Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-04, 11:24   #2731
fartuch
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)

Cytat:
Napisane przez Moschina Pokaż wiadomość
Część Wam Mamusie

Bardzo dawno mnie tu nie było, piszę bo chciałam się zameldować.
W poniedziałek byłam na usg prenatalnym- przezierność karkowa-2,2, a długość malucha 6,2 cm Lekarz stwierdził że szybko rośnie i jest mega uparty bo w ogóle nie chciał się przekręcić i moje badanie trwało pół godziny Mam nadzieje, że nie będzie tak uparty jak jego tata :P
Gratuluję wszystkim dziewczynom badań

A i jeszcze jedno właśnie zaczął się mój drugi trymestr

Moschina, przezierność 2,2 ? lekarz nic nie powiedział? Nie robisz pappy? Ja miałam 2,0 i mnie nastraszyli chorobami genetycznymi... Miałam pilne skierowanie do specjalisty... Na szczęście wszystko okazało się ok, więc się nie martw na zapas
Stary 2014-12-04, 11:27   #2732
tassia
Zakorzenienie

Irmusia w Polsce przerwać ciążę można do 20 tygodbia

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 11:27   #2733
poldzik
Zadomowienie

fartuch ale norma jest do 3, nie?
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 11:29   #2734
fartuch
Zakorzenienie

Poldzik norma jest do 2,5 ... Ale już przy 2,0 robią cyrk...
Stary 2014-12-04, 11:29   #2735
myboyismine
Zakorzenienie

nie wiem jakie sa normy, ale któraś dziewczyna na watku pisała że chyba 2,5?
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 11:31   #2736
fartuch
Zakorzenienie

Z resztą mi lekarz specjalista powiedział, że nie ma czegoś takiego jak normy... Bo wszystko jest zależne od długości maluszka... Normy były kiedyś i mówiono, że do 2,5 w 90% rodzą się zdrowe dzieci.
Stary 2014-12-04, 11:32   #2737
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
A propos imion - mojego tż siostra wczoraj urodziła i dała na imię Mia
Dla mnie dziwne, ale już sie z nim spotkałam.

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę

Dziewczyny oglądacie M jak Miłość? Wczoraj katem oka widziałam jak Kinga z Piotrkiem wozili bobasa w ciekawym wózku. Zastanawiam się jaka to marka. To był kubełkowy, prawda?
Tak, ja oglądam. Widziałam ten wózek, dla mnie porażka. Chyba niemożliwe żeby to była gondola taka płytka. Oczywiscie nowoczesny wózek, ale czy praktyczny? Mało tego, kilka odcinków wcześniej (jak szukali psa) to szli na spacer z całkiem innym wózkiem...
Bynajmniej ja się nie zainteresowałam co to za wózek, nie da się zatrzymać kadru i cos przeczytać czy nie było nic na stelażu?

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, ale naprodukowałyście od rana

piszecie że sny ciążowe są mega? to posłuchajcie tego co mi sie dzisiaj śniło.....większej głupoty w życiu nie słyszałam...

śniło mi sie , że byłam w Rosji i jechałam pociągiem na olimpiade, ale.....transportowałam przy okazji zwłoki Ani Rubik, bo Putin mi kazał ... te zwłoki najpierw były zmrożone ale że podróż długa to zaczeły śmierdzieć i mięknąć.... fuj. nawet w telewizji ludzie mówili że Putin żle postąpił bo zepsuł mi przyjemność podróży na olimpiade.......

no? i jak sie podobało ? mam wrażenie że mąż mi czegoś przed snem do herbaty dosypał bo na trzeżwo takie coś sie nie śni
to nawet mój tż nie ma takich snów

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Widzę, że o imionach rozmawiacie, u nas będzie Lila (Lidia) albo Janek
Lila jest od Liliany. Od Lidii to Lidka, Lidzia... Ale ludzie różnie zdrabniają.
Wracając do MjM tam jest ta mała dziewczynka magdalena (od Kingi) a mówia na nią cały czas lenka. Co mnie strasznie irytuje bo jakbym chciała mówic lenka to bym dała Lena na imię i już.

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ja też chociaż tż jeszcze za bardzo nie wie co ma o tym myśleć i jeszcze Zuzia albo Antonina ( Tosia)
Podoba mi się też Anastazja, ale jak to zdrobnić?
Nastka, nastusia - tak moja koleżanka mówi na swoją córke.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
A moj jest Jakub. Nikt nie mowi na niego Kuba.
U mnie byli tacy jedni co nie pozwalali mówić na Jakuba Kuba. Wydaje mi się to nieuniknione na podwórku w szkole, w rodzinie...

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Mam taką ochotę na truskawki, że zaraz zwariuję
Jeszcze na dole strony jest reklama z truskawką...
Ja dziś w nocy kupowałam truskawki, myślałam, ze po 6zł/kg a sie okazało, ze po 60! Nie wiem jak to się skończyło, ale wychodziło mi 30zł za same truskawki Dobrze, ze to sen.
Zawsze możesz kupić chociaż mrożone. ALbo taki mus mrożony w kubeczku, mniam. Do budyniu lub do kaszki, uwielbiam.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 11:35   #2738
kejtiCe
Zakorzenienie

Mamuśki ale naskrobałyście od rana już, szalone!

Dziękuję za słowa otuchy! Już mi trochę przeszła ta rozpacz, nie będę się zamartwiać na zapas.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 12:02   #2739
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Mam dokładnie tak samo

Heja heja, witam się z pracy

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Czemu ostatnie?

Bo u Anglii robia tylko dwa usg w 12 i 20 tyg i tyle.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Mamuśki ale naskrobałyście od rana już, szalone!

Dziękuję za słowa otuchy! Już mi trochę przeszła ta rozpacz, nie będę się zamartwiać na zapas.

Nie martw sie. Mi na pocztaku ciazy snilo sie ze poronilam potem mi sie snilo, ze chodze z brzuchem. Ja do takich rzeczy nie przywiazuje wagi, to tylko sny.
Ja ogolnie nie martwie sie rzeczami na ktore nie mam wplywu. Mysle sobie, ze jak bedzie problem to wtedy zaczne sie martwic i szukac rozwiazania a na takie zamartwianie sie na zapas szkoda zdrowia.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 12:02   #2740
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
A tak w ogóle, to kiedy ubieracie u siebie choinkę? U mnie w domu rodzinnym ubieramy zawsze w Wigilię, z moim mężuchem ubieramy u nas w Mikołajki, ale tak mi się chce Świąt, że chyba nie wytrzymam do soboty
U nas w Wigilię. Rodzicom jadę ubrac dzień wcześniej bo mam nie lubi w wigilię już bałaganu

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Pokaże Wam mój dzisiejszy bebzol, normalnie nie jestem już w stanie go ukryc w poprzedniej ciąży był taki kolo 18tc, a nie w 14 Sorki za jakość.
A od dziś jestem na diecie cukrzycowej. Zmobilzowalam się wreszcie, bo boje się powtórki z rozrywki.
Fajny! Ja bym już chodziła i go wszystkim eksponowała

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dziewczyny, poki co bez nadrabiana - bedzie drugi synus Nie czuje sie w ogole rozczarowana, chlopaki beda mame kiedys na rekach nosic TZ mowi ze robimy do skutku

Statystyki w naszych rodzinach beda sie ksztaltowaly tak:
Moi rodzice - 7 wnukow i 1 wnuczka
Rodzice TZ - 5 wnukow i 1 wnuczka
Super. Wg statystyk macie małe szanse na córcie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Ale się wkurzyłam niedawno
23 listopada kupiłam Małemu na allegro lego zestaw remiza. Na Mikołajki. Zapłaciłam następnego dnia. Paczka miała przyjść kurierem -uwaga- aż z Krakowa No i do wczoraj nie ma. No to napisałam maila do sprzedającego, o co kamman. A ten mi dziś odpisuje, że bardzo przepraszają, ale w związku z duzym zainteresowaniem, towar został wyprzedany Normalnie cycki mi opadły.. To od ponad tygodnia przetrzymują moje 2 stówy i informują, że nie ma towaru dopiero po moim upomnieniu... Zdenerwowałam się strasznie, bo mały został bez prezentu... Jutro na szybko będziemy musieli czegoś mu poszukać.
To mnie najbardziej nurtuje u niektórych sprzedawców. Ja wiem, ze u nich teraz szał, ale musza to ogarniać. Nie dość, ze zero informacji to jeszcze potem problem żeby przelew zwrotny zrobili, grrr.
A tak w ogóle to na mikołaja też robicie takie drogie prezenty? U nas na mikołaja coś drobnego a konkrety pod choinkę.

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Michał. .. ładne. Tylko u nas odpada. Z tz jesteśmy... Michał i michalina...
To moze Karol i Karolina?

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Wczoraj bylam na genetycznym. Wszystko ok. Maluszek ma 6 cm, olbrzym
Troche byl problem z przeziernoscia karkowa bo dziec nie chcial wspolpracowac i obrocic sie do prawidlowej pozycji ale po lekkiej gimnastyce sie udalo. Przeziernosc 1.95.
Nastepne i ostatnie usg 27 stycznia

A to moje malenstwo❤️
Załącznik 5853590
No i super!

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Brzuch lepiej ale dopiero dziś. Wczoraj nospa nie pomogła. Chyba się nadwyrezylam. Pol dnia z dzieckiem na rekach i pol wieczoru w galerii na zakupach.
No to wiadomo skąd ten ból, oj oj.

Cytat:
Domincia trzymam kciuki za wizytę!

Mi się dzisiaj śniło, że okazało się, że mój dzidziuś będzie miał jakaś wadę wrodzoną teraz się ogromnie stresuje przed genetycznym, a to dopiero 12.12!!
to TYLKO SEN! Spokojnie.

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
My najczęściej mielismy na czerwono-złoto choinkę.. A potem już kolorowo.. A jak BLanka jest to już wgl totalny miszmasz I słomiane ozdoby i kokardki i pomarańcze, i jakieś coś Teraz chce kupić niebieskie lampki, bo mamy zawsze białe.

Też jestem ciekawa jak kot się będzie zachowywał jak zobacyz choinkę
U nas jest niebiesko-srebrna ale lampki mam chyba multikolor

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Moschina, przezierność 2,2 ? lekarz nic nie powiedział? Nie robisz pappy? Ja miałam 2,0 i mnie nastraszyli chorobami genetycznymi... Miałam pilne skierowanie do specjalisty... Na szczęście wszystko okazało się ok, więc się nie martw na zapas
Mówisz nie martw się, a pierwsza część wypowiedzi trochę jak panika zabrzmiała...

Czekam kiedy mi miną te mdłości. Na nic nie mam ochoty jeżeli chodzi o jedzenie :/ jak jestem czyms mocno zajęta albo się z kimś spotykamy to jakoś o tym nie myślę i mi lepiej, ale poza tym to bym tylko narzekała.

Stary 2014-12-04, 12:11   #2741
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Bo u Anglii robia tylko dwa usg w 12 i 20 tyg i tyle.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Nie martw sie. Mi na pocztaku ciazy snilo sie ze poronilam potem mi sie snilo, ze chodze z brzuchem. Ja do takich rzeczy nie przywiazuje wagi, to tylko sny.
Ja ogolnie nie martwie sie rzeczami na ktore nie mam wplywu. Mysle sobie, ze jak bedzie problem to wtedy zaczne sie martwic i szukac rozwiazania a na takie zamartwianie sie na zapas szkoda zdrowia.
No już mi lepiej. W pierwszym momencie był taki szok
22.06.2015
Stary 2014-12-04, 12:17   #2742
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
No już mi lepiej. W pierwszym momencie był taki szok

To super
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 12:29   #2743
Moschina
Raczkowanie

Cytat:
Lekarz powiedział, że w związku z wymiarami dziecka jest wszystko ok. Ryzyko po skorygowaniu jest 1: 1477 więc się nie martwię
Stary 2014-12-04, 12:32   #2744
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Fartuch - Ciebie wyjatkowo nastraszyli.. az sprawdzilam, w poprzedniej ciazy mialam 2,0 i nikt mnie nigdzie nie kierowal. Norma do 3 chyba jest. Wiem ze przezywalas to i pappe ale nie strasz innych..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 12:34   #2745
barbaritka84
Rozeznanie

Cześć mamusie jestem z wami na bierząco chociaż się nie odzywam, ale sprawdzam wizaż na komórce i mi ciężko coś pisać bo albo nic nie wysyła albo mnie wyrzuca!

Ja też już po genetycznych dzidziuś rośnie zdrowo, prawie 6cm, NT- 1,52 mm także ok, serduszko bije i jest straszne ruchliwe to moje maleńswo że lekarz ledwo serduszko znalazł.

Dużo piszecie na różne tematy

O wózku jeszcze nie myśke- dla mnie to za wcześnie.
Smaruje się zwykłą oliwką od czasu do czasu bo nie lubie być tłusta, a poza tym po dwóch ciążach nie mam żadnego rozstępu i teraz licze na to samo

Gratuluje wszystkich wizyt i bijących serduszek!!

Domincis- będzie dobrze, trzymam kciuki.
Buziaki mamusie
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 12:37   #2746
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Abz - nie wiem czy zdrobnienia sa takie nieuniknione. Znam sytuacje gdzie dziecko jest Bartosz a nie Bartek i tak mowi rodzina, znajomi, koledzy, nauczyciele. Kwestia dobrej woli. Jak Tobie ktos sie przedstawia np. Kasia to zmieniasz na sile i mowisz Katarzyno? Zreszta, jesli bedzie mu pasowalo Kuba to niech i tak bedzie. Dla calej rodziny jest Jakub, dla wiekszosci znajomych rowniez.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 12:43   #2747
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Abz - nie wiem czy zdrobnienia sa takie nieuniknione. Znam sytuacje gdzie dziecko jest Bartosz a nie Bartek i tak mowi rodzina, znajomi, koledzy, nauczyciele. Kwestia dobrej woli. Jak Tobie ktos sie przedstawia np. Kasia to zmieniasz na sile i mowisz Katarzyno? Zreszta, jesli bedzie mu pasowalo Kuba to niech i tak bedzie. Dla calej rodziny jest Jakub, dla wiekszosci znajomych rowniez.
Ale czasami nie da się tego uniknąć.. Chciałabym dać córce na imię Alicja, ale nie podoba mi się imię Ala, a podejrzewam, że w przedszkolu zaczną tak do niej mówić.
22.06.2015
Stary 2014-12-04, 12:45   #2748
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie to i tak nieuniknione
Przykład z Kasią to akurat działa w drugą stronę u mnie. Z takimi imionami jak Krzysztof, Wojciech, Stanisław np często używa się skrótów/zdrobnień. Ja np do mojego młodego mówie Krzysztof jak sprawa jest poważna i ma się bać

Stary 2014-12-04, 13:06   #2749
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Dziewczyny

Wczoraj bylam na genetycznym. Wszystko ok. Maluszek ma 6 cm, olbrzym
Troche byl problem z przeziernoscia karkowa bo dziec nie chcial wspolpracowac i obrocic sie do prawidlowej pozycji ale po lekkiej gimnastyce sie udalo. Przeziernosc 1.95.
Nastepne i ostatnie usg 27 stycznia

A to moje malenstwo❤️
Załącznik 5853590
Super
Cytat:
Brzuch lepiej ale dopiero dziś. Wczoraj nospa nie pomogła. Chyba się nadwyrezylam. Pol dnia z dzieckiem na rekach i pol wieczoru w galerii na zakupach.
Uważaj na siebie
Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
duży

ja mam genetyczne jutro...stresik jest
Nie stresuj się Trzymam kciuki i tak

Cytat:
Domincia trzymam kciuki za wizytę!

Mi się dzisiaj śniło, że okazało się, że mój dzidziuś będzie miał jakaś wadę wrodzoną teraz się ogromnie stresuje przed genetycznym, a to dopiero 12.12!!
Ej, to tylko sen Nie ma się czym stresować A sny tłumaczy się na odwrót

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
supr, gratulacje

U mnie w rodzinie tez same chłopaki

Hej Wam, Dziś jestem wyspana. Mimo że Tż chrapał okropnie to jakos mi to nie przeszkadzało strasznie Blanka wyeksmitowana do swojego łóżka na dobre

Co do choinki.. My zawsze mamy sztuczną.. Taką od ziemii, z 180cm ma. Bombki mamy róznorokolorowe, szklane, i co rok kupuje jakąś taką fajną ozdobę różne szydełkowe aniołki, jakieś ptaszki
My z tż w tamtym roku mieliśmy prawdziwą i w tym roku też chcemy Tylko taką mniejszą, do 1,50

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość

Ja dziś w nocy kupowałam truskawki, myślałam, ze po 6zł/kg a sie okazało, ze po 60! Nie wiem jak to się skończyło, ale wychodziło mi 30zł za same truskawki Dobrze, ze to sen.
Zawsze możesz kupić chociaż mrożone. ALbo taki mus mrożony w kubeczku, mniam. Do budyniu lub do kaszki, uwielbiam.
Haha ale to nie to samo Wiesz, zjadłabym takie świeże

Dzień dobry w ogóle

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 13:06   #2750
fartuch
Zakorzenienie

Nie mam zamiaru nikogo straszyć, tylko pluję sobie w brodę, że trafiłam na takich lekarzy którzy zrobili z tej przyzierności nie wiadomo co. To jest chore. Na to wychodzi, że nie potrzebnie wydałam tyle pieniędzy na dodatkowe badania. Jestem załamana faktem, że przez lekarzy idiotów najadłam się stresów chociaż wcale nie było do tego powodu.
Przepraszam, że wprowadziłam zamęt

Edytowane przez fartuch
Czas edycji: 2014-12-04 o 13:09
fartuch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 13:11   #2751
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Są nieuniknione
Często chociaż w przedszkolu coś wymyślą.. Np Blanka. Na dobra sprawę Blanka to Blanka.. Ja nie zdrabniam ani nic. ale w przedszkolu takie cuda wymyslają. Blanuniu, Blania, Blanusia..

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 13:21   #2752
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Kaja, o masakra... Blanka przecież brzmi już tak miękko, jak zdrobnienie, po co to jeszcze bardziej rozmiękczać?
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 13:23   #2753
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Kaja, o masakra... Blanka przecież brzmi już tak miękko, jak zdrobnienie, po co to jeszcze bardziej rozmiękczać?
Nie wieeeemmm
Jak nieraz słyszę koleżankę jak pyta "co u Blani to mnie trzęsie'

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 13:26   #2754
Charlotta83
Rozeznanie

Hello Mamuśki!
Ale bym zjadła łazanki z kiszona kapustą Ale nie chce mi się tej kapusty tak długo gotować
EDIT: wysłałam męża po kapustę, nie wytrzymam, muszę zrobić
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")

Edytowane przez Charlotta83
Czas edycji: 2014-12-04 o 13:30
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 13:29   #2755
201710041131
Konto usunięte

Jak mi ktoś mojego Konrada do Kondzia zdrobni to kopnę w dupę. Albo Liwię do Liwki. Sama mam traumę po zdrabnianiu mojego imienia, moi rodzice tego nigdy nie robili, ale w szkole nagminnie. Nawet na studiach jeden wykładowca zdrobnił moje imię, ale powiedziałam, że nie życzę sobie i miałam spokój.

Moja mama pracuje w podstawówce i NIGDY nie zdrabnia imion, obojętnie czy dzieciak ma na imię Stanisław czy Antoni, jest w końcu Stanisławem czy Antonim a nie Stasiem czy Antosiem i rozśmieszyło ją oburzenie jednej z nauczycielek, której czwartoklasista odpowiedział "Ja sobie nie życzę, ja nie jestem Rysiu, ja jestem Ryszard", mówi, że nauczycielka miała taką minę jak to opowiadała, że sama prawie popłakała się ze śmiechu na jej oburzenie
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 13:29   #2756
rybkaa90
Zakorzenienie

Dziewczyny, chyba mnie łapie jakieś przeziębienie. Ogólnie czuję się jak kupa!
Jak się ratować, poza ciepła herbatą z cytryną i miodem?

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 13:30   #2757
Princesika
Zakorzenienie

łazanki
Princesika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 13:33   #2758
Charlotta83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chyba mnie łapie jakieś przeziębienie. Ogólnie czuję się jak kupa!
Jak się ratować, poza ciepła herbatą z cytryną i miodem?
No ja właśnie też czuję, że chyba coś mnie rozbiera...Mam podwyższoną temperaturę. Mama zawsze kazała mi wymoczyć nogi w gorącej wodzie z solą, ale w ciąży to chyba odpada...Jeśli masz sok z malin i imbir to też możesz dodać do herbaty, jeśli będzie boleć gardło, płucz ciepłą wodą z solą albo z wodą utlenioną i dużo wypoczywaj.
A jeśli nie odmieni ich serca,
To niech im skręci kostkę,
Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie"

Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków")
Charlotta83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 13:33   #2759
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Moschina Pokaż wiadomość
Część Wam Mamusie

Bardzo dawno mnie tu nie było, piszę bo chciałam się zameldować.
W poniedziałek byłam na usg prenatalnym- przezierność karkowa-2,2, a długość malucha 6,2 cm Lekarz stwierdził że szybko rośnie i jest mega uparty bo w ogóle nie chciał się przekręcić i moje badanie trwało pół godziny Mam nadzieje, że nie będzie tak uparty jak jego tata :P
Gratuluję wszystkim dziewczynom badań

A i jeszcze jedno właśnie zaczął się mój drugi trymestr
super

Cytat:
Irmusia w Polsce przerwać ciążę można do 20 tygodbia
masz rację

Cytat:
To mnie najbardziej nurtuje u niektórych sprzedawców. Ja wiem, ze u nich teraz szał, ale musza to ogarniać. Nie dość, ze zero informacji to jeszcze potem problem żeby przelew zwrotny zrobili, grrr.
A tak w ogóle to na mikołaja też robicie takie drogie prezenty? U nas na mikołaja coś drobnego a konkrety pod choinkę.
.
Tak Ale tylko dzieciom. Tzn teraz synkowi i dwóm chrześnicom męża. Tak za 200-250 zł na głowę.
Pod choinkę już tylko synkowi, mężowi i mamie będę prezenty kupować. Nie wiem cooo??? Dla synka to się znajdzie to i owo, mąż chce portfel, no ale chciałabym coś jeszcze mu kupić. A z mamą zawsze problem.. Bo ona niczego nie potrzebuje, nie chce, nie wie... Nie lubię tego u niej

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Ja też już po genetycznych dzidziuś rośnie zdrowo, prawie 6cm, NT- 1,52 mm także ok, serduszko bije i jest straszne ruchliwe to moje maleńswo że lekarz ledwo serduszko znalazł.
cudnie

Cytat:
Dla mnie to i tak nieuniknione
Przykład z Kasią to akurat działa w drugą stronę u mnie. Z takimi imionami jak Krzysztof, Wojciech, Stanisław np często używa się skrótów/zdrobnień. Ja np do mojego młodego mówie Krzysztof jak sprawa jest poważna i ma się bać
Hehe ja do mojego też mówię "Leon" albo "Leonie!" jak ma się bać
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 13:34   #2760
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
industria to w święto pewnie typowy śląski obiad trzeba zrobić, co?

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------
\
nie trzeba , a można ale ja nie umiem robić tego typowych śląskich obiadów. noga jestem straszna z klusek, pierogów itd, więc zawsze wszystko mam kupne rolady dobrej też nie umiem zrobić, więc na takie frykasy chodzimy do mamy i teściowej , tam to jest szał

ja dziś robie kluski śląskie (kupne oczywiście) z sosem, pieczonego kuraka i jakąś surówe krczak właśnie dochodzi i tak mi pachnie w domu że zaraz sie posikam ze szczęścia

a wogóle zauważyłam że od kilku dni prawie nie mam już mdłości i wymiotów, nic mnie nie obrzydza i spetyt lepszy......nie chciałabym zapeszyć, ale może już to dziadostwo pomału mija
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości