Mamusie Kwietniowe 2015! cz.VI - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-04, 14:45   #4291
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.VI

Ta glukoza nie jest taka straszna, wiem, bo raz już to przechodziłam, ale było 50g i badanie po godz. a teraz chyba 75g i 2 godziny siedzenia w laboratorium :/
Ja wezmę ze sobą 2 plastry cytryny na wszelki wypadek żeby zagryźć smak

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Jadę po syneczka. Dziś pokażę mu fotki braciszka i powiem, ze miał rację bo od początku twierdził, ze będzie chłopiec
Stary 2014-12-04, 14:51   #4292
nancy822
Zadomowienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;49207712]ja w 21. na genetycznym (w 13 tg) nie było ponoc widać płci, za kilka tyg mam USG to mam nadzieję sie wyjasni. Oby tylko zdrowe było
a tak poza tym zadowolona jestes z ginekologa? dobrze się czujesz tak ogólnie?[/QUOTE]

W sumie jestem zadowolona, jak na NFZ to nie jest tak źle A czuję się dobrze, nie mam większych dolegliwości (odpukać :p). Mam jeszcze siłę pracować Gin dzisiaj pierwszy raz mówił coś o zwolnieniu ale na razie nie biorę
nancy822 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 14:52   #4293
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
A ja sie boje tego testu glukozy, zapomnialam sie zapytac czy mam kupic ta glikoze czy bedzie, ale czyba kuzpie na wczelki wypadek.
u mnie trzeba kupic i ze swoją przyjść
Majka super !!! chłopak na 100% jupi

nie idę do szkoły, dzwoniłam do mamy i jak mnie usłyszała to zakazała mi z domu wychodzic przyjedzie do mnie przywieść mi miecho na obiad i szyneczki (pracuje w miesnym)

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 14:58   #4294
gosiak0512
Zakorzenienie

MAJKA super wieści!!! gratuluję kochana
KORDELKA u nas trzeba mieć swoją kupioną glukozę.

to dużo nas jeszcze płci nie zna?

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 15:01   #4295
cashmere
Zakorzenienie

Też muszę pamiętać o zabraniu cytryny do glukozy!
Mam już skierowanie na to badanie, ale tak się nie chce tego robić, głównie przez to że trzeba tam dwie godziny przesiedzieć :/

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 15:05   #4296
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ta glukoza nie jest taka straszna, wiem, bo raz już to przechodziłam, ale było 50g i badanie po godz. a teraz chyba 75g i 2 godziny siedzenia w laboratorium :/
Ja wezmę ze sobą 2 plastry cytryny na wszelki wypadek żeby zagryźć smak

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

Jadę po syneczka. Dziś pokażę mu fotki braciszka i powiem, ze miał rację bo od początku twierdził, ze będzie chłopiec
No ja sie boje tych 2h:/
O ja slodkiego nie lubie az tak

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Majka super !!! chłopak na 100% jupi

nie idę do szkoły, dzwoniłam do mamy i jak mnie usłyszała to zakazała mi z domu wychodzic przyjedzie do mnie przywieść mi miecho na obiad i szyneczki (pracuje w miesnym)

chorowitek!
Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Też muszę pamiętać o zabraniu cytryny do glukozy!
Mam już skierowanie na to badanie, ale tak się nie chce tego robić, głównie przez to że trzeba tam dwie godziny przesiedzieć :/
hehe a w ktorym tc bedziesz miec?
Bo sie robi chyba w 24-28?
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 15:06   #4297
gosiak0512
Zakorzenienie

mi smakowała ta glukoza i bez problemu mi weszła wcześniej.. oby i teraz tak było. W poniedziałek się dowiem kiedy będę miała zaszczyt ją wypić

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-04, 15:07   #4298
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
mi smakowała ta glukoza i bez problemu mi weszła wcześniej.. oby i teraz tak było. W poniedziałek się dowiem kiedy będę miała zaszczyt ją wypić
Mi niedobrze na mysl o slodkim sie zrobilo:/
Stary 2014-12-04, 15:10   #4299
gosiak0512
Zakorzenienie

SONIA no ja bym powiedziała że to mega słodkie nie jest.. bardziej się zasładzam po tabliczce czekolady

pojadłam.. teraz mi się spać chce..

Stary 2014-12-04, 15:12   #4300
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Witam po usg

Pani dr wszystko posprawdzała - serce, nerki, płuca, kości, kręgosłup, rączki - liczyła paluszki, główkę, woreczek moczowy itd. i wszystko jest w porządku
Poza tym bejbik od razu rozłożył nogi i pokazał kim jest - chłopcem!!!!!! Waży 561g, mierzy 18 cm (23t 0d) mam fotki różniaste, nawet 2 jego siusiaka , widziałam go kilka razy w 3d i się uśmiechnął myślałam, że padnę jak to zobaczyłam gin aż sie zaśmiała, raz rozłożył rączkę jakby chciał przybić piątkę
Termin porodu z usg wyszedł na 29.03 więc kilka dni wcześniej, a w karcie to mam raczej błąd bo z om powinien być 02.04 a nie 03.04
Nie wiem czy jest duży, chyba w normie w porównaniu z Waszymi lub ciut mniejszy.
Gin spytała mnie czy coś w ciaży przytyłam, ja że 5kg to się zdziwiła, bo powiedziała, ze widać mi kosci biodrowe i musiałam malutko ważyć przed ciążą (taaaa jasne, malutko z 6 z przodu na wadze )
Dodała że 5kg na tym etapie to normalny przyrost i pewnie jeszcze 5 kg mnie czeka i wyjdzie dyszka.
Spytałam też, że skoro taki brzuszek nieduzy to czy dziecko nie ma tam ciasno i stwierdziła, że absolutnie nie, wody są prawidłowe i jest ok. Wszystko mi tłumaczyła robiąc usg i naprawdę fajnie, bo mnie uspokajała mówiąc np.spr.serce, narazie jest wszystko w porządku, teraz zobaczymy przepływy itd.

Wizytę mam 22.12 więc za 2,5 tygodnia i wtedy muszę mieć glukozę zrobiona

Super!

Życzę krótkiego pobyty w szpitalu i oby było wszystko dobrze!

Super pomysł z tymi prezencikami na ławkach
U ans chyba jutro coś dostaną, a prezenty większe to nie wiem kiedy moze bliżej świąt. Bal karnawałowy jest organizowany poza przedszkolem w styczniu i wtedy dzieciaki się przebieraja i też dostają jakiś drobiazg.
No to gratki !

Ja sie poryczalam, bo ojciec mi obiecał ze dzis juz przyjdzie te szafki pomalować a teraz dzwoni ze go w boku boli. Tylko ze jestem prawie pewna ze sciemnia :-( juz miesiąc przychodzi do mnie :-( a ja bym juz chciała wszystko sprzatnac! Sama bym sobie pomalowala ale to olejna farba i nie mogę :-( w takich chwilach to bym odczepila ten brzuch :-( niecierpie sie na innych oglądać...
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 15:15   #4301
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
SONIA no ja bym powiedziała że to mega słodkie nie jest.. bardziej się zasładzam po tabliczce czekolady

pojadłam.. teraz mi się spać chce..

hehe.
Ja zaraz podgrzeje makaron

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
No to gratki !

Ja sie poryczalam, bo ojciec mi obiecał ze dzis juz przyjdzie te szafki pomalować a teraz dzwoni ze go w boku boli. Tylko ze jestem prawie pewna ze sciemnia :-( juz miesiąc przychodzi do mnie :-( a ja bym juz chciała wszystko sprzatnac! Sama bym sobie pomalowala ale to olejna farba i nie mogę :-( w takich chwilach to bym odczepila ten brzuch :-( niecierpie sie na innych oglądać...
A moze ukochany niech pomaluje?
I ojca olac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-04, 15:18   #4302
Edzik_87
Zadomowienie

Hej!
Rano zaliczyłam pobranie krwi a potem shopping..ale niewiele kupiłam. Jak wróciłam do domu ok.14 to musiałam zrobić drzemkę.. i właśnie się przebudziłam

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
PAski troche zaburzaja..
20w4d
spory brzuszek ! też wydaje mi się,że dziewczynka

Cytat:
SONIA na paskach to z czasem super widać jak dzidzia tańcuje w brzuchu ślę zupę!

i łupy
Ale cudne rzeczy!

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Wczoraj przyszła mi kolejna wygrana aukcja (to już ostatni zakup "neutralny" teraz będą typowo dziewczęce ), tym razem 10,40zł i wklejam od razu portki dla małej, wzięłam od razu 2 rozmiary na wiosnę i jesień/zimę, no i czapę z rękawiczkami na zimę

śliczne pajacyki!

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Wpadlam na sekunde powiedziec, ze wlasnie wychodze i do sklikania w domku
super,że już wychodzisz!

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
s

A ja starłam ziemniaki na placki i czekam na głoda i usmaże i zjem ze smietaną... maż mi wczoraj starł buraczki i popijam bleee ale przez słomkę jakoś mniej czuć
pogodę mam paskudna, czuję się źle, zdrzemnęłabym się ale boje się ze wstane gorsza
U mnie dziś też placki ziemniaczane...z tego samego powodu.. pustki
w lodówce..
Ale tż uwielbia , więc na pewno będzie zadowolony z takiego " obiadu"

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczyny!
Podczytuję Was regularnie ale jakoś się nie udzielam. Gratuluje tylu dziewczynek ostatnimi czasy Ciekawe czy u mnie nadal chłopiec siedzi

Jestem po wizycie u mojego gina. Usg nie zrobił bo po co? Skoro jutro mam połówkowe... Ale przynajmniej szyjkę sprawdził i jest ok. Tą kiepską cytologią kazał się nie martwić bo raczej nie ma tam żadnych pochodnych nowotworu. I dostałam skierowanie na mocz i krew bo do tej pory tylko raz robiłam...

Trzymam kciuki za dzisiejsze i jutrzejsze wizytujące
Witaj! sporo z nas jutro ma połówkowe

Cytat:
A ja sie boje tego testu glukozy, zapomnialam sie zapytac czy mam kupic ta glikoze czy bedzie, ale czyba kuzpie na wczelki wypadek.
Też się boję tej glukozy..a bardziej reakcji żołądka na to.. :/
Słyszałam ,że można wcisnąć cytrynę do tego roztworu..ewentualnie po wypiciu zagryźć cytrynką ..

Cytat:
Witam po usg

Pani dr wszystko posprawdzała - serce, nerki, płuca, kości, kręgosłup, rączki - liczyła paluszki, główkę, woreczek moczowy itd. i wszystko jest w porządku
Poza tym bejbik od razu rozłożył nogi i pokazał kim jest - chłopcem!!!!!! Waży 561g, mierzy 18 cm (23t 0d) mam fotki różniaste, nawet 2 jego siusiaka , widziałam go kilka razy w 3d i się uśmiechnął myślałam, że padnę jak to zobaczyłam gin aż sie zaśmiała, raz rozłożył rączkę jakby chciał przybić piątkę
Termin porodu z usg wyszedł na 29.03 więc kilka dni wcześniej, a w karcie to mam raczej błąd bo z om powinien być 02.04 a nie 03.04
Nie wiem czy jest duży, chyba w normie w porównaniu z Waszymi lub ciut mniejszy.
Gin spytała mnie czy coś w ciaży przytyłam, ja że 5kg to się zdziwiła, bo powiedziała, ze widać mi kosci biodrowe i musiałam malutko ważyć przed ciążą (taaaa jasne, malutko z 6 z przodu na wadze )
Dodała że 5kg na tym etapie to normalny przyrost i pewnie jeszcze 5 kg mnie czeka i wyjdzie dyszka.
Spytałam też, że skoro taki brzuszek nieduzy to czy dziecko nie ma tam ciasno i stwierdziła, że absolutnie nie, wody są prawidłowe i jest ok. Wszystko mi tłumaczyła robiąc usg i naprawdę fajnie, bo mnie uspokajała mówiąc np.spr.serce, narazie jest wszystko w porządku, teraz zobaczymy przepływy itd.

To super,że dzidzia zdrowa! i że okazała się chłopcem! gratulacje

[

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 15:18   #4303
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
hehe a w ktorym tc bedziesz miec?
Bo sie robi chyba w 24-28?
U mnie teraz jest 22tydzień, kolejna wizyta za 4 tyg. i przed nią będę robić Idę jeszcze za 2 tyg. "zapoznać się" z potencjalnym nowym ginem to jeszcze o tym porozmawiam.

jestem mamą
Stary 2014-12-04, 15:20   #4304
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
hehe.
Ja zaraz podgrzeje makaron

A moze ukochany niech pomaluje?
I ojca olac
Soniu tylko kiedy on to pomaluje? Ja do świat chce mieć juz posprzatane a tz nie ogarnie. Ojciec obiecał, mógł nie obiecywać ... Do brata latał i drzewo robić i ocieplac dom a ja czekałam jak ta głupia. Szkoda tylko ze jak chce cos przewieźć to do mnie dzwoni a nie do brata mojego :'(
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-12-04, 15:21   #4305
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Hej!
Rano zaliczyłam pobranie krwi a potem shopping..ale niewiele kupiłam. Jak wróciłam do domu ok.14 to musiałam zrobić drzemkę.. i właśnie się przebudziłam

spory brzuszek ! też wydaje mi się,że dziewczynka

Ale cudne rzeczy!

śliczne pajacyki!

super,że już wychodzisz!

U mnie dziś też placki ziemniaczane...z tego samego powodu.. pustki
w lodówce..
Ale tż uwielbia , więc na pewno będzie zadowolony z takiego " obiadu"

Witaj! sporo z nas jutro ma połówkowe

Też się boję tej glukozy..a bardziej reakcji żołądka na to.. :/
Słyszałam ,że można wcisnąć cytrynę do tego roztworu..ewentualnie po wypiciu zagryźć cytrynką ..

To super,że dzidzia zdrowa! i że okazała się chłopcem! gratulacje

[
Matko chce placki ziemniaczane!

Cytat:
U mnie teraz jest 22tydzień, kolejna wizyta za 4 tyg. i przed nią będę robić Idę jeszcze za 2 tyg. "zapoznać się" z potencjalnym nowym ginem to jeszcze o tym porozmawiam.
hehe super.

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:
Soniu tylko kiedy on to pomaluje? Ja do świat chce mieć juz posprzatane a tz nie ogarnie. Ojciec obiecał, mógł nie obiecywać ... Do brata latał i drzewo robić i ocieplac dom a ja czekałam jak ta głupia. Szkoda tylko ze jak chce cos przewieźć to do mnie dzwoni a nie do brata mojego :'(
No widzisz taka sprawiedliwosc.
Amoze zadzwonic do ojca i mu powiedziec ze "wiesz co tato ja dxiekuje za taka Twoja pomoc,wiedzialam ze bede mogla na Tobie polegac'
Stary 2014-12-04, 15:25   #4306
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:

hehe super.
Sonia mogę ci maszynki pożyczyć do mielenia z funkcja tarki i utrzesz sobie ziemniaczki :-D

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Cytat:

hehe super.

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

No widzisz taka sprawiedliwosc.
Amoze zadzwonic do ojca i mu powiedziec ze "wiesz co tato ja dxiekuje za taka Twoja pomoc,wiedzialam ze bede mogla na Tobie polegac'
Juz mu przez tel powiedziałam ze do brata to latał a ja juz wcześniej od brata go prosiłam o pomoc. Jak w week nie przyjdzie to mu powiem, żeby dzwonił do mojego brata jak bedzie cos potrzebował bo ja juz mu nie pomogę.
Wku.rwia mnie to bo o wnuka najgłośniej sie dopominal a teraz ma gdzieś żeby pomalować dla niego mebelki
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-12-04, 15:25   #4307
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Sonia mogę ci maszynki pożyczyć do mielenia z funkcja tarki i utrzesz sobie ziemniaczki :-D
Wiem,od tesciowyxh moge tez pozyczyc alepotem tego mycia tyle :/
I ja nienawidze smazyc bo jak sie nawaham to juz jesc mi sie nie chce

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ----------

Juz mu przez tel powiedziałam ze do brata to latał a ja juz wcześniej od brata go prosiłam o pomoc. Jak w week nie przyjdzie to mu powiem, żeby dzwonił do mojego brata jak bedzie cos potrzebował bo ja juz mu nie pomogę.
Wku.rwia mnie to bo o wnuka najgłośniej sie dopominal a teraz ma gdzieś żeby pomalować dla niego mebelki
I dobrze
Stary 2014-12-04, 15:27   #4308
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem,od tesciowyxh moge tez pozyczyc alepotem tego mycia tyle :/
I ja nienawidze smazyc bo jak sie nawaham to juz jesc mi sie nie chce

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

I dobrze
Co do smazenia i nawachania to też tak mam... Ale mycia dużo nie ma ładnie sie plucze, troche te ostrze które trze, trzeba podziubac bo nawlazi ale wolę to niż trzec ręcznie...
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-12-04, 15:31   #4309
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też chętnie pożyczę maszynkę, jakbym miała to bym z przyjemnością zrobiła babkę ziemniaczaną

A co do ojca to brzydko się zachowuje... Ale jak to facet, pewnie myśli że przecież to jeszcze tyyyyle czasu żeby je pomalować zanim wnuk się urodzi

jestem mamą
Stary 2014-12-04, 15:36   #4310
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też chętnie pożyczę maszynkę, jakbym miała to bym z przyjemnością zrobiła babkę ziemniaczaną

A co do ojca to brzydko się zachowuje... Ale jak to facet, pewnie myśli że przecież to jeszcze tyyyyle czasu żeby je pomalować zanim wnuk się urodzi
Ja ostatnio właśnie robiłam babke ziemniaczanke i była pyyycha

Mój tata to temat rzeka. Robi to na co ma ochotę i wtedy kiedy jemu sie chce.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-12-04, 15:43   #4311
Hanka20
Zakorzenienie

Witam sie dziewczyny! ja dzisiaj po maratonie wizytowym, rano bylam u dentystki w sprawie tego mojego zapalonego dziasła, myslalam, ze bedzie otwierala mi zeba, ale powiedziala, ze mam smarowac trascodentem na razie i jak nie przejdzie, to wrocic za tydz. Takaze kaska na razie zaoszczedzona Potem bylam w pracy oddac L4 i pogadalam z szefowa, bedzie mi wyplacac zalegly urlop w ratach, ciekawe kiedy planuje zrobic pierwsza wplate, mam nadzieje, ze jeszcze w tym roku, kasa by sie przydala. Nastepnie wizyta u endo, TSH troche przekroczone, kazal zwiekszyc dawke do 50. Po drodze bylam jeszcze w rossku kupic babci kremy i w biedrze zakupki obiadowe. Jestem padnieta!! Dobrze, ze mam krupnik ze wczoraj bo nie ustalabym w tej kuchni dzis. Na kolacje zrobie salatke z feta i pomidorkiem i kukurydza, do tego zestaw salat gotowy i bedzie.

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
a z racji tego ze dawno sie nie chwalilam oto moje nowe zdobycze:
Super ciuszki !
Cytat:

Ja robię też np pierś zapiekaną z pieczarkami surową przyprawioną pierś smaruję z wierzchu majonezem i na wierzch kładę uduszone wcześniej pieczarki z cebulą, wszystko do piekarnika tak ok 200stop na ok 15-18min, pod koniec przykrywam jeszcze plasterkiem sera żeby się rozpuścił.Pycha naprawdę
Tez robilam piersi z tego przepisu i potwierdzam, sa pycha
Cytat:
Własnie... znalazłam fajną fototapetę do naszej nowej sypialni w czasie poszukiwania naklejek do pokoju młodego i cena przystępna co sądzicie model Brooklyn Night albo miasto nocą
http://allegro.pl/fototapety-fototap...834087419.html
pasowałaby nam do wystroju i w sam raz na naszą małą sypialnie
obydwie sa ładne, zalezy jaki bedziecie miec kolor scian, bo jak chlodny, to brooklyn b. pasuje a jak cieply to ta pierwsza.
Cytat:
Aa! Mialam Was zapytac, jak sie smarujecis oliwkami/kremami zeby zapobiegac rozstepom, to sutki tez smarujecie??
Ja smaruje cale piersi, nie chce omijac brodawek bo sie suche zrobia i beda pekaly szybciej przy karmieniu.
Cytat:
ale miałam powalony sen.. o rany!.. śniło mi się że znalazłam takie małe usg i sobie zrobić chciałam żeby zajrzeć co to za płeć w brzuszku a mi na monitorze pojawiły się dwie ropuchy na liściach lilii a potem małe kijaneczki
podswiadomosc niezle obrazy Ci funduje w tych snach
Cytat:
PAski troche zaburzaja..
20w4d
Super brzunio, faktycznie chyba troszke sie rozszedl porownujac z poprzednimi fotkami.
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Wpadlam na sekunde powiedziec, ze wlasnie wychodze i do sklikania w domku
Super, nie ma to jak w domku, znow bedziesz mogla sie objadac smakolykami do woli
Cytat:
Witam po usg

Super, gratki synusia
Ja tez glukoze musze robic przed swiętami, a feee...
Cytat:
Ja wezmę ze sobą 2 plastry cytryny na wszelki wypadek żeby zagryźć smak[COLOR="Silver"]
No wlasnie, a mozna ta cytrynke do tej glukozy sobie wcisnac, nie zaburzy to wyniku czasem? A to wyjsc nie mozna sobie gdzies i wrocic po tych 2 godz?
Cytat:

U mnie tez trzeba kupic w aptece. Fajnie masz, zawsze wszystko swiezutkie i wybrane przez mamusie

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 15:46   #4312
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Co do smazenia i nawachania to też tak mam... Ale mycia dużo nie ma ładnie sie plucze, troche te ostrze które trze, trzeba podziubac bo nawlazi ale wolę to niż trzec ręcznie...

Cytat:
Ja ostatnio właśnie robiłam babke ziemniaczanke i była pyyycha

Mój tata to temat rzeka. Robi to na co ma ochotę i wtedy kiedy jemu sie chce.
A pieklassame ziemniaki zcebulkaczy skwarki dodawalas?
Bo ja bymzrobilataka alesame ziemniaki i cebulka

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Witam sie dziewczyny! ja dzisiaj po maratonie wizytowym, rano bylam u dentystki w sprawie tego mojego zapalonego dziasła, myslalam, ze bedzie otwierala mi zeba, ale powiedziala, ze mam smarowac trascodentem na razie i jak nie przejdzie, to wrocic za tydz. Takaze kaska na razie zaoszczedzona Potem bylam w pracy oddac L4 i pogadalam z szefowa, bedzie mi wyplacac zalegly urlop w ratach, ciekawe kiedy planuje zrobic pierwsza wplate, mam nadzieje, ze jeszcze w tym roku, kasa by sie przydala. Nastepnie wizyta u endo, TSH troche przekroczone, kazal zwiekszyc dawke do 50. Po drodze bylam jeszcze w rossku kupic babci kremy i w biedrze zakupki obiadowe. Jestem padnieta!! Dobrze, ze mam krupnik ze wczoraj bo nie ustalabym w tej kuchni dzis. Na kolacje zrobie salatke z feta i pomidorkiem i kukurydza, do tego zestaw salat gotowy i bedzie.

Super ciuszki !

Tez robilam piersi z tego przepisu i potwierdzam, sa pycha

obydwie sa ładne, zalezy jaki bedziecie miec kolor scian, bo jak chlodny, to brooklyn b. pasuje a jak cieply to ta pierwsza.

Ja smaruje cale piersi, nie chce omijac brodawek bo sie suche zrobia i beda pekaly szybciej przy karmieniu.

podswiadomosc niezle obrazy Ci funduje w tych snach

Super brzunio, faktycznie chyba troszke sie rozszedl porownujac z poprzednimi fotkami.

Super, nie ma to jak w domku, znow bedziesz mogla sie objadac smakolykami do woli

Super, gratki synusia
Ja tez glukoze musze robic przed swiętami, a feee...

No wlasnie, a mozna ta cytrynke do tej glukozy sobie wcisnac, nie zaburzy to wyniku czasem? A to wyjsc nie mozna sobie gdzies i wrocic po tych 2 godz?

U mnie tez trzeba kupic w aptece. Fajnie masz, zawsze wszystko swiezutkie i wybrane przez mamusie
super wiesci;*
Stary 2014-12-04, 15:48   #4313
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
I ja nienawidze smazyc bo jak sie nawaham to juz jesc mi sie nie chce[COLOR="Silver"]
Ja na szczescie nie mam tego problemu, bo u nas placki zawsze robi TŻ i trzeba przyznac wychodza mu pyszne! ale sie rozmarzylam

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 15:51   #4314
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Ja na szczescie nie mam tego problemu, bo u nas placki zawsze robi TŻ i trzeba przyznac wychodza mu pyszne! ale sie rozmarzylam
Pozyczysz mi go?
Tylko do plackow
Stary 2014-12-04, 15:52   #4315
kamilove
Zakorzenienie

Zjedzone, posprzątane, pozmywane, ciacho w piekarniku to teraz już relax

Dziewczyny nie ma się co bać tej glukozy, co prawda jeszcze nie miałam ale nie martwię się, zawsze można wkroplić do niej trochę cytryny, smaki się wyrównają miejmy nadzieję
kamilove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 15:53   #4316
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie mi dają... przynajmniej nic nie mówili żeby przyjśc ze swoja...

pospałam 15 minut.... poszalałam

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 15:54   #4317
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Zjedzone, posprzątane, pozmywane, ciacho w piekarniku to teraz już relax

Dziewczyny nie ma się co bać tej glukozy, co prawda jeszcze nie miałam ale nie martwię się, zawsze można wkroplić do niej trochę cytryny, smaki się wyrównają miejmy nadzieję
O mamo jakie ciacho?

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
U mnie mi dają... przynajmniej nic nie mówili żeby przyjśc ze swoja...

pospałam 15 minut.... poszalałam
Biedna co tak 'dlugo'?
Stary 2014-12-04, 15:56   #4318
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
O mamo jakie ciacho?

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Biedna co tak 'dlugo'?
czekoladowe z dżemem truskawkowym, Tż mnie męczył o nie już od tygodnia wspominałam że nie mamy miksera także nie poszaleję ale ponoć teściowie planują nam zakupić na gwiazdkę blender, mam nadzieję, że z końcówką miksera też bardzo się ucieszę
Stary 2014-12-04, 15:59   #4319
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
czekoladowe z dżemem truskawkowym, Tż mnie męczył o nie już od tygodnia wspominałam że nie mamy miksera także nie poszaleję ale ponoć teściowie planują nam zakupić na gwiazdkę blender, mam nadzieję, że z końcówką miksera też bardzo się ucieszę
O super. Przekrajasz je i w srodek dzem?

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Ja musze sie zastanowic co na swieta i spisac liste zakupow,ale to za tydzien moze.
Dwa...

A poki co musimy prezenty pokupowac
Stary 2014-12-04, 16:00   #4320
kamilove
Zakorzenienie

Cytat:
O super. Przekrajasz je i w srodek dzem?
tak i na wierzch czeko a właśnie macie jakieś swoje ulubione przepisy na polewę czekoladową taką z kakao?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości