Mocne słowo????? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-01, 14:42   #1
Alinka456
Raczkowanie

Question

Mocne słowo?????

Witam,
Jakiś czas temu poznałam kogoś świetnego, kogo bardzo polubiłam i wydawało mi się że działa to z wzajemnością. Fakt, że spotykaliśmy się w miejscach przypadkowych (bo do innych możliwości choć padały propozycje nigdy nie doszło), trzymaliśmy się za ręce, przytulaliśmy itd. Jego zainteresowania moją osobą nie dało się ukryć. Po dłuższym czasie powiedziałam mu, że bardzo go kocham. Proszę o ocenę... nadużyłam tego słowa? Oczywiście powiedział, że niczego ode mnie nie chciał i dla niego to przyjaźń. Teraz w ogóle nie utrzymujemy kontaktu. Zupełnie jakbyśmy się nigdy nie znali...
Odwagi by to powiedzieć dało mi to, że kiedyś powiedział iż mógłby ze mną być. Ja jednak wskazałam na swą niegotowość do tego. On powiedział, że tego nie pamięta. Tak sama mam problemy w relacjach z innymi. Pozdrawiam.
Alinka456 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 14:50   #2
bernikula
Zakorzenienie

Dot.: Mocne słowo?????

Może za bardzo popadasz w zachwyt i masz skłonności do nieadekwatnego wyrażania uczuć w stosunku do sytuacji. Wyznanie miłości to nie jest "cześć, bardzo cię lubię" tylko poważna deklaracja. Pewnie go przestraszyłaś.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 15:00   #3
kalincia
BAN stały

Bardzo go kochałaś w momencie, kiedy mu to powiedziałaś?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 15:11   #4
Alinka456
Raczkowanie

Czy go kochałam? Patrząc na to odpowiedzialnie... pewnie nie, ale bardzo się nim interesowałam. Bardzo go lubiłam i tak zachwyciło mnie bardzo jego zachowanie. Teraz jest mi wstyd. Przeprosiłam go i powiedziałam, że nie powinnam tak mówić. Rozumię, że teraz już nigdy się do mnie nie odezwie? Nie będzie chciał mnie znać?
Stary 2014-12-01, 15:14   #5
mama001
Raczkowanie

Tego kwiatu jest pół światu, więc nie zamartwiaj się już. Następnym razem nie mów facetowi tego jeśli nawet nie jesteście w związku.
mama001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 15:39   #6
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

Powiedziałaś to powiedziałaś. On widocznie nie czuł tego samego, mogłaś zyskać, straciłaś. Dobrze się stało, że nie macie kontaktu
Stary 2014-12-01, 15:40   #7
Alinka456
Raczkowanie

Mówiąc mu to nie miałam zamiaru mu się oświadczyć. Nie spodziewałam się że zerwie ze mną całkowicie kontakt. Gdzie obiecywaliśmy sobie że zawsze znajomymi będziemy. Tymczasem tak nie jest. Zrobiłam z siebie niezłą idiotkę i straciłam kolegę.
Stary 2014-12-01, 15:48   #8
201607040946
Konto usunięte

No fajny kolega do trzymania się za ręce i przytulania
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 16:20   #9
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Alinka456 Pokaż wiadomość
Mówiąc mu to nie miałam zamiaru mu się oświadczyć. Nie spodziewałam się że zerwie ze mną całkowicie kontakt. Gdzie obiecywaliśmy sobie że zawsze znajomymi będziemy. Tymczasem tak nie jest. Zrobiłam z siebie niezłą idiotkę i straciłam kolegę.
Oj, no, przestraszył się, a i ty nie powinnaś rzucać słów na wiatr. Nie wyobrażam sobie powiedzieć takie słowa, jeśli bym tak nie czuła.
Teraz bym się odezwała, powiedziała, że emocje zagrały, ale nie ma się czego bać, bo do ołtarza go nie ciągniesz. I potem czekała na reakcję. Jak będzie dobrze, to ok. Jak się nie odezwie - koniec.
Stary 2014-12-01, 16:32   #10
Hiyori
Zadomowienie

Powiedział, że mógłby, nie że chciałby. Zenek mógłby być z Frankiem, bo on tak świetnie gotuje- niestety Zenek woli dziewczynki.
Hiyori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 17:35   #11
Alinka456
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Oj, no, przestraszył się, a i ty nie powinnaś rzucać słów na wiatr. Nie wyobrażam sobie powiedzieć takie słowa, jeśli bym tak nie czuła.
Teraz bym się odezwała, powiedziała, że emocje zagrały, ale nie ma się czego bać, bo do ołtarza go nie ciągniesz. I potem czekała na reakcję. Jak będzie dobrze, to ok. Jak się nie odezwie - koniec.
I dokładnie tak zrobiłam. Przeprosiłam, wyjaśniłam swoje nieodpowiedzialne zachowanie zapewniając, że nic mu nie grozi z mojej strony. Dogadaliśmy się. Nikt nie ma do nikogo pretensji. Jednak kontaktu w ogóle. Już m-ce mijają. Zapytałam go przez sms dlaczego tak jest, że się już nie znamy... Odpowiedział, że nie potrafi mi na to pytanie odpowiedzieć.. tak to się układa i że nie ma jakiegoś złego nastawienia do naszej znajomości. W każdym razie unika mnie jak się da, pomimo że zapewniał że się zobaczymy... ale tak się nie stało. Straciłam znajomego, straciłam nadzieję. Zyskałam ogromny wstyd.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Kilka razy go spotkałam, ale udałam że nie widzę. Nie wyszło mi to, bo zauważył. Było mi głupio. Wstydziłam się bardzo. Przeprosiłam go za to..
Stary 2014-12-01, 17:40   #12
AlaZala
Zadomowienie

Przecież nie zrobiłaś mu krzywdy! Po co go przepraszałaś?!
Nie zrobiłaś też z siebie idiotki i nie zachowałaś się nieodpowiedzialnie. Po prostu powiedziałaś coś, co zostało pewnie źle zrozumiane, albo źle to ujęłaś.

Skoro wyjaśniliście już sobie wszystko to zaproś go na pizzę w konkretnym dniu.
AlaZala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 21:19   #13
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f
Konto usunięte

Mnie byś tym spłoszyła i nie chciałabym utrzymywać z Tobą kontaktu. (Miałam analogiczną sytuację, tylko byłam stroną, która takie wyznanie usłyszała.)
397c2675f3cdfd9a8d969495a6edd4aafb32f2d2_655aa1f83943f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 08:14   #14
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Alinka456 Pokaż wiadomość
I dokładnie tak zrobiłam. Przeprosiłam, wyjaśniłam swoje nieodpowiedzialne zachowanie zapewniając, że nic mu nie grozi z mojej strony. Dogadaliśmy się. Nikt nie ma do nikogo pretensji. Jednak kontaktu w ogóle. Już m-ce mijają. Zapytałam go przez sms dlaczego tak jest, że się już nie znamy... Odpowiedział, że nie potrafi mi na to pytanie odpowiedzieć.. tak to się układa i że nie ma jakiegoś złego nastawienia do naszej znajomości. W każdym razie unika mnie jak się da, pomimo że zapewniał że się zobaczymy... ale tak się nie stało. Straciłam znajomego, straciłam nadzieję. Zyskałam ogromny wstyd.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Kilka razy go spotkałam, ale udałam że nie widzę. Nie wyszło mi to, bo zauważył. Było mi głupio. Wstydziłam się bardzo. Przeprosiłam go za to..
Nie masz powodu do wstydu, naprawdę. Czemu uważasz, że wyrażenie emocji, nawet nieodwzajemnionych, to wstyd?
Stary 2014-12-02, 09:35   #15
Alinka456
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Nie masz powodu do wstydu, naprawdę. Czemu uważasz, że wyrażenie emocji, nawet nieodwzajemnionych, to wstyd?
Bo teraz nie wiem jak mam się z tym czuć. Zwłaszcza jeśli osoba, która to usłyszała odwróciła się.. Zero kontaktu. Unika mnie. Już się nie znamy... Sprostowałam to. Powiedziałam mu że nie powinnam tak mówić, przepraszałam, a on się odwrócił. Jest tak jakbym mu zrobiła jakąś straszną krzywdę. Jest mi wstyd, bo w jego oczach wyszłam na niedojrzałą, wręcz na wariatkę chyba... nawet nie chcę myśleć jak wyglądają jego rozmowy z kumplami.... Jego rodzice o tym wiedzą... tego jestem pewna na bank...
Stary 2014-12-02, 10:11   #16
kalincia
BAN stały

Nie odpowiadasz za jego reakcję. Nie zrobiłaś nic złego.
Ale z ciekawości zapytam. Naprawdę bardzo go kochałaś, gdy to powiedziałaś?
Stary 2014-12-02, 10:41   #17
nieogarniamjuz
Raczkowanie

Według mnie nadużyłaś tego słowa. Nie chcąc Cie obrażać zachowałaś sie jak dziewczynki w podstawówce czy gimnazjum. Może stało się tak tylko i wyłącznie pod wpływem chwili? Następnym razem zastanów się czy osoba, której chcesz powiedzieć "Kocham Cię" jest tą właściwą.
nieogarniamjuz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 10:47   #18
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nieogarniamjuz Pokaż wiadomość
Według mnie nadużyłaś tego słowa. Nie chcąc Cie obrażać zachowałaś sie jak dziewczynki w podstawówce czy gimnazjum. Może stało się tak tylko i wyłącznie pod wpływem chwili? Następnym razem zastanów się czy osoba, której chcesz powiedzieć "Kocham Cię" jest tą właściwą.
Moim zdaniem przesadzasz. "Kocham cię" może znaczyć różne rzeczy, na przykład:
a) bardzo cię lubię,
b) jestem tobą zauroczona (chwilowo),
c) mam do ciebie duży sentyment,
d) życzę ci wszystkiego dobrego,
e) chcę zapewnić sobie twoją przychylność nim poproszę cię o przysługę,
f) chcę być twoją żoną
itd.
Stary 2014-12-02, 10:55   #19
bernikula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AlaZala Pokaż wiadomość
a) bardzo cię lubię,
f) chcę być twoją żoną
itd.
A jak dla mnie jest to już nadinterpretacja. Jak życzę komuś miłego dnia to życzę miłego dnia, a jak mówię mężowi, dzieciom, że kocham to kocham. Dla mnie to dwie różne sprawy, inne uczucia mną kierują wypowiadając słowo kocham, a inne- życzę ci wszystkiego dobrego.

Insta
bernikula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 10:57   #20
carpediem
Rozeznanie

Nic złego nie zrobiłaś - skoro tak czułaś w tamtym momencie, miałaś prawo te słowa powiedzieć. Chłop musiał się przestraszyć, że coś to za szybko idzie, może nie był gotowy na takie wyznania, może faktycznie chciał tylko przyjaźni z bonusem - można gdybać w nieskończoność.

Niefortunne było całe to przepraszanie. Nie powinnaś przepraszać za to, co czujesz. Nie odwzajemnił w żaden sposób Twojego "kocham Cię", ale to nie powód do kajania się. Bo to nie jest tak, że teraz mu powiesz: "wiesz, wypsnęło mi się, ale tak serio to jeszcze Cię nie kocham" a chłopak odetchnie i radośnie wróci do relacji.

Ja z reguły dość długo nie umiem takich słów wyartykułować - przychodzi mi to z czasem. Ale wiem, że są osoby, które bardzo szybko mogą zadeklarować miłość - co człowiek, to inna emocjonalność.

Wiem, że teraz masz pewnie uraz, ale nie każdy odwróci się od Ciebie po takich słowach.
carpediem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 13:26   #21
Wenus21
Zakorzenienie

Gdyby jakis facet na samym poczatku znajomość (tym bardziej gdzie nawet nie bylibysmy w zwiazku )wyskoczył mi z takim tekstem .To tez bym uciekła gdzie pieprz rośnie.

Cóz poniosło Cię z tym wyznaniem,następnym razem się pohamuj i nie rzucaj słów na wiatr .
Stary 2014-12-02, 20:01   #22
raita
Zakorzenienie

No trochę przesadziłaś z tym "kocham Cię", bo to jednak duże wyznanie . No i coś w tym jest, że dziewczyna powinna się powstrzymać z takim czymś, zanim facet się nie zadeklaruję.
teraz już po sprawie, chłop się spłoszył i może z ajakiś czas się odezwie jak ochłonie. A jak nie, to na przyszłość nie ćwierkaj tak tych słów.

raita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 20:25   #23
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez raita Pokaż wiadomość
No trochę przesadziłaś z tym "kocham Cię", bo to jednak duże wyznanie . No i coś w tym jest, że dziewczyna powinna się powstrzymać z takim czymś, zanim facet się nie zadeklaruję.
teraz już po sprawie, chłop się spłoszył i może z ajakiś czas się odezwie jak ochłonie. A jak nie, to na przyszłość nie ćwierkaj tak tych słów.
To pogląd seksistowski.
Stary 2014-12-02, 21:40   #24
raita
Zakorzenienie

Cytat:
To pogląd seksistowski.
Patrząc tylko na to co pogrubiłaś to owszem, bo wtedy by wychodziło, że tak uważam i koniec.
Ja napisałam, że coś w tym jest po prostu. Jak ktoś woli inaczej, to proszę bardzo. Jednak zauważyłam, że facet ma tendencje do tchórzenia jak takie wyznania wychodzą jako pierwsze od kobiety, zwłaszcza w takiej relacji.

No i poza tym, to jest moja opinia i widocznie taka ze mnie zacofana dziołcha.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
a) bardzo cię lubię,
f) chcę być twoją żoną
itd.
Jak widać to Ciebie bardziej fantazja poniosła.
Oczywiście do pierwszego lepszego kolegi, przykładowo życzę mu Wesołych Świąt i dodaję "kocham Cię". Gdyby tak faktycznie było, to te dwa słowa nie miałyby żadnego znaczenia.

raita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 10:36   #25
Alinka456
Raczkowanie

Cytat:
Patrząc tylko na to co pogrubiłaś to owszem, bo wtedy by wychodziło, że tak uważam i koniec.
Ja napisałam, że coś w tym jest po prostu. Jak ktoś woli inaczej, to proszę bardzo. Jednak zauważyłam, że facet ma tendencje do tchórzenia jak takie wyznania wychodzą jako pierwsze od kobiety, zwłaszcza w takiej relacji.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Oczywiście do pierwszego lepszego kolegi, przykładowo życzę mu Wesołych Świąt i dodaję "kocham Cię". Gdyby tak faktycznie było, to te dwa słowa nie miałyby żadnego znaczenia.
Dokładnie zgadzam się. Tutaj niektóre wypowiedzi są trochę nadinterpretowane. To że go lubię i mam sentyment to on wiedział. Natomiast powiedziałam wyraźnie BARDZO CIĘ KOCHAM, a to już ma inne znaczenie niż lubię Cię... (lubić można kolegę). Ta znajomość trwała rok. Zmotywował mnie tym, ponieważ nie zachowywał się jak kumpel. Przytulanie, trzymanie za ręce, komplementy-to uważam nie powinno wyjść ze strony kumpla! Zachowywał się jak chorągiewka. Raz dawał do zrozumienia swe zainteresowanie, raz się bronił i tak w kółko! W końcu nie wytrzymałam i padło. Ogólnie stwierdził, że sam nie wie czego chce i jest to ciężkie dla niego.... Fakt ostatnio dawał do zrozumienia, że nie, odsuwał się.... ale jego spojrzenia-nie wiem aż co myśleć.... Szkoda mi tylko, że go straciłam i to po całości.....
Stary 2014-12-04, 20:07   #26
AlaZala
Zadomowienie

Cytat:

Ależ wcale Ci tego nie zarzucam, ani tak nie twierdzę. Po prostu uważam, że uogólnienie Twoich preferencji było zbyt daleko idące.

A co to znaczy "kocham Cię" dla Was?
Dla mnie znaczy to tyle, co napisałam. Nie sądzę, aby poniosła mnie fantazja.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości