Kult dzieciątka - dzieci ważniejsze od dorosłych. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-04, 13:35   #91
Wieszczka
Zadomowienie

Dot.: Kult dzieciątka - dzieci ważniejsze od dorosłych.

Są podobno chusty umożliwiające lekkie zakrycie się przy karmieniu.
Plus nie wiem po co bierze się maleńkie dzieci na egzotyczne wakacje, upał i choroby tropikalne rodzicom nie straszne. Dziwi mnie to.
Wieszczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 13:36   #92
magdalenka2
Zakorzenienie

GG do magdalenka2

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
Ej. Nie róbcie z tego drugiego watku o OZM
faktycznie, troch zjechałyśmy z tematu..sorry..
magdalenka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 13:37   #93
WackelDackel
BAN stały

Najbardziej mnie wkurza brak opieki stomatologicznej w szkołach przez co 90% dzieci ma próchnicę. Masakra. Jak chodziłam do podstawówki w latach 90tych to mieliśmy dentystę na stałe w szkole. Kiedyś można było, a teraz się nie da. Mamy te dzieciaki pokrzywione z zepsutymi zębami...oto przyszłość narodu.
WackelDackel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 13:38   #94
semprebambino
Wtajemniczenie

dziwi mnie branie dziecka na zakupy, w przypadku pełnych rodzin gdzie tata może z dzieckiem zostać a mama spokojnie zrobić zakupy. Nie, lepiej iść całą rodziną, wożąc rozwrzeszczane dziecko i zatruwać ludziom życie.

Najbardziej mnie wkurza brak opieki stomatologicznej w szkołach przez co 90% dzieci ma próchnicę. Masakra. Jak chodziłam do podstawówki w latach 90tych to mieliśmy dentystę na stałe w szkole. Kiedyś można było, a teraz się nie da. Mamy te dzieciaki pokrzywione z zepsutymi zębami...oto przyszłość narodu. to raczej odwrotny wątek dlaczego dzieciaki mają mieć dentystę w szkole a w większości miejsc pracy to nie ma nawet higienistki :d

Edytowane przez semprebambino
Czas edycji: 2014-12-04 o 13:40
semprebambino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 13:39   #95
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magdalenka2 Pokaż wiadomość
ojj tak! mnie to zawsze rozwala jak mama wyciąga pierś w miejscu publicznym i karmi.. pewnie zostanę za to zlinczowana, ale po prostu również nie mam ochoty tego oglądać, a przykład tego mam w rodzince właśnie...dana osoba ostatnio wyciągnęła pierś na imieninach teścia przy stole, przy gościach i zaczęła karmić, no bo to przecież sama rodzina boziu....
A nie zaczęła na stole przy którym jedliście przewijać? Bo przewijaka akurat o zgrozo nie mieli?

A'propos tak mi się przypomniało http://nocoty.pl/title,Anna-Mucha-Pr...?ticaid=513eb6
ciekawe czy wie, że na tym samym stole prawdopodobnie spał w nocy bezdomny?
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 13:41   #96
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
To nie to samo co OZM bo tu mowa też o publicznych instytucjach, nie tylko o rodzicach dzieci
To bylo do dziewczyn piszacych o karmieniu zawsze i wszedzie i o dzieciach gwiazdach wieczoru etc
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 13:43   #97
WackelDackel
BAN stały

Cytat:
Napisane przez semprebambino Pokaż wiadomość
dlaczego dzieciaki mają mieć dentystę w szkole a w większości miejsc pracy to nie ma nawet higienistki :d
I robiłaby przeglądy pracownikom czy mają czyste pazury i umyte włosy bez wszy.
Stary 2014-12-04, 13:44   #98
semprebambino
Wtajemniczenie

Powinni ją wywalić stamtąd, jak można pozwolić na przewijanie zasranej za przeproszeniem pieluchy na stole z którego ludzie jedzą?

nie, podawałaby tabletki, krople, opatrzyła ranę jak trzeba, posmarowała maścią przeciwbólową. W fabryce gdzie ludzie pracują na produkcji, np. na gilotynie coś takiego bardziej by się przydało. A zębami dzieciaków niech się interesują ich rodzice a nie. I może jeszcze z publicznych pieniędzy ten dentysta?

Czas edycji: 2014-12-04 o 13:46
Stary 2014-12-04, 13:45   #99
rousse
BAN stały

Cytat:
To bylo do dziewczyn piszacych o karmieniu zawsze i wszedzie i o dzieciach gwiazdach wieczoru etc
Z karmienia też jest dyskusja publiczna, nie tak dawno cos było, że podobno ochrona jakiejś galerii handlowej zwróciła uwagę kobiecie karmiacej na publiku i w tvn mówiono, żej ak można zwracać uwagę matce karmiącej

Też zamierzam mieć dzieci kiedyś , żeby nie było, a jakoś wcale nie zamierzam świecić biustem i szokować dziadków dookoła.

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2014-12-04 o 13:47
Stary 2014-12-04, 13:46   #100
magdalenka2
Zakorzenienie

GG do magdalenka2

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
A nie zaczęła na stole przy którym jedliście przewijać? Bo przewijaka akurat o zgrozo nie mieli?

A'propos tak mi się przypomniało http://nocoty.pl/title,Anna-Mucha-Pr...?ticaid=513eb6
ciekawe czy wie, że na tym samym stole prawdopodobnie spał w nocy bezdomny?
na szczęście nie.. ja sobie nie wyobrażam wywalić cycka przy wujkach, ciotkach, kilku sąsiadach..a po skończeniu karmienia wszyscy mieliśmy przez chwilę piękny widok na jej sutek bo mały wypuścił pierś i zaczął grymasić
dla mnie karmienie jest sprawą intymną, wolałabym usiąść z dzieckiem w drugim pokoju, na spokojnie przytulić, nakarmić, bez hałasu itd.. no ale co kto woli....
i już koniec off top

Edytowane przez magdalenka2
Czas edycji: 2014-12-04 o 13:56
magdalenka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 13:48   #101
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

A ja odwrócę trochę temat. Te wszystkie poświęcania się, terroryzowanie otoczenia "dzieckiem" - to nie jest dla dziecka ale dla matki. To matka często podnosi SOBIE samoocenę, to ona czuje się ważna, doświadczona i w ogóle klękajcie narody. Nie zliczę ile razy przeczytałam tu na forum czy w życiu realnym że dopóki nie masz dzieci to życia nie znasz. Przed dzieckiem nie ma się rodziny, chorób, zmartwień i kłopotów. To dopiero dziecko sprawia, że autorytet rośnie i wreszcie (wydaje się...) że się ma coś do powiedzenia i robi coś ważnego.

Zdziwilibyście się, ile tych wyniunanych dzieciątek ze wszelkimi zabawkami świata kiedy potem staje się starszym dzieckiem, mniej puchatym i słodkim - zostawione jest same sobie przez tych samych rodziców. Dać mu kolejnego cukierka jak najbardziej, ale pomóc mu kiedy zaczenie pyskować i dojrzewać, zaczną się kłopoty wychowawcze - nigdy. Bo wtedy będzie chodziło tylko o dziecko, a nie o samoocenę mamusi, której nikt nie pochwali, a jeszcze własny podlot napyszczy.

Tak naprawdę to zawsze najbardziej mi żal tych właśnie "bezstresowo" wychowywanych dzieci w których rodzice sprawiają wrażenie, że to dziecko to jakieś ich centrum wszechświata. Bo to znaczy, że oni nie mają na celu dobra dziecka, jego wychowania i przyszłości tylko własne projekcje.
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 13:49   #102
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Tak? A jak porownasz wydajnosc pracujacej intelektualnie kobiety do pracownika fizycznego plci meskiej? Ten dorosly facet mial w moim poscie reprezentowac wszystkich doroslych, ale jak zawsze matki interpretuja po swojemu.

Zdziczenie współczesnego świata objawia się właśnie wartościowaniem przez porównywanie wydajności człowieka. Jakby człowiek to był jakiś tylko przyrząd do produkcji dóbr.

I to nie ja apeluję o odbieranie jednym, żeby inni mieli lepiej.

Staruszkowie też są nieproduktywni...:rolleye s:

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 13:49   #103
rousse
BAN stały

Cytat:
Powinni ją wywalić stamtąd, jak można pozwolić na przewijanie zasranej za przeproszeniem pieluchy na stole z którego ludzie jedzą?
Już pomijam, ze sanepid pwoienien się tym zająć ale na stacjach , szczególnie tych niezbyt uczęszczanych na prawdę sypiają bezdomni, przy tych stolikach i na 100% ich pracownicy potem nie myją. Przecież mogła je przewinąć w samochodzie, a ta pani ma bardzo duży drogi i przestronny , widać bała się pobrudzić skórzanej tapicerki ... Wolała tam , gdzie plebs je.

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2014-12-04 o 13:51
Stary 2014-12-04, 13:50   #104
WackelDackel
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
A ja odwrócę trochę temat. Te wszystkie poświęcania się, terroryzowanie otoczenia "dzieckiem" - to nie jest dla dziecka ale dla matki. To matka często podnosi SOBIE samoocenę, to ona czuje się ważna, doświadczona i w ogóle klękajcie narody. Nie zliczę ile razy przeczytałam tu na forum czy w życiu realnym że dopóki nie masz dzieci to życia nie znasz. Przed dzieckiem nie ma się rodziny, chorób, zmartwień i kłopotów. To dopiero dziecko sprawia, że autorytet rośnie i wreszcie (wydaje się...) że się ma coś do powiedzenia i robi coś ważnego.

Zdziwilibyście się, ile tych wyniunanych dzieciątek ze wszelkimi zabawkami świata kiedy potem staje się starszym dzieckiem, mniej puchatym i słodkim - zostawione jest same sobie przez tych samych rodziców. Dać mu kolejnego cukierka jak najbardziej, ale pomóc mu kiedy zaczenie pyskować i dojrzewać, zaczną się kłopoty wychowawcze - nigdy. Bo wtedy będzie chodziło tylko o dziecko, a nie o samoocenę mamusi, której nikt nie pochwali, a jeszcze własny podlot napyszczy.

Tak naprawdę to zawsze najbardziej mi żal tych właśnie "bezstresowo" wychowywanych dzieci w których rodzice sprawiają wrażenie, że to dziecko to jakieś ich centrum wszechświata. Bo to znaczy, że oni nie mają na celu dobra dziecka, jego wychowania i przyszłości tylko własne projekcje.
Bardzo mądry wpis. Mnóż się jak najwięcej, mądrych ludzi nigdy dość

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Zdziczenie współczesnego świata objawia się właśnie wartościowaniem przez porównywanie wydajności człowieka. Jakby człowiek to był jakiś tylko przyrząd do produkcji dóbr.

We współczesnym świecie wartość człowieka szacuje się też po tym, ile jest on w stanie KUPIĆ.
Stary 2014-12-04, 13:51   #105
semprebambino
Wtajemniczenie

Lepiej by wzięła bobasa do kibla, wyłożyła zamknięty sedes papierem i tak go przewinęła. Może mniej wygodnie bo trzeba kombinować, ale raczej higienicznie i bez świadków
Stary 2014-12-04, 13:51   #106
Kfiatuszek1987
Rozeznanie

Dzieci są ratowane jako pierwsze bo są słabsze i to takie instynktowne - chyba chodzi o ratowanie gatunku bo wiadomo że to dzieci są przyszłością, będą rosły, płodziły kolejne i gatunek zostanie zachowany.
Jeśli chodzi o to dlaczego jest więcej fundacji dla dzieci niż dla dorosłych to chyba dlatego że dorośli w większości są w stanie sami pójść gdzieś po pomoc, są odpowiedzialni za swoje życie a dziecko np 5 letnie raczej nie pójdzie do MOPSU prosić o zasiłek, ktoś musi się nim zająć, po to żeby później w dorosłym życiu mogło być niezależne.
Stary 2014-12-04, 13:53   #107
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość

To jestem dzikusem. Tyle, ze potem napisalam, ze nie powinno sie wartosciowac zadnego zycia, a teraz to dzieci są wazniejsze.

Post ktory zacytowalas mial dotyczyc konkretnego przypadku, o czym tez potem pisalam.

I zabawne, bo również nie apeluje. Ale to ja jestem dzika.

Edytowane przez 201604130936
Czas edycji: 2014-12-04 o 13:55
Stary 2014-12-04, 14:00   #108
Wieszczka
Zadomowienie

Ja do ratowania dzieci jako pierwszych akurat nic nie mam - wiadomo katastrofa np łodzi wycieczkowej - 3 latek się utopi na bank, a dorosły facet pewnie dopłynie do brzegu (zależy od sytuacji).

Tak jak zauważyła jedna wizażanka wyżej, wiele rzeczy służy podniesieniu ego matki - "jestem świetną matką, a moje dziecko to największy cud i to JA dałam go światu" Dzieciak ledwo chodzić się nauczy a jedna z drugą już wie, że to przyszły noblista i doktorant. Terroryzują otoczenie dziećmi, którym uwagi zwrócić nie można - gdyby dorosły darł się w sklepie czy restauracji, to ktoś by go uciszył, dziecka nie wolno, w związku z tym wyrośnie nieokrzesany dorosły. To jest właśnie kult dzieciątka i to, że MUSISZ zachwycać się dziećmi i podzielać zdanie rodziny/matek, że jest cudowne. To taka presja społeczna.

Karmienie przy stole to jeszcze nic, wyobraźcie sobie robienie kupy w nocnik przez kilkulatka przy trwającym obiedzie
Wieszczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 14:06   #109
201706190936
Konto usunięte

Cytat:
Lepiej by wzięła bobasa do kibla, wyłożyła zamknięty sedes papierem i tak go przewinęła. Może mniej wygodnie bo trzeba kombinować, ale raczej higienicznie i bez świadków
Tak. Na kiblu szczególnie higieniczne.
Spróbuj sama przewinąć dziecko na takiej desce klozetowej a potem powiedz nam czy to taka super poręczna czynność.
201706190936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 14:10   #110
semprebambino
Wtajemniczenie

Nie miałabym skrupułów nawet bez papieru. Sama siadasz na to tyłkiem

po kiego na wątek do narzekania na kult dzieciątka wchodzą osoby traktujące je jak świetość.

Czas edycji: 2014-12-04 o 14:14
Stary 2014-12-04, 14:16   #111
201706190936
Konto usunięte

Cytat:

po kiego na wątek do narzekania na kult dzieciątka wchodzą osoby traktujące je jak świetość.
pokaż te osoby
Stary 2014-12-04, 14:19   #112
semprebambino
Wtajemniczenie

Jesteś jedną z nich. Dziecka nie można położyć na wyscielonym papierze jakby to jakiś brud był.
Stary 2014-12-04, 14:21   #113
_Matilde_
Biała Dama

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
ależ o czym ty mówisz. jak ktoś w wieku 17 lat nie ma kończyn to i w wieku 19 mu cudownie nie urosną. kwestia tego że 17 latek może liczyć przed magiczną osiemnastką na nieporównywalnie większą pomoc.
Gdzieś tą granicę trzeba postawić, a jeśli chodzi o domy dziecka itp. to jakieś stopniowe usamodzielnianie od pewnego wieku powinno się wprowadzać i jakieś niewielkie wsparcie po osiągnięciu pełnoletności, tak by chyba było najlepiej ale szczerze mówiąc nie wiem jak jest obecnie. W sąsiedniej gminie jest dom dziecka i starsze nastolatki mieszkają w parę osób na podobnych zasadach jak w mieszkaniu dzielonym i same mają dbać o swoje potrzeby, oczywiście na utrzymaniu ośrodka ale same robią zakupy, piorą sprzątają itp.

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 14:23   #114
201604130936
Konto usunięte

Dobra. Nawet ja bym dziecka na muszli nie przewinela.
Stary 2014-12-04, 14:27   #115
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dużo jeszcze potworzycie wątków narzekających na matki, karmienie i dzieci?
Zgorzkniałe nieco jesteście, drogie panie.

A, na publicznym sedesie bym nie usiadła, choćby był ze szczerego złota. Ale ludzie miewają różne zboczenia.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 14:28   #116
semprebambino
Wtajemniczenie

Na muszli nie, na blacie spali bezdomni i co tu zrobić? Serio się pytam teraz xd jakoś na kolanach czy co?
Stary 2014-12-04, 14:29   #117
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 14:31   #118
201706190936
Konto usunięte

Cytat:
Jesteś jedną z nich. Dziecka nie można położyć na wyscielonym papierze jakby to jakiś brud był.
I to jest dla ciebie równoznaczne ze stwierdzeniem u mnie "kultu dzieciątka"? Proszę cię.

Tak - nie wyobrażam sobie przewijania dziecka na kiblu wyłożonym papierem choćby dlatego że jest strasznie ślisko. Tak samo nie wyobrażam sobie przewijania na stole, tak samo jak w czyjejś obecności a już zupełnie przy jedzeniu.
Stary 2014-12-04, 14:33   #119
Karinio
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49206658]Dużo jeszcze potworzycie wątków narzekających na matki, karmienie i dzieci?
Zgorzkniałe nieco jesteście, drogie panie.

A, na publicznym sedesie bym nie usiadła, choćby był ze szczerego złota. Ale ludzie miewają różne zboczenia.[/QUOTE]
Zgadzam się 😊
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-04, 14:36   #120
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Bajdełej, czytając tytuł myślałam, że będzie o kulcie dzieciątka Jezus
Święta, love is all around, a tu taka niespodzianka, znowu malkontenctwo.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości