|
|
#3511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4
O nie, a specjalnie dałam 20 zł więcej niż planowałam ze względu na kupon. Wybitnego pecha mam w tm tygodniu.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez bylam chuda..... ''bylam'' przestalam pracowac przytylam 10 kg jeszze nie bylo az tak zle, ale teraz 7, wiec 17 to juz jest bardzo zle a to nie koniec |
|
|
|
|
#3513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3514 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3515 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niunha_ona gratki tak małego przyrostu wagi. Mamuśka, dużo zdrówka kochana! Zdrowiej szybko. ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ---------- Cytat:
Cytat:
Ty kochana też piękny masz brzuszek ---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Monika, Ty to dla dzidzi masz kawalerkę ŻonaMarcina, śliczny brzusio, nóźki jak patyczki ale cyc |
|||
|
|
|
#3516 |
|
Wtajemniczenie
|
Emily piękne zdobycze. A macie grubasa :p
Żona Marcina czy już się wyleczyłaś z kompleksów? Wklejałam wcześniej ale w sukience, to tak nie widać grubasa. |
|
|
|
#3517 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czemu obrucone, ale może to lepiej
|
|
|
|
#3518 |
|
Wtajemniczenie
|
są jeszcze kupony, ja miałam ważny do 30 listopada, a teraz mam kolejny do 12 grudnia. Więc powinnaś mieć jeszcze możliwość chyba...
|
|
#3519 |
|
Zadomowienie
|
Kupony na allegro niedawno byly nowe,ja dzis wykorzystalam swoj,a mialam do 13 grudnia.wystarczy sprawdzic cZy jest nowy do pobrania
|
|
|
|
#3520 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
już nie śpię. chcę dziś wykonać przynajmniej część swojego wczorajszego planu . poza tym dostałam misję specjalną od Tżta - kupić mu skarpetki![]() Cytat:
a 200zł chcieli mnie skasować, bo podobno nie mają takiego prostego badania tylko właśnie jakieś... nie wiem... bardziej specjalistyczne, zaawansowane?? ciężko stwierdzić.dziewczynazgitara, super kiecki Uliczkaz, ojej 87marta78, super wózek nie słyszałam o takiej firmie/modelu, ale zresztą nawet nie zaczęłam w tym siedzieć, od razu nastawiłam się na x-landera przy następnym dziecku wezmę te wasze wózki i sama sobie coś wybiorę, bo są śliczne![]() Cytat:
Cytat:
to ja tylko czekam, aż mi też taki kwiatek wyskoczy albo wstrzymają mi wypłatę świadczeń z jakiegoś powodu...lesyeux, super, że wszystko w porządku po wizycie ![]() Cytat:
mnie by za takie gadanie komuś przez telefon to by chyba z pracy wywalili.crystal, odpuść temu biednemu mężowi swojemu, bo się wykończysz ![]() Cytat:
jezu, dowiedzieć się czegoś takiego w 30tc, kiedy niby wcześniejsze badania nic nie wykazały... może to jeden z zatwardziałych obrońców życia poczętego, który stwierdził, że najlepiej to wszystko zataić, żeby kobieta ciąży nie usunęła ja też w zasadzie jestem przeciwna aborcji, ale takich rzeczy się nie robi.nie przesadzajcie dziewczyny, wszystkie macie fajne brzuszki
|
|||||
|
|
|
#3521 |
|
Zadomowienie
|
Miałam kupon do dzis wiec skorzystałam. Najgorzej, że nie można wybrać opcji odbioru osobistego i zaoszczędziłam tylko 8 zł.
Piekne brzuszki dziewczyny.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#3522 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny ja juz na Nogach. Śliczne brzuchy
Przeczytałam co tam u was wiec ból zaspokojony A tymi prenatalnymi to nie wiedziałam że są trzy... U mnie moja pani dr oznajmiła ze narządy wszystkie w środku wiec o tyle spokoju..
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe czy za 3 badanie prenatalne się płaci.
|
|
|
|
#3524 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ---------- Cytat:
Wyglądasz bardzo zgrabnie---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ---------- Cytat:
Już doczytałam ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Cytat:
A badaniem "ręcznym" można ustalić, czy z szyjką wszystko w porządku czy to tylko "dowcipnie"? Mój gin nie robi mi usg dopochwowego Na temat organizacji naszej służby zdrowia to ja już się nie wypowiem, bo mnie od razu ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Cytat:
Edytowane przez żona_marcina Czas edycji: 2014-12-04 o 07:54 |
||||||
|
|
|
#3525 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki
Gratulacje wszyskich udany wizyt !! U nas Bartosz pozostaje Bartoszem wazy 685 g (24w2d) rośnie zgodnie z terminem OM wiec zastaje 23.03 ( nie widac juz go tak jak kiedys w całości na usg ;D Dostałam skierowanie na : Krzywą cukrowa 75 ( po godzinie i po 2 h - podobno nie wolno chodzić bo to test na obciążenie a nie na spalanie... Toksoplazmozę ( wcześniej mi wyszła ujemna ) - wtedy podobno robi sie ją 3 razy w czasie ciąży bo istnieje większe prawdopodobieństwo zarażeniem. Standardowo - morfologię, mocz TSH aby sprawdzić moja tarczyce ostatni wynik 2,3 ( lekarka powiedziała ze max 2,5 ) wiec msn nadzieje ze mniej bedzie. Dostałam przestrogę co do Wagi ;/ 24tyg2dni a ja od początku przytyłam ok 9-10 kg ( lekarka powiedziała ze moge jeszcze 5 kg ) musze zrezygnować całkowicie ze słodyczy, pic duzo wody i herbaty ( bo tylko one nawadniaja odpowiednio ) Samo dziecko bedzie jeszcze ok 3 kg większe wiec chyba cieżko mi bedzie to osiągnąć - tak strasznie mi lecą te kg a staram sie rozsądnie jeść ;/ Możliwe ze spowodowane jest to tez moja tarczyca ( w ciazy jeszcze wolniej pracuje )poniewaz przy niedoczynnosci sie tyje a ja tak ową posiadam ;( Ile u Was jest kg na+ i na jakim etapie ?? Pozdrawiam i ściskam gorąco ;* |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3526 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podobny do mojego, taka fajna piłeczka
|
|
#3527 |
|
Rozeznanie
|
Aaa zrobiłam zakupy na stronie Smyka i kupiliśmy synkowi leżaczek z Tiny Love - troche ich oglądałam ale ten jest najlepszy zdecydowaliśmy sie na szary z kolekcji limitowanej ponieważ ma daszek ( można nawet młodego do ogrodu wziąć i bedzie go chronił przed Słonkiem
)ImageUploadedByWizaz Forum1417676447.061646.jpgImageUploadedByWizaz Forum1417676457.017263.jpgImageUploadedByWizaz Forum1417676465.121036.jpg |
|
|
|
#3528 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niewiele dziewczyn ma odpowiednią wagę. U mnie i w rodzinie i wśród znajomych dziewczyny tyły ponad 20 kg i nic się nie działo złego. Nawet wczoraj mąż spotkał naszą znajomą, która jest ze 4 tygodnie dłużej w ciąży ode mnie i ona waży ok. 10 kg więcej niż przed ciążą. Nawet położna prowadząca moją szkołę rodzenia mówila, że przytyła 26 kg. No wiadomo, że trzeba uważać na puste kalorie, ale nie głódź się ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
).
|
|
#3529 |
|
Rozeznanie
|
Dla dziewczyn ktore zastanawiają sie nad leżaczkiem przesyłam zestawienie :
ImageUploadedByWizaz Forum1417676853.944383.jpg |
|
|
|
#3530 |
|
Rozeznanie
|
No to życzę wszystkim miłego dnia, ja dzisiaj muszę załatwić milion spraw.
A i dzwonili ze sklepu z wózkami, mój wózeczek już przyjechał. Już nie mogę się doczekać
|
#3531 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam wrażenie ze czy jem zdrowiej ( wiecej błonnika, owoców warzyw ,pije wiecej wody to i tak kg lecą jak szalone ) co ja bym dała ze 6 kg to prawie połowa mojej wagi ( kg idą mi strasznie w uda i pośladki ( znalazły siebie dobre miejsce na osadzenie ) Zastanawiam sie nad chodzeniem na Basen - która z Was dalej uczęszcza ? Tylko basen kolejna możliwość do złapania infekcji ... Fajnie ze u Ciebie sie sprawdza ja za mój zapłaciłam 329 zł ten bez daszku był za 299 zł ale daszek i kolor wygrał ![]() Powiedz mi a jak z czyszczenie ? Njr ma problemów ? |
|
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
lezaczek sliczny
![]() co do tycia- ja startowałam z 60kg a teraz mam 67 na pewno lub jakies 68kg. Poszlo mi w bzruch bo na buzi wygladam tak samo no i w biust (2 rozmiary wiekszy) poki co. Nie podjadam, nie jem slodyczy, TZ mnie pilnuje pod tym wzgledem bo moglabym pochlonac cala szafke ( a mam z zakonczenia roku szkolnego jeszcze czekoladki od dzieciaków z mojej klasy). Pije wode, herbate...czasami jakas PEPSI ale to rzadko..a podejrzewam ze tak tyje dlatego ze sie nie ruszam, na basen juz nie chodzę ze względu na infekcje ;( chodzę na spacery ale od 2 dni jak dłużej chodzę i szybko to boli mnie po prawej stronie dziwnie. I tak źle i tak niedobrze ![]() Ide sie ubrać i też chyba wyskocze do SZPERA może coś dla siebie znajdę bo dla dzidziusia juz mam ... wczoraj odebralismy nasz obraz slubny na płotnie 100x65 cm, jak ołtarz wygląda hehe...ale pochwale się a co! )a propo kołysanek https://www.youtube.com/watch?v=ZqMN...ature=youtu.be typowe pozytywkowe )) sliczne!!!
38/40 Szymuś- mój skarbek <3Edytowane przez smv Czas edycji: 2014-12-04 o 08:19 |
|
|
|
#3533 |
|
Zadomowienie
|
Meganka gratuluje wizyty. Też mam skierowanie na tsh ale pierwszy raz, bo poprzedni lekarz mi nie zlecał.Ja przytyłam z 9 kg chyba, bo mnie na poczatku nie ważyli. Super leżaczek, bardzo mi się kolorystyka Twojego podoba.
Wklejam brzuszek(raczej brzuchol calkiem spory Myślicie,że opłaca się kupić maxi cosi pebble używany niezniszczony za 250 zł??
|
|
|
|
#3534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() meganka, gratuluję udanej wizyty i tego, że wszystko jest ok nie rozumiem takiego podejścia.mi waga zatrzymała się na 59kg, a jestem w połowie 24tg - tym, że ja na początku schudłam z 57 do jakiś 53-54, a dopiero w 4msc waga ruszyła. z tym, że ja się nie ograniczam. niektórych rzeczy nie jem, bo mnie od nich odrzuca (np.mięso jest stosunkowo rzadko), z czekolady nie potrafie zrezygnować. a na basen nie chodzę, bo mam anemię i często mi słabo, więc boję się, że nagle mi się tam coś stanie. w dodatku pływać nie umiem, więc po co mi to \m/ ha, a my w tym miesiącu wykupujemy pakiet z luxmedu, jaki niektóre z Was już mają TŻ stwierdził, że nie będzie czekał w kolejkach do badań jak tydzień temu, bo Ci z pakietem wchodzą bez kolejki i też chce, żebym ja czy dziecko mieli ułatwiony dostęp do służby zdrowia. wiadomo, z dzieckiem się jest u lekarza często, a ja do tego jestem alergiczką, mam problemy z jajnikami i ścięgnem achillesa. zawsze taki pakiet to większa wygoda i bezpieczeństwo, bez zastanawiania się czy się dostaniesz do lekarza w najbliższym czasie czy nie.
Edytowane przez Michiru Czas edycji: 2014-12-04 o 08:29 |
|
|
|
|
#3535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie w ten ponury dzionek
![]() Ja dziś miałam jedna z gorszych nocy w ciąży. Przy każdym obracaniu na inny bok krocze I wiązadła mnie tak bolały że stękałam przy każdym obrocie tak czy siak ksiuki prosze za mnie trzymac o 2 ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
|
|
|
#3536 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie tych infekcji na basenie sie obawiam ... ;( Zastanawiałam sie nad jakimiś zajęciami ruchowymi ale obawiam sie ze te niby dla kobiet w ciazy beda niebezpieczne dla dziecka .. Tym bardziej po moich perypetiach na pocZatku ciazy jakoś sie obawiam ;/ Słodycze odstawiam definitywnie - zobaczymy co dalej ![]() Mam tez problemu z zaparciami Laktuloze 3x 15 ml dziennie biore - dlatego tez często mam duze różnice w wadze ! Nie dam sie zwariować ile przytyje to przytyje ale musze uważać na puste kalorie bo pózniej to tylko mi bedzie trudniej to zgubić ;/ ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
Ja mam Medicover - bardzo polecam nie wyobrażam sobie czekać np na wizytę do okulisty 5 mc :/ czy rok jak np ma moja teściowa ... |
||
|
|
|
#3537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie niektórzy zdążyli już oślepnąć zanim się do okulisty dostali...
marcia, żaden brzuchol śliczny brzuszek co najwyżej brzuchol to będziemy miały pod koniec...
|
|
|
|
#3539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3540 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Cytat:
I tak pozostaje mi czekac na ostateczna decyzje, ale co sie nastresuje to moje ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
Ostatnio jak bylismy z TZ to pytalam o szyjke, to jak skonczylismy robic usg, to mowi do mnie, ze zaraz to sprawdzimy, jak siadalam na fotel samolot ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
Ja planuje kupic lezaczek w marcu lub w kwietniu wierze ze bedzie przydatny
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

wszystko się da 

Ale najważniejsze, że maluszek zdrowy, no i śliczny! Pięknie wygląda!
Pisałyście o goleniu się przed lusterkiem, przy pomocy tż- ja normalnie jadę maszynką jak przed ciążą

przy następnym dziecku wezmę te wasze wózki i sama sobie coś wybiorę, bo są śliczne
to ja tylko czekam, aż mi też taki kwiatek wyskoczy albo wstrzymają mi wypłatę świadczeń z jakiegoś powodu...
mnie by za takie gadanie komuś przez telefon to by chyba z pracy wywalili.
jezu, dowiedzieć się czegoś takiego w 30tc, kiedy niby wcześniejsze badania nic nie wykazały... może to jeden z zatwardziałych obrońców życia poczętego, który stwierdził, że najlepiej to wszystko zataić, żeby kobieta ciąży nie usunęła
ja też w zasadzie jestem przeciwna aborcji, ale takich rzeczy się nie robi.

Ale ciągle mamy nadzieję, że wszystko jeszcze się cofnie... W 32tc czeka mnie USG i wtedy się okaże.
że nie dbam o siebie, o spokój
I tak pozostaje mi czekac na ostateczna decyzje, ale co sie nastresuje to moje