Marcowe Mamy 2015 cz. 4 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-03, 22:43   #3511
marcia45
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. 4

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
tego już nie ma na allegro. kupony były do przedwczoraj
O nie, a specjalnie dałam 20 zł więcej niż planowałam ze względu na kupon. Wybitnego pecha mam w tm tygodniu.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 22:46   #3512
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
wcześniej też byłam hehe wszystko się da ważne by jeść zdrowo dla Dziecka
ja to chyba ze stresu schudne po porodzie
tez bylam chuda..... ''bylam'' przestalam pracowac przytylam 10 kg jeszze nie bylo az tak zle, ale teraz 7, wiec 17 to juz jest bardzo zle a to nie koniec
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 23:42   #3513
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
przewijałam moje siostry więc to mi się nie przyda
ale dobrze że mówisz często mają tam ciekawe tematy

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

prenatalne tak póżno?
bo czytałam że robi się je o wiele wcześniej nie w 30 tyg ponad.
http://www.badaniaprenatalne.pl/test_pappa
Prenatalne to tak jak te ważne 3 razy się robi. Pierwsze między 11 a 13 tc, drugie około 20 tc i te trzecie właśnie około 30t. Dziś w pnś była babka, która właśnie na tym w 30 tc (ale u niej nie prenatalne) wyszło całe mnustwo wad. wcześniej lekarz nie widział żadnych nieprawidłowości a na te w 30 tc wysłał ją do innego twierdząc, że on nie ma aż tak dobrego sprzętu a widzi, że z sercem jest coś nie tak. No to poszła i doznała szoku. Dziecko oprócz wady serduszka nie miało oczu, wnętrzności miało na wierzchu Ten lekarz co ją prowadził to jakiś debil. Jak mógł nie widzieć czegoś takiego? Masakra jakaś.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-03, 23:47   #3514
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Prenatalne to tak jak te ważne 3 razy się robi. Pierwsze między 11 a 13 tc, drugie około 20 tc i te trzecie właśnie około 30t. Dziś w pnś była babka, która właśnie na tym w 30 tc (ale u niej nie prenatalne) wyszło całe mnustwo wad. wcześniej lekarz nie widział żadnych nieprawidłowości a na te w 30 tc wysłał ją do innego twierdząc, że on nie ma aż tak dobrego sprzętu a widzi, że z sercem jest coś nie tak. No to poszła i doznała szoku. Dziecko oprócz wady serduszka nie miało oczu, wnętrzności miało na wierzchu Ten lekarz co ją prowadził to jakiś debil. Jak mógł nie widzieć czegoś takiego? Masakra jakaś.
Matko... ja sobie nie wyobrażam, że takich rzeczy/wad można nie zauważyć

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 00:34   #3515
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie
Ja wczoraj po 22 wróciłam po wizycie do mieszkania, więc tak wszystko dobrze szyjka dalej 39mm, usg jako takiego miałam nie mieć, ale że miała być dziewczynka na 95%(nie było widać warg sromowych) to gin zrobił no i jest na 100% synek, mówi, że już nic się na pewno nie zmieni i przeprosił(szok), za "złudne nadzieje, że mogliśmy się już nastawić"- na co mąż, że podchodziliśmy z dystansem (he he chyba on), więc kochane nawet jak jest na 99%, to ten 1% może zaważyć, nie ma to jak na 100%, u mnie wygrało 5%. Ja już muszę się nastawić, że na córeczkę muszę jeszcze poczekać, ale niestety dalej myśli mnie nękają ajjj A jako rekompensatę (wg mnie) mieliśmy 4d (za darmo) i piękne fotki buźki z 3D, już widać do kogo podobny, i gin powiedział, że widać po buźce, że chłopak, że taki zbity jest
Tepsa gratuluję zmiany płci u Ciebie właśnie 1% zaważył, tylko ciekawa jestem, dlaczego synka miałaś stwierdzonego na 99%. Ale gratulacje kochana

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Kochana mogę prosić o zmianę z różowego na niebieski Oluś dziękuję

Ale jaja! kolejna zmiana Ale najważniejsze, że maluszek zdrowy, no i śliczny! Pięknie wygląda!

Niunia_ona, super, że tak mało przybrałaś. Nic tylko pozazdrościć.

Mamuśka, dużo zdrówka kochana! Obyś jaknajszybciej wyzdrowiała.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

He he he jakieś flirciary
Ale jaja! Kolejna zmiana płci. Haha U mnie na szczęście brak szans na zminę, potwierdzone genetycznie.

Niunha_ona gratki tak małego przyrostu wagi.

Mamuśka, dużo zdrówka kochana! Zdrowiej szybko.

---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
a to mój brzucholek w połowie 26 tc
Mam wrażenie, że ta ciąża mi się w cyckach rozwija, bo cycki to urosły masakrycznie, a brzuch ledwo ruszył Pisałyście o goleniu się przed lusterkiem, przy pomocy tż- ja normalnie jadę maszynką jak przed ciążą
gdzie mój brzuch, ja się pytam

Następna chudzina! Dziewczyny, gdzie wy te dzieciaczki chowacie? Ale fkt, mnie zaczęło wywalać tak ok 24 tc. Eh, a teraz

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
A tak dla żartu to chyba kiedyś Alunia pisała o tym teście z proszkiem do pieczenia na określenie płci Próbowałam zanim lekarz określił u mnie. Też wyszła dziewczynka
Oczywiście to tak dla żartu, nie traktować tego poważnie.
Haha, tak, ja pisałam o tym proszku. Miałam zrobić i nie zrobiłam, ale u mnie genetyk potwierdził dziewczynkę.
Ty kochana też piękny masz brzuszek

---------- Dopisano o 00:34 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ----------

Monika, Ty to dla dzidzi masz kawalerkę
ŻonaMarcina, śliczny brzusio, nóźki jak patyczki ale cyc
Stary 2014-12-04, 00:40   #3516
Alunia79
Wtajemniczenie

Emily piękne zdobycze. A macie grubasa :p
Żona Marcina czy już się wyleczyłaś z kompleksów? Wklejałam wcześniej ale w sukience, to tak nie widać grubasa.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM01336.jpg (87,1 KB, 54 załadowań)
Stary 2014-12-04, 00:41   #3517
Alunia79
Wtajemniczenie

Nie wiem czemu obrucone, ale może to lepiej
Stary 2014-12-04, 00:54   #3518
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
O nie, a specjalnie dałam 20 zł więcej niż planowałam ze względu na kupon. Wybitnego pecha mam w tm tygodniu.
są jeszcze kupony, ja miałam ważny do 30 listopada, a teraz mam kolejny do 12 grudnia. Więc powinnaś mieć jeszcze możliwość chyba...
Stary 2014-12-04, 01:23   #3519
87marta78
Zadomowienie

Kupony na allegro niedawno byly nowe,ja dzis wykorzystalam swoj,a mialam do 13 grudnia.wystarczy sprawdzic cZy jest nowy do pobrania
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 05:46   #3520
Michiru
Zakorzenienie

dzień dobry już nie śpię. chcę dziś wykonać przynajmniej część swojego wczorajszego planu . poza tym dostałam misję specjalną od Tżta - kupić mu skarpetki

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
o fak u mnie HIV 86 zł kosztowało, wynik po 3 dniach, ale pogieło ich z tymi cenami:/
i tak dużo. ja za HIV Combo zapłaciłam niecałe 40zł, ale robiłam je w Będzinie z polecenia jednej z wizażanek a 200zł chcieli mnie skasować, bo podobno nie mają takiego prostego badania tylko właśnie jakieś... nie wiem... bardziej specjalistyczne, zaawansowane?? ciężko stwierdzić.

dziewczynazgitara, super kiecki

Uliczkaz, ojej dobrze, że już wszystko z Tobą ok, miejmy nadzieję, że z dzidziusiem również

87marta78, super wózek nie słyszałam o takiej firmie/modelu, ale zresztą nawet nie zaczęłam w tym siedzieć, od razu nastawiłam się na x-landera przy następnym dziecku wezmę te wasze wózki i sama sobie coś wybiorę, bo są śliczne

Cytat:
Napisane przez lesyeux
U mnie na szkole rodzenia super
Ale okazało sie że wywala mnie z systemu NFZ
pewnie nie mam odpro.składek przez zus!! Albo coś tam namieszali!! I problem ja sie przejade do tego zusu bo teraz bede miała wszedzie problem by isc na nfz.
Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara
Witaj w klubie z tym cholernym ZUSem. Ja dziś byłam na takim bezpłatnym spotkaniu z położną. Wykład na temat porodu, opieki nad dzieckiem itp. Na koniec trzeba wypełnić papierki, ze to na nfz itp. Wypełniałam, a po trzech godz. dzwoni położna, że im w systemie wyskakuje, że jestem nieubezpieczona...normaln ie mnie zatkało. Człowiek co 3 tyg. z l4 jest w ZUSie a tu takie kwiatki...no ręce i cycki opadają. Jak jutro tam wpadnę to zrobię im z dupy jesień średniowiecza. Jak ja nie znoszę tych urzędowych spraw. Mają burdel, a ja muszę jeździć i się tłumaczyć. Głupio mi było przed tą położną jak nie wiem co. Jakbym ją oszukała czy coś...
Ciekawe co powiedzą jutro mądrego "Panie Kawka Mi Stygnie w Tym Zusie"
zdecydowanie to wyjaśnijcie, bo to byłby wielki problem nie móc iść na nfz nigdzie jak można mieć taki burdel w tym systemie?! chyba to celowo robią, jakby nie wiedzieli, że tu chodzi o człowieka, tym bardziej o kobiety w ciąży to ja tylko czekam, aż mi też taki kwiatek wyskoczy albo wstrzymają mi wypłatę świadczeń z jakiegoś powodu...

lesyeux, super, że wszystko w porządku po wizycie

Cytat:
Napisane przez asiulek8
Z tym ZUSem to są niezłe jaja. Ja z racji zawodu często z nimi na telefonie siedzę. Raz jak zadzwoniłam jakoś chwilę po 8.00 usłyszałam, że nie udzieli mi informacji bo to zajmie jej trochę czasu a kisiel jej stygnie
mnie by za takie gadanie komuś przez telefon to by chyba z pracy wywalili.

crystal, odpuść temu biednemu mężowi swojemu, bo się wykończysz ja wierzę, że żadnych niecnych planów skoku w bok nie ma i na tej delegacji będzie grzeczniutki nie powinnaś się stresować czymś, co może się nigdy nie zdarzyć (oby!) i do tego w ciąży

Cytat:
Dziś w pnś była babka, która właśnie na tym w 30 tc (ale u niej nie prenatalne) wyszło całe mnustwo wad. wcześniej lekarz nie widział żadnych nieprawidłowości a na te w 30 tc wysłał ją do innego twierdząc, że on nie ma aż tak dobrego sprzętu a widzi, że z sercem jest coś nie tak. No to poszła i doznała szoku. Dziecko oprócz wady serduszka nie miało oczu, wnętrzności miało na wierzchu Ten lekarz co ją prowadził to jakiś debil. Jak mógł nie widzieć czegoś takiego? Masakra jakaś.
nie widział wcześniej, że narządy rozwijają się na zewnątrz?! to są chyba jaja jakieś jezu, dowiedzieć się czegoś takiego w 30tc, kiedy niby wcześniejsze badania nic nie wykazały... może to jeden z zatwardziałych obrońców życia poczętego, który stwierdził, że najlepiej to wszystko zataić, żeby kobieta ciąży nie usunęła ja też w zasadzie jestem przeciwna aborcji, ale takich rzeczy się nie robi.

nie przesadzajcie dziewczyny, wszystkie macie fajne brzuszki najfajniejsze ze wszystkich, jakie są dostępne, bo ciążowe
Michiru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 06:39   #3521
marcia45
Zadomowienie

Miałam kupon do dzis wiec skorzystałam. Najgorzej, że nie można wybrać opcji odbioru osobistego i zaoszczędziłam tylko 8 zł.

Piekne brzuszki dziewczyny.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17

Stary 2014-12-04, 07:05   #3522
smv
Zakorzenienie

Witajcie dziewczyny ja juz na Nogach. Śliczne brzuchy
Przeczytałam co tam u was wiec ból zaspokojony

A tymi prenatalnymi to nie wiedziałam że są trzy... U mnie moja pani dr oznajmiła ze narządy wszystkie w środku wiec o tyle spokoju..
Stary 2014-12-04, 07:15   #3523
Michiru
Zakorzenienie

ciekawe czy za 3 badanie prenatalne się płaci.
Stary 2014-12-04, 07:52   #3524
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
ja dziś w poszukiwaniu szmaty porodowej w lumpie, kupiłam sobie trzy sukienki na lato
rzeczy dla dzieci ominęłam szerokim łukiem, bo moja córcia ma już tego więcej niż ja i mąż razem wzięci tak więc do stycznia wstrzymuję się z zakupami dla małej.
Pochwalić się kieckami ? głupie pytanie to się chwalę
sukienka nr 1 NEW LOOK
sukienka nr 2 h&m
sukienka nr 3 rownież h&m
zakupy kosztowały mnie w sumie 17 zł
p.s szmaty porodowej nie znalazłam, wszystko jakieś albo za obcisłe albo za krótkie.
Kochana, jak wyjdziesz na spacer ze ślicznym maleństwem w tych ślicznych sukienkach to zrobisz furorę

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Długo mnie nie było, a wszystko dlatego, że leżałam w szpitalu :/
Trafiłam tam z bólem brzucha, rozwinęła się infekcja ukł. moczowego, gorączka- przyjmowałam dożylnie antybiotyk i masę innych leków. Na szczęście czuję się już lepiej i jestem w domu
Nasz Maluszek dalej ma pielektazje nerek i zastoje Ale ciągle mamy nadzieję, że wszystko jeszcze się cofnie... W 32tc czeka mnie USG i wtedy się okaże.

Mam nadzieję, że zaraz uda mi się poczytać co u Was
Buziaki!
Oj, to brzmi poważnie, ale mam nadzieję, że będzie dobrze. Uważaj na siebie, ja na szczęście uniknęłam infekcji i miałam tylko zatrzymanie moczu w nerce.

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cytat:
ale dziś się dziwnie czuję chyba jakaś grypa idzie;/

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...91a7d9736.html
my w 28 tygodniu ciąży
No i gdzie tu brzuszek? Wyglądasz bardzo zgrabnie

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Czytając Wasze wypowiedzi cieszę się, że nie płacę za żadne badania ani za lekarza, ufffff.
Jedynie to wydałam 1000 na dentystę, ale to już na jakiś czas nie będę musiała chodzić.
Wczoraj w końcu kupiliśmy wózek
na żywo kolory są ładniejsze Kolory to ciemny brąz z beżem
A co to za marka, Jedo? Bardzo ładny. Jeszcze tylko brakuje największego skarbu w środku

Już doczytałam

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
jestem

Moja dr zrobiła usg dowcipne i szyyyyjka długa ma ponad 4 cm. Uf...... a schizowałam sie. Przez ostatni tydz. Zadymy z Tż, nerwy,płacz
I potem wyjazd do ikei, stres zmeczenie, trasa.
I bałam sie że jak pojawiły sie bóle to cos sie dzieje że nie dbam o siebie, o spokój
Ale jest bardzo ok
Od razu mi lepiej i ginka nie skasowała mnie
U mnie na szkole rodzenia super
Ale okazało sie że wywala mnie z systemu NFZ
pewnie nie mam odpro.składek przez zus!! Albo coś tam namieszali!! I problem ja sie przejade do tego zusu bo teraz bede miała wszedzie problem by isc na nfz
Ty się nie denerwuj, nie stresuj, nie przejmuj i nie męcz. Mów chłopu jasno, czego od niego oczekujesz i że jego zachowanie jest wkur...ące. I że szkodzi Tobie i dziecku. Masz cierpliwość, ja bym już chyba udusiła drania

A badaniem "ręcznym" można ustalić, czy z szyjką wszystko w porządku czy to tylko "dowcipnie"? Mój gin nie robi mi usg dopochwowego

Na temat organizacji naszej służby zdrowia to ja już się nie wypowiem, bo mnie od razu

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

Cytat:
O matko, biedna dziewczyna

Edytowane przez żona_marcina
Czas edycji: 2014-12-04 o 07:54
żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 07:53   #3525
meganka18
Rozeznanie

Cześć Mamuśki

Gratulacje wszyskich udany wizyt !!

U nas Bartosz pozostaje Bartoszem wazy 685 g (24w2d) rośnie zgodnie z terminem OM wiec zastaje 23.03 ( nie widac juz go tak jak kiedys w całości na usg ;D
Dostałam skierowanie na :
Krzywą cukrowa 75 ( po godzinie i po 2 h - podobno nie wolno chodzić bo to test na obciążenie a nie na spalanie...
Toksoplazmozę ( wcześniej mi wyszła ujemna ) - wtedy podobno robi sie ją 3 razy w czasie ciąży bo istnieje większe prawdopodobieństwo zarażeniem.
Standardowo - morfologię, mocz
TSH aby sprawdzić moja tarczyce ostatni wynik 2,3 ( lekarka powiedziała ze max 2,5 ) wiec msn nadzieje ze mniej bedzie.

Dostałam przestrogę co do Wagi ;/
24tyg2dni a ja od początku przytyłam ok 9-10 kg ( lekarka powiedziała ze moge jeszcze 5 kg ) musze zrezygnować całkowicie ze słodyczy, pic duzo wody i herbaty ( bo tylko one nawadniaja odpowiednio )
Samo dziecko bedzie jeszcze ok 3 kg większe wiec chyba cieżko mi bedzie to osiągnąć - tak strasznie mi lecą te kg a staram sie rozsądnie jeść ;/
Możliwe ze spowodowane jest to tez moja tarczyca ( w ciazy jeszcze wolniej pracuje )poniewaz przy niedoczynnosci sie tyje a ja tak ową posiadam ;(
Ile u Was jest kg na+ i na jakim etapie ??

Pozdrawiam i ściskam gorąco ;*
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-04, 07:54   #3526
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Emily piękne zdobycze. A macie grubasa :p
Żona Marcina czy już się wyleczyłaś z kompleksów? Wklejałam wcześniej ale w sukience, to tak nie widać grubasa.
Podobny do mojego, taka fajna piłeczka

Stary 2014-12-04, 08:01   #3527
meganka18
Rozeznanie

Aaa zrobiłam zakupy na stronie Smyka i kupiliśmy synkowi leżaczek z Tiny Love - troche ich oglądałam ale ten jest najlepszy zdecydowaliśmy sie na szary z kolekcji limitowanej ponieważ ma daszek ( można nawet młodego do ogrodu wziąć i bedzie go chronił przed Słonkiem )

ImageUploadedByWizaz Forum1417676447.061646.jpgImageUploadedByWizaz Forum1417676457.017263.jpgImageUploadedByWizaz Forum1417676465.121036.jpg
Stary 2014-12-04, 08:07   #3528
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Dostałam przestrogę co do Wagi ;/
24tyg2dni a ja od początku przytyłam ok 9-10 kg ( lekarka powiedziała ze moge jeszcze 5 kg ) musze zrezygnować całkowicie ze słodyczy, pic duzo wody i herbaty ( bo tylko one nawadniaja odpowiednio )
Samo dziecko bedzie jeszcze ok 3 kg większe wiec chyba cieżko mi bedzie to osiągnąć - tak strasznie mi lecą te kg a staram sie rozsądnie jeść ;/
Możliwe ze spowodowane jest to tez moja tarczyca ( w ciazy jeszcze wolniej pracuje )poniewaz przy niedoczynnosci sie tyje a ja tak ową posiadam ;(
Ile u Was jest kg na+ i na jakim etapie ??

Pozdrawiam i ściskam gorąco ;*
Hej, u mnie 6 kg do przodu i na razie waga stanęła.

Niewiele dziewczyn ma odpowiednią wagę. U mnie i w rodzinie i wśród znajomych dziewczyny tyły ponad 20 kg i nic się nie działo złego. Nawet wczoraj mąż spotkał naszą znajomą, która jest ze 4 tygodnie dłużej w ciąży ode mnie i ona waży ok. 10 kg więcej niż przed ciążą. Nawet położna prowadząca moją szkołę rodzenia mówila, że przytyła 26 kg. No wiadomo, że trzeba uważać na puste kalorie, ale nie głódź się

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Aaa zrobiłam zakupy na stronie Smyka i kupiliśmy synkowi leżaczek z Tiny Love - troche ich oglądałam ale ten jest najlepszy zdecydowaliśmy sie na szary z kolekcji limitowanej ponieważ ma daszek ( można nawet młodego do ogrodu wziąć i bedzie go chronił przed Słonkiem )

Załącznik 5853581Załącznik 5853582Załącznik 5853583
Ja mam brążowy. Fajnie się składa i rozkłada, ma śliczne kołysanki (puszczam małemu wieczorkiem).

Stary 2014-12-04, 08:07   #3529
meganka18
Rozeznanie

Dla dziewczyn ktore zastanawiają sie nad leżaczkiem przesyłam zestawienie :
ImageUploadedByWizaz Forum1417676853.944383.jpg
Stary 2014-12-04, 08:10   #3530
żona_marcina
Rozeznanie

No to życzę wszystkim miłego dnia, ja dzisiaj muszę załatwić milion spraw.

A i dzwonili ze sklepu z wózkami, mój wózeczek już przyjechał. Już nie mogę się doczekać

Stary 2014-12-04, 08:14   #3531
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Hej, u mnie 6 kg do przodu i na razie waga stanęła.

Niewiele dziewczyn ma odpowiednią wagę. U mnie i w rodzinie i wśród znajomych dziewczyny tyły ponad 20 kg i nic się nie działo złego. Nawet wczoraj mąż spotkał naszą znajomą, która jest ze 4 tygodnie dłużej w ciąży ode mnie i ona waży ok. 10 kg więcej niż przed ciążą. Nawet położna prowadząca moją szkołę rodzenia mówila, że przytyła 26 kg. No wiadomo, że trzeba uważać na puste kalorie, ale nie głódź się

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Ja mam brążowy. Fajnie się składa i rozkłada, ma śliczne kołysanki (puszczam małemu wieczorkiem).

Ja mam wrażenie ze czy jem zdrowiej ( wiecej błonnika, owoców warzyw ,pije wiecej wody to i tak kg lecą jak szalone ) co ja bym dała ze 6 kg to prawie połowa mojej wagi ( kg idą mi strasznie w uda i pośladki ( znalazły siebie dobre miejsce na osadzenie )
Zastanawiam sie nad chodzeniem na Basen - która z Was dalej uczęszcza ? Tylko basen kolejna możliwość do złapania infekcji ...

Fajnie ze u Ciebie sie sprawdza ja za mój zapłaciłam 329 zł ten bez daszku był za 299 zł ale daszek i kolor wygrał
Powiedz mi a jak z czyszczenie ? Njr ma problemów ?
Stary 2014-12-04, 08:17   #3532
smv
Zakorzenienie

lezaczek sliczny

co do tycia- ja startowałam z 60kg a teraz mam 67 na pewno lub jakies 68kg. Poszlo mi w bzruch bo na buzi wygladam tak samo no i w biust (2 rozmiary wiekszy) poki co. Nie podjadam, nie jem slodyczy, TZ mnie pilnuje pod tym wzgledem bo moglabym pochlonac cala szafke ( a mam z zakonczenia roku szkolnego jeszcze czekoladki od dzieciaków z mojej klasy).
Pije wode, herbate...czasami jakas PEPSI ale to rzadko..a podejrzewam ze tak tyje dlatego ze sie nie ruszam, na basen juz nie chodzę ze względu na infekcje ;( chodzę na spacery ale od 2 dni jak dłużej chodzę i szybko to boli mnie po prawej stronie dziwnie. I tak źle i tak niedobrze

Ide sie ubrać i też chyba wyskocze do SZPERA może coś dla siebie znajdę bo dla dzidziusia juz mam ...
wczoraj odebralismy nasz obraz slubny na płotnie 100x65 cm, jak ołtarz wygląda hehe...ale pochwale się a co! )

a propo kołysanek https://www.youtube.com/watch?v=ZqMN...ature=youtu.be typowe pozytywkowe )) sliczne!!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141203_194426.jpg (56,4 KB, 64 załadowań)

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2014-12-04 o 08:19
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 08:21   #3533
marcia45
Zadomowienie

Meganka gratuluje wizyty. Też mam skierowanie na tsh ale pierwszy raz, bo poprzedni lekarz mi nie zlecał.Ja przytyłam z 9 kg chyba, bo mnie na poczatku nie ważyli. Super leżaczek, bardzo mi się kolorystyka Twojego podoba.

Wklejam brzuszek(raczej brzuchol calkiem spory) i zmykam do pracy. Dobrze, ze jutro piątek.

Myślicie,że opłaca się kupić maxi cosi pebble używany niezniszczony za 250 zł??
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20141204_080555.jpg (117,0 KB, 44 załadowań)

7.7.2012 godz 17

Stary 2014-12-04, 08:21   #3534
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:

śliczny ten leżaczek my też planujemy się za jakimś rozejrzeć, ale to już po urodzeniu się maluszka, jak już będzie kasa z ubezpieczenia

meganka, gratuluję udanej wizyty i tego, że wszystko jest ok co do wagi to mimo wszystko się nie przejmuj, szczególnie jeśli Twoje może być spowodowane nie złą dietą i pustymi kaloriami tylko problemami z tarczycą. jedz tak jak do tej pory, byle zdrowo i jakoś to będzie. nie mozęsz się głodzić i być na diecie w ciąży. lekarka powinna to zrozumieć i Ci w tym pomóc, ustalić co i ile jeść, a nie pomachać palcem, że możesz już tylko 5kg i stop. a jak przytyjesz więcej to co, ukamienuje Cię?? nie rozumiem takiego podejścia.

mi waga zatrzymała się na 59kg, a jestem w połowie 24tg - tym, że ja na początku schudłam z 57 do jakiś 53-54, a dopiero w 4msc waga ruszyła. z tym, że ja się nie ograniczam. niektórych rzeczy nie jem, bo mnie od nich odrzuca (np.mięso jest stosunkowo rzadko), z czekolady nie potrafie zrezygnować. a na basen nie chodzę, bo mam anemię i często mi słabo, więc boję się, że nagle mi się tam coś stanie. w dodatku pływać nie umiem, więc po co mi to \m/

ha, a my w tym miesiącu wykupujemy pakiet z luxmedu, jaki niektóre z Was już mają TŻ stwierdził, że nie będzie czekał w kolejkach do badań jak tydzień temu, bo Ci z pakietem wchodzą bez kolejki i też chce, żebym ja czy dziecko mieli ułatwiony dostęp do służby zdrowia. wiadomo, z dzieckiem się jest u lekarza często, a ja do tego jestem alergiczką, mam problemy z jajnikami i ścięgnem achillesa. zawsze taki pakiet to większa wygoda i bezpieczeństwo, bez zastanawiania się czy się dostaniesz do lekarza w najbliższym czasie czy nie.

Edytowane przez Michiru
Czas edycji: 2014-12-04 o 08:29
Stary 2014-12-04, 08:28   #3535
nusiekowa
Wtajemniczenie

Witam sie w ten ponury dzionek
Ja dziś miałam jedna z gorszych nocy w ciąży. Przy każdym obracaniu na inny bok krocze I wiązadła mnie tak bolały że stękałam przy każdym obrocie Ciesze sie ze dzis mam wizyte -to spytam lekarza co I jak. Dziś do lekarza ide sama bo TŻ z pracy sie nie urwie Wole jak jest ze mną bo ja o wielu rzeczach teraz zapominam I boje sie ze mi wyleci z głowy co doktorek do mnie bedzie mówił tak czy siak ksiuki prosze za mnie trzymac o 2

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
Wklejam brzuszek(raczej brzuchol calkiem spory) i zmykam do pracy. Dobrze, ze jutro piątek.
śliczny!!!!
Stary 2014-12-04, 08:31   #3536
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
lezaczek sliczny

co do tycia- ja startowałam z 60kg a teraz mam 67 na pewno lub jakies 68kg. Poszlo mi w bzruch bo na buzi wygladam tak samo no i w biust (2 rozmiary wiekszy) poki co. Nie podjadam, nie jem slodyczy, TZ mnie pilnuje pod tym wzgledem bo moglabym pochlonac cala szafke ( a mam z zakonczenia roku szkolnego jeszcze czekoladki od dzieciaków z mojej klasy).
Pije wode, herbate...czasami jakas PEPSI ale to rzadko..a podejrzewam ze tak tyje dlatego ze sie nie ruszam, na basen juz nie chodzę ze względu na infekcje ;( chodzę na spacery ale od 2 dni jak dłużej chodzę i szybko to boli mnie po prawej stronie dziwnie. I tak źle i tak niedobrze

Ide sie ubrać i też chyba wyskocze do SZPERA może coś dla siebie znajdę bo dla dzidziusia juz mam ...
wczoraj odebralismy nasz obraz slubny na płotnie 100x65 cm, jak ołtarz wygląda hehe...ale pochwale się a co! )

a propo kołysanek https://www.youtube.com/watch?v=ZqMN...ature=youtu.be typowe pozytywkowe )) sliczne!!!

Właśnie tych infekcji na basenie sie obawiam ... ;(
Zastanawiałam sie nad jakimiś zajęciami ruchowymi ale obawiam sie ze te niby dla kobiet w ciazy beda niebezpieczne dla dziecka .. Tym bardziej po moich perypetiach na pocZatku ciazy jakoś sie obawiam ;/
Słodycze odstawiam definitywnie - zobaczymy co dalej
Mam tez problemu z zaparciami Laktuloze 3x 15 ml dziennie biore - dlatego tez często mam duze różnice w wadze !

Nie dam sie zwariować ile przytyje to przytyje ale musze uważać na puste kalorie bo pózniej to tylko mi bedzie trudniej to zgubić ;/

---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
śliczny ten leżaczek my też planujemy się za jakimś rozejrzeć, ale to już po urodzeniu się maluszka, jak już będzie kasa z ubezpieczenia

meganka, gratuluję udanej wizyty i tego, że wszystko jest ok co do wagi to mimo wszystko się nie przejmuj, szczególnie jeśli Twoje może być spowodowane nie złą dietą i pustymi kaloriami tylko problemami z tarczycą. jedz tak jak do tej pory, byle zdrowo i jakoś to będzie. nie mozęsz się głodzić i być na diecie w ciąży. lekarka powinna to zrozumieć i Ci w tym pomóc, ustalić co i ile jeść, a nie pomachać palcem, że możesz już tylko 5kg i stop. a jak przytyjesz więcej to co, ukamienuje Cię?? nie rozumiem takiego podejścia.

mi waga zatrzymała się na 59kg, a jestem w połowie 24tg - tym, że ja na początku schudłam z 57 do jakiś 53-54, a dopiero w 4msc waga ruszyła. z tym, że ja się nie ograniczam. niektórych rzeczy nie jem, bo mnie od nich odrzuca (np.mięso jest stosunkowo rzadko), z czekolady nie potrafie zrezygnować. a na basen nie chodzę, bo mam anemię i często mi słabo, więc boję się, że nagle mi się tam coś stanie. w dodatku pływać nie umiem, więc po co mi to \m/

ha, a my w tym miesiącu wykupujemy pakiet z luxmedu, jaki niektóre z Was już mają TŻ stwierdził, że nie będzie czekał w kolejkach do badań jak tydzień temu, bo Ci z pakietem wchodzą bez kolejki i też chce, żebym ja czy dziecko mieli ułatwiony dostęp do służby zdrowia. wiadomo, z dzieckiem się jest u lekarza często, a ja do tego jestem alergiczką, mam problemy z jajnikami i ścięgnem achillesa. zawsze taki pakiet to większa wygoda i bezpieczeństwo, bez zastanawiania się czy się dostaniesz do lekarza w najbliższym czasie czy nie.

Ja mam Medicover - bardzo polecam nie wyobrażam sobie czekać np na wizytę do okulisty 5 mc :/ czy rok jak np ma moja teściowa ...
Stary 2014-12-04, 08:35   #3537
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
lezaczek sliczny

piękny obraz-lubie zdjecia na ścianie.Mam sama taka ściane rodzinną nad komodą
Stary 2014-12-04, 08:36   #3538
Michiru
Zakorzenienie

pewnie niektórzy zdążyli już oślepnąć zanim się do okulisty dostali...

marcia, żaden brzuchol śliczny brzuszek co najwyżej brzuchol to będziemy miały pod koniec...
Stary 2014-12-04, 08:42   #3539
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
jestem

Moja dr zrobiła usg dowcipne i szyyyyjka długa ma ponad 4 cm. Uf...... a schizowałam sie. Przez ostatni tydz. Zadymy z Tż, nerwy,płacz
I potem wyjazd do ikei, stres zmeczenie, trasa.
I bałam sie że jak pojawiły sie bóle to cos sie dzieje że nie dbam o siebie, o spokój
Ale jest bardzo ok
Od razu mi lepiej i ginka nie
no widzisz-a tak się bałaś! Super!
Stary 2014-12-04, 08:48   #3540
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Wklejałam wcześniej ale w sukience, to tak nie widać grubasa.
Cytat:
Meganka
sliczne brzuszki

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
dzień dobry już nie śpię. chcę dziś wykonać przynajmniej część swojego wczorajszego planu . poza tym dostałam misję specjalną od Tżta - kupić mu skarpetki

i tak dużo. ja za HIV Combo zapłaciłam niecałe 40zł, ale robiłam je w Będzinie z polecenia jednej z wizażanek a 200zł chcieli mnie skasować, bo podobno nie mają takiego prostego badania tylko właśnie jakieś... nie wiem... bardziej specjalistyczne, zaawansowane?? ciężko stwierdzić.

dziewczynazgitara, super kiecki

Uliczkaz, ojej dobrze, że już wszystko z Tobą ok, miejmy nadzieję, że z dzidziusiem również

87marta78, super wózek nie słyszałam o takiej firmie/modelu, ale zresztą nawet nie zaczęłam w tym siedzieć, od razu nastawiłam się na x-landera przy następnym dziecku wezmę te wasze wózki i sama sobie coś wybiorę, bo są śliczne

zdecydowanie to wyjaśnijcie, bo to byłby wielki problem nie móc iść na nfz nigdzie jak można mieć taki burdel w tym systemie?! chyba to celowo robią, jakby nie wiedzieli, że tu chodzi o człowieka, tym bardziej o kobiety w ciąży to ja tylko czekam, aż mi też taki kwiatek wyskoczy albo wstrzymają mi wypłatę świadczeń z jakiegoś powodu...

lesyeux, super, że wszystko w porządku po wizycie

mnie by za takie gadanie komuś przez telefon to by chyba z pracy wywalili.

crystal, odpuść temu biednemu mężowi swojemu, bo się wykończysz ja wierzę, że żadnych niecnych planów skoku w bok nie ma i na tej delegacji będzie grzeczniutki nie powinnaś się stresować czymś, co może się nigdy nie zdarzyć (oby!) i do tego w ciąży

nie widział wcześniej, że narządy rozwijają się na zewnątrz?! to są chyba jaja jakieś jezu, dowiedzieć się czegoś takiego w 30tc, kiedy niby wcześniejsze badania nic nie wykazały... może to jeden z zatwardziałych obrońców życia poczętego, który stwierdził, że najlepiej to wszystko zataić, żeby kobieta ciąży nie usunęła ja też w zasadzie jestem przeciwna aborcji, ale takich rzeczy się nie robi.

nie przesadzajcie dziewczyny, wszystkie macie fajne brzuszki najfajniejsze ze wszystkich, jakie są dostępne, bo ciążowe
wykoncze siebie ale przed tem jego I tak pozostaje mi czekac na ostateczna decyzje, ale co sie nastresuje to moje

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Kochana, jak wyjdziesz na spacer ze ślicznym maleństwem w tych ślicznych sukienkach to zrobisz furorę

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Oj, to brzmi poważnie, ale mam nadzieję, że będzie dobrze. Uważaj na siebie, ja na szczęście uniknęłam infekcji i miałam tylko zatrzymanie moczu w nerce.

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

No i gdzie tu brzuszek? Wyglądasz bardzo zgrabnie

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

A co to za marka, Jedo? Bardzo ładny. Jeszcze tylko brakuje największego skarbu w środku

Już doczytałam

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Ty się nie denerwuj, nie stresuj, nie przejmuj i nie męcz. Mów chłopu jasno, czego od niego oczekujesz i że jego zachowanie jest wkur...ące. I że szkodzi Tobie i dziecku. Masz cierpliwość, ja bym już chyba udusiła drania

A badaniem "ręcznym" można ustalić, czy z szyjką wszystko w porządku czy to tylko "dowcipnie"? Mój gin nie robi mi usg dopochwowego

Na temat organizacji naszej służby zdrowia to ja już się nie wypowiem, bo mnie od razu

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ----------

O matko, biedna dziewczyna
Mozna. Moj robi mi co miesiac kontrole.
Ostatnio jak bylismy z TZ to pytalam o szyjke, to jak skonczylismy robic usg, to mowi do mnie, ze zaraz to sprawdzimy, jak siadalam na fotel samolot

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:

za zakup Ja planuje kupic lezaczek w marcu lub w kwietniu wierze ze bedzie przydatny
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości