|
|
#2731 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)
Cytat:
Moschina, przezierność 2,2 ? lekarz nic nie powiedział? Nie robisz pappy? Ja miałam 2,0 i mnie nastraszyli chorobami genetycznymi... Miałam pilne skierowanie do specjalisty... Na szczęście wszystko okazało się ok, więc się nie martw na zapas
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia w Polsce przerwać ciążę można do 20 tygodbia
|
|
#2733 |
|
Zadomowienie
|
fartuch ale norma jest do 3, nie?
|
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
Poldzik norma jest do 2,5 ... Ale już przy 2,0 robią cyrk...
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem jakie sa normy, ale któraś dziewczyna na watku pisała że chyba 2,5?
|
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Z resztą mi lekarz specjalista powiedział, że nie ma czegoś takiego jak normy... Bo wszystko jest zależne od długości maluszka... Normy były kiedyś i mówiono, że do 2,5 w 90% rodzą się zdrowe dzieci.
|
|
#2737 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bynajmniej ja się nie zainteresowałam co to za wózek, nie da się zatrzymać kadru i cos przeczytać czy nie było nic na stelażu? Cytat:
![]() Cytat:
Wracając do MjM tam jest ta mała dziewczynka magdalena (od Kingi) a mówia na nią cały czas lenka. Co mnie strasznie irytuje bo jakbym chciała mówic lenka to bym dała Lena na imię i już. Cytat:
U mnie byli tacy jedni co nie pozwalali mówić na Jakuba Kuba. Wydaje mi się to nieuniknione na podwórku w szkole, w rodzinie... Cytat:
Dobrze, ze to sen.Zawsze możesz kupić chociaż mrożone. ALbo taki mus mrożony w kubeczku, mniam. Do budyniu lub do kaszki, uwielbiam.
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuśki ale naskrobałyście od rana już, szalone!
![]() Dziękuję za słowa otuchy! Już mi trochę przeszła ta rozpacz, nie będę się zamartwiać na zapas.
|
#2739 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo u Anglii robia tylko dwa usg w 12 i 20 tyg i tyle. ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Nie martw sie. Mi na pocztaku ciazy snilo sie ze poronilam potem mi sie snilo, ze chodze z brzuchem. Ja do takich rzeczy nie przywiazuje wagi, to tylko sny. Ja ogolnie nie martwie sie rzeczami na ktore nie mam wplywu. Mysle sobie, ze jak bedzie problem to wtedy zaczne sie martwic i szukac rozwiazania a na takie zamartwianie sie na zapas szkoda zdrowia. |
||
|
|
|
#2740 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak w ogóle to na mikołaja też robicie takie drogie prezenty? U nas na mikołaja coś drobnego a konkrety pod choinkę. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czekam kiedy mi miną te mdłości. Na nic nie mam ochoty jeżeli chodzi o jedzenie :/ jak jestem czyms mocno zajęta albo się z kimś spotykamy to jakoś o tym nie myślę i mi lepiej, ale poza tym to bym tylko narzekała.
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2742 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2743 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2744 |
|
Zakorzenienie
|
Fartuch - Ciebie wyjatkowo nastraszyli.. az sprawdzilam, w poprzedniej ciazy mialam 2,0 i nikt mnie nigdzie nie kierowal. Norma do 3 chyba jest. Wiem ze przezywalas to i pappe ale nie strasz innych..
|
|
|
|
#2745 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie
Ja też już po genetycznych dzidziuś rośnie zdrowo, prawie 6cm, NT- 1,52 mm także ok, serduszko bije i jest straszne ruchliwe to moje maleńswo że lekarz ledwo serduszko znalazł.Dużo piszecie na różne tematy ![]() O wózku jeszcze nie myśke- dla mnie to za wcześnie. Smaruje się zwykłą oliwką od czasu do czasu bo nie lubie być tłusta, a poza tym po dwóch ciążach nie mam żadnego rozstępu i teraz licze na to samo ![]() Gratuluje wszystkich wizyt i bijących serduszek!! Domincis- będzie dobrze, trzymam kciuki. Buziaki mamusie |
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
Abz - nie wiem czy zdrobnienia sa takie nieuniknione. Znam sytuacje gdzie dziecko jest Bartosz a nie Bartek i tak mowi rodzina, znajomi, koledzy, nauczyciele. Kwestia dobrej woli. Jak Tobie ktos sie przedstawia np. Kasia to zmieniasz na sile i mowisz Katarzyno? Zreszta, jesli bedzie mu pasowalo Kuba to niech i tak bedzie. Dla calej rodziny jest Jakub, dla wiekszosci znajomych rowniez.
|
|
|
|
#2747 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przykład z Kasią to akurat działa w drugą stronę u mnie. Z takimi imionami jak Krzysztof, Wojciech, Stanisław np często używa się skrótów/zdrobnień. Ja np do mojego młodego mówie Krzysztof jak sprawa jest poważna i ma się bać
|
|
#2749 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie stresuj się Cytat:
Nie ma się czym stresować A sny tłumaczy się na odwrót![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiesz, zjadłabym takie świeże Dzień dobry w ogóle
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam zamiaru nikogo straszyć, tylko pluję sobie w brodę, że trafiłam na takich lekarzy którzy zrobili z tej przyzierności nie wiadomo co. To jest chore. Na to wychodzi, że nie potrzebnie wydałam tyle pieniędzy na dodatkowe badania. Jestem załamana faktem, że przez lekarzy idiotów najadłam się stresów chociaż wcale nie było do tego powodu.
Przepraszam, że wprowadziłam zamęt
Piotruś Edytowane przez fartuch Czas edycji: 2014-12-04 o 13:09 |
|
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Często chociaż w przedszkolu coś wymyślą.. Np Blanka. Na dobra sprawę Blanka to Blanka.. Ja nie zdrabniam ani nic. ale w przedszkolu takie cuda wymyslają. Blanuniu, Blania, Blanusia.. |
|
|
|
|
#2752 |
|
Zadomowienie
|
Kaja, o masakra... Blanka przecież brzmi już tak miękko, jak zdrobnienie, po co to jeszcze bardziej rozmiękczać?
|
|
|
|
#2753 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak nieraz słyszę koleżankę jak pyta "co u Blani to mnie trzęsie' |
|
|
|
|
#2754 |
|
Rozeznanie
|
Hello Mamuśki!
Ale bym zjadła łazanki z kiszona kapustą Ale nie chce mi się tej kapusty tak długo gotować ![]() EDIT: wysłałam męża po kapustę, nie wytrzymam, muszę zrobić
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") Edytowane przez Charlotta83 Czas edycji: 2014-12-04 o 13:30 |
|
|
|
#2755 |
|
Konto usunięte
|
Jak mi ktoś mojego Konrada do Kondzia zdrobni to kopnę w dupę. Albo Liwię do Liwki. Sama mam traumę po zdrabnianiu mojego imienia, moi rodzice tego nigdy nie robili, ale w szkole nagminnie. Nawet na studiach jeden wykładowca zdrobnił moje imię, ale powiedziałam, że nie życzę sobie i miałam spokój.
Moja mama pracuje w podstawówce i NIGDY nie zdrabnia imion, obojętnie czy dzieciak ma na imię Stanisław czy Antoni, jest w końcu Stanisławem czy Antonim a nie Stasiem czy Antosiem i rozśmieszyło ją oburzenie jednej z nauczycielek, której czwartoklasista odpowiedział "Ja sobie nie życzę, ja nie jestem Rysiu, ja jestem Ryszard", mówi, że nauczycielka miała taką minę jak to opowiadała, że sama prawie popłakała się ze śmiechu na jej oburzenie |
|
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, chyba mnie łapie jakieś przeziębienie.
Ogólnie czuję się jak kupa!Jak się ratować, poza ciepła herbatą z cytryną i miodem?
|
#2757 |
|
Zakorzenienie
|
łazanki
|
|
|
|
#2758 |
|
Rozeznanie
|
No ja właśnie też czuję, że chyba coś mnie rozbiera...Mam podwyższoną temperaturę. Mama zawsze kazała mi wymoczyć nogi w gorącej wodzie z solą, ale w ciąży to chyba odpada...Jeśli masz sok z malin i imbir to też możesz dodać do herbaty, jeśli będzie boleć gardło, płucz ciepłą wodą z solą albo z wodą utlenioną i dużo wypoczywaj.
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
#2759 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz rację Cytat:
Pod choinkę już tylko synkowi, mężowi i mamie będę prezenty kupować. Nie wiem cooo??? Dla synka to się znajdzie to i owo, mąż chce portfel, no ale chciałabym coś jeszcze mu kupić. A z mamą zawsze problem.. Bo ona niczego nie potrzebuje, nie chce, nie wie... Nie lubię tego u niej ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja nie umiem robić tego typowych śląskich obiadów. noga jestem straszna z klusek, pierogów itd, więc zawsze wszystko mam kupne ![]() ja dziś robie kluski śląskie (kupne oczywiście) z sosem, pieczonego kuraka i jakąś surówe krczak właśnie dochodzi i tak mi pachnie w domu że zaraz sie posikam ze szczęścia ![]() a wogóle zauważyłam że od kilku dni prawie nie mam już mdłości i wymiotów, nic mnie nie obrzydza i spetyt lepszy......nie chciałabym zapeszyć, ale może już to dziadostwo pomału mija
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:14.

Lekarz stwierdził że szybko rośnie i jest mega uparty bo w ogóle nie chciał się przekręcić i moje badanie trwało pół godziny

[/RIGHT]

te zwłoki najpierw były zmrożone ale że podróż długa to zaczeły śmierdzieć i mięknąć.... fuj. nawet w telewizji ludzie mówili że Putin żle postąpił bo zepsuł mi przyjemność podróży na olimpiade.......
mam wrażenie że mąż mi czegoś przed snem do herbaty dosypał bo na trzeżwo takie coś sie nie śni 

Ale nie chce mi się tej kapusty tak długo gotować
Ogólnie czuję się jak kupa!