|
|
#91 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kult dzieciątka - dzieci ważniejsze od dorosłych.
Są podobno chusty umożliwiające lekkie zakrycie się przy karmieniu.
Plus nie wiem po co bierze się maleńkie dzieci na egzotyczne wakacje, upał i choroby tropikalne rodzicom nie straszne. Dziwi mnie to. |
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
BAN stały
|
Najbardziej mnie wkurza brak opieki stomatologicznej w szkołach przez co 90% dzieci ma próchnicę. Masakra. Jak chodziłam do podstawówki w latach 90tych to mieliśmy dentystę na stałe w szkole. Kiedyś można było, a teraz się nie da. Mamy te dzieciaki pokrzywione z zepsutymi zębami...oto przyszłość narodu.
|
|
|
|
|
#94 |
|
Wtajemniczenie
|
dziwi mnie branie dziecka na zakupy, w przypadku pełnych rodzin gdzie tata może z dzieckiem zostać a mama spokojnie zrobić zakupy. Nie, lepiej iść całą rodziną, wożąc rozwrzeszczane dziecko i zatruwać ludziom życie.
Najbardziej mnie wkurza brak opieki stomatologicznej w szkołach przez co 90% dzieci ma próchnicę. Masakra. Jak chodziłam do podstawówki w latach 90tych to mieliśmy dentystę na stałe w szkole. Kiedyś można było, a teraz się nie da. Mamy te dzieciaki pokrzywione z zepsutymi zębami...oto przyszłość narodu. to raczej odwrotny wątek dlaczego dzieciaki mają mieć dentystę w szkole a w większości miejsc pracy to nie ma nawet higienistki :d
Edytowane przez semprebambino Czas edycji: 2014-12-04 o 13:40 |
|
|
|
|
#95 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() A'propos tak mi się przypomniało http://nocoty.pl/title,Anna-Mucha-Pr...?ticaid=513eb6ciekawe czy wie, że na tym samym stole prawdopodobnie spał w nocy bezdomny?
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
Wtajemniczenie
|
Powinni ją wywalić stamtąd, jak można pozwolić na przewijanie zasranej za przeproszeniem pieluchy na stole z którego ludzie jedzą?
![]() nie, podawałaby tabletki, krople, opatrzyła ranę jak trzeba, posmarowała maścią przeciwbólową. W fabryce gdzie ludzie pracują na produkcji, np. na gilotynie coś takiego bardziej by się przydało. A zębami dzieciaków niech się interesują ich rodzice a nie. I może jeszcze z publicznych pieniędzy ten dentysta? Edytowane przez semprebambino Czas edycji: 2014-12-04 o 13:46 |
|
|
|
|
#99 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Też zamierzam mieć dzieci kiedyś , żeby nie było, a jakoś wcale nie zamierzam świecić biustem i szokować dziadków dookoła. Edytowane przez rousse Czas edycji: 2014-12-04 o 13:47 |
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie nie wyobrażam wywalić cycka przy wujkach, ciotkach, kilku sąsiadach..a po skończeniu karmienia wszyscy mieliśmy przez chwilę piękny widok na jej sutek bo mały wypuścił pierś i zaczął grymasić ![]() dla mnie karmienie jest sprawą intymną, wolałabym usiąść z dzieckiem w drugim pokoju, na spokojnie przytulić, nakarmić, bez hałasu itd.. no ale co kto woli.... i już koniec off top
Edytowane przez magdalenka2 Czas edycji: 2014-12-04 o 13:56 |
|
|
|
|
|
#101 |
|
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
A ja odwrócę trochę temat. Te wszystkie poświęcania się, terroryzowanie otoczenia "dzieckiem" - to nie jest dla dziecka ale dla matki. To matka często podnosi SOBIE samoocenę, to ona czuje się ważna, doświadczona i w ogóle klękajcie narody. Nie zliczę ile razy przeczytałam tu na forum czy w życiu realnym że dopóki nie masz dzieci to życia nie znasz. Przed dzieckiem nie ma się rodziny, chorób, zmartwień i kłopotów. To dopiero dziecko sprawia, że autorytet rośnie i wreszcie (wydaje się...) że się ma coś do powiedzenia i robi coś ważnego.
Zdziwilibyście się, ile tych wyniunanych dzieciątek ze wszelkimi zabawkami świata kiedy potem staje się starszym dzieckiem, mniej puchatym i słodkim - zostawione jest same sobie przez tych samych rodziców. Dać mu kolejnego cukierka jak najbardziej, ale pomóc mu kiedy zaczenie pyskować i dojrzewać, zaczną się kłopoty wychowawcze - nigdy. Bo wtedy będzie chodziło tylko o dziecko, a nie o samoocenę mamusi, której nikt nie pochwali, a jeszcze własny podlot napyszczy. Tak naprawdę to zawsze najbardziej mi żal tych właśnie "bezstresowo" wychowywanych dzieci w których rodzice sprawiają wrażenie, że to dziecko to jakieś ich centrum wszechświata. Bo to znaczy, że oni nie mają na celu dobra dziecka, jego wychowania i przyszłości tylko własne projekcje. |
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdziczenie współczesnego świata objawia się właśnie wartościowaniem przez porównywanie wydajności człowieka. Jakby człowiek to był jakiś tylko przyrząd do produkcji dóbr. I to nie ja apeluję o odbieranie jednym, żeby inni mieli lepiej. Staruszkowie też są nieproduktywni...:rolleye s:
|
|
|
#103 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
ale na stacjach , szczególnie tych niezbyt uczęszczanych na prawdę sypiają bezdomni, przy tych stolikach i na 100% ich pracownicy potem nie myją. Przecież mogła je przewinąć w samochodzie, a ta pani ma bardzo duży drogi i przestronny , widać bała się pobrudzić skórzanej tapicerki ... Wolała tam , gdzie plebs je.
Edytowane przez rousse Czas edycji: 2014-12-04 o 13:51 |
|
|
|
|
|
#104 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#105 |
|
Wtajemniczenie
|
Lepiej by wzięła bobasa do kibla, wyłożyła zamknięty sedes papierem i tak go przewinęła. Może mniej wygodnie bo trzeba kombinować, ale raczej higienicznie i bez świadków
|
|
|
|
|
#106 |
|
Rozeznanie
|
Dzieci są ratowane jako pierwsze bo są słabsze i to takie instynktowne - chyba chodzi o ratowanie gatunku bo wiadomo że to dzieci są przyszłością, będą rosły, płodziły kolejne i gatunek zostanie zachowany.
Jeśli chodzi o to dlaczego jest więcej fundacji dla dzieci niż dla dorosłych to chyba dlatego że dorośli w większości są w stanie sami pójść gdzieś po pomoc, są odpowiedzialni za swoje życie a dziecko np 5 letnie raczej nie pójdzie do MOPSU prosić o zasiłek, ktoś musi się nim zająć, po to żeby później w dorosłym życiu mogło być niezależne.
|
|
|
#107 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Post ktory zacytowalas mial dotyczyc konkretnego przypadku, o czym tez potem pisalam. I zabawne, bo również nie apeluje. Ale to ja jestem dzika. Edytowane przez 201604130936 Czas edycji: 2014-12-04 o 13:55 |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
Ja do ratowania dzieci jako pierwszych akurat nic nie mam - wiadomo katastrofa np łodzi wycieczkowej - 3 latek się utopi na bank, a dorosły facet pewnie dopłynie do brzegu (zależy od sytuacji).
Tak jak zauważyła jedna wizażanka wyżej, wiele rzeczy służy podniesieniu ego matki - "jestem świetną matką, a moje dziecko to największy cud i to JA dałam go światu" Dzieciak ledwo chodzić się nauczy a jedna z drugą już wie, że to przyszły noblista i doktorant. Terroryzują otoczenie dziećmi, którym uwagi zwrócić nie można - gdyby dorosły darł się w sklepie czy restauracji, to ktoś by go uciszył, dziecka nie wolno, w związku z tym wyrośnie nieokrzesany dorosły. To jest właśnie kult dzieciątka i to, że MUSISZ zachwycać się dziećmi i podzielać zdanie rodziny/matek, że jest cudowne. To taka presja społeczna. Karmienie przy stole to jeszcze nic, wyobraźcie sobie robienie kupy w nocnik przez kilkulatka przy trwającym obiedzie |
|
|
|
|
#109 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Spróbuj sama przewinąć dziecko na takiej desce klozetowej a potem powiedz nam czy to taka super poręczna czynność. |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie miałabym skrupułów nawet bez papieru. Sama siadasz na to tyłkiem
![]() po kiego na wątek do narzekania na kult dzieciątka wchodzą osoby traktujące je jak świetość. Edytowane przez semprebambino Czas edycji: 2014-12-04 o 14:14 |
|
|
|
|
#111 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesteś jedną z nich. Dziecka nie można położyć na wyscielonym papierze jakby to jakiś brud był.
|
|
|
|
|
#113 |
|
Biała Dama
|
Gdzieś tą granicę trzeba postawić, a jeśli chodzi o domy dziecka itp. to jakieś stopniowe usamodzielnianie od pewnego wieku powinno się wprowadzać i jakieś niewielkie wsparcie po osiągnięciu pełnoletności, tak by chyba było najlepiej ale szczerze mówiąc nie wiem jak jest obecnie. W sąsiedniej gminie jest dom dziecka i starsze nastolatki mieszkają w parę osób na podobnych zasadach jak w mieszkaniu dzielonym i same mają dbać o swoje potrzeby, oczywiście na utrzymaniu ośrodka ale same robią zakupy, piorą sprzątają itp.
|
|
|
|
|
#114 |
|
Konto usunięte
|
Dobra. Nawet ja bym dziecka na muszli nie przewinela.
|
|
|
|
|
#115 |
|
Konto usunięte
|
Dużo jeszcze potworzycie wątków narzekających na matki, karmienie i dzieci?
![]() Zgorzkniałe nieco jesteście, drogie panie. A, na publicznym sedesie bym nie usiadła, choćby był ze szczerego złota. Ale ludzie miewają różne zboczenia. |
|
|
|
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
Na muszli nie, na blacie spali bezdomni i co tu zrobić? Serio się pytam teraz xd jakoś na kolanach czy co?
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#118 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak - nie wyobrażam sobie przewijania dziecka na kiblu wyłożonym papierem choćby dlatego że jest strasznie ślisko. Tak samo nie wyobrażam sobie przewijania na stole, tak samo jak w czyjejś obecności a już zupełnie przy jedzeniu. |
|
|
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49206658]Dużo jeszcze potworzycie wątków narzekających na matki, karmienie i dzieci?
![]() Zgorzkniałe nieco jesteście, drogie panie. A, na publicznym sedesie bym nie usiadła, choćby był ze szczerego złota. Ale ludzie miewają różne zboczenia.[/QUOTE] Zgadzam się 😊 |
|
|
|
|
#120 |
|
Konto usunięte
|
Bajdełej, czytając tytuł myślałam, że będzie o kulcie dzieciątka Jezus
Święta, love is all around, a tu taka niespodzianka, znowu malkontenctwo. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

dlaczego dzieciaki mają mieć dentystę w szkole a w większości miejsc pracy to nie ma nawet higienistki :d

ja sobie nie wyobrażam wywalić cycka przy wujkach, ciotkach, kilku sąsiadach..a po skończeniu karmienia wszyscy mieliśmy przez chwilę piękny widok na jej sutek bo mały wypuścił pierś i zaczął grymasić