|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz. II :)
Cytat:
To samo z moim bratem. On jest KUBA. To w szkole non stop nauczycielki wpisywały go JAKUB o.O |
|
|
|
|
#2762 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=szuuu;49205875]Jak mi ktoś mojego Konrada do Kondzia zdrobni to kopnę w dupę. Albo Liwię do Liwki. Sama mam traumę po zdrabnianiu mojego imienia, moi rodzice tego nigdy nie robili, ale w szkole nagminnie. Nawet na studiach jeden wykładowca zdrobnił moje imię, ale powiedziałam, że nie życzę sobie i miałam spokój.
A ja mam takie imię 3-sylabowe, od którego nie ma zdrobnienia, chyba, że używają go tylko moi znajomi
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
#2763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Aaa jeszcze czosnek jest dobry
|
|
#2764 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Takie świeże są the best ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
Normalnie uwielbiam, ale w ciąży mam odruch wymiotny na sam jego widok. Ale jeśli Ty nie, to zapodaj sobie. Ja lubię z twarożkiem, śmietanką i solą
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
||
|
|
|
#2765 |
|
Zadomowienie
|
zjadlabym takie kluski z pysznym sosem
nigdy nie próbowałam robić... a łazanki muszę teściową poprosić bo pyszne robi ![]() mój mąż jest Jakub, jego rodzice nigdy nie powiedzieli do niego Kuba, ja natomiast "Jakub" używam tylko wtedy jak mnie wkurzy
|
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Po czosnku niestety mam odruch wymiotny
![]() Normalnie wypijałam jedno Teraflu i było ok, a teraz nie mamy się czym ratować.
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale musisz zapytać farmaceutę, czy można w ciąży. No i ten sławny syrop cebulowy, ale to dla ludzi o mocnych żołądkach, do których się teraz nie zaliczamy Spróbuj imbiru, cytryny, malin, miodu i do łóżka.
|
|
|
|
#2769 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mleko z miodem, dużo cytrusów, cebuli dużo na kanapki np. z serem białym. Leków nie polecam bo się nie znam. A może coś do smarowania? Aromatol (odpowiednik Amola tylko tańszy)? ![]() Ja mam dzisiaj barszcz czerwony i kurczaka pieczonego ![]() Ale mamy z tż smak na kebaba cały dzień więc nie wiem czy na tym się nie skończy
|
|
#2772 |
|
Konto usunięte
|
Ja dziś chcę schaby z piekarnika pod cebulką zrobić
|
|
|
|
#2773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę że mieszkasz w Gdańsku w takim razie gdzie robiłaś genetyczne jeśli można wiedzieć ?
|
|
#2774 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam do apteki, niestety nawet nie ma mi kto podejść. Farmaceutka powiedziała, że za bardzo nie wie co może mi polecić, oczywiście wciskała mi ten Prenalen
Zapytam na następnej wizycie gin co robić, jak czuje że mnie rozbiera przeziębienie.
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Prenalen na pewno nie. Sok z malin, czosnek, syrop z cebuli, z czosnku i cytryny, rutinoscorbin.
A czemu syrop z cebuli dla mocnych zoladkow? Przeciez to i malym dzieciom sie daje.. My pilismy razem z 1,5 rocznym synem, smakowal mu. |
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
Syrop z cebuli pycha
|
|
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Mi lekarka zabronila rutinoscorbin bo zawiera rutyne a ta ponoc nie moze byc stosowana w ciazy...
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po syropie z cebuli czy zjedzeniu czosnku bez żadnych dodatków mam od razu wymioty, więc może dlatego dla mocnych żołądków.
W dzieciństwie piłam i nic mi nie było, a teraz nie mogę.
|
#2779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, ale oscillococillum na objawy przeziębieniowo- grypowe chyba jest dozwolony. mnie w aptece farmaceuta powiedział że w ciąży to można bo to jest lek homeopatyczny. w necie też znalazłam takie informacje. można jeszcze potwierdzić u lekarza, ale jest nadzieja dla chorowitek ![]() jakies 2 tygodnie temu coś mnie zaczynało zbierać i kupiłam profilaktycznie ten lek i wode morską, ale jakoś sie w końcu nie rozchorowałam i leży na wszelki wypadek . |
|
|
|
|
#2780 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
czuję się jak ułomek gdy ktoś moje imię wypowie zdrobniale... ble!!!
|
||
|
|
|
#2781 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O fakt, można oscillo Cytat:
A ze zdrobnieniem mam to samo, jak ktos do mnie mówi Karolinko (prócz babci ) to czuje się jak ułomniak.
|
||
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
Ale wiecie.. niektórzy nie chcą używać pełnego imienia i wolą zdrobnić, bo wydaje im się, że tak jest...milej(?)
Rozumiecie o co mi chodzi? ![]() ![]() No np. nie mówią do kobiety "Anno, jak przebiega Twoja ciąża?' tylko 'Ania, ....' Też czasami sama nie wiem jak powinnam mówić więc staram się jak najmniej zdrabniać ale też nie przesadzać w drugą stronę ![]() Co nie zmienia faktu, że niektóre zdrobnienia jakie ludzie sobie wymyślają, są tragiczne
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2785 |
|
Raczkowanie
|
We wszystkim trzeba znaleźć umiar - w zdrabnianiu również
![]() Była tutaj mowa o Konradzie. Na kuzyna wszyscy mówią "koniu"
|
|
|
|
#2786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No i zrobiłam te łazanki, ale podczas gotowania kapusty i podsmażania pieczarek zrobiło mi się tak niedobrze, że pierwszy raz miałam takiego hafta miesiąca Nie wiem, jak ja coś na Wigilię naszykuję, a zobowiązałam się do ryby po grecku...
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") Edytowane przez Charlotta83 Czas edycji: 2014-12-04 o 16:27 |
|
|
|
|
#2787 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A teraz w domu od wielu lat mieliśmy choinkę albo czerwono-złotą albo niebiesko-srebrną, bo innych bombek brak ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- A co do moich mdłości to dziś jest już ok. Może wczoraj przyszedł jakiś kryzys... sama nie wiem. Dziś rano jak co dzień było ciężko, ale później pojechałam do pracy i wszystko wróciło do normy, także jak na razie obyło się bez lekarza
|
|||
|
|
|
#2788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja uwielbiam i syrop z cebuli i czosnek. Zresztą nieprzerwanie od miesiąca jem tylko to, bo wiecznie jestem przeziębiona... |
|
|
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
Nienawidzę jak ludzie mówią do mnie Klaudyna
Trochę mi lepiej, popiłam ciepłej herbaty i najadłam się mandarynek. Dziewczyny, jak u Was jest z prezentami na święta? Wszyscy coś dostają czy tylko dzieci? U mnie każdy dostaje jakiś drobiazg, głównie kosmetyki. Zamówiłam mężowi pasek pod choinkę, a na Mikołajki dostanie sweter. Dziękuję za sklepy internetowe, można wygodnie zrobić zakupy bez wychodzenia z domu! ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Choinkę mamy malutką, taką symboliczną. U rodziców jest gigantyczna, żywa, cała przystrojona na biało!
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

i rozśmieszyło ją oburzenie jednej z nauczycielek, której czwartoklasista odpowiedział "Ja sobie nie życzę, ja nie jestem Rysiu, ja jestem Ryszard", mówi, że nauczycielka miała taką minę jak to opowiadała, że sama prawie popłakała się ze śmiechu na jej oburzenie 
Ale nie chce mi się tej kapusty tak długo gotować 
Ogólnie czuję się jak kupa!
ale ja nie umiem robić tego typowych śląskich obiadów. noga jestem straszna z klusek, pierogów itd, więc zawsze wszystko mam kupne
krczak właśnie dochodzi i tak mi pachnie w domu że zaraz sie posikam ze szczęścia
Takie świeże są the best
muszę teściową poprosić bo pyszne robi 

czuję się jak ułomek gdy ktoś moje imię wypowie zdrobniale... ble!!!