![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: modowe porażki parę lat temu
Oj tak
![]() ![]() z pamięci wyciągnęłam jeszcze kolorowe makijaże, niebieskie cienie do powiek ![]()
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Jeszcze kilka ,,smaczków" mi się przypomniało:
-takie spódniczki z karczkiem i dalej falbanki były. Kolorowe albo dżinsowe. -spodnie dżinsy+dżinsowa kurteczka -beret-kaszkiet. Oczywiście aby wyglądać bardziej luzacko i zawadiacko,trzeba było daszek nosić bokiem. To nawet wyglądało sensownie,ale przy niewielkich kaszkietach,takich płaskich. Pamiętam najbardziej przemądrzała dziewczynę z gimnazjum,która paradowała tak po szkole z różowym,przekrzywionym beretem,tyle że to wyglądało jakby go po prostu krzywo założyła,bo fason był stworzony do noszenia go w sposób tradycyjny. -kapelusiki dla dziewczyn z dżinsu albo sztruksu -aplikacje na dzwonach:wyszywane kwiatki albo doklejane muszelki -smycze do komórek,najlepiej wystające z kieszeni -takie pól-golfy:sweterek z górą golfu ale bez rękawów,lub rękawy częściowo wycięte -tatuaż naklejany albo henna,jeśli prawdziwy to na lędźwiach -wśród facetów:włosy na żel+białe spodnie/jasne dżinsy i biało-czarna koszulka z tribalem,obowiązkowo łańcuch na szyji lub nadgarstku i sygnet Napewno jeszcze wiele mi się przypomni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
Asymetryczna spódnica do polowy łydki ciętą na ukos
![]() ![]()
![]() |
#34 | |||
Rozeznanie
|
Zdajecie sobie sprawę z tego, że za kilka lat za "porażkę modową" z perspektywy czasu zostanie uznane to co teraz nosimy
![]() ![]() Ale fakt faktem szkaradki się zdarzały na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Butów w szpic akurat nienawidziłam, ale niestety był taki czas, że nie było w sklepach innego fasonu. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Wtajemniczenie
|
o reeeety
![]() -dzwony, oczywiście im szersze tym lepsze, jak było komuś widać buty, bo 'dzwon' nie zasłaniał to było źle ![]() -sztruksy, najbardziej pamiętam takie bordowe i miałam do tego katankę też bordo sztruks, tragedia ![]() -biżuteria ala tatuaż, oczywiście - na szyję, na rękę i na palec -buty z grubymi podeszwami miałam też, ale pamiętam, że posiadałam Vansy, takie z odblaskiem ![]() -piankowe klapki pamiętam, ale nie nosiłam -drewniaki, miałam zielone i białe, zawsze poobijałam sobie kostki ![]() U mnie obowiązkowo: -w podstawówce kolorowe leginsy z postaciami z bajek + bluzka frędelkowa z Pocachontas -takie spodnie jeansowe z rzemykami po bokach -koraliki do włosów -sylikonowe ramiączka z wzorkami/cyrkoniami fajnie tak powspominać. ![]() i zawsze zazdrościłam dziewczynom karbowanych włosów! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
I mam kolejny hit-kabaretki
![]() Jak weszły w modę,to przestały kojarzyć się z paniami lekkich obyczajów,a nosiły je wszystkie dziewczynki w szkole. Najgorsze moim zdaniem były takie do kolan,wielokolorowe,a do tego spódniczka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Achhh to były czasy
![]() Nie wiem czy u Was też tak było, ale była moda zakładania na w-f kolorowych skarpet-podkolanówek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Albo takie puchowe kurtki i kaptur obszyty futerkiem. To futerko to był największy lans,najlepiej było go nosić cały czas na łbie ![]() ![]() A z butów to właśnie pamiętam swoje-kolorowe adidasy na piankowej podeszwie. Ale był płacz,jak mama mi nie chciała ich kupić. I bluzki na jedno ramię-obowiązkowy element stroju dyskotekowego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
O matko - karbowane włosy. Moja kolezanka miała karbownicę. Okropnie to wyglądało, ale wtedy wszystkie chodziły jak nastroszony pudel
![]()
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Pamiętam że miałam mnóstwo dresowych bluz zakładanych przez głowę, takich dość obszernych, kolorowych, np każdy rękaw w innym kolorze, albo takie z logo klubów sportowych z zagranicy... albo ze stójką na suwak
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Rybaczki materiałowe z rozcięciem - każda to miała :P
Katanę sama miałam. Jakś tak była stara z lumpa, za wielka (mankiet musiałam zawinąć), ale jaka porządna, nie do zdarcia. Niedawno ją odkryłam i oddałam do kontenerów. Buty na szpic zawsze były dla mnie obrzydliwe. Ja teraz czasem widzę mężczyzn z butami z takim "tępym' szpicem. Bleeee. Pamiętacie jak halówki piszczały? ![]() Po wf też chłopcy obowiązkowo stawiali włosy na wodę. A pamięta kto stawanie włosów na cukier?
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Wtajemniczenie
|
rybaczki
![]() albo takie proste dzinsy podwijane na rybaczki <jeszcze od lewej strony mialy np czerwony kolor widoczny dopiero przy wywinięciu nogawek> ![]() a mialyscie mode na dlugie spodnice w drovbne kwiatki? z taka mikro-falbanka u dołu? ![]() ![]()
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
-materiałowe rybaczki z rozcięciem- mam gdzieś w piwnicy jeszcze takie czarne
![]() -spodnie z rzemykami po bokach -komplety z jeansu, kamizelka+ spódniczka z guzikami na przodzie, miałam taki pomarańczowy ![]() ![]() -buty koturny takie wysokie, nie pamiętam ja się nazywały, wyglądały jak buty ortopedyczne - plastikowe sandałki -święcące adidasy, miałam takie ![]() -kolorowe ortalionowe kurtki albo dresy foto3 -fryzury ja na 1 i 2 zdjęciu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
a pamiętacie takie pasemka z kolorowej muliny?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Ja na wyjeździe nad może sprawiłam sobie afrykańskie warkoczyki z muliny :P
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Kiedyś ufarbowałam włosy różową bibułą i.. poszłam na basen... wszystko spłynęło na twarz, nie mogłam domyć a jak mnie Mama zobaczyła to miałam piekło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Jak się farbuje włosy bibułą?
![]() |
![]() |
#48 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Ej a pamiętacie brokaty w tubkach? To był numer jeden dyskotek szkolnych. Twarz, dekolt, ramiona i ubrania wysmarowane tym paskudztwem
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
jak sobie pomyślę, że jeszcze niedawno nosiłam rzeczy o których piszecie to się za głowę łapie jak ja mogłam :P
dzwony miałam, rybaczki pewnie, spódnice z karczkiem i falbanami a co też, podkolanówki kolorowe i takie z miejscem na każdy na palec też.. dużo tego było...
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem jak Wy ale ja tak nie wyglądałam kiedyś
![]() Manikiur ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() jeansowa mini+ getry do połowy łydki, najlepiej zakończone koronką, bluzka na jedno ramię, wystające ramiączko stanika of kors i białe rękawiczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Miks wszystkiego co jest fajne
![]()
![]() |
![]() |
#56 |
Przyczajenie
|
U mnie z kolei była faza buntu, więc moje "złote" lata to był totalny miks metala, punka i hipisa, więc głównie przyjaźniłam się z trampkami, glanami, sztruksami, bandamami, masą beznadziejnych pieszczoch i ozdób zrobionych z kluczyków z puszek... Masakra! Za każdym razem jak oglądam zdjęcia z etapu gimnazjum i LO to chce mi się wyć ze śmiechu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za czasów gimnazjum wśród dziewczyn były modne workowe spodnie z kieszeniami, takie jakby bojówki w worków, do tego króciutka bluzeczka i trapery. Widziałyście coś takiego?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
Było! Pamiętam jeszcze modę na Shakirę z "Whenever, wherever" - maksymalnie biodrowe, brązowe dzwony i krótkie bluzeczki odsłaniające pępek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Albo era opasek do włosów-najmodniejsze były takie szerokie,plastikowe,potem popularne stały się cieńsze. Ja miałam panterkową
![]() Zauważyłam też,że w modzie szkolnej królował kolczyk w pępku-jak któraś miała,to była hardcorówą i w ogóle najlepszą laską. Preferowany oczywiście był jak najdłuższy kolczyk,z główką króliczka Playboya/łańcuszkami/kwiatkami. A jak zrobiłam sobie kolczyka w tym samym czasie co szkolne buntowniczki,to dopiero było! Dały mi czas do ostatniej lekcji,żebym wyjęła,bo mnie pobiją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
Albo takie małe brylanciki na skrzydełko nosa. Pamiętacie? Nic nie było widać, ale było "odważne"
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:22.