Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27. - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-02, 22:46   #3391
baby montana
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz. 27.

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Też macie wrażenie, że moderacja śpi? Zgłaszałam watek, w którym jest ostry bajzel i nic. Zgłaszałam z innych wątków wypowiedzi i nic. O co chodzi?
mam nadzieję że nie śpi i już zablokowała trolla który chciał wysłać mi zdjęcia swojego penisa do oceny.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 22:50   #3392
201705250955
Konto usunięte

Pytanie - jak pomóc znajomej? Widzę, że jest już na skraju załamania. Studiuje, zaczęła drugi kierunek od tego semestru. Ma trudną sytuację rodzinną (ojciec pracuje, zarabia nieco ponad najniższą krajową, matka na rencie), w domu jest babcia emerytka i siostra. Dochody na rodzinę są niskie. Z tego tytułu, że nie otrzymuje stypendium socjalnego, jest ciężko. Najgorsze jest to, że rodzina jej nie wspiera, dołuje, szantażuje ekonomicznie (typu: nie dam ci na bilet, a bilet kosztuje ok 200 zł ;/). Dodatkowo sytuację pogarsza fakt, że mieszka w miejscu, do którego ciężko dojechać - ostatni autobus z miasta jedzie o 18 Doradzam jej niepoddawanie się i pracowanie w weekendy na inwentaryzacjach bądź w jakichś pracach dorywczych - jest ciężko, bo studiuje pielęgniarstwo, ciężko z dojazdami, no i ta dołująca rodzina... ale nie ma sytuacji bez wyjścia. Wiem, że pieniądze na utrzymanie należą jej się od rodziców, ale jakakolwiek próba wyegzekwowania tego skończyłaby się wojną. Czy może dostać jakąś zapomogę z tytułu ciężkiej sytuacji rodzinnej od uczelni? Gdzie powinna szukać pomocy? Jest mi niesamowicie przykro, bo niedawno się dowiedziałam, jak wygląda sytuacja

Jest inteligentną osobą, więc wymyśliłyśmy, że mogłaby rozwiązywać zadania online i otrzymywać za nie 5-10 zł za zadanie, macie jakieś inne pomysły? Jest dobra z chemii i z matematyki.

Edytowane przez 201705250955
Czas edycji: 2014-12-02 o 22:52
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 22:51   #3393
201801191006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Też macie wrażenie, że moderacja śpi? Zgłaszałam watek, w którym jest ostry bajzel i nic. Zgłaszałam z innych wątków wypowiedzi i nic. O co chodzi?
który wątek?
201801191006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 22:51   #3394
Donatella_Rosa
Zadomowienie

Czy któraś z Was zamawiała kubek z własnym nadrukiem z Empiku? Wiecie jak z jego jakością, czy nadruk był trwały? Długo czekałyście na odbiór?
Donatella_Rosa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 23:18   #3395
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Pytanie - jak pomóc znajomej? Widzę, że jest już na skraju załamania. Studiuje, zaczęła drugi kierunek od tego semestru. Ma trudną sytuację rodzinną (ojciec pracuje, zarabia nieco ponad najniższą krajową, matka na rencie), w domu jest babcia emerytka i siostra. Dochody na rodzinę są niskie. Z tego tytułu, że nie otrzymuje stypendium socjalnego, jest ciężko. Najgorsze jest to, że rodzina jej nie wspiera, dołuje, szantażuje ekonomicznie (typu: nie dam ci na bilet, a bilet kosztuje ok 200 zł ;/). Dodatkowo sytuację pogarsza fakt, że mieszka w miejscu, do którego ciężko dojechać - ostatni autobus z miasta jedzie o 18 Doradzam jej niepoddawanie się i pracowanie w weekendy na inwentaryzacjach bądź w jakichś pracach dorywczych - jest ciężko, bo studiuje pielęgniarstwo, ciężko z dojazdami, no i ta dołująca rodzina... ale nie ma sytuacji bez wyjścia. Wiem, że pieniądze na utrzymanie należą jej się od rodziców, ale jakakolwiek próba wyegzekwowania tego skończyłaby się wojną. Czy może dostać jakąś zapomogę z tytułu ciężkiej sytuacji rodzinnej od uczelni? Gdzie powinna szukać pomocy? Jest mi niesamowicie przykro, bo niedawno się dowiedziałam, jak wygląda sytuacja

Jest inteligentną osobą, więc wymyśliłyśmy, że mogłaby rozwiązywać zadania online i otrzymywać za nie 5-10 zł za zadanie, macie jakieś inne pomysły? Jest dobra z chemii i z matematyki.
a studiowanie tych dwóch kierunków ma sens tak obiektywnie? bo może jednak lepiej zrezygnować z tego drugiego kierunku i iść do normalnej pracy, tzn takiej, która daje jakieś stałe pieniądze. potem jak stanie na nogi to sobie będzie dalej studiować. może niech to weźmie pod rozwagę.

wydaje mi się, że na zapomogę z uczelni nie ma co liczyć, bo de facto jej sytuacja nie uległa pogorszeniu a taką zapomogę dostajesz na przykład jak ci ktoś umrze, dom się spali, nie wiem co.

rodziców może pozwać o alimenty, ale pewnie to już na 100% koniec normalnych stosunków.
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 23:20   #3396
blekitna laguna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez loloo Pokaż wiadomość
ktoś kojarzy ten płaszcz:
http://www.reserved.com/pl/pl/woman/...aterials-coat#

ciepły?
ja go kiedys ogladalam,moim zdaniem jest nalagodniejsza zime/jesien, troche cienki :/
blekitna laguna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 23:25   #3397
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:

Dlaczego nie ma socjalnego? Zapomogi jednorazowe są, tylko zazwyczaj z powodu np nagłej choroby lub śmierci, urodzenia się dziecka. Jeśli jest dobra z matmy to może niech uderzy w korepetycje? Chyba nie ma zbyt wiele miejsc, gdzie można rozwiązywać zadania z matmy i za to ci płacą, a na korki z matmy będzie chętnych przed maturą. Niektórzy udzielają też korepetycji przez internet, więc tak by mogła spróbować też.
Trochę szkoda, że wzięła drugi kierunek, bo by miała czas łyknąć jakąś pracę dorywczą. Może jeśli nie socjal z uczelni, to z mopru jakieś zasiłki?
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 23:54   #3398
Lavi92
Zakorzenienie

Czy istnieje strona gdzie mogę wpisać sobie swoje słówka (np. z angielskiego) i będę musiała napisać ich znaczenie z polskiego na angielski i odwrotnie, tak jakbym pisała kartkówkę ze słówek
Mam nadzieje, że rozumiecie o co chodzi
Stary 2014-12-02, 23:55   #3399
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
a studiowanie tych dwóch kierunków ma sens tak obiektywnie? bo może jednak lepiej zrezygnować z tego drugiego kierunku i iść do normalnej pracy, tzn takiej, która daje jakieś stałe pieniądze. potem jak stanie na nogi to sobie będzie dalej studiować. może niech to weźmie pod rozwagę.

wydaje mi się, że na zapomogę z uczelni nie ma co liczyć, bo de facto jej sytuacja nie uległa pogorszeniu a taką zapomogę dostajesz na przykład jak ci ktoś umrze, dom się spali, nie wiem co.

rodziców może pozwać o alimenty, ale pewnie to już na 100% koniec normalnych stosunków.
Może nieprecyzyjnie się wyjaśniłam, zaczęła studiować 2 kierunek studiów, kończąc drugie. Z tamtych ma tytuł inż., te również zaczęła na 1 stopniu i z tego tytułu nie może otrzymywać stypendium socjalnego - chore! Czy sytuacja nie uległa pogorszeniu - no właśnie uległa, bo nie ma stypendium socjalnego, czyli czegoś, za co kupowała bilet i miała kilka groszy dla siebie... Wiem, o co chodzi z zapomogą, bo pisałam 2 razy znajomej... Najgorsze w tym wszystkim jest to, że 1) nie ma prawa jazdy, 2) nie stać ją na zakup auta + zdanie prawa jazdy, 3) nie ma opcji powrotu później niż po 18. Ew. może mogłaby poszukać na jakimś blablacar powrót z kimś, ale to jest dziura zabita dechami i wątpię, by ktoś się znalazł (aczkolwiek no musi na początku znaleźć jakieś konkretne źródło dochodu). A niby 30 km od miasta...

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Dlaczego nie ma socjalnego? Zapomogi jednorazowe są, tylko zazwyczaj z powodu np nagłej choroby lub śmierci, urodzenia się dziecka. Jeśli jest dobra z matmy to może niech uderzy w korepetycje? Chyba nie ma zbyt wiele miejsc, gdzie można rozwiązywać zadania z matmy i za to ci płacą, a na korki z matmy będzie chętnych przed maturą. Niektórzy udzielają też korepetycji przez internet, więc tak by mogła spróbować też.
Trochę szkoda, że wzięła drugi kierunek, bo by miała czas łyknąć jakąś pracę dorywczą. Może jeśli nie socjal z uczelni, to z mopru jakieś zasiłki?
Korepetycje daje, ale ma tylko sporadyczne możliwości, właśnie z tytułu miejsca zamieszkania. Po takie zadania zgłaszają się uczniowie szkół policealnych, bo sami nie mają kiedy ich rozwiązywać albo nie potrafią, a rozwiązanie ich warunkuje zaliczenie.

Najgorsze jest to, że z oszczędności kupiła już ten bilet i na przyszły miesiąc chyba ze znajomymi kupimy jej sami, bo nie ma kasy i w "domu" ma taką atmosferę, że sama rzuciłabym studia i uciekła od tych ludzi. Za tydzień idzie rozkładać towar i będzie nocować w moim domu. Chyba takie pomieszkiwanie po znajomych to jedyna opcja... Będę jeszcze czytała o kredycie studenckim...

Lol, w ogóle teraz dostałam info, że matka załapała się na jakiś program z tytułu cyfrowego wykluczenia (jest po 50)... Po co gmina inwestuje w takie rodziny... Chociaż oby córki z tego skorzystały, aczkolwiek mentalności rodziców to nie zmieni

Przeglądam stronę GOPSu i nie widzę tam żadnych odnośników o pomocy materialnej, rozumiem, że trzeba uderzać osobiście?

Edytowane przez 201705250955
Czas edycji: 2014-12-03 o 00:03
Stary 2014-12-03, 00:25   #3400
baby montana
Zakorzenienie

może to mało taktowne, ale jesteś pewna jaką sytuację ma koleżanka? znałam kilka osób które podobnie mówiło o swojej sytuacji a później okazywała się ona trochę inna...

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 00:29   #3401
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
może to mało taktowne, ale jesteś pewna jaką sytuację ma koleżanka? znałam kilka osób które podobnie mówiło o swojej sytuacji a później okazywała się ona trochę inna...
To dziewczyna mojego przyjaciela. Znam ją od 7 lat. W tym domu byłam kilka razy...
Na chwilę obecną nie widzę innego rozwiązania, jak rzucenie studiów i zabranie się do pracy jakiejkolwiek i wyprowadzka od tej patologii Szkoda, że wcześniej nie wiedziałam o tej całej sytuacji
Stary 2014-12-03, 07:40   #3402
trocka8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Czy istnieje strona gdzie mogę wpisać sobie swoje słówka (np. z angielskiego) i będę musiała napisać ich znaczenie z polskiego na angielski i odwrotnie, tak jakbym pisała kartkówkę ze słówek
Memrise można potem się uczyć również z aplikacji w telefonie offline.

Cytat:
Może nieprecyzyjnie się wyjaśniłam, zaczęła studiować 2 kierunek studiów, kończąc drugie. Z tamtych ma tytuł inż., te również zaczęła na 1 stopniu i z tego tytułu nie może otrzymywać stypendium socjalnego - chore! Czy sytuacja nie uległa pogorszeniu - no właśnie uległa, bo nie ma stypendium socjalnego, czyli czegoś, za co kupowała bilet i miała kilka groszy dla siebie... Wiem, o co chodzi z zapomogą, bo pisałam 2 razy znajomej... Najgorsze w tym wszystkim jest to, że 1) nie ma prawa jazdy, 2) nie stać ją na zakup auta + zdanie prawa jazdy, 3) nie ma opcji powrotu później niż po 18. Ew. może mogłaby poszukać na jakimś blablacar powrót z kimś, ale to jest dziura zabita dechami i wątpię, by ktoś się znalazł (aczkolwiek no musi na początku znaleźć jakieś konkretne źródło dochodu). A niby 30 km od miasta...

Korepetycje daje, ale ma tylko sporadyczne możliwości, właśnie z tytułu miejsca zamieszkania. Po takie zadania zgłaszają się uczniowie szkół policealnych, bo sami nie mają kiedy ich rozwiązywać albo nie potrafią, a rozwiązanie ich warunkuje zaliczenie.

Najgorsze jest to, że z oszczędności kupiła już ten bilet i na przyszły miesiąc chyba ze znajomymi kupimy jej sami, bo nie ma kasy i w "domu" ma taką atmosferę, że sama rzuciłabym studia i uciekła od tych ludzi. Za tydzień idzie rozkładać towar i będzie nocować w moim domu. Chyba takie pomieszkiwanie po znajomych to jedyna opcja... Będę jeszcze czytała o kredycie studenckim...

Lol, w ogóle teraz dostałam info, że matka załapała się na jakiś program z tytułu cyfrowego wykluczenia (jest po 50)... Po co gmina inwestuje w takie rodziny... Chociaż oby córki z tego skorzystały, aczkolwiek mentalności rodziców to nie zmieni

Przeglądam stronę GOPSu i nie widzę tam żadnych odnośników o pomocy materialnej, rozumiem, że trzeba uderzać osobiście?
To trochę nie zrozumiałam twojego posta.
Z tymi stypendiami to tak jest, nawet z naukowym, możesz na drugim kierunku mieć piątki i szóstki ale o stypendium juz nie możesz się ubiegać. Niby trochę głupio, ale z drugiej strony ludzie tylko zapisywaliby się na kolejne kierunki i ciągnęli social - wiesz, że pacanów nie brakuje.

Wydaje mi się, że zapomogi mogą odmówić, w końcu studia to nie konieczność, wykształcenie juz ma, może iść do pracy. Wydaje mi się, że uczelnie tak chętnie kasy nie rozdają.

Kredyt studencki to o ile się nie mylę 600 złotych, wiec szału nie robi ta kwota, na pewno trzeba mieć coś dodatkowego.

W każdym razie ja bym jeszcze raz przekalkulowala czy opłaca się robić ten drugi kierunek. Ma zamiar robić magistra? Bo to oznacza 5 lat takiej męki, ja bym opuściła.
Ewentualnie niech się przemeczy do końca tego roku, na wakacje do Norwegii malować płoty (aczkolwiek w taki wyjazd trzeba najpierw zainwestować) i odłoży coś na przyszły rok.

Czy ona jest ogólnie zaradna? Nie zrozum mnie źle, ale to, že ty wszystko ogarniasz i o tym czytasz nie brzmi najlepiej.

wysłane z telefonu
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 07:58   #3403
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Wspomniany memrise. Gdybyś chciała się skusić na program to polecam Anki, wersja na telefon też jest.

Cytat:

Kredyt studencki to mała kwota miesięcznie i trzeba to kiedyś spłacić. Niech koleżanka weźmie po sesji dziekanke i szuka pracy, bo nie stać jej na wieczne studiowanie, a to chyba ma w planach. Jeśli chodzi o ośrodki pomocy społecznej, to tak, osobiście się najwięcej dowie. Tylko łączy się to z wizytami pracownika socjalnego w domu, nie wiem jak zareagują na to jej domownicy.
Niech postara się jednak szukać pracy i pokoju do wynajęcia z kimś, albo akademik, wtedy będzie na miejscu i będzie miała więcej możliwości. No i niech szuka pracy, w razie czego jest przecież its czy jak tam się to zwie i z pracą połączy studiowanie.

Jak ona wgl studiuje mając ostatni autobus o 18, a co z późniejszymi zajęciami?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 08:45   #3404
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trocka8 Pokaż wiadomość
Memrise można potem się uczyć również z aplikacji w telefonie offline.
A można w nim przy normalnym koncie tworzyć swoje rzeczy? Czy tylko w premium?
Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Wspomniany memrise. Gdybyś chciała się skusić na program to polecam Anki, wersja na telefon też jest.
Mam już obydwa, później będę się bawić, dzięki dziewczyny!
Stary 2014-12-03, 08:54   #3405
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Dodatkowo sytuację pogarsza fakt, że mieszka w miejscu, do którego ciężko dojechać - ostatni autobus z miasta jedzie o 18
autobus o 18 to jest luksus.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 09:02   #3406
Dotka90
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4918724 6]autobus o 18 to jest luksus.[/QUOTE]
Biorąc pod uwagę fakt,że ja miałam na uczelni zajęcia do 19, czy 20, to nie wiem czy taki znowuż luksus.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 09:14   #3407
201606201229
Konto usunięte

dziewczyny, mam całą paczkę suszonych śliwek co z nich zrobić? Data ważności jest do 11.2014 nic z nimi się nie stało, jednak chciałabym je zużyć.
201606201229 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 09:16   #3408
kuki9
Zakorzenienie

Działa wam YT?
Chciałam obejrzeć filmik ale w jego miejscu mam czarny ekran bez żadnych przycisków, poza tym strona chodzi normalnie.

Wyłączyłam wszystkie dodatki mogące stwarzać problemy typu flash czy adblock ale wciąż nic.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 09:17   #3409
201606201229
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Działa wam YT?
Chciałam obejrzeć filmik ale w jego miejscu mam czarny ekran bez żadnych przycisków, poza tym strona chodzi normalnie.

Wyłączyłam wszystkie dodatki mogące stwarzać problemy typu flash czy adblock ale wciąż nic.
działa
201606201229 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 09:17   #3410
_Aneta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Quadesha Pokaż wiadomość
U mnie działają Na początku się bałam, ze mi ulubione ciuchy pofarbuja, ale uff używam od jakiegoś czasu i jest ok

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja tak wrzucam bez chusteczek i jest ok
A chusteczki działają
Dzięki :-D w magazynie tesco akurat jest jako gratis to przetestuje :-D
Stary 2014-12-03, 09:33   #3411
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamikadzeee Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam całą paczkę suszonych śliwek co z nich zrobić? Data ważności jest do 11.2014 nic z nimi się nie stało, jednak chciałabym je zużyć.
Nalewkę?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 09:48   #3412
szatanica1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_ Pokaż wiadomość
może mi ktoś doradzi w sprawie włosów, mam cienkie, a przez to, plączące się włosy. żeby je ujarzmić muszę działać silikonami. od jakiegoś miesiąca mam z nimi problemy. wszystko się zaczęło od tego, że na skórze głowy zaczęły mi się pojawiać takie niby strupy w białym kolorze (to nie była zaschnięta piana od szamponu). nie wyglądało to na łupież, ani nic podobnego. jednocześnie mi się włosy zaczęły przetłuszczać, ale tak jakoś dziwnie. w dotyku są normalne, nietłuste, ale na wygląd to jakbym ich tydzień nie myła.

najpierw zmieniłam szampon, co poskutkowało tym, że się pozbyłam tego białego czegoś ze skóry głowy. no ale zostało tłuszczenie się włosów. próbowałam już różnych odżywek, mniejszych i większych dawek specyfików na puklach i nic. na drugi dzień wyglądają okropnie, a jak zacznę je myć codziennie to będą sianowate. moje włosy zawsze wyglądały na drugi dzień lepiej, niż zaraz po myciu.

coś komuś świta?
Miałam tak przez moment w zeszłym roku, dermatolog zapisał mi szampon, do tego używałam kozieradki i jakoś przeszło, ale dodam, że mam niedoczynność tarczycy - może warto zbadać się pod tym kątem?

Piszę.
szatanica1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 11:28   #3413
annic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kamikadzeee Pokaż wiadomość
Ja nadziewam śliwkami dużą porcję schabu i piekę w piekarniku. Upieczony jem do obiadu, to co zostanie po wystygnięciu kroję i mam mięso na kanapki.
annic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 11:55   #3414
granica
Raczkowanie

Czy któraś z was widziała w jakiejś sieciówce ciepły (najlepiej z jakąś podszewką) płaszcz na zimę? Szukam jakiegoś o klasycznym kroju, bez udziwnień, może być szary, czarny, beżowy.
granica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 12:37   #3415
moja imaginacja
Zakorzenienie

Mam niedobor zelaza. Jakies wskazowki co najlepiej jesc, moze jakis suplement przyjmowac ?
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 12:43   #3416
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
Mam niedobor zelaza. Jakies wskazowki co najlepiej jesc, moze jakis suplement przyjmowac ?
Na grupie krwiodawcow dużo osób poleca Acti-Globin i jedzenie dużo buraczkow, ale nie wiem jak one się do tego mają :p
Quadesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 13:06   #3417
moja imaginacja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Quadesha Pokaż wiadomość
Na grupie krwiodawcow dużo osób poleca Acti-Globin i jedzenie dużo buraczkow, ale nie wiem jak one się do tego mają :p
Dziekuje
O buraczkach to wiem, slyszalam tez o czerwonym winie, no i oczywiscie wolowina,ktorej nie znoszę.. a jakies dzialanie trzeba podjac
moja imaginacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 13:26   #3418
Quadesha
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje
O buraczkach to wiem, slyszalam tez o czerwonym winie, no i oczywiscie wolowina,ktorej nie znoszę.. a jakies dzialanie trzeba podjac
Ja też nie lubię :P Dlatego właśnie mam w planach iść do apteki po te tabletki
Quadesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 14:18   #3419
szatanica1989
Zakorzenienie

Cytat:
Ja od czasu kiedy biorę spirulinę mam poziom żelaza grubo ponad normę, a mięsa praktycznie nie jem, buraczki to tylko w barszczu na święta

Piszę.
szatanica1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 14:20   #3420
IzzieSt
Zakorzenienie

Wiecie gdzie dostanę: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...1-make-up.html ? W Rossmannie, Sp i Carrefourze nie ma
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości