623.html
Wziełam czarną
Cytat:
super ubranka
kupiliśmy łóżeczko z materacem z odjętym rabatem przez allegro 20 zł za 220 łóżeczko z materacem gryka kokos szczęśliwa;D
gratki za zakup

marcia my zdecydowaliśmy sie na HENSVIK.

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Wlasnie sie dowiedzialam ze TZ zabierze mnie jutro do duzego lumpka przed wyjazdem do domku
Mielismy sie wstrzymac z ''innymi'' zakupami do stycznia, ale z okazji ze na weekend wyjechalismy, a on pali tyton, to chcial kupic sobie normalne papierosy, ktorych nie trzeba robic, no to ja mowie cos za cos, on chce to ja tez cos chce
A ja to chetnie popatrze czy cos ciekawego dla dziecka sie znajdzie bo u nas to takich lumpkow nie ma wielkich pietrowych
To udanych łowów lumpkowych oczywiscie poka poka pózniej co tam kupiłas

Cytat:
o, super pokaż jakie

dziewczyny, pojawiły się Wam rozstępy?
ja póki co wyhodowałam tylko cellulit na nogach... zobaczymy jak będzie dalej
ja mam mase rozstepów ale od nadwagi. Musiałam je jakoś pokochac bo już nie znikną. I najprawopodobniej nowe już mi nie wyjdą, bo wiecej sie chyba nie da

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
mordka_1985 piękny brzuszek
Yhymmm cudowny.

Cytat:
wklady poporodowe
kilka opakowań podpasek,
chusteczki higieniczne
chusteczki nawilzane,
cieple skarpety
reczniki 2x
szlafrok
szampon
zel bezzapachowy
woda niegazowana
klapki pod prysznic
kapcie
to narazie tyle)

Moge dac opinnie na wkłady poporodowe. Najlepsze ponoc z firmy BabyOno. Chłonne, nie odparzają, i wygodne. Te inne to takie waty ochydne a te w miare ujdą.
Oraz najlepiej kupic majtki wielorazowe te z siateczki. Można je wyprac. A są to takie jak szorty, czyli nie wżynaja sie w obolałą cipcę lub poszytą, jak inne majtki. Są przewiewne, skóra oddycha.
Tyle sie dowiedziałam od rodzących
Stary 2014-11-30, 23:06   #2718
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to czasem juz z nudy jem a potem narzekam tylko xd
przez was znowu jem
czytam jak piszecie o jedzeniu i zglodnialam

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:

Hehe

slicznie wygladasz

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
wklady poporodowe
kilka opakowań podpasek,
chusteczki higieniczne
chusteczki nawilzane,
cieple skarpety
reczniki 2x
szlafrok
szampon
zel bezzapachowy
woda niegazowana
klapki pod prysznic
kapcie
to narazie tyle)
ja do swojej listy dopisalam zwykle majtki bawelniane 6 sztuk po szpitalu sie przydadza a nie posiadam takich i jedna koszule do karmienia i jedna koszulke, bo ona mysle ze sie przyda w ciagu dnia do karmienia , zaloze spodnie dresowe i taka koszulka mysle ze bedzie akorat
I woda z dziubkiem przyda sie dziubek do podmywania krocza, czesto o tym czytalam w listach do szpitala a ja nie pomyslalam o recznikach do szpitala i dla mnie i dla maluszka. a przeciez one sa potrzebne
i zel do higieny intymnej oraz chusteczki kupie w aptece bezzapachowe, jakie mi poleci pani aptekarka takie wezme w rozsadnej cenie

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:

Dobrej nocy dziewczynki!
Ja to bym pewnie kupila cos edukacyjnego albo model do sklejania, bo dziecko mogloby robic to z rodzicem i uczy sie cierpliwosci
To normalne ze przytyjemy, walnij mu po glowie za to

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-11-30 o 23:07
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 23:18   #2719
lesyeux
Zadomowienie

Ide chrapać. Buzki

Kolorowych snów
Stary 2014-11-30, 23:19   #2720
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
wózek super. Napewno gdzieś można taki dorwac
Link bluzki
http://allegro.pl/blinge-asymetryczn...628715623.html
Wziełam czarną

gratki za zakup

marcia my zdecydowaliśmy sie na HENSVIK.

To udanych łowów lumpkowych oczywiscie poka poka pózniej co tam kupiłas

ja mam mase rozstepów ale od nadwagi. Musiałam je jakoś pokochac bo już nie znikną. I najprawopodobniej nowe już mi nie wyjdą, bo wiecej sie chyba nie da

Yhymmm cudowny.

Moge dac opinnie na wkłady poporodowe. Najlepsze ponoc z firmy BabyOno. Chłonne, nie odparzają, i wygodne. Te inne to takie waty ochydne a te w miare ujdą.
Oraz najlepiej kupic majtki wielorazowe te z siateczki. Można je wyprac. A są to takie jak szorty, czyli nie wżynaja sie w obolałą cipcę lub poszytą, jak inne majtki. Są przewiewne, skóra oddycha.
Tyle sie dowiedziałam od rodzących
o kurde, zaje*ista a to jest z takiego materiału sweterkowatego? bo tak na tych fotkach wygląda, skład materiału bardzo spoko napisz jak przyjdzie!

Cytat:
wklady poporodowe
kilka opakowań podpasek,
chusteczki higieniczne
chusteczki nawilzane,
cieple skarpety
reczniki 2x
szlafrok
szampon
zel bezzapachowy
woda niegazowana
klapki pod prysznic
kapcie
to narazie tyle)
dzięki, dzieki ja muszę swoją wreszcie stworzyć, więc się zainspiruję

Stary 2014-11-30, 23:25   #2721
lesyeux
Zadomowienie

nouvelledam znaka jak dojdzie co to za materiał jak jakośc.

Uciekam już. Ciał
Stary 2014-11-30, 23:28   #2722
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Dobranoc.

Dziękuję wszystkim podziwiającym mój bębenek za miłe słowa
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-12-01, 00:40   #2723
ewka5891
Zakorzenienie

Exclamation Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Hej

Miałam Tzta od czwartku w domu wiec nie za bardzo wchodzilam na forum. Cały piatek spędziliśmy na zakupach, ale dzięki temu polowe świątecznych prezentow mamy z głowy
Tz sie ciagle pyta co bym chciała na prezent ale nie mam pojęcia w razie czego kupi mi perfum, bo tego nigdy za wiele

Cytat:
To bordo na zewnątrz jest bardzo ładne, tyle co środek różowy W ogóle to mi się quinny buzz bardzo podoba, tylko że one mają chyba malutkie gondole.
Synek jest z sierpnia i w gondoli Quinny mieścił sie 5 miesięcy. Od stycznia juz jeździł spacerowką.
Na szczescie w naszym przypadku jest szansa, ze dzieciaki dłużej pojezdzą w gondolach, bo rodzimy na wiosnę wiec nie trzeba mieć pózniej śpiworków, które zajmują miejsce w wózku.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 06:33   #2724
Michiru
Zakorzenienie

bry

ja już nie śpię od 3:30, jak mi się kot rozmiałczał za drzwiami. potem TŻ wstał do pracy to ja razem z nim. teraz siedzę już ubrana z kubkiem ciepłej herbatki w dłoni i słucham, jak za oknem wiatr hula. aż współczuję TŻtowi, że musiał w taką pogodę i o takiej porze wychodzić z domu ambitny plan jest taki, żeby o 7 iść z pieskiem na spacer, potem zawinąć się na miasto i wstąpić do lumpka, bo dziś nowa dostawa, a nóż widelec coś wyhaczę potem pewnie przyjdę i padnę na twarz....

fajna lista zakupowa do szpitala ja póki co mam 1x szlafrok i 1x koszulę do karmienia, teściowa sprezentowała brała dla małego jakiś zestaw startowy, bodziak, spodnie, koszulka, czepeczka, buciki i śliniak, notabene śliczny w kolorze jasnej zieleni to wzięła od razu i mi kilka rzeczy.

---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 05:23 ----------

ha! chyba znalazłam sposób, żeby się fotkami upolowanych dotychczas ubranek dla dzidziusia podzielić! a ja głupia zapomniałam, że mam kartę micro sc w tel i mogę sobie pozrzucać co i gdzie chcę...
Stary 2014-12-01, 07:01   #2725
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Helloł! Ja do pracy o 6;20 wstałam;(
A tak mi sie nie chceeeeeee
Synek tp. 15.03.2015
Stary 2014-12-01, 07:30   #2726
tout-petit-fille
Zadomowienie

I ja już na nogach, idę na pobieranie..
Nie mogę być na czczo choleera i musiałam zjeść pół serka wiejskiego, bo tak mnie ssało, że z samego głodu bym chyba padła- już w nocy się z głodu budziłam

A swoją drogą tak mnie zaczyna wkur** TŻ, że głowa mała..
Remont łazienki nie rozpoczęgty, bo ten siły nie ma po robocie, a w niedzielę gdy miał to robić zajął się wymianą kranu w kuchni, podłączeniem kontaktu i już koniec roboty. A dziś moja nowa szczoteczka do zębów wpadła mu do kibla. Zabijję gnooooja

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 07:32   #2727
smv
Zakorzenienie

Dobry dzień ja też po 6 juz byłam obudzona. Ale mi się nic nie chce :/ a tu dziś 5 godzinek korków bleh

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
I ja już na nogach, idę na pobieranie..
Nie mogę być na czczo choleera i musiałam zjeść pół serka wiejskiego, bo tak mnie ssało, że z samego głodu bym chyba padła- już w nocy się z głodu budziłam

A swoją drogą tak mnie zaczyna wkur** TŻ, że głowa mała..
Remont łazienki nie rozpoczęgty, bo ten siły nie ma po robocie, a w niedzielę gdy miał to robić zajął się wymianą kranu w kuchni, podłączeniem kontaktu i już koniec roboty. A dziś moja nowa szczoteczka do zębów wpadła mu do kibla. Zabijję gnooooja
Uhuhuuuuu kochana rilaks.... Oddech głęboki wyparZ szczoteczkę.. Chociaż ja to bym chyba wywalila
Stary 2014-12-01, 08:12   #2728
marcia45
Zadomowienie

Witam się i zmykam do pracy, miłego dnia dziewczynki

Znalazłam ten sklep co miał joolz w promocji, ale na stronie info nie ma. Zobacze co odpiszą.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 08:32   #2729
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Dobry dzień ja też po 6 juz byłam obudzona. Ale mi się nic nie chce :/ a tu dziś 5 godzinek korków bleh

---------- Dopisano o 07:32 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Uhuhuuuuu kochana rilaks.... Oddech głęboki wyparZ szczoteczkę.. Chociaż ja to bym chyba wywalila
Wywaliłam.. i TŻ musi wyskoczyć dziś z kasy na nową.
Ja już po pobieraniu. Siet znów 3 fiolki do zapełnienia, bo musialam zrobic grupe krwi. Babeczka jak terminator, po mojej odpowiedzi na to czy jestem w ciąży nastąpiła długa cisza i jakby westchnięcie Trochę się wystraszyłam co do jej kompetencji. A krew ciągnęła jakby miała mnie jedną na cały dzień pracy przy trzeciej fiolce odlatywałam lekko.
FUJ!

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 08:58   #2730
smv
Zakorzenienie

Najważniejsze że jest już po tez nie lubię pobierania.. Ale ten czas szybko leci. W przyszłym tyg juz mam wizytę w piątek.. Co prawda to prawie 2 tyg ale jakoś tak szybko minęło

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości