Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-03, 13:06   #2221
fashionaddicted
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz. VIII

Chyba bede miec kolejny atak bo znowu mam.plamy przed oczami i silny bol glowy
Stary 2014-12-03, 13:07   #2222
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BabaZWysp Pokaż wiadomość
To sobie pomyśl, że w takich angielskich szpitalach masz np. łagodne curry, groszek tłuczony albo zupkę pieczarkową w menu. Zupełnie jak w pubie Już się nie mogę doczekać mniam, mniam!
Nie wiedzialam. W polskich szpitalach podaja dokladnie to co matka ma jesc :-(
heffitka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 13:08   #2223
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez heffitka84 Pokaż wiadomość
Ja zamierzam byc na diecie dla matek karmiacych przynajmniej przez pierwsze 2-3 miesiace, potem bede stopniowo wprowadzac nowe produkty. Wiem ze ta dieta dla karmiacych to masakra (za duzo wyrzeczeń jak dla mnie :-( ) ale ja juz wole wytrzymac zeby malemu brzuszek nie bolal, nie mial kolki i nie plakal po karmieniu.
Czytałam, ze dieta matki karmiącej to tylko w Polsce występuje,
moim zdaniem, cos w tym jest.
Jak sama sie najesz kapusty to sie wzdyma, a co dopiero taki niewyrobiony układ pokarmowy.
Naprawdę, można sie obyc bez kalafiora czy kapusty te kilka tygodni,
zreszta, w ciąży znosimy tyle wyrzeczeń ze te kilka w jedna w druga przynajmniej dla mnie nie robią roznicy.
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 13:13   #2224
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pepa_ Pokaż wiadomość
a macie takie witaminy (nazwa) juz wybrane?- bo moje, ktore do tej pory bralam i mialam brac podczas KP zniknely po ciuchu z aptek a dobrze mi sluzyly... i musze poszukac innych
biorę feminovit+dha i pewnie przy tym zostanę.

diety dla karmiących nie mam zamiaru stosować. Na codzień nie jem kapusty, kalafiora, smażonych kotletów itp. Prawie każde mięso pieczemy. Wiadomo, nie najem się frytek, maka i pizzy. Ale ogólnie będę normalnie się odżywiać.
Stary 2014-12-03, 13:15   #2225
charliss
Zadomowienie

wlasnie te informacje mam od lekarzy i poloznych…

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

mi tez sie zdaje ze dieta to polski wymysl:P
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 13:16   #2226
heffitka84
Zadomowienie

Pepa no ja wlasnie lubie smazone rzeczy, kapuste, cebule, fasolke, pieczarki itd wiec dla mnie to bedzie dieta. Co innego jak ty tak jesz na co dzień to można powiedzieć ze nie odczujesz roznicy
Stary 2014-12-03, 13:17   #2227
mmgi
Zadomowienie

Witam w 9 miesiącu jutro rano wizyta i już nie mogę się doczekać.

Kinga dostałaś to moje zdjęcie?

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
heeej, w końcu Was nadrobiłam

też jestem strasznie ciekawa, jak wyglądacie ;P
Wymieniamy się zdj na priv?

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Zostanę ostatnia niespakowana cos czuje 🙊
Ja też jeszcze niespakowana, ani rzeczy dla dziecka nie wyprane. Mam zamiar w przyszlym tyg się tym zająć.

Cytat:
Napisane przez Ewka:D:D Pokaż wiadomość
macie dla swoich pociech juz jakies zabawki interaktywne, bujaczki, lezaczki, maty?
Mam leżaczek.

Bardzo się nie mogę w tym roku świąt doczekać, najchętniej już bym ubrała choinkę cieszę się, że akurat będziemy mieć maleństwo w takim okresie świątecznym, bo bardzo lubię ten klimat i pewnie od tego roku polubię jeszcze bardziej
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 13:18   #2228
heffitka84
Zadomowienie

Po prostu jak zobaczylam co matka karmiaca nie powinna jesc to w 90% pokrywa sie z tym co jem i to mnie zalamuje. Jak dla mnie to bedzie głodówka ;-)
Stary 2014-12-03, 13:19   #2229
simonee
Zakorzenienie

Hefitka u mnie w szkole rodzenia było mówione aby jeść praktycznie wszystko, nowości wprowadzać w małych ilościach być ostrożnym jedynie przy potrawach wzdymajacych i czekoladzie. Na zachodzie lekarze mówią by jeść tak samo jak w ciąży bo dziecko już zna te smaki próbując wody płodowe. Moja położna nie zaleca samego jedzenia ryżu, rozgrywanego kurczaka i marchewki, dieta nie może być uboga i monotonna.

U mnie w szpitalu na poloznictwie podali zupę kalafiorowa, i gdzie tu dieta? Hmmm

Mięso smażone można zamienić na pieczone w piekarniku w foli bez tłuszczu.

Edytowane przez simonee
Czas edycji: 2014-12-03 o 13:26
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 13:31   #2230
heffitka84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość
Hefitka u mnie w szkole rodzenia było mówione aby jeść praktycznie wszystko, nowości wprowadzać w małych ilościach być ostrożnym jedynie przy potrawach wzdymajacych i czekoladzie. Na zachodzie lekarze mówią by jeść tak samo jak w ciąży bo dziecko już zna te smaki próbując wody płodowe. Moja położna nie zaleca samego jedzenia ryżu, rozgrywanego kurczaka i marchewki, dieta nie może być uboga i monotonna.

U mnie w szpitalu na poloznictwie podali zupę Kalafior owa, i gdzie tu dieta? Hmmm
Ja uwielbiam potrawy wzdymajace (nic u mnie po tym nie dzieje) a bez czekolady nie istnieje :-P nie mówiąc o tym ze ja lubie ostre rzeczy, do wszystkiego musze pieprzyc :-P
Przez cala ciaze tak jem wlasnie i sie bardzo dobrze czuje
Mi w szkole rodzenia niestety walkowali o tej diecie ...
Simone ale ty mówisz ze mozna jesc praktycznie wszystko od 1 dnia zycia dziecka czy jakos pozniej ;-) bo później to ja rozumiem, chciałabym karmic tak przez rok jak bede mogla i nie wyobrazam ze przez ten czas nie zjem pizzy hawajskiej z pizzy hut

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

No to jak charliss pisala ze kolka u dziecka ma sie nijak do tego co matka je, to w takim razie co powoduje kolke u dziecka po kazdym karmieniu i jak z tym radzic?
Stary 2014-12-03, 13:33   #2231
BabaZWysp
Rozeznanie

Wiecie dla mnie oczywistym było wyeliminowanie z diety ciężarnej i karmiącej wszystkich wysoko przetworzonych produktów takich jak parówki, serki topione, deserki, jogurty owocowe, mrożone pierogi, dania obiadowe mrożone (nawet jeśli to miałaby być mięsna pierś z kurczaka w panierce a nie MOM), pizze, itp. marketowe cuda.
Inna sprawa, że w ciąży te "wynalazki" powodowały u mnie niestrawność albo zgagę.

Jadłam ryż z groszkiem, fasolkę szparagową, pikantną pierś kurczaka z grilla albo w paprykowym gulaszu, tyle tylko, że robione w domu. Do tego sałatki, surowki i salata zielona na wiadra.

Unikałam głównie słodyczy z orzechami i orzeszkami ziemnymi, polubiłam ciemną czekoladę.

Nikt mnie specjalnie nie kontrolował i nie kontroluje teraz jeśli chodzi o dietę. Jedyne pytania i sugestie dotyczyły ilości jedzonych warzyw i owoców (warzyw dużo, szczególnie zielonych, owoców mniej, bo to cukier).
BabaZWysp jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-03, 13:33   #2232
smerfetka2808
Zakorzenienie

ja będę na diecie a raczej będę unikam wzdymajacych rzeczy, smażonych i czekolady a takto normalnie będę jeść wiadomo że będę uważać ale bez przesady. chociaż przez pierwszy 1msc pewnie będę jadła ryż z różnymi dodatkami

Kleo, super biżu
ja to nie lubię sobie sama prezentów wybierać
Stary 2014-12-03, 13:39   #2233
Montanka
Rozeznanie

Hejka! Ale pędzicie od kilku dni
Chyba mi wszystkiego nie pocytowało
Cytat:
Napisane przez ma.ko Pokaż wiadomość
Aaa zamówiłam na smyku czapkę na zime, dwie cienkie na wiosnę, 3pack skarpetek za 6zl i 2pack spuochow na 56
I dziewczynkom na mikołaja książeczkę czarno biała i płytę z kolysankami

Zbliża sie wizyta więc mój syn ma ciche dni, a ją sie denerwuje Ehh.

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

Kornik dzisiaj wrzucił pilot do wc... myślałam, że sie posikam ze śmiechu z niego.

Podszedł i patrzy, ja zerkam na niego i mówię, "Korn nie wolno", dalej tuszuje rzęsy, patrzę odchodzi, zrobił 4 kroki w stronę drzwi, nagle zawrócił, wrzucił pilot i zaczął uciekać, chichrając sie w głos.
Już to widzę Nasz Młody w podobnym wieku kiedyś wrzucił pilota do wiadra z mopem. Mąż potem wylał do kibelka
Cytat:
Napisane przez fashionaddicted Pokaż wiadomość
smerf myślałam, że dzisiaj lepiej ale zjadłam śniadanie i ból głowy się rozkręca

Wiecie co w nocy jak ta głowa bolała, to wydaje mi się, że malutka tez to odczuwała. Wieczorem była spokojna a jak ta głowa się tak rozkręciła to tak gwałtownie się ruszała kilka razy miała czkawkę, miałam nawet wrażenie jakby jakieś drgawki miała. Spacerowałam trochę w tym bólu, żeby ją uspokoić. Mam nadzieję, że nie cierpiała
Żeby Ci to juz nie wróciło
Cytat:

Ale miałam dziś noc. Sniło mi się, że szłam ze znajomymi gdzieś i na ławce siedział chłopak i na kolanach miał drugiego chłopaka nad którym płakał. Tamten miał otwarte oczy ale chyba nie żył a ja w ciązy się bałam i nawet nie patrzyłam na nich nie mówiąć o tym ze sie nie zatrzymałam
A później mieliśmy jakąś impreze w małym salonie z bielizną i ten martwy przyszedł i po ścianach
Wstałąm umęczona jak nie wiem.

Zastanawiam się kiedy mam spakować staniki di szpitala, jak w nich chodze bo mnie nie uciskają :noneiwiem: haha

Dobra wrzucam swoją liste. DObre kobiety powiedzc ie czego brakuje, a co nie potrzebne.
(położna mówiła, ze dla maluszka tylkoe pieluchy i chusteczki potrzebne bo tak to dają szpitalne).

Dla maluszka:
- pampersy 20szt,
- pielucha tetrowa 1-2 (tak mysle do karmienia czy cos),
- chusteczki nawilżane - 1 op,
- krem do pupy ??
- smoczek (chyba lepiej miec na wszelki wypadek?)
Na wyjście:
- pajac bawełniany
- pajac welurowy
- cienka czapeczka + ciepła czapeczka,
- kombinezon
- kocyk i pielucha tetrowa.

Do porodu:
- dowód osobisty,
- RMUA,
- karta ciązy z wynikami i usg jakie wyniki bierzesz?
- grupa krwii,
- skarpetki (można?? ja strsznie marzne w stopy),
- woda mineralna duża + mała z dziubkiem,
- pomadka ochronna,
- opaska do włosów. (koszule dają szpitalną) u mnie na izbie musze najpierw przebrać się w swoją i dopiero w okolicach 7/8 cm dostaję szpitalną)

I torba na pobyt:
- 2 koszule to karmienia,
- szkafrok albo bluza
- klapki pod prysznic,
- kapcie,
- 2-3 pary skarpet,
- 2 staniki do karmienia,
- majtki jednorazowe + 2 pary bawełnianych (chyba ciemne najlepsze co?),
- 2 ręczniki (duży+mały),
- kosmetyczka: zel pod prysznic, zel do higieny intymnej z korą dębu, krem do twarzy, mały krem nivea - uzywam do wszystkiego heh, pasta i szczoteczka do zębów, grzebień, mały dezodorant),
- papier toaletowy, chusteczki higieniczne,
- nakładki na deske sedesową,
- maść na sutki + osłonki,
- tantum rosa (ile??)
- wkładki laktacyjne - 6 par,
- podkłądy poporodowe - 2 op (20 szt),
- podkłądy na łóżko - 3-4 szt,
-apap, wapno.

AA no i tel, ładowarka, woda, i biszkopty.
Jak myslicie??
Cacy lista
Cytat:
dziewczyny, co myślicie, opadł mi brzuch ?
tż mówi że bardzo, zeschizuję się eh
Na moje oko opadł
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
hmmm, to są standardy polskich szpitali. Nigdy nie widziałam, żeby położnica biegała po oddziale i robiła mm, albo położne wysyłają tatusia po gotowy płyn, albo dają.

Tak samo jest w Hiszpanii, zreszta jest taki nacisk na KP, że sporadycznie podaje się mm.

Zazwyczaj dzieciaczki powyżej 4,5 kg potrzebują więcej jedzonka. Reszta zjada około 10 ml mleczka i to im wystarcza.
Misia, mnie dokarmili syna nie pytając nawet, czy potrzeba, Do dziś nie wiem czym. Teraz w razie potrzeby chcę zacząć od mleka ha i to musze mieć przy sobie, bo na oddziale jest zapewne tylko zwykłe mleko.
Cytat:
Napisane przez czarnadamaxd Pokaż wiadomość
Relacja z wczorajszej wizyty
Mały dalej mały, ale nie podała mi już wagi Poza tym wszystko jest w porządku. Widzieliśmy na USG jak synek sobie ziewał Dostałam skierowanie do szpitala i mam już iść zrobić termin na poród

Następna wizyta za tydzień
Pytałam odrazu co mam zabrać do szpitala to dla dzidzi tylko to co na wyjście, a dla mnie dresy (bo tu podobno się nie chodzi w koszulach ), bieliznę (dają te majtki jednorazowe, ale można w swoich chodzić), coś do spania (koszule lub piżamę), szlafrok, ręcznik i jakieś kosmetyki dla mnie
Od 3 dni męczę się z bólem głowy
Gratki za udaną wizytę
Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
ja chyba tak.

A jak w koncu z dieta? bedziecie jakakolwiek stosowac czy nie?
Ja - nie.
Ja nie mam zamiaru stosować na początek diety. Dość mam obecnej Będę jeść i obserwować.
Stary 2014-12-03, 13:43   #2234
BabaZWysp
Rozeznanie

Heffitka, mój syn miał straszliwą alergię pokarmową do 4 roku życia. Do tej pory ma alergię na pyłki drzew, traw i chwastów. Ja bym podejżewała bardziej wpływ środowiska w którym on się rozwijał i rósł, bo został poczęty i wyrastał w bardzo zindustrializowanym rejonie, w kotlinie gdzie panuje ogromne zanieczyszczenie wyziewami fabrycznymi (fabryka maszyn ciężkich), spalinami samochodowymi, spalinami z pieców opałowych i pyłem z kamieniołomu. Na te czynniki środowiskowe niestety nie mieliśmy wpływu nijakiego.

Młody nie mógł jeść indyka, ziemniaków, kapusty, dynii i królika. Nie tolerował praktycznie żadnego mleka modyfikowanego ani mojego, alergia na białko przeszła mu gdy zaczął pić mleko UHT (w przedszkolu dali, bo prosił) ale to już miał 4 lata.

Edytowane przez BabaZWysp
Czas edycji: 2014-12-03 o 13:46
BabaZWysp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 13:45   #2235
dusiolka
Zakorzenienie

Smerf olej kokosowy czysty kupiłam akurat w Almie ,ale napewno bedzie tez w sklepach ze zdrowa żywnością albo w takich działach ze zdrowa żywnością bo nim mozesz nawet brzuszek smarowac czy ręce ślicznie pachnie a tej lopianowy kupiłam w drogerii natura,sa rożne wersje i tani
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 13:46   #2236
Karoloo
<3 <3 <3

Dusiolka pranie to zrobił, generalnie porządek też byl ale... ręczniki jak ściągnął z suszarki tak zostały plus jeszcze kibelek cały do mycia bo faceci to chyba nie widzą tych wszystkich szczegółów co my

Cytat:
Napisane przez simonee Pokaż wiadomość

U mnie w szpitalu na poloznictwie podali zupę kalafiorowa, i gdzie tu dieta? Hmmm

Mięso smażone można zamienić na pieczone w piekarniku w foli bez tłuszczu.
A u mnie na położnictwie podawali kapuśniak, innego dnia kapuste kiszoną

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 13:55   #2237
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmgi Pokaż wiadomość
Witam w 9 miesiącu jutro rano wizyta i już nie mogę się doczekać.

Kinga dostałaś to moje zdjęcie?

Wymieniamy się zdj na priv?

Ja też jeszcze niespakowana, ani rzeczy dla dziecka nie wyprane. Mam zamiar w przyszlym tyg się tym zająć.

Mam leżaczek.

Bardzo się nie mogę w tym roku świąt doczekać, najchętniej już bym ubrała choinkę cieszę się, że akurat będziemy mieć maleństwo w takim okresie świątecznym, bo bardzo lubię ten klimat i pewnie od tego roku polubię jeszcze bardziej

okk, jak się na priv zdjęcie wrzuca ?
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 13:58   #2238
elvira44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Smerf olej kokosowy czysty kupiłam akurat w Almie ,ale napewno bedzie tez w sklepach ze zdrowa żywnością albo w takich działach ze zdrowa żywnością bo nim mozesz nawet brzuszek smarowac czy ręce ślicznie pachnie a tej lopianowy kupiłam w drogerii natura,sa rożne wersje i tani
Olej kokosowy ma mnóstwo zastosowań. Ja kupuje od ponad roku. Oprócz kosmetycznego zastosowania mozna go jesc jako suplement 1 łyżeczka dziennie, daje nam zdrowe tłuszcze. Jest jednym z niewielu na których mozna smażyć i ten aromat
Mowię o tym oleju jadalnym, nie wiem czy te ze sklepów kosmetycznych sie nadają do jedzenia. Ja zawsze kupije takie duze słoje bio.

http://www.suwaczek.pl/cache/556b2ed503.png
elvira44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 14:02   #2239
simonee
Zakorzenienie

Heffitka położna mówiła aby dodawać nowe rzeczy i obserwować malucha ale nigdy nie rezygnować jeśli raz było nie tak to spróbować za jakiś czas z minimalną porcja i jeśli jest ok to z czasem jeść tego więcej. Ja nie jem ostro ale jesli ty w ciąży jesz ostro to maleństwo tez miało pikantniejsze wody

Kolka to tak jak piszą dziewczyny ze jeszcze nie jest zbyt wydony układ pokarmowy. Kolka pojawia się ok 3 tyg po narodzinach i ujawnia się mniej więcej o tej samej porze .

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Karoloo ja to jeszcze słyszałam o golonce w piwie na oddziale

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-03, 14:06   #2240
Myszunia19
Zakorzenienie

hej zaczełam prać ciuszki stwierdzilam że skoro TZ ma czas na zrobienie pokoju to w takim razie Karol zajmie jego półki a on na podłodze

Biore się za podczytywanie póki mogę bo potem przyjdą mi cos robić z internetem.
Myszunia19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 14:09   #2241
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvira44 Pokaż wiadomość
Olej kokosowy ma mnóstwo zastosowań. Ja kupuje od ponad roku. Oprócz kosmetycznego zastosowania mozna go jesc jako suplement 1 łyżeczka dziennie, daje nam zdrowe tłuszcze. Jest jednym z niewielu na których mozna smażyć i ten aromat

Mowię o tym oleju jadalnym, nie wiem czy te ze sklepów kosmetycznych sie nadają do jedzenia. Ja zawsze kupije takie duze słoje bio.

Ja olej kokosowy tez jadalny kupuje
Stary 2014-12-03, 14:19   #2242
Szczeperka
Wtajemniczenie

Tak Was czytam i chyba pójdę do Almy po ten olej kokosowy. Teraz wrzućcie przepisy :-D

Ignaś 11.03.2016
Szczeperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 14:24   #2243
dusiolka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczeperka Pokaż wiadomość
Tak Was czytam i chyba pójdę do Almy po ten olej kokosowy. Teraz wrzućcie przepisy :-D

Ja polecam nalesniki smażone na oleju kokosowym mniam
Stary 2014-12-03, 14:28   #2244
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość

ellyunia
wykrzesałam siły na puszczenie jednej pralki
ja znowu piorę dzieciowe bo minky przyszło

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
kibelek cały do mycia bo faceci to chyba nie widzą tych wszystkich szczegółów co my
skąd ja to znam

Dusiolka ty jeszcze nie spakowana ? A na liście druga
Ja nie biorę herbatki laktacyjnej, TŻ najwyżej dowiezie

Cytat:
Napisane przez Ewka:D:D Pokaż wiadomość
macie dla swoich pociech juz jakies zabawki interaktywne, bujaczki, lezaczki, maty?
ja na razie nie mam nic z tych rzeczy, później kupię
Ewka nie wiem czy opadł Ci brzuch, musiałabyś zdjęcie do porównania

Cytat:

Dla maluszka:
- pampersy 20szt, mam 10 szt. (tyle kazali, najwyżej TŻ dowiezie albo na koszt szpitala
- pielucha tetrowa 1-2 (tak mysle do karmienia czy cos), mam 2 szt.
- chusteczki nawilżane - 1 op,
- krem do pupy ?? bepanthen (będzie też na moje suty w razie W)
- smoczek (chyba lepiej miec na wszelki wypadek?) nie biorę-podobno zabójstwo dla KP)
-cienki kocyk
-rożek

-niedrapki 3 pary
- pajac bawełniany mam 4 szt. te szpitalne są okropne, wolę w swoje ubierać
- pajac welurowy nie biorę
- cienka czapeczka + ciepła czapeczka, cienkie 3 szt.
- kombinezon i grubą czapę TŻ przywiezie jak po nas przyjedzie
- kocyk i pielucha tetrowa. ciepły kocyk TZ weźmie jak nas będzie odbierał

Do porodu:
- dowód osobisty,
- RMUA, nie trzeba, po peselu Cie odnajdą
- karta ciązy z wynikami i usg
- grupa krwi,
- skarpetki (można?? ja strsznie marzne w stopy), mam 1 parę
- woda mineralna duża , 1 mała, jak braknie TŻ dowiezie
- pomadka ochronna, w drugiej torbie
- opaska do włosów nie używam
-ręcznik papierowy
-ręcznik
-majtki siateczkowe
-podkłady 3 szt.
-klapki pod prysznic

-koszula
-szlafrok
-nakładki na deskę
-guma do żucia

I torba na pobyt:
- 2 koszule to karmienia, jak braknie TŻ dowiezie więcej
- szkafrok w pierwszej torbie
- klapki pod prysznic, w pierwszej torbie
- kapcie,
- 2-3 pary skarpet, 2 pary
- 2 staniki do karmienia, 2 sportowe z pepco
- majtki jednorazowe mam 1 szt. + 2 pary bawełnianych (chyba ciemne najlepsze co?), mam 4 bawełniane czarne
- 2 ręczniki (duży+mały), 1 mały
- kosmetyczka: zel pod prysznic, zel do higieny intymnej z korą dębu, krem do twarzy, mały krem nivea - uzywam do wszystkiego heh, pasta i szczoteczka do zębów, grzebień, mały dezodorant),
- papier toaletowy, chusteczki higieniczne,
- nakładki na deske sedesową,
- maść na sutki + osłonki, w torbie dzidziusiowej
- tantum rosa (ile??) 2 saszetki
- wkładki laktacyjne - 6 par, 2 pary (w razie W TŻ dowiezie)
- podkłądy poporodowe - 2 op (20 szt), 10 szt.
- podkłądy na łóżko - 3-4 szt, 2 szt.
-apap, wapno. w szpitalu mają
-1 szt. mała woda
(w razie W TŻ dowiezie)
-podpaski typu "noc" 1 paczka
-guma do żucia

AA no i tel, ładowarka, woda, i biszkopty.
Jak myslicie??
bez telefonu nie jadę
Mam bardzo podobne torby

ellyunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 14:29   #2245
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

spanko juz gotowe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141203_142554.jpg (91,3 KB, 58 załadowań)
Stary 2014-12-03, 14:30   #2246
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smerfetka2808 Pokaż wiadomość
Ellyunia,a ile czekasz aż to ciasto urośnie? długo?
nie chcę żeby mi kuchnie zawaliło całą
nie czekam w piecu podczas pieczenia i tak urośnie
Narobiłaś mi smaka, dzisiaj na kolację robię z porą i szynką
Do tej wersji ciasto bez jajka a drożdże na ciepłej wodzie

Stary 2014-12-03, 14:32   #2247
dusiolka
Zakorzenienie

Ellyunia jeszcze nie hehe:p przed następnym weekendem spakuje :p
Stary 2014-12-03, 14:32   #2248
ellyunia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
spanko juz gotowe
ale super u mnie czeka w kolejce do prania ten materiał więc jutro będzie też gotowe

Stary 2014-12-03, 14:34   #2249
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
spanko juz gotowe
super !

no i widzę Marilyn !
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 14:53   #2250
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
super !

no i widzę Marilyn !
tak, cała ściana, oglądała ś film biograficzny?

Myślicie, ze ten kocyk starczy czy jednak kupować śpiworek ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości