Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-01, 14:09   #2821
Kinka_
Przyczajenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Podziel sie ze mna, to i kalorie na dwie osoby sie podziela mniaaaam

Corecza kopie, chyba dziekuje wam za komplementy 😊
Jest śliczna Trzymam kciuki za nią i jej serduszko <3

My musimy powtórzyć usg 3d, ponieważ prof nie widział dobrze zastawek w serduszku naszego synka.
Kinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 14:10   #2822
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Witam 1 grudnia. We wroclawiu juz delikatny sniezek padal.
Bylam dzis na badaniach. Oprocz serduszka nie stwierdzono zadnycj nieprawidlowosci ufff.
Dostalam jeszcze skierowanie do genetyka na konsultacje i mamy podjac decyzje czy robimy amniopunkcje aby wykluczyc jeszcze wady ktorych nie da sie sprawdzic poprzwz usg.
Narazie jestem na "nie" ze wzgledu na mozliwosc utraty ciazy, ale zobacze co powie genetyk.

Mam piekne zdjecie mojej Wiki jak sie podpiera raczka pod brodka wiec sie chwale i ide nadrabiac watek.
jaka sliczna Dobrze ze wiecej nic nie wykryli oby tak dalej.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Kinka_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Czy możemy dołączyć?

Czytam już od pewnego czasu, ale jakoś nie miałam odwagi...

: roza:
witaj

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
wdech, wydech. wdech, wydech. meliski??

lesyeux, przez Ciebie naszła mnie ochota na kiwi a mam w domu tylko pomarańcze...

super brzuszki macie teraz, jak już ogarnęłam sprawę zdjęć, to tez się niedługo pochwalę

niepojęte a wszędzie piszą/mówią, że ciężarne nie powinny się denerwować... polską służbę zdrowia powinno się powiesić

slowiczek27, witamy

ja już po zakupach i mam w domu już mały stosik rzeczy dla dzidziusia

jakość zdjęć trochę marna, wybaczcie ale robione telefonem, więc czego się spodziewać. pierwsze 2 to dzisiejsze łupy
piekne twoje skarby
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 14:10   #2823
smv
Zakorzenienie

Kinko a czemu bedziesz zadowolona jak sie tp przesunie?
dziewczyny zmykam z psem i na korkiiiiii....

Przezduzem cho do mnie, zrobie ci kawusie, ciacho podam z lodami zjesz ;D czad komando glupiego nie ma ;PP:P:P:P

Pozniej zajrze baaaj )

aaaaa zobaczcie i pokazcie swoim chOpom ) https://www.youtube.com/watch?v=m9QndNXcnCU <- mnie to przeraza;D
Stary 2014-12-01, 14:11   #2824
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Patrzcie co se zrobiłam... No i mam nie być gruba?
zjadlabym ja jeszcze sniadania nie jadlam
Stary 2014-12-01, 14:14   #2825
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
czy to lody obok szarlotki ??????
Stary 2014-12-01, 14:14   #2826
Kinka_
Przyczajenie

Cytat:
1. nie mogę się go doczekać

2. moja przyjaciółka rodziła teraz po terminie, mały nie miał ochoty jeszcze wychodzić, męczyli ją 3 dni, koniec końców cc

3. wolałabym tak z zaskoczenia niż siedzieć i czekać i zastanawiać się czy już
Kinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 14:15   #2827
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
witaj opowiedz coś o sobie

kochany TŻ dobrze, że tak się skończyło i od teraz już zawsze dobry humor poprosimy

pokazuj zdjęcia

bardzo ładne ciuszki

nie można tyle dźwigać oby to był ostatni raz

śliczna Wiki
to teraz musicie pomyśleć nad amnipunkcją, na pewno jest to ciężka decyzja, ale podejmiecie na pewno dobrą! trzymam kciuki!

witaj opowiedz coś o sobie

ja wróciłam z wyprawy załatwiłam kosmetyczkę i zakupy w biedronce, ale lumpki to mam tu beznadziejne muszę się przejść dalej, ale to nie dzisiaj już bo zimno strasznie zmarzłam trochę, ale zjadłam gorący rosołek i już jest lepiej
jeszcze muszę się do ćwiczeń dzisiaj zmusić
Wiekszosc to h&m i znana tutaj firma jak h&m ale prenatal maja w nim piekne bardzo drogie ubrania na ktore sobie tylko patrze na internecie hihi Takze z zakupow jestem zadowolona, z weekendowych jak i dzisiejszych i duzo nie zaplacilismy, wszystko na rozmiar 62, czapeczki na 1 miesiac, i spodnie zapinane brazowe na 2 do 6 miesiecy, jedne beda na szybciej a drugie na troche pozniej i u mnie zakupy w lumpkach na tym sie koncza bo dzis juz wracam do siebie
I znalazlam dla siebie dlugie legginsy z h&m ciemne wygladaja jak nowe, wiec mi sie udalo, akorat je potrzebuje , bo jedne sie zrobily juz brzydkie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_3844.jpg (44,9 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3847.jpg (58,6 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3848.jpg (46,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3852.jpg (60,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3857.jpg (57,9 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3860.jpg (68,6 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_3861.jpg (52,6 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2014-12-01 o 14:17
Stary 2014-12-01, 14:15   #2828
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Cieszę się razem z Tobą, że nic więcej nie wyszło na badaniach A Wiki pozuje jak modelka! super
A co do amniopunkcji to życzę Ci podjęcia słusznej decyzji Choć powiem Ci, że ja sama nie zdecydowałabym się na tak inwazyjne badanie.
A chyba jedna dziewczyna na forum już robiła tą amniopunkcje? Czy się mylę?
Mi tez sie tak wydaje hmmm... ktora to mamusia, przyznawac sie
Cytat:
Jest śliczna Trzymam kciuki za nią i jej serduszko <3

My musimy powtórzyć usg 3d, ponieważ prof nie widział dobrze zastawek w serduszku naszego synka.
Kiedy bedziesz je powtarzac? Daj koniecznie znac po badaniu. Trzymam kciuki!
Cytat:
dziewczyny zmykam z psem i na korkiiiiii....

Przezduzem cho do mnie, zrobie ci kawusie, ciacho podam z lodami zjesz ;D czad komando glupiego nie ma ;PP:P:P:P

Pozniej zajrze baaaj )

aaaaa zobaczcie i pokazcie swoim chOpom ) https://www.youtube.com/watch?v=m9QndNXcnCU <- mnie to przeraza;D
Wsiadam w pociag, spodziewaj sie mnie za jakies 8h

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 14:17   #2829
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Ja już zjadłam śniadanie, drugie śniadanie i obiad a teraz pękam uff....
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 14:18   #2830
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
jak to tak?? Lanie Ci się należy Ja już obiad jadłam
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 14:19   #2831
Michiru
Zakorzenienie

muszę wrzucić poprzednie łupy niech no je tylko do nas przytaszczymy. taki jest plan na następne 2 tygodnie, ogarnąć mały pokój, złożyć łóżeczko i przytaszczyć ciuszki od teściowej i z tamtego mieszkania plus wózek

idę się szybciutko za obiad brać, bo TŻ zaraz z pracy przyjdzie
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 14:19   #2832
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

czuje sie jeszcze bardziej zielona niż do tej pory! boje się że niebęde mogła rozszyfrować o co chodzi maleństwu-czemu płacze....
Stary 2014-12-01, 14:22   #2833
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Mnie się kojarzy coś, że to Alunia79 (przepraszam jeśli pomyliłam nick) ta dziewczyna, co też na wątku lutowym pisała ale nie jestem pewna
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

Edytowane przez luzna25
Czas edycji: 2014-12-01 o 14:24
luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 14:23   #2834
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Kinko a czemu bedziesz zadowolona jak sie tp

brrr aż mi się przypomniało, jaka to masakra jest na poczatku

Wydaje mi się, że amniopunkcję miała alunia

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 14:25   #2835
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
jak to tak?? Lanie Ci się należy Ja już obiad jadłam
Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Ja już zjadłam śniadanie, drugie śniadanie i obiad a teraz pękam uff....
nie mialam czasu
wstalam o 4 wypic herbate z mama przed jej praca, bo myslalam ze w poludnie wyjedziemy do domu pozniej poszlam spac, a jak wstalam to zaraz do lumpka z TZ,i do banku, do sklepu, i ciagle cos, teraz mam chwile spokoju ale zaraz bede robic obiad i sprzatac mieszkanie a jak sie nudze to jem cala lodowke

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
czuje sie jeszcze bardziej zielona niż do tej pory! boje się że niebęde mogła rozszyfrować o co chodzi maleństwu-czemu płacze....
Juz zapowiedzialam przyszlej babci ze dostanie pewnie ktorejs nocy telefon ode mnie, ze nie rozumiem czemu moje dziecko placze
Napewno bedziemy wiedzialy to instynkt bedzie
Stary 2014-12-01, 14:25   #2836
Lillkaa
Zadomowienie

Cześć dziewczyny. Witam się prosto po wizycie. Miałam dziś m.in. cukier. Nie taka straszna ta glukoza, w sumie jak woda z cukrem pudrem, szybciutko wypiłam. Mała waży 770 g i ma podobno bardzo długie nogi
Pani doktor próbowała zrobić fajne zdjęcie 4d, ale mała zakrywała się rączkami i pępowiną i nic z tego nie wyszło ech. Wyniki mam ok, dostałam przykazanie by brać magnez. Wreszcie trafiłam tu w Niemczech na fajną lekarkę i dostałam namiary na polską położną
Na następną wizytę mam nadzieję iść z tż, bo dziś nie mógł wyjść z pracy. Za to wczoraj cały podekscytowany, bo mała wieczorem szalała aż się brzuch ruszał i tatuś poczuł w końcu kopniaki. Byliśmy wieczorem na jarmarku świątecznym (bardzo fajny ten niemiecki jarmarkowy zwyczaj, pięknie to wszystko wygląda i jest fajny klimat), chyba jej się podobało i potem wariowała

Aha, jedno co mi się na wizycie nie podobało to... moja waga! Kurcze, jestem już 7,5 kg na plusie.

Edytowane przez Lillkaa
Czas edycji: 2014-12-01 o 14:27
Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 14:29   #2837
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Alunia79 miała amniopunkcję. Ja na tym etapie bym się raczej nie zdecydowała
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 14:32   #2838
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Alunia79 miała amniopunkcję. Ja na tym etapie bym się raczej nie zdecydowała
moja szwagierka tez miala,jest w tym samym miesiacu ciazy co my. lekarze podejrzewali ze bedzie miec chorego synka, a po aminopunkcji okazalo sie ze bedzie zdrowiutki. I przy tescie wyszlo ze ma duze szanse ze bedzie chory. Ale nie zaryzykowalabym robic tego badania.

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Witam się prosto po wizycie. Miałam dziś m.in. cukier. Nie taka straszna ta glukoza, w sumie jak woda z cukrem pudrem, szybciutko wypiłam. Mała waży 770 g i ma podobno bardzo długie nogi
Pani doktor próbowała zrobić fajne zdjęcie 4d, ale mała zakrywała się rączkami i pępowiną i nic z tego nie wyszło ech. Wyniki mam ok, dostałam przykazanie by brać magnez. Wreszcie trafiłam tu w Niemczech na fajną lekarkę i dostałam namiary na polską położną
Na następną wizytę mam nadzieję iść z tż, bo dziś nie mógł wyjść z pracy. Za to wczoraj cały podekscytowany, bo mała wieczorem szalała aż się brzuch ruszał i tatuś poczuł w końcu kopniaki. Byliśmy wieczorem na jarmarku świątecznym (bardzo fajny ten niemiecki jarmarkowy zwyczaj, pięknie to wszystko wygląda i jest fajny klimat), chyba jej się podobało i potem wariowała

Aha, jedno co mi się na wizycie nie podobało to... moja waga! Kurcze, jestem już 7,5 kg na plusie.
za wizyte Moj tez sie zakryl podczas badania, wiec nawet nie zobaczylismy buzki, byc moze za miesiac nam sie zechce ksiaze nasz pokazac hihihi
Stary 2014-12-01, 14:33   #2839
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

aaaa ślinka leci ja sobie kupiłam w biedrze pączka z bitą śmietaną

Cytat:
Wiekszosc to h&m i znana tutaj firma jak h&m ale prenatal maja w nim piekne bardzo drogie ubrania na ktore sobie tylko patrze na internecie hihi Takze z zakupow jestem zadowolona, z weekendowych jak i dzisiejszych i duzo nie zaplacilismy, wszystko na rozmiar 62, czapeczki na 1 miesiac, i spodnie zapinane brazowe na 2 do 6 miesiecy, jedne beda na szybciej a drugie na troche pozniej i u mnie zakupy w lumpkach na tym sie koncza bo dzis juz wracam do siebie
I znalazlam dla siebie dlugie legginsy z h&m ciemne wygladaja jak nowe, wiec mi sie udalo, akorat je potrzebuje , bo jedne sie zrobily juz brzydkie
super zakupy

Cytat:

za wizytę, super, że wszystko ok! a wagą się nie martw, zrzucimy po

amniopunkcję miała na 99% Alunia, pewnie się odezwie jak wejdzie i przeczyta
Stary 2014-12-01, 14:37   #2840
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Witam 1 grudnia. We wroclawiu juz delikatny sniezek padal.
Bylam dzis na badaniach. Oprocz serduszka nie stwierdzono zadnycj nieprawidlowosci ufff.
Dostalam jeszcze skierowanie do genetyka na konsultacje i mamy podjac decyzje czy robimy amniopunkcje aby wykluczyc jeszcze wady ktorych nie da sie sprawdzic poprzwz usg.
Narazie jestem na "nie" ze wzgledu na mozliwosc utraty ciazy, ale zobacze co powie genetyk.

Mam piekne zdjecie mojej Wiki jak sie podpiera raczka pod brodka wiec sie chwale i ide nadrabiac watek.
Ale super zdjęcie Dobrze, że nie stwierdzono więcej żadnych nieprawidłowości.

Stary 2014-12-01, 14:39   #2841
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:

Fajnie, że tatus poczuł ruchy A waga sie nie przejmuj, ja 9kg na plusie, zrzucimy raz dwa Najważniejsze, aby maleństwa zdrowo rosły
Stary 2014-12-01, 14:49   #2842
żona_marcina
Rozeznanie

Siadłam z paczką ciastek i probuję się odstresować.

Po napisaniu poprzedniego posta weszłam na stronę internetową przychodni w moim mieści i patrzę - a tu szok - we wtorki przyjmuje lekarz, który się mną zajmował w szpitalu. Dzwonię kilka razy na podany numer, ale nikt nie odbiera. Ubieram się i jadę. Nie mam gdzie zaparkować, więc parkuję kawał drogi od przychodni i idę, po drodze czuję, że jest mi strasznie zimo i zaczyna boleć mnie brzuch, ale się nie zatrzymuję. W przychodni zastaję zamknięte drzwi do rejestracji ginekoligicznej. Czekam dobre pół godziny, nikt nie otwiera, gabinet ginekologiczny też zamknięty. Przy okazji okazuje się, że na liście lekarzy ten lekarz jest wykreślony. Tylko po co błędne info na stronie internetowej? Wracam do domu, dzwonię kilka razy do rejestracji ale nikt nie odbiera. Nie mam siły jechać do przychodni przy szpitalu, to ponad 30 km

Po powrocie do domu rzucam okiem na mój wypielęgnowany, wymuskany i ukochany ogród a tam kopiec na kopcu, nie widać roślin, w przerwach między kopcami doły wykopane przez psa, który kocha żreć moje tulipany

Ja zwariuję !!!!!!!!!!

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 14:53   #2843
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Ładnie to tak? Ja bym nie wytrzymała. Jak za długo nie jem, mam straszne nudności...

Cytat:
za udane zakupy

U mnie w tydzień od wizyty przybyło 0,7 kg. Trochę przerażające Ale trudno, widać tak musi być

Dzisiaj weszłyśmy w 26 tydzień. Tak się cieszę i nie mogę się doczekać, że na samą myśl, że to już niedługo z radości płaczę. Z resztą jak TŻ do brzuszka się przytula i mówi do Małej też ryczę jak bóbr

żona_marcina - ja na badania kiedyś tak pojechałam, bo inne godziny były na stronie i inne na drzwiach. A w rzeczywistości ani jedne ani drugie nie były prawidłowe. Więc czekałam dobre 2 h.
A co do psa, może wyrośnie z tego kopania. Nasza wyrywała z korzeniami wszystko, ale tylko wtedy kiedy ktoś na nią patrzył, złośnica mała.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2014-12-01 o 14:56
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 15:38   #2844
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Patrzta jaki mi bebzol urósł... Normalnie w ciągu 3tyg z płaskiego.... Czad hehe...
Biorę się za szarlotke
Piękna mama u mnie waga pokazuje już 57kg. Zaczynałam z wagą 51kg, tak więc ładnie do przodu, z tym, że przy wzroście 175cm to tylko brzuszek widać, a biustu jakoś nie za bardzo W tu pisałyście wcześniej o wymianie staników itp. a ja ciągle chodzę w tych co przed ciążą, z tym że haftka się przesunęła i tyle

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Czy możemy dołączyć?

Czytam już od pewnego czasu, ale jakoś nie miałam odwagi...

: roza:
hej

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość

Po napisaniu poprzedniego posta weszłam na stronę internetową przychodni w moim mieści i patrzę - a tu szok - we wtorki przyjmuje lekarz, który się mną zajmował w szpitalu. Dzwonię kilka razy na podany numer, ale nikt nie odbiera. Ubieram się i jadę. Nie mam gdzie zaparkować, więc parkuję kawał drogi od przychodni i idę, po drodze czuję, że jest mi strasznie zimo i zaczyna boleć mnie brzuch, ale się nie zatrzymuję. W przychodni zastaję zamknięte drzwi do rejestracji ginekoligicznej. Czekam dobre pół godziny, nikt nie otwiera, gabinet ginekologiczny też zamknięty. Przy okazji okazuje się, że na liście lekarzy ten lekarz jest wykreślony. Tylko po co błędne info na stronie internetowej? Wracam do domu, dzwonię kilka razy do rejestracji ale nikt nie odbiera. Nie mam siły jechać do przychodni przy szpitalu, to ponad 30 km

Po powrocie do domu rzucam okiem na mój wypielęgnowany, wymuskany i ukochany ogród a tam kopiec na kopcu, nie widać roślin, w przerwach między kopcami doły wykopane przez psa, który kocha żreć moje tulipany

Ja zwariuję !!!!!!!!!!
Co do polskiej służby zdrowia to cisną mi się same ku*&^%.....
Natomiast jeśli chodzi o temat psa to <3 jak ja kocham te czworonożne psotniki i historie o nich Wiem, że nabroił, ale opisałaś to w tak zabawny sposób, że się uśmiałam
Wdech-wydech, coś na osłodę życia i może minie
Stary 2014-12-01, 15:43   #2845
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Piękna mama u mnie waga pokazuje już 57kg. Zaczynałam z wagą 51kg, tak więc ładnie do przodu, z tym, że przy wzroście 175cm to tylko brzuszek widać, a biustu jakoś nie za bardzo W tu pisałyście wcześniej o wymianie staników itp. a ja ciągle chodzę w tych co przed ciążą, z tym że haftka się przesunęła i tyle
O rany, ja przy 177 cm startowałam z wagi 57, a teraz jest już 64,5kg
Ale z biustem mam tak jak ty, też staników nie wymieniłam, po prostu trochę bardziej się wypełniły

Stary 2014-12-01, 15:44   #2846
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość

Ja zwariuję !!!!!!!!!!

biedna to ja kiedyś też pojechałam tak jak było napisane na stronie internetowej, a na miejscu się okazało, że tego dnia w ogóle ten lekarz nie przyjmuje :/ zadzwoniłam na infolinię i się na nich wydarłam i od razu było mi lepiej
a Ty zrób sobie herbatkę, zjedz coś dobrego i odpocznij za dużo emocji jak na jeden dzień...
Stary 2014-12-01, 15:47   #2847
szkrabeniek
Raczkowanie

Hej Kochane

Wracam po weekendzie a tu tyle naskrobane - ale już nadrobiłam
U mnie weekend minął dość szybko.

W sobotę Teściowa miała imieniny no to musiałam zasuwać w kuchni i robić sałatki. Potem przyszły ciotki i wujkowie i jak popili to się tak darli, że Maleńki zaczął się tak wiercić że aż byłam w szoku dopiero wczoraj pod wieczór się uspokoił.

Wczoraj okazało się, że musimy uśpić naszego psiaka jest mi tak okropnie ciężko - nie mogę sobie poradzić jest taki cudowny jak patrzę na niego to płaczę

Dziś byłam na krzywej cukrowej - potem pojechałam do mojego lekarza żeby sprawdzić czy z Maleństwem jest okej ale mnie uspokoił i zrobił usg - wszystko w porządku - widocznie włączyło się mu balowanie w brzusiu

Mam dziś ciężki dzień - jedyna radość to to że z Malutkim okej a reszta jakaś taka do dupy... Musiałam się wyżalić

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 15:54   #2848
asiulek8
Wtajemniczenie

Znalazłam szkołę rodzenia, z tym że zajęcia zaczynają się 15 stycznia a kończą 19 lutego i nie wiem czy to już nie będzie trochę późno. Termin mam niby na 15 marca... No i nie wiem czy się zapisywać czy nie ;/

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 15:56   #2849
żona_marcina
Rozeznanie

dzięki kochane za słowa otuchy.

Już się uspokoiłam.

Teraz szukam w necie filmików o oddechu w czasie poszczególnych faz porodu. Przez pobyt w szpitalu opuściłam jedne zajęcia na szkole rodzenia a tam akurat było o oddychaniu w czasie porodu i o połogu. Niby mąż był obecny, ale nie potrafi przekazać mi tych informacji. Za to dokładnie zapisał mi wszystko o połogu

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Znalazłam szkołę rodzenia, z tym że zajęcia zaczynają się 15 stycznia a kończą 19 lutego i nie wiem czy to już nie będzie trochę późno. Termin mam niby na 15 marca... No i nie wiem czy się zapisywać czy nie ;/
Nawet się nie zastanawiaj. Będziesz ze wszystskim na bieżąco

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 15:57   #2850
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Hej Kochane

Wracam po weekendzie a tu tyle naskrobane - ale już nadrobiłam
U mnie weekend minął dość szybko.

W sobotę Teściowa miała imieniny no to musiałam zasuwać w kuchni i robić sałatki. Potem przyszły ciotki i wujkowie i jak popili to się tak darli, że Maleńki zaczął się tak wiercić że aż byłam w szoku dopiero wczoraj pod wieczór się uspokoił.

Wczoraj okazało się, że musimy uśpić naszego psiaka jest mi tak okropnie ciężko - nie mogę sobie poradzić jest taki cudowny jak patrzę na niego to płaczę

Dziś byłam na krzywej cukrowej - potem pojechałam do mojego lekarza żeby sprawdzić czy z Maleństwem jest okej ale mnie uspokoił i zrobił usg - wszystko w porządku - widocznie włączyło się mu balowanie w brzusiu

Mam dziś ciężki dzień - jedyna radość to to że z Malutkim okej a reszta jakaś taka do dupy... Musiałam się wyżalić
Dobrze, że z maleństwem wszystko ok
a co do pieska Bardzo współczuję, też kiedyś musieliśmy uśpić psa, był z nami 15 lat ;( ale już ze starości nie umiał chodzić, warczał na każdego, nie dał się nawet dotknąć, wszystko musiało go boleć i robił pod siebie Musisz być dzielna
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości