|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część X
Cytat:
O bąbelkowe.
|
|
#362 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
pieknie tam jestCytat:
![]() Cytat:
(ja tam lubie minimalizm to podziwiam )Cytat:
Pamietam jak kiedys kupowalam na all kremy LRP w probkach, to mialam wlasnie pakiet spiety gumeczka o pojemnosci sloiczka. Cytat:
![]() na mnie lista, zobaczenie tego co mam i upublicznienie tego dziala bardzo otrzezwiajaco w sensie ze jak wiem ze ktos to zobaczy i nie ze ukrywam zapasy po szafach gdzie nikt nie zaglada. Zreszta teraz pzeprowadzka blisko i wiem ze nic sie nie ukryje, a nie chcialabym zeby Tz ze zdziwieniem w oczach wodzil za kartonami jakie bede wnosic ;P Cytat:
Co do porzadku w lakierach to chcialabym umiec tak wyrzucic choc 5 sztuk. Ja swoje 33 sztuki kocham, czasem jedna czy dwie buteleczki komus dam ale szybko zapelniam puste miejsce w pudelku. I tak uwazam ze mam za duzo (33 szt z odzywkami) ale na szczescie pudelko nie z gumy, a obiecalam sobie ze moge miec tylko ile to pudelko pomiesci :P Cytat:
![]() Tak czy inaczej gratuluje wszystkim zuzyc, a te co poplynely na zakupach beda mialy z czego sie odwykowac i wklejac ladne bilanse w grudniu
|
||||||||
|
|
|
#363 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
na merlinie jest za niecałe 23 zł
|
#364 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że czasem każdego dopada szał zakupowy, a jeśli zdarza się to raz na jakiś (długi) czas, to według mnie w porządku.Cytat:
No ale już je zużyję, a potem pomyślę o produktach bez alkoholu albo tym kwasie hialuronowym.Cytat:
Tylko to właśnie na tym polega, żeby się tu przed nami "wyspowiadać" ze swoich zakupów i czasem dostać opieprz - o działa jak kubeł zimnej wody.Cytat:
Wyrzuciłam resztką kremu z kwasami Bandi, bo już był po terminie. |
||||
|
|
|
#365 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny mam pytanie czy drogerie internetowe typu minti,cocolita i inne sa w stanie sprowadzic brakujacy kolor podkladu? mam problem bo mam prawie cale dwa podklady ktore sa dla mnie za jasne i chcialabym je zmieszac z czyms ciemniejszym. mysle ze podklad the one z makeup revolution w najciemniejszym odcieniu nr 16 bylby do tego celu przydatny ,ale w zadnej drogerii go nie widzę. a moze podpowiecie mi jakis inny bardzo ciemny podklad,albo cos innego?
nie chce stosowac samego bronzera w celu przyciemnienia,chodzi wylacznie o zmiane koloru podkladu.
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Przerażający to będzie mój bilans
![]() Ale kilka z tych rzeczy dostane pod choinkę (zamiast kupować coś jeszcze dodatkowo odłożyłam z tych kupionych w listopadzie)
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-12-01 o 13:19 |
|
|
|
#367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wiem, ze niby moje ilosci nie naleza do duzych, ale mi to przeszkadza, ze zawsze rzucam sie na drogerie i ze kosmetyki zajmuja duza czesc mojego myslenia, nawet jesli juz umiem nie rzucac sie na zakupy ;P Choc postep jest, bo juz nauczylam sie zeby nie przeczesywac inernetu, wiec czesc pokus odeszlo. |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...mover-gel.html Na KWC opinie średnie a dla mnie najlepszy produkt ever. Wszelkie dwufazy, płyny micelarne itp się chowają.
![]() Cytat:
Ja jestem tu od początku i co jakiś czas mam "odbicie palmy". W moim przypadku najgorzej zacząć kupować bo potem to już bez umiaru leci.
|
|
#369 |
|
Zakorzenienie
|
Favianna, dzieki za pochwałę. Teraz poszaleje trochę zakupowo w Polsce, w czwartek lecę
|
|
|
|
#370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietam jak niedawno byly urodziny Jadwigi (a dowiedzialam sie oczywiscie tutaj! ;D ) i sie napalilam na ich toniki, i pozamawialam. A ja nie mam nawyku uzywania toniku i jak ostatnio z Polski przywiozlam zapas (bo wreszcie moglam sie rzucic rozgrzeszona na zakupy, bo przeciez "na zapas" i "u mnie tego nie ma" i "polskie i lepsze", to wyladowalam z kilkoma butelkami, ktore potem mnie doprowadzaly do rozpaczy, bo MUSIALAM ICH UZYWAC ;P tak wiec zamowienie w Jadwidze finalnie anulowalam ;P ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() Powodzenia i milego pobytu troche zazdroszcze, bo ja w tym roku swieta spedzam u siebie
Edytowane przez favianna Czas edycji: 2014-12-01 o 14:06 |
||
|
|
|
#371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Eh, ale grudzień zaczęłam zużyciem podkładu Rimmela. I rano musiałam zapasy przerzucać w poszukiwaniu innego.
|
|
#372 |
|
Konto usunięte
|
zrobiłam listę na DDD kupie same oleje. w 20- 30 zł się zmieszczę raczej.
|
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba na Tytkasmaku. W wątku o DDD polecano ich.
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupię koperty, zastanawiam się nad zimowymi woskami YC.
Kupię jeszcze dziecku album "moje pierwsze 5 lat" ze zdjęciami Anne Geddes i sobie od męża pod choinkę Insolence. No i szukam sanek :p ale mnie trafia ta czynność ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Mąż doniósł, że dotarł JoyBox, ale pocztexem. Nie mieli wysyłać InPostem?
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-12-01 o 14:17 |
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny podobaja wam sie zapachy woskow YC?
Probowalam juz z 5 zapachow i za kazdym razem nie daje z nimi rady. Jeszcze nie spotkalam ladngo zapachu po stopieniu, w opakowaniu pachnie fajnie, ale potem wiekszosc z nich mnie dusi. Moze ja robie cos nie tak? |
|
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fluffy towels czy Sandalwood wanilla mi się podobają, a np. Pink Sands nie ![]() A ile wosku dajesz? Jaki masz kominek? Tzn wysoki czy niski? Zapach ładniej się roznosi przy otwartym oknie ( )
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2014-12-01 o 14:20 |
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam yankee zarówno w wosku jak i w swiecy
może za dużo dajesz albo za niski kominek i się wosk gotuje?
|
|
|
|
#379 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatni raz widzialam rodzicow w lutym, ale w tym roku juz nie polece do Polski, moze na wiosne... ![]() Cytat:
Cytat:
Wosk sie raczej nie przypala, bardziej chodzi o to, ze inny zapach jest "na sucho" a inny jak sie stopi. Nawet jak zapach jest taki troche bardziej "wytrawny" to po stopieniu wychodza jakies waniliowe nuty, ktorych ja po prostu nie znosze. Jak mialam raz zapach czegos w rodzaju owocow lesnych, to byl bardzo fajny, choc tez slodszy niz poczatkowo sie spodziewalam. No i wszystkie te biale zapachy nawet jak nie czuc tego na poczatku, to potem wlasnie pachna troche wanilia. Ostatnio mialam Angel Wings i po prostu wylalam po roztopieniu a reszte wyrzucilam. To chyba cos nie tak z moim nosem
|
|||
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
To moze akurat takie zapachy wybierasz?
![]() Angel Wings mam na swojej liście
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie śmierdziuchem jest np. Black Cherry - wali tanim winem.
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Bilans - ponownie z dwóch miesięcy, bo pod koniec października nie miałam weny
(no i miałam zdecydowanie więcej in niż out - imieniny, a więc prezenty ).Wyszło: 5+1 miniaturka Balsam Fa Sensual & Oil Monoi Blossom 250ml Żel pod prysznic Original Source Malina/Wanilia 250ml Balsam do stóp Be Beauty 75ml Krem Perfecta cera naczynkowa 50ml Szampon Eva Natura Czarna rzepa 300ml Miniatura odżywki do włosów OrganiQ SPA 36ml Przyszło: 10 Masło Bielenda Wanilia i Pistacja 200ml Masło Farmona Sweet Secret Piernikowe 225ml Avon Senses Lagoon peeling 200ml - prezent Żel pod prysznic Be Beauty Lemon Cake 750ml Żel pod prysznic Farmona Sweet Secret Piernikowy 200ml Krem do rąk Farmona Sweet Secret Waniliowy 100ml Mgiełka Avon Naturals Śliwka i Wanilia 100ml - prezent Krem nawilżający Ziaja z ceramidami 50ml Krem na noc Cien Q10 50ml Tonik Avon Naturals 100ml - prezent Wydane 35,97 zł (po ok. 17-18zł w m-cu) Na niebiesko zestaw Farmony, którym mnie skusiła Biedronka (to całe moje listopadowe zakupy), na zielono to, czym mnie obdarowała mama. Z całości tej listy od razu do używania wszedł krem na noc .Nie bardzo mnie ten bilans satysfakcjonuje
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Nie moge sobie przypomniec tego zapachu co mi sie podobal...
tak patrze na ich stronie i to chyba bylo Cranberry Pear kusza mnie jeszcze Wild Fig, Black Coconut i Mango Peach Salsa, a ze swiec byla taka fajna w okolicach halloween - jakas pikantna dynia czy jakos tak, ale nie moge jej znalezc, pewnie juz ja wycofali po sezonie. Ja wiecej do tej pory uzywalam olejkow zapachowych, moze dlatego mam taki "dysonas poznawczy" A raz mialam swiece z prawdziwego wosku z olekiem z lavendy i zamiast ja palic, topilam w kominku i to jest po prostu genialne, bo zapach jest mocniejszy i nie ma nut palonego wosku z knota. Wiec teraz szukam prawdziwego wosku gdzies do kupienia i chcialabym go topic z olejkami, zwlaszcza ze mam ich 16 roznych w pudelku ;P
|
|
|
|
#385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ostatnio wylałam pól butelki olejku do jednej świeczki i dalej śmierdzi :/
|
|
|
|
|
#386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslalam bardziej o wosku sojowym, bo sie naczytalam gdzies o wdychaniu oparow przy spalaniu sztucznych swiec. A ta swieca z lawenda, o ktorej pisalam byla wlasnie na wosku sojowym. Cudowna byla |
|
|
|
|
#387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może spróbuj jakieś bardziej kwasne zapachy, nie wiem w czym gustujesz, ja akurat lubię slodziaki, świeże i owoce ale np cranberry ice na pewno wanilii w sobie nie ma. Ja już za niedługo odpale te wszystkie przyprawowe, kocham cynamon ![]() ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Black coconut jest kokosowy ale mega duszacy więc z nim bym uważała |
|
|
|
|
#388 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak to mówią oszczędny traci dwa razy (czy jakoś tak)
|
|
|
|
|
#389 | ||
|
Zakorzenienie
|
A gdzie Twój bilans listopadowy?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co planujesz kupić?Miesiąc zaczęłam trzema zużyciami: odżywka do włosów, micel i pasta do zębów. W związku z tym musiałam skoczyć do Rossmanna po nową odżywkę i pastę, wpadła jeszcze maseczka saszetkowa. Przyszedł też Avon: świąteczny żel pod prysznic. |
||
|
|
|
#390 |
|
Kuźnia inspiracji
|
A ja jak tylko skończę z angielskim zacznę poszukiwać gdzie najtaniej dostanę filtr Pharmaceris, bo póki co na Vichy mnie nie stać, a podobno ten też jest dobry, no a spodziewam się, że za jakieś dwa tygodnie max wykończę obecny krem.
No i jeszcze planuję kupić bazę Hean, więc też zrobię research i generalnie tyle z DDD.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

) i conor pass - niesamowite miejsce
pieknie tam jest
+ jakieś 11 odżywek, topów i innych cudów
), przyprawy i w Sephorze (o ile nie wyłączą jutro kodu 3 za 2) mój ukochany żel do demakijażu.

Ja jestem tu od początku i co jakiś czas mam "odbicie palmy". W moim przypadku najgorzej zacząć kupować bo potem to już bez umiaru leci. 

)