"The Walking Dead" - serial !! - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-01, 11:38   #1201
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Dot.: "The Walking Dead" - serial !!

BOŻE TAKIEGO BULSZITU TO JUŻ WIEKI NIE WIDZIAŁAM!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! Jestem taka wściekła, że zastanawiam się, czy w ogóle oglądać dalej ten cholerny serial. Po co to wszystko, po co?!?!?! Po co dawać postaci historię, po co ją rozwijać w sposób zapowiadający, że to dopiero początek jej przygody, po co wstawiać ją na pół sezonu do main cast (przez całe poprzednie trzy sezony nie pojawiała się w main credits), po co w wywiadach sadzić jakieś durne hasła, że będziemy zachwyceni historią Beth, że zobaczymy jeszcze na co ją stać, że jest silna, że "she's a survivor", tyle było mówienia, że w MSF wydarzy się coś, czego nikt się nie spodziewa, a przecież do jasnej ciasnej od dobrego roku wszyscy mówili, że to Beth umrze, gdzie tu to zaskoczenie?! Po co tyle mówić o jej relacji z Darylem, skoro nawet nie było reunion, jezus maria, ba, nawet nie zdążyli się pożegnać! Ten odcinek po prostu złamał mi serce, ostatnie parę minut przepłakałam aż mi cała paszcza spuchła. TAK SIĘ NIE ROBI. Co za bulszit. Co za poor writing. Borze szumiący. I jeszcze to "Beth Greene is alive for a reason", "You will enjoy her journey" NO NORMALNIE CIESZĘ SIĘ JAK CHOLERA. Po co dawać wskazówki typu zegar wskazujący na 4 (epizod o Beth), 8 (MSF, w którym jak widać umarła) i 10 (PO CO?????????????? No chyba, że planują ją wskrzesić, ale to nie Supernatural). Nie, jestem wściekła, jestem smutna, dalej w to wszystko nie wierzę. Nie uwierzę zapewne do końca całego sezonu i będę się trzymać jakiejś durnej nadziei, że może jednak coś się wydarzy. Nie wyobrażam sobie oglądania Daryla w takiej rozpaczy, jaka zapewne nastąpi T_T

Ufff, muszę się uspokoić. Nawiasem mówiąc kilka stron temu był poruszony temat orientacji Daryla, wczoraj w The Talking Dead twórcy potwierdzili, że Daryl jest aseksualny i heteroromantyczny, w sensie seks nope, ale romantycznie leci tylko na kobiety.
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 12:09   #1202
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222
Konto usunięte

ja też się wkurzyłam. Jeszcze nie obejrzałam serialu, ale wiem kto umarł bo twórcy serialu na Fb dowalili takim spoilerem, że mam ochotę odlajkować wszystkie strony
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 12:12   #1203
zekori
Wtajemniczenie

[1=0d75851a92bcdb93dfbf170 261c847a0f1cef222;4916013 0]ja też się wkurzyłam. Jeszcze nie obejrzałam serialu, ale wiem kto umarł bo twórcy serialu na Fb dowalili takim spoilerem, że mam ochotę odlajkować wszystkie strony [/QUOTE]
Zgadzam się z tym. Mogli od razu napisać wielkimi literami kto zginie, a kto przeżyje. Nie widziałam jeszcze tego odcinka, ale już wiem co się wydarzy.
zekori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 13:42   #1204
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zekori Pokaż wiadomość
Zgadzam się z tym. Mogli od razu napisać wielkimi literami kto zginie, a kto przeżyje. Nie widziałam jeszcze tego odcinka, ale już wiem co się wydarzy.
Lol, to że Beth zginie było oczywiste już po 4 odcinku, nawet bez czytania spoilerów. Słabizna.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 13:54   #1205
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Lol, to że Beth zginie było oczywiste już po 4 odcinku, nawet bez czytania spoilerów. Słabizna.
To było dziwne, bo generalnie wszystko na to wskazywało, a z drugiej strony twórcy nie przestawali mówić jakie to będzie zaskakujące i w ogóle i generalnie mówić o poszerzaniu roli Beth itd, kupy się to nie trzyma całkowicie.
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 16:50   #1206
DopplegangerEddarda
BAN stały

Mam tylko jedno wielkie ale. Psiurce pistolet teleportował się zamkniętej kabury do dłoni. WTF ?

I Beth chyba postradała rozum. Co chciała tymi nożyczkami zrobić wbijając w klatkę. W oko, rozumiem. To nie trzyma się kupy bycie taką rozważną, cała ta gra po to tylko by dostać kulkę w łeb z teleportującego się pistoletu wypalającego milisekundę po wbiciu nożyczek.
DopplegangerEddarda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 17:04   #1207
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DopplegangerEddarda Pokaż wiadomość
Mam tylko jedno wielkie ale. Psiurce pistolet teleportował się zamkniętej kabury do dłoni. WTF ?

I Beth chyba postradała rozum. Co chciała tymi nożyczkami zrobić wbijając w klatkę. W oko, rozumiem. To nie trzyma się kupy bycie taką rozważną, cała ta gra po to tylko by dostać kulkę w łeb z teleportującego się pistoletu wypalającego milisekundę po wbiciu nożyczek.
Nie mogę pozbyć się wrażenia, że uśmiercono tą postać na siłę i że decyzja o jej śmierci została podjęta na szybko, dlatego scena jest rozpisana tak lekko kretyńsko (Emily Kinney w The Talking Dead aż się popłakała, że musiała opuścić serial i że cała obsada generalnie była zła dosyć, bo zwykle informację o śmierci postaci dają kilka odcinków wcześniej, ze 4-5, a Emily dostała tą informację dopiero przy kręceniu odcinka siódmego), pewnie nie mieli innego pomysłu jak wprowadzić do serialu trochę dramy, no i w końcu Daryl nigdy nie może być szczęśliwy, już mu było za dobrze, to proszę, zabrali mu babę i wcale bym się nie zdziwiła, gdyby sobie zrobił krzywdę
Stary 2014-12-01, 17:22   #1208
dominikmeller25
Zakorzenienie

dla mnie to była najgłupsza śmierć dwójki osób w całym serialu, ta wyskoczyła z nożyczkami a Dawn odruchowo nacisnęła na spust i rozwaliła głowę Beth, no a Daryl zastrzelił będącą w szoku Dawn choć ta nie miała ochoty nawet zabijać Beth i zrobiła to przypadkiem.
rozwalili w głupi sposób dwie bohaterki które mogły zostać rozwinięte, tak jak zapowiadano przed sezonem.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 18:54   #1209
DopplegangerEddarda
BAN stały

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;49164753]Nie mogę pozbyć się wrażenia, że uśmiercono tą postać na siłę i że decyzja o jej śmierci została podjęta na szybko, dlatego scena jest rozpisana tak lekko kretyńsko (Emily Kinney w The Talking Dead aż się popłakała, że musiała opuścić serial i że cała obsada generalnie była zła dosyć, bo zwykle informację o śmierci postaci dają kilka odcinków wcześniej, ze 4-5, a Emily dostała tą informację dopiero przy kręceniu odcinka siódmego), pewnie nie mieli innego pomysłu jak wprowadzić do serialu trochę dramy, no i w końcu Daryl nigdy nie może być szczęśliwy, już mu było za dobrze, to proszę, zabrali mu babę i wcale bym się nie zdziwiła, gdyby sobie zrobił krzywdę [/QUOTE]

Tak, to wygląda jakby było na siłę. Serial za kupę milionów a takie gafy.

Nie sądzę.
Stary 2014-12-01, 19:04   #1210
Phoce
Flawless

Jeja, odcinek rzeczywiści słaby nie czekam z zapartym tchem na kolejną część sezonu (w ogóle to mi żal, że tak szybko został ucięty wątek kanibalizmu).
A tak poza tym to rozwaliła mnie scena jak Rick uderzył samochodem w Boba takie efekty z zombiakami, ich flakami, urywaniem szczęk, wypływaniem wnętrzności, a tu efekt na poziomie jakiejś słabej strzelanki nie wiem, no, rozbawiło mnie to
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 19:10   #1211
żurawinka
Zakorzenienie

Nikt chyba bardziej niż Maggie nie cierpiał w tym odcinku Wreszcie.
Głupia śmierć ale bohaterki która była jednak słabym ogniwem w TWD Chyba że jednak jakimś cudem ...muszę przyjrzeć się gdzie wszedł pocisk, teoretycznie możliwe jest że przeżyje?
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-01, 19:11   #1212
DopplegangerEddarda
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Phoce Pokaż wiadomość
Jeja, odcinek rzeczywiści słaby nie czekam z zapartym tchem na kolejną część sezonu (w ogóle to mi żal, że tak szybko został ucięty wątek kanibalizmu).
A tak poza tym to rozwaliła mnie scena jak Rick uderzył samochodem w Boba takie efekty z zombiakami, ich flakami, urywaniem szczęk, wypływaniem wnętrzności, a tu efekt na poziomie jakiejś słabej strzelanki nie wiem, no, rozbawiło mnie to
Mi się to podobało właśnie.
-stój..
-stój....
wrrrr....
Puff! i po kręgosłupie
Stary 2014-12-01, 19:18   #1213
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez żurawinka Pokaż wiadomość
Nikt chyba bardziej niż Maggie nie cierpiał w tym odcinku Wreszcie.
Głupia śmierć ale bohaterki która była jednak słabym ogniwem w TWD Chyba że jednak jakimś cudem ...muszę przyjrzeć się gdzie wszedł pocisk, teoretycznie możliwe jest że przeżyje?
Ja się trzymam resztek nadziei, bo generalnie Carl i Andrea bodajże w komiksie obydwoje przeżyli strzał w głowę. Kula weszła podbródkiem i wyszła gdzieś z tyłu głowy, jakaś możliwość zawsze jest, ale wątpię, że tak żegnaliby się z postacią, gdyby miała powrócić. To byłoby dopiero zaskoczenie.
Stary 2014-12-01, 20:04   #1214
zekori
Wtajemniczenie

POST ZAWIERA INFORMACJE DOTYCZĄCE ODCINKA ÓSMEGO. NIE CZYTAJ, JEŻELI NIE OGLĄDAŁAŚ.

Zacznę od najgorętszego tematu- śmierć Beth. O wiele bardziej niż samo to zdarzenie poruszyła mnie reakcja całej grupy. A Beth, niestety zamiast odejść w stronę zachodzącego słońca z Darylkiem, pokazała swoją niedojrzałość i infantylności. Gdyby nerwy puściły nie tylko Dawn, straty byłby o wiele większe. Dawn zadziałała odruchowo na atak. A pistolet miała cały czas w kaburze. Widać, jak wszyscy policjanci chowają broń i mówią grupie Ricka żeby zrobiła to samo. Po chwilowym wzruszeniu cała ta farsa wywołuje u mnie tylko irytację.
A teraz do reszty odcinka.
Pierwsza scena była naprawdę dobra-Rick potrącający Boba jakby to był przydrożny słupek, a nie żywa osoba. Zastrzelenie go było aktem łaski- mógł go zostawić szwędaczom na pożarcie. Szeryf zabija go z zimną krwią, tak jakby to był zombiak, a nie człowiek.
Spodobała mi się również scena, w której ksiądz otwiera Biblię, a za chwilę zauważa resztki kolacji kanibali. Najwyższa pora zrozumieć, że nie wiara świadczy o człowieku. Zarówno w normalnym świecie, jak i w tym post-apokaliptycznym liczą się czyny. I to właśnie skłoniło go do przytrzymania drzwi, żeby Michonne i Carl mogli uciec.
Do tego jeszcze Carl i Michonne. Wprawieni w walce, działają szybko i sprawnie. Mam nadzieję, że w drugiej połowie sezonu będzie ich więcej
Tylko dlaczego noszą dzieciaka na plecach? A co gdyby ktoś się przewrócił, lub zombie zaatakowało od tyłu?
Myślę, że historia Dawn i to co działo się w szpitalu pokazuje nam, że ciężko być przywódcą. Trudno jest utrzymać ludzi w ryzach, trudno nimi pokierować.
Po finale półsezonu spodziewałam się czegoś z większym przytupem, więcej akcji. Jednocześnie to dobra równoważnia po krwawym początku sezonu.

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

I czy tylko ja nie widziałam przez cały odcinek Morgana?
zekori jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 10:03   #1215
Wolha
Zadomowienie

Dla mnie odcinek w porządku, po Beth nie rozpaczam, bo średnią ją lubiłam. Czy ktoś tu czasem nie narzekał na brak emocji? Że nie uśmiercają głównych bohaterów ostatnio? No to ma
Morgan był po napisach końcowych.

A temu, że Daryl zabił tą babkę się nie dziwie, działał pod wpływem emocji.

Edytowane przez Wolha
Czas edycji: 2014-12-02 o 16:09
Wolha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 10:17   #1216
żurawinka
Zakorzenienie

W sumie ładnie pokazane jak przez głupotę można szybko zginąć - Beth przez napad z n...., policjant przez ucieczkę czy wreszcie omal nie księżulo
Mam teorię - skoro po śmierci człowieka krew już nie wypływa z ran to może jednak żyje bo pokazane było że po strzale kałuża krwi się powiększa, chyba że nie ma się co rozdrabniać i sobie dopowiadać, ale jakaś znikoma szansa istnieje.
Morgana pokazali i jego dziwny śmieszek w kościele, a z wiadomości że Rick żyje się nie ucieszył ?
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 11:35   #1217
dominikmeller25
Zakorzenienie

Morgan był w szoku że trafił na ślad Ricka, bo teraz wie że on żyje.
no i przynajmniej pobożny chłop jest, pomodlił się a i batonika poświęcił
Stary 2014-12-02, 14:19   #1218
Agrafka86
Wtajemniczenie

Jeżeli Beth by jakimś cudem przeżyła to byłoby baaaardzo dziwne.
Morgan był zdziwiony (a przynajmniej takie odniosłam wrażenie).

Widziałam zwiastun następnego odcinka, ale nie wiem sama czy czekam na luty...

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 16:11   #1219
Wolha
Zadomowienie

Morgan był zdziwiony, że trafił na jakiś ślad Ricka, pewnie wybierze się do Waszyngtonu teraz. A te rzeczy, które wykładał na ołtarzu to pewnie pamiątki po żonie i synu i chyba kula tam była też. śmiech pewnie przez to, że uzmysłowił sobie jak głupia jest modlitwa w takim świecie. Fajnie, że pojawi się w serialu, ma potencjał na ciekawą postać.
A przypadki przeżycia po strzale w głowie się trafiają, więc może akurat. Przynajmniej nie zamieni się w zombiaka

Edytowane przez Wolha
Czas edycji: 2014-12-02 o 16:26
Stary 2014-12-02, 16:27   #1220
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wolha Pokaż wiadomość
A przypadki przeżycia po strzale w głowie się trafiają, więc może akurat. Przynajmniej nie zamieni się w zombiaka
Tak na moje oko to jej dosc duza czesc czaszki rozwalilo...

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 16:54   #1221
narcyzowa
Zakorzenienie

No przestańcie, zmartwychwstanie Beth byłoby teraz na poziomie fabularnym Mody na sukces Dziewczyna dostała prosto w mózg z broni parę milimetrów od głowy, jesteśmy bez lekarza w świecie apokalipsy zombie, 100% szansy na przeżycie
narcyzowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 18:21   #1222
dominikmeller25
Zakorzenienie

nie ma opcji aby Beth przeżyła.
widzę na zapowiedzi rozpaczającą Maggie, stojącego Gabriela z pismem świętym jakby pogrzeb odprawiał.
no i w takim stanie idiotyzmem byłoby wychodzić ze szpitala z Beth podczas gdy w szpitalu mieli aparaturę która mogłaby pomóc ją uratować gdyby jeszcze żyła.
Stary 2014-12-02, 19:16   #1223
regularkate
Zadomowienie

Ta, jasne, Beth cudownie ozdrowieje i ucieknie śmierci sprzed nosa, dokładnie tak, jak Brody w "Homelandzie"

Też niestety widziałam wczoraj spojler na oficjalnym profilu TWD, ale tylko mi mignął, więc jakoś nie miałam pewności, co się stanie. Najśmieszniejsza jest Maggie - bo niestety ale jej rozpacz do mnie nie przemawia, po tym całym czasie, gdy nawet raz z jej ust nie padło imię siostry i nie zapytała, co można zrobić, żeby ją znaleźć. A teraz się wielce przewraca. Niestety, dla mnie wielu bohaterów fabularnie i "emocjonalnie" kuleje, aczkolwiek wiem, że scenarzyści chcą uczynić ich bardziej ludzkimi. Jednak do tego jest potrzebna konsekwencja w pisaniu scenariusza

Scena z Bobem i potrącającym go Rickiem mnie się akurat podobała. Rick był fair - chyba trzy razy wzywał go do zatrzymania się. Nie wiem, czemu Bob uważał, że z tymi związanymi rękami gdzieś ucieknie. W takiej rzeczywistości, jak TWD, ponosi się odpowiedzialność za swoje wybory

Ja generalnie nie traktuję ostatniego odcinka jako finał pół-sezonu/połowy sezonu (??). Jako jeden z odcinków serii był niezły po ostatnich paru słabych. Mimo wszystko zbyt przegadany, a wiemy już, że dialogi nie są przeważnie mocną stroną TWD (patrz: Breaking Bad, mogliby się uczyć!). Jak dla mnie, następny do odstrzału jest Tyresse, nie mogę znieść już tej postaci. W kwestii próby pozostania ludzkim umiejętnie zastąpi go ksiądz.

Dla mnie TWD jest serialem o Ricku, można by rzec, i zbyt częste wyskoki na rzecz rozwijania innych postaci szkodzą fabule.

Nie zabielam tekstu, bo i tak już nikt tego tutaj nie robi

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

Edytowane przez regularkate
Czas edycji: 2014-12-02 o 19:17
regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 19:40   #1224
Wolha
Zadomowienie

Mnie się wydaję, że sporo scen powycinali, np. dzisiaj brakowało mi umawiania się na wymianę, była rozmowa Dawn z Beth w szpitalu i nagle już się wymieniają. Może z Meggi też były jakieś sceny, jak pyta/ wspomina siostrę, ale zostały wycięte.

Też uważam, że Tyresse mógłby zginać, nudna i irytująca postać. Sashy też by mi nie było szkoda.

Ciekawe czy ktoś ze szpitala zabierze się z nimi, w ostatniej części nie było widać nikogo prócz Noah.

Stary 2014-12-02, 21:58   #1225
Phoce
Flawless

Cytat:
Napisane przez regularkate Pokaż wiadomość

Scena z Bobem i potrącającym go Rickiem mnie się akurat podobała. Rick był fair - chyba trzy razy wzywał go do zatrzymania się. Nie wiem, czemu Bob uważał, że z tymi związanymi rękami gdzieś ucieknie. W takiej rzeczywistości, jak TWD, ponosi się odpowiedzialność za swoje wybory
Ja akurat miałam na myśli samo wykonanie tej sceny - potwornie było widać efekty komputerowe
Check out your worth because you're worth more than that."
Phoce jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 22:10   #1226
regularkate
Zadomowienie

Aha - a to nie zwróciłam uwagi, prawdę mówiąc Patrzyłam tylko na badassa Ricka

Encore Precission Bass Player.
Lancia Kappa 2.0 driver.

regularkate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-02, 23:56   #1227
dominikmeller25
Zakorzenienie

Bob zasłużył na nagrodę Darwina jakby nie było.
miał ręce związane, trupy łażą w pobliżu, Rick go goni autem, nawet jest tuż za nim a ten sobie biegnie prosto i ani myśli się zatrzymać bo myśli że ucieknie
Stary 2014-12-03, 12:29   #1228
Tici
Raczkowanie

Mnie to specjalnie nie rusza -rusza pozytywnie. Muszą ginąć ważne postacie, taki to właśnie serial - jak "Gra o tron". Jak jednak rozpatrywać ostatni odcinek w kategoriach strachu, że uśmiercą ważnego bohatera, to byłby to moment z Rickiem przy negocjacjach.
Tici jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 12:40   #1229
Donatella_Rosa
Zadomowienie

Mnie osobiście też śmierć Beth jakoś nie ruszyła, ale uważam, że była bezsensownie wprowadzona. W momencie gdy zaczęli rozwijać jej postać, poświęcać jej całe odcinki, kiedy zaczęła mieć jakieś znaczenie w tym serialu nagle rzuca się z cieniutkimi nożyczkami na Dawn w kamizelce kuloodpornej . Według mnie na takim etapie mogli by uśmiercić Glenna i Maggie, bo od dawna nie wnoszą zupełnie nic do serialu.
Donatella_Rosa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-03, 12:42   #1230
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222
Konto usunięte

Walking Dead, Gra o tron, Synowie Anarchii.. Robi się jakaś moda na uśmiercanie ważnych postaci . Pewnie za jakiś czas w ogóle nie będzie to ruszać widzów bo przyzwyczają się to takich "niespodzianek".

Jaka ta śmierć była bezsensowna! Wszystko bym przetrawiła, a to wyglądało jak scena wymyślona na siłę, żeby wywalić z obsady aktorkę..
0d75851a92bcdb93dfbf170261c847a0f1cef222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości