Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-04, 16:21   #2611
87malgorzata
BAN stały

Dot.: Sens pomocy ubogim na własne życzenie, czyli "Szlachetna Paczka" cz. II

Fundacja nie fundacja ale kase na konto chcą
87malgorzata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 16:31   #2612
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez 87malgorzata Pokaż wiadomość

Swoją drogą jak ktoś pisze że chce zastawę stołową,, tylko białą'' to się zastanawiam czy to nie przesada. A jak kupię czarną albo szarą to będzie źle? W niektórych ogłoszeniach są nawet życzenie płaskie telewizory. Ok to są ich marzenia ale sorry każdy kupuje co może, jak kupę niepłaski to wyrzucą tak? Tacy biedni ludzie a nie chcą pomocy bez łóżka. To ta fundacja to lipa
O tym jest ten wątek.

Wyluzuj.

---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
A jakie Wy macie zdanie na temat fundacji?
Przeczytaj wątek to się dowiesz, chociaż kilka stron wstecz.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 16:46   #2613
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Nie można zanieść używanych ubrań do domu dziecka.
Dlaczego nie?
GgochaA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 16:53   #2614
ZamyslonaRoztargniona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez queenie777 Pokaż wiadomość
Też mam taką kuzynkę- ma 4 dzieci, jest po trzydziestce i cholernie zbuntowana jest i roszczeniowa. Kiedyś jej rodzice nie chcieli czegoś tam kupić dla dziecka. To ona ich prawie z domu wyrzuciła stwierdzając, że dziadkowie są od tego żeby pomagać. Jak to usłyszałam to aż mnie w fotel wbiło. Ona wszystko dostaje. Nie pracuje od lat, a jej mąż tylko dorywczo. Mają na swoją 6tkę może z 1500 zł, ale nic im nie brakuje bo pchają w nich wszyscy i kasę i rzeczy.
A jak ja nie mogłam przez kilka lat pracy dostać to nikt nawet nie spytał czy nam nie jest ciężko, a żyliśmy za 10 złotych dziennie (wg szlachetnej paczki to już ubóstwo, ale my jakoś dawaliśmy sami radę). No bo jakie my możemy mieć problemy skoro dzieci nie mamy? Każdy kto ma dziecko z pobłażaniem patrzy na bezdzietnych- nieważne czy życie ci się wali, jesteś ciężko chora, nie masz pracy itd. Nie masz dziecka? Nie masz problemów.

A mi też się gorzko zrobiło. Bo sama zgłosiłam się w tym roku do szlachetnej paczki. Chciałam zrobić coś dla innych. I nie wycofam się, ale przyznam że mam ogromne wątpliwości czy dobrze zrobiłam... A czytając ten wątek i konfrontując z pewnymi moimi wnioskami czuję się zrobiona w jajo.
Rozumiem Twoje rozgoryczenie.
Różnica jest tylko taka, że jak nie masz dzieci odpowiadasz tylko za siebie. Nie pracujesz, to nie masz kasy i nie jesz. A z dzieckiem jest ta różnica, że nie masz pracy, to nie jesz, ale jesteś też odpowiedzialna za dziecko, które głodować musi, bo samo na siebie nie zapracuje.

Cytat:

No macie rację.Wyrzucać się nie powinno. Ale... Bo przecież skoro nikomu są niepotrzebne to komu mam to dawać? Dzwoniłam do domu samotnej matki i tam mi powiedziano że nie mają teraz takiej pani która ma tak małe dziecko ale chociaż wzięli ode mnie kontakt.
Ja z chęcią przyjmę. Mam półroczną córkę.
edit: doczytałam, ze jednak wolisz sprzedać.
ZamyslonaRoztargniona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 16:56   #2615
87malgorzata
BAN stały

Kod rodziny: PDL-850-041362
Opis rodziny
Pani Katarzyna (58 l.) i pan Henryk (61 l.) to samotne małżeństwo.
Są oni w trudnej sytuacji odkąd oboje zaczęli chorować. Pani Katarzyna cierpi na RZS (reumatoidalne zapalenie stawów). Natomiast, pan Henryk około 2 lata temu przeszedł zawał, do tego ma chorą nogę. Pani Katarzyna oraz mąż żyją z zasiłku stałego z MOPSu (1120 zł) oraz z zasiłków celowych (80 zł). Po odjęciu kosztów utrzymania mieszkania oraz wydatków na leki, dochód na jednego członka rodziny wynosi 271 zł miesięcznie.
Zarówno pani Katarzyna, jak i jej mąż, pan Henryk, bardzo chcieliby podjąć pracę, ale z powodu chorób nie są w stanie tego zrobić. W tej trudnej sytuacji, starają się sobie radzić. Cieszą się, że mają siebie nawzajem i mogą się wspierać. Wierzą, że uda im się przetrwać te trudne chwile.
Rodzina najbardziej potrzebuje żywności i odzieży. Pani Katarzynie bardzo przydałaby się pralka, ponieważ stara się popsuła i nie ma ona jak robić prania.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Brakujące sprzęty gospodarstwa domowego:
szafa 2-drzwiowa (2,5m x 1,4m),pralka.
Szczególne upominki:
Portfel męski, torebka damska (czarna).

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

To ile oni ten czynsz płacą jak oni bez dzieci i im tylko tyle zostaje? Ala szafe chcą tylko co tam będą trzymać jak kasy nie mają?
Stary 2014-12-04, 16:58   #2616
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość
Rozumiem Twoje rozgoryczenie.
Różnica jest tylko taka, że jak nie masz dzieci odpowiadasz tylko za siebie. Nie pracujesz, to nie masz kasy i nie jesz. A z dzieckiem jest ta różnica, że nie masz pracy, to nie jesz, ale jesteś też odpowiedzialna za dziecko, które głodować musi, bo samo na siebie nie zapracuje.
Samo też się nie spłodzi. Warto pomyśleć czy da się radę zapewnić mu byt, a dopiero później ochoczo trzaskać siódme, ósme czy jedenaste.
Normalny człowiek nawet na jedno się nie decyduje, jeżeli go nie stać (pomijam wypadki losowe kiedy ktoś ma warunki ale je traci w wyniku np. pożaru)

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Kod rodziny: PDL-850-041362
Opis rodziny
Pani Katarzyna (58 l.) i pan Henryk (61 l.) to samotne małżeństwo.
Są oni w trudnej sytuacji odkąd oboje zaczęli chorować. Pani Katarzyna cierpi na RZS (reumatoidalne zapalenie stawów). Natomiast, pan Henryk około 2 lata temu przeszedł zawał, do tego ma chorą nogę. Pani Katarzyna oraz mąż żyją z zasiłku stałego z MOPSu (1120 zł) oraz z zasiłków celowych (80 zł). Po odjęciu kosztów utrzymania mieszkania oraz wydatków na leki, dochód na jednego członka rodziny wynosi 271 zł miesięcznie.
Zarówno pani Katarzyna, jak i jej mąż, pan Henryk, bardzo chcieliby podjąć pracę, ale z powodu chorób nie są w stanie tego zrobić. W tej trudnej sytuacji, starają się sobie radzić. Cieszą się, że mają siebie nawzajem i mogą się wspierać. Wierzą, że uda im się przetrwać te trudne chwile.
Rodzina najbardziej potrzebuje żywności i odzieży. Pani Katarzynie bardzo przydałaby się pralka, ponieważ stara się popsuła i nie ma ona jak robić prania.

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Brakujące sprzęty gospodarstwa domowego:
szafa 2-drzwiowa (2,5m x 1,4m),pralka.
Szczególne upominki:
Portfel męski, torebka damska (czarna).

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

To ile oni ten czynsz płacą jak oni bez dzieci i im tylko tyle zostaje? Ala szafe chcą tylko co tam będą trzymać jak kasy nie mają?
Obstawiam że przeciętny. 1200 na 2 osoby to nie są kokosy, zwłaszcza że to schorowani ludzie. W szafie pewnie będą trzymać to co inni ludzie. Kasy nie mają ale zakładam że jednak nadzy nie chodzą.
Stary 2014-12-04, 17:02   #2617
87malgorzata
BAN stały

Dla mnie ta akcja jest śmieszna i nic na to nie poradzę

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Mocno naciągana i bez sensu zorganizowana. A gdzie dzieci tych ludzi że są ,, samotni''

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

A przepraszam nawet chyba nie wiadomo czy mają dzieci czy nie nie napisane

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-04, 17:03   #2618
Luba
Zakorzenienie

Cytat:

Mocno naciągana i bez sensu zorganizowana. A gdzie dzieci tych ludzi że są ,, samotni''
Wiesz co, przeczytaj ten watek, naprawde Ci sie to przyda.

A nie przyszlo Ci do glowy, ze nie mieli dzieci? Jest taka mozliwosc

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 17:04   #2619
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

A przepraszam nawet chyba nie wiadomo czy mają dzieci czy nie nie napisane
Co do akcji się zgadzam, co do czepiania się wszystkiego - nie.
Napisane że samotni, pytanie "gdzie dzieci" jest nie na miejscu - zakładasz że każdy je ma?

Poza tym tego czynszu czepiasz się bez sensu bo napisane wyraźnie że po odjęciu opłat I WYDATKÓW NA LEKI zostaje im tyle i tyle.
Stary 2014-12-04, 17:07   #2620
Iwill
Przyczajenie

Cytat:

Koszty utrzymania mieszkania to nie tylko czynsz, ale też rachunki za prąd, gaz, wodę, ogrzewanie. Poza tym dochodzą do tego koszty leków. A 652zł na czynsz, rachunki i leki to wcale nie jest tak dużo.
Iwill jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 17:16   #2621
87malgorzata
BAN stały

Cała akcja mi się nie podoba ubrania sprzedam na allegro. Nigdy nikomu nie pomogę w niczym bo znam takich co niby biedni ale papierosy palą a do pracy nie ma komu. Akcja śmieszna nie będę wątku czytać mam lepsze rzeczy do roboty niż wertowanie jakichś głupot. Sama się wypowiedziałam że nie rozumiem dlaczego nie mogę się skontaktować z jakąś rodziną.

Znam matki które musiały wyżyć za 1200 zł z dwójką dzieci. Smieszą mnie takie wpisy dwóch samotnych osób, gorzej ludzie mają z małymi dziećmi bez środków do życia. Swoją drogą są ogłoszenia o ,, tablety dla dziewczynek'' albo ,, portfel skórzany'' I ok mnie to nie razi. Mnie razi że ja dzwonię bo chce pomóc jakiejś matce z dzieckiem a mówią mi NIE POTRZEBA No ale tablet czy szafa muszą być...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-04, 17:20   #2622
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Nigdy nikomu nie pomogę w niczym
Przykre że poza medialnymi akcjami nie widzisz osób, którym warto pomóc - zapewniam że są i w Twojej okolicy. Ale z drugiej strony - po co ten bulwers. Ani Cię nikt do pomocy nie zmusza, ani nic...

Śmiejemy sie tu z organizacji Paczki i z niektórych opisów roszczeniowych rodzin, a Ty wpadasz i kipisz złością, wykrzykujesz hasła o tym że nikomu, nigdy, nie daj Boże - NIE POMOŻESZ I JUŻ.

Twoje prawo, nie musisz.
Stary 2014-12-04, 17:31   #2623
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Iwill Pokaż wiadomość
Małgorzata, ja wcale nie ukrywam, że jestem związana ze stowarzyszeniem Wiosna, bo jestem wolontariuszem w Szlachetnej Paczce. I wiem, że jest możliwość kontaktu z wolontariuszami PRZED wybraniem rodziny. Więc osoba, z którą rozmawiałaś wprowadziła Cię w błąd. Nie wiem też czy kontaktowałaś się bezpośrednio z liderem rejonu, z którego była ta rodzina czy też z kimś w centrali w Krakowie. Ja nie spotkałam się z tym, żeby lider odmówił przekazania kontaktu do wolontariusza. Gdybyś chciała przekazać te ubrania potrzebującej rodzinie, to proszę Cię o kontakt na priv.
Wkurzają mnie już te tłumaczenia. Ciągle tylko ktoś popełnia błędy, ktoś przekazuje złe informacje, jeden wolontariusz mówi co innego niż drugi...Może po prostu weźcie do tej roboty bardziej ogarniętych ludzi, to nie będzie takich nieporozumień.
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 17:34   #2624
87malgorzata
BAN stały

Tak nie pomogę bo już nie raz sie spotkałam z takim zakłamaniem. Moja sprawa co ja piszę i uważam że każdy na swój los pracuje sam. Są ludzie którzy się nagle znajdują w trudnej sytuacji ale są nieroby którym się nie chciało nic robić całe życie. Każdy sam decyduje komu pomóc, co to znaczy ,, kipisz złością'' ? Bo uważam że ta akcja to ściema? Tak uważam. Do opieki dzwoniłam i łaskę robią więc do widzenia. Przez takie debilne podejście biurokratyczne normalni ludzie nie otrzymują pomocy. Widocznie w Polsce nie ma biednych ludzi.
Stary 2014-12-04, 17:36   #2625
20160901857
Konto usunięte

Ale zrozum kobieto, że chyba* wszyscy tutaj się z tobą zgadzają.

*żeby nie było, że wypowiadam się za wszystkich
Stary 2014-12-04, 17:38   #2626
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Tak nie pomogę bo już nie raz sie spotkałam z takim zakłamaniem. Moja sprawa co ja piszę i uważam że każdy na swój los pracuje sam. Są ludzie którzy się nagle znajdują w trudnej sytuacji ale są nieroby którym się nie chciało nic robić całe życie. Każdy sam decyduje komu pomóc, co to znaczy ,, kipisz złością'' ? Bo uważam że ta akcja to ściema? Tak uważam. Do opieki dzwoniłam i łaskę robią więc do widzenia. Przez takie debilne podejście biurokratyczne normalni ludzie nie otrzymują pomocy. Widocznie w Polsce nie ma biednych ludzi.
Przeczytaj swoje posty na spokojnie to zobaczysz jakie emocje z nich buchają. Wszyscy się tu śmiejemy z Paczki, jakieś 95 % wpisów jest o tym, gdybyś nie zauważyła, a Ty wpadasz i non stop bijesz pianę własnych emocji. No i po co znowu piszesz że nie pomożesz? Już raz pisałaś. Nikt Cię nie zmusza. Twoja sprawa. Namawia Cię ktoś czy co, że się tak ekscytujesz własnym pomysłem niepomagania? A nie pomagaj, co z tego...
Stary 2014-12-04, 17:40   #2627
87malgorzata
BAN stały

Specjalnie nie chcą kontaktować ludzi z darczyńcami na pewno się jakoś z tego rozliczają. To że mnie tak potraktowano to nie żadna pomyłka tylko celowe działanie, tak jak pan z fundacji powiedział że to ich ,, praca'' więc on jak pracę to traktuje a nie jako chęć pomocy.

Ile rzeczy ja już w życiu wywaliłam dobrych bo nikt nie chciał wziąć bo wszędzie w każdej ,, fundacji'' ,, nie potrzebują''

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

A nie pomogę bo jak sama dobrze przeczytasz to dowiesz się z jakiej przyczyny = nie mam komu

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ----------

Może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie dlaczego nie chciano podać mojego numeru tej kobiecie której chciałam zrobić prezent ?
Stary 2014-12-04, 17:42   #2628
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
A nie pomogę bo jak sama dobrze przeczytasz to dowiesz się z jakiej przyczyny = nie mam komu
JAk dobrze przeczytasz to ogarniesz że już 3 razy napisałam - NIE MUSISZ.
Stary 2014-12-04, 17:45   #2629
87malgorzata
BAN stały

Może macie rację że za bardzo się złoszczę. Ale nie rozumiem jednej rzeczy. W telewizji w kółko gadanie jak to mało ludzi pomaga, że trzeba dawać rzeczy innym bo ludzie wyrzucają i nie pomagają. Jak chcesz pomóc - nie ma komu. Jak to jest ?To mnie wkurza, co innego mówią a co innego jest. Tylko kase na konto wpłacać najlepiej a już nowych ubranek dla dzieciny nie chcą

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Ggoha

Ale chciałam pomóc komuś;. Po co te fundacje są? Skoro nikt mnie nie chce skontaktować z osobą która potrzebuje pomocy? Jak nikt nie potrzebuje to po co fundacje
Stary 2014-12-04, 17:46   #2630
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Może macie rację że za bardzo się złoszczę. Ale nie rozumiem jednej rzeczy. W telewizji w kółko gadanie jak to mało ludzi pomaga, że trzeba dawać rzeczy innym bo ludzie wyrzucają i nie pomagają. Jak chcesz pomóc - nie ma komu. Jak to jest ?To mnie wkurza, co innego mówią a co innego jest. Tylko kase na konto wpłacać najlepiej a już nowych ubranek dla dzieciny nie chcą

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

Ggoha

Ale chciałam pomóc komuś;. Po co te fundacje są? Skoro nikt mnie nie chce skontaktować z osobą która potrzebuje pomocy? Jak nikt nie potrzebuje to po co fundacje
Już Ci napisały ze 2 osoby że domy samotnej matki przyjmują takie rzeczy, ale skoro wiesz lepiej to wywal te szmaty albo sprzedaj i przestań się bulwersować.
Stary 2014-12-04, 17:50   #2631
87malgorzata
BAN stały

W domu samotnej matki powiedzieli mi że teraz nie mają osoby z tak małym dzieckiem. Nie musisz mnie obrażać, nie ,, szmaty'' Moje dziecko w szmatach nie chodzi

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Ja do Ciebie pisze grzecznie. Poza tym sama mnie nie czytasz. Chciałam zrobić CAŁĄ paczkę tej rodzinie tylko bez łóżka kumasz ?Ubranka po corce bym dała tylko te nowe lub prawie nowe nie ,, szmaty'' i dokupiłabym jeszcze inne rzeczy stać mnie
Stary 2014-12-04, 17:54   #2632
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
Poza tym sama mnie nie czytasz. Chciałam zrobić CAŁĄ paczkę tej rodzinie tylko bez łóżka kumasz ?Ubranka po corce bym dała tylko te nowe lub prawie nowe nie ,, szmaty'' i dokupiłabym jeszcze inne rzeczy stać mnie
No i co z tego? Już szósty czy 7 raz piszesz nie na temat - dostrzeż w końcu że bez sensu przekonujesz wszystkich jaka to Paczka jest do dupy, bo niemal WSZYSCY TU O TYM WIEDZĄ.
Stary 2014-12-04, 17:55   #2633
oliwia18
Zakorzenienie

Cytat:
W domu samotnej matki powiedzieli mi że teraz nie mają osoby z tak małym dzieckiem. Nie musisz mnie obrażać, nie ,, szmaty'' Moje dziecko w szmatach nie chodzi

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Ja do Ciebie pisze grzecznie. Poza tym sama mnie nie czytasz. Chciałam zrobić CAŁĄ paczkę tej rodzinie tylko bez łóżka kumasz ?Ubranka po corce bym dała tylko te nowe lub prawie nowe nie ,, szmaty'' i dokupiłabym jeszcze inne rzeczy stać mnie
Jeśli bez łóżka, to nie całą, kumasz? Znajdź inną rodzinę z małym dzieckiem, która będzie potrzebowała to, co chcesz dać i chcesz kupić.
oliwia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 17:59   #2634
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwia18 Pokaż wiadomość
Jeśli bez łóżka, to nie całą, kumasz? Znajdź inną rodzinę z małym dzieckiem, która będzie potrzebowała to, co chcesz dać i chcesz kupić.
Ej dobra, ale ja widząc opisy rodzin, zazwyczaj nie mam CAŁEJ paczki, a część np. bym miała.
Powiedzmy ubrania, chemię domową, żywność, drobne AGD.
Ale nie mam np. na zbyciu łóżka, lodowki, czy pralki, nie mówiąc o 3 tonach węgla
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 18:02   #2635
oliwia18
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ej dobra, ale ja widząc opisy rodzin, zazwyczaj nie mam CAŁEJ paczki, a część np. bym miała.
Powiedzmy ubrania, chemię domową, żywność, drobne AGD.
Ale nie mam np. na zbyciu łóżka, lodowki, czy pralki, nie mówiąc o 3 tonach węgla
Chodziło mi raczej o logikę tej wypowiedzi, a nie o słuszność czyjegoś życzenia.

My też nie miałyśmy lodówki, pralki, krzeseł i wózka inwalidzkiego na zbyciu, ale zrobiłyśmy paczkę w prawie 30 osób i się udało.
oliwia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 18:04   #2636
87malgorzata
BAN stały

To lepiej dać paczkę za kilka tysięcy praktycznie ale bez łóżka czy lepiej nie dać nic? A czemu mam ,, wybierac'' rodzinę? To biuro? Czy urząd? Nie moge zadzwonić do fundacji i powiedzieć chce tej rodzinie tez pomóc czemu nie mogę?

Oświecicie mnie na temat ,, paczki'' bo tylko na mnie gadacie ale nikt mi nie powie co mu się w tej akcji podoba lub nie podoba
Stary 2014-12-04, 18:05   #2637
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oliwia18 Pokaż wiadomość
Chodziło mi raczej o logikę tej wypowiedzi, a nie o słuszność czyjegoś życzenia.

My też nie miałyśmy lodówki, pralki, krzeseł i wózka inwalidzkiego na zbyciu, ale zrobiłyśmy paczkę w prawie 30 osób i się udało.
Nie no, wiem wiem o co chodzi w tym przypadku

Co do paczki - no właśnie - zrobiłyście w 30 osób paczkę, a są osoby, które same dałyby radę zrobić prawie całą paczkę, ale przez to, że nie mają jednego elementu, ich pomoc zostaje w ogóle niewykorzystana, a to akurat jest bez sensu.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-04, 18:05   #2638
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
To lepiej dać paczkę za kilka tysięcy praktycznie ale bez łóżka czy lepiej nie dać nic? A czemu mam ,, wybierac'' rodzinę? To biuro? Czy urząd? Nie moge zadzwonić do fundacji i powiedzieć chce tej rodzinie tez pomóc czemu nie mogę?

Oświecicie mnie na temat ,, paczki'' bo tylko na mnie gadacie ale nikt mi nie powie co mu się w tej akcji podoba lub nie podoba
Od 4 lat wiele osób pisze tutaj co im się nie podoba w Paczce. Jak ci się nie chce czytać, to twój problem.
Stary 2014-12-04, 18:07   #2639
GgochaA
Zadomowienie

Cytat:
nikt mi nie powie co mu się w tej akcji podoba lub nie podoba
Ty tak serio? Jesteśmy na 88 stronie wątku (a to jego druga część) który w całości właśnie o tym traktuje. Masz racje, nikt jeszcze nie napisał co mu się nie podoba heheheh
Stary 2014-12-04, 18:10   #2640
ajah
wańka wstańka

Cytat:

Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi.
Nie podoba ci się SzP to nie bierz w niej udziału.
Chcesz oddać ubrania po dziecku , to poszukaj innej opcji niż SzP.
Opcji masz mnóstwo.
Ty nie chcesz czytać wątku- twój wybór.

Btw serio pralas te ubrania ręcznie i nigdy w pralce, czy coś źle przeczytałam ?

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości