|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014
Magsik brak słów. Czy on tez taki byl przed urodzeniem malego ?
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sapią, chrapią, ulewają, mamy bardzo je kochają - październikowe maluchy 2014
Witam i ja. Mój synek mi wynagrodzil wczorajsze atrakcje bo zjadł o 22.00 potem o 2 00 potem o 5.00 i o uwaga - 9.30 !!!
Wszechświat mnie nadal nienawidzi bo dziś od rana nie mam prądu grrr. Dzis mieliśmy iść na szczepienie ale TZ pojedzie z Pisklakiem sam bo o tej samej porze przywioza nową pralkę. Dostałam też smsa od firmy kurierskiej że w każdej chwili mam się spodziewać materaca nowego do naszego łóżka. Dlaczego my nic nie możemy robić normalne, jak inni ludzie. ..? ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Magsik - ja też nie wiem co powiedzieć. Bardzo go kochasz? Dlugo jesteście razem...?
|
#963 |
|
Wtajemniczenie
|
Magsik wspolczuje sytuacji z TŻ. Ja przy dwójce bez mojego TŻ bym chyba zginęła... Wprawdzie prawie cały dzień jest w pracy, ale nawet ta wieczorna pomoc dużo daje, bo wykąpać ich oboje i położyć spać w pojedynke to by było niewykonalne... Wprawdzie też mam do pogadania odnośnie mojego siedzenia w domu jak w klatce, ale ogólnie to pomocy nie odmawia i stoi po mojej stronie.
My na jutro jesteśmy umowieni nareszcie na szczepienie- wg kalendarza + rotawirusy. A dzisiaj stwierdzilam, że mój syn mówi do mnie po angielsku. Rano wita mnie zawsze swoim "helloł", a dzisiaj jak powiedzialam, że idziemy się przewinac to odpowiedział "okej". nawet moja mama to usłyszała i się śmiać zaczęła. A najlepszy jest z tym swoim gadaniem jak woła o jedzenie, bo krzyczy MLE! Nawet Lenka juz potrafi to rozpoznawać i woła mnie: mamo Tomek chce mleka
|
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Farminka hehe
|
#965 |
|
Rozeznanie
|
I ja się witam
![]() My już po pobraniu krwi u Małej (myślałam, że sama się rozpłaczę), potem spacerek w parku, dziecko mi dalej ładnie śpi na dworze a ja zrobiłam w tym czasie obiad i kontynuuje świąteczne sprzątanko ![]() Pogoda dzisiaj bardzo optymistyczna. Magsik, nawet nie wiem co Ci napisać, bardzo to przykre. Z tego wynika, że jedyne wsparcie masz w swoich rodzicach. Tak nie powinno być
|
#966 |
|
Wtajemniczenie
|
A u nas roblem z kp od niedawna. Mały miewa takie ataki przy cycu, że masakra. Mleko leci, on przebrany, wybekany i nie chce jeść. Dziś w przypływie moich łez dałam mu mm, wypił 40 ml bo wcześniej jadł cyca. A nawet dwa.
W przypływie złości i bezsilności zadzwoniłam do poradni laktacyjnej i umówiłam się na poniedziałek. A, że jest w mojej przychodni w której jest też poradnia bioderkowa, na 13 mam do cycowej poradni a na 13 50 do bioderkowej. A we wtorek szczepienia. Mały śpi a ja chcę chociaż na chwilę usiąść do podyplomówki, bo nie ogarnę...
|
#967 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
Ja tylko tak na szybko, nie mam jak was nadrobić bo od wtorku jesteśmy z Wiktorkiem w szpitalu Mały jakoś się krztusił i cały dzień płakał i okazało się po prześwietleniu że ma coś na płucach.. Teraz jest na antybiotykach ale mam nadzieję że szybko nas wypuszczą. Pozdrawiam i przepraszam że tylko tak o sobie obiecuję że nadrobię jak tylko będę miała dostęp do neta
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Lunnas - kciuki, mam nadzieję, że szybko wrócicie do domu
|
#969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#970 | |
|
Zadomowienie
|
Zaraz będzie 8 lat jak razem jesteśmy, a 9 jak się znamy. Gdyby mi nie zależało to już dawno bym go kopnęła, ale najwyraźniej jemu nie zależy. Zawsze był uparty ale miałam nadzieję, że zacznie się zmieniać.
Byliśmy na spacerze ponad godzinkę ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
|
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz, tu nie chodzi o Ciebie tylko ale o Waszego Synka. Traktując Ciebie w ten sposób twój partner pokazuje, że synek i rodzina w ogóle go nie za bardzo interesują. Dla mnie to byłby mocny sygnał alarmowy.
|
|
#972 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam się
Z radością oświadczam, że Łucja po szczepieniu absolutnie NIC, nawet nie marudna była, zero gorączki, nóżka w porzadku, super - bardzo zadowolona jestem. Niestety znowu cały dzien śpiąca a jak przyszło do usypiania to oczy jak 5 zl, odczekałam do północy po ostatnim karmieniu, wygoniłam męża do innego pokoju, muzyczka, światłą pogaszone i usnęła wybujana na fotelu po pół godzinie....ale źle ją do kołyski odłożyłam i się obudzila, kolejna godzina i pospała do 6 rano, zjadła i spała dalej, więc nieźle. Dzisiaj spróbuję ją wcześniej położyć o godzinkę i tak powoli przestawiamy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#973 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry dziewczyny ja dzisiaj odzywam się tak późno bo rano rehabilitacja, potem lekarz-pediatra i szczepienie na wzw... eeeehhh jak ja nienawidzę jak moje dziecko tak strasznie płacze, to był taki rozpaczliwy płacz...normalnie serce pęka.
M. byl ważony i mierzony, co do wagi to się zgadzam bo waży dokładnie 4780 i tyle mi mniej więcej wyszło na mojej wadze łazienkowej, co do długości to coś kobiety sknociły bo pielęgniarka go zmierzyła i miał niby 62 cm, a potem zmierzyła 3 tygodniowe niemowlę które było duużo mniejsze od M. i wyszło jej 61 cm.. także musze sobie M. zmierzyc sama, bo te 62 cm są mocno zaniżone. Magsik no to OK, ja tam wolę żeby najpierw pracował z dzieckiem specjalista bo moje ćwiczenia na pewno są gorszej jakości od wprawionych rąk rehabilitanta. dariuska my ćwiczymy metodą Bobath. Spróbuję Ci coś podesłac, tylko muszę znaleźć chwilkę.
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż sam pojechał z małym na szczepienie bo ja musiałam odebrać pralkę.
Już się rozstawałam z małym, nawet na kilka godzin, ale czuje taki yy niepokój, jakby mi ktoś dziurę w środku zrobił, jak go nie ma koło mnie ![]() EDIT: Już wiem! Dziwnie się czuje bo odkąd mały się pojawił po raz pierwszy jestem sama w domu!
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2014-12-04 o 16:03 |
|
|
|
#975 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Magsik Elianka zamawiałaś to nosidło z wkładką dla noworodka? My zamówiliśmy bez, dzisiaj przyszło i nie umiemy Tymka wsadzić tak żeby miał nóżki szeroko. Ta wkładka niby do 5 kilo, a on ma prawie 6. Czytam Was na kom cały czas, ale na odpisywanie czasu brak. Nawet teraz mam młodego na rękach... Zaczynam się zastanawiać nad wizytą u jakiegoś rehabilitanta, żeby obmacał małego, czy wszystko z nim ok... |
||
|
|
|
#976 |
|
Raczkowanie
|
Też melduję się, że jestem i nadrabiam Was co jakiś czas, ale zaangażowałam się w kilka inicjatyw, które zajmują mi każdą "wolną" chwilę i ciężko znaleźć czas jeszcze na wizaż
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie , do którego zainspirowała mnie dariuska
Masujecie dzieci? wedle jakiegoś schematu czy z YT, a może brałyście udział w kursie? Ja się wybieram na kurs Shantala, bo moja przyjaciółka prowadzi takie fajne miejsce, gdzie się można nauczyć Ale sobie oglądam te filmiki na YT i mam coraz większą ochotę pomiętosić moje Pisklę
Nigdy się nie dowiesz jak silna jesteś, dopóki siła nie będzie Twoim jednym wyborem. Edytowane przez elianka Czas edycji: 2014-12-04 o 17:27 |
|
|
|
#978 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie masuję ale ten masaż pokazywali nam na SR, ale jakoś cały czas brak czasu
|
#979 |
|
Rozeznanie
|
ja też nie masuje, ale na Warsztatach Mamo To ja był pokaz.
Fajnie mieć skoczony kurs i wiedziec jak dokładnie masować, aby nie zrobić krzywdy. U mnie dzis pogoda super, niebieskie niebo, słoneczko i z Małą byłyśmy 1,5 godzinki. Moja Mała robi kilka kupek dziennie. Odstawiam od cycka i odrazu kupka )Isgaard piękna waga ![]() każda mamusia chyba nie lubi jak jej dziecko rozpoaczliwie płacze, aż serce się kroi oo ja też poproszę o zmierzenie Małej ile ma cm z ubranek 56 wyrosła, teraz chodzimy w 62 ![]() elianka ja nie umiem sobie już wyobrazić domku bez mojego słoneczka Dziś Moja Mała kończy 5 tygodni |
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Chlopaki wrócili.
Wyjełam takiego biednego maluszka z fotelika, wtulil się we mnie i zasnął. Podobno bardzo płakał dobrze, że mnie tam nie było... teraz śpi wtulony we mnie i nie zamierzam go odkładać. Poza tym wszystko ok. Wazymy 4,8 , asymetrii brak, główka umiarkowanie spłaszczona kłaść najczęściej na drugi boczek ale nie robić dramatu. I nie przejmować się,że Piskle tyle je. Je ile potrzebuje. Oprócz tego TZ usłyszał, że synek śliczny i spokojny
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#982 |
|
Raczkowanie
|
Na poprawę humoru
http://wiadomosci.gazeta.pl/raczkows...oxSlotMTic%F3w
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może nie "PO 2-gim miesiącu" a " W 2-gim miesiącu "
|
|
#984 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór. Mój Synuś chyba przechodzi skok rozwojowy. Dziś łącznie od 9 do teraz spał jakieś 45 minut
Co prawda nie marudził, ale głównie na rękach był...Trochę na leżaczku, trochę w łóżeczku...Nie narzekam, bo nie płakał prawie wcale no ale wyobraźcie sobie ile mogłam zrobić Kąpiel przed 19 a teraz śpi. Ale nie wróżę długiego snu- normalnie zasypia porządnie o 22. I dziś chyba odłożę go na noc do łóżeczka. Baaardzo rzadko w nim śpi, bo my praktycznie nie siedzimy u mnie w pokoju. No ale może tak troszkę go od siebie uniezależnię. I siebie od niego... Lunnas, ogromne kciuki za Was Na pewno wszystko będzie dobrze Co do masowania, to ja też nie bardzo mam na to czas i możliwość. Masuję brzuszek jak widzę, że boli. Isgaard, jakbym swojego Olinka widziała Elianka brawo dla męża i Synusia za odwagę. Nie każdy facet pojechałby sam na szczepienie Piękna waga...Ciekawi mnie ta asymetria, zauważasz ją jakoś ? Mój synuś często w takie c się kładzie i tak samo się często wygina jak je
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do asymetrii to nie, nie widzę. Tak sobie wkręciłam fazę, na szczęście bezpodstawnie ![]() Czarulek okropnie placze. Przeżywa mój maluszek
|
|
#986 |
|
Przyczajenie
|
Szanowne Panie,
jestem studentką VI roku I Wydziału Lekarskiego Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Obecnie przygotowuję pracę naukową poświęconą aktywności fizycznej u kobiet w ciąży. Byłabym niezwykle wdzięczna gdyby znalazły Panie chwilkę czasu na wypełnienie poniższej ankiety. Jeśli były Panie kilka razy w ciąży proszę udzielać odpowiedzi w kontekście ostatniej ciąży. Link do ankiety https://docs.google.com/forms/d/1O-6...4sbQw/viewform Z góry dziękuję za pomoc Magdalena
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#988 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Oby obyło się bez niespodzianek poszczepionkowych ![]() Młody padł... ufff Nie wiem co się z nim dzieje, co wieczór marudzi. Nic nie pomaga, ani noszenie, ani suszara. Płacze, aż zasypia zmęczony, oczywiście przy cycusiu. Już nie wiem co mam robić. Udało się wsadzić młodego w nosidło ale nie poddajemy się i będziemy próbować.
|
||
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Młody zrobił zieloną śmierdząca kupę a teraz śpi u mnie na cyckach. Chyba to nie będzie moja najszczesliwsza noc...
|
#990 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
PurBlanka te wyginanie w literę C to wygląda tak, kładziesz dziecko naprzeciwko siebie i jak obróci głowkę w jedną stronę i przy tym wygnie ciało w literę C, a w przeciwną tego nie zrobi to jest właśnie asymetria
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:55.

nawet moja mama to usłyszała i się śmiać zaczęła. A najlepszy jest z tym swoim gadaniem jak woła o jedzenie, bo krzyczy MLE! Nawet Lenka juz potrafi to rozpoznawać i woła mnie: mamo Tomek chce mleka 

Mały jakoś się krztusił i cały dzień płakał i okazało się po prześwietleniu że ma coś na płucach.. Teraz jest na antybiotykach ale mam nadzieję że szybko nas wypuszczą. 

13.12.13 

Co prawda nie marudził, ale głównie na rękach był...Trochę na leżaczku, trochę w łóżeczku...Nie narzekam, bo nie płakał prawie wcale no ale wyobraźcie sobie ile mogłam zrobić
ale nie poddajemy się i będziemy próbować.