![]() |
#931 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5
Hej, miałam aktywny dzień. Odniosę się do tego co pamiętam bo czytałam was na raty. Z opryszczka uważać przy dziecku trzeba bardzo bo maluszki dostają jej w pachwinach z tego co pamiętam a dzieciaki chyba do 3 roku, życia mają ją w całej jamie ustnej-to akurat przerabialiśmy z moim bratem... Policzki, wargi i język w krwawiących strupach... Do dziś ma problem z domknięciem górnej wargi która była bardziej obłożona od wewnątrz opryszczką..
Co poza tym... Ubrania piore w 40 i prasuję dużym uderzeniem pary. Ten projektor to ja trochę odradzałam z doświadczenia szwagierki bo po nocy go nie włączała żeby dziecko uczyło się zasypiać nocą samo a w dzień go nie widać a po wieczornej kąpieli i mleku dziecko szło spać samo... Ja dziś zrobiłam ostatnie zakupy... Zostały mi chyba z 3 rzeczy do kupienia.. ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- A i ja też zakładać będę krótkie body pod pajaca... I muszę się przyznać że wczoraj byłam z mężem bardzo niegrzeczna ale dobrze to wpłynęło na mnie i mój brzuch ![]() U dzisiaj czytam w gazecie przepis 'pierś z tymiankiem' i jaki obraz uroił mi się w głowie? Oczywiście że Aga z Tymiankiem przy cycu :lol :
#932 |
Raczkowanie
|
Martula a Ty miałaś wizytę Health Visitor w domu? Ja to się muszę z tego wykręcić. Miałam na początku, ale postanowiłam im dać szansę. No i przyszła dziś. Taka niemiła, gówniara za przeproszeniem, że głowa boli. Musiałam ją od razu poinformować, że jestem pielęgniarką i nie potrzebuję jej porad. Wypytywała o wszystko, gdzie mój mąż, czy pije, czy pali, no normalnie życiorys chciała. Wszystko notowała. Nie chcę, żeby mi przychodziła sprawdzać, jak dziecku zmieniam pieluchy. W środę mam wizytę u położnej, niech to odkręci, bo jak nie to sama się wypiszę. Ale mam nerwa przez nią. Jeszcze moja kotka durna do niej lgnęła. Normalnie człowiek jakos by zareagował, a ta nic, pełna ignorancja. Pinda niemiła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Brawo za zakupy i za bycie niegrzeczną ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
jestem ciekawa jaka do mnie przyjdzie :/ nie znam ich przeciez a one maja za zadanie obejrzec dom itd.... takie to dla mnie naciagane wiadomo, super jak sie trafi fajna normalna, ale wolalabym zeby czegos takiego nie bylo ![]()
![]() |
#934 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No troszke dziwne, ze sie tak o wszystko wypytuja i ogladaja, bo w sumie co ich to, ale z drugiej strony to ma pewnie na celu ochrone dzieci... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A tutaj to jeszcze mogą skierować do opieki socjalnej, która może dziecko odebrać. Położna przychodzić będzie swoją drogą, ale ja mam fajną położną. Tylko ta HV niemiła. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Wtajemniczenie
|
Przerabanie macie z położonymi w UK... Do mnie po porodzie przyjedzie raczej tylko pielęgniarka środowiskowa - mama kolegi która wypisze papiery zważy dziecko i tyle. Z resztą sobie poradzę, przecież w szpitalu będe myć i karmić pod opieką położnych to już w domu tego sprawdzać nie muszą
#937 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do benefitów, to wiadomo, że każda sytuacja jest inna, aTy masz wskazania do tego, aby nie pracować tym bardziej, ze tyle lat tu juz przepracowałas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Wtajemniczenie
|
Ja właśnie byłam
Na siku po kubku herbaty i niech mi tylko któraś zacznie marudzić że jej się nie chce wstać i iść do łazienki obok to tyłek ubije... Ja do łazienki mam 21 kroków + do tego 17 schodków a trasę trzeba pokonać w 2 strony. ISKRA tam pracujesz, tam płacisz podatki i składki zdrowotne i masz prawo korzystać z benefitów jak każdy.
#939 |
Wtajemniczenie
|
Eh... Skończyłam oglądać film 'cela 211', podobał mi się. Teraz postaram się usnąć chociaż będzie ciężko bo mąż na nocce w pracy... A ja muszę słyszeć jego oddech do snu...
#940 | |
Zakorzenienie
|
hejo
![]() ![]() Cytat:
![]() a jeśli chodzi o sprawy socjalne to w polsce sprawdza to raczej pielęgniarka środowiskowa, która przychodzi w ciągu 3tyg po porodzie, jeśli w ogole przychodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny,
zmykam zaraz do szkoły na spotkanie z panią dyrektor, późnej zakupy, a więc wpadnę później, bo widzę że wczoraj działo się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja będę dopiero wieczorkiem, Marcin poki co śpi, za 40min ma być opiekunka, zaraz jeszcze Andzię do przedszkola odwieźć i na uczelnię |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Paulina- wow ty to pędzisz jak odrzutowiec ![]() Melbi- z tymi bodziakami to tak jak piszą dziewczyny. Przede wszystkim zależy czy jest ciepło u ciebie w domku, noworodki potrzebują ciepła, a to jest zima ja mam zamiar zakładać na początku pod pajace bodziaki z długim rękawem i sprawdzać czy niuni nie jest za ciepło, ale to tylko przez kilka dni a później już na krótki rękaw, ale body zakładałam zawsze, traktowałam to jako bieliznę no i trzyma pieluchę na swoim miejscu. Poza tym w szpitalu jest raczej chłodniej niż w domu więc tam na pewno będę miała body z długim Ja piorę wszytko w 40 stopniach, ale póżniej wszystkie ubranka prasuje w wysokiej temp, ale po lewej stronie bo ta ma kontakt ze skórą dzieci Odowska- fajny brzusio, włosy faktycznie długie, akcja oddawania włosów na rzecz chorych na raka cały czas jest , aczkolwiek jeśli nie chcesz obcinać włosów to nie nastawiaj się że będą wypadać dobrze po urodzeniu brać dalej witaminy i po prostu zaobaczysz jak to z tym wypadaniem jest |
||
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Wtajemniczenie
|
Mała 156/87 to jest ok ciśnienie? Ja nie wiem jak Ci lekarze nas prowadzą cholera nasz gin to by już chyba uśmiercał. Ja jak mam 125/85 w gabinecie to mówi że może być. Mi mówili że jak jest 150/100 to od razu do szpitala.
Marchewka ![]() U mnie położna jak przychodziła to sama przewijała małą, sprawdzała czy nie ma odparzeń i czy jest czysta i sprawdzała ranę po cc. Krocza na pewno nie będę pokazywać :p W szpitalu to Zuzkę zabierali na kąpanie w inne pomieszczenie. Ze szpitala nie wyniosłam nic. Iskra współczuję takiej wizyty ![]() Ewa tak myślałam sobie wczoraj czy jak byśmy zostały w dwupaku obie czy udało by nam się spotkać na szybkiej herbatce w przerwie pomiędzy świętami a sylwestrem jak dotrę w Twoje strony ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Dzień dobry ![]() Ja po zakupach, mam dzisiaj okropny ból żołądka mała mnie uciska a ja wyję do księżyca o litość ałaaaa ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Mama dziś w przedszkolu mnie umówiła że Madzia terminowo powinna się rodzić w dzień babci ![]()
#945 |
Zakorzenienie
|
witam,
te sny w ciąży mnie wykończą... śniło mi się, że mi coś się z grzejnikami zepsuło i normalnie jak się budziłam to czułam psikającą wodę z tych kaloryferów...wstałam jak oparzona. Mąż zamontował już karuzelę, ale bardzo blokuje wkładanie dzidziusia...także wydaje mi się, że na początku nie będzie zamontowana...
#946 | |||
Zakorzenienie
|
jakos mnie wkurzały te ciagłe kolejki u niego, a po 2 do mojej ginki mam 300m na piechote dojde nawet rodzac
Cytat:
Cytat:
Ja tam mam schize ze przyjdzie akurat jak bede miała syf tygodnia i zacznie sie czepiac. Chociaz moze nieee.... Cytat:
wrociłam ze szkoły (taaa jestem z siebie dumna), ze spaceru gdzie troche tylko koles ciagnał ale to dlatego ze za mało dopasowałam kolczatke i mu sie odwracała. gad jeden jak tylko poczuł ze kolce sa na zewnatrz to przyspieszał, a jak przy ciele to grzeczny jak aniołek. dzis juz ja mu ta kolczatke dopasuje jak nigdy. troche ogarnełam (baaardzo troche), zdjełam pranie, właczyłam pralke, nastawiłam zmywarke. w planach dzisiaj mega ogarniecie bo dzis od 17-20 maja byc faceci do mojego zepsutego kaloryfera. najlepiej ze jak sie okaze ze trzeba wymienic termostat to uwaga koszt tylko 130zł ![]() jutro za to dzień prania Oliwii pozostałych rzeczy, czyli skarpetki, rajstopki, czapki, kombinezony i pościele, no i dzien sprzatania co bym sie nie nudziła za bardzo przeciez aaaaaaaaaaaaaa ![]() Jesteś w 32 tygodniu ciąży (31 tyg. i 0 dni) Miesiąc: 8 Trymestr: 3 Wiek płodu: 29 tydzień Data porodu: 5 lutego 2015 (pozostało 63 dni)
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez maladT Czas edycji: 2014-12-04 o 08:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]()
#948 |
Rozeznanie
|
Cześć,
przespałam się z moją cesarką i chyba to do mnie dotarło. Faktycznie lepiej dla mnie że tak to będzie bo później bujać się z komplikacjami i biegać po okulistach to może niekoniecznie. Dziewczyny a któraś z Was miała może cesarkę?? bo zupełnie nie wiem czego się spodziewać, wiem że na pewno dłużej się dochodzi do siebie ![]()
#949 |
Zakorzenienie
|
Maladt gratulacje 32tyg
![]()
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Dzięki Emdzik... 32tydzien brzmi fajnie ale te 63dni do porodu to juz mnie przerazaja
#951 |
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek
![]() Maciejka dzięki za linka. Pilnuj tego ciśnienia. Ja zawsze u ginekologa mam 159/70. Więć on robi mi pomiar nieoficjalny. Do karty wpsuje ciśnienie z pomiarów domowych gdzie zawsze mam dobre. A ciśnienie u niego mam takie, bo mówię mu, że to on na mnie tak działa ![]() A jak dzisiaj z tym ciśnieniem? A na IP w sierpniu jechałam z ciśnieniem ciut niższym niż Ty miałaś. Leżałam wtedy pod kroplówką... Aga czekam na foty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Zadomowienie
|
Gratulacje Mala
![]() No kolejki do Jacka P. zwykle są duże :-/ W ciąży jednak jest się umawianym na konkretne godziny, więc jest OK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 |
Zadomowienie
|
No ja ostatnio tak się stresowałam p. diabetolog, że w ambulatorium miałam 150/100. Na szczęście p. pielęgniarka odczekała 10 minut i już było 120/80
![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Wiecie, ja tak się stresuję tą diabetolog, że jak sobie pomyślę, że kolejna wizyta za 2 tygodnie to już mną stres telepie. |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
Hej Hej
Agata, moje obydwie szwagierki miały, szczerze mówiąc bardziej na życzenie niż z konkretnego powodu, to się nadziwić nie mogą, że ja realnie chcę rodzić SN, bo cesarka taka super, także bardzo zachwalają, ale... ja wolę przejść z małą procedurę naturalną, chyba że wydarzy się coś nieprzewidzianego, więc... ja mam przynajmniej 2 świadectwa, że nie ma się czego bać. Doktor ostatnio na SR mówił o CC, że to się czuje jak dotyk, żeby się nie bać, że Panie często krzyczą " jeszcze nie", że czują to tak, jakby znieczulenie nie działało, a ono działa, bo nie czuje się bólu ale właśnie dotyk czy też szarpanie. Ja nie doświadczyłam, opowiadam tylko, co wiem. Dziewczyny, jaka ja się zrobiłam niezdarna, wszystko mi leci z rąk. Pal go licho jak to jest łyżka, ale właśnie upadł mi laptop. I tak non stop. Juz nie mam na to siły. Głowię się dziewczyny jak co roku nad prezentami gwiazdkowymi dla maluchów. Potrzebuję pomysłu na 5latkę. Macie coś fajnego? Dodam tylko, że lalek i gier od groma ma. Buziaki |
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Zadomowienie
|
A, no i dalej nie wiem co z ta opryszczką. Niby nic się nie pojawiło (w nocy budziłam się co pól godziny i sprawdzałam - ledwo teraz żyję), ale piecze mnie tak w kącikach po obu stronach warg. Rodzice mówią, że są po prostu przesuszone. Ale ja, jak widać, panikuję.
P.S. Mala, Meire - to co, czwartek? O której? W Plazie? |
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Rozeznanie
|
maladT Gratki 32 tygodnia. Ja bede miala za tydzień 63 dni do porodu :P
Ja ostatnio miałam cisnienie 130/60 więc chyba dobre. Położyłam się o 2, spałam dziś może z 5 godzin, bo się stresuję co się na dzisiejszej wizycie okaze... Trzymam kciuki za wszystkie dziś wizytujące ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Bo to moje rodzinne miasto ![]() zielona cos takiego jesli chodzi o prezent : http://www.coocoo.pl/product-pol-807...rii-Round.html http://www.coocoo.pl/product-pol-784...i-owocami.html http://www.coocoo.pl/product-pol-729...up-Ubiory.html Edytowane przez martu_la Czas edycji: 2014-12-04 o 08:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Wtajemniczenie
|
Zapomniałam właśnie napisać ze trzymam kciuki za wszystkie wizyty
![]()
#959 |
Zakorzenienie
|
My Toruń. Spotkanie na moje moze być od 9 lub 10. O 13bede musiała się ewakuowac po mloda wiec mam limit
#960 |
Wtajemniczenie
|
Maciejka to donrze, że dzisiaj ciśnienie już ok.
Ale kontroluj, bo to nie ma żartów. Mój ginekolog mówi, że już nawet takie powyżej 130 to już coś się dzieje... Kasiula, Aggo, Martula, Ewek ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:21.