Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-01, 21:20   #2911
luzna25
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

EdithS super, że wypisali Cię ze szpitala I najważniejsze, że z dzieckiem wszystko ok Teraz tylko leż i odpoczywaj jedynie co to wizaż dozwolony w 100%
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 21:21   #2912
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

A mnie dzisiaj chyba wiązadła naciągsją sie. Tak jakoś obolała sie czuje. I kłuje mnie w pipci
Ktoś też tak ma???

A co do twardnienia brzucha to jedna z Was pisała, że twardniał na dole i nie wiedziała że to szyjka sie skraca a inna pisałam że twardniał brzuch na górze. Mi też twardnieje, brzuch na górze ale z szyjką ok. Bo twardniał mi zawsze od początku ciąży. I teraz schize mam. Bo martwi mnie ta szyjka
Moja siostr też miała skracającą sie ale jj dali passer.i tak myśle, co am z moją szyjką. Wizyta dopiero 19grudnia
kłucie też mam ja-i taki ból jakbym przed chwilą szpagat zrobiła
Mi też brzuch czasem twardnieje szczególnie pod koniec dnia-wizyte mam w czwartek wiec dopytam co I jak...oby wszytsko było oki
Stary 2014-12-01, 21:30   #2913
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Świetna tylko kolor mógł być inny

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

krajanka piernikowa na święta
o, piernik to bym zjadła

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Pamietamy już pisałyśmy że dłuuuugo nie pisałas.

EdithS właśnie, nikt ni proponował Ci passera albo nszwów na szyjce???????????

aneta mega wózek

A mnie dzisiaj chyba wiązadła naciągsją sie. Tak jakoś obolała sie czuje. I kłuje mnie w pipci
Ktoś też tak ma???

A co do twardnienia brzucha to jedna z Was pisała, że twardniał na dole i nie wiedziała że to szyjka sie skraca a inna pisałam że twardniał brzuch na górze. Mi też twardnieje, brzuch na górze ale z szyjką ok. Bo twardniał mi zawsze od początku ciąży. I teraz schize mam. Bo martwi mnie ta szyjka
Moja siostr też miała skracającą sie ale jj dali passer.i tak myśle, co am z moją szyjką. Wizyta dopiero 19grudnia
mnie tak rwie w środku, nawet wczoraj o tym pisałam, głupie uczucie

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 21:35   #2914
niunia_ona
Zakorzenienie

nie chce nikogo straszyć , ale wnet święta ale wagi pójdą w góre
my z tż każde święto gdzieś indziej także będzie co smakować aż się boję

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 21:40   #2915
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Faktycznie, mój wpis był trochę chaotyczny ze zdenerwowania i wogóle cała ta sytuacja wydaje mi się taka .... wręcz nierealna. Jak w jakiejś komedii. Poszłam do przychodni w moim mieście z nastawieniem, że ktoś przyjmuje i przepisze mi leki oraz że się zarejestruję na za tydzień do tego lekarza ze szpitala(zgodnie z zaleceniem). Zgodnie z tym co pisało w necie dzisiaj miał przyjmować jakiś inny ginekolog, więc rejestracja chyba powinna być czynna, ale o dziwo nie była. Pójdę jutro w podanych godzinach, może coś się będzie działo a przynajmniej dowiem się czy ten lekarz tu pracuje.

Dzisiaj spasowałam bo to już się zaczęło robić śmieszne i straszne.

W moim rodzinnym mieście takich numerów nie było, miałam swojego ginekologa, do którego szłam gdy coś sie działo, był szpital na miejscu. A tutaj nie wiem gdzie, co i jak, nie znam lekarzy, nie nzma miasta, szpital zlikwidowali i przenieśli do miasta położonego 30 km dalej, została przychodnia w której panuje bałagan, lekarze nie wiadomo gdzie i kiedy przyjmują, co innego na stronie internetowej co innego okazuje się na miejscu, a ja świruję
Bidulko.. Jedź jutro i narób im rabanu, a jak nic nie będzie dawało skutku, to się rozpłacz- to zawsze pomaga. Niestety. Nie jestem beksą, ale raz dzięki temu załatwiłam sprawę bardzo dla mnie ważną, również związaną z moją kruszyną w brzuszku i również w szpitalu.

Służba zdrowia to burdel, gdzie większość lekarzy ma w nosie pacjentów. Tylko nieliczni wykazują się prawidłowym podejściem. Wiele z tych problemów spowodował jednak NFZ i jego dziwne zasady rozliczania pacjentów i słabych limitów..

Dla przykładu ginekolog w małym miasteczku moich rodziców ma limit dzienny 15 pacjentów, a czasem dziennie potrafi przyjść setka. Wszystkich nie przyjmie, ewentualnie z 30 i ma dość. A jest tam raptem 2 ginekologów, z czego jeden przyjmuje bardzo rzadko i jest słabo oblegany.

Trzymam kciuki za Ciebie i daj koniecznie znać jak jutro. Mam nadzieję, że załatwisz sprawę, bo to żenada co Ci zrobili.

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 21:42   #2916
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
no ale co zrobisz? nic nie zrobisz! a ja tak lubie wigilijne potrawy...nie będe wymieniać z imienia bo zaraz wszystkie ślinotoku dostaniemy
Stary 2014-12-01, 21:44   #2917
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
no ale co zrobisz? nic nie zrobisz! a ja tak lubie wigilijne potrawy...nie będe wymieniać z imienia bo zaraz wszystkie ślinotoku dostaniemy
ja najbardziej lubię kapustę z grochem, pychotka

Stary 2014-12-01, 21:46   #2918
nouvelle2
Zakorzenienie

jutro dzień darmowej dostawy w potężnej ilości sklepów internetowych http://www.dziendarmowejdostawy.pl/ będziecie korzystać? ja chyba sobie cień do oczu zamówię

Stary 2014-12-01, 21:46   #2919
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
moja niunia to wg energii ma pełno tak mnie czasem walnie że aż brzuch zgrochocze ale niech mnie biję wiem że z nią wszystko ok jak się odzywa

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-01, 21:48   #2920
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Mnie czekają dwie kolacje wigilijne, u teściów najpierw a potem u moich rodziców Strach się bać, bo teściowa jak i mój tato dobrze gotują mmm ten karp i pierogi ahhh ja to sie doczekać nie mogę
...a dzisiaj tato mnie przez telefon ustawiał do porzadku, abym pościła do soboty bo w sukienkę na ślub nie wejdę a ja od dziś się tak obżeram
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 21:49   #2921
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
jutro dzień darmowej dostawy w potężnej ilości sklepów internetowych http://www.dziendarmowejdostawy.pl/ będziecie korzystać? ja chyba sobie cień do oczu zamówię
nawet nie wiedziałam , allegro też się liczy do darmowej dostawy?

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Mnie czekają dwie kolacje wigilijne, u teściów najpierw a potem u moich rodziców Strach się bać, bo teściowa jak i mój tato dobrze gotują mmm ten karp i pierogi ahhh ja to sie doczekać nie mogę
...a dzisiaj tato mnie przez telefon ustawiał do porzadku, abym pościła do soboty bo w sukienkę na ślub nie wejdę a ja od dziś się tak obżeram
haha zawsze trzeba się ograniczać , ale jak ograniczyć jak tak bardzo chce się jeść no nie
ja dziś jeszcze kilkanaście chipsów zaliczyłam

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-01, 21:59   #2922
tout-petit-fille
Zadomowienie

Kurczę dziewczyny poważnie się zastanawiam nad wyborem pieluszek - jedno- czy wielorazowe.

Poczytajcie m.in to: https://hipokrates2012.wordpress.com...ze-sa-tetrowe/

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-01, 23:12   #2923
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
nawet nie wiedziałam , allegro też się liczy do darmowej dostawy?

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

haha zawsze trzeba się ograniczać , ale jak ograniczyć jak tak bardzo chce się jeść no nie
ja dziś jeszcze kilkanaście chipsów zaliczyłam
allegro niestety nie

Stary 2014-12-01, 23:39   #2924
ewka5891
Zakorzenienie

My na wigilię zostajemy sami w domu, po kolacji pewnie pójdziemy do brata Tzta.
Marzy nam sie wypad do polski na swieta, moze za rok sie uda

Ja całe wieczory spędzam na poszukiwaniu moich wymarzonych garnkow znalazłam je ale niestety dopiero w stanach czekam na maila czy wysyłają do nas i ile taka przyjemność kosztuje

Zbliża sie noc a ja znów sie boje, ze skurcze nóg będą mnie męczyć przynajmniej co dwa dni mnie łapią, juz nie wiem jak sobie pomoc

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 00:00   #2925
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
ja to się teraz zastanawiam jak u stóp sobie pomalować
Jeszcze teraz daję radę, ale myślę, że jeszcze z miesiąc i TŻ zaangażuje w to przedsięwzięcie, chyba że będzie się bardzo bronił

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ja najbardziej lubię kapustę z grochem, pychotka
Ja też na kapustkę czekam i na barszcz z uszkami

A w ogóle to nie mam pomysłów na prezenty, jak na razie obkupiłam tylko dzieciaki.

I przepadłam jak o tych frytkach przeczytałam, poszłam i nasmażyłam. Mówię do TŻ, że idę frytki robić i czy też chce, bo tak mi się strasznie zachciało takich tłuściutkich prosto z oleju (wiem, wiem okropne ale ja takie najbardziej lubię). Jak zjadł powiedział, że przegięłam, bo były przeokropnie tłuste, mmm pychota

Co do twardnienia brzucha, mój wieczorem jest jak kamień. Ale to pewnie po całym dniu normalne, no i po kolacji... A z szyjka się nic nie dzieje bo ma prawie 4 cm.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 00:39   #2926
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
My na wigilię zostajemy sami w domu, po kolacji pewnie pójdziemy do brata Tzta.
Marzy nam sie wypad do polski na swieta, moze za rok sie uda

Ja całe wieczory spędzam na poszukiwaniu moich wymarzonych garnkow znalazłam je ale niestety dopiero w stanach czekam na maila czy wysyłają do nas i ile taka przyjemność kosztuje

Zbliża sie noc a ja znów sie boje, ze skurcze nóg będą mnie męczyć przynajmniej co dwa dni mnie łapią, juz nie wiem jak sobie pomoc
a jakie garnki znalazłaś? ze stanów to chyba się nie będzie opłacało sprowadzać

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Jeszcze teraz daję radę, ale myślę, że jeszcze z miesiąc i TŻ zaangażuje w to przedsięwzięcie, chyba że będzie się bardzo bronił

Ja też na kapustkę czekam i na barszcz z uszkami

A w ogóle to nie mam pomysłów na prezenty, jak na razie obkupiłam tylko dzieciaki.

I przepadłam jak o tych frytkach przeczytałam, poszłam i nasmażyłam. Mówię do TŻ, że idę frytki robić i czy też chce, bo tak mi się strasznie zachciało takich tłuściutkich prosto z oleju (wiem, wiem okropne ale ja takie najbardziej lubię). Jak zjadł powiedział, że przegięłam, bo były przeokropnie tłuste, mmm pychota

Co do twardnienia brzucha, mój wieczorem jest jak kamień. Ale to pewnie po całym dniu normalne, no i po kolacji... A z szyjka się nic nie dzieje bo ma prawie 4 cm.
oo barszcz z uszkami

My w tym roku kupujemy tylko słodycze jako prezenty, mojej mamie zamówiłam właśnie fajną herbatę, bo ona nie może jeść słodkiego
I pozamawiałam jeszcze pierdołki do pakowania tych słodyczy, jakieś wstążki, aniołki, choinki, winietki - zapłaciłam mniej niż 10 zł

Stary 2014-12-02, 06:35   #2927
marcia45
Zadomowienie

Płakać mi sie chce. Wczoraj znalazłam wózek joolz, wydawła się w stanie idealnym, jeszcze na gwarancji za 1100zł. Tylko daleko, więc wychodziła opcja tylko wysyłki bez obejrzenia. I dzwoniłam sę dopytać o szczegóły, później drugi raz już po zastanowieniu i był sprzedany Całą noc mi się śnił. Mam doła, bo zawsze się tak długo zastanawiam

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 06:59   #2928
smv
Zakorzenienie

Halo dzień dobry
Ale miałam sen śniło mi się że byłam w takim mega lumpie i znalazłam fajny portfel a w nim pełno kasy ale kosztował 524 pieniążki (nie pamiętam waluty) i TŻ powiedział nie! A w portfelu było mnóstwo kasy wiec ukradlam te pieniądze bo myślałam że to euro a to jakieś Djuny się okazały g.... Warte ;/
Heh Djuny - skąd taka nazwa w moim słowniku?
Stary 2014-12-02, 08:05   #2929
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Kurczę dziewczyny poważnie się zastanawiam nad wyborem pieluszek - jedno- czy wielorazowe.

Poczytajcie m.in to: https://hipokrates2012.wordpress.com...ze-sa-tetrowe/
Ja mam dla starszaka wielo uzywamy wiosna lato i sa super
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 08:07   #2930
Alunia79
Wtajemniczenie

Dzieńdoberek dziewczyny. Kilka dni nieobecności i nie sposób was nadrobić. Pooglądałam tylko zdjęcia Piękne brzuszki takie piłeczki Ale wy wszystkie szczuplutkie, nie to co ja..eh

Wybaczcie że nie odniosę się do wszystkich, ale jest was tu tyle i tyle piszecie, że nie sposób.

Mon widziałam foto Helenki śliczności. A Tobie gratuluję siły! Wspaniała, twarda kobieta i cudowna mama z Chebie. A ciuszki takie maleńkie widziałam na allegro i w necie też jest sklep z odzieżą dla wcześniaków. Ja mam najmniejsze 50 kilka sztuk do szpitala.

Crystal widziałam, że masz pampki te zielone 1. One mają to wycięcie pod pępek? Bo ja kupiłam 0 białe i one mają.

Gratuluję wszystkim mamusiom udanych wizyt i wspniałych zakupów Ja kupiłam i wczoraj do mnie przyszło łóżeczko turystyczne ale to tkie mlutkie. Na wakacje (o ile gdzieś pojedziemy) będzie w sam raz.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 08:10   #2931
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Halo dzień dobry
Ale miałam sen śniło mi się że byłam w takim mega lumpie i znalazłam fajny portfel a w nim pełno kasy ale kosztował 524 pieniążki (nie pamiętam waluty) i TŻ powiedział nie! A w portfelu było mnóstwo kasy wiec ukradlam te pieniądze bo myślałam że to euro a to jakieś Djuny się okazały g.... Warte ;/
heheheh Diuny występowały w książce : http://pl.wikipedia.org/wiki/Melan%C5%BC_(Diuna)

A mnie znowu TŻ obudził jak sie do pracy szykował.....sweterka szukał I pół szafy wyrzucił ...a sweterek na stoliku leżał hałasu przy tym narobił....
Stary 2014-12-02, 08:13   #2932
gosiaczek221
Raczkowanie

hej Mamusie
ja już po śniadaniu i czas mi w drogę więc nie będzie mnie przez 2 dni
EdithS to leż kochana kamieniem w łóżku, maleństwo jest najważniejsze a nikt nic nie mówił o szwach albo krążku??
marcia45 nie martw się na pewno znajdziesz w jeszcze lepszej cenie ja czekam i też kupuje po nowym roku i mam nadzieje że będą jeszcze tańsze

no i mój tż chyba pozbył się obaw odnośnie fiku-miku, dziś sam zaczął się do mnie tulić aż zapytałam co się stało że tak zdanie zmienił i co się okazało?? że za moimi plecami zadzwonił do mojego gina i odbyli "męską" rozmowę nie wiem co mu gin powiedział ale ogłaszam koniec celibatu

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3ky0rofqha.png
gosiaczek221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 08:24   #2933
żona_marcina
Rozeznanie

Wstałam, zjadłam śniadanko i was podczytuję.
Mam nadzieję, że będzie ładna pogoda, to może wreszcie pójdę choć na chwilkę na spacer.

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Płakać mi sie chce. Wczoraj znalazłam wózek joolz, wydawła się w stanie idealnym, jeszcze na gwarancji za 1100zł. Tylko daleko, więc wychodziła opcja tylko wysyłki bez obejrzenia. I dzwoniłam sę dopytać o szczegóły, później drugi raz już po zastanowieniu i był sprzedany Całą noc mi się śnił. Mam doła, bo zawsze się tak długo zastanawiam
Cena powalająca. Joolz był jednym z 2 wózków, które ostatecznie wybrałam. Zdecydowałam się jednak na Peg Perego i cały czas się zastanawiam, czy jednak nie Joolz. Jest taki śliczny, a te nowe wersje to po prostu bajka. Robiłabym sobie dziecko za dzieckie, żeby tylko nim jeździć. Jedyny minus, który akurat zniechęcił mnie do zakupu to składanie, dla mnie masakra. W Lublinie był niedawno nowy w promocji za 1990 zł, tylko czerwony i beżowy. Masz jeszcze 3 miesiace, może jeszcze będzie okazja.

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiaczek221 Pokaż wiadomość
marcia45 nie martw się na pewno znajdziesz w jeszcze lepszej cenie ja czekam i też kupuje po nowym roku i mam nadzieje że będą jeszcze tańsze

no i mój tż chyba pozbył się obaw odnośnie fiku-miku, dziś sam zaczął się do mnie tulić aż zapytałam co się stało że tak zdanie zmienił i co się okazało?? że za moimi plecami zadzwonił do mojego gina i odbyli "męską" rozmowę nie wiem co mu gin powiedział ale ogłaszam koniec celibatu
Pytałam w sklepie, czy jest coś takiego jak wyprzedaże na koniec roku, ale powiedzieli, że w tej branży czegoć takiego nie ma. Ewenualnie, jeśli wchodzi nowy model, to wtedy wyprzedają te starsze. Ale do końca roku blisko, więc warto sprawdzić

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
przezduzeem śliczna córeczka

EdithS odpoczywaj nic poza tym

A to nasz wózek
Jaki fajny misiek. Przyznaj się - jeździsz nim po domu i wyobrazasz sobie, że spacerujesz z maleństwem w środku

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 08:25   #2934
Alunia79
Wtajemniczenie

Niusienkowa, widziłam przed chwilą, że w lutówkach dopisałaś mi komenta do brzuchacza tu też wklejałam, tylko w innym strou hahaha Zboku nie wygląda tak źle, ale w obwodzie to ja już przekroczyłam 103cm

Martula nie dołuj, znjdziesz drugi wózeczek. Widocznie ten nhje miał być dla Ciebie. Dobrze, że kupujesz z głową lepiej tak, niż wyżucić kasę w błoto.
Stary 2014-12-02, 08:42   #2935
lesyeux
Zadomowienie

Hej ho hej ho

Ja miałam wstac ok 7. Ale sie nie udało tak dobrze cieplutko w wyrku

Ja disiaj dzien załatwiania papierologii. I ogólnie ceny dokumntów na zakonczenie budowy oszaleli!!!
Za jeden dokumnt u geodety wezmą 1400 zł
To jade dziiaj im podrzucic projkty. Oraz mam odwiedzic kominiarza by też wypisał papierek

Bedzie cienko w grudniu.... jedynie chrzescic kupie pod choinke takiecho jezdzika. A reszcie symbolicznie jakis zestaw kosmetyków i tyle.

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Halo dzień dobry
Hehe sny to trzeba by było zapisac w książce "sny brzuchatek"
Stary 2014-12-02, 08:50   #2936
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
kłucie też mam ja-i taki ból jakbym przed chwilą szpagat zrobiła
Mi też brzuch czasem twardnieje szczególnie pod koniec dnia-wizyte mam w czwartek wiec dopytam co I jak...oby wszytsko było oki
Też miewam takie bóle, i te bóle w pochwie jak opisałaś "szpagatowe" i czasami twardnieje mi brzuch. Mój lekarz mówił, że to normalne.

Przyznam się wam, że pół nocy zastanawiałam się, czy dobrze wybrałam lekarza.

Co do szpitala to już go nie zmienię. Jest blisko, miałam tam bardzo dobrą opiekę. Cały cyrk zaczął się po wypisie, ale teraz już wiem, że trzeba pilnować samemu wszystkiego. Inną opcją byłby Lublin, ale to dalej no i żaden ze szpitali nie wzbudza mojego zaufania. Koleżanki rodziły w różnych miejscach i zawsze było coś nie tak. A szpital na Lubartowskiej i Staszica wzbudza we mnie strach

Ale ten mój lekarz to nie za bardzo. Co do jego kompetencji to nie mam wątpliwości, dobrze się mną zajmował. Jednak gdy dzieje się coś nagłego to nie mogę na niego liczyć. Już miałam dwie takie sytuacje, a przecież dopiero przede mną najgorszy trymestr. Co jakiś czas piszecie, że dzwonicie do waszych lekarzy. Mój nie daje mi swojego telefonu i nie mam się jak z nim skontaktować bezpośrednio. Przyjmuje w Lublinie, a to dla mnie prawie 50 km w jedną stronę. Mam okropny dylemat

Spodobał mi się lekarz, który zajmował się mną w szpitalu. Mój też tam pracuje, ale widziałam go tylko raz przez chwilkę i chyba mnie nie kojarzył. Niestety już wiem, że ten lekarz nie pracuje w moim mieście już od kilku miesięcy. Teraz pracuje tylko w szpitalu i gdzieś w Lublinie w prywatnym gabinecie

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 08:52   #2937
Kinka_
Przyczajenie

Przezduzeem wizytę mamy 22.12. wieczorem, denerwuję się i modlę by było dobrze, to będzie najpiękniejszy prezent świąteczny jaki mogłabym sobie wymarzyć

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Ja też pierwszą córcię urodziłam 2 tygodnie przed terminem i byłam mega zadowolona z tego zaskoczenia. Jak widziałam na oddziele laski po terminach, które przychodziły z nadzieją że może to już dziś a może jutro to nie ma czego zazdrościć. Teraz też bym bardzo chciała urodzić chociaż 1 dzień albo najlepiej w dniu terminu. Ale chyba bardziej się boję bo wiem mniej więcej co mnie czeka a wspomnień mam więcej tych bolesnych
dokładnie tak mi się marzy, ale najważniejsze oczywiście by dzieciątko było zdrowe

Dzień dobry przy herbatce

Wczoraj robiłam ponowne wyniki toxo IgG, ponieważ te z poczatku ciązy były ujemne, tym razem wynik mam "wątpliwy". Czy któraś z Was miała podobnie? Nie wiem co to oznacza, a wizyta dopiero pojutrze.
Kinka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 08:59   #2938
smv
Zakorzenienie

u mnie pierwszy wynik był hm...no ze nie chorowałam na toxo, na razie nie dostałam drugiego skierowania ale sądze ze teraz jak bede 12.12 w piatek na wizycie to dostane i glukoze i pewnie toxo.
Ciekawe czy bede miala usg... dopochwowo to pewnie mi szyjke spr, chyba ze znów mnie wymęczy na fotelu- jak ja tego nie znosze ;((
Stary 2014-12-02, 09:08   #2939
Alunia79
Wtajemniczenie

Mimo zimna, życzę wam dziewczyny miłego dnia Ja dziś się czuję wspaniale, to idę z tego dalej korzystać Wczoraj narobiłam pierogów ruskich i skończyłam wyszywać i szyć baldachim dziś ciąg dalszy szycia.
Stary 2014-12-02, 09:26   #2940
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinka_ Pokaż wiadomość
Przezduzeem wizytę mamy 22.12. wieczorem, denerwuję się i modlę by było dobrze, to będzie najpiękniejszy prezent świąteczny jaki mogłabym sobie wymarzyć

dokładnie tak mi się marzy, ale najważniejsze oczywiście by dzieciątko było zdrowe

Dzień dobry przy herbatce

Wczoraj robiłam ponowne wyniki toxo IgG, ponieważ te z poczatku ciązy były ujemne, tym razem wynik mam "wątpliwy". Czy któraś z Was miała podobnie? Nie wiem co to oznacza, a wizyta dopiero pojutrze.
Musi byc dobrze. Jedna chora kruszynka na wątku wystarczy. Trzymam za Was kciuki!

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości