![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII
Chyba bede miec kolejny atak bo znowu mam.plamy przed oczami i silny bol glowy
![]()
#2222 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2223 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moim zdaniem, cos w tym jest. Jak sama sie najesz kapusty to sie wzdyma, a co dopiero taki niewyrobiony układ pokarmowy. Naprawdę, można sie obyc bez kalafiora czy kapusty te kilka tygodni, zreszta, w ciąży znosimy tyle wyrzeczeń ze te kilka w jedna w druga przynajmniej dla mnie nie robią roznicy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
diety dla karmiących nie mam zamiaru stosować. Na codzień nie jem kapusty, kalafiora, smażonych kotletów itp. Prawie każde mięso pieczemy. Wiadomo, nie najem się frytek, maka i pizzy. Ale ogólnie będę normalnie się odżywiać.
![]() |
#2225 |
Zadomowienie
|
wlasnie te informacje mam od lekarzy i poloznych…
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- mi tez sie zdaje ze dieta to polski wymysl:P |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Zadomowienie
|
Pepa no ja wlasnie lubie smazone rzeczy, kapuste, cebule, fasolke, pieczarki itd wiec dla mnie to bedzie dieta. Co innego jak ty tak jesz na co dzień to można powiedzieć ze nie odczujesz roznicy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 | ||
Zadomowienie
|
Witam w 9 miesiącu
![]() Kinga dostałaś to moje zdjęcie? Cytat:
Ja też jeszcze niespakowana, ani rzeczy dla dziecka nie wyprane. Mam zamiar w przyszlym tyg się tym zająć. Cytat:
Bardzo się nie mogę w tym roku świąt doczekać, najchętniej już bym ubrała choinkę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Zadomowienie
|
Po prostu jak zobaczylam co matka karmiaca nie powinna jesc to w 90% pokrywa sie z tym co jem i to mnie zalamuje. Jak dla mnie to bedzie głodówka ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Zakorzenienie
|
Hefitka u mnie w szkole rodzenia było mówione aby jeść praktycznie wszystko, nowości wprowadzać w małych ilościach być ostrożnym jedynie przy potrawach wzdymajacych i czekoladzie. Na zachodzie lekarze mówią by jeść tak samo jak w ciąży bo dziecko już zna te smaki próbując wody płodowe. Moja położna nie zaleca samego jedzenia ryżu, rozgrywanego kurczaka i marchewki, dieta nie może być uboga i monotonna.
U mnie w szpitalu na poloznictwie podali zupę kalafiorowa, i gdzie tu dieta? Hmmm Mięso smażone można zamienić na pieczone w piekarniku w foli bez tłuszczu.
![]() Edytowane przez simonee Czas edycji: 2014-12-03 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przez cala ciaze tak jem wlasnie i sie bardzo dobrze czuje ![]() Mi w szkole rodzenia niestety walkowali o tej diecie ... Simone ale ty mówisz ze mozna jesc praktycznie wszystko od 1 dnia zycia dziecka czy jakos pozniej ;-) bo później to ja rozumiem, chciałabym karmic tak przez rok jak bede mogla i nie wyobrazam ze przez ten czas nie zjem pizzy hawajskiej z pizzy hut ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- No to jak charliss pisala ze kolka u dziecka ma sie nijak do tego co matka je, to w takim razie co powoduje kolke u dziecka po kazdym karmieniu i jak z tym radzic? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Rozeznanie
|
Wiecie dla mnie oczywistym było wyeliminowanie z diety ciężarnej i karmiącej wszystkich wysoko przetworzonych produktów takich jak parówki, serki topione, deserki, jogurty owocowe, mrożone pierogi, dania obiadowe mrożone (nawet jeśli to miałaby być mięsna pierś z kurczaka w panierce a nie MOM), pizze, itp. marketowe cuda.
Inna sprawa, że w ciąży te "wynalazki" powodowały u mnie niestrawność albo zgagę. Jadłam ryż z groszkiem, fasolkę szparagową, pikantną pierś kurczaka z grilla albo w paprykowym gulaszu, tyle tylko, że robione w domu. Do tego sałatki, surowki i salata zielona na wiadra. Unikałam głównie słodyczy z orzechami i orzeszkami ziemnymi, polubiłam ciemną czekoladę. Nikt mnie specjalnie nie kontrolował i nie kontroluje teraz jeśli chodzi o dietę. Jedyne pytania i sugestie dotyczyły ilości jedzonych warzyw i owoców (warzyw dużo, szczególnie zielonych, owoców mniej, bo to cukier). |
![]() ![]() |
![]() |
#2232 |
Zakorzenienie
|
ja będę na diecie a raczej będę unikam wzdymajacych rzeczy, smażonych i czekolady a takto normalnie będę jeść wiadomo że będę uważać ale bez przesady. chociaż przez pierwszy 1msc pewnie będę jadła ryż z różnymi dodatkami
![]() Kleo, super biżu ![]() ja to nie lubię sobie sama prezentów wybierać ![]()
#2233 | ||||||||
Rozeznanie
|
Hejka! Ale pędzicie od kilku dni
![]() Chyba mi wszystkiego nie pocytowało ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2234 |
Rozeznanie
|
Heffitka, mój syn miał straszliwą alergię pokarmową do 4 roku życia. Do tej pory ma alergię na pyłki drzew, traw i chwastów. Ja bym podejżewała bardziej wpływ środowiska w którym on się rozwijał i rósł, bo został poczęty i wyrastał w bardzo zindustrializowanym rejonie, w kotlinie gdzie panuje ogromne zanieczyszczenie wyziewami fabrycznymi (fabryka maszyn ciężkich), spalinami samochodowymi, spalinami z pieców opałowych i pyłem z kamieniołomu. Na te czynniki środowiskowe niestety nie mieliśmy wpływu nijakiego.
Młody nie mógł jeść indyka, ziemniaków, kapusty, dynii i królika. Nie tolerował praktycznie żadnego mleka modyfikowanego ani mojego, alergia na białko przeszła mu gdy zaczął pić mleko UHT (w przedszkolu dali, bo prosił) ale to już miał 4 lata. Edytowane przez BabaZWysp Czas edycji: 2014-12-03 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 |
Zakorzenienie
|
Smerf olej kokosowy czysty kupiłam akurat w Almie ,ale napewno bedzie tez w sklepach ze zdrowa żywnością albo w takich działach ze zdrowa żywnością bo nim mozesz nawet brzuszek smarowac czy ręce
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2236 | |
<3 <3 <3
|
Dusiolka pranie to zrobił, generalnie porządek też byl ale... ręczniki jak ściągnął z suszarki tak zostały plus jeszcze kibelek cały do mycia bo faceci to chyba nie widzą tych wszystkich szczegółów co my
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
okk, jak się na priv zdjęcie wrzuca ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mowię o tym oleju jadalnym, nie wiem czy te ze sklepów kosmetycznych sie nadają do jedzenia. Ja zawsze kupije takie duze słoje bio. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Zakorzenienie
|
Heffitka położna mówiła aby dodawać nowe rzeczy i obserwować malucha ale nigdy nie rezygnować jeśli raz było nie tak to spróbować za jakiś czas z minimalną porcja i jeśli jest ok to z czasem jeść tego więcej. Ja nie jem ostro ale jesli ty w ciąży jesz ostro to maleństwo tez miało pikantniejsze wody
![]() Kolka to tak jak piszą dziewczyny ze jeszcze nie jest zbyt wydony układ pokarmowy. Kolka pojawia się ok 3 tyg po narodzinach i ujawnia się mniej więcej o tej samej porze . ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- Karoloo ja to jeszcze słyszałam o golonce w piwie na oddziale ![]()
#2240 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() ![]() Biore się za podczytywanie póki mogę bo potem przyjdą mi cos robić z internetem.
#2241 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja olej kokosowy tez jadalny kupuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2242 |
Wtajemniczenie
|
Tak Was czytam i chyba pójdę do Almy po ten olej kokosowy. Teraz wrzućcie przepisy :-D
![]() |
#2243 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2244 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Dusiolka ty jeszcze nie spakowana ? A na liście druga ![]() Ja nie biorę herbatki laktacyjnej, TŻ najwyżej dowiezie Cytat:
![]() Ewka nie wiem czy opadł Ci brzuch, musiałabyś zdjęcie do porównania ![]() Cytat:
![]() Mam bardzo podobne torby ![]()
![]() |
#2245 |
Zakorzenienie
|
spanko juz gotowe
|
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Narobiłaś mi smaka, dzisiaj na kolację robię z porą i szynką ![]() Do tej wersji ciasto bez jajka a drożdże na ciepłej wodzie ![]()
![]() |
#2247 |
Zakorzenienie
|
Ellyunia jeszcze nie hehe:p przed następnym weekendem spakuje :p
|
![]() ![]() |
![]() |
#2248 |
Wtajemniczenie
|
ale super
![]() ![]()
#2249 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2250 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:52.