Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX ! - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-02, 22:43   #181
nancykenator
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !

silver gratulacje
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 22:52   #182
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Na razie chcemy wynajmować, ale jakby się coś zmieniło, to o kupnie pomyślimy
wiem, tak tylko sobie od razu o Tobie pomyslałam

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Elllmi dzienki za cynk. Za to tata dowiedział mi się o stomatologu dla dzieci. Koleś ma podobno mega podejście nazwisko Martiszek. Stary i Młody. No i syn właśnie podobno jest super do dzieci Imienia nie pamiętam
ten "stary" jest też chirurgiem stomatologicznym i własnie chyba będę musiała iść do niego usunąć zęba a wiesz gdzie młody przyjmuje?

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Hej,dziś raczej z Wami nie popisze, bo Tż zamówił komputer Teraz myje Pietrka, a ja wpadłam tylko powiedzieć, że kocham Ellmi, jest cudowna i dzięki niej będę miała wymarzoną marynarkę dla młodego Jeszcze raz, publicznie dziękuję

jakbym za nią sama zapłaciła, to byś mi mogła tak dziękować a tak to nie ma o czym mówić

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dostalismy list z urzędu miasta ze mamy mieszkanie!!! Mamy 5 dni na decyzję czy chcemy te mieszkanie.

ale musicie być w szoku trzymam kciuki za podjęcie właściwej decyzji

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej padam na pysk jelitowka "rzondzi" dzisiaj u nas Pietraszko jak nie jadl tak nie je plus rzyga, maz rzyga dalej niz widzi ja tylko chodze sprzatam i ogarniam ten majdan, wyladowalam na L4 na zuczka po dwoch tyg pracy Dobrze ze chociaz miesiac zamkniety to w miare czyste sumienie mam bo jakby mi te tony papierow zalegaly to bym sie poplakala chyba

zdrówka

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 22:55   #183
Lenova
Wtajemniczenie

Silver trzymam kciuki oby sprawy mieszkaniowe ułożyły się po Waszej myśli, jednak co swoje to swoje

Lady zdrówka dla Was !

Co do prezentów to myślałam nad taką kuchnią większą , ale tż twierdzi że zagracimy pokój , więc chyba kupujemy tablicę kredowo-magnetyczną z rolką papieru, Blanka ciągle coś rysuje więc myślę że się spodoba, no i farmę jakąś .Ona ma fioła na punkcie zwierząt domowych

Bokeh ale się zagrzałam jak poczytałam komentarze przy zdjęciu z rozpaćkanym jedzeniem . Ci "doradzacze" mają dzieci ?

jeeeeeju po co ja na te studia wróciłam, teraz muszę siedzieć po nocach
W ogóle nie wiem czy pamiętacie ale mam ogromne problemy z wysławianiem się publicznie , prezentacje na studiach to dla mnie wielki stres. A powiem Wam, że chyba przezwycięzyłam to troszkę, jestem już po jednej prezentacji, zacięłam się raz ale juz tego nie przeżywam .No i na zajęciach się udzielam co dla mnie jest nowością. Wiem, że to mało interesujące jak na forum o dzieciach ale tak chciałam się podbudować.dziękuję za uwagę
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 22:59   #184
szklanka19
Zadomowienie

Silver to skoro macie porównanie, że znajomi płacą 200zł to luzik, chyba bym już nie miała oporów myśmy zimą dobijali do 1000 miesięcznie i nie było tropików. Fajnie bo tam chciałaś mieszkać, także mam nadzieję, że uda się tak jak będziecie chcieli

Debrah zakładaj śmiało ja np. mam polubione na fb blogi, które czytam i cieszę się, że mi wyświetla, że jest nowy wpis np. bo w natłoku codziennym nie ogarniam kto i kiedy coś nowego napisze. No i Twoja tematyka jest jednak mało "popularna" (w sensie mało jest blogów na taki temat), więc myślę, że może się przydać taka forma reklamy i zawsze można tak trafić do zainteresowanych

Lenova no to brawa dla Ciebie za śmiałość
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 22:59   #185
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
:md leje: jak Cie czasem czytam to wydaje mi sie ze jestem mega brudasem ja za porzadki swiateczne mam zamiar wziac sie w ostatnim tyg. zawsze tak sprzatam
Jeeej, ja wcale. Tzn tyle tylko co na codzien, zadnych tam szalenstw przedswiatecznych, bo i po co

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-02, 23:16   #186
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jeeej, ja wcale. Tzn tyle tylko co na codzien, zadnych tam szalenstw przedswiatecznych, bo i po co

ja to samo
dzisiaj się o to ścięłam z koleżanką z pracy, bo wzięła sobie dzień wolny, wróciła i mówi, że dzieki temu udało jej się posprzątać łazienkę i coś tam jeszcze na święta już; to mówię, że do świąt przecież jeszcze nie raz tą łazienkę będzie sprzatać, a tu chodziło o szorowanie fug, bo przecież święta bez fug na błysk się nie odbędą jeszcze ma zaplanowany drugi dzien wolny na mycie okien

Stary 2014-12-02, 23:20   #187
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ja to samo
dzisiaj się o to ścięłam z koleżanką z pracy, bo wzięła sobie dzień wolny, wróciła i mówi, że dzieki temu udało jej się posprzątać łazienkę i coś tam jeszcze na święta już; to mówię, że do świąt przecież jeszcze nie raz tą łazienkę będzie sprzatać, a tu chodziło o szorowanie fug, bo przecież święta bez fug na błysk się nie odbędą jeszcze ma zaplanowany drugi dzien wolny na mycie okien
nigdy nie zakumam taki ludzi
Dla mnie dzien wolny jest od odpoczywania.

Moja t.wziela w tamtym tygodniu 3 dni wolnego, oficjalnie na odpoczynek od pracy.
Ale mi sie przyznala, ze na sprzatanie. Okna umyla, w szafkach posprzatala... kosmos dla mnie!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-02, 23:23   #188
elllmi
Zakorzenienie

u nas są takie dwie dziewczyny, które po każdym weekendzie licytują się, która więcej sprzątała

to ja już dziękuję, jeszzce się nie kąpałam, a wstaję za 4,5 godziny

dobranocki

Stary 2014-12-02, 23:37   #189
nafiyqa
Zakorzenienie

Jestes hardkorem!

Stary 2014-12-03, 05:24   #190
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Ja tak samo !!!
Przecież nikt mi do szafek nie zagląda. Nie ogarniam tego.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 05:40   #191
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Hej. Dziś pogrzeb a ja nie mogę spać od 5.
Niuniek się przesikal wiec jakoś na spiocha przebrałam ale sama już nie usnelam. Meczy mnie i pogrzeb i tzta wyjazd. I nie tyle tęsknota bo to pewnie dotrze do mnie później-ile to o czym nie zapomnieć, co mu będzie potrzebne. Kosmetyki. .. lekarstwa. .. ciuchy-czy B jestem dziwna. ?

---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ----------

P.s. Silver gratulacje za dobre wieści-no ale tak jak dziewczyny mówią-Wszystko dobrze sprawdźcie
A jeszcze przepraszam-na jakiej zasadzie macie mieszkanie bo ja nie w temacie)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 06:19   #192
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

W ogóle nie wiem czy pamiętacie ale mam ogromne problemy z wysławianiem się publicznie , prezentacje na studiach to dla mnie wielki stres. A powiem Wam, że chyba przezwycięzyłam to troszkę, jestem już po jednej prezentacji, zacięłam się raz ale juz tego nie przeżywam .No i na zajęciach się udzielam co dla mnie jest nowością. Wiem, że to mało interesujące jak na forum o dzieciach ale tak chciałam się podbudować.dziękuję za uwagę
brawo!

Cytat:
u mnie szalenstwo to firanki + mycie okien a ze tylko u mnie na pietrze mam 6 okien, wszystkie podwojne to troche schodzi :/
uwielbiam zapach wypranych rozwieszonych firan, to takie moje zboczenie na swieta

---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:13 ----------

http://fakty.interia.pl/malopolskie/...cts_news_small

oby tak dalej!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 06:33   #193
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Aaaaa, dzięki wielki, super ta skrzynia. Musż esię poważnei nad nią zastanowic. chociaż Tż jak zobaczy to stwierdzi że sam zrobi
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Dziewczyny można przegiac z jajkami? Ami.się uparcie domaga omletow codziennie np.teraz je omlet z ciemnym kakao (w sensie gorzkim) z kwaśnym dżemem porzeczkowym lowicz 100% (też jem z.nią :p) , codziennie te jajka tak.
No nie wiem czy akurat codziennie to dobrze. Ja mam w druga stronę, u mnei wogóle jajek nie lubi.
Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dziękuję za kciuki! Siedzę, czekam, ręce i nogi mi drżą

Debrah dzisiaj słuchałam audycji w radio że jajka są najlepsze na śniadanie bo zawierają wszystkie potrzebne składniki na dobry początek dnia. Ile w tym prawdy nie wiem

Lenova moja mała też mówi o sobie niunia. Może Blanki tak mają
U mnie podobnie: nuna
Cytat:
Dostalismy list z urzędu miasta ze mamy mieszkanie!!! Mamy 5 dni na decyzję czy chcemy te mieszkanie.
Super
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

To bardzo podobnie, jak u nas. Metrażu mamy łącznie 169, a spalamy ok. 3,5/4 t węgla w sezonie Czyli na podobnym metrażu pewnie wyszłoby to samo Lata nie liczę, bo solary wodę grzeją, a nawet jeśli ,to sporadycznie się trafi, że trzeba zapalić, a na zagrzane wody spokojnie wystarczy spalenie samego drewna.
My na prawie 200 metrów, max 4 tony przez zimę, z tym że zaczynamy palic we wrześniu i czasem do maja nawet ciągniemy
Z woda tak samo, w lecie grzeją solary, w zimie grzeje centralne
Cytat:
Czyli myslisz, ze w ogole jest sens, to nie jest przesada, fb do bloga takiego jak mój?
Zakładaj, zakładaj może będziesz wtedy więcej pisać
Cytat:

Moja t.wziela w tamtym tygodniu 3 dni wolnego, oficjalnie na odpoczynek od pracy.
Ale mi sie przyznala, ze na sprzatanie. Okna umyla, w szafkach posprzatala... kosmos dla mnie!
Mi przydałby się dzięń wolny od Olwiki wtedy wysprzątałabym wszystko.

Dzisiaj wreszcie jakaś spokojniejsze noc, tylko jedna pobudka. Ale za to wczoraj dała czadu ze spaniem, na drzemce popołudniowej spała prawie 3 godziny, dopiero jak zaświeciłam swiatło w pokoju to się obudziła. Na szczęscie na noc usnęła 21:20.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 06:59   #194
meneq
Zakorzenienie

Czesc!
debrah 1 jajko dziennie jest jak najbardziej ok moim zdaniem; zwlaszcza, ze Amelka chetnie je i tego trzymalabym sie
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 07:14   #195
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
ja to samo
Moze ma upierdliwa t.
Cytat:

Dla mnie tez dzien wolny = odpoczynek

Witajcie z rana
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-03, 07:38   #196
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

klask i:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49184779]Silver, a gdzie to?

U nas koszta ogrzewania nie są tragiczne, mamy piec CO w kuchni, nieduży, ale ogrzewamy nim i nasze 62m, i mojej mamy 2 piętra wyżej 100m Zimą na tę powierzchnię schodzi nam jakieś ... 3 tony? I to zeszła zima, kiedy we wrześniu zaczęliśmy grzać, i aż do kwietnia, w połowie jakoś. 7mcy grzania. Czyli 3tony to jakieś 2000 na metraż 160 (i do tego przejście 2 piętra wyżej).[/QUOTE]

no to ładnie! ciekawe ile u nas pójdzie.... my wsypujemy 125kg groszku na 6 dni jak na razie;]

Hje, juz nie moge sie doczekać, jak sie wyprowadzisz i wspomniesz moje słowa:P "dlaczego, dlaczego tak późno sie wyprowadziliśmy ! " ;p

Amelka dziś wstała z gorączką 38.8 pierwsza nasza gorączka w życiu..... tzt pojechal do Łodzi a ja mam zamiar ogarniać chatę no i
ja też w sumie chora...

EWIK gratulacje!!!!!!!!

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 07:41   #197
misiaeel
Wtajemniczenie

hej

silver gratulacje!!

Deli zdrówka dla Amelki

co myslicie? fajne?
http://allegro.pl/garaz-drewniany-z-...779810812.html

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 08:06   #198
Ultra81
Rozeznanie

Dzień dobry!
Witam się z rana, czujemy się już z Mychą znacznie lepiej, ja wreszcie mogę coś normalnego zjeść, choć na siłkę jeszcze nie mam siły.

Silver - wielkie gratulacje! Mam nadzieję, że wszystko ułoży się po Waszej myśli. Policzcie sobie na spokojnie i myśle, że jakoś się da Mocno trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
:md leje: jak Cie czasem czytam to wydaje mi sie ze jestem mega brudasem ja za porzadki swiateczne mam zamiar wziac sie w ostatnim tyg. zawsze tak sprzatam
Siostro Ty moja
Poważnie, Hje, sprzątacie już na święta? Wow!

Cytat:
Czyli myslisz, ze w ogole jest sens, to nie jest przesada, fb do bloga takiego jak mój?
Ja nie Bokeh, ale się wypowiem Debrah, wg mnie jak najbardziej jest sens zakładać fb do bloga, choćby właśnie z tego powodu, że na bloga wszystkiego nie wrzucasz, a na fb już możesz więcej, niekoniecznie zamknięte notki. Osobiście myśle, że Twój przykład może bardzo wiele dać dziewczynom w podobnej do Twojej sytuacji, które wahają się, czy dadzą radę jako mamy. Może jak zobaczą, że da się, zobaczą, jak wygląda Twój dzień, że w sumie "jest normalnie" i jak cudnie jest mieć w domu taką małą Mychę, będzie im łatwiej. Tak więc - zakładaj

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Silver trzymam kciuki oby sprawy mieszkaniowe ułożyły się po Waszej myśli, jednak co swoje to swoje

Lady zdrówka dla Was !

Co do prezentów to myślałam nad taką kuchnią większą , ale tż twierdzi że zagracimy pokój , więc chyba kupujemy tablicę kredowo-magnetyczną z rolką papieru, Blanka ciągle coś rysuje więc myślę że się spodoba, no i farmę jakąś .Ona ma fioła na punkcie zwierząt domowych

Bokeh ale się zagrzałam jak poczytałam komentarze przy zdjęciu z rozpaćkanym jedzeniem . Ci "doradzacze" mają dzieci ?

Gratki za studia
My też kupujemy na taką tablicę - Julia też ciągle bazgrze. Wczoraj dorwała kopertę i "pisała" list do taty, stawiając wiele znaczące kreski i kółka

Cytat:

O, kolejna siostra moja Normalnie odnajduję rodzinę z rana

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Hej. Dziś pogrzeb a ja nie mogę spać od 5.
Niuniek się przesikal wiec jakoś na spiocha przebrałam ale sama już nie usnelam. Meczy mnie i pogrzeb i tzta wyjazd. I nie tyle tęsknota bo to pewnie dotrze do mnie później-ile to o czym nie zapomnieć, co mu będzie potrzebne. Kosmetyki. .. lekarstwa. .. ciuchy-czy B jestem dziwna. ?
Nie, Neti, nie jesteś dziwna - to normalne, że ogarniasz takie "przyziemne" rzeczy. Mój mąż (ten były) bardzo dużo podróżował, ja też skupiałam się na pakowaniu, kompletowaniu rzeczy itp. Potem doszliśmy już do mega wprawy. Będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Czesc!
debrah 1 jajko dziennie jest jak najbardziej ok moim zdaniem; zwlaszcza, ze Amelka chetnie je i tego trzymalabym sie
O, fajnie, że to napisałaś Mycha też jajeczko chętnie wciąga i się zastanawiałam, czy nie za dużo tego.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
klask i:

no to ładnie! ciekawe ile u nas pójdzie.... my wsypujemy 125kg groszku na 6 dni jak na razie;]

Hje, juz nie moge sie doczekać, jak sie wyprowadzisz i wspomniesz moje słowa:P "dlaczego, dlaczego tak późno sie wyprowadziliśmy ! " ;p

Amelka dziś wstała z gorączką 38.8 pierwsza nasza gorączka w życiu..... tzt pojechal do Łodzi a ja mam zamiar ogarniać chatę no i
ja też w sumie chora...

EWIK gratulacje!!!!!!!!

Zdrówka dla Was!
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 08:33   #199
sylwietta1988
Zakorzenienie

Witam sie z rana, ledwo przytomna poszlam spac przed pólnocą (mały przed 23) a pobudke zarzadził przed 3 i kazał sie nosic w kocyku jakies dwie godziny- zmarzłam jak jasny piernik, nie miałam juz siły i połozylam sie z nim przysypiającym to urzadził półgodziną histerie... Dopiero M. udało sie go uspokoic i uspic przed 6 po czym zadzwonil mój budzik. No takze tego- wszystkie z Was narzekające na zbyt krótki sen zapraszam do mnie Jak sie Wam warunki pogorszą to sie perspektywa zmieni
Kawą sie poratowałam, szatanem nawet, a teraz brykam bezkarnie po all i róznych takich

HJE, dzwon o te mieszkania od Hope, przejedz, zobacz, wez kolezanke zaprawioną w bojach (Hope mam na mysli ) i zasuwaj na swoje!!!

Cytat:
kochana, super wiadomosc
doczytałam Twoje dylematy i rozwazania dziewczyn, podejmijcie dobrą decyzje trzymam mocno kciuki

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
ahhh, no i muszę powiedzieć że moje dziecko jest cudowne <3 ja nie chciałabym przerzucać moich stresów na nią, alw jednak ona dużo czuje - jak tylko przychodzę z pracy - pewnie też z tęskonoty - rzuca się na mnie, przytula, całuje, głaszcze, kocham ją
Ewulkaaa, nie daj sie tym babiorom Moj małe tez sie tak zachowuje jak wracam przed 17, nawet obiad jem po turecku na dywanie bo juz odejsc nie pozwoli az do zasniecia

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej padam na pysk jelitowka "rzondzi" dzisiaj u nas Pietraszko jak nie jadl tak nie je plus rzyga, maz rzyga dalej niz widzi ja tylko chodze sprzatam i ogarniam ten majdan, wyladowalam na L4 na zuczka po dwoch tyg pracy Dobrze ze chociaz miesiac zamkniety to w miare czyste sumienie mam bo jakby mi te tony papierow zalegaly to bym sie poplakala chyba

Ide spac poki spokoj chwilowy buziaki

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
O rany, kurujcie sie, oby szybko Wam przeszło

ULTRA, DELI, zdróweczka i dla Was

DEBRAH, co Ci szkodzi- zakładaj nic nie stracisz a zyskac mozesz

NETI, wg mnie to normalne, ze podswiadomie troszczysz sie o tzta, zeby mu nic nie zabrakło z rzeczy must have

HJE, rozwalasz system, wez sie kobito ogarnij, ja tez z tych porzadnickich ale nie mam zamiaru na swieta mebli odstawiac i szczoteczka do zębów kazdej rysy szorowac porzadki swiateczne to takie jak co tydzien w sobote (starcie kurzy/kurzów?, odkurzanie, umycie podłog, wysprzatanie łazienki)+ umycie okien i nowe firanki

Na doniczki do kuchni wydałam wczoraj 258 zł

Edytowane przez sylwietta1988
Czas edycji: 2014-12-03 o 08:34
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 08:37   #200
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Witam sie z poczekalni w labie robie test obciazenia glukoxa mam 75g i klucie po 1 i po 2 masakra jak dla mnie
Ultra meneq z tym R Julkowym to czekam wiem ze to trudne ale obaawiam sie ze bedzie problem w slowie czerwony mowi. W rak mowi jak krab mowi kab
I jest jeszcze mandrynka wiec tak roznie
Silver Gratulacje ja bym chyba brala zawsze koszty remontu niz mieszkania plus remont nizsze musicie ocenic wszystko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 08:38   #201
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Witam sie z rana, ledwo przytomna poszlam spac przed pólnocą (mały przed 23) a pobudke zarzadził przed 3 i kazał sie nosic w kocyku jakies dwie godziny- zmarzłam jak jasny piernik, nie miałam juz siły i połozylam sie z nim przysypiającym to urzadził półgodziną histerie... Dopiero M. udało sie go uspokoic i uspic przed 6 po czym zadzwonil mój budzik. No takze tego- wszystkie z Was narzekające na zbyt krótki sen zapraszam do mnie Jak sie Wam warunki pogorszą to sie perspektywa zmieni
Kawą sie poratowałam, szatanem nawet, a teraz brykam bezkarnie po all i róznych takich

HJE, dzwon o te mieszkania od Hope, przejedz, zobacz, wez kolezanke zaprawioną w bojach (Hope mam na mysli ) i zasuwaj na swoje!!!

kochana, super wiadomosc
doczytałam Twoje dylematy i rozwazania dziewczyn, podejmijcie dobrą decyzje trzymam mocno kciuki

Ewulkaaa, nie daj sie tym babiorom Moj małe tez sie tak zachowuje jak wracam przed 17, nawet obiad jem po turecku na dywanie bo juz odejsc nie pozwoli az do zasniecia

O rany, kurujcie sie, oby szybko Wam przeszło

ULTRA, DELI, zdróweczka i dla Was

DEBRAH, co Ci szkodzi- zakładaj nic nie stracisz a zyskac mozesz

NETI, wg mnie to normalne, ze podswiadomie troszczysz sie o tzta, zeby mu nic nie zabrakło z rzeczy must have

HJE, rozwalasz system, wez sie kobito ogarnij, ja tez z tych porzadnickich ale nie mam zamiaru na swieta mebli odstawiac i szczoteczka do zębów kazdej rysy szorowac porzadki swiateczne to takie jak co tydzien w sobote (starcie kurzy/kurzów?, odkurzanie, umycie podłog, wysprzatanie łazienki)+ umycie okien i nowe firanki

Na doniczki do kuchni wydałam wczoraj 258 zł
pojkaz jakie doniczki?? ja jestem na etapie poszukiwan

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 08:42   #202
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Hmmmm wiesz co, ze nie wiem do końca co odpisać. Zadna z mundrych ksionzek mi tu na pomoc nie przyjdzie, ja ci napisze tylko jak ja to jakoś czuję, ale jeszcze zapytam czy na sali jest Szaja? Bardzo jestem ciekawa Twojej odpowiedzi w tym temacie?

Ja to czuje tak - skoro to jest taka faza rozwojowa, animizm w pelni ( wszystko zyje, moze miec tozsamosc itp itd faza na wymyślanki) itp to on sobie realizuje swoje fantazje i jest to jakas jego potrzeba, żeby sobie sterować sposobem zabawy, scenariuszem itp itd bo czy ty jesteś przekonana, że on NIE WIE jak jest na prawdę?
Ja bym to pociągnęła jakoś z humorem typu "hmm mówisz, że to małgosia? myslisz, że małgosia miala wcześniej zarost? " (wiadomo, przykład z kosmosu).
On ci intensywnie reaguje na negacje, bo "naprawiajac" kwestionujesz jego pomysł na interpretację, trochę to chłopakowi blokuje kreatywność i autonomię mu zabiera bo "musi być tak jak powiedziała mama, a chciałem inaczej" - Twój upór Wam chyba szkodzi skoro powoduje u niego histeriozę.
Zaczep go o to co mowi, zagadaj , obróc to w zabawę i zobacz co Wam wyjdzie - to jest jakiś te sygnał od niego, że ci to mowi, kiedy wie, że ty wiesz jak jest na prawdę - może być z tego fajny dialog, dowiesz się czegoś o swoim dziecku.
Ja bym nie poprawiała w sposób kategoryczny, nie widzę sensu. Podrążyła w zabawie.
e?
Dzieki Debrah za wypowiedź ja mu sie wlasciwie nigdy kategorycznie nie sprzeciwialam, bo wlasnie mialam w tyle glowy, ze blokuje ta dziecieca fantazje. W wiekszosci przyppadkow faktycznie mam wrazenie, ze on wie jak jest "na prawde" a po porostu w danej chwili ma ochote na "inna" prawdn, na taka swoja

Ktos dzisiaj na grupie fb wrzucil link do tego artykulu :
http://bliskawiara.pl/2013/11/28/odp...ynienie-dobra/
Jakie macie plany w tej kwiestii?
Mi jego lektura dala szersze spojrzenie na zagadnienie, o ile wczesniej wydawalo mi sie oczywiste, ze chce, zeby Tomek wierzyl w Mikolaja i cala ta otoczke, tak tera pojawily sie pewne watpliwosci. Jeszcze wieksze niz mialam kilka dni temu bo jakos w weekend probowalismy z tz ustalic kto przynosi prezenty w trakcie swiat, u niego byla gwiadka lub dzieciatko a u nas gwiazdor.

Bylam wczoraj na wizycie, mlode rosnie, ma juz okolo 230 gram ale lekarz stwierdzil, ze nie ma jeszcze pewnosci czy to chlopak czy dziewczynka, takze pozostaje nam czekac do kolejnego miesiaca.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 08:46   #203
sylwietta1988
Zakorzenienie

Prawie sie dzis w busie popłakałam, jak uslysza
lam o Adasiu, ze próbują go wybudzac, ze ma cisnienie krwi w kierunku normalnego, ze narzady ok, tylko nie wiadomo co z pracą mózgu
Stary 2014-12-03, 08:46   #204
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Debrah nam prof od metabolizmu zalecila jedno jajko dziennie przy niskim spozyciu miesa wiec spoko
Co do fanpage jestem za blog fajny mysle ze tematyka znajdzie swoich fanow

Deli znajoma szuka niani do 2 chlopcow w Radomiu podac Ci namiary
Neti norma tz nie wyjezdzal wczesniej wiec sie martwisz moj duzo jezdz sam sie pakuje nie wtracam sie czasem kodzule uprasuje

Stary 2014-12-03, 08:49   #205
ezzo
Zadomowienie

sylwietta wspolczuje nocki, na pocieszenie powiem ci, ze u mnie podobnie bylo noc wczesniej, ale katarzysko mlodego dopadlo, takze wybaczam, dzisiaj nocka w naszej normie

silver ciesze sie bardzo, ze dostaliscie taka dobra, wyczekiwana wiadomość.

deli zdrówka dla was

mika oby badanie minęlo jak najszybciej.
U nas "r" z reguly nie ma, to znaczy jest takie smieszne francuskie, ale np w zdaniu " tata idzie Do pracy" to "r" jest takie czyściutkie.

Debrah mi tez sie wydaje ze fanpage to swietny pomysl, dzieki temu zainteresowani beda sledzic czy cos nowego dzieje sie na blogu, jednak fb jest z reguly czesciej w uzyciu niz pojedyncze strony, do tego mozna wrzucic jakies tematy pod dyskusje, ktore moga cie pokierowac do jakis ciekawych zagadnien z ktorych powstanie konkretny wpis.
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 08:58   #206
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
pojkaz jakie doniczki?? ja jestem na etapie poszukiwan
nie pokaze niestety bo stacjnoarnie kupowałam u nas w sklepie ceramiczne, odcienie brazu i bezu bo taką mam kuchnie

Dziewczyny, wiem ze sie powtarzam bo temat wielokrotnie wałkowany, ale cofac sie i szukac przerasta moje mozliwosci
Kolezanka ma taką sytuacje: przedszkolak, który non stop przynosi do domu jakies choróbsko (od wrzesnia poszedł) i w domu pólroczniak, który siłą rzeczy od niego łapie. Co dla nich? Żeby wzmocnic odpornosc?
Stary 2014-12-03, 09:01   #207
hope01
Zakorzenienie

Sylwietta współczuję takiej nocki, Dawid za to ostatnio po 1, po 2 się drze po mnie, a jak się nie dobudzę to przyłazi do mnie i nad uchem: "MAMO!".

Hje jak będzie trzeba z Tobą połazić, to nie ma problemu (o ile mi coś nie wypadnie typu koniec świata )

Deli, Ultra zdrówka

Silver ja za Was trzymam i Waszą decyzję. TZ mój mówił, że dobra gazówka i nie będziecie mieć wysokich kosztów

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 09:01   #208
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Jestem po 2 kluciu i zyje chyba ciaze mnie uodparniaja

Podrzucie pomysl na fajna i latwa salatke ukladam juz menu na urodziny Julka i nie mam pomyslu a nie chce sie narobic jak glupia

U nasbkolejna noc tragiczna i juz nie mam pomyslu o co chodzi trwa to od miesiaca z dwoma przespanymi calkiem po drodze a tak pobudka ok 2-3 i do 5 dimaga sie taty i bujania na pilce nie ma placzu ale zasnac nie moze jak ide ja to cycunia i zaraz tate wola jestesmy juz wykonczeni psychicznie

Stary 2014-12-03, 09:11   #209
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
sylwietta wspolczuje nocki, na pocieszenie powiem ci, ze u mnie podobnie bylo noc wczesniej, ale katarzysko mlodego dopadlo, takze wybaczam, dzisiaj nocka w naszej normie
u nas juz taka czwarta z rzedu (tylko nie chce Wam smęcic), w sensie pobudek, szalenstw po łózku a potem żądań noszeia, ale przynajmniej bezn histerii było do tej pory a dzis juz poszło po bandzie.
Stary 2014-12-03, 09:15   #210
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Witam sie z poczekalni w labie robie test obciazenia glukoxa mam 75g i klucie po 1 i po 2 masakra jak dla mnie
Ultra meneq z tym R Julkowym to czekam wiem ze to trudne ale obaawiam sie ze bedzie problem w slowie czerwony mowi. W rak mowi jak krab mowi kab
I jest jeszcze mandrynka wiec tak roznie
Silver Gratulacje ja bym chyba brala zawsze koszty remontu niz mieszkania plus remont nizsze musicie ocenic wszystko

Wow, mowi mandarynka! U nas jest "pinga". Uprzedzam, to tez nie po jap ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości