|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Rena super
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Dwakolory życzę wam z całego serca aby z mamą było już tylko lepiej
![]() Fiol Olek odpukac zdrowy. Szaleje na całego. Jest przekochanym dzieckiem. Co prawda jeszcze czasem chce na ręce ale mało. A w nocki nadal się budzi. Nadal wtedy karmie go kp. Tak jak Ty nie możesz odzwyczaic od mm S tak ja nie mogę Olka od kp. Ostatnio czytałam post mamy 13 miesieczniaka że nie daje rady bo jej dziecko budzi się czasem 3 razy. Jak ja jej zazdroszczę ![]() W pracy mamy zasuw. Pełno ludzi na l4 więc tylko zastępstwa.
|
#1293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Znów koszmarna nocka...
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1295 | |
|
Zakorzenienie
|
owocne, list do Mikołaja przechwycony
![]() fajnie, że część zakupów masz z głowy. mi dziś tż obiecał wcześnie skończyć to podjadę na małe zakupy. co jeszcze w jysk ciekawego było? bo u nas też otworzyli Cytat:
jednak postanowiłam, że nie kupujemy nic dla synka na BN. ciągle ktoś mnie pyta co mu kupić więc dostanie mnóstwo prezentów. nie widzę sensu w wydawaniu pieniędzy na zabawki, których już ma za dużo a będzie miał jeszcze więcej. ale postanowiłam, że zrobię coś sama.
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Ahh same dobre wieści
![]() Rena ![]() Pani Jojla duża kobietka w Tobie mieszka Zebra super że Emolium się Wami sprawdza ![]() Iza mam nadzieje że się ułoży w pracy Zebra pewnie że bym chciała laktacje odbudować Wczoraj pompowałam przez pół dnia . Ale ja się tak przy tym stresuje że to bez sensu. Samym laktatorem nie dam rady. A Maksa przystawiać nie ma szans. On nawet z butelki nie chce.. Pije na raty bo co chwile go cos rozprasza. Maks ma okropny rzut azs Czerwone place na twarzy i rękach. Podałam mu fenistil w kroplach i emolium na świąd. Dzisiaj o wiele lepiej. Moje obserwacje są smutne bo wychodzi że ma gorzej po marchewce, dyni, ziemniaku i króliku. Po owocach i kaszkch jest ok...! Albo to tylko ziemniak, bo każde z powyżych było łączone z ziemniakiem. Chyba pora na wizytę u alergologa. Dwakolory
|
|
|
|
#1297 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc Dziewczyny, dawno mnie nie bylo ale Was podczytuje....
My dzis bylismy z Tosia u psychologa - dostalismy kilka wskazowek, ksiazek - mam nadzieje ze bedzie szlo ku lepszemu... Paniczka kiedys pytalas mnie co znaczy "niewiele| slow u Tosi - wiec mowi ok 20 - dzis pani psycholog powiedziala ze jest ok, ale jak mamy watpliwosci to mozemy sie skonsultowac z logopeda - jeszcze poczekamy.. Ja wlasnie zamowilam wczoraj ksiazki z Arosa - czekam z niecierpliwoscia... Monika kobitko zwolnij troszke - a jest szansa zeby mama Ci przychodzila na 1-2 zebys odpoaczela?! Paniczka jak przygotowania wyprawki? dokupujesz cos czy wszystko po Torresie? U nas od wczoraj zaczal sie kaszel u Tosi - wiec pewnie nici ze szczepienia piatkowego jeszcze cos mialam - jak przypomne sobie to napisze... aaaaa robilyscie kiedys ozdoby choinkowe z papieru? chce w tym roku porobic z Tosia..
|
|
#1298 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć u nas to są momenty... współczuję Ci Madzik może Dominik odreagowuje...a wyobraźnię to Ty masz no Krzyś ma masę zabawek ![]() chyba więcej niż T. a i tak uważam, że T. ma stanowczo za dużo. i na Mikołaja raczej nic od nas nie dostanie.... (chyba, że coś wybitnie małego i manualnego )hehe, ale boję się Mikołaja żłobowego... bo cóż tam może być? jak słodycze, to ja będę mieć Mikołaja ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() kilka pi.erd.olencji będziemy musieli nabyć (przy T. dużo gadżetów mieliśmy pożyczone, ale 3 moje przyjaciółki w ciąży ![]() ![]() a dlaczego byliście u psychologa?!
|
|
|
#1299 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz wyslalam prezent mikolajkowy mam nadzieje ze dojdzie przed 6 grudnia
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Paniczka zachowanie Tosi nam sie nie podobalo, a dodatkowo wczoraj doszla jeszcze inna reakcja Tosi w zlobku - na co pani zwrocila uwage - wiec dobrze ze zapisalismy sie jakis czas temu do pani psycholog...
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
jaka?
|
|
#1301 |
|
Wtajemniczenie
|
Tosia przy mnie, przy rozstaniu, siedzac na fotelu zaczela plakac, podeszla do niej dziewczynka i stala, a Tosia zaczela ja opdychac i jeszcze mocniej plakac, pani poiwedziala ze tak sie zachowuje jak jakies dziecko do niej blisko podchodzi.....Psycholog powiedziala ze to normalna reakcja i moze nawet sie utrzymywac do 3 roku zycia. Mam tylko opiekunkom przekazac zeby tylko reagowaly w przypadku bicia/szarpania Tosi z innymi dziecmi...
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
Kundzia - moja mama w tym tyg i tak duzo siedzi z J., zostaje dluzej zebym po pracy zakupy zdazyla zrobic itp., gotuje jego ulubiony sos, przy ojazji i dla nas czasem jest obiad.
Pomysly na ozdoby z papieru mam ale to z kompa, przypomnij jak cos... |
|
|
|
#1303 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziewczyny obie śpią
Kasia była dzisiaj na spotkaniu z Mikołajem, była najmłodsza, bardziej niż przedstawienie o Czerwonym Kapturku interesowały ją inne dzieci ale 45 minut spotkania wysiedziała bez protestu- Berbie- niestety nie miałam czasu rozglądać się po sklepie, brałam po co przyszliśmy i lecieliśmy dalej bo dziewczynki były z Babciami
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy któraś z Was mogłaby pokrótce wytłumaczyć mi na czym polega ta dieta cukrzycowa (oprócz tego, że je się kilka posiłków dziennie) - co jeść i na co zwracać uwagę??? czytam i nic nie kumam
na słodkich mamach próbowałam wpisać co dziś jadłam do kalkulatora, ale nie potrafię - a poza tym od razu wyskakuje mi błąd, bo rano nie można mleka a ja najczęściej na I śniadanie jem płatki z mlekiem
|
#1305 |
|
Wtajemniczenie
|
Renia jak ja się cieszę, że wszystko pięknie z Twoją Kruszynką!!
|
|
#1306 |
|
Zadomowienie
|
Renia super, że wszystko w porządku
Ja dowiem się ok 2 tygodnie czy rodzina się powiększy. Na razie było jedno podejście, ale zawsze wystarczało
|
|
|
|
#1307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ========================= ====== dziękuję dziewczyny za wszystkie kciuki i dobre myśli jesteście najwspanialsze na świecie!!! ![]() a w to co się dzieje nadal nie mogę uwierzyć dziś umówiłam się na prenatalne - 19.12 - jedyne 370zł
|
|
#1308 |
|
Zakorzenienie
|
kundzia a jak w pracy? jak znosicie rozstanie?
pani zabiłaś mnie tym, że Krzyś ma więcej zabawek niż Michaś? Jak to możliwe? po czym wnioskujesz? picaso ![]() rena jestem zdziwiona, że w Twojej sytuacji nie masz prenatalnych za free.
|
#1309 |
|
Konto usunięte
|
Pikaso kciuki!
|
|
|
|
#1310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Pikaso,
Cytat:
jak jej się podobał święty typ?! Cytat:
) i białka. dużo warzyw o niskim IG, dużo wody. malutko owoców, zero cukru.określone pory i porcje. Cytat:
![]() fakt, że bardzo często robię czystki w rzeczach Michałka
|
|
|
#1311 |
|
Zakorzenienie
|
ale to pewnie gdybym robiła jakoś na nfz (jeśli w ogóle) a ja robię w klinice...
|
#1312 |
|
Konto usunięte
|
Mam większość wyników. Mam tylko obniżoną aktywność antytrombiny III i lekko podwyższone przeciwciała antykardiolipinowe igg 11.43 a norma do 10. Reszta w normie lub ujemna
czyli przyczyna moich # leży gdzie indziej... Ehh ![]() Ale jest też miła wiadomość dostałam piękny prezent mikołajkowy jeszcze nie wiem komu, ale dziękuję bardzo bardzo bardzo!!!Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49196572]Mam większość wyników. Mam tylko obniżoną aktywność antytrombiny III i lekko podwyższone przeciwciała antykardiolipinowe igg 11.43 a norma do 10. Reszta w normie lub ujemna
czyli przyczyna moich # leży gdzie indziej... Ehh ![]() Ale jest też miła wiadomość dostałam piękny prezent mikołajkowy jeszcze nie wiem komu, ale dziękuję bardzo bardzo bardzo!!![/QUOTE]no kochana 2 wyniki złe (nie w normie) więc niekoniecznie wina leży gdzie indziej! pokaż prezent - taki tu zwyczaj
|
#1314 |
|
Konto usunięte
|
Rena masz piękny suwaczek
Fotkę zaraz zrobię ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- ![]() Do tego jeszcze kinder czekolada (mąż zjadł), laski wanilii, cynamonu i ciasteczka ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1315 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
to już zależy od tej małej królewny w moim brzuchu ![]() Cytat:
ale wierzę, że dasz radę ![]() Cytat:
ginka powiedziała, że dość często właśnie leczenie wcześniej się nie sprawdza, bo się nie zdąży powtórzyć wymazu albo wynik wychodzi wątpliwy i w szpitalu i tak podają antybiotyk - więc żeby nie brać go dwa razy, dostanę w szpitalu.Cytat:
![]() ja specjalnie nie czułam się źle z powodu pęcherza jedynie jeszcze częściej odwiedzałam wc - wczoraj wzięłam na noc antybiotyk i dziś już widzę poprawę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dopiero dziś posłałam prezent - mam nadzieję, że dotrze przed sobotą i mam chyba ostatnio pecha do kurierów - dziś wcisnął na siłę paczkę do skrzynki pocztowej - zgniatając przesyłkę i uszkadzając zamek od skrzynki normalnie nie ogarniam
|
|
#1316 | ||
|
Zakorzenienie
|
aaa
misiaki to nawet moje z dzieciństwa wyciągnęłam. Cytat:
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49196572]Mam większość wyników. Mam tylko obniżoną aktywność antytrombiny III i lekko podwyższone przeciwciała antykardiolipinowe igg 11.43 a norma do 10. Reszta w normie lub ujemna czyli przyczyna moich # leży gdzie indziej... Ehh [/QUOTE]gryzia myślę podobnie jak renia, właśnie wyniki pokazały problem. ja przy mając wyniki przy granicy normy dostałam acard. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49196736] Do tego jeszcze kinder czekolada (mąż zjadł), laski wanilii, cynamonu i ciasteczka [/QUOTE]Mikołaj na bogato! Cytat:
|
|
#1317 |
|
Konto usunięte
|
Na tej sznurkowej bransoletce jest zawieszony Aniołek
założyłam ją od razu i już nie ściągnę ![]() ---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Jojla kurier debil! Berbie a może i macie z Reną rację... Nic. Jak będę miała wszystkie wyniki to jadę do prof. Skrzypczak do Poznania. I ona powie co jest grane. Dopóki nie będę wiedziała od niej co jest, to nie ma co panikować. |
|
|
|
#1318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh szkoda mi go![]() Cytat:
ja cos przegapiłam?Wyszła ci cukrzyca? [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49196572]Mam większość wyników. Mam tylko obniżoną aktywność antytrombiny III i lekko podwyższone przeciwciała antykardiolipinowe igg 11.43 a norma do 10. Reszta w normie lub ujemna czyli przyczyna moich # leży gdzie indziej... Ehh ![]() Ale jest też miła wiadomość dostałam piękny prezent mikołajkowy jeszcze nie wiem komu, ale dziękuję bardzo bardzo bardzo!!!Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Mam nadzieje ze gin cos poradzi na te wyniki ![]() Piekny prezent dostałas Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1319 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wpadam tylko na chwilę prosić o modlitwę, kciuki, dobre myśli i wszystko co możliwe dla Majeczki - ma właśnie drugą operację a w perspektywie jeszcze trzecia
dzisiejsza to nagła sprawa
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
|
|
#1320 |
|
Konto usunięte
|
Wika ściskam mocno!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:26.

nasza dzidzia ma już 3,4cm i pięknie na 'dzień dobry' się ruszała
dr założył kartę ciąży - choć trochę wymusiłam, bo powiedziałam, że obiecał
w związku z moją nadwagą wspomniał o diecie cukrzycowej - powiedział, że dobrze byłoby ją wprowadzić, ale tak na spokojnie...od jutra ostawiam encorton i kwas foliowy 5mg, i zmniejszam dupka do 3x1
zapytał czy mamy potrzebę spotkania się z nim za tydzień - kiedy wymownie spojrzałam na męża, to dr tylko powiedział: ok, wszystko jasne
mam nadzieje że się ułoży w pracy
Czerwone place na twarzy i rękach. Podałam mu fenistil w kroplach i emolium na świąd. Dzisiaj o wiele lepiej. Moje obserwacje są smutne bo wychodzi że ma gorzej po marchewce, dyni, ziemniaku i króliku. Po owocach i kaszkch jest ok...! Albo to tylko ziemniak, bo każde z powyżych było łączone z ziemniakiem. Chyba pora na wizytę u alergologa.