czy brzydka kobieta może się podobać? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-02, 22:27   #1
shengen
Raczkowanie

czy brzydka kobieta może się podobać?

cześć, zakładam tu konto bo od dawna Was podczytuję i widzę, że można dostać tu fajne porady więc pytam- czy ja, jako brzydka kobieta, mogę się podobać? mam 22 lata i nigdy się mną mężczyźni nie interesowali. zawsze zaczepiali moje koleżanki, które po prostu są ładniejsze (nie, nie chodzę smutna i naburmuszona, jestem roześmiana i miła, ale co z tego skoro po prostu mam brzydką twarz). Czuję się źle i coraz gorzej. Mam ładną figurę ale moja twarz pozostawia duuuużo do życzenia (tak, makijaż i ciuchy mam opracowane. Niestety makijażem wrodzonej brzydoty nie zasłonię). Przyjaciółki mówiły że jak wyjadę na studia to poznam mnóstwo facetów. A tam. Gdzieżby. Jak wyjechałam 3 lata temu, tak zostałam. Bez żadnych randek, flirtów, spojrzeń. Czuję się nieatrakcyjna, niekobieca. Chociaż jak wychodzę do ludzi to jestem uśmiechnięta, ale wieczorem nachodzą mnie złe myśli. Czasem ktoś na mnie zerknie bo figurę mam naprawdę super, ale później patrzą na twarz i od razu odwracają wzrok.

Źle mi, co mam robić? Nie jestem desperatką, nie chcę nikogo usidlać, chciałabym po prostu pogadać z facetami jak... właśnie z facetami, nie kumplami. Poflirtować, pośmiać się. Co z tego, skoro nikt nie chce. Wychodzę, działam w różnych organizacjach, ale nic się nie zmienia. Wszystkie koleżanki opowiadają kogo ostatnio poznały, z kim się umówiły, a ja milczę. I tak ciągle, od gimnazjum przez liceum po studia. Jak w tym kraju pięknych kobiet ktoś z tak skrzywioną facjatą może się podobać? I nie, nie jest to moja prywatna opinia spowodowana kompleksami, wiele razy słyszałam jaką to mam niesymetryczną twarz, wysokie czoło, koledzy mi mówili że No wiesz, na kumpelę jesteś fajna, ale na dziewczynę niezbyt atrakcyjna. Tekst chłopaków których poznałam z koleżankami na wakacjach w Hiszpanii, po tym jak powiedziałyśmy że jesteśmy z Polski : (do mnie) A ty chyba jesteś z Niemiec, bo Polki są ładne.

Nie mam za złe że faceci buraki, w ogóle tak o tym nie myślę, ciekawe co mają mówić o kimś kto wygląda jak ja. Komu nawet makijaż nie pomoże.
Smutno mi.
shengen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 22:42   #2
carpediem
Rozeznanie

Dot.: czy brzydka kobieta może się podobać?

Cytat:
Napisane przez shengen Pokaż wiadomość
cześć, zakładam tu konto bo od dawna Was podczytuję i widzę, że można dostać tu fajne porady więc pytam- czy ja, jako brzydka kobieta, mogę się podobać? mam 22 lata i nigdy się mną mężczyźni nie interesowali. zawsze zaczepiali moje koleżanki, które po prostu są ładniejsze (nie, nie chodzę smutna i naburmuszona, jestem roześmiana i miła, ale co z tego skoro po prostu mam brzydką twarz). Czuję się źle i coraz gorzej. Mam ładną figurę ale moja twarz pozostawia duuuużo do życzenia (tak, makijaż i ciuchy mam opracowane. Niestety makijażem wrodzonej brzydoty nie zasłonię). Przyjaciółki mówiły że jak wyjadę na studia to poznam mnóstwo facetów. A tam. Gdzieżby. Jak wyjechałam 3 lata temu, tak zostałam. Bez żadnych randek, flirtów, spojrzeń. Czuję się nieatrakcyjna, niekobieca. Chociaż jak wychodzę do ludzi to jestem uśmiechnięta, ale wieczorem nachodzą mnie złe myśli. Czasem ktoś na mnie zerknie bo figurę mam naprawdę super, ale później patrzą na twarz i od razu odwracają wzrok.

Źle mi, co mam robić? Nie jestem desperatką, nie chcę nikogo usidlać, chciałabym po prostu pogadać z facetami jak... właśnie z facetami, nie kumplami. Poflirtować, pośmiać się. Co z tego, skoro nikt nie chce. Wychodzę, działam w różnych organizacjach, ale nic się nie zmienia. Wszystkie koleżanki opowiadają kogo ostatnio poznały, z kim się umówiły, a ja milczę. I tak ciągle, od gimnazjum przez liceum po studia. Jak w tym kraju pięknych kobiet ktoś z tak skrzywioną facjatą może się podobać? I nie, nie jest to moja prywatna opinia spowodowana kompleksami, wiele razy słyszałam jaką to mam niesymetryczną twarz, wysokie czoło, koledzy mi mówili że No wiesz, na kumpelę jesteś fajna, ale na dziewczynę niezbyt atrakcyjna. Tekst chłopaków których poznałam z koleżankami na wakacjach w Hiszpanii, po tym jak powiedziałyśmy że jesteśmy z Polski : (do mnie) A ty chyba jesteś z Niemiec, bo Polki są ładne.

Nie mam za złe że faceci buraki, w ogóle tak o tym nie myślę, ciekawe co mają mówić o kimś kto wygląda jak ja. Komu nawet makijaż nie pomoże.
Smutno mi.
Generalnie nie jesteś obiektywna w ocenie własnej urody i każda kobieta ma tak samo . Podobnie z gustami - każdy ma swój i coś, co dla jednego jest piękne, innego będzie odrzucać.

Myślę, że sam fakt, że nie czujesz się kobieca i atrakcyjna wpływa na odbiór Ciebie przez otoczenie. Kobieta, która czuje się atrakcyjna automatycznie przyciąga męskie spojrzenia, nawet jeśli obiektywnie rzecz ujmując atrakcyjna (w ramach kanonów piękna) nie jest. I odwrotnie - nawet śliczna dziewczyna, która będzie uważała się za brzydulę podświadomie będzie odpychać od siebie inne osoby. Takie wnioski wyciągnęłam z obserwacji i wydaje mi się, że coś w tym jest.

Niesymetryczną twarz w sumie ma większość osób - jedni bardziej, inni mniej. Czasem pomaga dobra fryzura albo odpowiednie cieniowanie w makijażu. Czasem po prostu trzeba ją zaakceptować, ale Ty póki co znajdujesz w niej swój największy kompleks.

Szkoda, że Twoi znajomi tak nadszarpnęli Twoje poczucie własnej wartości. Sama doskonale wiem, że niektóre słowa mocno kłują i zostają w pamięci na długo. Dla odmiany ktoś skomplementował Twoją figurę, inne części ciała? Ktoś, kto jest w stanie niegrzecznie i buracko stwierdzić, że jesteś na pewno Niemką, bo Polki są ładne nie zasługuje nawet na pół spojrzenia. Dla mnie taki facet jest facetem do odstrzału z miejsca. Chamstwa nie trawię jak stąd do Afryki .

Autorko, niesymetryczna twarz może być kompleksem, albo atutem, znakiem rozpoznawczym. Wszystko zależy od tego, czy potrafimy tę wadę przekuć w zaletę. Silne osobowości nie mają z tym problemu. Sama miałam znajomą, która obiektywnie posiada twarz świnki pigi. I znowuż - obiektywnie rzecz biorąc nie powinna przyciągać męskich spojrzeń, a było całkowicie odwrotnie, bo była bardzo pewna siebie i swojej kobiecości, sama kokietowała (ale ze smakiem) mężczyzn i stało się tak, że po niespełna pół roku 3/4 moich kolegów robiło do niej maślane oczy!
carpediem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 22:46   #3
ARAKSJEL
Hrodebert

Brzydkie kobiety często są w związkach ,więc chyba mogą się podobać ,ładna figura z pewnością jest dużym atutem
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 22:51   #4
shengen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carpediem Pokaż wiadomość
Generalnie nie jesteś obiektywna w ocenie własnej urody i każda kobieta ma tak samo . Podobnie z gustami - każdy ma swój i coś, co dla jednego jest piękne, innego będzie odrzucać.

Myślę, że sam fakt, że nie czujesz się kobieca i atrakcyjna wpływa na odbiór Ciebie przez otoczenie. Kobieta, która czuje się atrakcyjna automatycznie przyciąga męskie spojrzenia, nawet jeśli obiektywnie rzecz ujmując atrakcyjna (w ramach kanonów piękna) nie jest. I odwrotnie - nawet śliczna dziewczyna, która będzie uważała się za brzydulę podświadomie będzie odpychać od siebie inne osoby. Takie wnioski wyciągnęłam z obserwacji i wydaje mi się, że coś w tym jest.

Niesymetryczną twarz w sumie ma większość osób - jedni bardziej, inni mniej. Czasem pomaga dobra fryzura albo odpowiednie cieniowanie w makijażu. Czasem po prostu trzeba ją zaakceptować, ale Ty póki co znajdujesz w niej swój największy kompleks.

Szkoda, że Twoi znajomi tak nadszarpnęli Twoje poczucie własnej wartości. Sama doskonale wiem, że niektóre słowa mocno kłują i zostają w pamięci na długo. Dla odmiany ktoś skomplementował Twoją figurę, inne części ciała? Ktoś, kto jest w stanie niegrzecznie i buracko stwierdzić, że jesteś na pewno Niemką, bo Polki są ładne nie zasługuje nawet na pół spojrzenia. Dla mnie taki facet jest facetem do odstrzału z miejsca. Chamstwa nie trawię jak stąd do Afryki .

Autorko, niesymetryczna twarz może być kompleksem, albo atutem, znakiem rozpoznawczym. Wszystko zależy od tego, czy potrafimy tę wadę przekuć w zaletę. Silne osobowości nie mają z tym problemu. Sama miałam znajomą, która obiektywnie posiada twarz świnki pigi. I znowuż - obiektywnie rzecz biorąc nie powinna przyciągać męskich spojrzeń, a było całkowicie odwrotnie, bo była bardzo pewna siebie i swojej kobiecości, sama kokietowała (ale ze smakiem) mężczyzn i stało się tak, że po niespełna pół roku 3/4 moich kolegów robiło do niej maślane oczy!
Hej. Atrakcyjna się czułam jak miałam 18, 19, 20 lat. Patrzyłam na siebie od szyi w dół w lustrze i myślałam WOW, tyle że później przenosiłam wzrok na twarz ... Ale postanowiłam się tym nie przejmować, nie myślałam o tym, czułam się ładna i kobieca. Ale to nie zmieniało faktu, że byłam po prostu brzydka. Oprócz niesymetrycznej twarzy mam bardzo wysokie czoło, mam grzywkę której nienawidzę ale z której nie mogę zrezygnować.

Ja mam z kolei całkiem inne spostrzeżenia, widzę ilu facetów ugania się za wrednymi, manipulacyjnymi dziewczynami które są po prostu.. ładne.

Jak mówiłam, do tych chłopaków z wakacji ani do znajomych nie mam pretensji, powiedzieli po prostu to co większość osób łącznie ze mną myśli. Do tego ze znajomymi zawsze miałam dość luźne relacje, wszyscy mieliśmy duży dystans do siebie i byliśmy wobec siebie szczerzy.

---------- Dopisano o 23:51 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Brzydkie kobiety często są w związkach ,więc chyba mogą się podobać ,ładna figura z pewnością jest dużym atutem
Pewnie gdzieś tam są, ale jak przechodzę ulicą to większość dziewczyn które widzę ma piękne, gęste włosy, duże oczy, ładne czoło. Nie wiem jak taka osoba jak ja miałaby na siebie zwrócić męską uwagę przy takiej "konkurencji":rolleye s:
A figura figurą, z ciałem samym nikt się nie będzie umawiał, no chyba że na sam seks, a nie o to mi chodzi...
Stary 2014-12-02, 22:53   #5
Kochanna
Raczkowanie

Nie wiem jaką fryzurę masz w tej chwili, ale przy wysokim czole powinna sprawdzić się grzywka. Przy zauważalnie niesymetrycznej twarzy grzywka mogłaby być na bok
Na wątku o Metamorfozach dziewczyny potrafią fajnie doradzić

Brzydka kobieta, cóż to znaczy właściwie? Figurę masz fajną, więc ładne kobiece ubrania, do tego dobrana fryzurka, nieco makijażu... i gotowe. A podobając się sobie zmieni się Twoje podejście do siebie samej - wiem coś o tym
Kochanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 23:00   #6
shengen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kochanna Pokaż wiadomość
Nie wiem jaką fryzurę masz w tej chwili, ale przy wysokim czole powinna sprawdzić się grzywka. Przy zauważalnie niesymetrycznej twarzy grzywka mogłaby być na bok
Na wątku o Metamorfozach dziewczyny potrafią fajnie doradzić

Brzydka kobieta, cóż to znaczy właściwie? Figurę masz fajną, więc ładne kobiece ubrania, do tego dobrana fryzurka, nieco makijażu... i gotowe. A podobając się sobie zmieni się Twoje podejście do siebie samej - wiem coś o tym
Mam grzywkę której szczerze nienawidzę, mam dość układania jej dzień w dzień, nie mogę nigdzie wyjść ze związanymi włosami bo wygląda to naprawdę obrzydliwie. Do tego mam bardzo cienkie, rzadkie włosy.

Jak pisałam, parę lat temu starałam się tak o tym nie myśleć, podobałam się sobie i to nawet bardzo, ale co z tego skoro nikomu innemu nigdy nie.
Stary 2014-12-02, 23:12   #7
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

brzydota i uroda to sa kwestie gustu
dla jednych bedziesz brzydka dla innych piekna
zebys tylko nie wiazala sie z pierwszym lepszym ktory na ciebie zwroci uwage.
zadkie wlosy to nie problem,sa rozne fryzury maskujace ten problem,do tego naucz sie robic makijaz ktory bedzie podkreslal twoja urode.
napewno masz cechy ktore sa warte podkreslenia.moze zmien kolor wlosow?trudno doradzac jak nie wiadomo o czym mowimy(brak fotki)
moze tylko sobie wmawiasz brzydote
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 23:12   #8
Narrhien
Zakorzenienie

Wiesz co, może i jesteś brzydka, aczkolwiek to się naprawdę rzadko zdarza. Spotkałam w życiu jedną jedyną dziewczynę, która autentycznie była brzydka. Nie zaniedbana, nie nieatrakcyjna, nie nieciekawa, tylko autentycznie brzydka, miała rysy twarzy, których żaden makijaż ani fryzura nie zabije.

JEDNĄ.

Dopuszczam myśl, że gdzieś na świecie może być druga i możesz to być właśnie ty.

Więc załóżmy najgorszą możliwą wersję - jesteś brzydka, no i co z tego? Świat nie kręci się wokół tego, jak wyglądasz. Z twarzą nic nie zrobisz, chyba że uzbierasz na operację plastyczną. A skoro nic nie zrobisz, to po prostu przestań o tym myśleć. Brzmi trudno, ale w zasadzie jakie masz inne opcje? Myśleć o tym i się dołować? To ja już bym wolała się pomęczyć.
Rozwijaj się w innych kierunkach, stań się najbardziej wesołą, pozytywną, optymistyczną, ciekawą osobą na świecie rozwijaj zainteresowania, pasje, staraj się wyeliminować wszelkie nieprzyjemne zachowania, jakieś swoje wady. Podkreślaj świetną figurę, bądź zawsze zadbana i naucz się kochać siebie.

Jeśli kochasz siebie z całym przekonaniem, inni to wyczuwają i automatycznie patrzą na ciebie przychylniejszym wzrokiem.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 23:17   #9
shengen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Wiesz co, może i jesteś brzydka, aczkolwiek to się naprawdę rzadko zdarza. Spotkałam w życiu jedną jedyną dziewczynę, która autentycznie była brzydka. Nie zaniedbana, nie nieatrakcyjna, nie nieciekawa, tylko autentycznie brzydka, miała rysy twarzy, których żaden makijaż ani fryzura nie zabije.

JEDNĄ.

Dopuszczam myśl, że gdzieś na świecie może być druga i możesz to być właśnie ty.

Więc załóżmy najgorszą możliwą wersję - jesteś brzydka, no i co z tego? Świat nie kręci się wokół tego, jak wyglądasz. Z twarzą nic nie zrobisz, chyba że uzbierasz na operację plastyczną. A skoro nic nie zrobisz, to po prostu przestań o tym myśleć. Brzmi trudno, ale w zasadzie jakie masz inne opcje? Myśleć o tym i się dołować? To ja już bym wolała się pomęczyć.
Rozwijaj się w innych kierunkach, stań się najbardziej wesołą, pozytywną, optymistyczną, ciekawą osobą na świecie rozwijaj zainteresowania, pasje, staraj się wyeliminować wszelkie nieprzyjemne zachowania, jakieś swoje wady. Podkreślaj świetną figurę, bądź zawsze zadbana i naucz się kochać siebie.

Jeśli kochasz siebie z całym przekonaniem, inni to wyczuwają i automatycznie patrzą na ciebie przychylniejszym wzrokiem.
Ależ ja w żadnym wypadku nie siedzę w domu i nie rozpaczam. Mam dobre oceny na studiach, chodzę na dodatkowe zajęcia, wolontariat, pracuję, rozwijam się. Mam koleżanki, mam z kim pogadać, pośmiać się i wyjść na piwo w weekend, to nie jest tak że non stop myślę O BOŻE NIE MAM FACETA JESTEM BRZYDKA NIKOMU SIĘ NIE PODOBAM. Może tak to wygląda z tego wątku , bo o tym akurat moim problemie on jest, ale nie zajmuje mi to 100% czasu, nawet nie większości, bo mam mnóstwo spraw innych na głowie

po prostu jak czasem tak sobie siądę i pomyślę to aż smutno mi, bo okazji do poznania facetów mam sporo, zawsze jestem uśmiechnięta i miła, ale NIGDY nic się nie zdarzyło. A przecież mi nie chodzi o "tego jedynego" a o chociażby kilka spotkań z jakimś miłym chłopakiem, może nawet parę wiadomości na fejsbuku. Cokolwiek, chciałabym zobaczyć jak to jest- słyszeć komplementy, pytanie czy dotarłam szczęśliwie do domu itd.

Edytowane przez shengen
Czas edycji: 2014-12-02 o 23:19
Stary 2014-12-02, 23:20   #10
VampIrzyca
Zadomowienie

Hej, a na czym własciwie polega asymetryczność Twojej twarzy? Czy nie jest czasami związana z jakas wadą zgryzu? Jeśli tak, to pewnie mozna by to naprawić aparatem. Byłaś u ortodonty kiedyś? Np. ja mam taką właśnie wadę zgryzu, która powoduje lekką asymetryczność twarzy.
A co do grzywki - może spróbuj inaczej ją ścinać, np. jeśli masz na prosto to próbuj na bok i odwrotnie.
VampIrzyca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 23:21   #11
skazana_na_bluesa
.

wiesz, tekst o niesymetrycznej twarzy jest śmieszny, bo każdy ma niesymetryczną twarz. mniej lub bardziej, ale jednak.

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 23:23   #12
Anulkaa6
Raczkowanie

Ciężko doradzić bez zdjęcia, ale czy na pewno grzywka Ci służy? Popatrz na gwiazdy, większość ma wysokie czoła, a mało jest z niskimi. Kolor włosów też potrafi zdziałać wiele i np. falowane włosy już wydają się gęstsze. Są różne triki na zwiększenie objętości, poszukaj na forum. Najlepiej porównaj się do celebrytek, które mają podobne rysy twarzy i podpatrz jakie mają fryzury, sprawdź jakim typem urody jesteś i dobierz kolory.
Co do makijażu to postaw na lekki, nie tapeta, bo to też odstrasza. Podkreśl rzęsy, brwi, jakaś kreska może i wykonturuj twarz bronzerem tak, aby zniwelować asymetrię.

Edytowane przez Anulkaa6
Czas edycji: 2014-12-02 o 23:24
Anulkaa6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 23:26   #13
201604130936
Konto usunięte

Gorzej jeśli ta najbardziej podobna do autorki celebrytka okaze sie np jack nicholson.
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 23:33   #14
Anulkaa6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Gorzej jeśli ta najbardziej podobna do autorki celebrytka okaze sie np jack nicholson.
xD jack to może jeszcze nei najgorzej :P
Raczej chodziło mi, żeby podpatrzeć co można u siebie wypróbować, fryzurę czy makijaż. Niekoniecznie podobna, ale z cechami takimi jak dziewczyna ( czyli np. wysokie czoło). Nad nimi pracują styliści i znawcy, więc wiedzą jak dobrać coś najlepiej.
Anulkaa6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 23:52   #15
kiciun
Rozeznanie

Nie wierzę, że żaden facet nie poleci na bardzo zadbaną, pachnącą i elegancką kobietę o świetnej figurze, która ma dobrze poukładane w głowie. Nawet gdybyś miała twarz jak szpadel. W ogóle to przestań tyle o tym myśleć i znajdź sobie ciekawsze zajęcia w życiu. Wiem, że ciężko być samotnym, bo też długo byłam sama, ale nie wierze, że faceci nie polecą na fajny charakter, mądrość (szczególnie docenią to ci, co się już przejechali) i świetne, zadbane i pachnące ciało. Można to tak podkreślić, że na twarz nawet nikt nie spojrzy. Nie szukaj znajomości w klubie, tylko raczej u znajomych znajomych, możesz też spróbować na portalach randkowych, w każdym razie tam, gdzie będziesz mogła dać się poznać i pokazać od innej strony niż tylko wygląd. Naprawdę, jak masz dobrze w głowie, to ogarnięty facet powie Ci, że wygląd nie jest taki ważny, z takimi tekstami spotykałam się nie raz, bo lubiłam sobie pogadać na czatach itp.

Świetna figura to bardzo dobry atut, nie wiem nawet, czy nie lepszy niż świetna twarz. I to nie tylko dla tych, którym zależy tylko na seksie, bo wiadomo, że w związku nie patrzy się tylko sobie na lica i w oczęta.

Edytowane przez kiciun
Czas edycji: 2014-12-03 o 00:08
kiciun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 23:56   #16
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ ja w żadnym wypadku nie siedzę w domu i nie rozpaczam. Mam dobre oceny na studiach, chodzę na dodatkowe zajęcia, wolontariat, pracuję, rozwijam się. Mam koleżanki, mam z kim pogadać, pośmiać się i wyjść na piwo w weekend, to nie jest tak że non stop myślę O BOŻE NIE MAM FACETA JESTEM BRZYDKA NIKOMU SIĘ NIE PODOBAM. Może tak to wygląda z tego wątku , bo o tym akurat moim problemie on jest, ale nie zajmuje mi to 100% czasu, nawet nie większości, bo mam mnóstwo spraw innych na głowie

po prostu jak czasem tak sobie siądę i pomyślę to aż smutno mi, bo okazji do poznania facetów mam sporo, zawsze jestem uśmiechnięta i miła, ale NIGDY nic się nie zdarzyło. A przecież mi nie chodzi o "tego jedynego" a o chociażby kilka spotkań z jakimś miłym chłopakiem, może nawet parę wiadomości na fejsbuku. Cokolwiek, chciałabym zobaczyć jak to jest- słyszeć komplementy, pytanie czy dotarłam szczęśliwie do domu itd.
W takim razie najwyraźniej twój czas jeszcze nie nadszedł. Czasem tak się zdarza, niektóre łapią chłopaków odkąd cycki zaczynają im się odznaczać pod koszulką, a niektóre musza czekać nie wiadomo, jak długo. No niezbadane są losy ludzkie

Bądź dalej sobą, bądź dalej miła i sympatyczna, twój czas nadejdzie. Albo i nie. Ale nie ma co się tym na razie dołować, jesteś młoda, masz czas. Jeśli za 20 lat wciąż nie będziesz miała żadnych doświadczeń z facetami, napisz tutaj umówimy się na flaszkę (dwie, może pięć)

W ramach ciekawostki powiem, że mam jedną bardzo ładną i atrakcyjną koleżankę (ma ładne rysy twarzy, jest bardzo zadbana, tylko może figura nie do końca, ale nie jest jakaś otyła, po prostu zaokrąglona) która mimo 26ciu lat nie jest w stanie znaleźć chłopaka. Nigdy nie zrozumiem, czemu tak się dzieje - jest naprawdę miła, fajna, ładna, z pasją, fajną pracą, no kurde, cud dziewczyna, a faceci jakoś ją omijają.

---------- Dopisano o 00:56 ---------- Poprzedni post napisano o 00:55 ----------

Też mi tak jeszcze przyszło do głowy, droga Autorko, może ty nie masz tego "czegoś"? Tej jakiejś iskierki?
Bo kurde, naprawdę, taka totalna super brzydota to coś super rzadkiego. Wydajesz się być fajną, poukładaną dziewczyną - może brak ci nie urody, a ułamka seksapilu?

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 01:18   #17
2016050952
Konto usunięte

Cytat:
Mam grzywkę której szczerze nienawidzę, mam dość układania jej dzień w dzień, nie mogę nigdzie wyjść ze związanymi włosami bo wygląda to naprawdę obrzydliwie. Do tego mam bardzo cienkie, rzadkie włosy.

Jak pisałam, parę lat temu starałam się tak o tym nie myśleć, podobałam się sobie i to nawet bardzo, ale co z tego skoro nikomu innemu nigdy nie.
Jestem przekonana, że nie ma beznadziejnych przypadków. Zgoogluj sobie aktorkę Tildę Swinton, do ładnych trudno ją zaliczyć, a na powodzenie raczej nie narzeka, skoro żyje w związku z dwoma na raz
2016050952 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 05:51   #18
Karena 73
Kobieta z klasą

Cytat:
Napisane przez GoyaLi Pokaż wiadomość
Jestem przekonana, że nie ma beznadziejnych przypadków. Zgoogluj sobie aktorkę Tildę Swinton, do ładnych trudno ją zaliczyć, a na powodzenie raczej nie narzeka, skoro żyje w związku z dwoma na raz
Może lecą na kasę
A tak serio. Po co Ci facet, który patrzy tylko na ładną buzię? To pustaki.
Skoro jesteś sympatyczna, to prędzej, czy później znajdziesz kogoś kto Cię pokocha i dla niego będziesz najpiękniejsza Ważne, żeby wychodzić do ludzi i być sobą.
Cienkie włosy to też nie problem. Kupujesz Cliki i masz piękne, długie włosy
I pamiętaj ten co leci tylko na ładną buzię, za chwilę poleci za ładniejszą. Ładne dziewczyny też bywają samotne, bo mają np. odpychający charakter.
Stary 2014-12-03, 06:22   #19
weronika9999
Zadomowienie

Cytat:
Nie wierzę, że żaden facet nie poleci na bardzo zadbaną, pachnącą i elegancką kobietę o świetnej figurze, która ma dobrze poukładane w głowie. Nawet gdybyś miała twarz jak szpadel.
Dokładnie. Poza tym mam wrażenie, że faceci głównie zwracają uwagę właśnie na figurę, twarz to sprawa drugorzędna. Znam wiele dziewczyn o przeciętnej/brzydkiej twarzy (ale zadbanych właśnie) z boskimi figurami i na powodzenie na pewno nie narzekają
Już nie mówię o tym, jak ważne jest poczucie własnej atrakcyjności i kobiecości - jeżeli Ty się będziesz czuć piękna, to wszyscy będą Cię tak postrzegać
weronika9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 06:28   #20
Konto usunięte

Ok jeśli wyglądasz tak jak ta pani to rzeczywiście potrzeba trochę pracy nad wyglądem ;-)
PS. A jak wyglądają twoje zęby? Moim zdaniem zęby są ważnym elementem urody
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 08:31   #21
_ema_
Zakorzenienie

Nie ma twarzy, której nie da się poprawić.
Zostaw w spokoju cechy niezmienialne, a skup się na tym co możesz zrobić.
Popatrz na celebrytki:

Marcjanna Lelek - niezbyt klasyczna twarz - stawia na włosy, które są jej ogromnym atutem, lekki makijaż, uśmiech - i mamy piękną dziewczynę.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 08:40   #22
kiciun
Rozeznanie

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;49186626]Ok jeśli wyglądasz tak jak ta pani to rzeczywiście potrzeba trochę pracy nad wyglądem ;-)
PS. A jak wyglądają twoje zęby? Moim zdaniem zęby są ważnym elementem urody[/QUOTE]

Tak jest, nieproporcjonalność twarzy bardzo często wynika z wad zgryzu.
kiciun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 09:04   #23
Vault101
Raczkowanie

Brzydka kobieta może jak najbardziej stać się ładna w oczach kogoś, kto zostanie urzeczony jej osobowością
Nie mówię, że liczy się tylko wnętrze bo tak oczywiście nie jest, ale wielokrotnie w życiu zdarzało mi się, że poznawałam kogoś wydał mi się mało atrakcyjny, a wręcz odrażający natomiast wraz z rozwojem znajomości, zaczął mnie intrygować swoim stylem bycia, aż w końcu musiałam przyznać, że zaczął mi się podobać również fizycznie, jako facet.
Z dziewczynami mam podobnie. Na pierwszy rzut oka mogę uznać dziewczynę za nieciekawą, ale po pewnym czasie gdy zaczynam czuć do niej sympatię, od razu widzę ją inaczej, jako bardzo ładną osobę. Nie wiem czy jestem odosobniona w moim postrzeganiu ludzi, ale nie wydaje mi się.
Pomyśl o takim Normanie Reedusie (Daryl z TWD), jak dla mnie urodą nie grzeszy, sam o sobie mówi że jest brzydki, a ostatnio został uwzględniony w rankingu najseksowniejszych aktorów, czy czymś takim

A tak w ramach ciekawostki, mojemu mężowi najczęściej zbiera się na igraszki gdy jestem niepomalowana, rozczochrana, w podartych dresie i kiedy sama o sobie powiedziałabym że mam dzień trolla

Edytowane przez Vault101
Czas edycji: 2014-12-03 o 09:06
Vault101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 09:12   #24
darkie
Przyczajenie

Mam koleżankę, która jest naprawdę brzydka (trochę coś jak ze zdjęcia xfridy). Choć nie lubię oceniać ludzi po wyglądzie to niestety - ona jest obiektywnie pisząc nieatrakcyjna. Tymczasem wiem, że była już w 2 związkach dłuższych - 1szy facet nie grzeszył urodą, ale drugi był całkiem przystojny i sympatyczny.
darkie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 09:13   #25
Martecza
BAN stały

Cytat:

Smutno mi.

Tak to jest, że otoczenie nie da człowiekowi zapomnieć nawet o jego najmniejszych wadach. To straszne, ale w takim świecie żyjemy. Rady typu: bądź najweselszą osobą świata można od razu odłożyć na bok ze względu na ich brak realizmu, nie podzielałabym też optymizmu osób, które mówią że nie ma przypadków beznadziejnych. Albo że może jakiś facet nie zwróci uwagi na twarz tylko na figurę.

Chodzi o to, żebyś znalazła kogoś, kto będzie miał zupełnie inny gust niż ty. I komu twoja twarz wyda się ładna. Spośród milionów ludzi ktoś pewnie się trafi, tylko trzeba dobrze poszukać i - jak tu pisano - nie lecieć na pierwszego lepszego półgłówka tylko dlatego, że nie uciekł na twój widok. Lepiej być samemu niż z kimkolwiek.

Ale jeśli twoja twarz jest naprawdę brzydka, polecam jednak operację plastyczną. Niestety operacje tego typu nie są w stanie zdziałać ogromnych cudów, ale mogą co nieco poprawić. Zachęcam jednak żebyś pokazała zdjęcie, to wtedy będzie można powiedzieć coś więcej. I tak jesteś anonimowa.
Martecza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 09:22   #26
shengen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Też mi tak jeszcze przyszło do głowy, droga Autorko, może ty nie masz tego "czegoś"? Tej jakiejś iskierki?
Bo kurde, naprawdę, taka totalna super brzydota to coś super rzadkiego. Wydajesz się być fajną, poukładaną dziewczyną - może brak ci nie urody, a ułamka seksapilu?
A, to uznałam za oczywistość. No pewnie że mi brak. W sumie nawet nie wiem na czym to miałoby polegać.
Zawsze miałam mnóstwo kolegów, jak miałam te 17 czy 18 lat to nie mogłam się opędzić od chłopaków... zapraszających mnie na piwo żeby ponarzekać co tam im dziewczyny znowu wykręciły. Zawsze słyszałam jaka to jestem super, fajna, zdystansowana, zabawna i mądra- ale i tak latali za dziewczynami z ładnymi buźkami

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Nie ma twarzy, której nie da się poprawić.
Zostaw w spokoju cechy niezmienialne, a skup się na tym co możesz zrobić.
Popatrz na celebrytki:

Marcjanna Lelek - niezbyt klasyczna twarz - stawia na włosy, które są jej ogromnym atutem, lekki makijaż, uśmiech - i mamy piękną dziewczynę.
Umarłam jakbym wyglądała jak ta dziewczna to bym skakała z radości a nie zakładała tu wątek, no Boże, jak taka śliczna osoba jest postrzegana jako o "nieklasycznej twarzy" to co ludzie muszą o mnie myśleć

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Moje zęby są śliczne, proste i białe. Nie mam wad zgryzu, u dentystów/ ortodontów byłam kontrolnie. ta asymetria jest jakaś... dziwna, jak leczyłam wadę kręgosłupa (skrzywienie) to każdy lekarz od razu zwracał uwagę na twarz: "ma pani bardzo asymetryczną twarz, taką yyyy eeee uhmmmmm ciekawą (cóż za eufemizm)ale proszę spojrzeć, jedna połowa inna, druga inna, no niesamowita wręcz ta asymetria"
Stary 2014-12-03, 09:28   #27
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Umarłam jakbym wyglądała jak ta dziewczna to bym skakała z radości a nie zakładała tu wątek, no Boże, jak taka śliczna osoba jest postrzegana jako o "nieklasycznej twarzy" to co ludzie muszą o mnie myśleć

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Moje zęby są śliczne, proste i białe. Nie mam wad zgryzu, u dentystów/ ortodontów byłam kontrolnie. ta asymetria jest jakaś... dziwna, jak leczyłam wadę kręgosłupa (skrzywienie) to każdy lekarz od razu zwracał uwagę na twarz: "ma pani bardzo asymetryczną twarz, taką yyyy eeee uhmmmmm ciekawą (cóż za eufemizm)ale proszę spojrzeć, jedna połowa inna, druga inna, no niesamowita wręcz ta asymetria"
No to daj fotę. Jak nie chcesz tu publicznie, to na PW - stałe użytkowniczki takich fot widziały juz trochę, możesz się nie obawiać, że gdzieś pójdą w świat, a może lepiej to zobrazuje problem. W ciemno ciężko coś doradzić.
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 09:29   #28
bura kocurka
Zakorzenienie

Znam co najmniej kilka koleżanek obiektywnie niespecjalnie urodziwych z twarzy, ale czy nazwałabym je brzydkimi? Nie...są zadbane, umalowane, ładnie się ubierają...figury mają różne, większość również daleka od ideału, a jednak mają facetów, mają mężów nawet! A jeszcze większość z nich wybrzydza i przebiera pomiędzy kandydatami. Więc dla jednego coś jest brzydsze, a inny sobie w tym znajdzie właśnie ideał.

Nikt nie jest idealny, nikt nie ma idealnie symetrycznej twarzy. Ja też mam wysokie czoło, małe oczy, w dodatku jedno jest większe Po opisie to brzmi fatalnie, ale wcale takie nie jest.

Osoby, z którymi się stykałaś i które wytykały Ci Twój typ urody, zrobiły Ci krzywdę...ciężko to zapomnieć, nawet pod tą uśmiechniętą maską Ty czujesz się brzydka. Nawet mówisz tak o sobie...dla kogoś normalnego (mam na myśli nie pustaka jak ci na wakacjach) możesz być osobą o nieklasycznej urodzie, a Ty nazywasz to brzydotą. Mało to jest celebrytek o nieklasycznej urodzie? Niektóre nawet są uznawane za najpiękniejsze. Ja bym zaczęła od zmiany nastawienia...dobrze, że wychodzisz do ludzi i nie płaczesz po kątach, ale źle o sobie myślisz. I jakąkolwiek porażkę traktujesz z perspektywy: "a, znowu przez tą moją brzydką twarz". Traktuj swój niestandardowy wygląd jako swój atut - nie wyglądasz jak większość, to wcale nie tak źle. A skoro nie znalazł się jeszcze nikt, kto by to docenił, to znaczy, że nikt nie zasłużył. I serio, jeśli ktoś mówi wprost coś takiego jak " jesteś brzydka" to nie zasługuje, żeby nawet na niego splunąć...unikaj takich chamów, szkoda nerwów.

bura kocurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 09:33   #29
shengen
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
No to daj fotę. Jak nie chcesz tu publicznie, to na PW - stałe użytkowniczki takich fot widziały juz trochę, możesz się nie obawiać, że gdzieś pójdą w świat, a może lepiej to zobrazuje problem. W ciemno ciężko coś doradzić.
Ale mi nie chodzi o porady dotyczące wyglądu, bo uważam że wszystko co dało się zrobić już zrobiłam, jestem zadbana, mam ładną cerę (w miarę), kolor włosów który mi pasuje.
Po prostu z tego nic nie wynika, dalej się mną nikt nie interesuje. NIKT.

Chociaż jak pisałam, nie chodzi mi o związek zakończony ślubem, a chociażby o to żeby jakiś nawet nieatrakcyjny facet uśmiechnął się do mnie w barze, podszedł i pogadał 5 minut. Żebym się już nie czuła jak brzydkie szare kaczątko przy moich koleżankach, z których nawet te homoseksualne potrafią sobie znaleźć kogoś na randki czy smsowanie wieczorem, a chyba mają nieco trudniej
Stary 2014-12-03, 09:34   #30
Konto usunięte

Przy takiej twarzy dobrze sprawdzają się fryzury z grzywka na jedną stronę zasłaniająca połowę twarzy.
Jaka masz fryzurę teraz?
Asymetryczna twarz nie zawsze jest problemem pamiętam aktorkę Beverly Hills Shannon Doherty ona ma nie asymetryczna twarz a została aktorką

Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Czas edycji: 2014-12-03 o 09:45
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości