Grudniowe Mamusie cz. V - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-11-30, 22:13   #841
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Trusia, wszystkiego dobrego!
Mi siostra farmaceuta nie dała tych plastrow używać w ciąży, to nie były blendamed tylko jakieś inne. A podczas karmienia to nie wiem
Dziękuję to skoro tak to nie będę używać

Dziękuję dziewczyny :-D

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 22:17   #842
LoLcIa123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karooka Pokaż wiadomość
Lolcia z ciekawości - jak Twoje wyniki CRP po porodzie, ktoś sprawdzał? Maleństwo zdrowe?
Nie sprawdzałam jeszcze, ale mam zamiar powtórzyć mocz, morfologie, crp i zbadać poziom d-dimerów .
Dzidziuś dostał 10pkt więc myślę, że zdrowy

Tymoteusz
23.11.2014r

LoLcIa123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 22:27   #843
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
No to opanowana jesteś ja wizytę mam w piątek a jutro idę do labo aby mnie pokuli
Nie mam większego wyboru jakoś po przyszłym weekendzie zacznę pakować torbę, jak tylko przyjdzie moje zamówienie mnie kłuli w środę nie było najgorzej rano odbieram gbs a po południu wizyta u lekarza i zobaczymy co powie. Ciesze się że zobaczę małego bo im bliżej końca tym bardziej zaczynam się stresować że coś może być nie tak

Cytat:
Napisane przez Ringo6 Pokaż wiadomość
Jubilatkom i Solenizantkom wszystkiego najlepszego!
Ja dla odmiany usłyszałam od mojej babci, która mnie nie lubi, że pięknie wyglądam... aż w szoku byłam. Chyba miała dobry dzień...
Dzięki co do babci wiem co czujesz bo mam podobne przypadki w rodzinie tż nie mogą znieść tego że się nie roztyłam i uwielbiają komentować że to na pewno dlatego że się głodzę
Stary 2014-11-30, 22:57   #844
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
E no az tak nie bolało żeby się drzec :-D raz powiedziałam auc jak "środek" robiła a tak to spoko
Mój Tz się uparł ze nie jedziemy nigdzie na wigilię tylko on.robi :-D i ma upiec rybke cała w piekarniku, pierogi będą z jablkiem no i ziemniaki i kasza tyle ze ja bez.grzybkow i.cebulki zjem i hmm chyba tyle nam.wystarczy
o widzisz, pierożki z jabłkiem

---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ----------

No właśnie, co z BLOW ??? nie odzywała się? pisała któraś z Was do niej, ona zostawiła kontakt ?

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-11-30, 23:29   #845
Ringo6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulinkus Pokaż wiadomość
Nie mam większego wyboru jakoś po przyszłym weekendzie zacznę pakować torbę, jak tylko przyjdzie moje zamówienie mnie kłuli w środę nie było najgorzej rano odbieram gbs a po południu wizyta u lekarza i zobaczymy co powie. Ciesze się że zobaczę małego bo im bliżej końca tym bardziej zaczynam się stresować że coś może być nie tak

Dzięki co do babci wiem co czujesz bo mam podobne przypadki w rodzinie tż nie mogą znieść tego że się nie roztyłam i uwielbiają komentować że to na pewno dlatego że się głodzę
U mnie moja babcia ma "ukochane" wnuczęta, a reszta jest beee.... mnie przez parę lat mówiła, że jestem brzydka i kiedyś dala mi mydełko, żebym się nim myła to będę ładniejsza, aż w końcu jej powiedziałam, że wszyscy mówią, że jestem do niej podobna i w końcu się odczepiła. No i twierdzi, że ja całe życie jestem na diecie i się odchudzam i nic nie jem -tu się grubo myli, bo nawet nie chciała by się przekonać ile potrafię zjeść. Więc jakież było moje zdziwienie słysząc komplement... Poza tym myślałam, że oszaleje, bo nie dość, że ma piskliwy głos to jeszcze dzisiaj była strasznie podniecona i nawijała jak katarynka mi do ucha na temat swoich ciąż, a takie pieprzyła głupoty, że szok. Aż mnie i męża uszy bolały...
Kopniaczki 19/40
12.12.14r. <3N<3

Edytowane przez Ringo6
Czas edycji: 2014-11-30 o 23:30
Ringo6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 01:05   #846
ewkien
Raczkowanie

Może chce trochę poprawić kontakt, bo zostanie prababcia
ewkien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 06:31   #847
maczuma
Rozeznanie

Mamy! Mamy grudzień!!!
Stary 2014-12-01, 06:40   #848
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy! Mamy grudzień!!!
Haha :-D to będziemy mieć grudniowe bobaski ale fajnie :-D no to niech się już rodzą!

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Ja jadę zaraz do diagnostyki mam zrobić badnia morfo i mocz może już ostatni raz ale to zlecialo no szok

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-01, 06:46   #849
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Haha :-D to będziemy mieć grudniowe bobaski ale fajnie :-D no to niech się już rodzą!

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:33 ----------

Ja jadę zaraz do diagnostyki mam zrobić badnia morfo i mocz może już ostatni raz ale to zlecialo no szok
To poczekaj na mnie bo ja też muszę a nie chce mi się bardzo wychodzić z łóżka

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 07:34   #850
Trusiulandia
Zakorzenienie

Suqub ja już po :-D ale mam piękne żyły ach morfo też pewnie ładna ;-)

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-01, 07:40   #851
19Inka90
Wtajemniczenie

No dobra Świąteczne Maluchy !! Pora opuszczać brzuchy

Która będzie pierwsza na Grudniowego Malucha ??

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 08:05   #852
Trusiulandia
Zakorzenienie

Jerzyk, Nadia, Emilka i Julek! Wychodzić :-D

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-01, 08:15   #853
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:
Jerzyk, Nadia, Emilka i Julek! Wychodzić :-D
Jak przeczytalam to na głos Emilce to tylko się leniwie przeciągnęła bo w końcu co ?? Jest dopiero trzecia w kolejce

Emilka
Stary 2014-12-01, 08:43   #854
Trusiulandia
Zakorzenienie

:-D ja swojego obudziłam bo.mi.się wydawało ze długo się nie rusza i teraz wierci.się ale.brzuch super miękki chyba w.ciąży ani raz takiego nie miałam.do tej pory
Skoro 4 w kolejce to.chyba spać pójdzie spowrotem :-D

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-01, 10:01   #855
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy! Mamy grudzień!!!

Dobry dzień
Nie wyspałam się, a moja córka nie wyszła dalej z tego chorowania, znów się pojawił większy katar, do tego suchy kaszel. jutro idę z nią do lekarza.
ja wiem wiem, uroki przedszkola, ale jak jeszcze raz to od kogoś usłyszę to będę rodzić w więzieniu

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 10:02   #856
promolcia
Zadomowienie

Brrrr jak zimno...z lozka nie chce sie wynurzac a zaraz na wizyte trzeba sie zbierac...
promolcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 10:10   #857
bimbunia_
Raczkowanie

Ja też już nerwowo nie wytrzymuję ciśnienia. Ciągle mi się wydaje że sie za mało rusza ale w sumie podstaw żeby jechać na ip nie mam. Jednak to prawie 39 tydzień więc mają prawo te ruchy być niemrawe. Czasem jak się zdarza że się rusza mocno to wtedy zamiast się cieszyć to się martwię że się dusi albo co... i tak w kółko. Dość mam tego serdecznie. Tż sexu odmawia kategorycznie więc ta metoda odpada, to jedyne co mi pozostaje to spacerowanie w bólu. Kobiety w ciąży los ciężki jak wieloryb. Linkuje Wam moją ulubioną piosenkę ciążową.
http://www.youtube.com/watch?v=N5weip-KOLI
bimbunia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 10:10   #858
maczuma
Rozeznanie

Promolcia, ja też mam dziś wizytę, ale o 16. Trzymajcie kciuki
Stary 2014-12-01, 10:14   #859
Suqub
Zakorzenienie

Trusia szybka jesteś
Ja po drodze jeszcze zakupy zrobiłam. Zjadłam śniadanie i będę leniuchować teraz

Stary 2014-12-01, 10:19   #860
maczuma
Rozeznanie

Bibmunia, to normalne, że już jesteśmy zniecierpliwione i chcemy, żeby maluchy były z nami. A Kołaczkowską ubóstwiam
Stary 2014-12-01, 10:24   #861
Trusiulandia
Zakorzenienie

ja byłam już na lumpeksie i dawaj dwie rundy po schodach były a o 12 mam kosmetyczkę to będzie i trzecia runda ale jakoś nic mi nie robi to 3 piętro jem paluszki i odpoczywam narazie, nabieram sił bo do kosmetyczki przez pół miasta muszę przejść a samochodu nie mam bo tż jeździ no i uparłam się że autobusu nie chce może nie urodze po drodze
tak w ogóle to zapisałam się jutro na ktg i na czwartek do sr na "pierwszy spacer" a uwaga 10 grudnia! na spotkanie z fizjoterapeutą będzie o Maluszkach noszeniu, przewijaniu tak żeby było zdrowo dla kręgosłupa itd itp

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-01, 10:27   #862
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
ja byłam już na lumpeksie i dawaj dwie rundy po schodach były a o 12 mam kosmetyczkę to będzie i trzecia runda ale jakoś nic mi nie robi to 3 piętro jem paluszki i odpoczywam narazie, nabieram sił bo do kosmetyczki przez pół miasta muszę przejść a samochodu nie mam bo tż jeździ no i uparłam się że autobusu nie chce może nie urodze po drodze
tak w ogóle to zapisałam się jutro na ktg i na czwartek do sr na "pierwszy spacer" a uwaga 10 grudnia! na spotkanie z fizjoterapeutą będzie o Maluszkach noszeniu, przewijaniu tak żeby było zdrowo dla kręgosłupa itd itp
Ja byłam na SH ale nic ciekawego nie znalazłam. Ja zawsze pieszo chodzę. Rodzina się o mnie boi, że w drodze gdzieś zacznę rodzić.

Stary 2014-12-01, 10:28   #863
Trusiulandia
Zakorzenienie

A wczoraj wykurzaliśmy Julka ale jakoś nas zignorował powiem wam że jak na samą końcówkę to czuję się bardzo fajnie i sexi

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-01, 10:38   #864
minka26
Wtajemniczenie

dziewczyny co tu taka nuda?? która się rozpakowuje??
dawno nowych dzieci tu nie było a już grudzień

ja właśnie spijam inkę z mlekiem ryżowym, oczywiście z Lilką na kolanach, bo taki z niej cycuś, że budzi się jak nie ma mnie w pobliżu
czuję, że łóżko będziemy musieli wymienić na większe, bo nasze 160x200 okazuje się za małe
ja śpię z dziewczynami a tz w dużym pokoju

w nocy ostatnio mała je co 1,5 godziny, ale już po początkowym zassaniu (które nadal boli) udaje mi się często zasnąć. zresztą muszę się przyzwyczajać, bo przy Amelce to pierwszą cała noc przespałam grubo po roku

zimnica straszna, ja właśnie obmyślam jak tu z małą wyjść jutro na spacer nawet nie wiem jak ją ubrać, żeby mi nie zmarzła
Stary 2014-12-01, 10:41   #865
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
Ja byłam na SH ale nic ciekawego nie znalazłam. Ja zawsze pieszo chodzę. Rodzina się o mnie boi, że w drodze gdzieś zacznę rodzić.
ja też myślę czy nie urodzę przypadkiem w drodze do kosmetyczki bo będzie dobre 2 km w jedną stronę już lepiej w drodze powrotnej bo przynajmniej brwi zrobię

grudniówki coś tu cisza ani porodów ani postów halo!

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-01, 10:45   #866
antosia5
Rozeznanie

Witajcie
Też sie ciesze ze już grudzień
Ja przez weekend zapadłam w zimowy sen
Tyle co zdazyłam kupic sobie buty, bo nie mialam zadnych, a zimnica jest
Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
Ja też już nerwowo nie wytrzymuję ciśnienia. Ciągle mi się wydaje że sie za mało rusza ale w sumie podstaw żeby jechać na ip nie mam. Jednak to prawie 39 tydzień więc mają prawo te ruchy być niemrawe. Czasem jak się zdarza że się rusza mocno to wtedy zamiast się cieszyć to się martwię że się dusi albo co... i tak w kółko. Dość mam tego serdecznie. Tż sexu odmawia kategorycznie więc ta metoda odpada, to jedyne co mi pozostaje to spacerowanie w bólu. Kobiety w ciąży los ciężki jak wieloryb. Linkuje Wam moją ulubioną piosenkę ciążową.
http://www.youtube.com/watch?v=N5weip-KOLI
Bimbunia, to przybiij piątkę Tez mam schizy jak sie nie ruszy i jak sie rusza za długo bądz zbyt aktywnie (wczoraj zjadlam pol kilo mandarynek to tak sie rzucal, że myslalam ze moze jakiegos uczulenia dostał). Na razie ani sex, ani ruch, ani nic innego nie przyśpiesza, bo jak czytam ze niektore z Was czuje jakies tam skurcze,klucia, bóle spojenia, to ja nic a nic
A dziś bylismy zalatwic papiery z nowym mieszkaniem i mąz wybral ze 13 przyjdziemy podpisac umowę, a ja muszę byc Tak więc, mały moze sie urodzić albo w tym tygodniu (co raczej mało prawdopodobne), albo niech czeka juz do tego 13 jak podpiszę tę umowę
W ogole jakoś sie podenerwowalam przez tesciową, bo nagle chce przyjechac po porodzie i to nie sama ale całą rodziną (z czego niektorych widujemy raz na rok najwyżej i nawet nigdy nie dzwonią by np zlozyc zyczenia z okazji urodzin)- a nigdy przenigdy sie nie interesowala gdzie ani w jakich warunkach mieszkamy, za 9 lat jak jestem z mezem ( z czego 8,5razem mieszkamy) ona byla u nas zaledwie 1 raz (i to przed naszym wyjazdem do de), bo musiala gdzies sie przespac we Wroclawiu, a nie miala gdzie
antosia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 10:50   #867
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
dziewczyny co tu taka nuda?? która się rozpakowuje??
dawno nowych dzieci tu nie było a już grudzień

ja właśnie spijam inkę z mlekiem ryżowym, oczywiście z Lilką na kolanach, bo taki z niej cycuś, że budzi się jak nie ma mnie w pobliżu
czuję, że łóżko będziemy musieli wymienić na większe, bo nasze 160x200 okazuje się za małe
ja śpię z dziewczynami a tz w dużym pokoju

w nocy ostatnio mała je co 1,5 godziny, ale już po początkowym zassaniu (które nadal boli) udaje mi się często zasnąć. zresztą muszę się przyzwyczajać, bo przy Amelce to pierwszą cała noc przespałam grubo po roku

zimnica straszna, ja właśnie obmyślam jak tu z małą wyjść jutro na spacer nawet nie wiem jak ją ubrać, żeby mi nie zmarzła
Dziewczyny to ładnie sobie radzicie Faktycznie cycowa dziewczyna ja własnie idę na sr na temat pierwszy spacer bo nie wiem w jaką temp wychodzić a w jaką nie i jak opatulić Julka żeby się nie zgrzał ani żeby nie zmarzł itd itp i czy kremem buźke smarować już wychodząc ze szpitala czy nakryć pieluszką buźke i mryk do samochodu jak to widzę u mamusiek no dużo tych pytać mam
wiem tyle że sprawdza się czy ciepło dziecku na karku i pleckach a nie rączkach i nóżkach ale to trochę za mało
jak nie zdążę to zdam się na intuicje i tyle

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-01, 11:01   #868
19marta90
Raczkowanie

Cześć wszystkim
Cytat:
Napisane przez bimbunia_ Pokaż wiadomość
Ciągle mi się wydaje że sie za mało rusza ale w sumie podstaw żeby jechać na ip nie mam. Jednak to prawie 39 tydzień więc mają prawo te ruchy być niemrawe. Czasem jak się zdarza że się rusza mocno to wtedy zamiast się cieszyć to się martwię że się dusi albo co... i tak w kółko.
Mam to samo... Kręćka można dostać :-/ dziś o 17 umówiłam jednak wizytę dodatkową żeby wygonić bakterie z moczu lekami. Pewnie dostanę jakiś antybiotyk, później za kilka dni mocz muszę powtórzyć. Tragedia. Mam nadzieję że do porodu się wyrobię.

19marta90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 11:16   #869
19Inka90
Wtajemniczenie

Witam po ortopedzie,chciałam tylko zameldować ze dostalam skierowanie do szpitala i właśnie się pakuje ...

Emilka
Stary 2014-12-01, 11:20   #870
19marta90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 19Inka90 Pokaż wiadomość
Witam po ortopedzie,chciałam tylko zameldować ze dostalam skierowanie do szpitala i właśnie się pakuje ...
Ale jak to? :-o trzymam kciuki i powodzenia

19marta90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości