|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II
k1ngun1a, tak na marginesie - jak wam się poprawi sytuacja, to ty się zacznij zajmować racjonalnym gospodarowaniem budżetem, a nie pomocą innym najpierw
![]()
#2222 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choroby dziecka współczuję, ale: albo dziecko może chodzić do żłobka zwykłego albo integracyjnego. Samo bycie pod opieką specjalistów nie wyklucza dziecka z uczęszczania do żłobka. DO żłobka integracyjnego potrzebne jest orzeczenie o niepełnosprawności, ale jak rozumiem dziecko tego nie ma, czyli nadaje się do żłobka zwykłego. Oczywiście żłobek może widząc listę specjalistów, pod których opieka jest dziecko, stwierdzić że nie podejmuje się opieki nad takim dzieckiem i rolą rodzica jest stanięcie na głowie i udowodnienie że dziecko się do żłobka nadaje. Sama to przerabiałam. Czułam się jak królik w laboratorium na testach, ale psycholog, dyrekcja i opiekunki obserwując mnie i dziecko przekonały się, że dadzą radę się nim zająć. Cytat:
Święta trzeba jak wesele wyprawić? U mnie święta to nie jest jakiś wielki koszt. Słodkości upiekę, śledzik, barszcz - po prostu inne potrawy na świąteczne obiady czy śniadania niż na co dzień, ale nie jest to kosztowne. Prezenty raczej skromne (jeśli w ogóle) jakieś autko czy lalka. Nie wiedziałam że coś takiego w lombardzie można zastawić, skoro 20zł w sklepie kosztowało? ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Raczkowanie
|
PS należy do starszego dziecka, a nie do dwulatka.
#2224 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Raczkowanie
|
Wiem kto jest darczyńcą. Poznałam sie z nim osobiście. Był u nas w domu. To osoba prywatna
Edytowane przez k1ngun1a Czas edycji: 2014-12-01 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Wredny kotecek
|
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- PS: nie widzę stada dzieci, roszczeniowej postawy, a chwilowe problemy mogą się przytrafić KAŻDEMU. |
![]() ![]() |
![]() |
#2228 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Raczkowanie
|
Darczyńca zapytał wolontariuszkę czy mógłby nas poznać. Zgodziłam się bo nie mam nic do ukrycia. Zna moją sytuację i widział moje mieszkanie. Nie powiedział że mam sprzedać cokolwiek. Wie komu pomaga i zadeklarował się pomóc. Też nas o coś poprosił w zamian za pomoc. Coś co dla nas bedzie czystą przyjemnością a i jemu sprawi przyjemność
|
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Raczkowanie
|
Nie powiedziałam że jej nie potrzebuje. Powiedziałam że nie ma u nas tak że dzieci muszą jeść w szkole obiady opłacone przez OPS a my w jadłodajni bo mają ciepły posiłek w domu i płacimy rachunki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2232 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2233 |
Raczkowanie
|
NA PODSTAWOWE POTRZEBY. Czyli na życie od 10 do 10 nie mam pieniedzy na wyprawienie świąt.
I NIE MÓWIE O PREZENTACH TYLKO O ZWYKŁEJ ŚWIĄTECZNEJ KOLACJI ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Zresztą co ja będę się tłumaczyć. widzę że część z was jest tak uparta że nawet gdybym nie miała PS czy tv to i tak byście znalazły cokolwiek żeby się przyczepić. Wiecie dlaczego zjedziecie tu każdą która się zakwalifikowała? Bo żal wam tyłki ściska że was nikt nie podał. I nawet gdybym od dziecka biedę klepała było by źle, chwilowe kłopoty finansowe - źle, dzieci - źle, samotna - źle, pracuje - źle(niech poszuka lepiej płatnej pracy), nie pracuje- źle (bo żyje z podatków), nie korzysta z pomocy państwa - źle.... Zastanówcie sie trochę. A co do mieszkania jeszcze to należy sie ono każdemu kto wyszedł z jakiejkolwiek placówki. Nie wyżebrałam go. Jak mi dają klucze to mam powiedzieć nie dziękuję - wynajmę sobie ??? Wniosek o mieszkanie składa każy dom dziecka czy jak w moim przypadku dom samotnej matki zaraz przed ukończeniem pełnoletności przez wychowanka. Ja miałam akurat szczęscie bo nie czekałam długo. Zadzwonili, powiedzieli że maja dla mnie mieszkanie to miałam powiedzieć Nie w domu samotnej matki mi dobrze. Było mi dobrze. Wy mnie wtedy utrzymaliście, nie martwiłam się o rachunki, jedzenie. Ale chciałam zacząć żyć samodzielnie i zarabiać na siebie i synka ALE TO TEŻ ŹLE. Ciekawe czy wy byście odmówiły mieszkania |
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2235 |
Konto usunięte
|
Tak
Sciska mnie. Hahhahahahahhahahahahahah ahahahhah HIT TEGO WATKU |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 |
Konto usunięte
|
To mieszkanie, które dostałaś, to przywilej i racz być świadoma, ze nie każdy ma takie uprawnienia.
Mnie tam nic nie ściska, ze mnie nikt nie zgłosił do paczki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Konto usunięte
|
nie. po prostu nie. nie wierzę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Zakorzenienie
|
A ja Ci tłumaczę, że 1kg buraków kosztuje złotówkę, a zwykła świąteczna kolacja wyjdzie Ci mniej więcej tyle, ile normalny obiad, a nie 300zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2239 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2240 |
Konto usunięte
|
Oh god
Tak. Zaluje ze sie nie dostalam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie zdążyłam się włączyć do dyskusji a tu widzę że nie ma już sensu.
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2243 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2244 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chyba zacznę mieć z tego powodu wyrzuty sumienia Niczego mi nie żal. Może dlatego że mam na tyle honoru, że wiedząc - tak samo jak ty - że mam na podstawowe potrzeby i na opłacenie rachunków wiec nie muszę sięgać po paczkę. Mam na tyle instynktu samozachowawczego że zdaję sobie sprawę że są tacy którzy potrzebują bardziej, i zwyczajnie nie przychodzi mi do głowy taki pomysł. Pogrążasz się z każdym postem a w ostatnim popłynęłaś zupełnie. Szlag mnie trafił po prostu jak przeczytałam tego posta. Co do braku poszanowania rzeczy w domu przez twoje dzieci - jak nauczyłaś tak masz. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2245 |
Zakorzenienie
|
Oj ta wizażanki mają ból tylnej części ciała,bo niedostały się do Sz.Paczki.A nie przepraszam,dajta prezenty naiwni frajerzy.Żenada,nie sądze by ktoś tu ci bidy i rumianych pociech zazdrościł.
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2014-12-01 o 13:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 |
Raczkowanie
|
Może kolacja nie kosztuje majątku, ale prawda jest taka, że gdy idę do sklepu i kupuję 5 rzeczy na krzyż to zostawiam tam 50 zł.
Kolacja, nawet skromna wiąże się z większym wydatkiem. Nie musi być za kilkaset złotych, ale te 200 - 300 zł trzeba szykować na tak liczną rodzinkę. Czasem trzeba jeszcze kupić choinkę. Nie widzę nic nieodpowiedniego w postach Kingusi. Za to widzę, że każdy wyrywkowo wyrywa z kontekstu zdania i interpretuje je jak mu się podoba. Dla mnie to jad i tyle. Nie obraźcie się, ale tak to widzę. Każdy z nas powinien mieć szansę, żeby stanąć na nogi. Nikt nie jest kryształowy, a Szlachetna Paczka to jednorazowa pomoc w trudnym okresie. Jedna osoba mówi, że ma na podstawowe potrzeby, bo ma np. 1 zupę przez 3 dni, a potem dwa dni z rzędu ziemniaki z jajkiem sadzonym na obiad, potem naleśniki i raz w tygodniu mięso. Ktoś inny w takiej samej sytuacji powie, że klepie biedę, ale jak widać, Kinga cieszy się z tego co ma, choć nie ma wiele. Kingusia napisała wcześniej, że mają 300 zł na wszystkich na przeżycie 2 tygodni - to za dużo, żeby się zakwalifikować? To jest 600 zł miesięcznie, a rodzina składa się z 5 osób. Trochę pond 100 zł na osobę na miesiąc. Ja to widzę tak, że oni po prostu potrafią cieszyć się tym, co mają, a pomoc jest jednorazowa. Do SZP zostały zgłoszone rodziny, gdzie na 1 osobę jest czasem nawet ponad 500 zł...
96.....82....73,5.....68... cel: 60 kg walka trwa od 05.2013 coraz bliżej do celu numer 1! Edytowane przez hebanowe noce Czas edycji: 2014-12-01 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Nadrabiam ten artykuł, który wstawiła Grumpy i przeczytałam tam, że...
Cytat:
![]() |
#2248 |
Naczelna Nastolatka
|
Czyli ustalmy, czy każdy komu zabraknie na święta może się do szp zgłosić?
Wydawało mi się, że nie o to chodzi w tej akcji. To ja też chcę pomocy na święta od szp. Bo mam finansowo trudny miesiąc za sobą i na święta nie zostało. Należy mi się taka pomoc wtedy?
#2249 |
Zakorzenienie
|
Ja ośmieliłam się w poprzedniej części wątku pojechać po 70 letnich emerytkach, którym nie chciało się pracować bo "musiały wychować dzieci na PORZĄDNYCH ludzi" i dostało mi się jak cholera ...
#2250 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- A zostaje Ci tak jak Kinguni 120 zł na członka rodziny na cały miesiąc?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.