|
|
#1321 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Cytat:
no załamać się idzie u tego lekarza. Uważam że kobiety są najgorsze nieuprzejme, chamskie i w ogóle okropne dla innych kobiet. W kolejce to częściej mężczyźni nawet przepuszczają.
|
|
#1322 |
|
Rozeznanie
|
Trusia masakra jakaś, po co umawiają na godzinę jak się przyjdzie wcześniej i kolejkę sobie zajmą. W ogóle to ostatnio masz pecha do takich sytuacji...
|
|
|
|
#1323 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1324 |
|
Rozeznanie
|
nienawidzę takich ludzi i też się wykłócam w kolejkach, przecież po to są zapisy na godziny żeby tyle w kolejkach nie siedzieć.
Ja we wtorek w banku też się kłóciłam z facetem bo mi się w kolejkę wciął bezczel jeden i jeszcze z teksem, że ta dzisiejsza młodzież nie wychowana więc mu powiedziałam, że nie wychowany to raczej on jest bo kolejka jedna do 2 kas a ten podchodzi wymijając wszystkich bez słowa i się jeszcze upiera i awanturujejestem w szoku mały zasnął o 11 teraz po 2 znowu go nakarmiłam i przebrała na śpiocha i dalej śpi
|
|
|
|
#1325 |
|
Raczkowanie
|
madziqqq wynika z tego, że masz małego Aniołeczka
Inka już w domku? ![]() Gratulacje dla wszystkich mamusiek <3 Basjenia czekamy na wieści dobre samopoczucie przy rozwarciu 7cm to moje największe marzenie ![]() Bimbunia co z Tobą? Martwimy się ![]() Trusia nie dziwię Ci się, że Cię szlag trafił Dziś też raczej leżę, ale mężuś zrobił zakupy więc jakiś obiad skleciłam. Nie mogłam wytrzymać i rozpakowałam wózek, jestem mega zachwycona jakością wykonania - materiały, szczegóły... Tylko jeszcze trzeba go w jedną całość sklecić. Na razie rozpakowałam fotelik i gondolę Któraś z Was pytała o wydzielinę z pochwy - ja też mam lekko mleczną, ale nie mam żadnego st.zapalnego i GBS też ujemny, więc się nie martwię. |
|
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Ja jestem jak zwykle mega spóźniona ale chętnie bym dołączyła - jeśli mnie przyjmiecie ![]() Rodzę w DE, termin porodu na 20 grudnia (pierwsza córeczka) a co będzie to nie wiadomo ![]() W sumie to bardzo dobrze znosiłam ciążę - albo raczej wypierałam ograniczenia i dolegliwości- jeszcze dwa tygodnie temu chodziłam na kurs, podróżowałam, w ten weekend przyjmowałam gości etc... Tak sobie myślę że ze strachu postanowiłam udawać (sama przed sobą) że ciąża to taki drobiazg (choć oczywiście pilnowałam lekarzy, badań itd)... Ale ostatnio mnie dopadło - jakaś wzmożona aktywność jest niemożliwa, głównie śpię (niestety nie w nocy- bo wtedy właśnie nie śpię), nogi opuchnięte jak u słonia, dosłownie się toczę i ledwo schylam. O bólu spojenia wolę nie wspominać ![]() W dodatku moja lekarka chyba jednak nie jest taka super - najpierw przez ponad miesiąc opowiadała że dziecko jest ułożone pośladkowo, na pewno się nie obróci i trzeba ustalać termin cc (oczywiście o możliwościach wspomagających nawet nie wspomniała, jak zapytałam to machnęła ręką że nie działają); jak się obróciło (koniec 8 m-ca) to odkryła że ma dużą głowę na USG i w ogóle jest duże (w 37 tyg mała miała prawie 3200 ale oni to szacują z rozmiaru główki więc może nie być tak duże) i w konsekwencji mam się nastawiać na cc. Dodam że w DE mocno wspierają poród sn - więc nie wiem skąd to parcie na cc. Wczoraj podczas rejestracji w szpitalu usłyszałam że wskazań do cc nie ma - a z doświadczenia wiadomo że kobiety rodzą czasem ponad 4 kg dzieci bez problemu a i przy ledwo 3 trzeba cc- wszystko zależy od rozwoju sytuacji. Ufff podsumowując zaczynam lekko wariować (Ewa to moje pierwsze dziecko, długo wyczekane). A widzę że mój mąż już jest chyba zmęczony trochę moją paniką - pomyślałam że może lepiej by mi było tutaj się wypisywać.. Od paru dni Was podczytuję i w sumie klimaty są mi bliskie No bo ile można facetowi jęczeć o bólu spojenia łonowego jak on nawet nie wie gdzie to jest ![]() Zresztą czuję się trochę samotna - mój mąż pracuje, w weekendy studiuje (zjazdy w PL) a częstych tel. do domu wolę sobie oszczędzać (min moja babcia położna i historie z porodów z lat 50-tych No to napisałam podanie o przyjęcie do wątku
|
|
|
|
#1327 |
|
Rozeznanie
|
JoannaXL, witamy na wątku
|
#1328 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
heheh, bedziecie sie smiać, ale sama nie wiem ![]() Oj, to rozmów z taką babcią tez bym oszczędziła ![]() Czyli z tym sluzem zabilonym nie ja jedna, mnie tez nic nie boli i tydzień temu na wizycie nie wykryto infekcji- to moze jednak to normalne
Edytowane przez antosia5 Czas edycji: 2014-12-04 o 16:05 |
||
|
|
|
#1329 |
|
Zadomowienie
|
Joanna XL witaj w naszym gronie
|
|
#1330 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak najbardziej możesz pisać, w sumie po to jest ten wątek, aby się wygadać i wspierać Zwłaszcza że piszesz że trochę samotna jesteś...
|
|
|
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
Od Basi
"Urodzil sie o13.20 57cm 4170 10pkt.ja zaslablam po i musieli mnie troche cucic.tulilam go ale nie zdarzylam nakarmic ma niska saturacjezabrali go na obserwacje "Ja tak na szybko bo wracam od gina
|
#1332 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny z tp na początek i środek grudnia masowo poradziły także potrzeba nam świeżej krwi ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
spory chłopak a szybko poszło. Ciekawe co u Bimbuni ![]() A ja dzisiaj w końcu dokończyłam wyprawkę zamówiłam rzeczy w Smyku i w Gemini. Jak tylko przyjdą zaczynam pakować torbę bo widzę że u nas to większość przed czasem jednak rodzi mam nadzieję że nie przenoszę i urodzę przed świętami albo w święta a nie już po Nowym Roku.
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-12-04 o 16:08 |
||
|
|
|
#1333 |
|
Rozeznanie
|
Basjenia, gratulacje!
trzymajcie się z młodym zdrowo! Trusia, jak po wizycie?
|
#1334 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Duży chłopak Ze zmęczenia można zasłabnąć, ale już pewnie wszystko w porządku Mam nadzieję że będzie ok i szybko zobaczysz małego i będziesz mogła go nakarmić
|
|
|
|
|
#1335 |
|
Raczkowanie
|
Basjenia gratuluje! JoannaXL witaj!
|
|
|
|
#1336 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trusia jak tam po wizycie? Coś się ruszyło? Joanna XL witaj
|
|
#1337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje ![]() Od dzisiaj będziesz wyprawiać mega imprezę imienionowo-urodzinową
|
|
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
BASJENIA gratuluję!! A była mowa, z duży chłopak będzie
![]() JOANNAXL witaj
|
|
#1339 |
|
Rozeznanie
|
Basjena gratulacje ogromne!
ależ duży synek, brawo że dałaś radę! |
|
|
|
#1340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
piękny prezent imieninowy
|
|
#1341 |
|
Rozeznanie
|
Baska gratulacje!
ledwo grudzień się zaczął, a juz tyle dzieciaczkow
|
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
Uff dopiero w domu rozwarcie na ciasny palec ale szyjka jeszcze pół cm więc nic z tego narazie. Główka urosła więc super!!
Łożysko ok przepływy też i waży ok 3,5 kg +/- 200g Na ktg ze dwa skurcze także szału nie ma a wróciłam do domu to cała wkladka i bielizna w skrzepach z krwi i sluzu(sorki ze tak wprost piszę) Teraz mnie krzyże bolą i zmęczona jestem ufff
|
#1343 |
|
Rozeznanie
|
Trusia, to świetnie, że ta główka urosła i że w ogóle wszystko w porządku. Wiem, że chciałabyś już rodzić, ale to normalne, że tak się niecierpliwimy pod koniec. U mnie też wszystko na cztery spusty pozamykane, widocznie jeszcze chłopaki chcą posiedzieć w brzuchach
|
#1344 |
|
Rozeznanie
|
Truska, Agata teraz czas na nas
|
|
|
|
#1345 |
|
Rozeznanie
|
basjenia ale szybko poszło
i synek jaki duży prawie 2 razy jak mój gratulacje ![]() Joanna witaj
|
|
|
|
#1346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecałam ze się podziele
![]() Pierwsze werandowanie ok dwa tygodnie po porodzie nie później i można robić nawet jak na polu - 10 Dziecko w body + pajac na to kombinezon czapka kocyk i do wózka okno na osciez i wózek tylem do okna żeby prosto na nie nie wiało. Werandujemy 10-15 min po czym zamykamy okno i nie rozbieramy od razu tylko po woli jak się będzie nagrzewac pomieszczenie zdejmujemy warstwy. Możemy sprawdzić kark jeśli mokry to za grubo bylo ubrane dziecko. Później spacer i można wychodzic do -5 a nawet trzeba o ile nie ☠☠☠☠zi złem :-D krem na buzke i też max 15min po skończonym miesiącu można dłużej. Na wyjscie ze szpitala nakrys pieluszka i nie smarowac kremem od razu i hmmm
|
#1348 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1349 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nam się nie spieszy coś :-D Cytat:
Właśnie zrobiłam kromki z boczusiem :-D
|
|
#1350 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozwarcie lekkie już masz a 0,5 cm szyjki zaraz Ci zejdzie jak się poród zacznie. Dobrze że z główką wszystko w porządku. Mam pytanie o co chodzi z tymi przepływami?Cytat:
czekamy na wasze maluchy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:54.

nie wychowana więc mu powiedziałam, że nie wychowany to raczej on jest bo kolejka jedna do 2 kas a ten podchodzi wymijając wszystkich bez słowa i się jeszcze upiera i awanturuje
dobre samopoczucie przy rozwarciu 7cm to moje największe marzenie 

spory chłopak a szybko poszło. Ciekawe co u Bimbuni