Czas ucieka jak szalony będą z nas cudowne żony :-) PM 2016 część 20 <3 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-02, 11:54   #3031
Lilly Greace
Dostojna peema.

Dot.: Czas ucieka jak szalony będą z nas cudowne żony :-) PM 2016 część 20 <3

Ja kupiłam 3 lata temu czółenka z Deichmanna, zwykłe czarne, obcas może z 5-6cm. Zapłaciłam...hmm...80 zł? Byłam w nich na ok 8 imprezach, za każdym razem przetańczyłam całą noc, wyglądają bardzo ładnie i klasycznie. Wyjątkowo udaly mi się te buty
Stary 2014-12-02, 12:01   #3032
zambeza
polaczek cebulaczek

te czarne kreski na lakierowanych butach schodza od zmywacza do paznokci ale trzeba najpierw sprawdzic, czy od zmywacza nie zmywa sie kolor buta moja kolezanka wlasnie takie czarne kreski zmyla zmywaczem i to z jaskraworozowych butow
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:03   #3033
Stella275
Nawiedzona PeMa

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
lakierowane? bo chciałam teraz kupić takie ale boje się że będą mi się rysować i zostaną czarne kreski ;/
Lakierowane, ale obskoczyłam dwa wesela w nich i nic się z nimi nie stało

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:04   #3034
Cherry_Muffin
nibyżona

a ktos marudzi, ze u niej -3, a w Gdansku jest -6

mam okienko i wcinam bagietke czosnkowa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:04   #3035
Iskra14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilly Greace Pokaż wiadomość
Nie tylko ty tak masz. Nogi w ogóle o wiele lepiej wyglądają w odpowiednich rajstopach, u wszystkich. Chyba, że ktoś ma nogi jak modelka zgrabne bez żadnego cellulitu, przebarwień, no czegokolwiek. Dobre rajstopy wyszczuplą, nadadzą ładny kolorek, zakryją to co trzeba

Dziewczyny, znowu od nowa podjęłam wyzwanie odchudzające. Doszłam do tego, jak szukalam w internecie sukienek (mam kilka wesel przed moim i chcę powoli zaopatrywać się w sukienki bo ne lubię 2x w tej samej, siedzę na ebayu i amazonie bo tam czasem po 10-20 dolarow są super kreacje) i musiałam połowę odrzucić tych, które mi się podobały bo:
a) krótka a ja przytyłam w nogach (Jedynie łydki jak miałam dobre tak mam ale to marne pocieszenie)
b) odsłonięte plecy w których tłuszczyk by było widać perfekcyjnie

uznałam, że nie mam zamiaru w moim wieku sobie odmawiać noszenia tego, co mi się podoba. No i znowu od kilku dni walczę.
Ustaliłam sobie zaplanowany rytm jedzenia czyli śniadanie na które jem dość dużo żeby się najeść, i tak przez cały dzień spalę. Później drugie śniadanie np jogurt, później dopiero obiad i 2 godziny przed snem jakieś jabłko albo i nie jak nie jestem głodna. Codziennie ćwiczę, jeżeli nie dam rady 40 min to chociaż 10. Aktualnie mam wyzwanie tydzień bez słodyczy, co dla mnie jest straszne ale staram się o tym nie myśleć
Na razie 3 dzień tak trwam, jak mi sie uda 2 tygodnie iść takim rytmem to będę zadowolona. Od dzisiaj zapisuję sobie w oddzielnym pliku na kompie ile ważę danego dnia. Znalazłam w internecie różne fajne ćwiczenia i daje mi to radość. No ale to dopiero początek, zobaczymy co będzie za miesiąc :P
Kochana, ale przecież to nawet 1000kcal nie będzie jak to wszystko podliczysz. Ja w swoim życiu przeszłam już pierdylion diet, głównie takich na cięcie kalorii i nigdy nic dobrego z tego nie wyszło. Raz efekt utrzymałam półtora roku, raz rok, czasami kilka miesięcy, ale to zawsze skończy się efektem jojo, bo organizm prędzej czy później się zbuntuje.

Swoją drogą dostałam pozwolenie od endokrynolog na powrót na dietę i do ćwiczeń siłowych (tu miałam też przerwę ze względu na wycinanie znamion). Dalej wydaje mi się, że nie mam na to "sił życiowych" na tych lekach, ale skoro nie spróbuję to się nie dowiem.

Postanowiłam też zmienić siłownię - nowy start nowe miejsce

Także zaczynamy mniej więcej razem i bardzo Ci kibicuję chociaż nie pochwalam metod

Lepsze od ważenia jest mierzenie się przypominam, że kilogram mięśni jest znacznie mniejszy objętościowo od kilograma tłuszczu

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
a ja jeszcze nie mam pojęcia jakie będe mieć buty
Ale coś w kolorze nude bym chciała.
Mi się pewnie wizja na buty wyklaruje pod koniec planowania. Ogólnie to jestem za tym co chyba lolusl pisała u siebie - byle nie przesadzić z kolorem przewodnim. Teraz jest szał na kolor/motyw przewodni i jak jest np. różowy to pm ma różowy bukiet, buty, paznokcie, makijaż, a pan młody obowiązkowo krawat/muszkę/itp., butonierkę, bokserki itd.
Generalnie łatwo można przesadzić

Cytat:
Ja mam lakierowane i nie nadają się już do noszenia, masa czarnych kresek :/
Ja mam lakierowane nude z Wojasa i nie widzę, żeby im się coś szczególnie działo, a raczej ich nie oszczędzam.

Czekam na maila z Młyna Jacka negocjacje dopiero przede mną
Iskra14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:05   #3036
Stella275
Nawiedzona PeMa

Podziel się, mi mama dzisiaj zrobi na obiad pyzy

19/2017
7/2018

Stella275 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:06   #3037
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez izk_a Pokaż wiadomość
ja mam dwie pary nude lakierek w jednych chodziłam hm.. ze 2 czy 3 sezony! teraz dopiero platforma się porysowała.. nie umiałam tego przeboleć bo to były moje najukochańsze i najwygodniejsze buty i kupiłam nowe, całkiem inny model, po jednym wyjściu na imprezę [50 rocznica ślubu] zostały zmasakrowane przez Maseraków od siedmiu boleści na szczęście większość czarnych kresen udało się zmyć [polecam szczoteczke do czyszczenia zamszu] a te które zostały zakryłam lakierem do paznokci w kolorze nude i voila
o musze to zapamietac :d
Stary 2014-12-02, 12:08   #3038
Lilly Greace
Dostojna peema.

Iskra, no nie dołuj 4 posiłki w ciągu dnia z czego dwa duże (ten jogurt na II śniadanie to ruchoma sprawa, wiadomo że raz jogurt, raz jakaś sałatka czy serek, tak samo z owocem na kolację - raz owoc a raz cała owocowa sałatka:p) to naprawdę jest tak mało jedzenia? Ja w ogóle nie czuję, że mało jem teraz. Na słodycze tylko mam chęć i mi brakuje
Stary 2014-12-02, 12:09   #3039
white_bear
Pani żona :)

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
a ktos marudzi, ze u niej -3, a w Gdansku jest -6

mam okienko i wcinam bagietke czosnkowa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
U mnie ale wiatr zimny do tego

Co do butów, ja mam baleriny, które porobiły mi siniaki pod paznokciami dużych palców u stóp ;/ Po prostu po chodzeniu w nich cały dzień ściągając je patrze, a tam całe paznokcie fioletowe. Na początku myślałam, że odbrawiły mi te buty czy coś, ale jak dotknęłam to poczułam, że to jednak nie odbarwienie ;/ Minęło od tego czasu dobre 3-4 miesiące, a jeszcze siniaki mi do końca nie zeszły ;/

Dziewczyny mam pytanie, ma któraś może telefon LG dotykowy? zadowolone jesteście z niego?
Na zawsze MY

white_bear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:12   #3040
Lilly Greace
Dostojna peema.

Cytat:
Napisane przez white_bear Pokaż wiadomość
U mnie ale wiatr zimny do tego

Co do butów, ja mam baleriny, które porobiły mi siniaki pod paznokciami dużych palców u stóp ;/ Po prostu po chodzeniu w nich cały dzień ściągając je patrze, a tam całe paznokcie fioletowe. Na początku myślałam, że odbrawiły mi te buty czy coś, ale jak dotknęłam to poczułam, że to jednak nie odbarwienie ;/ Minęło od tego czasu dobre 3-4 miesiące, a jeszcze siniaki mi do końca nie zeszły ;/

Dziewczyny mam pytanie, ma któraś może telefon LG dotykowy? zadowolone jesteście z niego?
White, zanim twoje paznokcie będą w normalnym stanie minie więcej niż pół roku, trwa to na stopach nawet ok roku. Też tak miałam.
Stary 2014-12-02, 12:13   #3041
izk_a
Zakorzenienie

Cytat:

Ja już drugi rok mam LG L3 jestem zadowolona, po tych dwóch latach [pewnie, że skończyła się gwarancja ] czasem nie chce rozłączyć połączenia, ale to nie jest strasznie wielki problem
ja jestem ogólnie fanką LG
izk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:14   #3042
Lilly Greace
Dostojna peema.

Ja mam Sony Ericsson Live with Walkman i jest to najlepszy telefon jaki kiedykolwiek miałam i widziałam. Prosty w obsłudze, nie jest ani za duży ani za mały, jest BARDZO wytrzymały. Tyle razy co mi upadał na beton itp. i nic mu się nie stało, to szok. Nie zacina się. Uwielbiam go.
Stary 2014-12-02, 12:19   #3043
Iskra14
Zakorzenienie

Cytat:
Iskra, no nie dołuj 4 posiłki w ciągu dnia z czego dwa duże (ten jogurt na II śniadanie to ruchoma sprawa, wiadomo że raz jogurt, raz jakaś sałatka czy serek, tak samo z owocem na kolację - raz owoc a raz cała owocowa sałatka:p) to naprawdę jest tak mało jedzenia? Ja w ogóle nie czuję, że mało jem teraz. Na słodycze tylko mam chęć i mi brakuje
Brakuje Ci słodyczy, bo jesz za mało, głównie węglowodanów jogurt i owoc to nie posiłek tak samo sałatka owocowa czy serek, czy sałatka z mieszanki sałat i kurczaka Tak samo nie ma praktycznie żadnego znaczenia dla zdrowej osoby czy będziesz jadła 3 czy 6 posiłków w ciągu dnia. Mitem jest podkręcanie metabolizmu małymi porcjami itd. coraz częściej pojawiają się za to opinie, że dla układu trawiennego wcale nie jest dobre jeżeli ma coś ciągle do strawienia.

Lilly, ja Ci nie chcę narzucać moich metod, bo sama do nich "dorosłam" po jakiś 15 latach wynalazków dietetycznych. Każdy ma prawo uważać, że to co ja robię jest nierozważne.

Nie wiem czy tu mogę, ale wrzucam Ci do porównania mój przykładowy jadłospis. Uwierz mi, ale ja na tej kupie żarcia przy wzroście 165cm i wadze ponad 65kgprzy mega problemach z tarczycą chudłam i to bardzo ładnie i równo, a co więcej po 2 miesiącach chodziałam głodna i żałowałam, że nie wystartowałam z wyższego poziomu kcal.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dieta_2014-08-25.jpg (60,3 KB, 20 załadowań)
Stary 2014-12-02, 12:19   #3044
kashia001
PeeeMaa!

Lilly, jest super

Chwyć się mej dłoni. Bądź blisko.
Za szczęściem już nie chcę gonić.
Mam Ciebie. Mam wszystko.
kashia001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:20   #3045
Iskra14
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tż ma LG G2 i jest bardzo zadowolony, chwali sobie bardziej niż poprzedniego samsunga też dotykowego, ale nie pamiętam jakiego.

Lilly jak mogę coś doradzić w kwestii diety to pamiętaj o dostarczaniu tłuszczy, bo bardzo często dziewczyny przerzucają się na pierś z kurczaka i chudy biały ser, a później są problemy z miesiączką, zajściem w ciąże, tarczycą itd. Układ hormonalny kobiet bez tłuszczy sypie się bardzo szybko, a wyprowadzenie tego na prostą to bardzo skomplikowana sprawa.

Edytowane przez Iskra14
Czas edycji: 2014-12-02 o 12:26
Stary 2014-12-02, 12:20   #3046
kashia001
PeeeMaa!

Iskra, jakoś ja chodze do dietetyka i zalecił mi na 2 śniadanie jogurt + owoc, więc chyba lepiej się zna.

Stary 2014-12-02, 12:28   #3047
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Ja mam Sony Ericsson Live with Walkman i jest to najlepszy telefon jaki kiedykolwiek miałam i widziałam. Prosty w obsłudze, nie jest ani za duży ani za mały, jest BARDZO wytrzymały. Tyle razy co mi upadał na beton itp. i nic mu się nie stało, to szok. Nie zacina się. Uwielbiam go.
dla mnie byłby za mały i za gruby ja jestem za samsungami, obecnie tez poluje na kolejnego
Stary 2014-12-02, 12:30   #3048
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
dla mnie byłby za mały i za gruby ja jestem za samsungami, obecnie tez poluje na kolejnego
ja mam s4 i jestem meega zadowolona <3

Stary 2014-12-02, 12:32   #3049
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez kashia001 Pokaż wiadomość
ja mam s4 i jestem meega zadowolona <3
nie rób mi przykrości !!! już dwa razy nie doszło do transakcji bo raz były złe dane, raz nie załapałam się i poszły wszystkie sztuki ... Teraz znów muszę czekać na oferte jakąś korzystną, jeśli w ogóle będzie jak do świąt się nic nie pojawi to chyba zdecyduje się na s3... Podoba mi się też nowy samsung Alpha
Stary 2014-12-02, 12:33   #3050
white_bear
Pani żona :)

Cytat:
White, zanim twoje paznokcie będą w normalnym stanie minie więcej niż pół roku, trwa to na stopach nawet ok roku. Też tak miałam.
O matko ;/ Nie wiem dlaczego te buty robią mi taką masakrę ze stopami, są miękkie i w ogóle, nie jakieś twarde.

Co do telefonów. Właśnie jesteśmy na etapie wyboru telefonu dla Tżta, bo jego się już sypie i zamarza mu, więc na mrozie nawet takim jak teraz nie da się z niego zadzwonić ani nic. Wypatrzyłam mu LG L65, ale nie wiem, czy się sprawdzi. Ja nigdy nie miałam LG, ani nikt z moich znajomych. Ja sama mam Samsunga, ale nie jestem szczególnie zadowolona z niego. Tzn telefon ogólnie fajny, ale ma jeden wielki minus - od jakiegoś pół roku mi się przycina, teraz to już coraz gorzej. Czasem jak ktoś dzwoni nie mogę odebrać, albo napisać smsa. Poza tym ostatnio pisałam z koleżanką smsy i mi mówiła, że jednego smsa ode mnie dostawała 5 razy. Za to jak z Tżtem piszemy to jak mi czasem napisze dłuższego smsa, to połowa smsa jest ok, a druga połowa jest urwana i doklejona jakby z jakiegoś starego smsa sprzed pół roku-roku np. pisze mi, że idzie gdzieś tam, coś tam, nagle urwanie smsa, a druga jego część jest o samochodzie jego ojca, o którym pisał mi kilka mies temu. Odkąd weszły dotykowe telefony to miałam same samsungi, ale z żadnego nie byłam na 100% zadowolona. Albo miały małą pamięć wewnętrzną i problemy z przeniesieniem danych z telefonu na karte, albo zacinanie się ;/
Na zawsze MY

white_bear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:34   #3051
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
nie rób mi przykrości !!! już dwa razy nie doszło do transakcji bo raz były złe dane, raz nie załapałam się i poszły wszystkie sztuki ... Teraz znów muszę czekać na oferte jakąś korzystną, jeśli w ogóle będzie jak do świąt się nic nie pojawi to chyba zdecyduje się na s3... Podoba mi się też nowy samsung Alpha
a w jaki sposób nie doszły Ci te telefoniki? Teraz w play jest za 1 zł.
S3 też jest fajna.
Ja bym chciała s5

Stary 2014-12-02, 12:40   #3052
Iskra14
Zakorzenienie

Cytat:
Iskra, jakoś ja chodze do dietetyka i zalecił mi na 2 śniadanie jogurt + owoc, więc chyba lepiej się zna.
Moim zdaniem nie. Z dietetykami i to z papierami, dyplomami i cudami na kiju miałam już takie doświadczenie, że w sumie to chyba napiszę o tym książkę.

Niestety w tym kraju każdy może być dietetykiem, tak jak można uprawiać jeszcze milion innych zawodów, co wcale nie znaczy, że to co robią jest ok.

Sklepowy jogurt to przeważnie mieszanka mączno-wodna, która z prawdziwym jogurtem ma już niewiele wspólnego. Jogurt jako źródło białka też nie jest najlepszym wyborem, a to z racji tego, że zawiera hormony obce (pochodzące od krów mlecznych karmionych głównie soją), które zaburzają kobiecą gospodarkę hormonalną. Wartościowego tłuszczu nie ma tam wcale.

Owoc to cukry proste, bardzo fajny sposób na podbicie węglowodanów, ale np. w śniadaniu, które samo powinno zawierać zdrowe węglowodany złożone.

Wg moich zasad (już pisałam nie trzeba się z nimi zgadzać) każdy posiłek powinien zawierać źródło zdrowych węglowodanów, tłuszczy i białka, a jogurt z owocem nim nie jest.

Dietetycy w naszym kraju to niestety w większości ludzie żerujący na szybkich efektach (dlatego ich diety nie mają więcej niż 1000kcal, rzadko 1200) i przeważnie nie uwzględniają naszych problemów zdrowotnych, trybu życia i możliwości.

Takie Ci powie, że smażyć nie można, że wieprzowina jest zła, że tylko chudy ser i pierś z kurczaka, gotowanie na parze i warzywa, najlepiej nie jeść po 18 i jeszcze kilka kwiatków.

Najlepszym przykładem takiego naciągania jest tu niestety Natur House.

P.S. Co do mojego jadłospisu to w moim przypadku wyjątkowo wliczam warzywa, czego przeważnie się nie robi.

Edytowane przez Iskra14
Czas edycji: 2014-12-02 o 12:41
Stary 2014-12-02, 12:48   #3053
kashia001
PeeeMaa!

Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nie. Z dietetykami i to z papierami, dyplomami i cudami na kiju miałam już takie doświadczenie, że w sumie to chyba napiszę o tym książkę.

Niestety w tym kraju każdy może być dietetykiem, tak jak można uprawiać jeszcze milion innych zawodów, co wcale nie znaczy, że to co robią jest ok.

Sklepowy jogurt to przeważnie mieszanka mączno-wodna, która z prawdziwym jogurtem ma już niewiele wspólnego. Jogurt jako źródło białka też nie jest najlepszym wyborem, a to z racji tego, że zawiera hormony obce (pochodzące od krów mlecznych karmionych głównie soją), które zaburzają kobiecą gospodarkę hormonalną. Wartościowego tłuszczu nie ma tam wcale.

Owoc to cukry proste, bardzo fajny sposób na podbicie węglowodanów, ale np. w śniadaniu, które samo powinno zawierać zdrowe węglowodany złożone.

Wg moich zasad (już pisałam nie trzeba się z nimi zgadzać) każdy posiłek powinien zawierać źródło zdrowych węglowodanów, tłuszczy i białka, a jogurt z owocem nim nie jest.

Dietetycy w naszym kraju to niestety w większości ludzie żerujący na szybkich efektach (dlatego ich diety nie mają więcej niż 1000kcal, rzadko 1200) i przeważnie nie uwzględniają naszych problemów zdrowotnych, trybu życia i możliwości.

Takie Ci powie, że smażyć nie można, że wieprzowina jest zła, że tylko chudy ser i pierś z kurczaka, gotowanie na parze i warzywa, najlepiej nie jeść po 18 i jeszcze kilka kwiatków.

Najlepszym przykładem takiego naciągania jest tu niestety Natur House.

P.S. Co do mojego jadłospisu to w moim przypadku wyjątkowo wliczam warzywa, czego przeważnie się nie robi.
ja się nie bedę przegadywać, czy coś. Chodze juz pół roku do dietetyka i ejstem zadowolona i moja dieta ma powyżej 1200 kal

Stary 2014-12-02, 12:49   #3054
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
O matko ;/ Nie wiem dlaczego te buty robią mi taką masakrę ze stopami, są miękkie i w ogóle, nie jakieś twarde.

Co do telefonów. Właśnie jesteśmy na etapie wyboru telefonu dla Tżta, bo jego się już sypie i zamarza mu, więc na mrozie nawet takim jak teraz nie da się z niego zadzwonić ani nic. Wypatrzyłam mu LG L65, ale nie wiem, czy się sprawdzi. Ja nigdy nie miałam LG, ani nikt z moich znajomych. Ja sama mam Samsunga, ale nie jestem szczególnie zadowolona z niego. Tzn telefon ogólnie fajny, ale ma jeden wielki minus - od jakiegoś pół roku mi się przycina, teraz to już coraz gorzej. Czasem jak ktoś dzwoni nie mogę odebrać, albo napisać smsa. Poza tym ostatnio pisałam z koleżanką smsy i mi mówiła, że jednego smsa ode mnie dostawała 5 razy. Za to jak z Tżtem piszemy to jak mi czasem napisze dłuższego smsa, to połowa smsa jest ok, a druga połowa jest urwana i doklejona jakby z jakiegoś starego smsa sprzed pół roku-roku np. pisze mi, że idzie gdzieś tam, coś tam, nagle urwanie smsa, a druga jego część jest o samochodzie jego ojca, o którym pisał mi kilka mies temu. Odkąd weszły dotykowe telefony to miałam same samsungi, ale z żadnego nie byłam na 100% zadowolona. Albo miały małą pamięć wewnętrzną i problemy z przeniesieniem danych z telefonu na karte, albo zacinanie się ;/
PO pierwsze patrz na ramy, pewnie masz 512 mb jak ja w swoim samsungu i mnie to dobija, teraz biorąc s3 w nowszej wersji ma się 2 gb jest to 3 razy więcej, tak samo s4 i jeszcze nowsze, mi też zależy na aparacie no i lubie czasem pierdoły jakieś i chce wielkość nie mneij niż 4,7 cala.

[
Cytat:
a w jaki sposób nie doszły Ci te telefoniki? Teraz w play jest za 1 zł.
S3 też jest fajna.
Ja bym chciała s5
bo raz nie dopatrzyliśmy i był zły adres zameldowania ( może się wydawać dziwne ale mój tata ma inny adres bo mu się nei chce zmienić dowodu na nowy)
Później jak złożyłam zamówienie odrzuciło mi po godzinie bo się spóźniłam i wszystkie telefony poszły
Tak za 1 zł pewnie w abonamencie 99 zł a ja nie mam zamiaru przepłacić za telefon :P
Stary 2014-12-02, 12:51   #3055
Iskra14
Zakorzenienie

Cytat:
ja się nie bedę przegadywać, czy coś. Chodze juz pół roku do dietetyka i ejstem zadowolona i moja dieta ma powyżej 1200 kal
Nie ma co się kłócić każdy dla siebie znajdzie dobrą metodę nie mówię, że każdy dietetyk jest naciągaczem i się nie zna
W każdym bądź razie powodzenia dla wszystkich odchudzających się
Stary 2014-12-02, 12:52   #3056
lenka990
Zaszynszylowana

Cytat:
Napisane przez Iskra14 Pokaż wiadomość
Brakuje Ci słodyczy, bo jesz za mało, głównie węglowodanów jogurt i owoc to nie posiłek tak samo sałatka owocowa czy serek, czy sałatka z mieszanki sałat i kurczaka Tak samo nie ma praktycznie żadnego znaczenia dla zdrowej osoby czy będziesz jadła 3 czy 6 posiłków w ciągu dnia. Mitem jest podkręcanie metabolizmu małymi porcjami itd. coraz częściej pojawiają się za to opinie, że dla układu trawiennego wcale nie jest dobre jeżeli ma coś ciągle do strawienia.

Lilly, ja Ci nie chcę narzucać moich metod, bo sama do nich "dorosłam" po jakiś 15 latach wynalazków dietetycznych. Każdy ma prawo uważać, że to co ja robię jest nierozważne.

Nie wiem czy tu mogę, ale wrzucam Ci do porównania mój przykładowy jadłospis. Uwierz mi, ale ja na tej kupie żarcia przy wzroście 165cm i wadze ponad 65kgprzy mega problemach z tarczycą chudłam i to bardzo ładnie i równo, a co więcej po 2 miesiącach chodziałam głodna i żałowałam, że nie wystartowałam z wyższego poziomu kcal.

Miałam też to pisać do Lily, że za mało a jogurt i jabłko to nie posiłek. Podobnie jak ty próbowałam kilkudziesieciu diet a najlepsza była dla mnie taka ze zbilansowanymi BTW. Poza tym owoce na kolacje to też nie jest dobry pomysł. Zawierają jednak cukry, więc powinno się je je jeść max do podwieczorku.

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:53   #3057
nniee
Zakorzenienie

Cytat:
Mam LG L9 od pół roku i jestem zadowolona Teraz TŻ przymierza się do LG G3, ale to może po nowym roku.
Stary 2014-12-02, 12:53   #3058
zambeza
polaczek cebulaczek

Cytat:

musze powiedziec, ze jezeli chodzi o telefony LG to nie jestem zadowolona teraz mam samsung galaxy s3 i jest swietny, zreszta moja siostra pracuje w sieci komorkowej i mowi, ze te telefony w ogole nie przychodza do naprawy, bo sa bezawaryjne tak wiec polecam samsungi
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 12:54   #3059
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Napisane przez zambeza Pokaż wiadomość
musze powiedziec, ze jezeli chodzi o telefony LG to nie jestem zadowolona teraz mam samsung galaxy s3 i jest swietny, zreszta moja siostra pracuje w sieci komorkowej i mowi, ze te telefony w ogole nie przychodza do naprawy, bo sa bezawaryjne tak wiec polecam samsungi
dobrze wiedzieć, gdyby jednak mi się nie udało z s4 biore s3 :P
Stary 2014-12-02, 12:57   #3060
lenka990
Zaszynszylowana

ja mam samsunga galaxy young i niestety żałuje tego wyboru Jest mały i poręczny ale jak ma trochę więcej w pamięci to tnie się niemiłosiernie ( mimo, ze trzymam to na karcie pamięci dodatkowej).
Ale o S3 słyszałam dużo pozywtynych opinii

"Nie dyskutuj z debilem, bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"
lenka990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości