Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :) - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-03, 11:18   #2521
rybkaa90
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Moja mamcia też jest Lidzia
Wszystkie Lidki to fajne babki są!

Idę robić obiad, bo później jadę wybierać kurtkę, w którą zmieszczą się te wielkie cyce, bo niestety płaszcz już za mały
Ja kupiłam kurtkę ze dwa tygodnie temu, była luźna. Wczoraj mierzyłam i zrobiła się bardziej opięta.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 11:23   #2522
Irmusia81
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość

Mi też już dzieć wariuje od jakiegoś czasu, a od paru dni te wieczorne kopniaczki są wyczuwalne pod ręką
W pierwszej ciąży tez poczułam w okolicach 17 tc
Teraz czekam- może będą wcześniej

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Ja od 6 w drodze do Katowic
podziwiam kochana Ja musiałabym wychodzić o 5:30, gdyby nie l4...A tak smacznie sobie śpię do 8 nawet
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 11:26   #2523
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Mój najsmieszniejszy sen był w pierwszej ciąży. Śniło mi się ze kasjer w markecie zaproponował mi ze zrobi mi USG i określi płeć. Wiec się zgodzilam. Facet wziął czytnik i jeździł mi po brzuchu, na komputerze pokazała się dziewczynka w pozycji porodowej, a zdjęcia drukowały się zamiast paragonu. ....

Kosmos
Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

śniło mi sie , że byłam w Rosji i jechałam pociągiem na olimpiade, ale.....transportowałam przy okazji zwłoki Ani Rubik, bo Putin mi kazał ... te zwłoki najpierw były zmrożone ale że podróż długa to zaczeły śmierdzieć i mięknąć.... fuj. nawet w telewizji ludzie mówili że Putin żle postąpił bo zepsuł mi przyjemność podróży na olimpiade.......
Dziewczyny, normalnie zaplułam monitor herbatą, ja jeszcze nigdy takich sennych jazd nie miałam

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
U mnie w mieście sa bliźniaki BRAJAN i DŻEJKOP
omg

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość

Witam się w 15 tc Zapraszam na Podlasie, my zasypani
Gratulacje i zazdroszczę śniegu!

My z imionami będziemy mieli problem, oczywiście Blanka mi się podoba ale mąż średnio nastawiony... Myśleliśmy o Natalii albo Zuzannie, a dla chłopca jak na razie jest Szymon
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 11:26   #2524
mycha_818
Zadomowienie

Ja kupiłam sobie kurtkę w zeszłym roku na wyprzedażach i juz w zeszłym roku jej nie nosiłam. Teraz chciałam tę starą wziąć na codzień, na podwórko, na budowę itd a do pracy nosić nową. Niestety starą będę musiała przeprosić, bo w nowej to nawet grudnia mogę nie przechodzić, taka jest ciasna. Mimo, że nie przytyłam dużo, bo narazie tylko kilogram, to kurtka jest mi ciasna. Nie wiem jak to się stało ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 11:27   #2525
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Nooooo, wszyscy mówią Mija.
Nawet mój tż się wczoraj naśmiewał i mówił sobie: "Ale ten czas szybko MIJA"

Aaaaa, u mnie na ulicy są siostrzyczki Vanessa (bardzo już teraz popularne) i Jennifer
mnie się takie imiona z patologią kojarzą nie wiem, ale zawsze w tv jak są jakieś programy o takich rodzinach to same Brajany, Dżesiki i Vanessy, jeszcze z normalnym polskim nazwiskiem, no koszmar jak dla mnie

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 11:30   #2526
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
oo mi sie Oliwia podoba. i po wlosku jest prawie tak samo - Olivia. ale tu sie wszystkim z Olivia od Popeya kojarzy...

a Kuba jako zdrobnienie od Jakuba czy jako samodzielne imie?
mam kuzyna Kube (Jakuba) ale ma juz 20 lat
akurat mój Kuba to Jakub

Cytat:
babcia Dzennifer wymiata!!!!!!! (babcia Dzenia?)

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Hej

W pierwszej ciąży tez poczułam w okolicach 17 tc
Teraz czekam- może będą wcześniej

podziwiam kochana Ja musiałabym wychodzić o 5:30, gdyby nie l4...A tak smacznie sobie śpię do 8 nawet
do 8... ja to do 10tej

dziecko mnie pospieszało i zapomniałam napisać o 2 rzeczach

co do imion narazie to tylko moje luźne przemyślenia. Dla chłopca Filip a dla dziewczynki już kiedyś pisałam Zosia albo Zuzia ale co ja jeszcze wymyślę to kto wie

co do dywanów ja też nie lubię ale....ja mieszkam w mieszkaniu wynajmowanym i na podłogach jak się wprowadziłam wszędzie były komunistyczne płytki PCV i to mega zniszczone. W związku z tym, że to nie moje to trochę szkoda kasy komuś robić i tylko w przedpokoju położyłam panele i w toalecie płytki. Fakt, że coraz bardziej mnie.... irytuje dywan więc coś zaczynam kombinować

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 11:31   #2527
rybkaa90
Zakorzenienie

Wydaje mi się, że rodzice dając dziecku "światowe" imię, myślą że podniosą sobie tym status społeczny...

06.09.2014
Stary 2014-12-03, 11:31   #2528
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam sobie kurtkę w zeszłym roku na wyprzedażach i juz w zeszłym roku jej nie nosiłam. Teraz chciałam tę starą wziąć na codzień, na podwórko, na budowę itd a do pracy nosić nową. Niestety starą będę musiała przeprosić, bo w nowej to nawet grudnia mogę nie przechodzić, taka jest ciasna. Mimo, że nie przytyłam dużo, bo narazie tylko kilogram, to kurtka jest mi ciasna. Nie wiem jak to się stało ;-)
no tak to jest. Ja jak szłam na wizytę to myślałam, że wyjdzie z + 5kg bo taki mam bebzol....ale okazało się, że +1,5 kg....więc w sumie OK....

Maja
Stary 2014-12-03, 11:31   #2529
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Zlinczujeciee mnie ale marzę o śniegu

---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Byłam wczoraj u okulisty. Wada mi się poglebila o dodatkowa dioptrie, jego zdaniem ciąża ma na to wpływ. Powiedział, ze mam bardzo cienka siatkówkę ale na szczescie nie odkleja się. I powiedział, ze jak dla niego absolutnie CC. Za dwa miesiące mam przyjsc do kontroli i wtedy tez skieruje mnie na USG oczu
najważniejsze, żeby było dla Ciebie bezpiecznie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Lubiekawe mam wrażenie, że traktujesz nas czasem jak małe dzieci, które trzeba wszystkiego uczyć i uświadamiać bierz pod uwagę, że jest tu sporo kobiet w okolicach 30-ki i takich, które mają już dzieci i pewne doświadczenie w tych kwestiach...
ale może tylko ja to tak odbieram?
nie tylko Ty tak to odbierasz.
Choć mnie to nawet troszkę bawi

Cytat:
Dziewczyny, imiona wybrane?
Nie. Ostatnio myślę o Stasiu

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Co do termofora to mi lekarz mowil ze podniesienie temperatury wod plodowych do 38 stopni jest juz bardzo niebezpieczne dla dziecka takze mysle ze lekarz wie lepiej...
a jednak
Stary 2014-12-03, 11:34   #2530
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

jest taki wątek a propo imion...stary jak świat...a co tam się chwilami działo to

Maja
Stary 2014-12-03, 11:39   #2531
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
mnie się takie imiona z patologią kojarzą nie wiem, ale zawsze w tv jak są jakieś programy o takich rodzinach to same Brajany, Dżesiki i Vanessy, jeszcze z normalnym polskim nazwiskiem, no koszmar jak dla mnie
Mi tak samooo

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
jest taki wątek a propo imion...stary jak świat...a co tam się chwilami działo to
Wyobrażam sobie

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 11:41   #2532
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że rodzice dając dziecku "światowe" imię, myślą że podniosą sobie tym status społeczny...
Kiedyś na socjologii miałam zajęcia na ten temat i podobno jeśli rodzice dają dziecku takie imię to dlatego, że podświadomie chcą dziecko wyposażyć w wyjątkowe imię, gdyż wiedzą, ze nic innego wyjątkowego w życiu nie będą mogli mu zaoferować. Ale nie wiem czy zgodziłabym się z tym tak do końca...
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 11:42   #2533
fartuch
Zakorzenienie

u mnie w kościele ostatnio był chrzest w kościele, i był Denis Kristofer
Stary 2014-12-03, 11:44   #2534
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Kurczę, ja ze swoim Jankiem to się schować mogę

06.09.2014
Stary 2014-12-03, 11:52   #2535
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 12:01   #2536
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
najważniejsze, żeby było dla Ciebie bezpiecznie

nie tylko Ty tak to odbierasz.
Choć mnie to nawet troszkę bawi

Nie. Ostatnio myślę o Stasiu

a jednak
ja też chociaż tż jeszcze za bardzo nie wie co ma o tym myśleć i jeszcze Zuzia albo Antonina ( Tosia)
Podoba mi się też Anastazja, ale jak to zdrobnić?

Alkamor a co się działo na wątku o imionach?

Jak moja była jeszcze w maluchach to powtarzały się przeważnie męskie imiona, żeńskie żadne na 16 osób było 3 Marcelów i 2 Kacprów

Stary 2014-12-03, 12:02   #2537
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lubiekawe5 Pokaż wiadomość
U mnie w drugim trymestrze w środku stanęła waga i miałam bardzo wolny przyrost, jakieś 0,5 kg na miesiąc.

Wiem, ze są tu kobiety po 30-ce i że mają dzieci i czytam je mając nadzieje ze czegoś się jeszcze naucze, w szczególności o nowinkach dla przedszkolaków. I podchwytuje te informacje.
Jeżeli jednak po raz kolejny pomimo moich opisów i wyjaśnien ktoś nadal wypowiada sie jakby nie zrozumiał tego co napisałam to jak mam go traktować? Jak dorosłego? Czasami mam wrażenie jakbym właśnie z dziećmi pisała: ja o grzybach te o rybach.....zaczyna być to irytujące. Czasami takie brednie czytam że za głowe się łapie iż niektóre k0biety będą matkami. I zaznaczam, ze nie pisze o tym forum, pisze ogólnie. Tu zirytowała mnie ta jedna sytuacja dotycząca termofora. TAk zapytam. Jak sie kąpiesz to w ciepłej wodzie czy zimnej? I ile się myjesz minute, dwie? Czasem nie boisz się że poronisz bo sie w ciepłej wodzie wykąpałaś? Błagam, przeczytaj jeszcze raz co napisałaś i co napisałam ja i sie nad tym zastanów, tylko logicznie bo już nie mam siły dalej grać w odbijanie piłeczki byleby coś odpisać.
Cytat:
Napisane przez lubiekawe5 Pokaż wiadomość
to nie mądrości tylko doświadczenie i nic nikomu nie narzucam, nie denerwuje mnie inne myślenie - irytuje mnie brak myślenia i nieumiejętność czytania ze zrozumieniem. Prysznic to ta sama temperatura co przykładanego termoforu !!!! I nie leży sie z nim pół dnia bo woda w środku stygnie. Napradwe myślenie nie boli, spróbuj - fajne uczucie.
Acha i teraz byłam złośliwa. Co do tego nie ma wątpliwości.
To tyle.
nie no to już przegięcie
Stary 2014-12-03, 12:03   #2538
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
ja też chociaż tż jeszcze za bardzo nie wie co ma o tym myśleć i jeszcze Zuzia albo Antonina ( Tosia)
Podoba mi się też Anastazja, ale jak to zdrobnić?

Alkamor a co się działo na wątku o imionach?

Jak moja była jeszcze w maluchach to powtarzały się przeważnie męskie imiona, żeńskie żadne na 16 osób było 3 Marcelów i 2 Kacprów
Nastka

Lena
Stary 2014-12-03, 12:15   #2539
poldzik
Zadomowienie

Kristofer!!!! Kristofer i Dzenifer!!!!

super.

musze wam powiedziec, ze tu we wloszech tez sa takie jazdy... np Jessica - w jezyku wloskim teoretycznie litera J jest bardzo malo uzywana, wiec zeby bylo po wlosku i bylo wiadomo jak to czytc to niektorzy pisza Gessica znam tez Jvhonne (czytane Ivon z francuska, toz to koszmar jakis!!!) i Sciaron ("Szaron"...) koszmarki na calym swiecie sa i to sa zwykle wlasnie rodziny z nizin spolecznych...
no i ostatnio tu jest moda na Helene - wlosi litery H nie wymawiaja, wiec to tez taka fanaberia... "moja corka ma na imie Elena ale przez "H" hehe

co do dywanow ja tez nie lubie. my mamy tylko w sypialni ze wzgledow izolacyjnych pod nasza jest sypialnia tesciow, przez dywan mniej slychac odglosy
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 12:18   #2540
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Nastka
noooo... ale jeszcze jest czas, będę się zastanawiać jak poznam płeć

Stary 2014-12-03, 12:19   #2541
k a j a
Zakorzenienie

A ja dywan sobie niedawno sprawiłam ale taki nieduży i tylko przy kanapie i pełni funkcję wycieraczki bo mam welurową kanapę i wszystko ciągle się niosło na tą kanapę. a tak zostaje na dywanie

Lena
Stary 2014-12-03, 12:21   #2542
fartuch
Zakorzenienie

Co do imion to moja siostra ma schizę w drugą stronę, imiona jakie jej się podobają do Henryk, Józef, Walerian, Jadwiga... Na szczęście jej mąż potrafi jej wybić te chore pomysły z głowy. Ale imiona ich dzieci bardzo polskie: Stanisław, Maria, Antonina

Najbardziej miała schizę na Walerię, ew. Waleriana... A co Ciekawe nazwisko ma bardzo podobne, bo Walkiewicz, już sobie wyobrażam co to dziecko by w szkole przezywało, i jak bardzo by było gnębione...
Stary 2014-12-03, 12:23   #2543
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Ja tam też nie przepadam za dywanami. Do sypialni chcę tylko kupić takie małe puchate dywaniki pod nogi i do salonu pod ławę.
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 12:24   #2544
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Ja 14 znaczne w piątek i marzę o ruchach Dzieciulka

Dziewczyny, imiona wybrane?
Tak, Konrad i Liwia.

Cytat:
Hej Wam

Pisałyście o ruchach.. ja też COŚ zaczynam odczuwać, ale raczej tą 'rybkę' i takie pojedyncze muskanie, jak leżę na wieczór w łóżku juz.
W pierwszej ciaży kopniaki miałam w 18 tyg..

cycki mi urosły ale sa takie faaajneeee
Ja nie wiem czy moja rybka to nie gazy bo tylko wieczorem tam coś czuję

Cytat:
A propos imion - mojego tż siostra wczoraj urodziła i dała na imię Mia
Ładne

Cytat:

Co do wózka - bardzo podobny był do tego: https://www.google.pl/search?q=quinn...ml%3B600%3B271
Ciekawy, ale ja bym takiego nie kupiła Mam wrażenie, że na tym stelażu jest niewygodny. A no i chyba mnie na niego nie stać
Akurat ten wózek mam w rodzinie i muszę powiedzieć, że jest super, nawet po piachu można po nim jeździć po plaży i gdyby nie to, że ma trzy koła to ten właśnie by był moim wozem. Zresztą ostatnio wypowiadałam się na jego temat na wózkowym, naprawdę jest ekstra, tylko to kretyńskie kółko (przeszkadza tylko estetycznie bo nienawidzę trójkołowców ).
Aaaa i mamy ten taki bezowo-piaskowy, na żywo o wiele ładniej się prezentuje i ja jako fanka czarnych wózków uważam, że ładniejszego koloru jak ten piaskowy dla tego wozu nie ma

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość

szuu - ja nie mogłam nikogo znaleźć wśród znajomych kto by chciał tą wersalkę (a wcale nie jakiś złom bo 4 lata ma) i w końcu pojechała do mojej chrześnicy do harcówki
A mnie wkurza to, że chcemy dać za free, ale najlepiej chyba, żebym ja na plecach je przeniosła...albo transport za swoje zorganizowała wrrrr

Ja mam alergię na wyśmiewanie się z imion, nawet jak dzieciak ma Dżenifer czy Genowefa, po prostu uważam, że dorosłym ludziom nie przystoi wyśmiewanie się z kogokolwiek z powodu imienia czy nazwiska.

Ale sny macie przednie, ja się wczoraj naoglądałam tego filmiku i małe kaczuszki mi się śniły

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 12:25   #2545
masija
Zakorzenienie

Rany ale spisałyście

Wy tu o imionach-nam się podoba Lena,Zuza,Iga,Julia i z męskich tylko Wiktor Tylko jak tu Wiktora zdrabniać?:roll eyes:

Mam trochę dziwne pytanie, bo wiem, że u każdej z nas będzie inaczej ale czy po ciąży okres jakoś się uspokaja? Jest jakaś choćby mała zasada co do tego, że dolegliwości stają się mniejsze?
Bo mnie by to cholernie urządzało Nie wyobrażam sobie moich bóli okresowych i zajmowania się maluchem

A ostatnio wcinam obwarzanki Są taaakie pyszne

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 12:27   #2546
poldzik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Rany ale spisałyście

Wy tu o imionach-nam się podoba Lena,Zuza,Iga,Julia i z męskich tylko Wiktor Tylko jak tu Wiktora zdrabniać?:roll eyes:
:
moj brat ma na imie Wiktor. mowimy na niego Wiki od malego a teraz chlop 20 lat i 185 cm wzrostu ale nadal jest Wiki.
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 12:31   #2547
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Rany ale spisałyście

Mam trochę dziwne pytanie, bo wiem, że u każdej z nas będzie inaczej ale czy po ciąży okres jakoś się uspokaja? Jest jakaś choćby mała zasada co do tego, że dolegliwości stają się mniejsze?
Bo mnie by to cholernie urządzało Nie wyobrażam sobie moich bóli okresowych i zajmowania się maluchem

Tak słyszałam ale czy to prawda. Też bóle okresowe uniemożliwiały mi funkcjonowanie :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-12-03, 12:31   #2548
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Nastka
Cytat:
Rany ale spisałyście

u mnie po porodzie okres jest ciut bardziej bolesny i mam w pierwszy dzień takie dziwne uczucie ucisku, bólu w miejscach intymnych jak długo stoję. Wcześniej tego nie miałam.

Stary 2014-12-03, 12:33   #2549
masija
Zakorzenienie

Cytat:
moj brat ma na imie Wiktor. mowimy na niego Wiki od malego a teraz chlop 20 lat i 185 cm wzrostu ale nadal jest Wiki.
HeheWiki? Kurcze.. tak trochę dziewczęco
A jakoś inaczej mówicie czy tylko tak?
Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Tak słyszałam ale czy to prawda. Też bóle okresowe uniemożliwiały mi funkcjonowanie :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Mam nadzieję, że u nas się to sprawdzi...

Cytat:
u mnie po porodzie okres jest ciut bardziej bolesny i mam w pierwszy dzień takie dziwne uczucie ucisku, bólu w miejscach intymnych jak długo stoję. Wcześniej tego nie miałam.
Kurcze, serio?? Współczuję.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 12:44   #2550
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Hahahahhaha

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Moja córka na pewno będzie Zośka wiec tak jak Twoja

Mia , mila , Olena, malina
To moje kolejne córki
Ale chcecie plodzic tych corek U nas tez Zosia. Podoba mi sie jeszcze Tosia (ale Antonina tak sobie) i Liwia (niestety siostrzenica TZ to Oliwia wiec chyba zbyt podobnie...).
Cytat:
w Polsce dziewczyny tez rodziły się tutaj. Ale podejrzewam, że to jest Wanessa i Dżennifer - MASAKRA
Bratowa lezala na polozniczym z dziewczyna ktora urodzila Wanesse Marie Dzessike (gdzie Wanessa Maria to pierwsze imie). Tez miala typowo polskie nazwisko
Cytat:
babcia Dzennifer wymiata!!!!!!! (babcia Dzenia?)
Prawie jak babcia Genia (pewnie niejeden Anglik by tak przeczytal )
Cytat:
Rany ale spisałyście

Np. Wikus

Dziec spi, ide przygotowac sie do wizyty

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Chcialam jeszcze pisac apropo okresu. U mnie jest super. Po porodzie tylko lekko cmi brzuch, czasem musze poratowac sie Paracetamolem i to wszystko A mialam takie bole ze mdlalam i wymiotowalam. Nieraz trzeba bylo pogotowie wzywac....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości