|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pulchne plotkują, czesem dietkują i nadzieje mają, że w 5. części sadło pokonaj
Cytat:
chcialabym miec takie dylematy ![]() na pewno we wszystkim wygladasz zarabiscie
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pulchne plotkują, czesem dietkują i nadzieje mają, że w 5. części sadło pokonaj
te spódnice niewymiarowe jakieś, w talii za duże i te zakładki strasznie na mnie sterczały.
|
|
|
|
#2613 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
-1 to jeszcze ie tak strasznie Cytat:
Cytat:
Wiecie, co zrobiłam - zjadłam 4 jajka na twardo no tak mi się jajka chciało, że musiałam zjeść, a teraz mnie brzuch boli
|
|
#2614 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mowie Ci wygladasz bombowo a zakladki maja sterczec;Dchyba mnie przewialo na tym rowerze, cos mi zimno po plecach strasznie.
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2616 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gdzies kiedys w jakies tam prasie kobiecej chyba WH czytalam ze z jajkami trzeba uwazac niby samo zdrowie ale wiecej niz 3 dziennie i 7 w tygodniu lepiej nie jesc Cholesterol sie podnosi czy cos ![]() a hardcorowy koksu zjada na sniadanie jajecznice z 10 jaj wiec nie ma co sie martwic;P ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Przymierz jeszcze gdzies takie cudo - jak dalej bedzie sterczec to znaczy ze zbyt krytycznie do tego podchodzisz i ma sterczec
Quit the shit. Get fit. Edytowane przez SzaraMyszka90 Czas edycji: 2014-12-04 o 14:59 |
|
|
|
|
#2617 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ogólnie jem bardzo mało jajek, a szczególnie na twardo, bo nie bardzo je lubię. Nie wiem, co mnie dziś tak wzięło na jajca Po prostu miałam taką chcicę, że musiałam je zjeść
|
|
#2618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nigdy nie lubialam - takie gotowane na twardo to tolerowalam tylko na wielkanoc A tak to w jakiejs jajecznicy - ale tylko z pomidorkiem i szczypiorkiem i cebulka - same jaja ble..jakis czas temu TZ kupil mi jakas kanapke z jajkiem na miescie ... i zakochalam sie Internet poszedl w ruch i teraz gotuje takie idealne jajeczka kilka razy w tygodniu - albo na kanapke albo do jakiejs salatki - mniam
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Patisia Ty masz wąską talię więc każda taka będzie śmiesznie wyglądała i sterczała. Jedyne wyjście to nie noś jej w talii, tylko obniż na wysokość pępka, może lepiej wyglądać.
Z tymi jajkami to ponoć mit, że duża ilość szkodzi. |
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
SzaraMyszko z podnoszeniem przez jajka cholesterolu to mit. Niczego nie podnoszą o ile...uwaga!!! tadam- nie spożywasz w nadmiarze wysokoprzetworzonych weglowodanów, bo to tak naprawdę węgle a nie jajka podnoszą cholestrol.
Jajka to trochę białka dobrej jakości(wiecej białka jest w żółtku niż w białku-taki paradoks tzn. białko z żółtka wchłania się lepiej niż to z białka, wiec jedząc taką samą gramature białka i żółtka- wiecej białka dostarczysz z żółtka niż z białka jaja kurzego- pokręcone, ale mam nadzieję, ze da sie zrozumieć?) , poza tym w jajku masz dużo witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (A,D,E,K) i niewiele tłuszczu. I tyle. Ja kocham jajka, szczególnie na miękko (odkąd TŻ mi zdradził jak ugotować, żeby żółtko było miekkie, a białko ścięte), praktycznie jem codziennie 2-3 jajka Ja dzis siedze nad rozpiską ćwiczeń ...jeżu...ale to trudne, a chcę sobie rozpisać treningi i dietę do świąt,a lbo do końca roku o ile mi się zechce. Przyjechały dziś moje zakupy kosmetyczne musze się pochwalić: http://mazidla.com/gotowe-zestawy/ol...ry-suchej.html http://mazidla.com/gotowe-zestawy/se...jcy-biust.html http://mazidla.com/gotowe-zestawy/to...olowym-10.html http://mazidla.com/gotowe-zestawy/se...-redupore.html wszystko już ukręcone...czeka sobie w lodóweczce na wypróbowanie...a mnie już nosi, żeby wziąć i sie smarnąć w sumie tonik już na plecach działa i zakupy stanikowe: panache sport czarny:http://bradea.pl/produkt/biustonosz-...e-sport-czarny i drugi, taki na codzień pod ubrania: http://allegro.pl/biustonosz-rhea-cz...846931346.html
Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2014-12-04 o 15:15 |
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() świetne zakupy lambria też muszę kupić coś z kwasem i coś mocno nawilżającego Edytowane przez patisia123 Czas edycji: 2014-12-04 o 15:16 |
|
|
|
|
#2622 |
|
Rozeznanie
|
Pewnie i mit, informacji na temat szkodliwosci roznych substancji czy produktow teraz jest od groma. W co tu wierzyc? Ja wyznaje prosta zasade - w nadmiarze wszystko szkodzi.
Lambria olejek powiekszający biust? moge Ci pare cm oddac z mojego
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja każdą ilość cyca przygarnę, chociaż sama mam nienajmniejsze- obecnie 65 G albo 70 FF (takie wlasnie rozmiary staników sobie kupiłam), ale mi sie wielkie cyce po prostu podobają, kiedyś na pewno zrobię sobie sylikonowe cycki jak Natalia Siwiec.
Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2014-12-04 o 15:19 |
|
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2625 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Tobie to jeszcze z talii dołoże i bedzie koniec problemu ze spódnica
|
|
#2626 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zdradź mi sekret, jak ugotować idealne jajko na miękko, bo na miękko lubię, ale zazwyczaj wychodzi mi albo takie, że białko jest glutowate a żółtko mięękie, albo jak białko jest dobre, to żółtko juz za bardzo ścięte ![]() Fajne te staniki Cytat:
bo ja mimo takiej wagi, stanik mam jakieś marne C lub D. A kiedy ważyłam normalnie, czyli przed ciążą to nosiłam takie małe B Kurde ja nawet staniki do karmienia piersią miałam B
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chce mi się wierzyć że masz takie mikre cycusie, ja tu z resztą juz na ten temat pisałam kiedyś- dobrze dobrany biustonosz odejmuje ładnych parę kilo...ja bez dobrego stanika (w takim rozciągniętym byle jakim) wyglądam ze dwa rozmiary grubiej- no i na cycki antygrawitacyjnie działają te lepsze biustonosze Tajemnica gotowania jajek na miękko brzmi: -jajka muszą być w temperaturze pokojowej- nigdy nie gotuje się jajek prosto z lodówki. -do wrzącej wody wkładasz jajka tak, zeby były całe zakryte wodą i gotujesz 5 minut. -po 5 minutach pod zimną wodę i niech sobie w niej poleżą aż ostygną. Tadam!! masz idealne jajca, na twardo- w ten sam sposób ale gotujesz 7 minut. Nie wiem jaki czas gotowania przyjąć dla jajek prosto z lodówki
|
|
|
#2628 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hahaha![]() Lambria jestem ciekawa Twojej rozpiski z treningami ![]() Hagusiu ja nie lubię swoich wielkich cyckow dla Ciebie tez starczy;P
Quit the shit. Get fit. Edytowane przez SzaraMyszka90 Czas edycji: 2014-12-04 o 15:55 |
|
|
|
|
#2629 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kiedyś jak sprawdzałam w takim internetowym kalkulatorze (któraś z Was dawno temu link podawała), to mi wyszło, że mam rozmiar D, no i taki zazwyczaj noszę. Może jak będę w PL, to w ramach preyentu pod choinkę zafunduję sobie brafitting i jakiś porządny stanik. Kurde, nawet nie wiem, czy u mnie w mieście jest jakaś brafitterka ![]() Dzięki za przepis na jako jutro na śniadanie wypróbuję ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() co, minutę chyba w mikrofali muszę spadać po dziecię do szkoły
|
|
#2630 |
|
Rozeznanie
|
jajko wrzucam na wrzatek, gotuje minutke -wylaczam gaz (bo na gazie to robie) i jajko dochodzi w tej wodzie jeszcze 10 minutek
i jak na moj gust jest idealne. aaa i całość robie pod przykryciem![]() na miekko nie probowalam. moze skorzystam z Lambrii przepisu
Quit the shit. Get fit. Edytowane przez SzaraMyszka90 Czas edycji: 2014-12-04 o 16:10 |
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daję sobie 6 treningów w tygodniu, co drugi dzień Skalpel, bo Tamlin ciągle go zachwala i swoich pięknych "mułów" sie podobno na nim dorobiła. Osobiście nie lubię pani Chodakowskiej, ale wyłączę dzwięk i dam radę...i co drugi dzień będzie trening początkującej lady ze stronki SFD http://www.sfd.pl/Trening_si%C5%82ow..._-t803543.html z drobną modyfikacją- dodaję od siebie dodatkowe ćwiczenia (do planu A i B) - podciąganie nóg w zwisie na drążku (bez obciążenia bo ledwo same nogi podciągam hehehe) -podciąganie na drążku (ile dam radę więc na pewno nie będzie to 15 powtórzeń, a prędzej 2-3 w serii) -przysiady sumo ze sztangą 18kg-standardowo 15 powtórzen -tiffoczki i w ramach rozciągania 8 min.stretch tyle, że wydłużone (ale te same ćwiczenia). O ile pogoda mi pozwoli to będę jeździc rowerem nadal, a jesli nie- trudno...będę musiała te kilometry zamienić na jakiś dodatkowy trening, pewnie wjedzie coś od pani Chodakowskiej, robiłam jakiś tam model look czy cos i był wybitnie lekki jak dla mnie, więc może to?! Teraz dietka....łeee...wiecie ile powinnam jeść? ok.2000 kcal (na utrzymaniu wyszło mi zapotrzebowanie na poziomie 2350kcal)
|
|
|
#2632 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Odejmij 300-500 kalorii od tego co wyszło, ale rozpisz BTW. U mnie dopiero zwracanie uwagi na BTW coś ruszyło. La'Mbria mam pytanko o kurtki z Lidla, te dziecięce, narciarskie. One tak jak dla dorosłych na codzień się nie nadają. Na duże mrozy. To ten sam materiał i typ? Ty w tym Lidlu obeznana, po spodnie pamiętam, że goniłaś dla młodego. |
|||
|
|
|
#2633 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kopara mi opadla;D Jak dla mnie to zadna latwizna ciekawa jestem rezultatow i 3mam kciuki za systematycznosc![]() Z chodakowska kurde ciezko mi sie cwiczy, mimo szczerych checi i tego ze faktycznie ten skalpel daje w kosc - jakos nie mam motywacji do kolejnych dlatego wracam do moich starszych treningow ktore mnie az tak nie nudza. Czekam na secret - polece mamie chyba bedzie dla niej odpowiedni.Ogolnie Lambrio podziwiam i ze wstydem zabieram sie za swoj trening moze tym razem zrobie cos konkretnego![]() Tamlin nie chwalilas sie mi mułami jak pytalam o efekty ze skalpelem;D Insane jak wizyta???
Quit the shit. Get fit. Edytowane przez SzaraMyszka90 Czas edycji: 2014-12-04 o 16:44 |
|
|
|
|
#2634 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zakładam mu pod spód bluzę taką bawełniana i powinno byc ok. Cytat:
|
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to z zeszłego roku, ostatnie mam z sierpnia, zaraz poszukam. Teraz brzuch znacznie lepszy, jutro zrobię fotki nowe
Edytowane przez tamlin111 Czas edycji: 2014-12-04 o 17:00 |
|
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin ile ważyłaś pod koniec sierpnia?
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpień
---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Ale którego? W tym roku czy zeszłym? |
|
|
|
#2638 |
|
Rozeznanie
|
tamlin tym razem kopara mi odpadla ![]() jestes moja najwieksza motywacja chyba sobie wydrukuje Twoja zajewieszjaka przemianę to głownie skalpel? podziel sie wiedza na temat diety BWT - jak dzielisz i ile kalorii dziennie podczas tej megaprzemiany przyjmowalas??Masakra - gdzieja byłam jak Ty takich rzeczy dokonalas Gratuluje po raz kolejny.
Quit the shit. Get fit. Edytowane przez SzaraMyszka90 Czas edycji: 2014-12-04 o 17:22 |
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zeszlym roku od kwietnia to głównie skalpel, sporadycznie inne treningi Ewki, no i zumba 2 razy w tygodniu. Diety nie było jakiejś konkretnej, jadłam mniej po prostu. Teraz spisuję wszystko co jem. Wpisuję w tabele kalorii i mam wyniki z podziałem na BTW. Ogólnie powinnam jeść 1500-1600 kalorii, tego akurat aż tak nie pilnuję, a właśnie BTW, aby dobrze się rozłożyło z przewagą białka. I dzięki temu waga ruszyła spokojnie w dół. |
|
|
|
|
#2640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

chcialabym miec takie dylematy 

Na dlugo zjezdzasz? Swieta za 3 tygodnie - do tego czasu moze sie faktycznie zrobic bialo i zimno
no tak mi się jajka chciało, że musiałam zjeść, a teraz mnie brzuch boli 

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
też muszę kupić coś z kwasem i coś mocno nawilżającego