|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Winko, wódka no i plotki, tak przetrwamy zimy psotki- rocznik 94, cz. XIII
ja farbowałam długi czas, ostatni raz w grudniu rok temu, no i tak się zniszczyły od tego. niby trochę podratowałam odżywkami, ale wiadomo, dzien po myciu wygladają ok, drugi dzien juz takie popalone widac te koncówki od nowa... takze chyba muszę ściąć. przy okazji muszę grzywkę na bok zrobić bo juz mi sie zlała z innymi włosami
i właśnie na grzywce mam ładne zdrowe końcówki nie porozdwajane, a reszta to masakra
|
|
|
|
#4112 |
|
Lwiątko z Cintry
|
Dot.: Winko, wódka no i plotki, tak przetrwamy zimy psotki- rocznik 94, cz. XIII
a się panny rozgadałyście
![]() idę zrobić sobie kawę i Was trochę pocytuję
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
a Ty nie na uczelni
?
|
#4114 |
|
Lwiątko z Cintry
|
nie, smarkam się od wczoraj, więc nawet nie myślę o wychodzeniu z domu, chcę się wykurować, tym bardziej, że w nocy chyba miałam gorączkę
|
#4115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4116 | ||||
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
też jestem jakaś dziwna, bo zamiast romansować to ja się w kółko kłócę Cytat:
gratulacje nie, jakoś nie miałam do tego głowy i zbytnio nie wiedziałam co zamówić.. bo musiałabym połowę danego sklepu wynieść Cytat:
moja bratowa też miała przeczucie, że będzie miała chłopca i tak od początku ciąży 'to będzie chłopak, czuję to', mój brat się nakręcił, a potem się okazało, że na 100% będzie dziewczynka, to trochę taki zawiedziony był mama go opieprzyła, że nieważne jaka płeć, najważniejsze żeby zdrowe było. ale teraz po tym czasie i jeszcze jednym badaniu, gdzie mała się wystawiła pęknięciem, nie ma już żadnej wątpliwości, że będzie córa. a ja tam się w sumie cieszę, jak ciotka będę mogła ją stroić, zrobię z niej kolejną pazurkomaniaczkę i w ogóle jeszcze się nie urodziła, a już jestem zakochana Cytat:
kliknięte
|
|
#4117 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
niby tak chciał córę ale jak mu napisałam że syn, to przez pół godziny nie odp a potem tylko " taaa? naprawdę? ale super !! aż mi dech zaparło z wrażenia, będę miał syna " i wgl podnieta na całego |
|
|
|
|
#4118 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
no mój brat teraz się strasznie cieszy, że będzie córka ![]() generalnie to miły obrazek, jak ich widzę razem, jak mój brat gładzi brzuch swojej żony i z takim zaaferowaniem opowiada o tym, jak mała kopie np. rano albo wieczorem byli u nas w Andrzejki, to się tak przesunęła, że po prawej części brzucha było widać wybrzuszenie, jak kopie to cały brzuch faluje, śmieszne to mnie też już pokopała, jak rękę na brzuchu trzymałam, bardzo miłe doświadczenie
|
|
#4119 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no ale co dzień będą coraz silniejsze ![]() mój TZ gada do brzucha. i jak przystawi ucho to słyszy bicie jego serca
|
|
|
|
|
#4120 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
spoko, jeszcze się doczekasz kopniaków w wątrobę albo pęcherz ostatnio mój brat podsłuchiwał co mała robi w brzuchu (mają stetoskop), akurat się nałykała wód płodowych i dostała czkawki dostałam wczoraj @ i mnie brzuch boli
|
|
#4121 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tak to zdychałam z bólu.. ![]() no zdąży mnie okopać albo nózki powkładać między żebra
|
|
|
|
|
#4122 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
ja to się cieszę, że mam @ jakbym nie miała, to byłby problem trochę ale cieszę się, że w końcu dostałam, bo już dawno takiej wkurvy nie miałam na wszystko i wszystkich, no i może cera mi się w końcu uspokoi
|
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4124 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
i w koncu we wrzesniu nie dostałam ![]() ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- no tak to jest ja na USG ostatnio widziałam jak kopie. jakby ataku furii dostał |
|
|
|
|
#4125 | ||
|
Lwiątko z Cintry
|
moja reakcja była identyczna Cytat:
ja to podziwiam, że w takim wieku się zdecydowałaś na dziecko. sama nadal czasami jestem jak takie duże dziecko, więc dla mnie to jeszcze nie jest odpowiedni czas na takie decyzje musi jeszcze trochę czasu minąć, zanim dojrzeję ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
w ogóle oglądając zdjęcia z usg mojej bratowej, jak była w 4-5 miesiącu nie wiedziałam gdzie główka, gdzie rączki, nóżki i w ogóle
|
|
#4126 |
|
Konto usunięte
|
no bywa, lepiej, zebys dojrzała niz zeby było dziecko z przypływu chwili uniesienia i zachwytu oo mały słodki bobasek. rozumiesz o co chodzi? to musi być przemyślane. na pewno jak przyjdzie odpowiedni moment to bd wiedziała
|
|
|
|
#4127 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
jeszcze ani razu nie odezwał się we mnie instynkt macierzyński, w przeciwności do niektórych moich koleżanek. mam jedną, która otwarcie mówi, że mogłaby zostać matką już, ale zdaje sobie sprawę, że to jeszcze nie czas (studiuje medycynę, a jej rodzice mają dość konserwatywne podejście - chłopak nie zostanie u Ciebie na noc, seks i dziecko tylko po ślubie, itp., ale wiadomo, że ona zrobi jak będzie chciała, w końcu to jej życie). to przyjdzie z czasem i jestem prawie pewna, że się ten instynkt we mnie odezwie, ale teraz sobie śpi i jakoś mi to specjalnie nie przeszkadza ![]() ja sama zmieniłam trochę podejście do dzieci, bo kiedyś alergicznie reagowałam na każde. zmieniło mi się jak zaczęłam więcej przebywać w towarzystwie osób, które już dzieci mają. a teraz czekam aż zostanę ciocią, to już mi całkowicie przeszło i nie mogę się doczekać, aż młoda wylezie na świat
look in the mirror, see that badass bitch? that's the only person you should ever worry about. Edytowane przez meeow Czas edycji: 2014-12-04 o 15:28 |
|
|
|
|
#4128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z reszta nawet chłopa nie mam, więc co ja będę rozmyślać o dzieciach. Słodkie są, ale na chwilę i gdy nie płaczą.
|
|
#4129 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
o to jest główny powód
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4131 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
a to ja
|
|
#4132 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4133 | |
|
Zadomowienie
|
w tamtym tygodniu był jeszcze black friday i dużo sklepów miało -20%, oczywiście Honorka jak zwykle była spłukana
![]() Cytat:
![]() jeeeeeezu mam na jutro napisać referat na 6 stron, mogę umrzyć?
|
|
|
#4134 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Więc zrobiłam bardzo małe zakupy: to co wiedziałam, że będę chciała zamówić czyli mydło Aleppo z olejem z czarnuszki (moje węglowe już ledwo zipie pomijając fakt że używam go już rok), róż bourjois w prezencie Gwiazdowym dla siostry i w ostatniej chwili skusiłam się jeszcze na pędzel Hakuro h77 Pędzelek dzisiaj doszedł, jest mniejszy niż wydawał się na zdjęciach ale to tym lepiej ![]() Cytat:
Jak tak Was czytam i sobie to obrazuję, ten inny człowiek we mnie i że tak od środka to sobie myślę, że to jednak trochę creepy jest Cytat:
czyli zero bólu, zero problemów z cerą, zero szału macicy, i zawsze wszystko jak w zegarku, czwartek co miesiąc wiem czego się spodziewać ![]() Cytat:
Mogę zapytać, czy Twój TŻ jest od Ciebie starszy? Mieszkacie razem? ![]() Cytat:
Ale nadal alergicznie reaguję Jak słyszę gdzieś w sklepie czy w tramwaju drącego się dzieciaka to już jestem wcoorviona i jak jestem z kimś to swoje sobie pomarudze. Mi też się pewnie odezwie ale póki co wiem, że to nie na to czas. Póki co chcę mieć czas na to, żeby nacieszyć się życiem we dwoje, chcę trochę popodróżować, no i głównym moim marzeniem na tę chwilę jest mieszkanie (czy dom - M mówi, że chce dom, żadne mieszkanie), ale wiem, że do tego to jeszcze dłuuga droga niestety. Ale myśli o tym jak stopniowo będziemy remontować, dobierać kolory ścian, podłogi, wszystko od podstaw, po swojemu, dekorować, ta swoboda, nikt mi nie będzie marudził, narzekał ciągle na coś, będę mogła robić wszystko po swojemu, jak nie będzie mi się chciało od razu wyciągnąć prania z pralki to będzie leżało, jak będę chciała przywitać M po powrocie do domu w bieliźnie to to zrobię, ja będę chciała przeleżeć cały wolny dzień w piżamie w łóżku i oglądać seriale to nie będę musiała wysłuchiwać morałów, nie będę się z nikim żarła, no jeju, chcę mocno. Dziecko to może wtedy jak wszystko powyższe mi się znudzi dla mnie głównym powodem jest to: Cytat:
![]() i kiedy nie trzeba ich pilnować kiedy chce się iść wieczorem na piwo. Albo w nocy WYSPAĆ. No nie, po prostu to nie ten czas
|
|
#4135 | ||||
|
Lwiątko z Cintry
|
mi zawsze tak z tydzień przed z wieloma innymi objawami - wkurv, płaczliwość, apetyt na słodkie, bolące podbrzusze ![]() Cytat:
to dobre zakupy zrobiłaś ja nie miałabym serca tak wybierać co bym chciała i z części pewnie musiałabym zrezygnować, więc nadal odkładam pieniądze, może się uzbiera jakaś konkretna suma i ją przeznaczę na jakiś wyjazd albo coś z elektroniki ![]() i imię już wybrali, ja oszalałam i bym najchętniej jej kupiła wszystkie miśki, jakie mi się spodobają Cytat:
ja na razie się wstrzymuję z pigułkami. może jak będę miała faceta i będę się chciała w ten sposób zabezpieczać to wtedy się na to zdecyduję, póki co stwierdziłam, że nie ma sensu tego pakować w siebie, kiedy nie ma takiej potrzeby. tzn. jeżeli musiałabym zacząć stosować pixy ze względów hormonalnych to jasne, że bym się zdecydowała, na razie odwlekam w czasie pójście do endokrynologa i wiem, że to niedobrze ![]() Cytat:
no wiadomo, dzieci w autobusie i sklepach nadal są wkurzające, ale te z którymi mam jakiś tam kontakt (patrz córki braci G., czyli żony mojego brata) to je lubię i nie przeszkadza mi, że coś tam sobie marudzą. tym bardziej, że dwie już prawie mają 3 latka i zaczynają się wymądrzać i są coraz odważniejsze, a jedna niedawno skończyła rok generalnie często słyszę powiedzenie 'dzieci są jak bąki, akceptujesz tylko swoje' i coś w tym jest ![]() ale mam tak samo, jak Ty najpierw chcę pewne sprawy poukładać, a potem można się zająć organizowaniem przyszłości ![]() Cytat:
no wiadomo, na wszystko kiedyś przyjdzie czas
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jantara mam chociaż wydaje mi się, że po nim więcej włosów mi wypada ! Kozieradka tania to skoczę do zielarskiego. Masz takie długie ładne włosy aż żałuję, że moje ścięłam ! Jaki masz miesięczny przyrost po tym wszystkim ?
|
|
#4137 | |||
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
![]() Zasadniczo nie, kupiłam tylko filtr Pharmaceris i w sumie tyle ![]() Cytat:
znaczy może to działa, ale trzeba mieć kibel w pobliżu zawsze, przynajmniej jak ja piłam pokrzywę to wysikałam chyba z 3x więcej płynów niż wlałam w siebie![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4138 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dobrze mi idzie póki co, już sporo spadło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zadręczaj zadręczaj, ciekawe rzeczy się u Ciebie dzieją ![]() Ja i tak co chwilę latam do łazienki, częściej się chyba nie da Mnie wykańcza ból głowy, calutki dzień bez przerwy tak mnie napie.rdala, że już się dwa razy z tego powodu popłakałam, teraz jeszcze jest mi niedobrze i czuję się fatalnie...
|
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdro ! Masz proste włosy, więc wydaje mi się, że łatwiej Ci będzie z nawilżeniem. Kręcone, albo falowane jak moje zazwyczaj są suche i ciężko utrzymać jakiś długotrwały efekt
|
|
#4140 | |
|
Kuźnia inspiracji
|
Cytat:
to tak jak ja w sumie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

i właśnie na grzywce mam ładne zdrowe końcówki nie porozdwajane, a reszta to masakra

?
jeszcze się nie urodziła, a już jestem zakochana 

znaczy może to działa, ale trzeba mieć kibel w pobliżu zawsze, przynajmniej jak ja piłam pokrzywę to wysikałam chyba z 3x więcej płynów niż wlałam w siebie