|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
|
|
|
|
#1262 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Paniczka super, że nie ma cukrzycy!
Rena kciuki! Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1263 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ja miałam dziś usg 3 trymestru. Wszystko dobrze. Mały waży 1500 i jest w 50 centylu Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#1264 |
|
Wtajemniczenie
|
hejo.
Po krótce nadrobiłam, nie mam na nic czasu. Reniu- kciuki! Pani- super że bez cukrzycy! U nas wzloty i upadki. Wczoraj był upadek. Lekarz który operował mamę powiedział że były przerzuty na węzłach chłonnych. Usunęli, ale to najwidoczniej nowotwór złośliwy skoro dał przerzuty. I że wynik napewno da nowotwór, tylko pytanie jaki rodzaj. Wczoraj mama jakby miała przeczucie, słaba była, załamana. Dziś było lepeij. Oprócz tego mam mnóstwo na głowie: muszę ogarnąć też tatę, obiady dla niego, pranie, sprzątanie. I pół wieczory schodzi mi na rozmowach telefonicznych z rodzeństwem i codziennych ustaleniach co dalej i relacji co się działo z mamą danego dnia. Nie wyrabiam się. Jestem padnięta, niewyspana, niedojedzona, nie mogę jeść prawie wogóle, chudnę w oczach, blada jestem jak ściana. Co nas spotyka...
|
|
#1265 |
|
Zakorzenienie
|
łaaadnniiieee
![]() k laski:![]() a w którym szpitalu będziesz rodzić? nie wiem co lekarz powie. jestem bardzo zaskoczona. (dotąd tylko raz miałam 123 po obżarstwie... mam kilka pasków z poprzedniej ciąży i czasem sobie sprawdzam) piękna waga!!!! super! straszny czas. oby teraz tylko lepiej ![]()
|
|
#1266 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczynki!!
dwakolory musisz być dzielna, trzymaj się kochana! ![]() rena mega wielki kciuki i czekam na wieści ![]() paniczka super, że bez cukrzycy! jojla masz kawał kobitki w sobie dalej nie pamiętam co komu
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam dziś ludka 8t5d
ma ręce i nogi i głowę i serduszko
|
#1268 |
|
Konto usunięte
|
Dwakolory trzymajcie się mocno w tym trudnym czasie. A jak mąż w tym wszystkim? Masz w nim wsparcie?
Jojla piękna waga ![]() Mlebi u Ciebie też ![]() Królewna ja korzystałam, pięknie pokazały mi owu i w tym cyklu, w którym używałam, zaszłam w ciążę ![]() Alfa pięknie! ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1269 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1270 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49182461]Dwakolory trzymajcie się mocno w tym trudnym czasie. A jak mąż w tym wszystkim? Masz w nim wsparcie?
Jojla piękna waga ![]() Mlebi u Ciebie też ![]() Królewna ja korzystałam, pięknie pokazały mi owu i w tym cyklu, w którym używałam, zaszłam w ciążę ![]() Alfa pięknie! ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]a jakieś konkretne polecasz? Przyjaciółka mnie namawia na testy, a mąż chce spontan..yhhh ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- superrrrr!!!!
|
|
#1271 | |
|
Zakorzenienie
|
pani bardzo się cieszę, że nie masz cukrzycy!
dziś Krzyś miał super przygodę! wykąpał się z tatem w wannie. ale miał uciechę, aż piszczał ze szczęścia. pluskał się jak szalony ![]() ---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
dwakolory przykro mi, że u mamy pojawiły się przerzuty
|
|
#1272 |
|
Konto usunięte
|
Królewna zamawiałam jakieś z allegro, 40 szt. tam było chyba. Nie pamiętam jaka to była firma.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1273 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziesz stosować jakąś specjalną dietę![]() Rena Używaj póki możesz ![]() Cytat:
Barbie Muszę kiedyś namówić Tżta na taką kąpiel. Kupiłaś już prezenty? DwaKolory Staraj się dbać o siebie, bo potrzebujesz siły by wspierać mamę. Długo musicie czekać na wyniki? Byliśmy na szczepieniu. Pediatra zadowolony z F. Waży 6.400g |
||
|
|
|
#1275 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piękna waga - bardzo się cieszę, że wszystko dobrze ![]() Cytat:
![]() w rydygierze![]() ![]() Cytat:
![]()
|
|
#1276 |
|
Zakorzenienie
|
za wagę! masz zamiar długo karmić?jak chłopaki? Staś dalej zazdrosny?
|
#1277 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
brawo - super przybiera!
|
|
#1278 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() super ![]() ========================= ========== dziewczyny - to jest jakaś niesamowita historia nasza dzidzia ma już 3,4cm i pięknie na 'dzień dobry' się ruszała TP mam na 1.07.2015 dr założył kartę ciąży - choć trochę wymusiłam, bo powiedziałam, że obiecał miałam dość wysokie ciśnienie i kazał sprawdzać rano i wieczorem po 21:00...no ale najgorsze było wejście na wagę w związku z moją nadwagą wspomniał o diecie cukrzycowej - powiedział, że dobrze byłoby ją wprowadzić, ale tak na spokojnie...od jutra ostawiam encorton i kwas foliowy 5mg, i zmniejszam dupka do 3x1 zapytał czy mamy potrzebę spotkania się z nim za tydzień - kiedy wymownie spojrzałam na męża, to dr tylko powiedział: ok, wszystko jasne więc za tydzień usg, za 2tyg. prenatalne ![]() idę spać, bo jutro do pracy
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj Tż odebrał prezenty dla dzieci. S. dostanie traktor i książeczkę, a F. księgę dzwięków, szmatkę sensoryczną i Sophie. Plan marzeń by karmić 3 ms został wykonany. Teraz chcę kp do 6 ms, a może nawet do roku. Będę karmić jak długo się da. Skoro on chce jeść, służy mu moje mleczko, nie muszę się katować jakimiś specjalnymi dietami to grzechem by było odstawienie. |
|
|
|
|
#1280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1281 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiem ze tutaj właśnie moge się wygadać bo mnie naprawdę rozumiecie.... obym, tak jak wiele z Was miała jeszcze możliwość przytulenia do siebie swojego ziemskiego dziecka Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale cudnie, na Święta już będziesz z Maluszkiem pewnie Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- ![]() Cytat:
Jak się czyta takie dobre wieści to sie zaczyna wierzyć ze cuda są naprawdę możliwe |
|||||||||
|
|
|
#1282 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Super, że się nie poddałaś ![]() Pani, świetnie, że cukrzyca się nie pojawiła Alfa, Tobie też gratuluję
|
#1283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciśnienie pewnie z emocji. zastanawia mnie tylko po co ty do pracy idziesz? przecież nie wyzdrowiałaś a szkoła to wylęgarnia bakterii! Cytat:
super z KP! ja miałam/mam podobne myślenie jak ty, na początku cieszyłam się każdym tygodniem KP, teraz każdym miesiącem i chcę jak najdłużej. najlepiej do kolejnych starań
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Maga A jak Olek? Zdrowy? Wypoczęłaś chociaż trochę?
Monika U nas jest podobnie tylko S. uwielbia mm- do tego zje to co dostanie i dopije mlekiem. Nie umiem go odzwyczaić. Brzuszek też ma spory choć waga oscyluje lekko powyżej 50c. Najgorsze, że on czasem umiaru nie ma. A każdy mu chcę dawać, bo przecież dziecko głodne ![]() Ostatnio była rodzina TŻta, on siedział przy stole i wszyscy mu co chwila coś dają do jedzenia, a po ich wyjściu strasznie zwymiotował nadmiarem ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() Dziś rocznica poczęcia się F. Staraczki do boju
|
|
|
|
|
#1285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak sie ciesze Cytat:
![]() Bardzo sie ciesze ze wszystkich udanych wizyt Dwakolory duzo sił dla was ![]() W pracy tak sobie.Oni wymagaja zebym w 2 dniu wyrabiala sie jak pracownik co pracuje kilka lat Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
jojla- przeleczysz gbs i będzie ok tylko poczytaj dobrze ulotkę z antybiotyku, po leczeniu dopiero po kilku dniach można zrobić kontrolny wymaz, ja miałam następnego dnia po ostatniej dawce leku i w szpitalu traktowali mój wynik jako niepewny mimo, że ten ponowny wyszedł ujemny
waderka- a Ty pichcisz coś w swojej kuchni na piętrze? remontujecie nadal czy jesteście już "na górze"? Na przytulanie zawsze jest dobry czas ![]() a co do płaczu polecam włączenie dźwięku suszarki na youtube- monika- Kasia chętnie przyjmie trochę Jakubowego brzuszka jak obejmuję rękami w pasie Tosię to jest grubsza niż Kasia.... BERBIE- jak wizyta u chrześniaka? pani- każda ciąża inna ![]() rena- ponoć dieta cukrzycowa stosowana po ciąży daje piękne efekty więc jak się Ci wejdzie w krew i jeszcze zasmakuje to na przyszłe święta będziesz chudzinka ![]() i wieści cudne po wizycie fioluś- pięknie Franuś przybiera, super, że karmisz- też dzisiaj się "rozwodziłam" nad swoim kp jakie to fajne ![]() kucyku- ciekawe czy udałoby się wznowić laktację, nie chcesz próbować? obkupiliśmy na Mikołaja "obce" dzieci a nasze potraktowaliśmy po "macoszemu" nie wiem czy Kasię ucieszy kołdra 130x200 wraz z poduchą i do tego prześcieradło i nawleczki na pościel- wszak to awans z małej pościeli do dużej bo teraz nogi wystają ![]() (fajne promocje w y.sku), do tego pampe.rsy- ale najważniejsze pudełko z da.dów- świąteczne kolorowe, z którego można zrobić domek dla zwierząt, kilka par skarpetek, malowanki, jeszcze aros przyjdzie jak przejdą wszystkie "inne" mikołaje to kupimy coś pod choinkę (ciągle myślimy o tym domku i kuchni) a jutro pierwszy raz zostaję na całą dobę z obiema dziewczynkami - zimno i ślisko więc Tz-et nie będzie zawoził Kasi do moich Rodziców poza tym w naszej wsi kwitnie życie kulturalne i jutro jest spotkanie z Mikołajem poprzedzone przedstawieniem dla dzieci jeżeli Tosia ładnie poje i zaśnie to zostanie z babcią teściową a ja z Kasią pojadę do GOK-u idę chociaż jedną półkę posprzątać bo upatrzyłam sobie ją kilka dni temu i codziennie na nią "poluję" i jakoś mi nie wychodzi... ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- rozumiem, doskonale znam te klimaty....
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-12-02 o 23:40 |
|
|
|
#1287 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49175615]Monia a jak Twoja Fasolka? Jak się czujesz?[/QUOTE]
wstyd mi nie mam pojęcia jak Bobo. suwaczek mówi, że jutro koniec 15 tygodnia. zalatana jestem, odliczam do przerwy świątecznej..[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49177645]A co do golasowania, to Artur - jak zasypiamy na łóżku razem - lubi mi podciągnąć bluzkę i szukać "pepe" (pępka) [/QUOTE]Jakub szuka "pepap" ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- ![]() Cytat:
, przede wszystkim dla Ciebie Cytat:
Cytat:
___________ nie wyrabiam się, jak dojdzie nieprzespana nocka to padam. dziś znowu zasnęłam na dywanie bawiąc się z J., nawet nie wiem ile przy mnie siedział. obudziło mnie wołanie: am! am! jak otworzyłam oczy siedział nade mną z głową tuż nad moją i coraz częściej i głośniej powtarzał am, pchał mi palce do oczu żebym się dobudziła. rzeczywiście była już 17, pora deseru, prywatna zegarynka nie przegapi posiłku. nie wysłałam jeszcze prezentu mikołajkowego.......... |
||||||
|
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
monia, Alfa - wzruszam się jak czytam o Waszych "centymetrach" szczęścia
wederka- bo ta paskuda ciemieniucha lubi wracać identycznie działałam- oliwka, kąpiel, czesanie- było pięknie rano znowu z pomocą przyszedł mi kucyk (dziękuję) podpowiadając o serii e.molium co prawda nie mam tego preparatu typowego do ciemieniuchy ale po kąpieli w emulsji e.molium smarowałam główkę Tosi balsamem do ciała e.molium i ciemieniucha nie wraca dzisiaj zakupiłam krem e.molium na wiatr i mróz ---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- monia- zwolnij trochę...
|
#1289 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pani, super, że nie ma cukrzycy! Jedz ile wlezie ![]() Dwakolory przytulam i życzę dużo, dużo siły. Niedługo mama się poczuje lepiej i cały koszmar się skończy. |
|
|
|
|
#1290 |
|
Konto usunięte
|
Rena baaardzo się cieszę
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.

k laski:
i czekam na wieści 

w związku z moją nadwagą wspomniał o diecie cukrzycowej - powiedział, że dobrze byłoby ją wprowadzić, ale tak na spokojnie...od jutra ostawiam encorton i kwas foliowy 5mg, i zmniejszam dupka do 3x1
zapytał czy mamy potrzebę spotkania się z nim za tydzień - kiedy wymownie spojrzałam na męża, to dr tylko powiedział: ok, wszystko jasne