|
|
#361 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5
Mi też się jednak nie chce spać... Może zrobię sobie śniadanie i wtedy mnie zmuli? O 14 czekam na przyjaciółkę
Fajnie. Będę musiała do cukierni po coś skoczyć Tez się zmierzę jak wstanę, choć się boje Mój doktorek za każdym razem chwali mój przyrost,że mały. I grozi palcem by się nie objadac haha co on tam wie...
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Uroki pisania z komorki,nigdy nie wiadomo kiedy kursor wyleci w kosmos.Ostatnio spanikowalam ostro,bo sobie ze 2miesiace na luzaku bralamm Iskial,czyli w sumie tran,a podobno nie jest wskazane.A ja tak chcialam naturalnie zeby bylo...no ale biorac 4 tabsy dziennie raczej nie przedawkowalam wit.A,bo to glownie o to chodzilo.jak myslicie?Zdazylam sie oczywiscie naczytac o wodoglowiu I wadach twarzoczaszki,ale poszlam po rozum do glowy I nie mysle o tym.Napiszcie mi tylko jaki suplement z omega 3 teraz kupic,plus Dha.Jeszcze sobie poleze,potem wstane I cos porobie.Moja mama ma przerabanych sasiadow.Najpierw awantury,potem krzykliwe dzieci,teraz sie wszystko skonczylo,to maja psa,ktory non stop szczeka....swira mozna dostac.pa
|
|
|
|
#363 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój nic nie mówi na temat wagi, widocznie uznaje że jest ok. Mnie też mąż obudził bo nie mógł znaleźć kartki jakiejś... Jak zwykle szuka wszystkiego rano...
---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Zielona ja biorę prenatal classic i kwasy omega med
|
#364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
My z mężem na szczęście mieszkamy na swoim mamy fajne mieszkanko tylko jest jeden problem, dom w którym jest to mieszkanie ma 90 lat i sypie się tam wszystko!!! także jesteśmy w ciągłym remoncie od roku. Ci którzy murowali ten dom nawet nie wiedzieli co to jest poziomica, nie wspominając o wszystkich instalacjach My też mamy kozę w domu i bardzo sobie chwalimy tylko zastanawiamy się co z nią zrobimy przy dziecku bo jest mega niebezpieczna cała się przecież nagrzewa
|
|
|
#365 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo hejo
![]() Dziś spanie z 2 przerwa i na siku, o 1 i hmmm teraz :P bo myślałam, że jest 6 i jeszcze pośpię, ale odechciało mi się. O 1 Kruszynka się tak wypchała chyba głową, że też mnie zabolało i odrazu do toalety. A teraz sobie smacznie śpi. Muszę ją też obudzić ![]() Aga oczywista oczywistość, że szare Daj znać jak dojdą, to też zamówię Miłego popołudnia z Koleżanką A właśnie, Aguś w niedzielę w Ikea obiła mi się o oczy patelnia do naleśników, chyba za 19,90 Zielona ja biorę Vita-miner prenatal + DHA. Miłego dnia wszystkim U nas ciemno i brzydko. Wstaję na śniadanie
|
|
|
|
#366 |
|
Wtajemniczenie
|
Agata może kupcie taki mały żelazny lub kuty plotek jak przed kominkami się stawia?
|
#367 |
|
Rozeznanie
|
Podczytuje Wasze rozmowy o fotelach do karmienia?? od chyba pół roku dyskutujemy z mężem o słuszności takiego fotela w dziecinnym pokoju. Ja bardzo bym chciała, mój małżonek twierdzi że to zbędny wydatek a widzę że Wy kupujecie i sama nie wiem co o tym myśleć
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
Asia
oooo a ja nawet w Ikei na to nie patrzalam... musze zerknac jak bede nastepnym razem...tylko kiedy bede hmmmm ![]() Agata - ja tez mysle,ze taki kuty plotek, byle nie ostry na koncach,sama nie wiem,ale czyms tą koze odgrodzić będziecie musieli.. ![]() Co do fotela, to jest to wygoda jakby nie patrzec, moze byc tak,ze spedzimy na nim wiekszosc dnia hehehe a na lozku mi niewygodnie by bylo w salonie tak jasno i w ogole nieeeee. Salon z kuchnia, A ja bym chciala tak intymnie, nawet jakbym miala karmic butelka ![]() I co ja jeszcze chcialam... nie wiem, zjadlam sniadanie, sen mnie nie zmogł jeszcze Musze w koncu zakupic jakies DHA ,zapytam gina za 2 tyg co on o tym sądzi i bede lykac ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Dobra moje drogie dziś DZIEN DARMOWEJ DOSTAWY skusicie sie na cos? Chwalcie sie jak widzialyscie jakies fajne oferty dzieciowe lub mniej dzieciowe ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- I jeszcze jedno mam pytanie dzieciowe Co do pupy na co dzień ? Linomag, Bepanthen czy Alantan ? Bo chcę coś codziennego bez cynku i zastanawiam się nad tą trójką ![]() Znalazlam tez jakies cudo firmy Weleda dobrze oceniany przez Srokę i dumać teraz bede Bo chcialabym sie kosmetykami zajac tez juz![]() a sroka poleca najbardziej chyba to do codziennego Linomag Bobo A+E, krem dla dzieci i niemowląt
Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2014-12-02 o 08:44 |
|
|
|
#369 |
|
Wtajemniczenie
|
Agata witaj
Co za gin wrrr, niektórzy to przesadzają. Mam nadzieje że mnie nie zaatakuje z wagą. Inco ja kupowałam obwód taki jak mam teraz, miska o rozmiar większa powinna być Zia witaj Jak ja się ciesze że mam płaszczyk który mi wystarczy, nie zniosła bym tego jak bym musiała kupić coś tylko na 2 miesiące a później by się już nie przydało. Ale brzusie Mała Ty sie nic nie oszczędzasz i co to za szorowanie domestosem ![]() Lubcia żeby tylko kuzynka cała wróciła Straszna taka niewiedza ![]() Migotka super że wizyta udana Biała najlepiej zadzwoń do laboratorium i dopytaj. Nicki ta chandra też pewnie potęguje się przez pogodę Mi gin od 27 tygodnia proponował wizyty co 3 tygodnie. Mówił że to jest okres który lepiej pilnować. Teraz mam 11 i po 3 tygodniach wypada 1 I. Ciekawe jak zaproponuje tym razem Monia od razu serducho rozczulone Madzia może się tulić to pęcherza ile chce hi ![]() Dzień dobry Ah jak dobrze poczytać, nie lubię być taka niedoinformowana ![]() Spałam bardzo źle. Marzę o tym żeby budzić się 2 razy. Dziś chyba wstałam 6 razy do wc, tż chrapał jak szalony a pobudka standardowo 6:15
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
Linomag
lub Alantan |
|
|
|
#371 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga my mamy Bepanthen z Zuzią też używałam ten
|
#372 |
|
Zadomowienie
|
Paula brzucho taki jak mój cudnie duży
|
|
|
|
#373 |
|
Wtajemniczenie
|
Agata co do fotela to my kupiliśmy, bo
po pierwsze: już jako mała dziewczynka marzyłam, że tak będę karmić :P po drugie: chodzi mi też, jak Adze, o intymność karmienia. Zrazili mnie ludzie, którzy robią to bardzo publicznie. Mnie to po prostu obrzydz i krępuje. Mam znajomą, która się z karmieniem nie kryła i to ona zniechęciła mnie do karmienia piersią. Aczkolwiek jeszcze się zastanawiam po trzecie: Kruszynka od początku nie będzie spała z nami, więc to pewnie będzie moje i męża główne miejsce spania. po czwarte: mamy miejsce, więc, why not?! ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Aga ja kupię Linomag, ale generalnie chcę używać ziemniaczanki ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Paulina cudnie |
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Paulina ale sliczny brzunio
![]()
|
|
#375 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja chyba jeszcze oddeleguje się do łóżka
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Mama Zuzi masz podobny brzuch do mojego
Ja już się obudziłam, pierwsze co to złożyłam zamówienie na podkład, tusz, kredki i cienie ![]() Tż jeszcze śpi, muszę go wykopać z łóżka Ma teraz 3 dni wolnego, więc muszę sobie powymyślać co bym sobie zjadła a on będzie robił ![]() Dzisiaj w nocy wstawałam chyba z 10 razy siku
|
|
#377 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek dziewczyny
Wczoraj po południu całe te moje wzdęcia i wszystkie dolegliwości opuściły i jeszcze mała taj fajnie się ułożyła, że kurcze normalnie biegać mogłam ![]() Czemu codziennie nie mogę się tak czuć? Migotka gratki wizyty. A lekarz jakiś durny. Niusiekowa dzięki, w marcówkach też wkkejałam ![]() Fotel ja mam wiklinowy,bujany ale to na urodziny sobie zażyczyłam więc nie będę dodatkowego kupować.
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Zostawiłam córę dziś w domu bo kaszle i smarka na potęgę, ale najgorsze że tż mi się rozłożył na całego. Myślę, że to nie córa go zaraziła -tu podejrzewam poległabym pierwsza. Tylko on ostatnio tak się wystrzelał do wyjścia na zewnątrz bez czapki i szalika podejrzewam, że go zawiało i teraz to wyszło. Wczoraj wieczorem prawie zaniemówił, jak mnie zarazi to zginę Pójdę dziś z córą do tego diabetologa bo nie mam wyjścia. Wolę, żeby trochę się podkurowała w domu i poszła do przedszkola w poniedziałek ponieważ mają wtedy mikołaja. Dziewczyny śliczne brzuszki wklejacie! Naprawdę super. Ja wczoraj dwa prania machnęłam i porcję prasowania zrobiłam. Już niedługo biorę się za pranie i prasowanie pościeli. Ogólnie mam fazę, żeby jeszcze kupić coś z ciuszków chociaż wiem, że mam już ich trochę, ale jest tyle cudów
|
#379 |
|
Konto usunięte
|
Hej właśnie zamówiłam parę rzeczy ze smyka. Jest darmowa wyrwała. Niestety body już przebrane
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#380 |
|
Wtajemniczenie
|
Mama Zuzi piękny brzuś taki okazały
ja jak będę w tym tyg. Co Ty teraz to będę większa od Chebie. :PMlebi chwal się ![]() Ja zmykam "popracować" póki tak dobrze się czuję.
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Ojeju Kasiula, oby na Ciebie nie przeszlo
![]() Tacy faceci, lataja z gołą głową, bez szalika, choć mój jak mu choróbsko zaglądnęło do gardła to czapeczka, golfik, rekawiczki normalnie szok ![]() Ale mi sie nie chce wychodzic dzis z lozka ![]() Wczoraj oprocz pączka nie zjadlam nic slodkiego i powiem wam,ze super sie czulam, jelita nie bolaly,wiec juz wiem,ze nie moge tyle jeść ![]() Musze wymyslec szybko jakis obiad, zeby do przybycia przyjacioly miec go przygotowane, zeby nie robic i nie tracic czasu jak juz ona bedzie ![]() I musze isc do sklepu, zimnooooooooooooo i czuje Tymcia w zupelnie innych miejscach niz kiedys pewnie sie jakos obrocil ![]() chcialabym juz wizyte... eh eh jeszcze 13 dni...
|
|
#382 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
właśnie nad takim płotkiem myślimy, bo z kominka jest takie przyjemne ciepełko że szkoda z niego rezygnować, na szczęście ten sezon jeszcze nie musimy dumać zobaczy sie później
|
|
|
#383 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja z wanny.zaraz zaczynam koszenie Bożeny a potem do ginekologa śmigam.
Moje cycki są juz gotowe do porodu.chodze juz we składkach a jak siedzę tak jak teraz w wannie to mi leci aż po brzuchu.ja tak nie chceee
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodzenia w koszeniu
|
|
|
#385 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O wow, aż tak już leci?!?! U mnie póki co, na szczęście sucho
|
|
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki..
![]() maladT, kciuki trzymam za wizytę... aż tak Ci leci??.. kurcze.. to będziesz mieć fajnie z karmieniem przynajmniej... u mnie susza, jak na pustyni.. a cycki nie urosły ani o milimetr.. boję się, że będę miała powtórkę z rozrywki jak z Zuzą.. brak pokarmu... Agata, my też mieszkamy w starym domu i już mamy go serdecznie dość... co zrobimy remont, to po kilku miesiącach trzeba robić na nowo... nie mówiąc o tym jaką mamy wilgoć wszędzie... nic na to nie pomaga.. co roku oczyszczanie ścian i malowanie i znów czarno jest a woda cieknie po oknach... dlatego żal nam już kasy i na wiosnę postanowiliśmy sprzedać ten dom i kupić sobie mieszkanie... oby się szybko udało.. ![]() Kasiulka, zdrówka dla córci.. ja się wczoraj cieszyłam, że moja miesiąc zdrowa jest.. a dziś z lekkim katarem wstała... mam nadzieję, że jej nie rozłoży, bo ona ma Mikołaja z kolei w piątek.. Mlebi, pokaż zakupy.. ![]() Migotka, cieszę się, że z tarczycą wszystko dobrze.. A brzuszki macie cudne..
|
|
#387 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kasia zdrówka dla rodzinki - nie daj się tylko ty tym choróbskom Na tvn mówili o tym 2 letnim chłopcu co wyszedł na dwór, są nadzieje ze będzie ok z małym, i zaraz ma być reportaż o mamach co zostawiają dzieci w szpitalu i już po nie niewracająca szok ![]() a i mam świetny sposób na sprzątanie
|
|
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CO do wagi, to mój gin mnie ostatnio też ochrzanił, bo przedtem tyłam ok 1 kg na miesiąć, a teraz dużo więcej pewnie nie byłoby problemy, gdybym była szczuplejsa przed ciążą...ale niestety nie, teraz mam niecałe +9 kg, ale od tygodnia się pilnuję i nie urosła waga ) także mam mały wyrzut sumienia ![]() ale obiecuję poprawę
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
Ewek, idealny przepis
![]() A ja na fb natknelam sie na fajnie zobrazowane ile dzidzia jada na poczatku ![]() Juz Wam wklejam ![]() I muli mnie na spanie,ale teraz to juz za pozno, zaraz wstaje ,ogarniam chate na przyjscie przyjacioly i siebie sama I do sklepu, musze zrobic zapas mandarynek
|
|
#390 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
przeciwciała też robilam w kierunku hashi ![]() Cytat:
Ale na poczatek to na pewno tylko werandowanie w oknie Kasia mam nadzieję, że choroba Cię ominie, a reszta rodzinki szybko dojdzie do siebie Cytat:
ja ostatnio zauważyłam wieczorem na staniku ślady po czymś - podejrzewam, że to jakieś pierwsze 2-3 kropelki ![]() Aga wydaje mi się, że sroka polecała linomag, ale ten zwykły, nie ten różowy... a na SR jutro kąpiemy i pielęgnujemy więc postaram się dopytać co położna poleca Ja dzisiaj też wstawałam tylko raz na siku ale mały wieczorem tak szalał ze się wystraszyłam co to będzie za miesiąc, półtora...
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.

Fajnie. Będę musiała do cukierni po coś skoczyć ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

do generalnego remontu. Mieszkania stały puste przez kilkadziesiąt lat. Potem my się zdecydowaliśmy wprowadzić, bo tak stały znowu puste 
Miłego popołudnia z Koleżanką 

Ty sie nic nie oszczędzasz i co to za szorowanie domestosem
Straszna taka niewiedza

boję się, że będę miała powtórkę z rozrywki jak z Zuzą.. brak pokarmu...
nic na to nie pomaga.. co roku oczyszczanie ścian i malowanie i znów czarno jest a woda cieknie po oknach...
dlatego żal nam już kasy i na wiosnę postanowiliśmy sprzedać ten dom i kupić sobie mieszkanie... oby się szybko udało..